Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Άρτα: Αυτοκίνητο φορτωμένο με 72 κιλά χασίς!

Συλλήψεις για ναρκωτικά και στην Πρέβεζα...


Στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί της Άρτας συνέλαβαν έναν Έλληνα και αναζητούν ακόμη έναν Αλβανό, γιατί μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους 72 κιλά χασίς. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Άρτας, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Στην Πρέβεζα, συνελήφθη ένας Έλληνας γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν μικροποσότητα χασίς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε επίσης μικροποσότητα χασίς.

Στον Άγιο Νικόλαο Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί της Πρέβεζας συνέλαβαν έναν κάτοικο της περιοχής γιατί σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν 57 γραμμάρια χασίς. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρέβεζας.

Κορινθία: Ένα σόι με... αδυναμία στις ηλεκτρικές συσκευές!

Πέντε συγγενείς έμπαιναν σε σπίτια και έκλεβαν κυρίως ηλεκτρικές συσκευές - Διαβάστε τι βρήκε η αστυνομία στα σπίτια τους...


Οι 5 συγγενείς έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, στους Αγίους Θεόδωρους Κορινθίας. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, που παραδέχτηκαν ότι έκαναν διαρρήξεις σε σπίτια της περιοχής.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος ηλεκτρικών συσκευών (ψυγεία, ηλεκτρικά σίδερα κλπ), ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, dvd, ηχεία κλπ), διάφορες μικροσυσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία (τρυπάνια, αντλίες, κομπρεσέρ) και πολλές συσκευές κινητών και σταθερών τηλεφώνων.

Ήδη αναγνωρίστηκαν πολλά από τα κλοπιμαία, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 50.000€, τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ οι αρχές ερευνούν τη συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών στα Σκόπια

Η επιχείρηση έγινε σε τέσσερις πόλεις της ΠΓΔΜ, στα Σκόπια, το Βέλες, το Σβέτι Νίκολε και τη Γευγελή.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ προσήγαγε, σήμερα, 29 άτομα, στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, στη Γερμανία και την Αυστρία.

Η επιχείρηση αυτή της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, στην οποία συμμετείχαν 350 αστυνομικοί, έγινε σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας και της Αυστρίας, έπειτα από ενδείξεις για την ύπαρξη κυκλώματος, στο οποίο συμμετείχαν πολίτες από την ΠΓΔΜ, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως στη Φρανκφούρτη και τη Βιέννη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, Ίβο Κότεφσκι, στην κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών και χρήματα, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα προέρχονται από εμπορία ναρκωτικών................

Μαστιγώθηκε 80 φορές επειδή ήπιε αλκοόλ

Ο Ιρανός δέχθηκε 80 χτυπήματα από μαστίγιο το Σάββατο σε πλατεία της πόλης Ραμσίρ, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο δεν δημοσιοποίησε το όνομά του.

Ένας Ιρανός μαστιγώθηκε δημοσίως στην επαρχία Χουζεστάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν, μετά τη σχετική καταδίκη που του επιβλήθηκε επειδή κρίθηκε ένοχος ότι είχε καταναλώσει οινοπνευματώδες ποτό, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Η κατοχή και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών απαγορεύονται στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν από την επανάσταση του 1979. Στους παραβάτες επιβάλλονται εκτός από τις ποινές μαστίγωσης και βαριά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

Συγχωνεύονται 3 οργανισμοί του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Οι σχετικές προτάσεις του κ. Σκανδαλίδη εγκρίθηκαν από την διυπουργική επιτροπή και θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο.


«ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΘ.Ο.ΑΓ.Ε.Π. - ΔΗΜΗΤΡΑ), είναι το όνομα του υπό ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου το οποίο περιγράφεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης με τις διοικήσεις των ενδιαφερόμενων νομικών προσώπων και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Με την σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την οποία ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης ενημέρωσε την διϋπουργική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, συνενώνονται τα κάτωθι εποπτευόμενα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων νομικά πρόσωπα:

Στις 27/12 αποφασίζουν για απεργίες οι φαρμακοποιοί

Λίγες μέρες παράταση πήρε η οριστική απόφαση των φαρμακοποιών για το αν θα αντιδράσουν με απεργία διαρκείας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.


Η έκτακτη γενική συνέλευση των φαρμακοποιών της Αθήνας και του Πειραιά, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, επρόκειτο να γίνει το απόγευμα της Τετάρτης. Λόγω όμως της απεργίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ, η συνεδρίαση αναβλήθηκε και μετατέθηκε για τη Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας θα προτείνει απεργία διαρκείας.
Παράλληλα οι φαρμακοποιοί θα συζητήσουν τη διακοπή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων.

"Πληροφοριοδότης" εκ των υστέρων.. ισχύει μόνο για τα τέκνα πολιτικών

Αλήθεια.. με αυτή την τρομοκρατική οργάνωση που πιάστηκε τελευταία, τη "ΣΕΧΤΑ" ή "Πυρήνες" , γιατί δεν μας λένε ποια είναι η "πληροφοριοδότης τους;;;

Να δούμε τελικά...

Είναι η κόρη πρώην υπουργού;....

Γιατί, πάλι, εμείς πιστεύουμε ότι το παραμύθι με την "πληροφοριοδότη" επινοήθηκε μετά για να πέσει στα "μαλακά" η τρομοκράτισσα - κόρη ;;;



Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στο Χαλάνδρι – Συνδέονται για πρώτη φορά οι «Πυρήνες» με τη no name οργάνωση

Εκεί διέμεναν οι Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού, συλληφθέντες για τα πακέτα βόμβες. Τι «λέει» στις αρχές το όνομα «Σταμάτης Δεμέτης».


Το διαμέρισμα όπου έγιναν οι έρευνες βρίσκεται στην οδό Κάσου 3, στο Χαλάνδρι. Εκεί βρίσκεται διόροφη μονοκατοικία και υπαρκτό πρόσωπο, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, είχε νοικιάσει το δεύτερο όροφο.

