Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα - "Αστεροσχολείο" στην Υπάτη με καθηγητές αστέρια

Ένα σχολείο μοναδικό στον κόσμο, με την ονομασία "Αστεροσχολείο", αναπτύσσεται στην Κεντρική Ελλάδα.
 
Πρόκειται για ιδέα του καθηγητή Γεωλογίας Γιώργο Σφήκα, που λίγα χρόνια πριν συνταξιοδοτηθεί ο ίδιος και η σύζυγος του Κία Τζιώτζη, βιολόγος, αποφάσισαν να φύγουν από την Αθήνα και να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους, χρησιμοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία τους.
 
Ο Γ. Σφήκας δίδασκε επί χρόνια αστρολογία κι από αυτή την εμπειρία προέκυψε και η ιδέα της ίδρυσης ενός "αστεροσχολείου", ενός σχολείου, δηλαδή, που θα δίδασκε σε παιδιά και μεγάλους, τα θαύματα του σύμπαντος.
 
Το 2007 το ζεύγος Σφήκα στην Υπάτη,.........

Δεν πιάσαμε το στόχο των εσόδων – 300 εκατ. ευρώ η μαύρη τρύπα

- Θα ακολουθήσουν και έκτακτα μέτρα για να γεμίσουν τα ταμεία;
- ΦΠΑ και περαίωση «μπάλωσαν» τις τρύπες
- Έρχονται πιο σκληροί και πιο εντατικοί έλεγχοι

Μπορεί το 12μηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου τα έσοδα να παρουσίασαν αύξηση 5,4%, αλλά δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τη «μαύρη τρύπα»!

Τα κρατικά έσοδα δεν κατάφεραν να «πιάσουν» τον ετήσιο στόχο του 9%. Σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2010, η υστέρηση εσόδων είναι 2,6 δισ. ευρώ. Αλλά με βάση όσα προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2011, η απόκλιση είναι 300 εκατ. ευρώ. ..........

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι! Εκτός από το εισιτήριο εισόδου στην Ρώμη αύξησαν και τα εισητήρια στα Μουσεία!

Μετά την έγκριση του "φόρου παραμονής" για τους τουρίστες -από ένα μέχρι και τρία ευρώ την ημέρα- το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης υπερψήφισε και αύξηση των εισιτηρίων των μουσείων, για τους επισκέπτες.


Από χθες, οι τουρίστες, πληρώνουν ένα ευρώ παραπάνω από τους ντόπιους, για να επισκεφθούν τα δημοτικά μουσεία της Αιώνιας Πόλης.

Στο πιο γνωστό, το μουσείο "Καπιτολίνι", που φιλοξενεί και πολλά ρωμαϊκά αντίγραφα ελληνικών αγαλμάτων, η είσοδος, για τους πολίτες της Ρώμης, κοστίζει 7,5 ευρώ, ενώ για τους τουρίστες 8,5 ευρώ. Η ίδια διαφορά -ενός ευρώ- ισχύει, μεταξύ των άλλων, στο μουσείο που βρίσκεται στην ιστορική συνοικία Τραστέβερε, για τον μουσειακό χώρο του πρώην κέντρου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας "Μοντεμαρτίνι" και για την "Ara Pacis" (Βωμό της Ειρήνης)............

Ομογενής έπεσε από τον 9ο όροφο αλλά τον έσωσαν τα... σκουπίδια

Λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που έπληξαν τη Νέα Υόρκη το προηγούμενο διάστημα, οι αρχές δε μάζεψαν τα σκουπίδια από τους δρόμους της πόλης. Και αυτό έσωσε τη ζωή ενός 26χρονου ομογενή!


Ο 26χρονος Βαγγέλης Καπάτος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του και το μεσημέρι της Κυριακής. Άνοιξε το παράθυρο του διαμερίσματός του στη συνοικία Hell's Kitchen στο δυτικό Μανχάταν και έκανε βουτιά θανάτου από τον ένατο όροφο. Μόνο που είχε υπολογίσει χωρίς το σωρό των σκουπιδιών!

"Είναι μάλλον τύχη που υπήρχε όλο αυτό το χιόνι και δεν είχαν μαζέψει τα σκουπίδια", δήλωσε η θεία του, Κατερίνα Καπάτου στη New York Post.

Ο νεαρός,...........

Βρήκαν τάφο θυμάτων των Ναζί - Τι ήταν το "Διάταγμα Ευθανασίας"

Τα πτώματα 220 ανθρώπων που συνδέονται με τα προγράμματα ευθανασίας του ναζιστικού καθεστώτος, βρέθηκαν σε χώρο νοσοκομείου στο Χολ ιν Τιρόλ της δυτικής Αυστρίας.


'Οπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα, οι εργασίες εκσκαφής διακόπηκαν προς το παρόν και μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων πρόκειται να ασχοληθεί με την επιστημονική εκσκαφή του νεκροταφείου.

Με αναδρομική ημερομηνία την 1η Σεπτεμβρίου,............

Κως: Προσπάθησε να βιάσει αξιωματικό του στρατού!

Για απόπειρα βιασμού 24χρονης αξιωματικού του στρατού συνελήφθη ένας 21χρονος κάτοικος του νησιού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος...

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 06.30 το πρωί της Πρωτοχρονιάς στη περιοχή Εξάρχεια της Κω. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την ώρα εκείνη η 24χρονη υπολοχαγός επέστρεφε από διασκέδαση όταν σε κάποιο δρόμο της περιοχής την πλησίασε ο 21χρονος και επιχείρησε να την ακινητοποιήσει και να την βιάσει.

Όμως η κοπέλα αντιστάθηκε, πάλεψε με τον επίδοξο βιαστή και τελικά ο 21χρονος, τράπηκε σε φυγή. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας του νησιού και αστυνομικοί ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Τελικά το μεσημέρι της Δευτέρας (02-01-2011) ο 21χρονος συνελήφθη και αναγνωρίστηκε από την παθούσα. Το μεσημέρι ο νεαρός δράστης προσήχθη στον εισαγγελέα, που του άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

"Νίκησε" ο Πανάρετος... - Παραιτήθηκε ο Ειδικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας

Λόγω διάστασης απόψεων με τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο, παραιτήθηκε τελικά ο ειδικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας Αχ. Μητσός.


Στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στην υπουργό Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι η διάσταση αυτή ως προς τα θέματα της αρμοδιότητάς του, τον οδηγεί στην παραίτηση, ενώ επισημαίνει ότι εξακολουθεί να έχει θετική γνώμη για την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της παιδείας, αλλά και αισθήματα εκτίμησης και φιλίας προς την υπουργό Α. Διαμαντοπούλου.

Πάντως, ο ειδικός γραμματέας είχε διαφωνήσει και στο παρελθόν με τον υφυπουργό, ενώ τώρα λέγεται ότι είχε πλέον σοβαρότατες ενστάσεις ως προς την συνολική πολιτική του Γ. Πανάρετου, ιδιαίτερα σχετικά με την τακτική του απέναντι στα Πανεπιστήμια.

Νέο διατροφικό σκάνδαλο στην Ευρώπη - Ζωοτροφές με διοξίνες

Περίπου χίλια αγροκτήματα θα κλείσουν στην Κάτω Σαξονία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας του κρατιδίου, καθώς εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα διοξίνης σε αβγά και στις ζωοτροφές.

Πιστεύεται ότι τα αγροκτήματα αυτά είχαν αγοράσει λίπος μολυσμένο με διοξίνη για ζωοτροφή. Το κλείσιμό τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους όσo θα γίνονται ειδικές εξετάσεις.

Στα αγροκτήματα αυτά εκτρέφονταν κοτόπουλα, χοίροι και γαλοπούλες. Στη Σαξονία υπάρχουν περισσότερα από 50.000 αγροκτήματα..........

Κρατούνται επτά άτομα για το μακελειό στην Αλεξάνδρεια - Σε προστατευτικό κλοιό οι κόπτες της Αυστρίας

Η επίθεση αυτοκτονίας, όπως εκτιμάται, προκάλεσε το θάνατο 21 ανθρώπων και τον τραυματισμό 97, τα οποία βρίσκονταν έξω από την εκκλησία ενώ τελείτο νυκτερινή λειτουργία.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είπαν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι «ξένα στοιχεία» ήταν πίσω από την έκρηξη, την οποία απέδωσαν σε βομβιστή αυτοκτονίας.
 
Μία ιρακινή οργάνωση, που έχει δεσμούς με την αλ-Κάιντα είχε απειλήσει το Νοέμβριο να επιτεθεί στην αιγυπτιακή κοπτική εκκλησία.
 
Και δύο εβδομάδες πριν από την επίθεση, μία οργάνωση σε ισλαμικό ιστότοπο προέτρεπε τους μουσουλμάνους να επιτεθούν σε χριστιανικές εκκλησίες την περίοδο των Χριστουγέννων, που οι παλαιοημερολογίτες Κόπτες εορτάζουν στις 7 Ιανουαρίου...........

Δυο βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ κόντεψαν να έρθουν στα χέρια!

Ποιός είδε την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη και δεν την φοβήθηκε! Μόλις άκουσε οτι δεν τοποθετήθηκε εισηγήτρια του κυβερνώντος κόμματος για ένα νομοσχέδιο την άκουσε όλο το κοινοβούλιο!


Δεν πίστευαν στ' αυτιά και τα μάτια τους όσοι βρίσκονταν ή περνούσαν έξω από την αίθουσα του κοινοβουλίου όπου συνεδρίαζε το ΚΤΕ ανάπτυξης. Μόλις η γραμματέας του ΚΤΕ, Κατερίνα Μπατζελή ενημέρωσε την κα Μερεντίτη οτι δεν θα είναι η εισηγήτρια σε ένα επόμενο νομοσχέδιο για την επιτροπή ανταγωνισμού έγινε "το έλα να δεις!"

Η κα Μερεντίτη ένιωσε την οργή να ξεχειλίζει και άρχισε να χτυπάει συνέχεια τα χέρια της στο έδρανο και να φωνάζει!
Πόρτες άνοιξαν και έκλεισαν με θόρυβο και φωνές ακούστηκαν σε μεγάλο μέρος της Βουλής. Κάποιοι έτρεξαν πανικόβλητοι να δουν τι συμβαίνει!

Ηταν η κα Μερεντίτη η οποία δεν μπορούσε με τίποτα να συγκρατήσει τα νεύρα της. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες απευθυνόμενη προς την κα Μπατζελή της είπε: "Ποιά είσαι εσύ που με μηδενική κοινοβουλευτική εμπειρία με αποκλείες από τις διαδικασίες;"

Κάποιοι φοβήθηκαν μάλιστα οτι η κα Μερεντίτη θα κινηθεί και απειλητικά εναντίον της κας Μπατζελή...

Από 30.000 και πάνω τα πρόστιμα σε όσους βενζινοπώλες "πειράζουν" τις αντλίες

Αυστηρές κυρώσεις στους βενζινοπώλες που «πειράζουν» τις αντλίες και κλέβουν τους καταναλωτές, θα προβλέπει η τροπολογία που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, με την έναρξη της Ολομέλειας, στις 10 Ιανουαρίου.

Αυστηρές διοικητικές κυρώσεις, που περιλαμβάνουν υψηλά πρόστιμα και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας καθώς και ποινικές κυρώσεις περιλαμβάνει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όποιος, κατά την τροπολογία είτε κατέχει ψευδή όργανα μέτρησης ή......

Όργιο προεκλογικών προσλήψεων το 2009! Μέσα σε 23 μέρες προσέλαβαν 210 άτομα στην Αττικό Μετρό, Στυλιανίδης και Σουφλιάς!!!

Οι αθρόες προσλήψεις υπεράριθμου προσωπικού κυρίως την προεκλογική περίοδο (Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2009), που επιβάρυναν σημαντικά τις λειτουργικές δαπάνες της ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας), είχαν ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά η εταιρία να εμφανίσει το 2009 έλλειμμα πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ, αφού η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 σε 74% το 2009. Αυτό προκύπτει από το Πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος διενήργησε έλεγχο στην εταιρεία.

Στο πόρισμα, που βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης, επισημαίνεται ότι......... 

