Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Στραγγαλίζουν την Επιχειρηματικότητα με το νέο Επενδυτικό Νόμο.....

Το Σχέδιο Νόμου για τον Νέο Επενδυτικό νόμο αναρτήθηκε στο opengov.gr από τις 10 μέχρι την 24ή Δεκεμβρίου.. Θα αποτελεί την πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για το νέο έτος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.. Κι αν δεχθούμε ότι ο νέος νόμος κάνει "ποδαρικό" για την Κυβέρνηση τότε, το έτος προμηνύεται δυσοίωνο...

Μέσα στις διατάξεις και τα άρθρα του αναφέρει σχετικά :

Άρθρο 9
Προϋποθέσεις Αξιολόγησης

1. Αναγκαίες προϋποθέσεις αξιολόγησης κάθε επενδυτικού σχεδίου, η μη πλήρωση των οποίων επιφέρει τον αποκλεισμό του, είναι :

α. Συμφωνία της αίτησης υπαγωγής και του επενδυτικού σχεδίου με τους όρους του παρόντος νόμου και  του κανονιστικού πλαισίου, που εκδίδεται σε εφαρμογή του.

β. Φερεγγυότητα του επενδυτικού φορέα, για τη διαπίστωση της οποίας απαιτείται:

i. φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα,
..........................................................

Δράμα: Λήστεψε τα ΕΛ.ΤΑ. με καπέλο και φουλάρι!

Ο δράστης άδειασε τα ταμεία και κλείδωσε την ταμία στην τουαλέτα...


Όλα έγιναν λίγο πριν τις 10.00 στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Καλαμπάκι. Ο άγνωστος δράστης που φορούσε καπέλο και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με φουλάρι, μπήκε από την είσοδο και με την απειλή πιστολιού, άδειασε τα ταμεία.

Στη συνέχεια οδήγησε την ταμία στην τουαλέτα και αφού την κλείδωσε, τράπηκε σε φυγή. Βγήκε από τα ΕΛ.ΤΑ. μπήκε σε αυτοκίνητο που τον περίμενε συνεργός του και εξαφανίστηκαν. Τα μπλόκα της αστυνομίας που στήθηκαν, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών δεν έφεραν αποτέλεσμα...

10χρονος σκότωσε τη μάνα του γιατί του είπε να πάει να φέρει ξύλα!

Η 46χρονη βρέθηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι στο σαλόνι του σπιτιού της. Σύμφωνα με γείτονες οι καυγάδες ήταν καθημερινοί αλλά κανείς δεν φανταζόταν οτι ο 10χρονος θα γινόταν μητροκτόνος!

Στο δωμάτιο του 10χρονου βρέθηκαν τέσσερα όπλα και περισσότερες από 20 σφαίρες.

'Οταν τον ρώτησαν που βρήκε όλα αυτά τα όπλα απάντησε οτι του τα είχε κάνει δώρο ο παππούς του.

Η άτυχη γυναίκα είχε άλλη μια κόρη 15 ετών και έναν γιο 21 και εργαζόταν σε ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο 10χρονος είχε συχνά βίαιη συμπεριφορά και ήταν αρκετές οι φορές που είχε αποβληθεί από το σχολείο του.

 Ο ιατροδικαστής υποστήριξε ότι η γυναίκα πυροβολήθηκε σχεδόν εξ’ επαφής.

Γιατρός θήλαζε την ασθενή του για να βγάλει διάγνωση

Η νεαρή κοπέλα είχε μεταβεί στο νοσοκομείο το 2007 για μία μαστογραφία υπερήχων και είχε τονίσει στον γιατρό πως ένα υγρό είχε τρέξει από τις θηλές της.

Φιλανδός γιατρός, ο οποίος θήλασε το στήθος μίας νεαρής ασθενούς του, όπως υποστήριξε ο ίδιος για διαγνωστικούς λόγους, καταδικάσθηκε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο σε πρόστιμο 1.200 ευρώ για ηθική βλάβη και για τόκους, ενώ του επεβλήθη να της πληρώσει και πρόστιμο για «σεξουαλικού περιεχομένου πράξη».

Δύο προηγούμενες αποφάσεις σε χαμηλότερο βαθμό είχαν κρίνει πως ο ρηξικέλευθος στις μεθόδους του γιατρός δεν είχε παραβιάσει κάποιον νόμο.

Μολαταύτα,...........

Ανησυχία από κρούσμα αφθώδους πυρετού στην Βουλγαρία

Τα αποτελέσματα των τεστ στους χοίρους στη ΝΑ Βουλγαρία θα δείξουν αν θα χρειαστεί να επιβληθούν αντίστοιχοι περιορισμοί.

Περιοριστικά μέτρα για τη μετακίνηση και την αγοραπωλησία ζωντανών ζώων και νωπού κρέατος έχουν υποβληθεί στις περιφέρειες του Μπουργκάς, του Γιάμπολ και του Χάσκοβο μετά τον εντοπισμό αφθώδους πυρετού σε αγριογούρουνο, ανήγγειλε το απόγευμα ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων Μιροσλάφ Ναϊντένοφ.

Ο ίδιος έδωσε συγχαρητήρια στους Βούλγαρους κτηνιάτρους επειδή κατάφεραν να απομονώσουν τον παθογόνο μικροοργανισμό της νόσου σε άγριο ζώο για πρώτη φορά στην Ευρώπη τα τελευταία τριάντα χρόνια, όπως είπε.................

Πολύ βαριά κουβέντα εναντίον Πάγκαλου από blogger

Bαρύτατη βρισιά, την πιό βαριά, εκστόμισε ο blogger filotimia εναντίον του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης:


"Πάγκαλε, είμαι δημόσιος υπάλληλος και διαβάζω ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ. Είμαι κοπρίτης, είμαι ζώο και ότι άλλο εσύ θέλεις να είμαι. Επίτρεψέ μου όμως να σου πω και εγώ τι είσαι. Δεν θα... χρησιμοποιήσω ύβρεις αλλά κάτι πολύ περισσότερο βαρύ. Πάγκαλε, είσαι τριάντα χρόνια πολιτικός του ΠΑΣΟΚ. Πάγκαλε, είσαι ... 