Εκτός από τους Τσάκαλο, Αργυρού, εκεί διέμενε άτομο με τα στοιχεία «Σταμάτης Δεμέτης», όνομα που είναι μεταξύ εκείνων που αναγράφονταν στις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή των πρόσφατα συλληφθέντων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά τις έρευνες των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής δε βρέθηκε οπλισμός, αλλά ένα βαλιτσάκι με υλικά μεταμφίεσης, μία βαλίτσα, τρία σακ βουαγιάζ, δύο ορειβατικοί σάκοι, ρούχα, βιβλία, κράνος μοτοσυκλέτας, μία οθόνη υπολογιστή και άλλα ευρήματα που πρόκειται να μπουν στο μικροσκόπια για να αξιολογηθούν.

Αστείες ποινές σε Εφραίμ και Αρσένιο για το παραδικαστικό του Βατοπεδίου - Η ατιμωρησία στην Ελλάδα συνεχίζεται

Μόνο σαν ένα κακόγουστο αστείο θα μπορούσε κανείς να αντιμετωπίσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου για μια παράμετρο ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που απασχόλησαν και απασχολούν την ελληνική κοινή γνώμη για πάνω από 3 χρόνια.

Τι κι αν κάποιοι με μοναδικό σκοπό το κέρδος παρακώλυσαν την δικαιοσύνη. Τι κι αν λειτουργός της δικαιοσύνης ξέχασε οτι είναι "τυφλή". Ολοι τους τιμωρηθηκαν με ποινές 10 μηνών με τριετή αναστολή! Και εκτός από τους δυο μοναχούς, προξενεί εντύπωση γιατί το δικαστήριο δεν εξάντλησε την αυστηρότητά του σε έναν άνθρωπο μέσα από τα σπλάχνα του που συμμετείχε στο στήσιμο του παραδικαστικού του Βατοπεδίου.

Ετσι, το Εφετείο Θράκης έκρινε σήμερα ενόχους την πρώην πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, Μαρία Ψάλτη, τον Ηγούμενο Εφραίμ και τον Μοναχό Αρσένιο, για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, παραβίασης δικαστικού απορρήτου και ηθικής αυτουργίας, στην υπόθεση του Βατοπαιδίου.........

Οι δρόμοι και οι πλατείες σε όλη την Ιταλία γέμισαν φοιτητές που διαδήλωσαν για ακόμη μια φορά κατά των επερχόμενων μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία.


Αποκλείστηκαν μεγάλα τμήματα του κέντρου της ιταλικής πρωτεύουσας από την αστυνομία, για να αποφευχθούν νέα επεισόδια.

Την περασμένη εβδομάδα πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε οδομαχίες ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις καταστολής.
Οι ηγέτες των φοιτητών, που θέλουν να αποφύγουν την επανάληψη επεισοδίων, έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα επιχειρήσουν να περάσουν από τα μπλόκα της αστυνομίας, αλλά έχουν κρατήσει μυστική τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν δύο από τις πορείες λέγοντας ότι θα είναι έκπληξη.

Το νομοσχέδιο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα ενισχύσει το πανεπιστημιακό σύστημα της χώρας που καταρρέει, αλλά σύμφωνα με τους επικριτές του πρόκειται απλώς για περικοπή της χρηματοδότησης, βρίσκεται στο στάδιο της επικύρωσης από τη Γερουσία, αλλά η ψηφοφορία ενδέχεται να καθυστερήσει μέχρι αύριο Πέμπτη.

Βενετία: Τουρίστας και... ευρώ!

Εισιτήριο ενός ευρώ θα πληρώνουν στο μέλλον οι τουρίστες που θα επισκέπτονται την πόλη των γονδολιέρηδων!


Η Βενετία σχεδιάζει να καθιερώσει την καταβολή ενός ευρώ ανά ημέρα ως εισιτήριο για τον κάθε τουρίστα που επισκέπτεται την πόλη προκειμένου να βοηθήσει τα οικονομικά της Γαληνοτάτης.

«Πιστεύω ότι έφτασε ο καιρός για την Βενετία να μπορεί να πάρει αποφάσεις για τα οικονομικά της», δήλωσε ο δήμαρχος Τζόρτζιο Ορσόνι.

«Χαιρετίζω το άνοιγμα του πρωθυπουργού σχετικά με την δυνατότητα επιβολής στους τουρίστες που έρχονται στη Βενετία να πληρώνουν εισιτήριο», πρόσθεσε ο δήμαρχος, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής που μεταδόθηκε την Τρίτη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε «απόλυτα λογική» την καθιέρωση ενός τουριστικού φόρου του ενός ευρώ την ημέρα στη Φλωρεντία και στην Βενετία.

Άγρια “παιχνίδια” στη Βουλή - Σαχινίδης προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: “Βγείτε να το πείτε εάν σας εκβιάζουμε”

- Κρίσιμη η ψηφοφορία για την ψήφιση του προϋπολογισμού τα μεσάνυχτα
- Φόβοι για διαρροές που θα τινάξουν στον αέρα την κυβέρνηση
- Δεν υπερψηφίζει ο Ε. Παπαχρήστος που καταχειροκροτήθηκε από την αντιπολίτευση
- Αίσθηση προκάλεσε ο Φίλιππος Σαχινίδης για τα περί εκβιασμού
 


Όλα τα φώτα στρέφονται στη Βουλή όπου απόψε το βράδυ θα γίνει η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, τον δυσκολότερο προϋπολογισμό μετά την μεταπολίτευση, με την κυβέρνηση να αγωνιά για πιθανές διαρροές μετά την σκληρή κριτική κι από βουλευτές της συμπολίτευσης, οι οποίοι ωστόσο δεν δείχνουν έτοιμοι να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό παρά το γεγονός ότι τον θεωρούν άδικο και πλασματικό.

Το κλίμα των τελευταίων ημερών που έχει δημιουργηθεί από τους βουλευτές της κυβέρνησης που μιλούν ανοιχτά πλέον για λάθος κυβερνητική πολιτική, δεν έχει κωπάσει παρά τις όποιες προσπάθειες της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου και ενδεικτικό του άγριου παρασκηνίου στη Βουλή ήταν η τοποθέτηση του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη.

Σε ένα ξέσπασμα ο κ. Σαχινίδης δήλωσε...........

Υπουργείο Προπαγάνδας - Τα Νέα της ημέρας

Υπουργείο Προπαγάνδας.


Με αρκετή δόση χιούμορ, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, ξεκίνησε την ομιλία της στο άνδρο της μαλακίας, η "ανεξάρτητη", εγωκεντρική, κόρη του Μητσοτάκη. Η κόρη του Μητσοτάκη, που έλειπε χρόνια στον πλανήτη Αφροδίτη και πρώτη φορά ασχολείται με τα της πολιτικής, απαίτησε να μάθει, τι γίνεται με την περίπτωση του Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος βρέθηκε με 5.5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Τελειώνοντας το λόγο της, είπε κάτι άσχετο και χαμογέλασε καθώς θέλει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ χαμόγελων χωρίς να υπάρχει κάτι αστείο.

Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να προβούν από την ερχόμενη βδομάδα... Όλοι! ...

Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα -Σύμβαση Cooper

Υπάρχει μια σύμβαση η οποία λήγει φέτος. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν έφυγε ποτέ! Γιατί; Μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί.
Η σύμβαση λέγεται COOPER!
Ο μακαρίτης ο Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο “Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα”, αποκάλυψε την ύπαρξη της λεγόμενης “συμβασης cooper”(υπεγραφη το 1940 και ληγει το 2010 και είμαι περίεργος να δω αν οι ξεφτιλισμένοι οι πολιτικάντηδες θα την ανανεώσουν!

Υπάρχει στο υπουργείο βιομηχανίας και παραδίδεται-σαν “ιερό κείμενο”-απο υπουργό σε υπουργό!), βάσει της οποίας τα λεγόμενα “στρατηγικά ορυκτά” της Ελλάδας καθώς και ο υδάτινος μας πλούτος, τιθενται υπό την αιγίδα ενός Αμερικανικού consortium εταιρειών! Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Μπάτσης μαζι με τον Μπελογιάννη το 1952!

Απο τους 12 που ήταν για “ντουφέκι”, επέλεξαν μόνον 3, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Μπατσης! Kαταλάβατε γιατί κανένας πολιτικός δεν αποτολμά να ακουμπήσει τα παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που βρίσκονται στην Ελλάδα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με σιδερο-χρωμιο και νικελιο και δεν παράγουμε ούτε γραμμάριο ανοξείδωτου χάλυβα.

Από Hayate
Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα τα εξής στοιχεία .Σας τα παραθέτω αυτούσια.................

Σε δεινή θέση οι υδραυλικοί από την κάμψη της οικοδομής και τα οικονομικά μέτρα

Γιώργος Παστιρματζής
(πρόεδρος Συνδέσμου Υδραυλικών Δράμας)
Η κατάσταση είναι τραγική. Η ανεργία στην πόλη μας ξεπερνά το 35%. Οικοδομές νέες δεν υπάρχουν, εκτός από δύο. Όλα πλέον μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι συνάδελφοι δεν μπορούν να πληρώσουν το ΤΕΒΕ, να καλύψουν τα έξοδά τους, τα ενοίκιά τους. Κάποιοι σκέφτονται να παραδώσουν τα βιβλία τους και άλλοι να φύγουν εκτός Ελλάδας. Δύο συνάδελφοι έχουν κάνει επαφές για να πάνε να εργαστούν στην Κύπρο.
Και μέσα σε όλα αυτά, πώς βλέπετε το μέτρο της περαίωσης;

Από εμάς, τι άλλο να πάρουν; Όταν οι συνάδελφοι δεν έχουν να πληρώσουν τον ασφαλιστικό τους οργανισμό, θα έχουν χρήματα για την περαίωση; Φυσικά όχι, αλλά αυτό, ως θέμα, φαίνεται να μην απασχολεί καθόλου τους κυβερνώντες. Αυτοί δίνουν λόγο μόνο στην τρόικα.

Οι πιο πολλοί συνάδελφοι είναι βαθιά προβληματισμένοι και, μάλιστα, δεν είναι και λίγοι αυτοί, που έχουν αρχίσει να απολύουν προσωπικό................

Προ των πυλών το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο έχει μόλις ξεπεράσει ένα ακόμη εμπόδιο, με την ανακοίνωση του Αμερικανού Γραμματέα Ενέργειας, Steven Chu, ότι η μερική εγγύηση για δάνειο 1,3 δισ. δολ. έχει ολοκληρωθεί.
 
Το μεγαθήριο των 845 MW το οποίο ονομάζεται Caithness Shepherds Flat θα βρίσκεται στο ανατολικό Όρεγκον και θα φέρει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Το νέο αιολικό πάρκο είναι ένα έργο των Caithness Energy, LLC και GE Energy Financial Services, με την GE επίσης να παρέχει 338 από τις 2.5xl ανεμογεννήτριές της, που είναι η επόμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου 1,5-MW.

Αυτές οι ειδικές τουρμπίνες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στη Βόρεια Αμερική ακόμα και το γεγονός ότι θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά στο Όρεγκον δίνουν μια άλλη αίγλη στο έργο.

Το έργο αναμένεται να απασχολήσει 400 άτομα κατά τη διάρκεια της κατασκευής και στη συνέχεια περίπου 35. Η CleanTechnica καλύπτει το νέο αιολικό πάρκο από τη έναρξή του το 2008 και πλέον βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον στόχο του να ολοκληρωθεί το 2012.

Κατασχέθηκαν μελομακάρονα με… μούχλα

Την κατάσχεση συσκευασιών με μελομακάρονα, τα οποία εμφάνισαν μούχλα, αποφάσισε ο ΕΦΕΤ, καλώντας τους καταναλωτές που τα έχουν αγοράσει να μην τα καταναλώσουν.
 
Τα προϊόντα διακινήθηκαν από την εταιρεία «Φαίδων Α.Ε.» Παντελεήμονας - Νέα Σάντα, Κιλκίς. Πρόκειται συγκεκριμένα για μελομακάρονα σε πλαστική συσκευασία των 800 γρ. (barcode 5201383501961), μελομακάρονα μπουκίτσες, σε πλαστική συσκευασία των 800 γρ. (barcode 5201383502029) και μελομακάρονα σε χάρτινη συσκευασία των 800 γρ. (5201383503224) που αντιστοιχούν στους εξής αριθμούς παρτίδας: L110310 Α&Β με ημερομηνία λήξης 3-2-1011, L110410 A&B με ημερομηνία λήξης 4-2-2011, L110510 A με ημερομηνία λήξης 5-2-2011, L110810 A&B με ημερομηνία λήξης 8-2-2011, L111110 A&B με ημερομηνία λήξης 11-2-2011, L111810 A&B με ημερομηνία λήξης 18-2-2011 και L111910 Α&Β με ημερομηνία λήξης 19-2-2011.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρεία να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες άμεσα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους.

