Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Από 10 έως 20 Δεκεμβρίου τα πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στα 132.256.754,45 ευρώ.


Από την Παρασκευή 10 έως τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα.

Τα πολυτεκνικά επιδόματα αφορούν επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν. 3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ Ν. 3454/2006) του ΣΤ΄ διμήνου 2010 σε 436.337 οικογένειες, όπως αναφέρει η διοίκηση του ΟΓΑ σε σχετική ανακοίνωση.

Στρος Καν: Σε κρίσιμο σημείο το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε "κρίσιμο σταυροδρόμι" λέει ο επικεφαλής του ΔΝΤ.


Η επιτυχία του εξαρτάται από την προώθηση σωρείας ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών, εντός των επόμενων μηνών, τονίζει ο Ντομινίκ Στρος Καν, σε συνέντευξή του στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ".

"Θα εργαστούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για μια λύση που θα δίνει στην Ελλάδα, περισσότερο χώρο για να αναπνεύσει", υπογραμμίζει ο κ. Στρος Καν, ενώ ανοίγει ένα "παράθυρο" για αλλαγές στο Μνημόνιο μεταξύ Αθήνας και τρόικας και επαναλαμβάνει την υποστήριξη του ΔΝΤ, υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα.

Ο κ. Στρος Καν εκτιμά ότι δεν κινδυνεύει το ευρώ, αλλά χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ευρώπη "σοβαρή" και υπογραμμίζει την ανάγκη "συνολικής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης".

Σταρκ: "Επιμήκυνση του δανείου δεν σημαίνει χαλάρωση"

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ζητάει απο την Αθήνα να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Γιούργκεν Σταρκ λέει οτι καμία χαλάρωση των όρων δεν θα πρέπει να συνοδεύσει την πιθανή επιμήκυνση του ελληνικού δανείου των 110 δισ. Ευρώ. Συνιστά επίσης στην κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε σαρωτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ευθυγραμμίσει τους μισθούς με την παραγωγικότητα «σε επίπεδο επιχείρησης», αν θέλει να τονώσει την ανταγωνιστικότητα, να τονώσει την παραγωγή και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Αν δεν πας για μπάνιο με -36 πότε θα πας;

Τι κι αν μένουν σε ένα χωριό στην Σιβηρία, το Κρασνογιάρσκ, που δεν το έχει ούτε ο χάρτης. Τι κι αν το θερμόμετρο δεν ανεβαίνει πάνω από τους -36. Τα μέλη της κολυμβητικής λέσχης δεν χάνουν με τίποτα το μπάνιο τους.

Σέρρες: Έσκασαν τα λάστιχα περιπολικών για να κλέψουν ΑΤΜ

Το σχέδιό τους ήταν τέλεια οργανωμένο. Φρόντισαν να σκάσουν μέχρι και τα λάστιχα στα αυτοκίνητα των αστυνομικών έξω από το αστυνομικό τμήμα.


Οι δράστες είχαν βάλει στόχο την Συναιτεριστική Τράπεζα στα Ηράκλεια και το ΑΤΜ της και έστησαν το σχέδιό τους με κάθε λεπτομέρεια. 'Εσκασαν τα λάστιχα από τα δύο περιπολικά που ήταν σταθμευμένα έξω από το αστυνομικό τμήμα, έκλεψαν ένα φορτηγό από μάντρα οικοδομικών υλικών και πήγαν να "σηκώσουν" το μηχάνημα. Ταυτόχρονα είχαν με το μέρος τους την κακοκαιρία που έκανε περιορισμένη κινήση στους δρόμους της πόλης.

Ωστόσο, κάποιο από τους κατοίκους της περιοχής τους εντόπισαν και ειδηποίησαν την αστυνομία. Σήμανε συναγερμός και όι δράστες το έβαλαν στα πόδια με Ι.Χ. αυτοκίνητο φοβούμενοι ότι θα φτάσουν άμεσα οι άνδρες της αστυνομίας κι έτσι άφησαν το ΑΤΜ μαζί με το φορτηγάκι έξω από την τράπεζα.

Πολύ δραστικές κυρώσεις προτείνει για το Ιράν ο Ισραηλινός υπουργός άμυνας

Δήλωσε οτι η διπλωματία και οι δραστικές κυρώσεις θα μπορούσαν να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ δήλωσε ότι η διπλωματία και οι "πολύ πιο δραστικές κυρώσεις" θα μπορούσαν να εμποδίσουν το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να το αναγκάσουν να "σκεφτεί δύο φορές".

Σε συνέντευξή του στο CNN ο Ισραηλινός υπουργός ανέφερε ακόμη ότι είναι σημαντικό οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι να "μην βγάλουν καμία επιλογή από το τραπέζι", δηλαδή την στρατιωτική επιλογή, η οποία θα μπορούσε να χρησιμεύσει στην καταστροφή πυρηνικών σταθμών στο Ιράν.

Απίστευτο ξύλο επί 17 ώρες στη Ρωσία

Οι οπαδοί της Σπαρτάκ μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης τους δρόμους της Μόσχας αντιδρώντας για τη δολοφονία οπαδού από αστυνομικό την προηγούμενη εβδομάδα.


Περίπου 5000 οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Κρεμλίνο και το κακό δεν άργησε να γίνει. Απέναντι τους παρατάχτηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και αυτό ήταν αρκετό για να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια.

Επί 17 ώρες η Μόσχα έμοιαζε με πεδίο μάχης και ο απολογισμός τους, τραγικός. Δεκάδες τραυματίες, μεταξύ των οποίων τρεις σοβαρά.

Πανζουρλισμός για την Patty στον Πειραιά! Δες φωτογραφίες

Δεκάδες θαυμάστριες έσπευσαν παρά το τσουχτερό κρύο να δουν από κοντά την Patty να τραγουδάει!

Οι νεανικές καρδιές της Ελλάδας, χτυπάνε  στο ρυθμό της ...Patty! H νεαρή πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς του Mega, από τη στιγμή που ήλθε στη χώρα μας χθες το βράδυ, έχει ξετρελάνει τα πιτσιρίκια και όχι μόνο, που μαζί με τις μαμάδες τους, τρέχουν πίσω από την 16χρονη Λάουρα για να την δουν, να την αγγίξουν και να πάρουν ένα αυτόγραφο!

Λακωνία: Ένας νεκρός και 4 ημιλιπόθυμοι από αναθυμιάσεις

Άναψαν φωτιά να ζεσταθούν μέσα σε αποθήκη όπου διέμεναν στο χωριό των Αγίων Αποστόλων Βοιών Λακωνίας...

και δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις. Νεκρός βρέθηκε, σήμερα, ένας Πακιστανός πολίτης και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση άλλοι τέσσερις ομοεθνείς του. Οι αναθυμιάσεις προκλήθηκαμ από φωτιά με ξύλα που είχαν ανάψει σε μεταλλικό βαρέλι για να ζεσταθούν, πριν κοιμηθούν χθες βράδυ.

Οι τέσσερις μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Μολάων, ενώ θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή για τον θανόντα και σχετικές ιατροδικαστικές εξετάσεις για τους υπολοιπούς. Ενεργείται προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης.

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της αστυνομίας 15χρονος που "ξάφριζε" πεζούς

Από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο είχε κάνει τουλάχιστον επτά ληστείες...


είτε μόνος του είτε με άλλο συνεργό σε βάρος ανυποψίαστων πεζών. Στα χέρια των αντρών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, έπεσε ύστερα από μεθοδική έρευνα που έγινε.

Ο ανήλικος, πότε με την απειλή μαχαιριού, πότε με τη χρήση σωματικής βίας, κατάφερε να αφαιρέσει από τα "θύματά" του επτά κινητά τηλέφωνα, έναν χρυσό σταυρό και μικρά χρηματικά ποσά.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Θρίλερ με τον απεγκλωβισμό των 3 ορειβατών στα Ανώγεια! - Εγκλωβίστηκαν και οι διασώστες!

Μετά από σχεδόν 48 ώρες απεγκλωβίστηκαν με Super Puma και οι 3 ορειβάτες που είχαν "κλείσει" τα χιόνια στα Ανώγεια αλλά και οι 4 διασώστες τους.

Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής όταν οι τρεις φίλοι που είχαν πάει για ορειβασία στα Ανώγεια λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης εγκλωβίστηκαν σε ορεινό σημείο κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο της περιοχής.

Ετσι, κάλεσαν σε βοήθεια. Κλιμάκιο από την ΕΜΑΚ Ηρακλείου με 3 άτομα και έναν εθελοντή ξεκίνησε με ερπυστριοφόρο, για να τους απεγκλωβίσει. Ομως, λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι και ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς εγκλωβίστηκαν κι αυτοί και κάλεσαν με την σειρά τους σε βοήθεια.

Προειδοποιήσεις Ρέππα στους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών

Προειδοποίηση προς τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, με αναφορά σε ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις, απευθύνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας με συνέντευξη του στην εφημερίδα "Veto της Κυριακής".

"Θεωρούμε αναγκαία τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία των σημερινών υπαλλήλων. Ασφαλώς, αυτό πρέπει να συνδυαστεί με σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και στη νοοτροπία που χρόνια τώρα επικρατεί στις λεγόμενες ΔΕΚΟ. Αν το μοντέλο δε λειτουργήσει, οι εναλλακτικές επιλογές θα είναι οδυνηρές. Τότε οι φωνές για ιδιωτικοποίηση και απολύσεις θα ακούγονται πάλι δυνατές και θα έχουμε όλοι ευθύνη γι΄αυτό", τονίζει χαρακτηριστικά, ο κ. Ρέππας.

Παπανδρέου: "Θα στενοχωρήσουμε τους βολεμένους"

«Θα ανασυστήσουμε από μηδενική βάση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης», δήλωσε από το Ρέθυμνο ο πρωθυπουργός.


«Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες, διότι, όσο δεν παράγουμε και δεν στηρίζουμε δικά μας προϊόντα, η πίεση στους μισθούς θα είναι μεγάλη» τόνισε ο πρωθυπουργός, από το Ρέθυμνο, όπου, σε περιφερειακή σύσκεψη για την αγροτική ανάπτυξη, παρουσίασε τις θέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα.

«Θα στενοχωρήσουμε και βολεμένους και τους εαυτούς μας με τις αλλαγές, οι οποίες πρέπει να γίνουν. Δεν είμαστε περήφανοι για τους θεσμούς που ήταν επιφορτισμένοι με την αγροτική ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος, στον Καλλικράτη, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι θα βοηθήσει σε όλες αυτές τις αλλαγές με αποφάσεις σε περιφερειακό επίπεδο, χωρίς γραφειοκρατία και αθηνοκεντρικές παρεμβάσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι των πρωτευουσών του νησιού, οι νομάρχες, οι περιφερειάρχες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Θεσπρωτία: Έκλεψαν και μετά πήγαν να τα πιουν!

Δεν βρήκαν τίποτα να κλέψουν και πήραν λίγα κοσμήματα και 4 φιάλες με ποτά!


Άτυχοι ήταν οι διαρρήκτες αφού παρόλο που μπήκαν στο σπίτι εύκολα από το παράθυρο, δεν βρήκαν καθόλου λεφτά. Αφού ψαχούλεψαν όλο το σπίτι το μόνο που κατάφεραν να βρουν είναι λίγα κοσμήματα κι έτσι αποφάσισαν, σύμφωνα με το epiruschannel, να "ρίξουν" τις απαιτήσεις τους.

Έτσι, πήραν κάποια ρούχα από τις ντουλάπες και 4 φιάλες με ποτά, ενώ τα κλοπομαία τους δεν ξεπερνούσαν σε αξία τα 500ευρώ!

Ηράκλειο: "Εξαφανίστηκε" κοπάδι με 64 ζώα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή.


Τα κρούσματα ζωοκλοπής έχουν αρχίσει να αυξάνονται στην Κρήτη ειδικά όσο πλησιάζουν οι γιορτές και αυξάνεται και η ζήτηση κρετάτων.

Από την επαρχία Πεδιάδα και το δημοτικό διαμέρισμα Αρχαγγέλου "εξαφανίστηκε" ένα κοπάδι με 64 ζώα! Ο 69χρονος κτηνοτρόφος σοκαρίστηκε όταν έφτασε στο ποιμνιοστάσιό του στο "Τριλόλαγκο" και δεν βρήκε κανένα από τα ζώα του.

Αμέσως κατήγγειλε την κλοπή στο τμήμα Καστελλίου και οι άνδρες της αστυνομίας διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό του κοπαδιού αλλά και των δραστών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συνολική αξία των προβάτων που έκλεψαν φτάνει τα 5.000 ευρώ!

Θεσσαλονίκη: 4.000 οχήματα πέρασαν χωρίς να πληρώσουν διόδια!

Έληξε η κινητοποίηση στα διόδια των Μαλγάρων από την οποία οφελείθηκαν χιλιάδες οδηγοί.


Σε όφελος 4.000 και πλέον οδηγών λειτούργησε η σημερινή κινητοποίηση ομάδας πολιτών στο σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα. Από τις 11.30 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι, είχαν σηκωμένες τις μπάρες, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της τιμής κατά 40%, στα 2,80 ευρώ.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας,είχε1.000 φυλλάδια με τις.. συνταγές ανοίγματος της μπάρας διοδίων, που τα έδιναν στους οδηγούς που περνούσαν από το σταθμό και κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν στην πρώτη ώρα παραμονής τους.

