Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Περίεργη υπόθεση κατάχρησης χρημάτων από εργολάβο που έχει εξαφανιστεί.


Με μία συμβολική κατάληψη που διήρκησε περίπου 15 λεπτά, στα γραφεία του ΙΚΑ στη Χρυσούπολη μία ομάδα περίπου 20-30 οικοδόμων από τη Δράμα και την Ξάνθη, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για μία υπόθεση κατάχρησης, όπως ισχυριζόταν, χρημάτων που σύμφωνα με την ομάδα των οικοδόμων τα καταχράστηκε εργολάβος από τη Χρυσούπολη. Τα λεφτά αυτά ισχυριζόταν οι οικοδόμοι ότι τα είχαν δώσει στον εργολάβο για την αγορά ενσήμων.  Η υπόθεση όμως όπως φαίνεται έχει αρκετό βάθος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα λεφτά δεν τα είχε πάρει ποτέ ο εργολάβος αλλά κάποια «τσιράκια» του εργολάβου, τα οποία μετά ισχυριζόταν πως τα είχαν δώσει στον εργολάβο. Ο υποκινητής τώρα της όλης διαμαρτυρίας που είναι και ένας από τους πιο ενεργούς συνδικαλιστές στο γειτονικό νομό φαίνεται να είναι και αυτός μπλεγμένος με κάποιο τρόπο στην όλη υπόθεση.
Μάλιστα.... 
σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ήταν και αυτός ένας από τους οποίους συγκέντρωνε τα χρήματα από τους οικοδόμους, για να τα δώσει μετά στον εργολάβο για να αγοράσουν ένσημα οι οικοδόμοι. Τελικά όμως και αυτός τα λεφτά που φαίνεται να του έδιναν οι οικοδόμοι τα έδινε σε κάποιον άλλον και όχι στον ίδιο τον εργολάβο. 
Από τη όλη υπόθεση τώρα φαίνεται πως ο εργολάβος από τη Χρυσούπολη, που πήγε ουσιαστικά να βοηθήσει  τους οικοδόμους να συμπληρώσουν τα ένσημα τους, έπεσε και αυτός θύμα μαζί με τους οικοδόμους. 
Μάλιστα ο εργολάβος έχει προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης εναντίων του συνδικαλιστή από τη Δράμα που ήταν μάλιστα και ιδιαίτερα ένθερμος υποστηρικτής της συμβολικής κατάληψης. Από την άλλη τώρα όπως φαίνεται το κλειδί της υπόθεσης το έχει στα χέρια του κάποιος άλλος εργολάβος ο οποίος δεν κατάγεται καν από τη Χρυσούπολη, αλλά από όμορο νομό της Καβάλας ο οποίος μάλιστα έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου