Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

"Σύντροφε, μας πήρανε χαμπάρι".....

Το ΠΑΣΟΚ καθυστερεί υπερβολικά να επιλέξει κάποιον υποψήφιο προς Στήριξη για τη Δράμα, ούτε αναμένεται να το πράξει και αύριο σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, τόσο που πολύς κόσμος προβληματίζεται ότι τελικά οι υποψηφιότητες θα μείνουν "ορφανές" . Πέρα από το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα στείλει λάθος μήνυμα στην κοινωνία, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αυτές οι δημοτικές εκλογές έχουνε μεγάλη σημασία για τη χώρα και συνεπώς θα ήταν ολέθρια τακτική να μείνει ο Δήμος Δράμας "ορφανός". Ειδικά τη στιγμή που η Ν.Δ. κατέρχεται στο Δήμο διασπασμένη και με πολλά προβλήματα, είναι , μοναδική ευκαιρία για το Κίνημα να επανακτήσει το Δήμο ύστερα από είκοσι περίπου χρόνια. *βλέπε ρεπορτάζ από το "Στο Καρφί" σε άλλο σχόλιο*

Ωστόσο, τα προβλήματα για τις υποψηφιότητες στο Δήμο είναι τεράστια και δύσκολα. Σε τούτο, όμως, μεγάλη ευθύνη έχουν οι δύο τοπικοί βουλευτές που με τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις τους "υπονομεύουν" ουσιαστικά τη συνοχή του κόμματος σε τοπικό επίπεδο. Οι προσωπικές επιλογές και των δύο κρίνονται από "μέτριες" , "αμφιβόλου ποιότητας" έως "επικίνδυνες" από την τοπική κοινωνία, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τον "συμβολισμό" των υποψηφίων που στηρίζουν... Πολλοί απλοί πολίτες μας μεταφέραν την ανησυχία τους πως αν το ΠΑΣΟΚ επιλέξει έναν από τους υποψηφίους που στηρίζουν οι τοπικοί βουλευτές τότε αυτοί θα ψηφίσουν "κάτι άλλο" !

Από την άλλη, οι δύο "κυρίαρχοι" (Σούτος και Χαρακίδης), μέχρι στιγμής, δημοτικοί συνδυασμοί του κόμματος έπαιξαν το "παιχνίδι" της επικοινωνίας και αφήσανε τις χειρότερες εντυπώσεις... Οι μεν ανακοινώνουν υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και συνδυασμό, υποδηλώνοντας την πρόθεση να κατέλθουν στις εκλογές, "γράφοντας" στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την κομματική διεργασία... Οι δε "παπαγάλιζαν" κι "αηδόνιζαν" ότι το "παιχνίδι της στήριξης" είναι τελειωμένο και μην κουράζεστε, οι υπόλοιποι, άδικα ΕΜΕΙΣ πήραμε το χρίσμα ! Τραγελαφικά πράγματα δηλαδή που δεν τιμούν ούτε τις υπογραφές αυτών που έθεσαν εαυτόν στη διάθεση του Κινήματος, αλλά και ούτε το πνεύμα που θέλει να περάσει στο κόμμα ο πρωθυπουργός...

(Το "πρόβλημα" του Βόλου είναι "παιδική χαρά" μπροστά στη Δράμα... κι όμως ο Παπανδρέου το "πήρε επάνω του".. λέτε να πράξει το ίδιο και στη Δράμα ;)

Σε όλα, όμως, τα "περίεργα" όπως ευστόχως τα έχουμε από καιρό χαρακτηρίσει της Δράμας, ταιριάζει απόλυτα και για τους δύο αυτούς υποψηφίους (Σούτος και Χαρακίδης) η φράση :

"Σύντροφε, μας πήρανε χαμπάρι...!" .


ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ... Η εφημερίδα "Στο Καρφί" μας επιβεβαιώνει ένα μήνα μετά.. Το ΠΑΣΟΚ ακούει ;

Οι νικηφόρες επιλογές

Τα λάθη της Ν.Δ. δίνουν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να πετύχει νίκες στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Αρκεί το Κίνημα να κάνει τις σωστές επιλογές και να είναι ενωμένο…

Η στρατηγική και τα πρόσωπα με τα οποία το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου, την περασμένη Δευτέρα. Γύρω από τον Γ. Παπανδρέου πήραν θέσεις ο Γ. Ραγκούσης, ο Σ. Ξυνίδης, ο Θ. Τσούρας, ο Δ. Στεφάνου και η Ρ. Βάρτζελη. Τα στελέχη ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το τοπίο που έχει δημιουργηθεί και τις νικηφόρες επιλογές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Πολιτικό πλαίσιο

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό πλαίσιο, το ΠΑΣΟΚ θα πει πως η μάχη είναι σημαντική για το μέλλον της χώρας, τη νέα οργάνωσή της και δεν αφορά στο μνημόνιο. Θα προσπαθήσει, έτσι, να αποφύγει τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων που διαφωνούν ή εθίγησαν. Μια επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά αν δεν βρεθούν τα πρόσωπα που θα μπορέσουν να εμπνεύσουν τις τοπικές κοινωνίες.

(Πηγή : «ΤΟ ΚΑΡΦΙ» του Σαββατοκύριακου 04.09.2010)

Απ’ όλο τούτο το ρεπορτάζ, το οποίο στην περίπτωση της πόλης μας είναι λες και έχει γραφεί για τη Δράμα, ερχόμαστε ένα μήνα μετά να επιβεβαιωθούμε στα όσα, σε ανύποπτο χρόνο έως τώρα, έχουμε σχολιάσει. Δηλαδή, έρχεται μια σοβαρή και μεγάλη εφημερίδα, με ένα μήνα καθυστέρηση, να επιβεβαιώσει τα σχόλια και τα ρεπορτάζ μας, σε τοπικό επίπεδο.

Για το λόγο τούτο και μόνον, αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ αυτό της εφημεριδάς «Το Καρφί» και ρωτούμε εκ’ νέου το τοπικό αλλά κυρίως το κεντρικό ΠΑΣΟΚ:

Κύριοι, με την ευαισθησία και το πολιτικό κριτήριο που σας διακρίνει, γνωρίζοντας ότι μέχρι σήμερα τα σχόλια, τα ρεπορτάζ και οι κριτικές μας ήταν απόλυτα ορθές και «προφητικά» σε πολλά θέματα, νιώθετε ότι οι υποψηφιότητες των κ. κ. Σούτου και Χαρακίδη θα δικαιώσουν τις επιλογές σας και θα εκφράσουν το τοπικό κοινωνικό αίσθημα και απαίτηση των Δραμινών πολιτών ;

Αν ναι… τότε, είστε «βαθιά νυχτωμένοι» !

Αν, πάλι, όχι… τότε, υπάρχει η Νικηφόρα Επιλογή . Ισχυρή. Αξιόλογη. Δυναμική. Αξιοπρεπής. Αναπτυξιακή. Κοινωνική.. .

ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ ΠΑΣΟΚ :