Η ένθερμη υποδοχή που έτυχε η κινητοποίηση από τους οδηγούς που περνούσαν τα διόδια, έχει σαν αποτέλεσμα την κλιμάκωση της διαμαρτυρίας τους στο προσεχές μέλλον.

Κάθετος κατά εξεταστικής για την Οικονομία ο Λοβέρδος!

«Θεωρώ χρήσιμη έως και απαραίτητη τη μη κατάθεση στη Βουλή της σχετικής πρότασης», τονίζει σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία.

Μιλώντας για την αναταραχή στις ΔΕΚΟ, αναφέρει: «όλοι με πράξεις ή παραλείψεις, ακόμη και κάνοντας τα στραβά μάτια συμβάλλαμε στην κατρακύλα της χώρας. Κάθε υπουργός οφείλει να κάνει αυτό που του αναλογεί για το συμφέρον του πολίτη».

Απαντά στην Ν.Δ και σε όσους ισχυρίζονται πως θα διαμόρφωναν «καλύτερο μνημόνιο», πως η μετατροπή του μηχανισμού στήριξης σε πεδίο συγκρούσεων θα έκανε πολύ κακό στη χώρα, αφού θα εξήγαγε τις χειρότερες ειδήσεις γι' αυτήν.

Ερωτηθείς αν η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ ήταν μονόδρομος και ότι στήθηκε πάνω στη λογική πως δεν υπήρχε εναλλακτική οδός, ο κ Λοβέρδος απαντά πως «η χρησιμοποίηση των μονεταριστικών επιταγών του ΔΝΤ και των επικριτών του για να εξωραΐσουμε τη μεταπολιτευτική αθλιότητα του πολιτικού μας συστήματος συγκροτεί μια πολιτική κουτοπονηριά».

Τέλος ,ο υπουργός Υγείας, παραδέχεται ότι αποτελεί «σοβαρότατη παράλειψη της κυβέρνησης η μη παρουσίαση ή για να είμαστε ακριβείς η μη εκπόνηση έως σήμερα ενός εθνικού σχεδίου που θα υπερβαίνει τις επιταγές του μνημονίου».

Βαρόμετρο Public Issue: Πολύ μπροστά το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ

Σαφές προβάδισμα, παρά τη φθορά του, καταγράφει το ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ. Ενισχυμένο εμφανίζεται το ΚΚΕ, ενώ έπονται ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά καταγράφει για τον Δεκέμβριο το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή» και τον ΣΚΑΪ.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 39% έναντι 30% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, 2% έχουν οι Οικολόγοι 2,5% η Δημοκρατική Αριστερά και 2,5% η Δημοκρατική Συμμαχία.

Η γάτα φώναξε την αστυνομία!

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης πατήθηκε, η αστυνομία πήρε την κλήση, εντόπισε το τηλεφώνημα και έσπευσε να αντιμετωπίσει τους κακοποιούς. Οι αστυνομικοί ωστόσο αντίκρυσαν την Τζίντζερ, μία κοκκινωπή γάτα.

Όπως λέει ο ιδιοκτήτης της Χάουαρντ Μος, ο ίδιος βρισκόταν στο κρεβάτι του στο Μπρίνμιλ της Ουαλλίας, όταν άκουσε να χτυπούν την πόρτα τα ξημερώματα. Τους άνοιξε και αφού τον ενημέρωσαν για την κλήση χωρίς κανείς να καταλαβαίνει τί έγινε, τα βλέμματα όλων στράφηκαν στη γάτα που είχε ξαπλωθεί πάνω στο πληκτρολόγιο του τηλεφώνου.

Όπως όλα δείχνουν η Τζίντζερ πάνω στο παιχνίδι είχε πατήσει τρεις φορές το “9”, σχηματίζοντας τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της αστυνομίας.

Ο κ. Μος συνταξιούχος λέκτορας δήλωσε ότι η Τζίντζερ πρόσφατα άρχισε να κοιμάται στο τραπεζάκι του τηλεφώνου, αλλά ποτέ δεν του πήγε το μυαλό ότι θα μπορούσε να τηλεφωνήσει.. “Τι πιθανότητες υπήρχαν;” αναφέρει.

Πήραν φωτιά σκουπίδια και καταστράφηκαν 4 μηχανάκια και 2 ΙΧ!