Δοξάζουν στο Facebook τον εκτελεστή του κυβερνήτη

2.000 άτομα έγιναν μέλη του γκρουπ σε λίγες ώρες

Σε γκρουπ στο Facebook που τιμούσε τον εκτελεστή του Σαλμάν Ταζίρ, και δημιουργήθηκε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, έγιναν μέλη περισσότεροι από 2.000 χρήστες της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Το γκρουπ διαγράφηκε λίγο μετά την εμφάνισή του, ωστόσο πολλοί Πακιστανοί συνεχίζουν να δημοσιεύουν διάφορα σχόλια στις προσωπικές τους σελίδες, όπως «Σε χαιρετίζουμε Μουμτάζ Κάντρι» και «Με τη βοήθεια του Θεού δεν ζει πια». 

Ο κυβερνήτης του Πουντζάμπ Σαλμάν Ταζίρ, ένας από τους πλέουν φιλελεύθερους πολιτικούς του Πακιστάν, «πλήρωσε» με σφαίρες την εναντίωσή του στο νόμο περί βλασφημίας.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας στα ουρντού, η Jang, που θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει μέρος της αντιπολίτευσης, γράφει στην πρώτη της σελίδα ότι «δεν πρέπει να υπάρξει ούτε κηδεία για τον Σαλμάν Ταζίρ, ούτε καταδίκη για τον θάνατό του».

Επιβεβαιώνεται η πρόσκληση του Ιράν για τα πυρηνικά

Αρμοδιότητα της ΙΑΕΑ η επίσκεψη, λέει η Ε.Ε.

Επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχτηκε πρόσκληση από το Ιράν για να επισκεφτεί τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις. 

Ο εκπρόσωπος της Άστον, όμως, δήλωσε πως η επίσκεψη αυτή ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ). «Υπάρχει μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι αρμοδιότητα της ΙΑΕΑ να επισκεφθεί τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις», σημείωσε ο Μάικλ Μαν.

«Εναπόκειται σε αυτούς να επιθεωρήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις» του Ιράν, υπογράμμισε. 

Εκτός της Ουγγαρίας, η οποία ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ, η Τεχεράνη απηύθυνε πρόσκληση σε δύο από τις χώρες της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία), η οποία διαπραγματεύεται με το Ιράν σχετικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα. Οι δύο που προσεκλήθησαν είναι η Κίνα και η Ρωσία.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία, και οι τρεις χώρες μέλη της ΕΕ, δεν προσεκλήθησαν από την Τεχεράνη για αυτήν την επίσκεψη, η οποία προβλέπεται για τις 15 και τις 16 Ιανουαρίου.

Πέφτει και… ξύλο για το τσιγάρο

Χαμός στην Ισπανία από την απαγόρευση

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση σε πολλά μπαρ της Ισπανίας, αφού, σύμφωνα με το CNN, οι πολίτες έχουν εξαγριωθεί ενάντια στην αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος και τα εξωφρενικά υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Και ενώ έχουν γίνει χιλιάδες διαμαρτυρίες από έξαλλους πολίτες, ιδιοκτήτης μπαρ εμφανίστηκε στο CNN με 16 ράμματα στο μέτωπό του μετά από καυγά στο μαγαζί του το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Τρεις πελάτες επίσης τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου συμβάντος, ενώ πολλά εστιατόρια έχουν αναρτήσει τεράστια πανό ενάντια στην απαγόρευση που έχει ως συνέπεια να αδειάσουν τα… τραπέζια τους, ενώ άλλα απλώς… προσφέρουν παράνομο καταφύγιο στους καπνιστές.

ΝΔ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση για τη δυσφήμιση στο Λονδίνο


Ακόμα και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Η Νέα Δημοκρατία με δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ζήτησε από τη κυβέρνηση να δράσει ώστε να προστατευτεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η έκκληση της ΝΔ ακολουθεί τη δυσφημιστική αφίσα που κοσμεί το μετρό του Λονδίνου, στην οποία ζητάνε να «τζογάρουν» οι επισκέπτες στην χρεωκοπία της Ελλάδος.
Ολόκληρη η δήλωση του έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει άμεσα, με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο, ακόμη και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, που διασύρεται από “διαφημιστικές” καμπάνιες, όπως αυτή που φιλοξενείται στο Μετρό του Λονδίνου και αποκαλύφθηκε από τον “Ελεύθερο Τύπο”».

Φοβού τους Αμερικανούς

Οι Τούρκοι δε θεωρούν ως απειλή την Ελλάδα

Οι κύριες απειλές για την Τουρκία σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Metropoll και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα είναι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ η Ελλάδα έρχεται τελευταία στο σχετικό κατάλογο.

Το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είναι η πρώτη εξωτερική απειλή για τη χώρα τους, η οποία είναι από το 1952 σύμμαχος της Ουάσιγνκτον στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.504 προσώπων. 

Η επόμενη χώρα είναι το Ισραήλ, σύμφωνα με το 24% των ερωτηθέντων. Το 63% εκτιμά ότι η Τουρκία πρέπει να παγώσει τις σχέσεις της με το εβραϊκό κράτος, ενώ 28% πιστεύουν αντίθετα ότι οι σχέσεις αυτές πρέπει να προχωρήσουν σε βάθος.

Το Ιράν, που οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις υποψιάζονται ότι επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, δεν θεωρείται απειλή παρά μόνον από το 3% των ερωτηθέντων. 

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση, καθώς μόνο το 2% των ερωτηθέντων δηλώνει πως πιστεύει ότι αποτελεί απειλή. 

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι

Νέες παραβιάσεις πάνω από το Αγαθονήσι

Σε νέες παραβιάσεις προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι γείτονες, καθώς οχτώ τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν επάνω από το Αγαθονήσι.

Τα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Λέσβου και Χίου. Αμέσως κινητοποιήθηκε η ελληνική αεροπορία και στάλθηκαν μαχητικά αεροσκάφη τα οποία παρακολούθησαν και αναγνώρισαν τα τουρκικά μαχητικά. 

Ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στα Δικαστήρια


Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια

Την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών στους Αμπελόκηπους ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, εκφράζοντας μ' αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή της στους συλληφθέντες «συναδέλφους» τους.

Αναστολή της απεργίας των πρακτόρων ΟΠΑΠ

Τελικά… θα πάμε Στοίχημα

Ανεστάλη η προγραμματισμένη για αύριο και μεθαύριο απεργία των πρακτόρων της ΟΠΑΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που απεστάλη στους πράκτορες.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, η Ομοσπονδία θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείο Οικονομικών, οπότε και θα διαπραγματευτούν τα αιτήματά τους για την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων.

Μαζικές συλλήψεις κατά της τρομοκρατίας στο Μαρόκο


Ένα μέλος της Αλ Κάιντα και ακόμη 26 άτομα συνέλαβαν οι αρχές του Μαρόκου, με την κατηγορία πως σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις. 



