Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Συνέλαβαν ανήλικους διαρρήκτες

Περισσότερα από 20 σπίτια είχαν διαρρήξει στα δυτικά προάστια της Αθήνας δύο ανήλικοι Αλβανοί.

Οι δύο νεαροί, ηλικίας 15 και 16 ετών, είχαν διαρρήξει τουλάχιστον 27 σπίτια σε Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα και Χαϊδάρι, από τα οποία άρπαζαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Οι ανήλικοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση» και παράβαση του Ν. «περί αλλοδαπών». Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ σε βάρος του 15χρονου εκκρεμούσε και απόφαση Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων.

Γ. Πεταλωτής: ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβονται τους δημοκρατικούς θεσμούς

Επίθεση στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή την άρνηση της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχουν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

«Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση δίνουν αγώνα για την οικονομική διάσωση της χώρας, στο εν εξελίξει Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και όταν η κοινωνική συνοχή είναι άκρως απαραίτητη, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν πάλι για προφάσεις, για να μη συμμετέχουν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.

«Δυστυχώς, η μόνη συμβολή τους στην τεράστια αυτή προσπάθεια του ελληνικού λαού είναι για άλλη μια φορά η πλήρης άρνηση καθώς και ο μη σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής.

Θαλάσσιο λιοντάρι κάτω από… περιπολικό

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι του Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, οι οποίοι εντόπισαν κάτω από ένα σταθμευμένο περιπολικό ένα ζώο που σπάνια, αν όχι ποτέ, έχουν την ευκαιρία να δουν τόσο μακριά από το φυσικό του περιβάλλον.

Ένα μικρό θαλάσσιο λιοντάρι είχε βρει καταφύγιο κάτω από το όχημα, εκατοντάδες μέτρα μακριά από την παραλία και τη θάλασσα.

Με προσεκτικές κινήσεις για να μην το τραυματίσουν, οι αστυνομικοί το τράβηξαν από το αυτοκίνητο και το παρέδωσαν σε ομάδα τοπικού θαλάσσιου πάρκου, η οποία θα το περιθάλψει και θα το αφήσει ελεύθερο μετά από περίπου δύο μήνες.

Εγκύκλιος Ραγκούση στους Δήμους για το εκλογικό δικαίωμα αλλοδαπών

Εγκύκλιο με θέμα «Άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από τους ομογενείς και τους νομίμως διαμένοντες υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης», απέστειλε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να τους γνωστοποιήσει ποιοί έχουν δικαίωμα ψήφου, πως θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και τι δικαιολογητικά απαιτούνται.

Όπως αναφέρεται, με τις διατάξεις του κεφαλαίου Β' του Ν.3838/2010 (ΦΕΚ Α΄49) θεσμοθετείται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι υπέρ ομογενών και νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ επισημαίνει ότι «βασική παραδοχή του εν λόγω νομοθετήματος είναι ότι η πολιτική συμμετοχή των ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών στις τοπικές εκλογές, αποτελεί την πλέον ενεργητική μορφή ένταξης, καθώς συντελεί καθοριστικά στην άρση των αποκλεισμών και της περιχαράκωσης».

Όλο και πιο πολλοί επώνυμοι αντιδρούν στα ψεύτικα προφίλ του Facebook

Μετά την Ελένη Πετρουλάκη η οποία πρόσφατα επισκέφτηκε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να βρεθεί ποιός κρύβεται πίσω από το ψεύτικο προφίλ της, ήρθε η σειρά του Κώστα Κατσουράνη παίχτη του Παναθηναϊκού ο οποίος δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ : "Αναφορικά με τη λειτουργία λογαριασμού στο facebook, στον οποίο ψευδεπίγραφα χρησιμοποιείται το όνομά μου, αλλά και αυτό της συζύγου μου (με το όνομα Έφη Κατσουράνη), θα ήθελα να διευκρινίσω ότι όχι μόνο δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το συγκεκριμένο προφίλ, αλλά και ότι δεν διατηρώ καν (και ούτε ποτέ διατηρούσα) λογαριασμό στο συγκεκριμένο social network. Πρόθεσή μου μάλιστα είναι να προβώ στις απαραίτητες νομικές ενέργειες αν δεν διακοπεί η λειτουργία του εν λόγω λογαριασμού".

Thebest

Θα φορεθεί πολύ φέτος το... μπλουζάκι της Κυβέρνησης

Είναι το νέο BEST στον χώρο της μόδας. Το νέο μπλουζάκι που κάνει θραύση ανάμεσα στους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και τους δημοσίους υπαλλήλους. Προσφέρεται δωρεάν στους ανέργους, ενώ για τις υπόλοιπες προνομιούχες κοινωνικές ομάδες που ακόμα έχουν δουλειά, η τιμή είναι συμβολική και δεν ζητείται απόδειξη. Και πως μας πάει


Thebest

Ούτε Τσίπρας, ούτε Παπαρήγα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Μετά την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συγκαλεί για τη Δευτέρα ο Κάρολος Παπούλιας, ήρθε και η άρνηση της γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί κατόπιν εισήγησης του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, στο Προεδρικό Μέγαρο, την προσεχή Δευτέρα, 10 Μαΐου και ώρα 12.00, με θέμα «Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της οικονομίας και την πορεία της χώρας».

Επίθεση σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο ΛΑΟΣ για την απόφαση των προέδρων του να μη λάβουν μέρος στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος σημειώνεται πως «Σε μια στιγμή μεγάλης ιστορικής ευθύνης, τα κόμματα της Αριστεράς ανταγωνίζονται για την μέγιστη ανευθυνότητα».

«Η Ελλάδα και χωρίς αυτούς υποχρεούται να βρει το δρόμο της» καταλήγει.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου

Σε βαρύ πένθος και υπό την επήρεια του σοκ της περασμένης Τετάρτης η χώρα κηδεύει τα θύματα της άγριας δολοφονικής ενέργειας στη Marfin. Σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία η Παρασκευή Ζούλια, ενώ στην πατρίδα της στο Αίγιο, κηδεύτηκε σε κλίμα οδύνης η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου. Στα σπλάχνα του τόπου που τόσο αγάπησε, θα επιστρέψει ο Νώντας Τσακάλης την Κυριακή στις 4 στο κοιμητήριο της Βασιλικής Λευκάδας.

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ... Για την ενημέρωση από τα Blogs !

Ένα πολύ σύντομο σχόλιο υποστήριξης των ελληνικών blogs καθότι σήμερα 5η Μαϊου 2010 την ώρα που σε όλες τις πόλεις της πατρίδας μας Ελλάδας ο ΛΑΟΣ διαμαρτύρεται για όσα ήδη μας κάνουν και για όσα μας έρχονται….Οι Έλληνες δημοσιογράφοι και τα ελληνικά ΜΜΕ…ΑΠΕΡΓΟΥΝ!....

Πλήρωσαν αεροπλάνο για την Ισπανία αλλά δεν πήγαν ταξίδι

Θύματα απάτης καταγγέλλουν ότι έπεσαν 120 συνταξιούχοι από τα Χανιά, οι οποίοι θα συμμετείχαν σε οχταήμερη εκδρομή στην Ισπανία. Σύμφωνα με τους συνταξιούχους, το ταξιδιωτικό γραφείο τους εξαπάτησε, με αποτέλεσμα να χάσουν περίπου 600 έως 700 ευρώ ο καθένας.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του ταξιδιωτικού γραφείου υποστηρίζει ότι την ευθύνη για ό,τι συνέβη την έχει το αθηναϊκό πρακτορείο που είχε αναλάβει το πρόγραμμα των εκδρομών σε όλη την Ελλάδα.

Οι 120 συνταξιούχοι αποφάσισαν να κινηθούν νομικά, διότι, όπως λένε, το πρακτορείο δεν δέχεται να δώσει τα χρήματα και προτείνει να δώσει μια επιταγή με το 1/3 των χρημάτων και τα υπόλοιπα τον Ιούλιο.

Χρηματιστήριο Αργεντινής η Αθήνα

Τα spreads και CDS της Ελλάδας είναι παρόμοια με χωρών όπως η Αργεντινή που χρεοκόπησε. Ελληνική αγορά δεν υφίσταται στα ομόλογα αφού δεν υπάρχουν τιμές εδώ και 2,5 εβδομάδες στην ΗΔΑΤ, το ΧΑ είναι απαξιωμένο και τα spreads στα βραχυπρόθεσμα ομόλογα να φτάνουν στις 1600 μονάδες ειδικά στην 3ετία.

Στο ΧΑ σημειώθηκαν σημαντικές απώλειες 2,86% μετά το χθεσινό κύμα ρευστοποιήσεων. Στις τράπεζες εκδηλώθηκαν σημαντικές ρευστοποιήσεις από 2% έως 6% και βρίσκονται σε πολύ κρίσιμα τεχνικά σημεία.

H Google Editions ετοιμάζει 500.000 βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή

Το Google Editions, είναι το νέο δημιούργημα της εταιρείας με το οποίο σε αρχικό στάδιο θα διαθέτει πάνω από 500.000 βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, ξεκινώντας άμεσο ανταγωνισμό στην Amazon αλλά και την Apple

Θα εγκαινιαστεί τέλη Ιουνίου ή μέσα στον Ιούλιο και οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν e-books και να τα διαβάσουν σε οποιαδήποτε συσκευή, αρκεί να διαθέτει web browser

Η ανακοίνωση έγινε μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση στα πλαίσια εκδήλωσης βιβλίου στη Νέα Υόρκη. Οι χρήστες της υπηρεσίας θα αγοράζουν ηλεκτρονικά αντίγραφα βιβλίων μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη μηχανή αναζήτησης της Google. Επίσης, η Google δε θα θέσει κανένα περιορισμό σε τρίτους στο να διαθέτουν τα προϊόντα του Google Editions προς πώληση στις σελίδες τους.

Για "μια διαφορετική προσέγγιση" έκανε λόγο εκπρόσωπος της Google, σύμφωνα με το BBC, ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να διαβάζουν τα ηλεκτρονικά βιβλία τους από οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο διαδίκτυο, από ένα κινητό τηλέφωνο μέχρι ένα φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή.

Μέχρι σήμερα η Google έχει ψηφιοποιήσει πάνω από 12 εκατ. βιβλία, διαθέτοντας έτσι μεγαλύτερη ποικιλία τόσο έναντι της Amazon όσο και της.

Η Google διαβεβαίωσε ότι η υλοποίηση του Google Editions δεν θα επηρεαστεί καθόλου από τη νομική διαμάχη, στην οποία έχει εμπλακεί η εταιρία με αφορμή την ψηφιοποίηση εκατομμυρίων εκτός κυκλοφορίας βιβλίων.

To τρόπαιο του Μουντιάλ στα χέρια του Μαντέλα

Στη Νότια Αφρική αφίχθη το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν να το υποδεχθούν ήταν ο ιστορικός ηγέτης της χώρας Νέλσον Μαντέλα.

Σε ηλικία 92 ετών και με την υγεία του κλονισμένη, ο Μαντέλα δεν παραβρέθηκε στην δημόσια τελετή αλλά είχε αυτή τη δυνατότητα σε ιδιωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι δικαίωμα να αγγίξουν το κύπελλο του Μουντιάλ, πέρα φυσικά από τους πρωταθλητές κάθε τέσσερα χρόνια, έχουν μόνο οι αρχηγοί κρατών.

Πάντως, ήταν η δεύτερη φορά που ο Μαντέλα ακούμπησε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρώτη ήταν πριν έξι χρόνια, όταν ανακοινώθηκε πως η Ν. Αφρική θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2010.

Τότε ο ιστορικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής είχε δηλώσει με δάκρυα στα μάτια: «Νιώθω σαν αγόρι 15 χρονών».



Για την περίπτωση του "ΙΚΑ": Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο ! ! !

Φασαρίες, βρισιές και έκτροπα επεκράτησαν σήμερα σε συνεδρίαση της ΤΔΕ στο ΙΚΑ Δράμας.. Η κατάσταση έχει ως εξής.. Η Μ.Μ. κάτοικος Δράμας και μητέρα τριών ανήλικων παιδιών σύρθηκε στην εν λόγω επιτροπή του ΙΚΑ Δράμας από τον Γ.Σ. οικοδόμο με την καταγγελία ότι δεν τον πλήρωσε για εργασίες που εκτέλεσε στο σπίτι της μητέρας της (80 ετών) στο οποίο η ίδια διαμένει με την οικογένειά της..

Το θέμα δεν είναι η αλήθεια ή μη των καταγγελλομένων, η αλήθεια αυτών θα αποδειχθεί στη Δικαιοσύνη.. Το θέμα είναι ότι στην περίπτωση της κ. ΜΜ συμβαίνουν πολλά απίθανα και όμως αληθινά πράγματα..

Διαβάστε παρακάτω και θα πείτε.. όχι, αυτό δεν γράφτηκε για την ΜΜ αλλά για μένα...

Ομπάμα: Η κρίση στην ευρωζώνη απαιτεί μια "ισχυρή απάντηση"

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε σήμερα ότι συνομίλησε με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ και συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να δοθεί μια "ισχυρή απάντηση" στην κρίση που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη.

"Συμφωνήσαμε για τη σημασία μιας ισχυρής πολιτικής απάντησης εκ μέρους των πληγεισών χωρών και μιας ισχυρής οικονομικής απάντησης εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας", είπε ο Ομπάμα μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο Λευκό Οίκο.

"Κατέστησα σαφές ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται και ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους ηγέτες και με το ΔΝΤ σ' αυτήν την κρίσιμη περίοδο", πρόσθεσε.

Ωστόσο, συνεδρίασαν και οι υπουργοί οικονομικών της G7 χωρίς όμως να ανακοινωθεί το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Εισαγγελέας στη Ρόδο για να προστατεύει την άρση του Καμποταζ

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κ. Μπούτσικος, έδωσε εντολή στην Αστυνομία και το Λιμεναρχείο του νησιού για λήψη αυστηρών μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων, κατά την άφιξη και την παραμονή του Κρουαζιερόπλοιου "Ζενίθ" στις 19 Μαΐου.

Η εισαγγελική εντολή δόθηκε με έγγραφο που κοινοποιήθηκε τόσο προς τον αστυνομικό διευθυντή Δωδεκανήσου, ταξίαρχο Νικόλαο Εταιρίδη όσο και προς τον κεντρικό λιμενάρχη Ρόδου, πλοίαρχο Γιάννη Αργυρίου.

Αιτία ήταν οι αναφορές διαφόρων ομάδων επαγγελματιών (οδηγοί, έμποροι κ.α.) που κατατέθηκαν στον κ. Μπούτσικο σχετικά με πληροφορίες για άφιξη ομάδας συνδικαλιστών στο νησί από άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι και θα προσπαθήσουν αν εμποδίσουν τον κατάπλου του πλοίου, στο νησί, όπως έγινε πρόσφατα στον Πειραιά.

Οι συνδικαλιστές διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να άρει το καμποτάζ στα κρουαζιερόπλοια.

Στο έγγραφο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου αναφέρεται ότι "περιήλθε εις γνώση της υπηρεσίας μας από τους προέδρους διαφόρων επαγγελματικών ομάδων ότι στις 19-05-2010 θα εμποδιστεί ο κατάπλους του κρουαζιεροπλοίου ''ZENITH'' στο Λιμένα της Ρόδου από άτομα συγκεκριμένου συνδικαλιστικού χώρου.

Επειδή η ανωτέρω ενέργεια είναι αξιόποινη πράξη η οποία τιμωρείται από το νόμο πέραν των δυσμενών καταστάσεων που δημιουργεί εις βάρος της κοινωνίας της Ρόδου σε μια κρίσιμη και δύσκολη οικονομική συγκυρία, σας δίνουμε την εντολή όπως λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για περιφρούρηση της τάξης.

Χάνει τις εκλογές η Άντζελα Μέρκελ. Αγωγή για την Ελλάδα

Ήττα για τον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στις επικείμενες εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προβλέπει δημοσκόπηση η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Βάσει των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης που διενήργησε το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού «Stern», οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν το 37% των ψήφων και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) της Μέρκελ περίπου το 6%, δηλαδή ο κυβερνητικός συνασπισμός συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 43%.

Αντιθέτως, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκεντρώνουν το 37% και οι Πράσινοι το 10% (δηλαδή σε μια πιθανή συνεργασία τους εξασφαλίζουν προβάδισμα, αν και ανεπαρκές), ενώ το κόμμα της Αριστεράς συγκεντρώνει ποσοστό 5%.

Η ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια θεωρείται πως μπορεί να βάλει τέλος στην πλειοψηφία του στην Άνω Βουλή του Κοινοβουλίου και να προκαλέσει καθυστερήσεις στην υλοποίηση νομοσχεδίων για φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλες μεταρρυθμίσεις.

Δημοσκόπηση για τη διαγραφή της Ντόρας και των τριών

Σε δημοσκόπηση του Newsit του Νίκου Ευαγγελάτου, από την Alco, μια ημέρα μετά την διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη και τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποίησαν δημοσκόπηση με δείγμα 800 ατόμων.

Η πλειοψηφία επικροτεί την στάση των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν παρών στην ψηφοφορία χθες στη Βουλή, και διαφωνεί με την αποπομπή τους.

Για τη Ντόρα Μπακογιάννη οι απόψεις μοιράζονται για την στάση της, ωστόσο η πλειοψηφία διαφωνεί με την διαγραφή της.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός οτι ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων θεωρεί οτι έχει κλείσει ο κύκλος των σημερινών κομμάτων.

Αναλυτικά:

Σειρά των πολιτικών στην εξεταστική για τη Siemens

Με την εξέταση πολιτικών προσώπων θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens.

Στην εξέταση πολιτικών προσώπων επανέρχεται από την ερχόμενη εβδομάδα η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Siemens, με την εξέταση, την ερχόμενη Τρίτη, του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Ευάγγελου Μαλέσιου.

Το έργο της επιτροπής συνεχίστηκε με την εξέταση του προέδρου Πρωτοδικών, Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος έχει διερευνήσει σκέλος των συμβάσεων του ΟΣΕ με τη Siemens, ή κοινοπραξία εταιριών, στην οποία συμμετέχει και η γερμανική εταιρεία.

Πλήγμα για τη Δημοκρατία στο Ισραήλ

Με σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα Ηa'aretz, καταγγέλλει το γεγονός ότι το κόμμα Kadima κατέθεσε πρόταση νόμου στην Κνεσσέτ, το Κοινοβούλιο του Ισραήλ, σύμφωνα με την οποία θα κρίνεται παράνομη κάθε προσπάθεια να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη πολιτικά πρόσωπα ή στρατιωτικοί για εγκλήματα πολέμου.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει ως "αντιδημοκρατική" και "επικίνδυνη" ακόμη και την ίδια την πρόταση, πόσο μάλλον εάν τελικά περάσει και ψηφιστεί από την Κνεσσέτ, και προειδοποιεί για "φαινόμενο Μακαρθισμού" στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται, "αυτό το νομοσχέδιο θα θέσει εκτός νόμου κάθε ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση ή άλλες οργανώσεις που παρέχουν πληροφορίες σε ξένες χώρες και αρχές, που συλλέγουν στοιχεία, προκειμένου να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη Ισραηλινούς πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους για εγκλήματα πολέμου".

Αιματηρές συγκρούσεις στην Τουρκία

Τουλάχιστον δύο Τούρκοι στρατιώτες και πέντε Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην επαρχία Χακάρι, ενώ ένας Τούρκος στρατιώτης τραυματίστηκε.

Τον Οκτώβριο του 2007, 12 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 17 τραυματίστηκαν, σε συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες.

Το Πακιστάν «δείχνουν» οι ΗΠΑ για τη διεθνή τρομοκρατία

«Τα τελευταία χρόνια οι συνωμοσίες που σκοπό έχουν να πληγούν αμερικανικοί στόχοι συνδέονται με το Πακιστάν» δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, Λάρι Τζόνσον.

"Ήταν απόλυτα προβλέψιμο ότι το φορτηγάκι θα οδηγούσε σε κάποιον από ή με ισχυρούς δεσμούς με το Πακιστάν», επεσήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Τime.

"Επίσης, δεν θα μας εξέπληττε, αν ανακαλύπταμε ότι ο Φαϊζάλ Σαχζάντ, ο επίδοξος τρομοκράτης της Τάιμς Σκουέαρ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι εργαζόταν μόνος, συνδέεται στην πραγματικότητα με εξτρεμιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο βόρειο Πακιστάν", πρόσθεσε ο Λάρι Τζόνσον.

"Οι ομάδες αυτές, των οποίων οι επιθέσεις παλαιότερα περιορίζονταν στην περιοχή, τώρα εμφανίζονται ως μια θανάσιμη απειλή για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της. Ενώ, ο πυρήνας της Αλ-Κάιντα, με επικεφαλής τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, πλήττεται από τις επιθέσεις του αμερικανικού στρατού, πακιστανικές ομάδες οργανώνονται, εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται όλο και περισσότερο, όλο και καλύτερα, στην ενδοχώρα", υπογράμμισε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

“Ναι” από το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας για την ελληνική βοήθεια

Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας η παροχή χρηματικής βοήθειας, ύψους 2,06 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ένας από τους προέδρους του σώματος.

Τα δάνεια εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία ενώ ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Κάρλος Κόστα Πίνα, τόνισε ότι "Όταν ομιλούμε για κίνδυνο επέκτασης της ελληνικής κρίσης σε άλλες χώρες δεν πρόκειται για κίνδυνο αλλά ήδη για ένα γεγονός. Η Πορτογαλία,η Ισπανία και η Ιρλανδία ήδη δοκιμάζονται από την επέκταση".

Ντ. Κον - Μπεντίτ: Γαλλία και Γερμανία εκβίασαν την Ελλάδα με τους εξοπλισμούς

Η Γαλλία δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα μόνον όταν έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τα όπλα που έχει παραγγείλει από γαλλικές βιομηχανίες, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής των «Πράσινων», Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

"Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο οι Μέρκελ και Σαρκοζί αυτού του κόσμου συμπεριφέρονται σε έναν έλληνα πρωθυπουργό", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνένεντεξης Τύπου. Όπως υποστήριξε, ο Νικολά Σαρκοζί είπε στον Γ. Παπανδρέου ότι "θα αποδεσμεύσουμε ποσά για να σας βοηθήσουμε, όμως πρέπει να συνεχίσετε να πληρώνετε τα συμβόλαια για εξοπλισμούς που έχουμε μαζί σας, τα οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή'".

"Αυτούς τους τρεις μήνες, υποχρεώσαμε την Ελλάδα να επικυρώσει συμβόλαια για εξοπλισμούς ύψους πολλών δισεκατομμυρίων [...] Υπάρχουν γαλλικές φρεγάτες που πρέπει να αγοράσουν οι Έλληνες --2,5 δισεκατομμύρια--, υπάρχουν ελικόπτερα, υπάρχουν αεροπλάνα, υπάρχουν γερμανικά υποβρύχια", τόνισε ο Κον-Μπεντίτ

Enet

Πρώτη έγκριση και για την βοήθεια από την Ολλανδία

Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Ολλανδίας η χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα όπως δημοσιεύουν ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τονίζεται ότι η Βουλή την Παρασκευή απέρριψε αίτημα να μπλοκαριστεί η βοήθεια των 4,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Πλέον αναμένεται η έγκριση από την κάτω Βουλή καθώς την υποστήριξη τους προς την παροχή της βοήθειας εκφράζουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα και δύο μικρότερα.

Ανεβάζουν στα 40 τη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας

Πιο σκληρό έγινε το Ασφαλιστικό ύστερα από παρέμβαση, την τελευταία στιγμή, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επειτα από επιστολή των Βρυξελλών προς το υπουργείο Εργασίας, τα έτη ασφάλισης για έξοδο στη σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας πρέπει να αυξηθούν από τα 37 στα 40. Εξάλλου, αυτή η δέσμευση υπήρχε και στο Μηνημόνιο συνεργασίας της χώρας με την τρόικα των επιτηρητών (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ) και κατά συνέπεια αυτή η διάταξη είναι πλέον νόμος του κράτους και, αργά ή γρήγορα, θα εφαρμοστεί.

Επιπλέον, εφαρμόζεται άμεσα το νέο αυξημένο πέναλτι 6% για κάθε χρόνο πρόωρης εξόδου. Ετσι, οποιαδήποτε σκέψη για έξοδο στη σύνταξη πριν από τα συμβατικά όρια ηλικίας καθίσταται απογορευτική λόγω δραστικής μείωσης των αποδοχών.

Ως προς τα ποσοστά αναπλήρωσης, αυτά θα ξεκινούν από 0,7% για κάθε χρόνο ασφάλισης κατά την πρώτη 3ετία εργασίας και αυτό το ποσοστό θα αυξάνεται κατά 0,1 της μονάδας ανά 3ετία. Ετσι, για την 3ετία από το 31ο και μέχρι το 33ο έτος το ποσοστό της σύνταξης θα είναι 1,7%, για την επόμενη 3ετία 1,8%. Κατά τα επόμενα χρόνια το ποσοστό θα αυξάνει ανά έτος. Ετσι, για το 37ο έτος το ποσοστό σύνταξης φτάνει στο 1,9%, για το 38ο 2%, για το 39ο θα είναι 2,1% και για το 40ό θα ανέρχεται σε 2,2%.

Εγκρίθηκε διάταγμα για την ισπανική βοήθεια προς την Ελλάδα

Εγκρίθηκε διάταγμα για την αποδέσμευση της βοήθειας των 9,7 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ορίζοντα τριετίας, από την Ισπανία προς την Ελλάδα.

"Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε διάταγμα με το οποίο χορηγείται έκτακτο δάνειο στην Ελλάδα ύψους 9.794.387.450 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το δημόσιο χρέος" αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως το διάταγμα θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Βουλή ενώ τη χορήγηση της βοήθειας υποστηρίζει εκτός από το κυβερνών κόμμα και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Μεγάλη πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η μεταφορά κεφαλαίων από χώρες-χρηματιστήρια αυξημένου κινδύνου όπως είναι η Ελλάδα και ορισμένες άλλες χώρες της ευρωζώνης συνεχίστηκε σήμερα με αποτέλεσμα οι αγορές σήμερα να σημειώσουν νέα μεγάλη πτώση. Η Ευρώπη έχανε κατά μέσο όρο 4% με τις απώλειες στη Γαλλία να φθάνουν το 5% και στην Ισπανία το 4%.

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 2,86% και έκλεισε στις 1.630 μονάδες που αποτελεί και χαμηλότερο επίπεδο τελευταίων 14 μηνών.

Πλέον οι τιμές των μετοχών υποχωρούν χωρίς μεγάλους όγκους, καθώς δεν υπάρχουν καθόλου αγοραστές. Έτσι, η μετοχή της Εθνικής έχασε 6,24% από την αξία της με συναλλαγές 5 εκατ. τεμαχίων. Στο σύνολο της αγοράς 139 τίτλοι υποχώρησαν έναντι 33 που έκλεισαν με άνοδο και 45 χωρίς μεταβολή. Η αξία των συναλλαγών μειώθηκε στα 171 εκατ. ευρώ. Ττα blue chips είχαν απώλειες 3,12%, η μεσαία κεφαλαιοποίηση έχασε 4,19% και η μικρή 1,89%. Η μεγαλύτερη πτώση του δείκτη των «μεσαίων» μετοχών οφείλεται στην διψήφια σε ποσοστό πτώση (-11,54%) της μετοχής της Alapis. Ο τίτλος έκλεισε στα 0,23 ευρώ σημειώνοντας σε εβδομαδιαία βάση απώλειες 26%. Κοντά σε ιστορικά χαμηλή τιμή βρέθηκε η μετοχή του ΟΤΕ καθώς έκλεισε χαμηλότερα κατά 5,18% στα 7,87 ευρώ.

Χείρα συνεργασίας τείνει ο Κάμερον στους Φιλελεύθερους

Έτοιμος να ενσωματώσει πολιτικές των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στην κυβερνητική πλατφόρμα των Συντηρητικών δήλωσε ο ηγέτης των «Τόρις», Ντέιβιντ Κάμερον. Οι Συντηρητικοί μπορεί να κέρδισαν μεν της εκλογές στη Βρετανία, αλλά αναμένεται να συγκεντρώσουν μόνο 305 από τις 326 έδρες που χρειάζονται για το σχηματισμό κυβέρνησης και πλέον αναζητούν συμμάχους.

Ο Ντ. Κάμερον γνωστοποίησε ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες με τον ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Νικ Κλεγκ, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους σε μία κυβέρνηση συνασπισμού. Υπογράμμισε ότι η φύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Βρετανία απαιτεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο το συντομότερο δυνατόν και εκτίμησε ότι τα δύο κόμματα μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, σε τομείς όπως η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος και της φορολογίας. Αντιθέτως, "κόκκινες γραμμές" για τους Συντηρητικούς αποτελούν οι δεσμεύσεις ότι δεν θα εκχωρήσουν περισσότερες αρμοδιότητες στην Ε.Ε. καθώς και ότι θα διατηρήσουν το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας, ως αποτρεπτικό μέσο.

Παγκόσμιο ρεκόρ: Με 1 λίτρο καυσίμου κάλυψαν απόσταση 4.414 χλμ.

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι άκρως αληθινό, μια και πριν από λίγες ημέρες επετεύχθη ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ που φαντάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Συγκεκριμένα, στο διαγωνισμό οικονομίας με την ονομασία «Shell Marathon» η γαλλική ομάδα «Polyjule Polytech», με ένα πρωτότυπο υδρογονοκίνητο όχημα, κατάφερε να καλύψει απόσταση 4.414 χιλιομέτρων με μόλις 1 λίτρο καυσίμου και να σπάσει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που κατείχε από το 2005 μία ελβετική ομάδα, καλύπτοντας τότε 3.836 χιλιόμετρα.

Ο θεσμός διεξήχθη φέτος για 25η φορά και έλαβε μέρος στην πίστα Eurospeedway Lausitz της Γερμανίας. Το επίτευγμα είναι εξωπραγματικό και αποδεικνύει, για ακόμα μία φορά, πως, αν υπάρχει θέληση, όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Στην Αρχαία Ελλάδα οι ρίζες της Γιορτής της Μητέρας

Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζεται η γιορτή της μητέρας, που καθιερώθηκε τον προηγούμενο αιώνα, ενώ οι ρίζες της εντοπίζονται στην Αρχαία Ελλάδα.

Η πρώτη μορφή εορτασμού της Μητέρας, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν μία γιορτή ανοιξιάτικη, αφιερωμένη στη θεά Γαία (Μητέρα Γη), μητέρα των θεών και των ανθρώπων, την οποία διαδέχθηκε μία άλλη γιορτή, αφιερωμένη στην κόρη της Γαίας, τη Ρέα, θεά της γονιμότητας, σύζυγο του Κρόνου και μητέρα του Δία, αλλά και όλων των θεών της αρχαίας Ελλάδας.

Στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συναντάμε τη γιορτή της Μητέρας ως γιορτή αφιερωμένη στη θεά Κυβέλη που γινόταν κάθε Μάρτη.

Τεχεράνη: Καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον τεμένων

Την αύξηση των εγκληματικών ενεργειών των σιωνιστών εναντίον τεμένων και τις πυρκαγιές στους ιερούς τόπους των μουσουλμάνων, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καταδίκασε σήμερα το Ιράν.

«Το Ιράν καταδικάζει απερίφραστα την αύξηση των εγκληματικών ενεργειών του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των ιερών τόπων του Ισλάμ στη Δυτική Όχθη και το επανειλημμένο κάψιμο του Κορανίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Επέκρινε, επίσης, «τη σιωπή των αραβικών χωρών, των διεθνών οργανισμών και των κρατών της Δύσης».

Το Ιράν δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και υποστηρίζει τα παλαιστινιακά ισλαμικά κινήματα. Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη στην αντίδραση αυτή για την πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές της εβδομάδας σε τζαμί στη Βόρεια Δυτική Όχθη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ισραηλινής πυροσβεστικής υπηρεσίας, ότι η πυρκαγιά οφείλεται «πολύ πιθανώς» σε εγκληματική ενέργεια.

zougla

Οι Σέρβοι πρώτοι στο Facebook

Τον μεγαλύτερο αριθμό χρηστών στο Facebook, στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, έχει η Σερβία, με 2.029.260 λογαριασμούς. Αναλογικά, δε, με τον πληθυσμό της, η Σερβία καταλαμβάνει την 17η θέση στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του blog AdriaTalk.com.

Σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη τον Δεκέμβριο, ο αριθμός χρηστών του Facebook στη βαλκανική χώρα αυξήθηκε κατά 40%.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι στη Σερβία οι περισσότεροι χρήστες είναι άνδρες, (ποσοστό 56%) και ότι το 61% των Σέρβων που είναι εγγεγραμμένοι ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία των 18-34 ετών. Ωστόσο, η μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού χρηστών παρατηρήθηκε στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών.

Με βάση τον αριθμό των χρηστών, δεύτερη στην περιοχή των Βαλκανίων είναι η Κροατία (1,2 εκ. άτομα) και ακολουθούν η Βοσνία - Ερζεγοβίνη (775.000 άτομα) η ΠΓΔΜ (692.000 άτομα), η Σλοβενία (568.000 άτομα) και το Μαυροβούνιο (160.000 άτομα).

Η κατάταξη αλλάζει, εάν ληφθεί υπ' όψιν ο αριθμός χρηστών εν συγκρίσει με τον πληθυσμό. Στην πρώτη θέση είναι η ΠΓΔΜ και ακολουθούν η Σλοβενία, η Σερβία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο και η Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Σύμφωνα με την έρευνα του AdriaTalk.com, περισσότεροι από 150 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρώπης είναι εγγεγραμμένοι στη σελίδα της κοινωνικής δικτύωσης. Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών είναι από τη Βρετανία, από την Τουρκία και από τη Γαλλία.

Σε αναλογία με τον πληθυσμό, ο μεγαλύτερος αριθμός χρηστών είναι από τις χώρες του Βορρά, από την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Δανία.

Επίσημο αίτημα για την έκδοση του Μπακίγεφ

Και επίσημα ζήτησε σήμερα η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν από τη Λευκορωσία την έκδοση του ανατραπέντος προέδρου Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ, ο οποίος έχει καταφύγει στη χώρα αυτή μετά την αιματηρή λαϊκή εξέγερση στις αρχές Απριλίου.

«Ο γενικός εισαγγελέας του Κιργιστάν διατύπωσε επίσημο αίτημα στον γενικό εισαγγελέα της Λευκορωσίας, στις 6 Μαΐου, για την έκδοση του Μπακίγεφ», δήλωσε ο υπ' αριθμόν δύο της προσωρινής κυβέρνησης του Κιργιστάν Αζιμπέκ Μπακναζάροφ.

Στις αρχές της εβδομάδας, οι Αρχές του Κιργιστάν ανακοίνωσαν ότι ήραν επισήμως την ασυλία του Μπακίγεφ, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονίες και κατάχρηση εξουσίας, και υποσχέθηκαν να δώσουν αμοιβή ως και 100.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του ιδίου και των συνεργατών του.

Ο Μπακίγεφ εγκατέλειψε τη χώρα του μετά τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, που στοίχισαν τη ζωή σε 90 ανθρώπους στο Μπισκέκ, στις 8 Απριλίου.

Αντικείμενο γελοιογραφίας στον Guardian η Ελλάδα

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία της Ελλάδας όπως και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν θα μπορούσαν να μην περάσουν απαρατήρητα ακόμα και από γελοιογράφους των μεγάλων ξένων εφημερίδων. Στην προκειμένη, o Kipper Williams αφήνει το καυστικό του στίγμα σχετικά με την «ελληνική περίπτωση».

Έλληνες διαδηλωτές καταλαμβάνουν τον βράχο της Ακρόπολης την ώρα που οι αγορές «γονατίζουν» μπροστά στα χρέη που αφήνουν πίσω τους οι Έλληνες.

- "Λαοί της Ευρώπης, ξεσηκωθείτε!"

- "Οι λαοί της Ευρώπης λένε να γυρίσετε πίσω στις δουλειές σας!"

Ντόμινο για τις αγορές της Ευρωζώνης την ίδια ώρα που το ελληνικό κυβερνών κόμμα μοιάζει να έχει αποδεχθεί την πιθανότητα εκχώρησης διάφορων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.


- " Πωλείται: Ο Παρθενώνας"

«Μπανιστίρ- γκέιτ» στην Τουρκία

Σείεται η κοινή γνώμη της Τουρκίας με τη δημοσιοποίηση μέσω του διαδικτύου video που καταγράφει τις ιδιωτικές ερωτικές στιγμές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ρεπουμπλικανικού κεμαλικού κόμματος, Ντενίζ Μπαϊκάλ.

Η καταγραφή των σκηνών έγινε με κρυφή κάμερα και, προφανώς, αποτελεί προϊόν παγίδευσης του πολιτικού της Τουρκίας με σαφή πρόθεση τη διαπόμπευσή του εν μέσω πολιτικής κρίσης, όπου ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να επιβάλει την πολιτική του κυριαρχία επί των υπολειμμάτων του κεμαλικού καθεστώτος.

Επισημαίνεται ότι η εικονιζόμενη ερωτική παρτενέρ του προέδρου είναι σύζυγος βουλευτή του κόμματός του.

Στον τόπο της τραγωδίας ο Πρωθυπουργός

Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Με πολύ διακριτικό ύφος άφησε ένα λουλούδι στην είδοσο της τράπεζας Marfin στη μνήνη των τεσσάρων αδικοχαμένων συμπολιτών μας και έφυγε. Να σημειώσουμε ότι χθες όλη την ημέρα αλλά και κατά τις βραδινές ώρες εκατοντάδες κόσμου συνέρρεαν στο σημείο και άφηναν λουλούδια και αναμένα κεριά στη μνήμη των τριών αδικοχαμένων υπαλλήλων της Marfin.

Μεγάλη τρομάρα πήραν επιβάτες σε ρολερκόστερ λούνα παρκ

O εφιάλτης κάθε ανθρώπου έγινε πραγματικότητα σε ένα λούνα παρκ στο βόρειο Γιορκσάιρ όταν ένα τρένο κόλλησε για 20 λεπτά στην κορυφή της κατασκευής με τους ανθρώπους να κρέμονται ανάποδα! Οι πέντε επιβάτες ήταν παγιδευμένοι περίπου 15 μέτρα από το έδαφος σε δύο αυτοκινητάκια όταν ένα πόντσο πιάστηκε στον μηχανισμό. Παρέμειναν αναποδογυρισμένοι μέχρι να σωθούν από τους υπαλλήλους του λούνα παρκ Flamingo Land. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε.


Η διαδρομή Mumbo Jumbo, όπως λέγεται, είναι το πιο απότομο ρολερκόστερ στον πλανήτη και αναποδογυρίζει τους θαρραλέους επιβάτες 112 μοίρες από ένα ψηλό σημείο περίπου 30 μέτρων.

Αυτό θα πει αδρεναλίνη στα ύψη!
 
Thebest

19χρονη πυροβόλησε τον φίλο της στη Ζάκυνθο

Σε τραγωδία εξελίχθηκε μία ανθρώπινη ιστορία μεταξύ δύο νέων ανθρώπων στη Ζάκυνθο. Μία 19χρονη κοπέλα πήγε στο σπίτι του φίλου της χθες το απόγευμα, στην περιοχή του Αγίου Λέοντα, αποφασισμένη να τον σκοτώσει.

Τον πυροβόλησε πολλές φορές με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντάς την στον θώρακα, τα άνω και τα κάτω άκρα.

Στη συνέχεια πήρε έναν χαρτοκόπτη και αυτοτραυματίστηκε στο πρόσωπο και το αριστερό της χέρι, θέλοντας να τιμωρήσει τον εαυτό της για το κακό που έκανε. Θύμα και θύτης διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου και νοσηλεύονται. Η δεύτερη βέβαια φρουρούμενη.

Εκκενώθηκε το Πρωτοδικείο Πειραιά και το Εφετείο Αθηνών

Εκκενώθηκαν νωρίς το πρωί τα κτίρια του Πρωτοδικείου Πειραιά και του Εφετείου Αθηνών μετά από τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Στις 9:00 άγνωστος τηλεφώνησε στη γραμματεία του Πρωτοδικείου Πειραιά και ανέφερε ότι σε μία ώρα θα εκραγεί βόμβα. Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Είκοσι λεπτά μετά άγνωστος τηλεφώνησε στη γραμματεία του Εφετείου Αθηνών και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο κτίριο και θα εκραγεί σε μία ώρα. Επί τόπου βρίσκονται ειδικοί πυροτεχνουργοί.

Κατσέλη: Προσπάθεια για χαμηλότερες τιμές στην αγορά

Χαμηλότερες τιμές στην αγορά και κατά συνέπεια μείωση κόστους παραγωγής και μείωση μεικτού κέρδους ζήτησε χθες στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της αλυσίδας παραγωγής και εμπορίου η υπ. Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, η οποία επιδιώκει μια συμφωνία-πλαίσιο για τη μείωση των τιμών στα είδη ευρείας κατανάλωσης.

Η κ Κατσέλη περιέγραψε πως το εθνικό στοίχημα είναι «να κάνουμε αυτούς που μιλάνε για το ελληνικό πρόβλημα σε τρία χρόνια να μιλάνε για το ελληνικό θαύμα», ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να αλλάξει η ψυχολογία τόσο των πολιτών όσο και της αγοράς και να φύγουν ο πανικός και ο φόβος, και γι’ αυτό ζήτησε να βάλουν όλοι, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και καταναλωτές, «πλάτη για την έξοδο από την κρίση».

Κατόπιν της χθεσινής συνάντησης, η κ. Κατσέλη δήλωσε πως διαπίστωσε την πρόθεση του επιχειρηματικού κόσμου να συμβάλει σε αυτό τον εθνικό στόχο, δεσμεύτηκε για μια σειρά θεσμικών παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενώ υπογράμμισε πως οι βασικές αρχές της συμφωνίας-πλαίσιο, η οποία, όπως είπε, σηματοδοτεί μια πανεθνική προσπάθεια, θα διατυπωθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Εγκρίθηκε το ν/σ της Γερμανία για τη βοήθεια της Ελλάδας

Το "πράσινο φως" έδωσε η γερμανική κάτω Βουλή στο νομοσχέδιο για τη συνεισφορά της Γερμανίας στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ, παρά την αντίθεση της κοινής γνώμης.

Η γερμανική κάτω Βουλή πέρασε το νομοσχέδιο με 390 ψήφους υπέρ και 72 κατά, και με αποχή 139 βουλευτών. Η άνω βουλή πρόκειται να ψηφίσει για το νομοσχέδιο, αργότερα στη διάρκεια της ημέρας.

Η έγκριση του νομοσχεδίου σημαίνει ότι η Γερμανία θα συνεισφέρει στο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας με 22,4 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Ιταλίας υπερψήφισε την Παρασκευή διάταγμα που επιτρέπει την οικονομική συνεισφορά της χώρας στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ άμεσα, αλλά θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο μέσα σε 60 ημέρες. Η συνεισφορά της Ιταλίας στο πακέτο στήριξης θα ανέλθει στα 14,7 δισ. ευρώ περίπου για τα επόμενα τρία χρόνια.

Εθνικοί Ήρωες και Εθνικοί Μειοδότες....

Εθνικοί Ήρωες οι βουλευτές του Πασόκ Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου και Σοφία Σακοράφα που αποφάσισαν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο χθες στη Βουλή...

Έτσι, τους βλέπει τούτη την ώρα ο κόσμος και τους στέλνει μηνύματα συμπαράστασης για τη διαγραφή τους από την ΚΟ του Πασόκ..

Σε αντίθεση με τη Ντόρα Μπακογιάννη που πολλοί ήδη σέρνουν τα εξ' αμάξης.. Με ερωτήματα του τύπου "..αυτή θα ηγηθεί της Κεντροδεξιάς ;.." ! (Το "αίμα" νερό δε γίνεται...) .

Πάντως, σε αντίθεση με πολλούς βουλευτές του Πασόκ σήμερα που αντιμετωπίζουν "αντικειμενικές" δυσκολίες να παραβρεθούν στις περιφέρειές τους, οι τρεις διαγραφέντες επευφημούνται ως ήρωες όπου κι αν παραβρίσκονται...

Γαλλία: Έγκριση οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα

Η γαλλική Γερουσία ενέκρινε απόψε, με τη σειρά της, το σχέδιο για άμεση παροχή οικονομικής βοήθεια στην Ελλάδα που προβλέπει τη χορήγηση...

διμερούς δανείου, ύψους 16,8 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε τρία χρόνια.

Το σχέδιο εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία (311 ψήφοι υπέρ έναντι 24 κατά). Όπως και στην ψηφοφορία που έγινε στις αρχές της εβδομάδας στην Εθνοσυνέλευση, υπέρ ψήφισαν οι εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος UMP και οι Σοσιαλιστές ενώ κατά το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Από τα 16,8 δισ., τα 3,9 θα εκταμιευτούν εντός του 2010 με επιτόκιο 5%.

Στη Δικαιοσύνη σύντομα όλοι όσοι ευθύνονται...