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν τέσσερις μοτοσικλέτες που ήταν σταθμευμένες κοντά σε σωρό σκουπιδιών στο κέντρο της Αθήνας. Ζημιές και σε δύο αυτοκίνητα.

Η φωτιά ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής στην οδό Λευκάδος από κάδο ξέχειλο με σκουπίδια -όπως είναι οι κάδοι σε σχεδόν όλη την Αθήνα – και γρήγορα λόγω του εύφλεκτου υλικού πήρε διαστάστεις.

Πριν προλάβει κανείς να καταλάβει τι συνέβη είχε επεκταθεί και έκαιγε διπλανές μοτοσικλέτες, καθώς και δύο οχήματα. Επί τόπου βρέθηκε η πυροσβεστική που θα κάνει προανάκριση, ωστόσο οι ιδιοκτήτες κλαίνε την περιουσία τους.

Κακοκαιρία και τη Δευτέρα με χιόνια και καταιγίδες

Κρύο, χιόνια, βροχές, καταγίδες κατα τόπους ισχυρές και άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού της Δευτέρας. Δείτε την πρόγνωση για όλη την εβδομάδα.

Τη Δευτέρα αναμένεται κακοκαιρία αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Προβλέπονται βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές που πιθανώς στα δυτικά και το Αιγαίο να είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Από το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους.Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή στα βόρεια, αλλά θα σημειώσει άνοδο στα νότια. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα υπάρχει παγετός.

Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλουν οι αστυνομικοί

Κινητοποιήσεις προαναγγέλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι με ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι “η οργή των ενστόλων συναντάται πλέον στο δρόμο με την αγανάκτηση και το θυμό εκατομμυρίων συμπολιτών μας”.

Μιλούν για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενόψει της ένστολης πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Παλιά Βουλή την Τρίτη. Θα προηγηθεί συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στα γραφεία της Πανελήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Οι αστυνομικοί μιλούν για ζοφερή πραγματικότητα και “βίαιη ανατροπή θεσμικών και οικονομικών κατακτήσεων” καθώς και για αποδυνάμωση των Σωμάτων Ασφαλείας, των οποίων πλήττεται το βιοτικό επίπεδο.

“Καλούμε την ύστατη αυτή ώρα την Κυβέρνηση, να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών που επωμίζεται με την πολιτική που εφαρμόζει, υλοποιώντας πιστά υπαγορεύσεις εξωθεσμικών πολιτικοοικονομικών κέντρων εξουσίας” τονίζουν.

Συναυλία αλληλεγγύης στον Αγ. Παντελεήμονα

Συναυλία στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα δοθεί στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών από την τετράφωνη Χορωδία του Ναού, την Ορχήστρα της Καμεράτας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ και με τη σύμπραξη του Γιώργου Νταλάρα.

Η συναυλία, στην οποία θα παραστεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, διοργανώνεται από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο ναός θα είναι ανοικτός για το κοινό.

«Για εκδήλωση αλληλεγγύης, ανεκτικότητας και κοινωνικής σύγκλισης» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Μεγάρου Αθηνών Ιωάννης Μάνος.

Νέα επεισόδια στον ΧΥΤΑ Κερατέας - Τα ΜΑΤ απωθούν τους κατοίκους

Νέα επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους της Κερατέας και αστυνομικούς έγιναν στην είσοδο του υπό κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α., στο Οβριόκαστρο.

Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι οι εργασίες που τελούνται από ιδιώτη εργολάβο είναι παράνομες, αφού υπάρχει απόφαση του Κ.Α.Σ., με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία στον χώρο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός.

Το Σάββατο έγιναν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε συγκεντρωμένους κατοίκους και άνδρες των ΜΑΤ, τα οποία έληξαν το βράδυ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθεί να κατασκευαστεί ο Χ.Υ.Τ.Α. δίπλα στα σπίτια τους.

Μπλούμπεργκ: Δεν θα είμαι με τίποτα υποψήφιος πρόεδρος

"Θέλω να φύγω έχοντας τη φήμη ενός πολύ καλού, ίσως του καλύτερου δημάρχου".


Με αυτή την φράση ο πολυεκατομμυριούχος δήμαρχος της Νέας Υόρκης ξεκαθάρισε την θέση του.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ έκανε αυτές τις δηλώσεις για να διαψεύσει τις φήμες που διακινούσαν αρκετοί υποστηρικτές του και μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Μπλούμπεργκ εμφανίστηκε στην εκπομπή "Meet the Press" του NBC και ανέφερε ότι σκοπεύει να παραμείνει αφοσιωμένος στην δουλειά του.