Νέα πυρά Λούλη κατά Σαμαρά

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Βίλφριντ Μαρτένς βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής του πολιτικού αναλυτή και πρώην συμβούλου του Κώστα Καραμανλή Γιάννη Λούλη.

«Η ΝΔ έχει κάνει αυτή τη στιγμή μια δεξιά στροφή. Θα έλεγα ότι μαζί με την περίοδο Αβέρωφ, ο οποίος είναι και ο μέντορας του κ. Σαμαρά, αυτή είναι η δεξιότερη στροφή που έχει κάνει η ΝΔ.

Απλώς, την εποχή Αβέρωφ είχαμε μία δεξιά στροφή. Σήμερα, έχουμε ένα συνδυασμό δεξιάς στροφής- έντονης δεξιάς στροφής- και ταυτόχρονα λαϊκισμού» δήλωσε ο κ. Λούλης ο οποίος συχνά πυκνά επικρίνει τους χειρισμούς της νέας ηγεσίας του κόμματος.

Μάλιστα, ο γνωστός επικοινωνιολόγος μίλησε και για διγλωσσία από πλευράς ΝΔ. «Άλλο ένα δείγμα της γενικότερης υποκρισίας, που παρουσιάζεται στον πολιτικό μας βίο: όταν η ΝΔ για τους μεταφορείς ψήφισε ‘‘ναι'' επί της αρχής, την ίδια ώρα οι βουλευτές της έβγαιναν και έλεγαν ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να υποχωρήσει σε σημαντικά αιτήματα των μεταφορέων, κάτι που τελικά θα ακύρωνε τη μεταρρύθμιση» δήλωσε με νόημα.

Πήρε ιδέες από τους νεολαίους

Συζητήσεις με νεολαίους της ΟΝΝΕΔ είχε χθες ο Σαμαράς στη διάρκεια της επίσκεψής του στα περίπτερα της ΟΝΝΕΔ και του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθύνθηκε σε καμιά δεκαριά νεολαίους ξεχωριστά και τους ζήτησε τη γνώμη τους για την κατάσταση στην Οικονομία και την αγορά εργασίας.

Είναι βέβαιο ότι σήμερα θα χρησιμοποιήσει στην ομιλία του στον Προϋπολογισμό ορισμένες από τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Σε αντίθεση με τον Καραμανλή, ο Σαμαράς συνεργάζεται με τον λογογράφο του μόνο σε ορισμένα σημεία των ομιλιών του, κυρίως σε αυτά που αφορούν στη συνθηματολογία. Τα κείμενα τα φτιάχνει μόνος του και πολλές φορές μιλάει εκτός κειμένου.

Επίθεση Σηφουνάκη σε ΝΔ και Α. Βγενόπουλο

«Από τις εξεταστικές επιτροπές αποδείχθηκε ότι δεν πάσχει μόνο ο δημόσιος τομέας αλλά ότι ιδιωτικοί όμιλοι, επιχειρηματίες κομήτες, που ανδρώθηκαν την αμαρτωλή πενταετία, έστησαν διαφόρων ειδών πυραμίδες και με την ανοχή δημόσιων εποπτικών λειτουργών», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Σηφουνάκης.

Η επίθεσή του επικεντρώθηκε στον Α. Βγενόπουλο, υποστηρίζοντας ότι ο όμιλος Marfin «υπήρξε ο βασικός χρηματοδότης της Μονής του σκανδάλου» κάνοντας λόγο για «υπόγειες διαδρομές μαύρου χρήματος και διαδρομές εταιρειών φάντασμα».

Το μαχαίρι πρέπει να μπει βαθιά, συνέχισε ο κ. Σηφουνάκης και ζήτησε να αποκαλυφθεί «πώς και ποιοι συνέπραξαν στην τροπολογία - ντροπή το 2006 που οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του ΟΤΕ από το δημόσιο και επιτήδειοι κέρδισαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε βάρος του δημοσίου και σήμερα κάνουν τους κριτές και τιμητές».

«Χρειάζεται δημοκρατική εγρήγορση διότι κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να τρυπώσουν στο δημόσιο βίο, να αποκτήσουν σκηνοθετώντας ισχύ και προβολή ως αερόλιθοι, ενώ πίσω τους έχουν στήσει πυραμίδες που καταρρέουν και θα επικαλυφθούν από τα μπάζα της κατάρρευσης», κατέληξε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος.

newsbeast.gr

Ο Βασίλης Οικονόμου άνοιξε θέμα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ...!

Με ειρωνικό ύφος εναντίον των... πρώην "συντρόφων" του εμφανίσθηκε πριν απο λίγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος μίλησε για διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ!. «Όταν το 2013 το χρέος θα έχει ανέλθει στα 450 δισ. ευρώ, από ποια χώρα θα μπορεί να δανειστεί η κυβέρνηση έστω και ένα σεντ; Κάποιοι ελπίζετε ότι δεν θα είστε εδώ τότε, αλλά εγώ ελπίζω πως θα είστε όλοι εδώ».

Αυτό τόνισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Τι θα πούνε τότε αυτοί που ακολούθησαν αυτήν την "γενναία" πολιτική για την οποία μιλάνε σήμερα; Μυξιάρικα θα κλαψουρίζουν και θα λένε ότι πρέπει να πάρουμε νέο δάνειο, γιατί το 2013-14-15 έχουμε να πληρώσουμε 150 δισ. Τι μαγικά θα κάνετε τότε; Ή ελπίζετε ότι δεν θα είστε κυβέρνηση και θα έχετε λουφάξει σε κάποια γωνιά στο βάθος της ιστορίας;» ρώτησε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε:

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την παραίτηση της Παπανδρέου!

Μπάχαλο επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές να επιτίθενται στους υπουργούς, αλλά και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να βγάζουν μεταξύ τους τα μαχαίρια...

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πριν λίγο αιχμές κατά της Βάσως Παπανδρέου αλλά και κατά όλων των διαμαρτυρομένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχιος Δαμιανάκης ο οποίος υπογράμμισε ότι όποιος διαφωνεί παραιτείται.

"Όταν ανήκεις σε μία παράταξη και έχεις εκλεγεί με μία παράταξη οφείλεις όταν διαφωνείς να παραιτείσαι και να πηγαίνεις σπίτι σου, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη", είπε χαρακτηριστικά.

Ηγετική... εμφάνιση Βενιζέλου, ενισχύει τις φήμες δελφινομαχίας!

Ηγετική εμφάνιση έκανε σήμερα, μέσω συνέντευξή του ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος. Μιλώντας στο rela fm εμφανίσθηκε ως εγγυητής της ενότητας του ΠΑΣΟΚ, ενώ στήριξε διακριτικά τον Παπανδρέου...

Συγκεκριμένα, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ο υπουργός Άμυνας πήρε σαφείς αποστάσεις από τον χαρακτηρισμό «αναξιόπιστο» που χρησιμοποίησε για τον προϋπολογισμό η Β. Παπανδρέου, αναγνώρισε ωστόσο ότι «η κατάσταση δεν είναι ειδυλλιακή» και πως «είναι εύκολο να παίρνεις αποφάσεις αλλά δύσκολο να τις υλοποιείς αποσπώντας και την αγάπη της κοινωνίας».

«Δεν υπάρχει πρόβλημα συνοχής στην κοινοβουλευτική ομάδα ούτε και θέμα κυβερνητικής σταθερότητας” είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Κανείς, ούτε ο πρωθυπουργός, δεν θέλει βουλευτές χειροκροτητές αλλά θαρραλέους που με συνείδηση της κατάστασης θα στηρίζουν την κυβέρνηση».

Έτσι, πρόσθεσε άλλο ένα... λιθαράκι στις φήμες που τον θέλουν να ανοίγει ξανά η... δελφινομαχία στο ΠΑΣΟΚ...

Δελφίνος στο ΠΑΣΟΚ ο Καστανίδης;

Δελφίνοι... έχουν αρχίσει να ξεπηδούν στο ΠΑΣΟΚ, μέσα στο βαρύ κλίμα που επικρατεί λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Χθες αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, ο οποίος απο το βήμα της βουλής έκανε μια ιδεολογική ομιλία, εμφανιζόμενος ως εκφραστής της σοσιαλιστικής τάσης στο ΠΑΣΟΚ!

Παραδέχτηκε ότι «καμία κυβέρνηση που εκπροσωπεί τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας δεν θα ελάμβανε τέτοια μέτρα, υπό στοιχειωδώς ομαλές οικονομικές συνθήκες».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «ορισμένα από τα μέτρα αυτά, που στοχεύουν στην αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού ή των κρατικών λειτουργιών, οφείλαμε να τα υποστηρίξουμε σε κάθε περίπτωση. Υπάρχουν όμως άλλα που δεν ταιριάζουν στην ιδεολογική και προγραμματική φυσιογνωμία του κόμματός μας».

Κυβερνητικά στελέχη, μάλιστα, έλεγαν χθες ότι δεν ήταν τυχαία τα όσα είπε ο κ. Καστανίδης, καθώς όπως σημείωναν "πολλοί θέλουν τον Καστανίδη να παίζει ρόλο στα μελλοντικά εσωκομματικά πράγματα του Κινήματος"...

Ο Ρομπόπουλος προειδοποιεί ότι θα παραιτηθεί απο βουλευτής!

Επανέλαβε τις προειδοποιήσεις του για παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα ο κυβερνητικός βουλευτής Θωμάς Ρομπόπουλος, αν δεν συζητιούνται εντός του ΠΑΣΟΚ κρίσιμα νομοσχέδια.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5" εξήγησε τα όσα είπε χθες στη Βουλή. «Τριάντα δύο χρόνια είμαι επιχειρηματίας -ανέφερε- ένα χρόνο βουλευτής, δεν μπορείς να έρχεσαι να μου δίνεις έναν προϋπολογισμό και να μου πεις, "αυτός είναι, ψήφισε τον", ή να έρθουν τα νομοσχέδια με τη μέθοδο του κατεπείγοντος να ψηφιστούν χωρίς να συζητηθούν, θέλει συζήτηση, θέλει διεξοδική συζήτηση. Ο κόσμος, αν μας έχεις στείλει στη βουλή, μας έστειλε για ένα και μοναδικό λόγο, να πάμε να υπερασπιστούμε αυτά τα οποία πιστεύουμε, αυτά τα οποία πρέπει να αλλάξουμε. Δεν μπορεί να έρχονται να λένε, αυτά είναι λόγω της εκτάκτου στιγμής και της έκτακτης κρίσης που υπάρχει, θα τα ψηφίσουμε, πρέπει να τα περάσουμε. Αυτό λοιπόν είπα: τελευταία φορά, δεν θα επαναληφθεί τουλάχιστον από εμένα. Δηλαδή παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω».

Πάντως, ο κ. Ρομπόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από το κυβερνητικό έργο και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται.

«Είμαι ικανοποιημένος διότι έχουν γίνει και θα γίνουν πάρα πολλά πράγματα, η χώρα θα αλλάξει, θα εκσυγχρονιστεί, γίνονται μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έπρεπε να έχουν γίνουν εδώ και 30 χρόνια», είπε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι από το 2012 η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα».

Έξω φρενών....ο Καραμανλής με τον Στυλιανίδη!

Με πολλά νεύρα φαίνεται να επέστρεψε απο το Λονδίνο ο Καραμανλής, καθώς, όπως λέγεται έντονα απο το πρωί σε πολιτικά πηγαδάκια, είναι εξοργισμένος με τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο λόγος είναι μια αναφορά του κ. Στυλιανίδη χθες κατά την διάρκεια της παρουσίασης των βασικών στοιχείων του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

«Η εμπειρία των λαθών δεν πρέπει να προσδιορίζει την πρόταση του μέλλοντος» στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είπε στοχεύοντας τον Κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις έμαθε τις συγκεκριμένες δηλώσεις ο πρώην πρωθυπουργός έγινε έξω φρενών, ενώ έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να διαρρεύσει η δυσαρέσκειά του...

Αγωγή του πρακτορείου Bloomberg κατά της ΕΚΤ για συγκάλυψη των πραγματικών δανείων της Ελλάδας

Το Bloomberg News, απαιτεί να αποκαλυφθούν τα στοιχεία σχετικά με τα ελληνικά swaps, μέσω των οποίων η Ελλάδα κατηγορείται ότι απέκρυψε τα πραγματικά δημοσιονομικά της μεγέθη.

