Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ...! ! !

Εδώ οι Κινέζοι, εκεί οι Κινέζοι.. πουθενά οι Κινέζοι.. ! Αν Πρωθυπουργός ήταν ακόμα ο Σημίτης θα λέγαμε ότι «κάνει τον Κινέζο», τώρα τι να πούμε ; Ο Γιώργος «κάνει το Αμερικανάκι..» ;

Δεν είναι λόγω του ύψους, καθότι οι Κινέζοι ως λαός «διακρίνονται» για το δυσδιάκριτο ύψος τους.., μήτε ακόμα επειδή δεν τους εννοούμε – «κάνουμε τον Κινέζο»- .. Είναι επειδή κάποιοι από το Υπουργείο Οικονομικών «παίζουν» παιχνίδια πίεσης των αγορών με κόλπα και τερτίπια ..

Νομίζουν έτσι ότι θα πιάσουν «κότσο» τις αγορές, αγορές που με την «τσαχπινιά» και τα «τσαλίμια» τους γονάτισαν ολάκερη Ρωσία και Αγγλία, πλασάροντας τα ελληνικά ομόλογα (χάντρες) για χρυσό…

Αν συνεχίσουν λίγο ακόμα, έτσι που το πάνε, στο τέλος μετά τα περίφημα «Greek Statistics» θα μάθουμε και τα Ελληνόκινεζικά Ομόλογα.. Δεν ξέρω πώς μεταφράζουν μεταφορικά τη λέξη «Κινέζος» εις την αλλοδαπή αλλά, αν θυμάμαι καλά, στην Ελλάδα σημαίνει «Άφαντος»..

ΑΦΑΝΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ…!!

(αυτό τώρα είναι πλεονασμός ;;;).

ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ ! ! !


(παραφράζοντας την περίφημη φράση του Μεγάλου Έλληνα πολιτικού Χαρίλαου Τρικούπη)

Οι εφοριακοί ανακοίνωσαν για τις 4 και 5 Φεβρουαρίου πανελλαδικές απεργίες με βασικό τους αίτημα να μην αποδεχτούν μειώσεις μισθών, (μικτών), πάνω από 8%. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων που αμείβονται με μηνιαίο μισθό που ξεπερνά μικτά τα 2000 ευρώ και παραβλέποντας το πιο σημαντικό όλων, ότι η μεγάλη πλειονότητα των υπαλλήλων του Κράτους αμείβεται με ποσά που είναι πολλαπλάσια των μισθών του ιδιωτικού τομέα και του «βασικού μισθού». Στο χορό των αντιδράσεων αναμένεται να μπουν και άλλοι παραγωγικοί κλάδοι του δημοσίου δείχνοντας τα δόντια τους στην Κυβέρνηση.

Η παραδοχή ότι στην Ελλάδα εργάζονται στο Δημόσιο υπάλληλοι που είναι «άεργοι», άνευ έργου, που ξεπερνούν σε σύνολο τους δημόσιους υπαλλήλους της Αγγλίας και της Γαλλίας ξέχωρα. Η μείωση, λοιπόν, «δαπανών» που ζητούν οι Ευρωπαίοι και οι διεθνείς αγορές δεν είναι κενού περιεχομένου. Άλλωστε, οι μισθοί μαζί με τα «επιδόματα» που λαμβάνουν οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι, αναλογικά με το κόστος ζωής, τους κατατάσσουν στους καλύτερα αμειβόμενους πολίτες της Ευρωζώνης. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνεται απόλυτα από τον πιο βασικό δείκτη ευημερίας του βιοτικού επιπέδου, την ιδιοκατοίκηση και το γεγονός ότι ο δείκτης ιδιοκτητών, ακόμα και εξοχικής –δευτέρας- κατοικίας, στη χώρα μας είναι ο υψηλότερος της Ευρώπης.

Το μοντέλο μείωσης μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους που μας προτείνουν ως το ιδανικό, αυτό της Ιρλανδίας, σίγουρα δεν αποτελεί πανάκεια αλλά, σε μια οικονομία σαν την Ελληνική, με τα χρόνια δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τη διαφθορά του δημοσίου και τους υπαλλήλους που «πλουτίζουν» καταχρώμενοι το Κράτος και τον πολίτη, θα ήταν μια καλή λύση. Σε τελική ανάλυση μια διαπίστωση που εκφέρεται συνεχώς από τον κόσμο του ιδιωτικού τομέα είναι ότι αυτοί, οι πρώτοι, «πληρώνουν» συνεχώς όλους τους αργόσχολους του Δημοσίου. Η μισή Ελλάδα, δηλαδή, συντηρεί την άλλη μισή !

Το θέμα είναι, όμως, πόσο αποφασισμένη είναι η Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει και να επιβάλει σκληρές αποφάσεις και μέτρα σε πείσμα πολλών κοινωνικών ομάδων. Κι επειδή, κατά πάσα πιθανότητα, η Κυβέρνηση δεν θα «μπορέσει» και δεν θα «θελήσει» να συγκρουστεί άμεσα με τις ομάδες των υπαλλήλων του Δημοσίου μάλλον, θα επιλεχθεί το «σενάριο επιβολής» μέτρων από έξω λόγω καταστάσεως «εκτάκτου ανάγκης».

Στα πλαίσια αυτά, το πιο πιθανό σενάριο είναι να κηρύξει το Κράτος «Στάση πληρωμής», έστω και για το ελάχιστο χρονικό διάστημα, π.χ. δύο-τρείς εβδομάδες, ούτως ώστε να «επιβληθούν» τα «αναγκαία» μέτρα. Και τότε οι μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου θα είναι της τάξεως του 20 με 30% σε πρώτη φάση, κάτι που από την πραγματική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας είναι αναγκαίο από τώρα. Όσο αργούν οι «κοινωνικές ομάδες» του δημοσίου να αντιληφθούν και να συναινέσουν σε αυτές τις μειώσεις δαπανών, όπως οι συνάδελφοί τους Ιρλανδοί, τόσο πιο βαρύς θα είναι ο Πέλεκυς αργότερα.
Κι όπως θα έλεγε ο Μάγος της διεθνούς διπλωματίας "Χάρυ Πότερ" Κίσσιγκερ: "..ο Ελληνικός λαός είναι ανυπάκουος και ατίθασος..γι' αυτό χρειάζεται να τον χτυπήσουμε στη γλώσσα, την κουλτούρα ,τη θρησκεία και την οικονομία του για να τον ΥΠΟΤΑΞΟΥΜΕ...!" .

ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΧΘΕΙ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.. Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΕ «ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ» ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε. Ε. ΣΚΛΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ… «ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ» !

ΠΟΙΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ;

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ «..η Ευρωζώνη δέχεται πιέσεις για αποσταθεροποίηση και ο πιο αδύναμος κρίκος είναι η Ελλάδα..» ;

Όλοι γνωρίζουμε λίγο, πολύ ότι οι παγκόσμιες αγορές κερδοσκοπούν με την πρώτη και σε κάθε ευκαιρία, ειδικά αν βρουν τον «αδύναμο» κρίκο. Έτσι, δεν μας είναι καθόλου παράξενο, ούτε μας ξενίζει, το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα δέχονται τον τελευταίο καιρό ισχυρές πιέσεις. Τα spreads τραβούν διαρκώς την ανηφόρα και κάθε ημέρα που περνά καταγράφουν νέο ρεκόρ ανόδου. Ωστόσο, όλα αυτά είναι γνωστά και έχουν ξανασυμβεί στο πρόσφατο παρελθόν της ελληνικής οικονομίας, πάλι, όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέδωσε το ΧΑΟΣ στον Ανδρέα Παπανδρέου το 1993.