Πουλήθηκαν 4,3 εκατ. δολάρια οι πρώτοι κανόνες του μπάσκετ

Τιμή ρεκόρ έπιασε σε δημοπρασια στον οίκο Sotheby's το δισέλιδο στο οποίο γράφτηκαν το 1891 οι πρώτοι κανόνες του μπάσκετ!

Στο δισέλιδο αυτό είναι γραμμένοι οι 13 κανόνες από τον εμπνευστή του αθλήματος τον Καναδό Τζέϊμς Νάισμιθ.

Οι κανόνες βγήκαν σε δημοπρασία από το Naismith International Basketball Foundation. Αγοραστές είναι οι φανατικοί του μπάσκετ Ντέϊβιντ και Σουζάν Μπούθ.

Ο Νάϊσμιθ έγραψε τους κανόνες όταν του ζητήθηκε να δημιουργήσει ένα καινούριο άθλημα για την σαιζόν στο πανεπιστήμιο ΥMCA στο Σπρίνγκφίλντ.

Του είχαν δοθεί 2 εβδομάδε προθεσμία για να εμπνευστεί ένα νεο άθλημα και την ημέρα που έληγε η προθεσμία καρφίτσωσε τους κανόνες στον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής.

Ο Νάισμιθ έζησε να δει το άθλημα που ο ίδιος δημιούργησε να γίνεται Ολυμπιακό το 1936. Πέθανε το 1939.

Νέα περατεία απο Σομαλούς στον Ινδικό Ωκεανό

Κατέλαβαν φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά. Δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση του πληρώματος.


Το πλοίο MV RENUAR με σημαία Παναμά το οποίο έπλεε στον Ινδικό Ωκεανό κατέλαβαν Σομαλοί πειρατές, αφού εκτόξευσαν εναντίον του μικρές ρουκέτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ναυτικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το φορτηγό πλοίο ανήκει σε εταιρεία της Λιβερίας και κατευθυνόταν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς τον Μαυρίκιο όταν κατελήφθη από τους πειρατές το Σάββατο.

"Οι πειρατές έχουν επιβεβαιώσει ότι έχουν τον έλεγχο του πλοίου το οποίο τώρα κατευθύνεται δυτικά προς τις σομαλικές ακτές" ανέφερε η ευρωπαϊκή δύναμη.

Το πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από 24 Φιλιππινέζους, οι οποίοι προσπάθησαν να αποφύγουν τους πειρατές για λίγη ώρα. Προς το παρόν δεν υπάρχει επικοινωνία με το πλοίο και η κατάσταση του πληρώματος δεν έχει γίνει γνωστή.

Ροδόπη: Λήστεψαν κλεοπωλείο μέσα στο χιονιά!

Το πολικό ψήχος δεν πτόησε τους διαρρήκτες που έβαλαν στόχο το ένα και μοναδικό κρεοπωλείο του χωριού.


Η Νέα Καλλίστη του δήμου Αιγείρου είναι ένα χωριό 700 κατοίκων και το μοναδικό κρεοπωλείο του απέχει 50 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα. Ούτε αυτό ούτε το πολικό ψύχος που επικρατούσε εμπόδισε όμως τους διαρρήκτες να μπουν μέσα και να πάρουν όλα τα κρέατα που βρήκαν στο ψυγείο του.

Οι άνδρες της αστυνομίας αλλά και οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού καθόντουσαν μέσα σπίτια τους κι έτσι κατάφεραν να αποσπάσουν τα κρέατα χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς! Μπήκαν μέσα παραβιάζοντας ην πόρτα με κατσαβίδι και χωρίς να τους ενοχλήσει κάποιος συναγερμός ή άλλα μέτα ασφαλείας άρχισαν να κάνουν την δουλειά τους...

Πήραν μέσα από τα ψυγεία δεκάδες κομμάτια από λουκάνικα, μπριζόλες, κοτόπουλα, πανσέτες, σπάλες χοιρινού και μοσχάρια. Άφησαν όμως πίσω τους ένα μεγάλο βοδινό μπούτι αλλά και τα λίγα λεφτά που υπήρχαν στην ταμειακή μηχανή παρόλο που ήταν ανοιχτή!