Φέρονται να προετοίμαζαν επιθέσεις κατά των υπηρεσιών ασφαλείας και ληστείες τραπεζών για να χρηματοδοτήσουν τα τρομοκρατικά τους σχέδια.

Επικαλούμενα ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, τα μαροκινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πρόσφατα εξάρθρωσαν την 27μελή ομάδα και κατάσχεσαν όπλα στην όαση Αμγκάλα της Δυτικής Σαχάρας. 

Αναστέλλονται για 6 μήνες οι πλειστηριασμοί


Αφορούν απαιτήσεις που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ.




Αναστέλλονται από την πρώτη του χρόνου και μέχρι τις 30 Μαΐου οι πλειστηριασμοί για απαιτήσεις που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ. 

Για την αναστολή εκδόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Διασφαλίζεται έτσι, η άμεση ισχύ της αναστολής των πλειστηριασμών, ώστε να αποτραπούν και οι πλειστηριασμοί που έχουν οριστεί για τις πρώτες εβδομάδες του έτους.

Με σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή θα παραταθεί μέχρι τις 30.6.2011, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, και η απαγόρευση των πλειστηριασμών που επισπεύδονται από οποιονδήποτε σε βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, ανεξαρτήτως ποσού της απαίτησης. 

Η απαγόρευση αυτή προβλέπεται ήδη στο νόμο 3869/2010 για τη "ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων" και λήγει στις 3 Φεβρουαρίου 2010 και γι' αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

35 ευρώ η διαδρομή Αθήνα - Αεροδρόμιο με ταξί από 01/02


Δείτε όλες τις διαδρομές στις οποίες θα ισχύει κόμιστρο 35 ευρώ από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο για την μονή ταρίφα και 50 ευρώ για την διπλή.




Από την 1η Φεβρουαρίου οι οδηγοί ταξί δεν θα μπορούν να χρεώνουν πάνω από 35 ευρώ για μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αθήνας. 


Με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια, θεσπίζεται τιμολόγιο κομίστρων για τα επιβατικά δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα (ταξί), από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στο ποσό των 35 ευρώ για τις ώρες 05.00 – 24.00 (μονή ταρίφα) και 50 ευρώ για τις ώρες 00.00 – 05.00 (διπλή ταρίφα). 



Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α., το δικαίωμα εκκίνησης (πτώση σημαίας), τα πρόσθετα του αεροδρομίου και των αποσκευών και τα διόδια της Αττικής Οδού.



Οι διαδρομές στις οποίες ισχύει το εν λόγω τιμολόγιο είναι:


Kέρδισαν από κοινού 355 εκατομμύρια δολάρια στο Mega Millions


Η Mega Millions παίζεται σε 41 από τις 50 αμερικανικές Πολιτείες, όπως επίσης και στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον.




Δύο τυχεροί λαχνοί της αμερικανικής λοταρίας "Mega Millions" θα αποφέρουν στις τσέπες των κτητόρων τους 355 εκατ. δολάρια, σε ένα από τα μεγαλύτερα ‘τζακπότ’ στην ιστορία των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του τυχερού παιγνιδιού.


Οι δύο λαχνοί αγοράστηκαν στο Άινταχο και στην Ουάσιγκτον, δύο Πολιτείες στα βορειοδυτικά της χώρας, τονίζουν οι διοργανωτές.



Οι δύο πηγές τόνισαν πριν τη χθεσινή κλήρωση πως οι πιθανότητες να έχει κάποιος αγοράσει τον τυχερό αριθμό ήταν μία στα 176 εκατομμύρια.

Ο Γιάννης Λοβέρδος γράφει για τον φράχτη στον 'Εβρο


Στην Ελλάδα ο αριστερός λαϊκισμός, που επικράτησε επί δεκαετίες στην ελληνική κοινωνία (δίχως να έχει ουσιαστική σχέση με τον μαρξισμό και το όραμα του μεγάλου γερμανού φιλοσόφου) οδηγεί σε παρανοϊκές συχνά υπερβολές.


του Γιάννη Λοβέρδου από Newsit.gr

Aυτές, πλήττουν την ικανότητα της κοινωνίας μας να αντιμετωπίσει μεγάλες και τρομακτικές δοκιμασίες, όπως είναι πέραν της οικονομικής κατάρρευσης, η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση κι η άνευ προηγούμενου αύξηση της εγκληματικότητας, σε συνδυασμό με την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. 





Η χρονιά του εργασιακού Μεσαίωνα – Καταγγελίες για απίστευτη εκμετάλλευση εργαζομένων ιδίως στη Μακεδονία

- Μετά τη ΝΕΟΓΑΛ άλλες 2 επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζουν επιχειρησιακές συμβάσεις 
- Διαλύονται σωματεία με την απειλή απολύσεων
- Υπολειτουργούν χωρίς προσωπικό οι επιθεωρήσεις εργασίας
- Εκβιαστικές μειώσεις μισθών εως και 35% στις Σέρρες

Ολόενα αυξάνονται οι επιχειρήσεις, ιδίως στο νομό Θεσσαλονίκης, που ήδη επιδιώκουν την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων, ενώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις έγινε ήδη σχετική πρόσκληση για διαπραγματεύσεις στους εργαζομένους, σύμφωνα με τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
 
Την ίδια ώρα, οι διοικήσεις των εργατοϋπαλληλικών κέντρων σε Σέρρες και Κιλκίς καταγγέλλουν διαρκή συρρίκνωση του αριθμού των σωματείων υπό την απειλή απολύσεων.
 
Μειώσεις μισθών, ακόμη και έως 35%, σε επιχειρήσεις των Σερρών, χωρίς επιχειρησιακές, αλλά με ατομικές συμβάσεις, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Αλκης Απιδόπουλος.
 
Υποστηρίζει πως περίπου το 50% των επιχειρήσεων του νομού κατάφεραν, μέσω εκβιαστικών διλημμάτων, να αλλάξουν τις εργασιακές σχέσεις, με τις μισές εξ αυτών να επιλέγουν την οδό της μετατροπής της πλήρους απασχόλησης σε μερική.
 

Αστυνομική επιχείρηση για τις διοξίνες – Φόβοι για αυγά που κατέληξαν στην Ολλανδία


Επιδρομή σε γραφεία της εταιρίας Harles & Jentzsch, πιθανή πηγή μόλυνσης ζωοτροφών με διοξίνες, επιχείρησε την Τετάρτη η γερμανική αστυνομία, παρουσία και εισαγγελικών λειτουργών.