 

Το Bloomberg ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να ανατρέψει την προηγούμενη απόφαση της ΕΚΤ να μην αποκαλύψει δύο εσωτερικά έγγραφα που συντάχθηκαν φέτος από το εξαμελές εκτελεστικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας.................

Ηράκλειο: Η ομάδα ΔΙ.Α.Σ συνέλαβε δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών

Οι δύο νεαροί προσπάθησαν να αποφύγουν τον έλεγχο της αστυνομίας ενώ ο ένας έβγαλε μαχαίρι απειλώντας τους.


Οι αστυνομικοί προσέγγισαν το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν οι νεαροί ηλικίας 23 και 25 ετών προκειμένου να το ελέγξουν. Μόλις έγιναν κατανοητές οι προθέσεις των αστυνομικών, ο οδηγός προσπάθησε να τους εμβολίσει και να διαφύγει τον έλεγχο.

Ωστόσο οι άνδρες τςη ομάδας ΔΙ.Α.Σ ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο, ενώ ο 23χρονος τους απείλησε κρατώντας παρατεταμένο ένα μαχαίρι.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον νεαρό και έπειτα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στραγγάλισε τον 3χρονο γιο της γιατί την ενοχλούσε όταν έπαιζε στο Ίντερνετ

Το κλάμα του παιδιού της την ενοχλούσε όταν αυτή έπαιζε παιχνίδια στο ίντερνετ και έτσι αποφάσισε να το στραγγαλίσει....

 


Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση στην Νότια Κορέα και όχι μόνο. Μια μητέρα συνελήφθη για τον φόνο του τρίχρονου γιου της, τα κλάματα του οποίου την ενοχλούσαν όταν έπαιζε στο Ιντερνετ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
 
Η Νότια Κορέα είναι η χώρα με τους περισσότερους "εθισμένους" στο Ιντερνετ στον κόσμο και η αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν συχνά περιστατικά που έχουν σχέση με τον εθισμό αυτόν...............

Το Facebook διαπραγματεύεται με την Κίνα;

Παρόλο που το Facebook είναι η δημοφιλέστερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο το γεγονός οτι η Κίνα το έχει στη μαύρη λίστα, μάλλον έχει εκνευρίσει τον ιδρυτή του.


Έτσι λοιπόν ο Mark Zuckerberg, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κίνα και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην πάει και στα κεντρικά γραφεία της πιο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης της Κίνας, Baidu.

Για την ώρα, δεν έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση γι’ αυτή την επίσκεψη, όμως πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν οτι ο ιδρυτής του Facebook θέλει να καλοπιάσει την Κυβέρνηση της Κίνας έτσι ώστε να να δει κάποια στιγμή το Facebook με καλό μάτι και να σταματήσει την απαγόρευσή του στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου .

Τα πράγματα πάντως δεν είναι πολύ απλά μιας και οι αρχές της χώρας είναι πολύ αυστηρές σε θέματα του internet με αποτέλεσμα να λογοκρίνονται σχεδόν τα πάντα οπότε το Facebook θα δυσκολευτεί πάρα πολύ μπει με τη μορφή που έχει στην αγορά της Κίνας.

Οπότε θα δούμε πόσο πολύ είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει ο ιδρυτής του Facebook για να μπορέσει να ικανοποιήσει τους, αρμόδιους ελεγκτές της Κίνας.

Η Αλ Κάιντα ήθελε να δηλητηριάσει πελάτες εστιατορίων και ξενοδοχείων

Ακούγεται απίστευτο όμως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δηλώνουν ότι πρόπκειται για μια αληθινή και σοβαρή απειλή.

Ο πυρήνας της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο, που χρησιμοποιεί ως βάση την Υεμένη, η ίδια οργάνωση που έστειλε στα τέλη του Οκτωβρίου τα παγιδευμένα δέματα στις ΗΠΑ, εξέτασε το ενδεχόμενο να δηλητηριάσει με κυάνιο και ρικίνη τα τρόφιμα σε αμερικανικά εστιατόρια και ξενοδοχεία, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών στο CNN.
Αξιωματούχος της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας που δεν κατονομάσθηκε, δήλωσε ότι το θέμα κυκλοφορούσε "εδώ και πολλούς μήνες" σε on line συνομιλίες σε διευθύνσεις που χρησιμοποιούν τα μέλη ή οι υποστηρικτές της οργάνωσης.

Άλλος αξιωματούχος δήλωσε στο CBS ότι η απειλή αυτή θεωρείτο από τις υπηρεσίες "αξιόπιστη".
Οι αρχές συνάντησαν υπεύθυνους ξενοδοχείων και εστιατορίων για να τους ενημερώσουν και να πάρουν αυξημένα μέτρα προφύλαξης.

Η Σουηδία κλείνει 5 πρεσβείες για να μειώσει το κόστος

Σε κλείσιμο πέντε πρεσβειών σκέφτεται να προχωρήσει το 2011 η κυβέρνηση της Σουηδίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

 

Πρόκειται για τις πρεσβείες σε Αργεντινή, Βέλγιο, Βιετνάμ, Μαλαισία και Αγκόλα.

''Αυτή η επίπονη προσπάθεια είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης απόφασης της κυβέρνησης να κόψει 43,9 εκατ. δολάρια από τα κονδύλια που διατίθενται για κυβερνητικά γραφεία'', δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Carl Bildt.

Πρόστιμο 600.000 ευρώ στα καταστήματα που... καπνίζουν!

Είναι ο πιο αυστηρός αντικαπνιστικό νόμος και θα τεθεί σε ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου του 2011. Αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες που φοβούνται κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Μια βιαστείτε όμως να χαρείτε η μη καπνιστές γιατί η απαγόρευση αυτή αφορά την.... Ισπανία.
 
Το ισπανικό κοινοβούλιο υιοθέτησε αργά χθες μια σκληρή αντικαπνιστική νομοθεσία, θέτοντας την Ισπανία στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών με την αυστηρότερη αντικαπνιστική νομοθεσία.
 