Ευρωζώνη: Βελτίωση της μεταποίησης τον Δεκέμβριο

Βελτίωση παρουσίασε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, για τέταρτο συνεχή μήνα τον Δεκέμβριο, χάρη στην αύξηση των νέων παραγγελιών και τις καλύτερες συνθήκες στην αγορά εργασίας.
Ο σχετικός δείκτης PMI της Markit αυξήθηκε στις 57,1 μονάδες, έναντι των 56,8 μονάδων που είχε αρχικά εκτιμηθεί, από 55,3 μονάδες το Νοέμβριο.
Παραμένοντας για 15ο μήνα πάνω από τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, ο δείκτης του Δεκεμβρίου βρέθηκε κοντά στο υψηλό 46 μηνών στο οποίο είχε αναρριχηθεί τον Απρίλιο.
«Η Γερμανία παρέμεινε η χώρα με τις καλύτερες επιδόσεις, καταγράφοντας σχεδόν ρεκόρ ανάπτυξης, ακολουθούμενη από τη Γαλλία, όπου ο δείκτης PMI υποχώρησε ελαφρώς από το υψηλό 10ετίας του Νοεμβρίου», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit Κρις Γουίλιαμσον.
«Ωστόσο, υπάρχουν και θετικά σήματα ανάκαμψης στην περιφέρεια, όπου οι εξαγωγές συνέβαλαν στην ανάπτυξη σε όλες τις περιπτώσεις, με εξαίρεση την Ελλάδα, όπου ο ρυθμός υποχώρησης τουλάχιστον επιβραδύνθηκε», πρόσθεσε.

Έτοιμο να βοηθήσει την Ισπανία το Πεκίνο

Χείρα βοηθείας προς την Ισπανία τείνει η Κίνα, προκειμένου να καταφέρει η χώρα να εξέλθει από την οικονομική κρίση. Αύριο καταφθάνει για τριήμερη επίσκεψη στη Μαδρίτη ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λι Κετσιάνγκ.
Οι συνομιλίες που θα έχει με τον ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο και την υπουργό Οικονομικών Ελένα Σαλγάδο θα είναι κρίσιμες για την οικονομική σταθεροποίηση, τόνισε ο πρεσβευτής της Κίνας στη Μαδρίτη Ζου Μπανγκζάο, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Νέα Κίνα.
Οι συνομιλίες θα αφορούν την επέκταση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και την «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών», δήλωσε ο κινέζος πρεσβευτής, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Η ισπανική οικονομία -η πέμπτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης- εισήλθε σε ύφεση το 2008, με το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, και δεν έχει ανακάμψει.

Η αξία του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook αποτιμάται στα 50 δισ.δολάρια

Η αξία του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook αποτιμάται στα 50 δισ.δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times που κάνει λόγο για επενδύσεις στην εταιρεία ύψους 500 εκατ.δολαρίων από την Goldman Sachs και Ρώσους επενδυτές.
Το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι η Goldman Sachs επένδυσε 450 εκατ.δολάρια στον ιστότοπο και η Digital Sky Technologies άλλα 50 εκατ.δολάρια, σε μία συμφωνία που τοποθετεί την αξία του Facebook στα 50 δισ.
Η εμπλοκή της Goldman αναμένεται να ενισχύσει τη φημολογία περί εισαγωγής του Facebook στο χρηματιστήριο, κάτι που έχει αρνηθεί στο παρελθόν ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Αν η αξία του είναι πραγματικά στα 50 δισ.δολ., τότε ξεπερνάει αυτήν του ιστότοπου δημοπρασιών E-Bay, της μηχανή αναζήτησης Yahoo και του ομίλου Time Warner

«Πρέπει να αλλάξει η οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης»


Την ανάγκη θέσπισης του ευρωομολόγου επισήμανε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής για το Ευρωομόλογο.

Εμείς τα προβλήματά μας θα τα λύσουμε, αλλά «υπάρχει το πρόβλημα της Ευρωζώνης και οι εγγενείς αδυναμίες της», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «αν η Ευρώπη μείνει στη σημερινή ερμαφρόδιτη κατάσταση, οι πιέσεις των αγορών θα συνεχιστούν και η Ευρώπη θα ταλανίζεται από αλληλοκατηγορίες και εθνικισμούς».

Αυτά τα προβλήματα, όπως τόνισε, «έχουν βάλει την Ευρώπη μπροστά σε ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις».

Αυτό που συζητείται, πρόσθεσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης, είναι, ουσιαστικά, η μετεξέλιξη της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρώπης και αυτά όλα «πρέπει να τα δούμε και από την πλευρά του συμφέροντος της χώρας, αλλά και του ευρωπαϊκού συμφέροντος».

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι υπάρχουν περιθώρια ευρύτερων συναινέσεων στην Ευρώπη. Σημείωσε επίσης ότι ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι σημαντικός και ήδη η χώρα συμβάλλει σε όλες τις θετικές αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφερόμενος σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει τάξη «στα του οίκου μας» και να κάνει τις μεγάλες αλλαγές προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του πολίτη. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα λύσουμε τα δικά μας προβλήματα» και «θα υπερβούμε τις αδυναμίες μας».

Επιστολές διαμαρτυρίας του Κωστή Σιμιτσή σε Πρωθυπουργό και Χρυσοχοΐδη για την επένδυση του γυαλιού.


Επιστολές διαμαρτυρίας απέστειλε στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδη ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής με αφορμή την αντιμετώπιση  που είχαν οι φορείς της Καβάλας από τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την πορεία υλοποίησης της επένδυσης γυαλιού. Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του δημάρχου είναι το ακόλουθο: 

Περίεργη υπόθεση κατάχρησης χρημάτων από εργολάβο που έχει εξαφανιστεί.


Με μία συμβολική κατάληψη που διήρκησε περίπου 15 λεπτά, στα γραφεία του ΙΚΑ στη Χρυσούπολη μία ομάδα περίπου 20-30 οικοδόμων από τη Δράμα και την Ξάνθη, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για μία υπόθεση κατάχρησης, όπως ισχυριζόταν, χρημάτων που σύμφωνα με την ομάδα των οικοδόμων τα καταχράστηκε εργολάβος από τη Χρυσούπολη. Τα λεφτά αυτά ισχυριζόταν οι οικοδόμοι ότι τα είχαν δώσει στον εργολάβο για την αγορά ενσήμων.  Η υπόθεση όμως όπως φαίνεται έχει αρκετό βάθος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα λεφτά δεν τα είχε πάρει ποτέ ο εργολάβος αλλά κάποια «τσιράκια» του εργολάβου, τα οποία μετά ισχυριζόταν πως τα είχαν δώσει στον εργολάβο. Ο υποκινητής τώρα της όλης διαμαρτυρίας που είναι και ένας από τους πιο ενεργούς συνδικαλιστές στο γειτονικό νομό φαίνεται να είναι και αυτός μπλεγμένος με κάποιο τρόπο στην όλη υπόθεση.
Μάλιστα.... 