Γνωρίζει δηλαδή, με απλά λόγια, εκ των προτέρων η σημερινή ελληνική κυβέρνηση τις ενδεχόμενες πιέσεις που θα δεχθούν τα ελληνικά ομόλογα σε μεγάλο βαθμό. Τι υπονοεί, επομένως, ο Πρωθυπουργός όταν λέει ότι η Ευρωζώνη δέχεται επίθεση ;

Ο μόνος εξωτερικός παγκόσμιος πόλος ο οποίος, από ιδρύσεως, προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάνει αγώνα να αποτύχει το Ευρώ είναι οι ΗΠΑ. Αυτός ο παγκόσμιος οικονομικός τρομοκράτης, με μέσα άλλοτε ευθεία κι άλλοτε πλάγια, προσπαθεί να διαλύσει την Ε.Ε. κάνοντας ότι μπορεί για να αποτύχει το εγχείρημα του κοινού νομίσματος.
Οι λόγοι είναι απλοί και νομοτελειακοί.. Αν η Ευρωζώνη τα καταφέρει τότε νομοτελειακά η Ευρώπη θα αρχίσει να προχωρά και σε άλλους τομείς ολοκλήρωσης, όπως ήδη κάνει στον τομές της Εξωτερικής πολιτικής με δειλά βήματα βέβαια. Αν, τελικά, η Ευρώπη καταφέρει να ιδρύσει και το δικό της Στρατό, υπό την Σημαία μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, είναι ως φυσικό επακόλουθο ότι η στρατιωτική παντοκρατορία των ΗΠΑ να τελειώσει. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε την οικονομική καταστροφή των Αμερικανών που βασίζουν την οικονομική τους ευμάρεια στον κλεμμένο φυσικό πλούτο των λαών.
Αν, όμως, οι Αμερικανοί πετύχουν και διαλύσουν την Ευρωζώνη, όπως κατάφεραν να αποδυναμώσουν την ΕΣΣΔ, πράγμα που δείχνει ότι έχουν την ανάλογη εμπειρία, η Ευρώπη δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ και δεν θα αναδειχθεί σε παγκόσμια οικονομικό – στρατιωτική και πολιτική δύναμη…

Μήπως, αυτή την παγκόσμια δύναμη εννοεί ο Πρωθυπουργός, σε μια κρίση ειλικρίνειας, όταν μιλά για τον οικονομικό πόλεμο που δέχεται η Ευρωζώνη και η χώρα μας ;
(Άλλωστε, κακά τα ψέματα, ποιος άλλος εκτός των ΗΠΑ έχει την παγκόσμια δύναμη και τη θέληση (?) να κουμαντάρει τις αγορές και να καταστρέφει κράτη;).

ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.. ! ! ΜΗΠΩΣ "ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ" ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ;..

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ NASA ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Με αφορμή το συνέδριο που ετομάζει η Βασιλική Ακαδημία Επιστομών της Αγγλίας.

Στις αρχές της εβδομάδας επιστήμονες της NASA διαβεβαίωσαν τον κόσμο για την ύπαρξη εξωγήινου πολιτισμού. Η διαβεβαίωση αυτή παρέχεται στα πλαίσια μαθηματικών σχετικών θεωριών - μοντέλων που προβλέπουν την ύπαρξη και άλλων μορφών ζωής στο Σύμπαν.

Μάλιστα, οι θεωρητικοί «προτρέπουν» την ανθρωπότητα να εξοικειωθεί με την ιδέα ότι οι επίδοξοι εξωγήινοι μπορεί να μην είναι και τόσο «φιλικοί» προς την ανθρωπότητα και να μην «παρασυρόμαστε» από τις εικόνες που δημιουργούν οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας για τις καλοπροαίρετες προθέσεις τον «Συμπαντικών» μας γειτόνων. Βρετανοί επιστήμονες, πάλι, είναι ιδιαίτερα "θετικοί" στην άποψη ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή στο Σύμπαν και μάλιστα προτείνουν να εμπλέξουν τον ΟΗΕ και τις Κυβερνήσεις πιο ενεργά στο θέμα.

Βρισκόμαστε, άραγε, στην αυγή νέων αστρονομικών ανακαλύψεων ή πρόκειται να γίνουμε μάρτυρες «φοβερών» αποκαλύψεων ;