Το κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για το νομοσχέδιο που απαγορεύει αυστηρά το κάπνισμα στα μπαρ, τα εστιατόρια, τα νυχτερινά κέντρα, τα καζίνο και στις αίθουσες μπίνγκο, το οποίο τίθεται σε ισχύ από τις 2 Ιανουαρίου.
 

Πετρέλαιο αξίας 3,5 τρις δολαρίων για 30 χρόνια μπορεί να παράγει η Ελλάδα!

- Σε 18 μήνες αρχίζουν οι έρευνες!
- Τι εμπόδιζε τις κυβέρνήσεις όλα αυτά τα χρόνια;
- Υπάρχουν στ' αλήθεια τόσα πλούσια κοιτάσματα;

"Οι πόρτες είναι ανοικτές και τα σκυλιά δεμένα", φαίνεται οτι λέει η ελληνική κυβέρνηση στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες και σε όσους ασχολούνται με τα πετρελαιοειδή. Και είναι ν'απορεί κανείς γιατί τώρα. Πως μετά από τόσες δεκαετίες συζητήσεων φαίνεται οτι τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες για να εκμεταλλευθούμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Με το νομοσχέδιο που θα ορίσει την συσταση ενός φορέα θα γίνουν για πρώτη φορά από την δεκαετία του 80 διαπραγματεύσεις για να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα.

Τουλάχιστον έτσι παρουσιάζονται τα πράγματα από το ΥΠΕΚΑ.
Οπως λένε, ο φορέας θα στελεχωθεί με ικρό αριθμό προσωπικού για να έχει και μικρό κοστος λειτουργίας.

Είναι εντυπωσιακό οτι................

Λιβαδειά: Κινηματογραφική καταδίωξη με σφαίρες να πέφτουν βροχή

Όλα ξεκίνησαν από μια απλή περίπολο των αστυνομικών στην περιοχή της Αλιάρτου.


Οι άνδρες της αστυνομίας της Λιβαδειάς εντόπισαν ένα μαύρο BMW στο οποίο επέβαιναν 2 άτομα, θεωρήθηκε ύποπτο και το παρακολουθούσαν διακριτικά  με συμβατικό αυτοκίνητο.

Όταν έφθασαν στην διασταύρωση του Αγ. Ιωάννη οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε, σύμφωνα με το LamiaReport, άγρια καταδίωξη.

Στον περιφερειακό της Λιβαδειάς, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στις μεταλλικές μπάρες. Τότε κατέβηκε μαζί με τον συνοδηγό με καλάσνικοφ στα χέρια και άρχισαν να πυροβολούν τους διερχόμενους οδηγούς αδιακρίτως, νομίζοντας ότι είναι αστυνομικοί.

Μέσα στον πανικό που ακολούθησε κατάφεραν να σταματήσουν ένα διερχόμενο AUDI , να κατεβάσουν με τα όπλα στο χέρι την 3μελή οικογένεια, και να διαφύγουν προς Αράχοβα και Παρνασσό.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν εξονυχιστικά το τρακαρισμένο όχημα στην προσπάθειά τους να βρουν τα ίχνη τον δραστών.

Είναι από το Κιλκίς, σχεδόν πέντε μέτρα και πηγαίνει πάνω-κάτω στο Κρεμλίνο

Το ελληνικό στοιχείο έφτασε μέχρι την Μόσχα και το γραφείο του Ρώσου Πρωθυπουργού, Βλαντιμίρ Πούτιν.


Πρόκειται για ένα ασανσέρ, το έχει το ασυνήθιστο ύψος των 4,6 μέτρων και εγκατέστησε η εταιρία ανελκυστήρων Kleemann, με έδρα το Κιλκίς. Με τον τρόπο αυτό μπήκε ελληνική "σφραγίδα" στο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα, που στεγάζει το γραφείο του Ρώσου Προέδρου.

Ο ειδικός αυτός ανελκυστήρας θα μεταφέρει υλικά για τα σκηνικά θεατρικών εκδηλώσεων, ομιλιών, συναυλιών κτλ. Μιλάμε ουσιαστικά για έναν ειδικό υδραυλικό θάλαμο, με ωφέλιμο φορτίο 10 τόνων.
Ήδη λειτουργεί εδώ και έναν μήνα μεταξύ τριών ορόφων, διανύοντας διαδρομή εννέα μέτρων, ενώ το έργο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, εκτιμάται ότι αυξάνει το κύρος της εταιρίας στη Ρωσία και ανοίγει τις πόρτες για ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση και στις υπόλοιπες αγορές της περιοχής (π.χ. Ουκρανία, Μολδαβία), όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Kleemann, Νίκος Κουκούντζος, στη διάρκεια δείπνου εργασίας.

Η διοίκηση της εταιρίας διαθέτει γραφείο αντιπροσωπείας στη Μόσχα ωστόσο δεν εξετάζει προς το παρόν το ενδεχόμενο ίδρυσης θυγατρικής στη Ρωσία. Μέσα στο 2011 η Kleemann όμως έχει στόχο την περαιτέρω επέκταση στην αγορά της Κίνας, όπου ήδη διαθέτει γραφείο στη Σαγκάη και θυγατρική στο Χονγκ Κονγκ (που ενδέχεται να λάβει μελλοντικά τη μορφή holding). Στόχος της εταιρίας είναι "ό,τι χάνεται από την ελληνική αγορά να λαμβάνεται από τις ξένες".

Ο 79ος στοχαστής στην παγκόσμια κατάταξη δηλώνει: "Οι πολίτες είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας"

Ο άνθρωπος που μπήκε στους 100 κορυφαίους στοχαστές του κόσμου, ο έλληνας πρωθυπουργός συνειδητοποίησε οτι οι πολίτες παραπαίουν.

Oταν του ζήτησαν να σχολιάσει σχολιάσει την παρατήρηση ότι «οι περισσότεροι Ελληνες δεν βλέπουν όραμα μιας περισσότερο δυναμικής Ελλάδας μετά τις αλλαγές», ο κ. Παπανδρέου είπε πως «αυτή τη στιγμή ο κόσμος βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τα δραστικά μέτρα μας είναι ακόμη πολύ πρόσφατα και ο κόσμος αισθάνεται το βάρος».
«Οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο να εφαρμοστούν και να αποδώσουν», είπε επίσης ο Πρωθυπουργός στο περιοδικό Newsweek, συμπληρώνοντας πως το ζητούμενο είναι «η καλή διακυβέρνηση, η αλλαγή της δομής της κυβέρνησης, ώστε να καταστεί περισσότερο διαφανής, ικανή και αποτελεσματική»......