6000 υπογραφές Καβαλιωτών που ζητούν να μην κλείσει το κολυμβητήριο

Το κολυμβητήριο αναστέλλει σήμερα την λειτουργία του.Στις 2 χθες το μεσημέρι, γονείς κολυμβητών όλων των ομίλων του Κολυμβητηρίου Καβάλας, παρέδωσαν στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Νίκο Καραπιπερίδη, τις υπογραφές που τις προηγούμενες ημέρες συγκέντρωσαν. Πρόκειται για υπογραφές 6000 πολιτών της Καβάλας, οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για το θέμα ζητούν να μην κλείσει ούτε μία ημέρα των Κλειστό Κολυμβητήριο.


Ο Δήμαρχος απουσίαζε από το γραφείο ευρισκόμενος στην ορκομωσία της Κομοτηνής και έτσι, τις υπογραφές παρέλαβε ο κ. Καραπιπερίδης, ο οποίος όπως είπε δεν είναι ο αρμόδιος μετέφερε στους γονείς την άποψη ότι το Κολυμβητήριο κλείνει προσωρινά και υποχρεωτικά προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.



Οι γονείς συζήτησαν για περίπου 10 λεπτά με τον κ. Καραπιπερίδη και έφυγαν από το Δημαρχείο.

Οδηγός συντάξεων για επαγγελµατίες

Τι ισχύει από την 1η Ιανουαρίου

Έως και πέντε επιπλέον χρόνια εργασίας προσθέτει ο νέος ασφαλιστικός νόµος, σταδιακά από 1/1/2011 έως το 2015, σε όσους ελεύθερους επαγγελµατίες ασφαλισµένους στον ΟΑΕΕ δεν θεµελίωσαν µε το τέλος του 2010 συνταξιοδοτικό δικαίωµα και δεν αναγνώρισαν πλασµατικό χρόνο ασφάλισης.

Σύμφωνα με τα «Νέα», πρόκειται για τους ασφαλισµένους στα πρώην ΤΕΒΕ, ΤΑΕ (εµπόρων) και ΤΣΑ (αυτοκινητιστών), οι οποίοι περιλαµβάνονται στον νέο ασφαλιστικό νόµο. Σχετικές εγκύκλιοι εκδόθηκαν από το υπουργείο Εργασίας και τη διοίκηση του ΟΑΕΕ. Τονίζεται ότι µε τον νέο ασφαλιστικό νόµο επαναπροσδιορίζονται και στον ΟΑΕΕ οι χρόνοι που µπορούν να προσµετρηθούν ή να αναγνωριστούν µε εξαγορά για θεµελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώµατος ή για προσαύξηση του ποσού της σύνταξης.

Συνταξιοδότηση ασφαλισµένων µετά την 1η/1/1993............

Οι επίορκοι να επιστρέψουν τα κλεμμένα

Ο Τ. Χυτήρης έθεσε για πρώτη φορά το θέμα δημόσια

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει σκληρά μέτρα για τους φοροφυγάδες, ένα ακόμα θέμα τίθεται επί τάπητος: η γενική στον ελληνικό λαό αίσθηση της μη τιμωρίας των «ισχυρών».

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας στη ΝΕΤ έκανε πάντως ένα βήμα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σε υποθέσεις που βρίσκονται ήδη στη δικαιοσύνη να ζητηθεί η επιστροφή χρημάτων από επίορκους εάν φυσικά αποδειχθεί η ενοχή τους. Ας σημειωθεί ότι αίσθηση προκάλεσε και ίσως ενεργοποίησε κάποια αντανακλαστικά η παρέμβαση του Κ. Παπούλια, ο οποίος ζήτησε να πληρώσουν όσοι φοροδιαφεύγουν, προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.

Ανάσα στον τουρισμό από την κατάργηση της βίζας

Χιλιάδες Αλβανοί πολίτες πέρασαν τις διακοπές στην Ιταλία

Η κατάργηση της βίζας ώθησε χιλιάδες πολίτες της Αλβανίας να ταξιδέψουν στο εξωτερικό προκειμένου να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος του Δυρραχίου, τον Δεκέμβριο περισσότεροι από 76.000 επιβάτες με περίπου 17.000 οχήματα ταξίδεψαν με φέρι μποτ στην Ιταλία, αλλά και αντίστροφα.

Μόνο το Δεκέμβριο του 2010, περίπου 22.100 επιβάτες ταξίδεψαν από το Δυρράχιο σε πόλεις της Ιταλίας, όπως το Μπάρι, η Ανκόνα και η Τεργέστη, ενώ, αντίστροφα, το λιμάνι του Δυρραχίου υποδέχθηκε 54.130 επισκέπτες που έφθασαν στην αλβανική πόλη από την Ιταλία.

Συνολικά, από τον Ιανουάριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2010, περισσότεροι από 839.000 επιβάτες ταξίδεψαν με φέρι μποτ από το λιμάνι του Δυρραχίου.

Παρέλυσαν τα λιμάνια του Ισραήλ

Απεργούν οι λιμενεργάτες

Iσραηλινοί λιμενεργάτες απεργούν από νωρίς σήμερα, διακόπτοντας τη διακίνηση αγαθών από και προς τη χώρα. Οι διαπραγματεύσεις με τον αρμόδιο επίτροπο του υπουργείου Οικονομικών για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του συνδικάτου των εργαζομένων μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Οι 3.500 εργαζόμενοι διεκδικούν αύξηση 5% των αποδοχών τους.

Η απεργιακή κινητοποίηση παρέλυσε κυρίως την εκφόρτωση των πλοίων στα λιμάνια της χώρας, στη Χάιφα (βόρειο Ισραήλ), στο Ασντόντ (νότιο) στη Μεσόγειο και στο Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα (νότιο).