Βάσιμες και σοβαρές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να στείλει στη Δικαιοσύνη και συνεπώς φυλακή όλους όσους ευθύνονται για την κατάντια του τόπου, την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, το χρέος και άλλα πολλά...

Η κίνηση αυτή του Παπανδρέου έρχεται να "νομιμοποιήσει" στη συνείδηση του λαού την αναγκαιότητα των μέτρων και του ΔΝΤ στην Ελλάδα μέσα από πράξεις που δείχνουν ότι δε θα πληρώνει μόνον ο λαός...

Άλλωστε, ο Παπανδρέου δεν έχει να χάσει τίποτα εφόσον ο ίδιος διακηρύττει ότι δεν τον ενδιαφέρει η επανεκλογή αλλά η σωτηρία της πατρίδας...

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα πάνε στη Δικαιοσύνη μόνο η προηγούμενη διακυβέρνηση αλλά και, παλαιότερες κυβερνήσεις του Πασόκ... Τα καλά νέα έρχονται...

Το λάθος κουμπί γκρέμισε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Wall, μία λάθος εντολή από έναν trader της Procter & Gable λίγο έλλειψε να "γκρεμίσει" τη Wall, προκαλώντας μαζικές ρευστοποιήσεις.

Ο trader πάτησε κατά λάθος εντολή πώλησης δισ. τμχ μετοχών, αντί για εκατ. τμχ μετοχών, προκαλώντας ακόμα και το μηδενισμό της μετοχής, αφού ο όγκος της εντολής ξεπερνούσε ακόμα και το σύνολο των μετοχών της εταιρείας.

Αν και το γεγονός αυτός κράτησε περίπου 20 λεπτά, αξιοσημείωτο είναι, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, ότι δεν κατάφερε η Wall να ανακάμψει, παραδεχόμενη ότι οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις του ελληνικού προβλήματος στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτό που θέλουν να δείξουν.

Νέο κόμμα από την Ντόρα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm» και στον Ν. Χατζηνικολάου. «Τίποτα δεν αποκλείεται» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι πριν από λίγους μήνες κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτές τις εξελίξεις.

Από την άλλη πλευρά πάντως η πρώην υπ. Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι δεν προετοιμάζει την ίδρυση κόμματος ενώ επιβεβαίωσε ότι ζήτησε από άλλους βουλευτές που ήθελαν να την ακολουθήσουν να μην κρατήσουν την ίδια στάση.

Η κ Μπακογιάννη επανέλαβε ακόμα ότι είχε ζητήσει εγκαίρως από τον Αντ. Σαμαρά να βοηθήσει τη ΝΔ να συμπεριφερθεί σαν υπεύθυνο κόμμα εξουσία και να μην συμπορευτεί με την στάση της Αριστεράς στο θέμα της οικονομικής κρίσης.

Εκλογές στη Βρετανία: Διάχυτη η ανησυχία


Η βρετανική χρηματαγορά ανησυχεί καθώς για πρώτη φορά από το 1974, τα εκλογικά αποτελέσματα δεν βγάζουν σαφή νικητή. Οι επενδυτές είναι ήδη φοβισμένοι από την ελληνική κρίση. Οι Συντηρητικοί ηγούνται προς το παρόν με 287 έδρες, ακολουθούν οι εργατικοί με 239, ενώ οι φιλελεύθεροι καταποντίστηκαν με μόλις 52 έδρες, ενώ 46 ακόμη έδρες περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο αρχηγός των Συντηρητικών David Cameron δήλωσε πως οι Εργατικοί έχασαν τη λαϊκή τους εντολή, ενώ ο πρωθυπουργός Gordon Brown αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να παραιτηθεί. Σύμφωνα με τα ειωθότα, ο Brown έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, κάτι που πιθανόν θα οδηγήσει σε πολιτικές μανούβρες και ζυμώσεις.

Συζύγος της Α. Παπαθανασοπούλου: Δείχτε σεβασμό

Με εξώδικη δήλωση ο κ. Χρήστος Ι. Καραπαναγιώτης σύζυγος της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, που βρήκε τραγικό θάνατο στην τράπεζα Marfin της οδού Σταδίου, ζητά να γίνει σεβαστή η μνήμη της Αγγελικής και να απέχουν από οποιασδήποτε μορφής αφιερώματα, να μην δημοσιεύσουν φωτογραφίες, εικόνες και πλάνα από τη ζωή της και ειδικότερα σήμερα παρακαλεί "με τον πιο έντονο τρόπο" να απέχουν από οποιαδήποτε φωτογράφηση ή λήψη εικόνων κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Η εξώδικη δήλωση-πρόσκληση προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς κοινοποιήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο και προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή τη διαρκή, αλλά όχι διακριτική, παρουσία δημοσιογράφων στην κατοικία στενών συγγενών μας, αλλά και χθεσινά δημοσιεύματα στον έντυπο τύπο, το διαδίκτυο και τα τηλεοπτικά μέσα, που απεικόνιζαν προσωπικές φωτογραφίες της συζύγου μου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, εμού, αλλά και στενών συγγενών και φίλων μας, καθώς και τηλεοπτικά πλάνα και προσωπικές μας ιστοσελίδες, μεταφέρουμε με την παρούσα την ακόλουθη παράκληση:

Παγκόσμιος κίνδυνος η χρεωκοπία της Ελλάδας

Παγκόσμια ύφεση και παράλυση του χρηματοοικονομικoυ συστήματος παρόμοια με αυτή που προκάλεσε η Lehman Brothers, θα μπορούσε να επιφέρει μία πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, τόνισε σε δηλώσεις του ο επίτροπος της ΕΕ για νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.

«Οι αμερικανικές αρχές ελάχιστα γνώριζαν το Σεπτέμβριο του 2008 για το τι θα επακολουθούσε μετά την πτώχευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers», ανέφερε ο κ. Ρεν σε φινλανδικό περιοδικό.

Όπως τόνισε «αυτό είχε ως αποτέλεσμα», να παραλύσει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, οδηγώντας στη μεγαλύτερη ύφεση από τη δεκαετία του 1930».

Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, οι συνέπειες από μια πτώχευση της Ελλάδας «θα είναι αντίστοιχες, αν όχι χειρότερες».

Η προειδοποίηση του Όλι Ρεν, περιλαμβάνεται σε στήλη που δημοσιεύτηκε στο φιλανδικό εβδομαδιαίο περιοδικό Suomen Kuvalehti, ενόψει της συνάντησης των ηγετών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες για την επίσημη έγκριση του πακέτου οικονομικής στήριξης της Ελλάδας ύψους 110 δις ευρώ.