Καθημερινά αυξάνονται οι φόβοι ότι ίχνη διοξίνης που υπήρχε σε ζωοτροφές μπορεί να εμφανισθούν σε αυγά, πουλερικά και χοιρινό κρέας.

Η εταιρεία Harles & Jentzsch παραδέχθηκε πως παρασκεύαζε λίπη από ένα λιπαρό οξύ που δεν έχει εγκριθεί για να καταναλώνεται από τα ζώα. Άλλοι παρασκευαστές ανέμιξαν το λίπος με κόκκους δημητριακών και πούλησαν το προϊόν σε αγροκτήματα. 

Το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας παραδέχθηκε ότι αυγά που μπορεί να είχαν μολυνθεί από διοξίνη παραδόθηκαν το Δεκέμβριο στην Ολλανδία. Συνολικά ως 3.000 τόνοι λιπών διατροφής μολυσμένοι με διοξίνη παραδόθηκαν σε 25 παραγωγούς ζωοτροφών σε πέντε γερμανικά κρατίδια, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας.

Τα λίπη αυτά δεν πουλήθηκαν στο εξωτερικό, όμως περίπου 136.000 αυγά προερχόμενα από ένα εκτροφείο που είχε χρησιμοποιήσει μολυσμένες ζωοτροφές, παραδόθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου στο Μπάρνεφελντ, στην Ολλανδία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία που τα παρέλαβε έχει ειδοποιηθεί.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώθηκε. Απ' όσα γνωρίζουμε, δεν υπήρξαν παραδόσεις σε άλλες χώρες", δήλωσε ο εκπρόσωπος Χόλγκερ Άιχελε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. 

Φλώρινα: Σκοπιανοί καπνοπαραγωγοί έκλεισαν τα σύνορα


Καπνοπαραγωγοί από το νοτιοδυτικό τμήμα της ΠΓΔΜ έχουν αποκλείσει από τις 12:00 ώρα Ελλάδας, τη συνοριακή διάβαση Μετζίτλια, η οποία οδηγεί στη διάβαση της Νίκης, στη Φλώρινα...




Διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές που προσφέρουν οι καπνέμποροι της ΠΓΔΜ. Όπως ανέφεραν οι διαδηλωτές, θα παραμείνουν στο σημείο αποκλεισμού μέχρι τις 18:00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας).

Οι καπνοπαραγωγοί της ΠΓΔΜ, τις τελευταίες μέρες, έχουν εντείνει τις διαμαρτυρίες τους και ζητούν από την κυβέρνηση της χώρας να ασκήσει πιέσεις και εντατικούς ελέγχους σε καπνέμπορους, οι οποίοι δεν τηρούν την αρχική συμφωνία για την τιμή αγοράς των καπνών.

Πάγκαλος: "Κάποιοι φοιτητές του κώλου έκοψαν αποσπάσματα απ' όσα είπα ενώ είπα κι άλλα"

Συζητώντας με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της διυπουργικής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να είπε: 


“κάποιοι φοιτητές του κώλου στην Οξφόρδη έκοψαν αποσπάσματα μόνο από όσα είπα, ενώ είπα κι άλλα πράγματα”. 

Και συνέχισε αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου για όσα είπε στην Οξφόρδη: “Κάποια ζώα στον Ελεύθερο Τύπο τα αναπαρήγαγαν. Απορώ, αλλά πιο πολύ απορώ με τα ζώα που τα διάβασαν”.

Οικονομικό κίνητρο στους νοσηλευτές να... πλέουν τα χέρια τους!


Η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να προσφέρει οικονομικά κίνητρα στο προσωπικό που δέχθηκε να πλένει συχνότερα τα χέρια του. Και αυτό γιατί έτσι, εκτιμάται ότι θα μειωθεί η μετάδοση λοιμώξεων, ιδίως στα νεογέννητα που βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν επισήμως, ένα χρόνο μετά από την πρώτη εφαρμογή του πιλοτικού αυτού σχεδίου, το ποσοστό των λοιμώξεων στα νεογέννητα που χρήζουν ειδικής φροντίδας, μειώθηκε κατά ποσοστό 30%. 

Οι νοσοκόμοι που δέχθηκαν να πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο πείραμα, έλαβαν ετήσιο επίδομα της τάξης των 200 ευρώ. Σύμφωνα με τον αρχίατρο του Μαντζιαγκάλλι, Φάμπιο Μόσκα "το αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό, διότι, τα νεογέννητα με προβλήματα υγείας, παρουσιάζουν, συχνά, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι εύκολο να προσβληθούν από λοιμώξεις. Κάτι που ισχύει ακόμη περισσότερο για τα νεογνά που ζυγίζουν λιγότερο από ενάμιση κιλό". 

Ασφαλιστικές εταιρίες μηνύουν την Toyota


Την αρχή έκανε η εταιρεία Allstate Insurance Co και ακολούθησαν άλλες επτά εταιρείες του κλάδου, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο στις αστικές προσφυγές στις ΗΠΑ εναντίον της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία προσπαθεί να υπερβεί την κρίση ασφαλείας που ξεκίνησε με τις ευρείες διαμαρτυρίες για την ανεξέλεγκτη επιτάχυνση σε κάποια μοντέλα της.

Τα προβλήματα επιτάχυνσης της Toyota οδήγησαν σε ανανεωμένη έρευνα από ομοσπονδιακούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, αρκετές ακροάσεις στο Κογκρέσο και μία σειρά ανακλήσεων παγκοσμίως που κατέστρεψαν το καλό όνομα της εταιρείας στα θέματα ποιότητας.

Η Αρχή για την Ασφάλεια στην κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους ερευνά εκθέσεις σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 89 θάνατοι σε συγκρούσεις οχημάτων από το 2000, ενδέχεται να συνδέονται με ξαφνικές επιταχύνσεις στα πολυτελή Lexus της εταιρείας. 

Η Toyota αντιμετωπίζει επίσης διεκδικήσεις περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια από αστική ευθύνη στα αμερικανικά δικαστήρια για εξαπάτηση του καταναλωτή, προσωπικά τραύματα και αδικαιολόγητους θανάτους εξαιτίας προβλημάτων στην επιτάχυνση.