«Καίει» Αμερικανούς διπλωμάτες η Wikileaks

Παρενέβησαν υπέρ της Boeing

Αμερικανοί διπλωμάτες παρενέβησαν πολλές φορές για να ευνοήσουν την πώληση αεροσκαφών Boeing έναντι της ευρωπαϊκής ανταγωνίστριας εταιρίας Airbus, αποκαλύπτουν διπλωματικά τηλεγραφήματα που έχει στην κατοχή της η ιστοσελίδα Wikileaks και τα οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα New York Times.

Τα τηλεγραφήματα που επικαλείται η εφημερίδα κάνουν λόγο για ένα μανιώδη αγώνα ανάμεσα στην κυβέρνηση Μπους και στο γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να κλείσουν συμβόλαιο με το Μπαχρέιν το 2007.

Τελικά, η αμερικανική διπλωματία έπεισε τις αρχές του εμιράτου αυτού να αγοράσουν αεροσκάφη Boeing συνδέοντας το συμβόλαιο με μια επίσκεψη του Τζορτζ Μπους, τον Ιανουάριο του 2008, την πρώτη επίσκεψη Αμερικανού εν ενεργεία προέδρου στο Μπαχρέιν.

Ένα από τα τηλεγραφήματα αναφέρεται..........

Στο στόχαστρο και η Σλοβενία

Δυσοίωνο το μέλλον όσο αναβάλλονται οι μεταρρυθμίσεις

Την ανάγκη εφαρμογής ενός αξιόπιστου προγράμματος δράσης, που θα μπορούσε να σχετίζεται με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, προτείνει για τη Σλοβενία στέλεχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το οικονομικό μέλλον της χώρας.

Η Σλοβενία θα μπορούσε να έχει τη μοίρα χωρών, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, λόγω του μικρού της μεγέθους και της σχετικής έλλειψης ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, εκτίμησε ο Σλοβένος αναλυτής Έγκον Ζακράισεκ, στέλεχος της FED, μιλώντας στην οικονομική έκδοση της σλοβενικής εφημερίδας «Finance».

Όσο περισσότερο αναβάλλονται οι μεταρρυθμίσεις, τόσο πιο επώδυνες, ακριβές και δύσκολες θα είναι στο μέλλον και θα γίνουν αποδεκτές με μεγαλύτερη δυσκολία, πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι οι «απειλές» των εργατικών συνδικάτων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το συνταξιοδοτικό σύστημα αποτελούν σημάδι ότι «έχουν, δυστυχώς, μόνο ένα στόχο, να ‘’αρπάξουν’’ ότι μπορούν σήμερα».

Ο κ. Ζακράισεκ πρότεινε το Δημόσιο να προχωρήσει σε πώληση περιουσιακών του στοιχείων, με στόχο να μειώσει το δημόσιο χρέος και συμπλήρωσε ότι και οι σλοβενικές τράπεζες θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν.

Μίλησαν αποκλειστικά για την ταμπακιέρα

Συζήτηση για το ευρωομόλογο δίχως «μπηχτές» από τη Βάσω Παπανδρέου

Στη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στο Μαξίμου για το ευρωομόλογο, παρούσα ήταν -ως πρόεδρος της επιτροπής για τη συλλογή υπογραφών- η Βάσω Παπανδρέου. Η συνάντησή της με τον πρωθυπουργό είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανήκει στον πυρήνα των βουλευτών που ασκεί σφοδρή κριτική σε επιλογές της κυβέρνησης και ιδιαίτερα στο οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η συζήτηση περιστράφηκε αποκλειστικά γύρω από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εν όψει των τελικών αποφάσεων για το μηχανισμό στήριξης.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε............

Το Σύνταγμα υπό συνθήκες κρίσης

Ο Βενιζέλος στο aixmi.gr για το Σύνταγμα, το σταυρό προτίμησης και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αλλά και ελπιδοφόρο, να συζητάς για αναθεώρηση του Συντάγματος υπό συνθήκες βαθιάς και γενικευμένης κρίσης. Κρίσης δημοσιονομικής, αναπτυξιακής, κοινωνικής, ηθικής, πολιτικής. Το βασικό ερώτημα είναι: αντέχει το Σύνταγμα υπό συνθήκες κρίσης; Η αλήθεια είναι ότι υφιστάμεθα σημαντικούς περιορισμούς σε όλες τις όψεις της εθνικής κυριαρχίας -άρα και στη συνταγματική μας κυριαρχία.

Αλλάζει η αντίληψη περί γενικού συμφέροντος, περί της εθνικής οικονομίας και των αναγκών της.

Ο νομοθέτης, ο δικαστής, η κοινωνία, ο επιστήμονας, βρίσκονται όλοι αντιμέτωποι με μια νέα αξιολόγηση των πραγματικών δεδομένων. Πράγματα τα οποία θεωρούντο αδιανόητα, τώρα λόγω κρίσης θεωρούνται επιβεβλημένα και αυτονόητα. Το Σύνταγμα πρέπει, συνεπώς, να «υποδεχθεί» ένα νέο φαινόμενο................

Οι Έλληνες πολιτικοί και η ένταξη στην ΕΟΚ

Αρχεία του Φόρεϊν Όφις αποκαλύπτουν...

Η μεταστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου σε σχέση με την ένταξη στην ΕΟΚ απασχολούσε έντονα τους Βρετανούς το 1980, όπως αποκαλύπτουν τα αρχεία του Φόρεϊν Όφις. Καθώς πλησίαζαν οι εκλογές έβλεπαν μια θετικότερη διάθεση του Παπανδρέου, η οποία ερμηνευόταν ως μετακίνηση του ΠΑΣΟΚ προς το κέντρο.

Τόσο οι Βρετανοί όσο η κυβέρνηση Ράλλη εμφανίζονταν ανήσυχοι για την ένταξη της χώρας. Οι Βρετανοί θεωρούν ότι χωρίς την απαραίτητη πείρα και την αναγκαία ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει υποχείριο των ισχυρότερων και η οικονομία της θα αφελληνιζόταν από την εισροή ευρωπαϊκών κεφαλαίων.