Ικανοποιημένη από τη συμφωνία της Κανκούν, η Γερμανίδα καγκελάριος

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε το Σάββατο ότι η συμφωνία για το κλίμα στη διάσκεψη που ολοκληρώθηκε στην Μεξικανική πόλη Κανκούν ήταν ένα βήμα μπροστά αλλά προειδοποίησε ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα για να σωθεί ο πλανήτης.
«Κάναμε ένα καλό βήμα προς τα εμπρός στην Κανκούν σήμερα» τόνισε η κ. Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της διάσκεψης. Αλλά πρόσθεσε ότι χρειάζεται «μια μεγάλη, πραγματική συμφωνία που θα επιτευχθεί με την πλήρη συμφωνία όλων και η οποία θα αντικαταστήσει το πρωτόκολλο του Κιότο».
«Χρειάζεται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο πνεύμα των διαπραγματεύσεων που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα, την τελευταία στιγμή, στην Κανκούν», πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

«Ωστόσο, είμαι πολύ ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στην Κανκούν. Ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα αυτό στο Μεξικό και πιστεύω ότι μας οδήγησε όλους ένα βήμα μπροστά», επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Νωρίτερα και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβελε δήλωσε ότι η διάσκεψη του Κανκούν  έδειξε ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ των υπο ανάπτυξη και των ανεπτυγμένων χωρών.

Στο «σκαμνί» για τη δολοφονία φοιτήτριας

Η Amanda Knox, η νεαρή Αμερικανίδα που καταδικάστηκε σε 26ετή κάθειρξη για τη δολοφονία της φοιτήτριας, Meredith Kercher στην Ιταλία το 2009, επέμεινε σήμερα ότι υπήρξε «το αθώο θύμα ενός τεράστιου λάθους».

Μιλώντας ενώπιον του ιταλικού Εφετείου, όπου επανεξετάζεται η υπόθεσή της, η 23χρονη ξέσπασε σε λυγμούς, λέγοντας ότι έχει καταρρεύσει από τη στιγμή του εγκλεισμού της στις φυλακές.

«Στέκομαι εδώ ενώπιόν σας περισσότερο φοβισμένη από ποτέ, όχι επειδή φοβάμαι την αλήθεια, αλλά επειδή η αλήθεια δεν αναγνωρίζεται», δήλωσε η Knox, απευθυνόμενη στους δικαστές της.

Δεν δίστασε, μάλιστα, να μιλήσει και για την Meredith Kercher, υποστηρίζοντας ότι «υπήρξε μια αγαπημένη φίλη».

Σημειώνεται ότι η Knox έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 26ετή φυλάκιση, ενώ με φυλάκιση 25 ετών έχει τιμωρηθεί και ο φίλος της, ο Ιταλός Rafaelle Sollecito, καθώς το δικαστήριο απεφάνθη ότι είχαν σχεδιάσει από κοινού τη δολοφονία της Kercher.

Παράνομο στοίχημα μέσα σε… παπούτσια

Άδοξο τέλος είχε για δύο 42χρονους η «επιχείρηση» που είχαν στήσει με παράνομο στοίχημα στο κατάστημα υποδημάτων του ενός, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Χθες, κατόπιν καταγγελίας, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο κατάστημα του ενός 42χρονου και ύστερα από έρευνα βρήκαν και κατέσχεσαν ένα δελτίο παράνομου στοιχήματος της εταιρείας VelvetBet.com, ένα κουπόνι με τους συνολικούς διαθέσιμους αγώνες προς στοιχηματισμό και το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ.

Το συνολικό ύψος των κερδισμένων στοιχημάτων που παίχτηκαν το 2010 στο ανωτέρω κατάστημα ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ.

Έκλεψαν τηλεοράσεις και DVD και τους συνέλαβαν

Δύο άνδρες συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ στις 23:00 στον Απαλό Αλεξανδρούπολης, καθώς, έπειτα από αστυνομικό έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο όπου επέβαιναν, βρέθηκαν δύο τηλεοράσεις LCD και ένα DVD, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους άνδρες για διάπραξη κλοπής και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι τα ανωτέρω αντικείμενα είχαν αφαιρεθεί από αγροικία στην περιοχή του Απαλού.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο οδηγός του οχήματος δεν είχε άδεια οδήγησης. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ο οποίος με τη σειρά του κατέθεσε μήνυση εναντίον των δραστών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Δεν της δίνουν εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται

Καθηγήτρια στερείται την εκπαιδευτική άδειά της μετ΄ αποδοχών, αν και, όπως καταγγέλλει, πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
Η καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία κάνει το διδακτορικό της με υποτροφία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καταγγέλλει στη zougla.gr ότι το Ανώτατο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέρριψε παρανόμως την αίτησή της, παρά τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και το δεδικασμένο παρόμοιων υποθέσεων.