Η ΓΣΕΕ ζητάει να ακυρωθεί η συμφωνία στη ΝΕΟΓΑΛ διότι ανοίγει την πόρτα της κολάσεως

''Κανένα συνδικάτο Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο και Σωματείο δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργήσει ως «λαγός» νομιμοποίησης των εργοδοτικών εκβιαστικών απαιτήσεων και να προσυπογράψει τέτοιου είδους συμφωνίες, ανοίγοντας την "πόρτα της κολάσεως". Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται επίκληση των συνθηκών ανταγωνισμού της αγοράς ως δικαιολογία για τη μείωση μισθών'' αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.
 
Η ΓΣΕΕ ξαναβάζει στο στόχαστρο της τον σχετικό νόμο για τις εργασιακές σχέσεις, γιατί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δεν περιλαμβάνει καμία πρόνοια ή περιορισμό ώστε να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αποτελεί πλαίσιο γενικού δικαίου συλλογικής διαπραγμάτευσης, αλλά έσχατο μέτρο όταν η επιχείρηση απειλείται με κλείσιμο ώστε να διασωθούν όλες οι θέσεις εργασίας.
 
Στη ΝΕΟΓΑΛ υπογράφτηκε η πρώτη ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, με μειώσεις μισθών 9% για τα επόμενα 2 χρόνια.
 
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας η υπογραφή της δεν υπαγορεύτηκε από κάποια οικονομική ανάγκη της επιχείρησης, αλλά έγινε προληπτικά ώστε να αποφευχθεί η μείωση της ανταγωνιστικότητας της ΝΕΟΓΑΛ, η οποία διαβλέπει δύσκολο το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

όλος: Απολύθηκε χωρίς αποζημίωση αλλά κέρδισε το τζόκερ!


Όλα έδειχναν μαύρα για τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, τις ημέρες των γιορτών. Απολύθηκε από τη δουλειά του, χωρίς αποζημίωση και έβλεπε το μέλλον με απαισιοδοξία, αφού οι ανάγκες της οικογένειας έτρεχαν και πίεζαν. Παραμονές της Πρωτοχρονιάς, πήγε στο πρακτορείο της κ. Μαρίας Χιοκτούρη και έριξε ένα δελτίο με 2,5 ευρώ. Ένα δελτίο, ίδιο με εκείνα που έριχνε για έναν ολόκληρο χρόνο. Βλέπετε, μιλάμε για έναν παίχτη που πάντα, συμπλήρωνε τους ίδιους αριθμούς...

Μόνο που αυτή τη φορά, η θεά τύχη του χαμογέλασε. Το δελτίο που συμπλήρωσε ήταν ένα από τα 8 τυχερά δελτία της κλήρωσης που μοίρασε 10 εκ. ευρώ και του χάρισε κάτι λιγότερο από 86.000 ευρώ (85.693€).

Με το τυχερό δελτίο εμφανίστηκε στο πρακτορείο, η ιδιοκτήτρια και οι υπάλληλοι του οποίου, "χάρηκαν διπλά" για το γεγονός ότι το χρηματικό ποσό θα πιάσει τόπο. Δείτε στο βίντεο τι λέει στην εκπομπή ''Αξίζει να το ζεις'' η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου...

Μοτοσυκλετιστής της ομάδας ΔΙΑΣ παρέσυρε και σκότωσε κοριτσάκι που είχε βγεί να πει τα κάλαντα


- Εξέπνευσε στο ΚΑΤ το 7χρονο κοριτσάκι - Παρασύρθηκε στην Λεωφόρο Κύπρου 55 στο Μενίδι 
- Εκρυθμη η κατάσταση στην περιοχή - Κλειστός δρόμος από Ρομά
- Συγκρούονται με τα ΜΑΤ 




Το κοριτσάκι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι πήγαινε να διασχίσει το δρόμο και παρασύρθηκε από την μοτοσυκλέτα.

'Οπως κατέθεσε ο αστυνομικός, μπροστά του ήταν ένα φορτηγάκι το οποίο έκανε ελιγμό για να αποφύγει το παιδί, εκείνος δεν πρόλαβε ν' αντιδράσει και το κοριτσάκι βρέθηκε κάτω από τις ρόδες της μηχανής του. Το κοριτσάκι είχε βγει να πει τα κάλαντα των Φώτων.



Ο αστυνομικός κρατείται. 

Το κοριτσάκι ήταν καταγωγής Ρομά και η κατάσταση στο Μενίδι είναι ήδη έκρυθμη. Στην οδό Kύπρου περίπου 100 άτομα έχουν κλείσει τον δρόμο και έχουν ανάψει φωτιές. Πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς δυνάμεις των ΜΑΤ που προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Δείξε μου πως περπατάς για να σου πω πόσο... θα ζήσεις!

Εσείς πως περπατάτε; Γρήγορα ή αργά; Πως σχετίζεται η ταχύτητα του βαδίσματος μας με την μαρκοζωία!


Η ταχύτητα του βαδίσματος φαίνεται να συνδέεται με τη μακροζωία στους ανθρώπους άνω των 65 ετών, σύμφωνα με μια ανάλυση πολλών μελετών που αφορούν μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων και των δύο φύλων, η οποία δημοσιεύθηκε η στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA).
 
"Ο αναμενόμενος αριθμός των ετών που θα ζήσουν, άνδρες και γυναίκες, αυξάνεται με την ταχύτητα (ταχύ ρυθμό) του βαδίσματος τους", γράφουν οι συντάκτες της εν λόγω ανάλυσης που δημοσιεύεται στο τεύχος της 5ης Ιανουαρίου της JAMA.
 
Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι..........

Απολύονται 1.200 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Zastava

Περίπου 1.200 από το σύνολο των 1.600 εργαζόμενων στο εργοστάσιο της Zastava Cars στο Κραγκούγεβατς, συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την υλοποίηση κοινωνικού προγράμματος, σχετικά με τους όρους απόλυσής τους.

Το υπουργείο Οικονομίας της Σερβίας, έχει οργανώσει ειδικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του θέματος των απολύσεων, καθώς σήμερα απολύονται 910 εργαζόμενοι, ενώ μόλις 47 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στη Fiat Automobiles, ενώ 100 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στην εταιρία Zastava INPRO.

Οι εργαζόμενοι που απολύονται θα συμμετέχουν σε προγράμματα εργασιακής επιμόρφωσης ή χορήγησης επιδομάτων.

Πριμ 350 ευρώ για... αποτέφρωση!

Τα νεκροταφεία γέμισαν και πλέον το κόστος είναι μεγάλο. Έτσι αποφάσισαν να δίνουν πριμ 350 ευρώ σε όποιον επιλέξει την... αποτέφρωση.


Όχι όμως στην Ελλάδα αλλά στην Σαγκάη.
 