Οι Βρετανοί συμπέραιναν ότι θα περνούσε καιρός μέχρι οι Έλληνες να μπορούν να συμμετέχουν στη διαμόρφωση πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης πίστευαν ότι τα οφέλη της ένταξης της Ελλάδας θα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με την ελληνική οικονομία και την πορεία της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

ΗΠΑ-Γερμανία αναπτύσσουν κατασκοπευτικούς δορυφόρους

Η WikiLeaks αποκαλύπτει

Νέους κατασκοπευτικούς δορυφόρους αναπτύσσουν από κοινού και μυστικά οι ΗΠΑ και η Γερμανία, υπό την κάλυψη εμπορικών δραστηριοτήτων και παρά την έντονη αντίθεση της Γαλλίας, σύμφωνα με διπλωματικά τηλεγραφήματα που διέρρευσαν στην ιστοσελίδα WikiLeaks και δημοσιεύονται σήμερα από τη νορβηγική εφημερίδα «Aftenposten».

Το πρόγραμμα, με την ονομασία HiROS, προβλέπει την κατασκευή ενός απροσδιόριστου αριθμού δορυφόρων παρακολούθησης υψηλής ευκρίνειας, ικανών να διακρίνουν αντικείμενα 50 εκατοστών, να στέλνουν τις εικόνες τους στη Γη πολύ γρηγορότερα απ' ό,τι οι σημερινοί δορυφόροι ή ακόμη να τραβούν υπέρυθρες φωτογραφίες τη νύχτα.

Ενώ επισήμως προορίζονται..............

Ένας νεκρός σε επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

Δεκαπέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων αρκετοί μαθητές

Ένας καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητό του κοντά σε κτίριο των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών στο κέντρο της πόλης Μπακούμπα στο Ιράκ, ενώ λίγο πριν ανατιναχθεί το αυτοκίνητο είχαν πέσει τουλάχιστον 3 χειροβομβίδες κατά του συγκεκριμένου κτιρίου.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δεκαπέντε τραυματίσθηκαν, μεταξύ των οποίων αρκετοί μαθητές που επέβαιναν σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Άδικα για εννιά μήνες στη φυλακή

Παρά την αποζημίωση που πήραν ο χαμένος χρόνος δεν αναπληρώνεται

Αποζημίωση σχεδόν 100.000 ευρώ επιδίκασε το Πρωτοδικείο Αθηνών σε τρεις αγρότες, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, έμειναν στη φυλακή 287 ημέρες (9 1/2 μήνες) και τελικά αθωώθηκαν ομόφωνα με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας.

Το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει στους αθωωθέντες κατηγορούμενους δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημίωση. Και εκείνοι με τη σειρά του ασκώντας νόμιμο δικαίωμά τους προσέφυγαν στα πολιτικά πλέον δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση για τους μήνες που έμειναν άδικα, όπως αποδείχθηκε και με τη δικαστική απόφαση, στη φυλακή. .................

Κρίσιμη εβδομάδα για τους συμβασιούχους

Στα δικαστήρια η παραμονή ή απόλυση 240 εργαζομένων

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, τόσο για την κατάσταση με τα σκουπίδια στο δήμο Αθηναίων, όσο βέβαια και για το μέλλον 240 υπαλλήλων του τομέα καθαριότητας, που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου έργου ή χρόνου.

Η παραμονή ή όχι των εργαζομένων στη δουλειά τους, θα κριθεί σήμερα, την Τετάρτη και την Παρασκευή στα δικαστήρια, όπου έχουν προσφύγει οι συμβασιούχοι με το σκεπτικό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αρχικά, οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν δικαστικά και παρέμειναν στη δουλειά τους με προσωρινή διαταγή. .................

«Εύλογα τα ερωτήματα για τη διάρρηξη»

Ο Γ. Καμίνης για το ριφιφί στο δήμο Αθηναίων

«Δυστυχώς η διάρρηξη στη διεύθυνση Προμηθειών του Δήμου δεν ήταν το καλύτερο ποδαρικό για το νέο έτος. Εύλογα ανακύπτουν ερωτήματα όπως διατυπώνονται και στο σημερινό Τύπο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«H υπόθεση, ως προς τον εντοπισμό των δραστών, βρίσκεται πλέον στον τομέα ευθύνης της ΕΛΑΣ.

Όσον αφορά το Δήμο, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες της διάρρηξης καθώς και για τα αρχεία που αφαιρέθηκαν. Πάντως ,η αρμόδια διεύθυνση μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι σε θέση σύντομα να επανακτήσει τα συγκεκριμένα αρχεία», πρόσθεσε.

Τον πρόδωσε το αλκοόλ

Προκάλεσε τροχαίο, αλλά συνελήφθη για οπλοκατοχή

Στα κρατητήρια πέρασε την Πρωτοχρονιά ένας άνδρας 32 ετών από τα Χανιά, που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα, αφού οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σε έρευνα που έγινε από τους άνδρες της Τροχαίας στο αυτοκίνητο του 32χρονου εντοπίστηκαν μία γεμιστήρα και 25 σφαίρες, με αποτέλεσμα εναντίον του να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων κατηγορούμενος για οπλοκατοχή.

Ευτυχώς, από το τροχαίο που προκάλεσε σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Περικοπές στη «Γενιά των 592 ευρώ»

Οικονομικός επαναπροσδιορισμός γίνεται στη σειρά του Mega «Ηγενιά των 592 ευρώ».
 
Για να σας προλάβουμε, το "ψαλίδισμα" δεν αφορά τα 592 ευρώ του τίτλου (κατά... το κλίμα της εποχής με τις περικοπές μισθών) αλλά στη μείωση των επεισοδίων.

Σύμφωνα με την Espresso, η σειρά θα συρρικνωθεί κατά δύο με τρία επεισόδια από τον αρχικό προγραμματισμό των 26 επεισοδίων.

Εν καιρώ κρίσης και γενικότερων περικοπών, πάλι καλά να λένε...
star.gr

Kλοπή σε υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων

Στόχος «αετονύχηδων» έγιναν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το βράδυ τα γραφεία της Διεύθυνσης Προμηθειών του Δήμου Αθηναίων.
 