Η εγκύκλιος για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών για το έτος 2010-2011 είναι σαφής, τονίζει η καθηγήτρια:

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 20 τραυματίες στο Ιράκ

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων 6 αστυνομικοί, και περίπου 20 τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Ραμάντι, που βρίσκεται 100χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγή των τοπικών αστυνομικών αρχών.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε φυλάκιο της αστυνομίας, 200 μέτρα από την έδρα του επαρχιακού συμβουλίου.

«Τρομοκρατικά εγκλήματα» οι δύο εκρήξεις στη Σουηδία;

Οι βομβιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Στοκχόλμης είναι «τρομοκρατικά εγκλήματα» και ως τέτοια ερευνώνται, δήλωσε αξιωματούχος της σουηδικής υπηρεσίας πληροφοριών, όπως και οι αστυνομικές αρχές.
«Διενεργούμε έρευνα για τα τρομοκρατικά εγκλήματα βάσει της σουηδικής νομοθεσίας. Στο στάδιο αυτό δεν αυξήσαμε το επίπεδο συναγερμού για απειλή της ασφάλειας» δήλωσε ο Άντερς Τόρνμπεργκ, επικεφαλής της υπηρεσίας, η οποία είναι αρμόδια για τα μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζουμε πως δύο εκρήξεις σημειώθηκαν χθες στη Στοκχόλμη, κατά τις οποίες έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος - πιθανότατα ο δράστης - και τραυματίσθηκαν άλλοι δύο. Οι επιθέσεις αυτές εικάζεται πως συνδέονται με τη σουηδική παρουσία στο Αφγανιστάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης έλαβαν προειδοποιητικό e-mail δέκα λεπτά πριν από τις εκρήξεις.

Για επίθεση αυτοκτονίας έκανε λόγο η Σουηδική Αστυνομία......................

Βυθίστηκε πλοίο ανοικτά του Ισραήλ

Ένα φορτηγό πλοίο από το Μόλδοβα βυθίστηκε σήμερα εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας στα ανοικτά των ισραηλινών ακτών και τα 11 μέλη του πληρώματός του διασώθηκαν, δήλωσε αξιωματούχος της ισραηλινής ακτοφυλακής.

Οι 11 Ουκρανοί, μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Adriatic, περισυνελέγησαν σώοι από πλοίο με σημαία Ταϊβάν, που έπλεε κοντά. Το πλήρωμα πρόλαβε να εγκαταλείψει εγκαίρως το πλοίο και να επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά Μ.Μ.Ε., το Adriatic μετέφερε 3.000 τόνους σιδήρου και εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε 10 μίλια ανοιχτά του Ασντόντ, νότια του Τελ Αβίβ. Στο πλοίο εισχώρησαν νερά και βυθίστηκε, καθώς στην περιοχή τα κύματα έφθαναν μέχρι και τα 7 μέτρα και οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα άνω των 100χλμ. την ώρα.

Τροχαίο με νεκρό στην Καλαμαριά

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενός αυτοκινήτου ο 35χρονος οδηγός, όταν για άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει σε μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Στο δυστύχημα, που συνέβη σήμερα τα ξημερώματα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά, τραυματίστηκε σοβαρά και ο 46χρονος συνεπιβάτης του Ι.Χ..

Ο Η1Ν1 επέστρεψε στη Βρετανία

Ο ιός της νέας γρίπης που προκάλεσε περυσι διεθνή συναγερμό, τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει προκαλέσει το θάνατο 10 ανθρώπων στη Βρετανία ενώ παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων στα σχολεία.


Σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία προστασίας υγείας, η πλειονότητα όσων έχασαν τη ζωή τους αντιμετώπιζαν κι άλλα προβλήματα υγείας και ήταν άνω των 65 χρόνων.

"Τις τελευταίες εβδομάδας, έχουν παρατηρήσει μια αύξηση τόσο στα κρούσματα της εποχικής γρίπης, της Η1Ν1 και της γρίπης τύπου Β", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο καθηγητής Τζον Ουότσον, επικεφαλής του τμήματος παθήσεων του αναπνευστικού της βρετανικής υπηρεσίας.

"Έχουμε επίσης πληροφορίες για άτομα με σοβαρές ασθένειες που έχουν ανάγκη νοσηλείας καθώς και την έκρηξη κρουσμάτων γρίπης σε όλα τα σχολεία της χώρας", τόνισε ο ίδιος επιστήμονας.