Αξιωματικός έκλεψε το πορτοφόλι αστυνομικού!

- Ο αστυνομικός είχε χάσει το πορτοφόλι
- Μια μετανάστρια το βρήκε και το παρέδωσε
- Ο αξιωματικός υπηρεσίας αποφάσισε... να το κρατήσει

Η ιστορία είναι διδακτική, για πολλούς... Ειδικά για όσους συνηθίζουν να βάζουν ταμπέλες σε ανθρώπους. Ο αστυνομικός έχασε το πορτοφόλι του μέσα στο οποίο είχε 750 ευρώ και την υπηρεσιακή του ταυτότητα.

Λίγη ώρα μετά μια μετανάστρια από τη Βουλγαρία βρήκε το πορτοφόλι στο δρόμο και πήγε αμέσως στο τμήμα (όπου υπηρετεί και ο αστυνομικός που το έχασε) και το παρέδωσε στους αστυνομικούς.
Για την ακρίβεια το παρέλαβε ένας αστυνομικός ο οποίος της είπε μπράβο και την ... έστειλε στο καλό.

Οι ημέρες περνούσαν και η μετανάστρια άρχισε να δυσανασχετεί που ο κάτοχος του πορτοφολιού (που γνώριζε ότι ήταν αστυνομικός) δεν την είχε πάρει ούτε ένα τηλέφωνο για να της πει ένα ευχαριστώ.

Φθιώτιδα: Άνοιγαν κεφάλια με τσεκούρια, ξύλα και μαχαίρια

Άγρια συμπλοκή στους Κομποτάδες μεταξύ δύο οικογενειών. Πέντε τραυματίες στο Νοσοκομείο.


Χθες το βράδυ, υπήρξε άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε δύο οικογένειες από την Αλβανία. Οι δύο οικογένειες ζούσαν πολλά χρόνια στους Κομποτάδες και κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο...

Όλα ξεκίνησαν όταν μία γυναίκα, πήγε στο σπίτι της άλλης οικογένειας για να ζητήσει "το λόγο" για κάποιο θέμα. Η αντιμετώπιση της ήταν επιθετική καθώς  την έβρισαν και την έσπρωξαν. Στη συνέχεια όταν έφτασαν και τα υπόλοιπα μέλη, η γειτονιά μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη.

Δέκα άτομα συνολικά με τσεκούρια, ξύλα, μαχαίρια και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, χτυπούσαν με απίστευτη αγριότητα το ένα το άλλο. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια των σοκαρισμένων γειτόνων που δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είχαν πάθει ξαφνικά οπι δύο οικογένειες.

Η άγρια συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο 5 τραυματίες, (4 άνδρες και μια γυναίκα), εκ των οποίων οι 3 είναι σοβαρά με χτυπήματα στο κεφάλι. Ακόμη 3 οδηγήθηκαν στα κρατητήρια ενώ αναζητούνται και άλλοι 2, που εξαφανίστηκαν  για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Εννέα επιστημονικοί φορείς εγκαλούν τον πρωθυπουργό γιατί αρνείται να τους δεχθεί για τα κλειστά επαγγέλματα

Εννέα πρόεδροι επιστημονικών φορέων απέστειλαν νέα, δεύτερη σε αυστηρό τόνο, επιστολή στον πρωθυπουργό για την άρνησή του να τους συνάντησει αναφορικά με το ζήτημα του ανοίγματος των λεγομένων κλειστών επαγγελμάτων.

Στην επιστολή γίνεται παράλληλα αναφορά στον υπουργό Οικονομικών, στα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης, κ.ά.

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δ. Παξινός, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χ. Σπίρτζης, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μαν. Καλοκαιρινός, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθ. Κατσίκης, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κ. Λουράντος, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Θ. Μαρκόπουλος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοπ. Καλλίρης, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Κ. Βλαχάκης και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Διον. Κριάρης.

Ειδικότερα, στη νέα επιστολή των φορέων αναφέρεται:

Γιατί δίνει 100 ευρώ σε βουλευτή άλλου κόμματος η Ν. Μπακογιάννη;

Μην πάει η νους σας στο κακό. Δεν πρόκειται για χρηματισμό, ούτε έχει πρόθεση να... αρπάξει βουλευτές από τη Δημοκρατική Αριστερά

Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή από αυτή που θα υποπτευόταν κανείς.

Η κ. Μπακογιάννη αγοράζει κουπόνι της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη. Έτσι δικαιολογείται το ... κατοστάρικο που δίνει στον βουλευτή Θανάση Λεβέντη.

Σακοράφα: H χώρα μας, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, αφέθηκε κι έγινε το επίκεντρο κερδοσκοπικών επιθέσεων

Κατά του Προϋπολογισμού του 2011 τάχθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής, Σοφία Σακοράφα, στην ομιλία της στη Βουλή, διατυπώνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης, αλλά και μια πρόταση εξόδου από την κρίση χρέους.

Κατά την κ. Σακοράφα, «η χώρα μας, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, αφέθηκε κι έγινε το επίκεντρο κερδοσκοπικών επιθέσεων. Η πολιτική κρίση του καθενός, αφορά στο εάν αυτό έγινε από άγνοια ή σκοπιμότητα, αν η κυβέρνηση υπήρξε αφελής ή ακούσια χειραγωγούμενη, ή εάν υπήρξε ο άλλος πόλος μιας συμφωνίας με καταστρεπτικές συνέπειες για το λαό και τη χώρα μας».

Η ανεξάρτητη, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, επικαλούμενη το παράδειγμα της Ουγγαρίας, η συντηρητική κυβέρνηση της οποίας «είπε "όχι" στο ΔΝΤ, αλλά επέβαλε για τρία χρόνια έκτακτη εισφορά στις τράπεζες, στις ασφαλιστικές και χρηματιστηριακές εταιρείες» - αλλά και το υπόδειγμα του Ισημερινού, το οποίο επανεξέτασε τις διεθνείς του συμβάσεις σε βάθος 30 ετών και αρνήθηκε να πληρώσει εκείνες που ήταν εμφανώς υπερτιμολογημένες............