Σύμφωνα με τις Αρχές, άγνωστοι εισέβαλαν στο κτήριο και αξιοποιώντας την έλλειψη περιφρούρησης του χώρου, έκλεψαν επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Για το συμβάν ενημερώθηκε αμέσως ο νέος δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, ενώ έχει παραγγελθεί ήδη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Καμίνη ανέφεραν ότι στόχος των δραστών ήταν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με τις συμβάσεις των προμηθειών, οι οποίες είχαν συναφθεί κατά τη διάρκεια της θητεία του Νικήτα Κακλαμάνη.

Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Προμηθειών διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τα έγγραφα, καθώς η υπηρεσία είχε μεριμνήσει ώστε να υπάρχουν αρχειοθετημένα αντίγραφά τους.

Δίεγραψε απο τον συνδυασμό του την σύμβουλο Χ.Ζηλάκου ο Μιχαλολιάκος!

Σε κλίμα συναίνεσης έγινε χθες η εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Με 37 υπέρ και 9 λευκά εξελέγη πρόεδρος ο Παναγιώτης Κουβάτσος, αντιπρόεδρος ο Ιωσήφ Βουράκης (37 υπέρ και 9 λευκά) και γραμματέας ο Νίκος Βλαχάκος (37 υπέρ και 9 λευκά).

«Παρών» ψήφισαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Συμμαχία για τον Πειραιά» και ο δημοτικός δύμβουλος του συνδυασμού «Ανταρσία».

Στο μεταξύ με απόφασή του ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, έθεσε εκτός του Συνδυασμού «Μας ενώνει ο Πειραιάς», την τοπική σύμβουλο της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας (πρώην Α' Διαμέρισμα) Χαραλαμπία Ζηλάκου για αλαζονική και εγωκεντρική συμπεριφορά.

Μπουτάρης: Δεν υπάρχει φράγκο στον Δήμο Θεσσαλονίκης!

Το μάζεμα των σκουπιδιών, την ανακύκλωση, το παραεμπόριο και το παράνομο παρκάρισμα έθεσε ως στόχους του 2011 ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενος στο τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια που πνίγουν τη συμπρωτεύουσα, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία με τους όμορους δήμους να βοηθήσουν με φορτηγά αυτοκίνητα, ώστε να λυθεί το θέμα με τα σκουπίδια μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Παράλληλα σημείωσε ότι εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αναλάβουν την αποκομιδή και ιδιωτικά συνεργεία, αποκλείοντας ωστόσο κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ιδιωτικοποιηθεί η αποκομιδή.

Ερωτηθείς πού θα βρεθούν τα χρήματα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φράγκο στο δήμο Θεσσαλονίκης... δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη... θα δούμε από πού μπορούμε να κόψουμε».

Τα πρώτα σύννεφα στο όμιλο Κυριακίδη

Η απόφαση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου να προχωρήσει στην αναστολή έκδοσης της Κυριακάτικης εφημερίδας «Veto», στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει μια (πρώτη) φημολογία αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη στα Media. Ως γνωστόν ο ισχυρός άνδρας της ΝΕΠ, είχε εισέλθει πριν από έξι μήνες στην εταιρεία που εξέδιδε την εφημερίδα Veto, αποκτώντας το 49% των μετοχών. Η δημοσιοποίηση της απόφασης Τριανταφυλλόπουλου, αυτομάτως, τροφοδότησε σενάρια, που σχετίζονταν με τον group Κυριακίδη. Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και να δούμε προσεκτικά τι προκύπτει από τις πληροφορίες που υπάρχουν στο παρασκήνιο.

Τα μαγαζιά ...............

Ποδαρικό με Χρυσοχοϊδη κάνει η κυβέρνηση...

Ποδαρικό στην κυβέρνηση κάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και οι... εξελίξεις θα δείξουν αν είναι γουρλής ή γρουσούζης...

Συγκεκριμένα σήμερα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης καταθέτει στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του ΠΑΣΟΚ το νέο επενδυτικό και αναπτυξιακό νόμο.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες. Πάντως, απο την συγκεκριμένη συνεδρίαση θα φανούν και οι... διαθέσεις των κυβερνητικών βουλευτών απέναντι στην κυβέρνηση, μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά υπουργών που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα...

Το καφεδάκι του Παπανδρέου με Δρούτσα και Γερουλάνο

Καφεδάκι στον Εθνικό Κήπο αποφάσισε να πιεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι.

Συγκεκριμένα, ο Παπανδρέου, καθ΄οδόν προς το Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή, έκανε μια στάση στο καφέ του Εθνικού Κήπου για να χαλαρώσει.

Στην παρέα του ήταν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, οι υπουργοί Δημήτρης Δρούτσας και Παύλος Γερουλάνος, αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Πάντως, σύμφωνα με... αυτόπτες μάρτυρες τον λογαριασμό πλήρωσε ο κ. Δρούτσας, ο οποίος ζήτησε και πήρε απόδειξη! 
parapolitika

Ο Κοντογιάννης διαψεύδει τα περί προσχώρησής του στον ΛΑΟΣ!

Διαψεύδει ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες τον ήθελαν να έχει δεχθεί πρόταση προσχώρησης στον ΛΑΟΣ από τον Γ. Καρατζαφέρη.

Ο βουλευτής ο οποίος ανήκει στο «Ντορικό μπλοκ» δηλώνει: «Δεν έχω δεχθεί καμιά πρόταση... Άλλωστε τις αποφάσεις μου δεν τις καθορίζει το πολιτικό μου μέλλον αλλά αυτό που πιστεύω ότι είναι καλύτερο για τον τόπο μου».

Ο Τσίπρας θέλει τον Κουβέλη μαζί του, αλλά όχι τον Δημαρά!

Στο επίκεντρο των διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι τίθεται για το 2011 η συγκρότηση ενός «αριστερού προοδευτικού μετώπου». Στόχος του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι είναι η συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεις της Αριστεράς.

Στο πλαίσιο αυτό, άνθρωποι που γνωρίσουν πρόσωπα και πράγματα, μιλούν για ένα εν δυνάμει μέτωπο αποτελούμενο απο τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους Πράσινους, την ομάδα του Αλ. Μητρόπουλου, αλλά και τους Φώτη Κουβέλη, Β. Παπαχρήστο, Σοφία Σακοράφα και άλλων προσωπικοτήτων.

Ωστόσο, εκτός αυτών των σχεδιασμών βάζουν τον ανεξάρτητο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δημαρά, για τον οποίο λέγεται στο εσωτερικό της Αριστεράς, ότι δεν έχει σαφές στίγμα προθέσεών και πολιτικών...

Ο Παπανδρέου βλέπει τους ευρωβουλευτές του για το 1 εκ. υπογραφών!

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρεί η κυβέρνηση την εκστρατεία συγκέντρωσης 1.000.000 υπογραφών για την κατάθεση νομοθετικής πρότασης για την έκδοση ευρωομολόγου.

Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με βουλευτές και ευρωβουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή για τη συγκέντρωση 1.000.000 υπογραφών από Ευρωπαίους πολίτες για την έκδοση ευρωομολόγου.

Η Συνθήκη της Λισαβόνας προβλέπει ότι, εάν ένα εκατομμύριο πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θέσουν ένα ζήτημα, η Κομισιόν οφείλει να υποβάλει νομοθετική πρόταση επ’ αυτού. Εφόσον η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για το ευρωομόλογο ευοδωθεί, αφενός η Κομισιόν θα υποχρεωθεί να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την έκδοσή του, αφετέρου θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τη μείωση του δημοκρατικού ελλείμματος στην ΕΕ.

Ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση του άρθρου 8 της Συνθήκης της Λισαβόνας μετά την Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, όπου η έκδοση ευρωομολόγου συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση από την πλευρά της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Δίδυμο διαδοχής η Φώφη και ο Λοβέρδος...

Ανοδική πορεία αναφορικά με την δημοφιλία της στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ καταγράφει το τελευταίο διάστημα η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά.

Αυτό φάνηκε και απο την δημοσκόπηση της «Metron Analysis». Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά, συγκεντρώνει ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό δημοφιλίας, που φτάνει το 73,7%, μεταξύ των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 70%, και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 68,3%, λίγο πιο μπροστά από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος έχει αποδοχή 66,5%.

Ωστόσο, στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων πρώτος βγαίνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με 42,8%, έναντι 41,5% της Φώφης. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 41,1% και ακολουθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 38,4%.

Οι εξελίξεις αυτές, όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές, δείχνουν ότι τόσο η κ. Γεννηματά όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος αναδεικνύονται σε πρόσωπα που μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον...

Ενόχληση Σαμαρά για τον δικηγορικό Σύλλογο

Ακούγεται ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, έχει αρχίσει να ενοχλείται με τα στελέχη που έσπευσαν να λάβουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Η Ρηγίλλης, επιθυμεί να κρατήσει αποστάσεις από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. «Όταν λέμε ουδετερότητα το εννοούμε» αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του αρχηγού.
parapolitika

Στις 15 Ιανουαρίου η ΝΔ μετακομίζει απο τη Ρηγίλλης στη Συγγρού

Για τις 15 Ιανουαρίου οριστικοποιήθηκε η... ιστορική μετακόμιση της ΝΔ απο τη Ρηγίλλης στα νέα εντυπωσιακά γραφεία της επι της Λεωφόρου Συγγρού.

Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στο νέο κτίριο και αναμένονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την μετεγκατάσταση όλόκληρου του γαλάζιου μηχανισμού.

Σημειώνεται, ότι στον πρώτο όροφο τα γραφεία θα είναι σε έναν ενιαίο χώρο για να δίνεται το μήνυμα του... ανοιχτού κόμματος, ενώ μόνο στον τελευταίο όροφο τα γραφεία θα είναι σε ξεχωριστά δωμάτια, αφού εκεί θα βρίσκεται τόσο το γραφείο του προέδρου, όσο και των άλλων μελών της ηγετικής γαλάζιας ομάδας!

Πάντως, αυτό που θα εντυπωσιάζει τους επισκέπτες θα είναι -όπως λέγεται- η είσοδος στο ισόγειο, όπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο video wall! 

Τέσσερα ψέματα της Κυβέρνησης...........

Οι επιλογές που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι νομοτελειακές. Είναι μια επιχείρηση βίαιης ανακατανομής του εισοδήματος υπέρ του κεφαλαίου. Γι’ αυτό διαλύετε το Δημόσιο, γι’ αυτό νομοθετείτε την εργασιακή ζούγκλα. Και για να τα δικαιολογήσει λέει ψέματα.
Ψέμα 1ο: Το υπερτροφικό κράτος

Μυστικές διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο

Στις 27.11 δημοσιεύσαμε, από κοινού με τον Σταύρο Λυγερό, ένα άρθρο για τις ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις στον Κόσμο του Επενδυτή. Το άρθρο προκάλεσε την οργίλη απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, δύο μέρες αργότερα, και την ανταπάντησή μας, στην οποία το υπουργείο είχε την ευφυΐα να μην ξαναπαντήσει. Αναρτούμε στη συνέχεια τα δύο άρθρα και την ανακοίνωση του υπουργείου.
Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Στο φως οι μυστικές διαπραγματεύσεις

(Κόσμος του Επενδυτή 27.11.2010)

Σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο απ' ό,τι αναγνωρίζει δημοσίως η κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Τουρκίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πρόσφατο (1η Νοεμβρίου 2010) άκρως απόρρητο έγγραφο της Δ1 Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών (ΟΗΕ, Διεθνείς Οργανισμοί και Διασκέψεις), τα κυριότερα αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει σήμερα ο Κόσμος του Επενδυτή. ...

Τρεις διάσημοι τραγουδιστές και μία πασίγνωστη παρουσιάστρια αστέρια στη φοροδιαφυγή

Το ΣΔΟΕ ξεσκονίζει τους αμύθητους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και την ακίνητη τους περιουσία καθώς οι φορολογικές τους δηλώσεις ήταν προκλητικά χαμηλές.

Σύμφωνα με το Έθνος κραυγαλέα είναι η περίπτωση πρώην μοντέλου-τηλεπαρουσιάστριας, η οποία έδωσε αφορμή για ελέγχους εξαιτίας του πανάκριβου σπιτιού με πισίνα, για το οποίο είχε δημοσιευτεί αγγελία πώλησης στην τιμή των 5 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα απασχόλησε τη δημοσιότητα όταν έγινε στόχος διαρρηκτών.
 
Οι τρεις άλλες υποθέσεις αναφέρονται σε αστέρες του τραγουδιού, ένας εκ των οποίων........