Η Σαγκάη έκανε την αρχή προσφέροντας αποζηµίωση σε όποιον συµφωνήσει να αποτεφρωθεί µετά θάνατον και να σκορπιστεί η στάχτη του στη θάλασσα. Ο στόχος; Η κατάργηση των ασύµφορων νεκροταφείων.
 
Σε µια χώρα όπου..........

Θα μετονομαστεί σε ''Cristiano Ronaldo'' το αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' ;

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές εξαγορές στην Ευρώπη καθώς η ισπανική κατασκευαστική εταιρεία ACS εξασφάλισε το 30% της γερμανικής ανταγωνίστριάς της Hochtief.
 
Πως εμπλέκεται με αυτό το επιχειρηματικό νέο το αεροδρόμιο μας και ο περίφημος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής;
 
Ο κατασκευαστικός κολοσσός ACS που είναι ο μεγαλύτερος όμιλος δημοσίων έργων στην Ισπανία, αναμένεται να αποκτήσει και την πλειονότητα των μετοχών της γερμανικής κατασκευαστικής Hochtief, η οποία ουσιαστικά κατασκεύασε το αεροδρόμιο στα Σπάτα και έχει για πολλά ακόμα χρόνια δικαιώματα εκμετάλλευσης.
 
Στο τιμόνι της ισπανικής εταιρείας, ο πρόεδρος της δηλαδή είναι ο κύριος Φλορεντίνο Πέρεθ ο οποίος ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης με αγαπημένο του παιδί τον πορτογάλο ποδοσφαιριστή Ρονάλντο , για τον οποίο δαπάνησε ποσό ρεκόρ για να τον φέρει στη Μαδρίτη από το Μάντσεστερ.
 
Μόλις πάντως ολοκληρωθεί η μεγάλη αυτή επιχειρηματική συμφωνία η ισπανική ACS θα αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος όμιλος δημοσίων έργων της Ευρώπης και ο τρίτος μεγαλύτερος παγκοσμίως.

Φάτε ψάρι ψητό ή βραστό και γλυτώνετε το εγκεφαλικό!

Οι γυναίκες που τρώνε περισσότερες από τρεις μερίδες ψάρι την εβδομάδα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αυτό λέει νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες σχετικά με την ωφέλεια της διατροφής με ψάρια για το κυκλοφορικό σύστημα.

Όμως προσοχή! Μια δεύτερη αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι η ωφέλεια του ψαριού δεν ισχύει, όταν αυτό τηγανίζεται.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης,.........

Γρεβενά: 3.000 ευρώ σε... εσώρουχα ξόδεψε δημοτική επιχείρηση!

Ορκωτός λογιστής ανακάλυψε το συγκεκριμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΓ και δεν πίστευε στα μάτια του από αυτά που είδε!


Το τιμολόγιο που κόπηκε για λογαρισμό της Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχετευσης Γρεβενών έγραφε 3.088 ευρώ για αγορά γυναικείων και ανδρικών εσωρούχων και πιτζαμών, από γνωστό κατάστημα της πόλης!

Είναι το τελευταίο πράγμα που περίμενε να βρει ανάμεσα σε χιλιάδες έγγραφα αγοραπωλησιών, συμβάσεων, επιταγών, στο πλαίσιο της έρευνας για το μεγάλο σκάνδαλο της κατάχρησης που αποκαλύφθηκε στις αρχές του 2010.

"Είναι μία πάγια τακτική της διοίκησης εδώ και χρόνια. Αντί να δώσει στους εργαζόμενους γαλότσες και φόρμες εργασίας που γράφουν "Δήμος Γρεβενών", τους δίνει τη δυνατότητα να αγοράσουν ότι θέλουν από τα καταστήματα της πόλης και αναλαμβάνει το κόστος η ΔΕΥΑΓ", εξηγεί στην εφημερίδα "Έθνος" πηγή του δυτικομακεδονικού δήμου.

Πα-τέρας στη Νίκαια – Φρίκη στο σπίτι-τρώγλη

Οι γείτονες όπως όλα δείχνουν απάλλαξαν τα τρία παιδιά της οικογένειας από το καθημερινό μαρτύριο που ζούσαν από όταν ήρθαν στη ζωή

Χθες τη νύχτα οι αστυνομικοί έφτασαν στην μονοκατοικία στη Νίκαια μετά από καταγγελίες γειτόνων, τόσο για τη δυσοσμία, όσο και από τις κραυγές των παιδιών που οδηγούσαν σε ενδοοικογενειακή βία.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα θέαμα που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί. Τα τρία παιδιά της οικογένειας ζούσαν ανάμεσα σε σκουπίδια και περιττώματα. Τα μικρότερα, δυο αγοράκια 9 και 6 ετών με δυσκολία μπορούσαν να μιλήσουν και όπως λένε οι γείτονες δεν έχουν πάει ποτέ στο σχολείο, ενώ σχεδόν ποτέ δεν τα έβλεπαν έξω από το σπίτι.
Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι υπάρχουν καταγγελίες πως ο πατέρας, ασελγούσε κατ' επανάληψη σε βάρος της 17χρονης κόρης.

Ο 45χρονος πατέρας είναι άνεργος και ζει με μικρή αναπηρική σύνταξη λόγω προβλημάτων υγείας. Σε βάρος του, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχηματιστεί δικογραφία ενώ τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από το σπίτι και έχουν βρει καταφύγιο σε μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Μια σύλληψη κάθε 25 λεπτά

Αυτή τη φορά οι αστυνομικοί έδρασαν άμεσα και οι περισσότεροι από τους ληστές του δρόμου κατέληξαν στο κρατητήριο

Είκοσι λεπτά πριν τις δέκα το βράδυ τρεις αλλοδαποί επιτέθηκαν στην οδό Μενάνδρου σε μια γυναίκα και της άρπαξαν την τσάντα. Οι τρεις τσαντάκηδες έφυγαν τρέχοντας όμως λίγα μέτρα πιο κάτω οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν και πιστεύουν ότι σύντομα θα φτάσουν και στους υπόλοιπους.

Το ίδιο σκηνικό στήθηκε πέντε λεπτά μετά τις δέκα και στην Αγίου Αλεξάνδρου στο Π. Φάληρο. Ένας ληστές έβγαλε μαχαίρι και άρπαξε την τσάντα μιας γυναίκας. Δεν πρόλαβε όμως να κάνει πάνω από 200 μέτρα. Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.
Στο κρατητήριο κατέληξε και ο αλλοδαπός που χτύπησε έναν μετανάστη στην οδό Σολωμού και του άρπαξε 400 ευρώ.

Παντού μου σκάβουν το λάκκο", φέρεται να έλεγε ο Καραμανλής για τους συνεργάτες του

Τι λένε τα ενημερωτικά σημειώματα που έστελνε δημοσιογράφος για να κρατά ενήμερο τον άλλοτε «ισχυρό άνδρα» της Siemens Mιχάλη Χριστοφοράκο για όσα συνέβαιναν στην κυβέρνηση και το πρωθυπουργικό γραφείο.

Oι διαρροές πληροφοριών και διαλόγων στο Μέγαρο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή εντοπίστηκαν στο σκληρό δίσκο της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Οπως αποκαλύπτει η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, οι διαρροές έγιναν στο πλαίσιο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση Siemens, καθώς δόθηκε εντολή να εξεταστεί ο συγκεκριμένος σκληρός δίσκος.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη...........

''Κεραυνοί'' κατά του υφυπουργού Παιδείας από συνεργάτη του που τα βρόντηξε και παραιτήθηκε

''Εχει αναξιοποίητα ένα δισ. ευρώ στο συρτάρι του από κοινοτικά κονδύλια για την έρευνα'' είναι μερικές μόνο από τις ''κατηγορίες'' του παραιτηθέντος προς τον υφυπουργό Γ.Πανάρετο.

 

Χρήματα υπάρχουν και μάλιστα πολλά λέει ο πρώην γ.γραμματέας Α.Μητσός που κατηγορεί , με συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία τον υφυπουργό Παιδείας, για καθυστερήσεις στις απορροφήσεις κονδυλίων και λανθασμένες επιλογές.
 
''Δεν υπάρχουν πάντοτε οι σωστές αποφάσεις κι εγώ δεν μπορώ να συνταχθώ με αποφάσεις που δεν τις θεωρώ σωστές'' ισχυρίζεται ο κύριος Μητσός.
 
Μάλιστα,...........

Θεσσαλονίκη: Για τα μάτια μιας γυναίκας μπήκε στη φυλακή!

Ο 27χρονος δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε τον αντίζηλό του στην δασική περιοχή στην Καλλιθέα.


Μετά από πολύμηνη έρευνα εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας που έγινε τον Μάρτιο από τον 27χρονο Αλβανό σε βάρος ομοεθνούς του. Ο δράστης, είχε ερωτική σχέση με μία γυναίκα η οποία τον εγκατέλειψε για το θύμα.

Ο 27χρονος λοιπόν τυφλωμένος από την ζήλια, έδωσε ραντεβού με το θύμα στην οδό 26ης Οκτωβρίου 52 μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι δύο άνδρες είχαν έντονη σύγκρουση και το θύμα προσπάθησε να φύγει. Ωστόσο οι συνεργοί που είχε μαζί του ο δράστης τον έβαλαν με το ζόρι στο αυτοκίνητο όπου ο πρώτος τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τον ομοεθνή του με αποτέλεσμα να επέλθει ακαριαίος θάνατος.

Ο δράστης κρατείται στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών έπειτα από ομολογία ενός φίλου του, στον οποίο το είχε εκμυστηρευτεί. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο 27χρονος είχε ιστορικό καθώς κατηγορείται για δύο ανθρωποκτονίες στην Αθήνα και μία απόπειρα στην Θεσσαλονίκη.

Ποιούς ζήτησε για την θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ο Τσάβες

Τον Μπιλ Κλίντον, τον ηθοποιό Σον Πεν ή τον σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν ζήτησε για πρεσβευτές των ΗΠΑ στη χώρα του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον ανακάλεσε τη βίζα του πρεσβευτή της Βενεζουέλας την περασμένη εβδομάδα σε αντίποινα για την απόρριψη από το Καράκας του αξιωματούχου που επέλεξε ο Μπαράκ Ομπάμα ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα της Ν.Αμερικής.

Ο διπλωμάτης Λάρι Πάλμερ έχει επικρίνει σφοδρά την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, συνδέοντας μάλιστα τον Ούγκο Τσάβες με τους αριστερούς αντάρτες στη γειτονική Κολομβία.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά χθες Τρίτη ο Τσάβες είπε ότι έχει μια λύση.....

Φωτογράφισε τυχαία τον δολοφόνο του!

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε στις Φιλιππίνες. Λίγα δευτερόλεπτα πριν σωριαστεί νερός ένας τοπικός αξιωματούχος στη Μανίλα τον τραβούσε φωτογραφία την ώρα που τον εκτελούσε!


Η αστυνομία εντόπισε τόσο τον κυρίως ύποπτο όσο και τον τσιλιαδόρο χάρη στη φωτογραφία.

Στη φωτογραφία ποζάρουν η γυναίκα, η κόρη και η πεθερά του θύματος, του Ρεϊνάλτο Ντάγκσα, τοπικού αξιωματούχου στη Μανίλα. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα, οι δράστες της δολοφονίας πυροβόλησαν τον Ρ.Ντάγκσα, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του πριν προλάβει να οδηγηθεί σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό έγινε την Πρωτοχρονιά έξω από το σπίτι του θύματος, και οι συγγενείς του δεν άκουσαν καν τον πυροβολισμό λόγω των πυροτεχνημάτων. Όταν εντόπισαν την φωτογραφία την παρέδωσαν στην αστυνομία.

Η αστυνομία υποστηρίζει οτι ο ύποπτος ήθελε να εκδικηθεί το θύμα, αφού είχε διατάξει τη σύλληψή του πριν από έναν χρόνο για κλοπές αυτοκινήτων.

Σε επίπεδα ρεκόρ οι τιμές τροφίμων παγκοσμίως

Το Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, έσπασαν κάθε ρεκόρ οι τιμές τροφίμων παγκοσμίως κυρίως εξαιτίας του υψηλότερου κόστους για την αγορά κρέατος και ζάχαρης.

 


Όπως αναφέρεται στο μηνιαίο report του ΟΗΕ, οι τιμές ξεπέρασαν ακόμη και τα επίπεδα του 2008, όταν είχαν προκληθεί αιματηρές συγκρούσεις σε χώρες όπως η Αϊτή και η Αίγυπτος.
 
Μάλιστα ο δείκτης των 55 προϊόντων-τροφίμων που παρακολουθεί ο Οργανισμός Τροφίμων και Αγροτικών προϊόντων, σημείωσε άνοδο για έκτο μήνα στις 214,7 μονάδες, υπερβαίνοντας το υψηλό όλων των εποχών του 213,5, που καταγράφθηκε τον Ιούνιο του 2008.
 
Ακόμη, οι δείκτες για τη ζάχαρη και το κρέας, ενισχύθηκαν σε επίπεδο-ρεκόρ.
 
Η ζάχαρη σημείωσε άνοδο για τρίτο συνεχόμενο έτος το 2010, ενώ και τα σιτηρά εμφάνισαν την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων ετών στο Σικάγο.
 
Οι τιμές των τροφίμων αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω, εκτός κι αν η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών αυξηθεί σημαντικά το 2011, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Βρήκαν τον μηχανισμό της φαλάκρας! 'Ελληνας επικεφαλής της έρευνας

Όπως πιστεύουν, δεν έχει να κάνει τόσο με την απώλεια των τριχών, όσο με ένα κυτταρικό πρόβλημα στη δημιουργία νέων μαλλιών, που κάνει τις νέες τρίχες τόσο μικρές, ώστε καθίστανται αόρατες στο γυμνό μάτι.

Oμάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Γιώργο Κωτσαρέλη, επικεφαλής του Τμήματος Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Journal of Clinical Investigation".

Σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στα βλαστικά κύτταρα που δημιουργούν τις νέες τρίχες και δηλώνουν αισιόδοξοι ότι ίσως είναι δυνατό στο μέλλον να "θεραπευτεί" η φαλάκρα, μέσω αποκατάστασης της φυσιολογικής λειτουργίας αυτών των κυττάρων.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι..........

Αιθέριες υπάρξεις σε... στρατιωτικό νοσοκομείο!

Δίνουν και παίρνουν οι φήμες ότι η ...μοναξιά που έχει πλήξει νεαρό καλλιτέχνη που υπηρετεί τη θητεία του σε στρατιωτικό νοσκομείο καταπολεμάται με όμορφες παρουσίες!
Οι ...επιχειρησιακές ανάγκες της δύσκολης αποστολής που του έχει αναθέσει η πατρίδα στο κρίσιμο για την εθνική ασφάλεια ...νοσοκομείο όπου υπηρετεί ,τον έχουν στρεσάρει με αποτέλεσμα να χρειάζεται οπωσδήποτε την υποστήριξη φίλων του -θηλυκού γένους εννοείται- οι οποίες τέλος πάντων μπορεί να μη μιλάνε άψογα ελληνικά,αλλά έχουν το τρόπο να τον χαλαρώνουν. Βέβαια το "επισκεπτήριο" γίνεται μόνο όταν έχει υπηρεσία συγκεκριμένος επόπτης. Οι φίλες μπαίνουν στο νοσοκομείο κάνουν ότι κάνουν και αποχωρούν. Για να μαζευόμαστε...

Τι θα γίνει με τους “αορίστου χρόνου” στο Δημόσιο

Η φημολογία και οι ψίθυροι των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο για απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου κατ' επιταγή της Τρόικας

Παράλληλα οι δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών ότι στο τέλος του 2013 θα αμείβονται από το Δημόσιο 200.000 λιγότεροι υπάλληλοι εντείνοντας ακόμη περισσότερο την ανησυχία, αλλά και τη φημολογία.

Μετά από αυτό ο ίδιος ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι ούτε από την Τρόικα, ούτε από την Κυβέρνηση τίθεται θέμα απόλυσης υπαλλήλων.

Παράλληλα οι ...200.000 λιγότεροι υπάλληλοι προκύπτουν από τη μείωση κατά 75.000 μέσω της μεθόδου μια πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις, αλλά και μέσω της μη ανανέωσης συμβάσεων 100.000 συμβασιούχων και σταζίερ καθώς και 25.000 τοποθετημένων σε θέσεις ευθύνης λόγω εφαρμογής του Καλλικράτη.

Ανέλαβε τον Άγιαξ ο Αναστασίου

Ο πρώην διεθνής επιθετικός συμφώνησε με τους ανθρώπους του Αίαντα και θα αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση της δεύτερης ομάδας του Άγιαξ.


Οι σχέσεις του Αναστασίου με τους ανθρώπους του Άγιαξ είναι εξαιρετικές αφού εκτός από το πέρασμα του ως ποδοσφαιριστής από την ομάδα, ήταν το "μάτι" του Αίαντα στην Ελλάδα.

Μετά από συζήτηση που είχε και με τον Φρανκ Ντε Μπουρ, ο Αναστασίου θα πάει στην Κύπρο όπου θα συναντήσει τη δεύτερη ομάδα του Άγιαξ που κάνει προετοιμασία ενόψει του δεύτερου γύρου.

Τέρμα τα Αγγλικά στη Γερμανία !

Η Γερμανία αγρίεψε για τα καλά. Πάνε οριστικά οι εποχές που εξαιτίας των ενοχικών της συνδρόμων, το έπαιζε καλή με όλους. Και πιο ειδικά με τους Αγγλο-αμερικανούς. Σήμερα, εκτός από τη κυριαρχία της στην ΕΕ, και το ότι το παίζει (επειδή μάλλον είναι) αφεντικό στην ευρωζώνη, βλέπουμε να αναδύεται και μια, δειλή αρχικά, επιστροφή στον περίφημο γερμανικό σωβινισμό που επί δεκαετίες αποτελούσε ταμπού. Η Γερμανία πάνω απ’ όλα, κλπ.
Έτσι, ο υπουργός συγκοινωνιών της χώρας Thomas Ramsauer, σε αντίθεση με τον Έλληνα ομόλογό του κο Ρέππα, που ασχολείται με πολύ σοβαρότερα ζητήματα(!), αποφάσισε πως στο εξής θα πρέπει να σταματήσει η εισβολή των αγγλικών λέξεων και όρων στη γερμανική κουλτούρα. Για αυτό και ήδη άρχισε την αντικατάσταση των αγγλικών λέξεων και φράσεων, που χρησιμοποιούνταν από τις υπηρεσίες των οποίων προϊσταται, με γνήσια γερμανικά.
Για παράδειγμα, αντί για τη λέξη Ticket, θα χρησιμοποιείται πλέον η λέξη Fahrscheinen, κ.ο.κ. Μάλιστα θα σταματήσει και η χρήση της λέξης stop στις οδικές πινακίδες.
Όπως ισχυρίζεται ο Ramsauer, έχει δεχτεί πολλά αιτήματα από  ψηφοφόρους, οι οποίοι θέλουν την οριστική απομάκρυνση της αγγλικής από τη Γερμανία.
από DRAMAnia.gr