Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η Γερμανία βγάζει το χακί

Τεράστια προβλήματα στις υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους, αλλά και στα πανεπιστήμια, φαίνεται πως θα προκαλέσει η πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης να καταργήσει τη στρατιωτική θητεία, γεγονός που σημαίνει ότι θα καταργηθεί και η εναλλακτική-κοινωνική θητεία.

Επειτα από μήνες σχεδιασμού, ο υπουργός Αμυνας Τέοντορ φον Τσου Γκούντεμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ένα ιστορικό βήμα για τον γερμανικό στρατό. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του πακέτου περικοπών των δημοσιονομικών δαπανών θα καταργηθεί και η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει στη Γερμανία από τη δεκαετία του '50 και είχε στόχο την ενσωμάτωση των Γερμανών πολιτών στις δομές του κράτους, έτσι ώστε -όπως προέβλεπε το Σύνταγμα της χώρας- ο ομοσπονδιακός στρατός να μην αποτελεί μια ξεχωριστή ελίτ στη γερμανική κοινωνία, κάτι που στο παρελθόν οδήγησε σε μεγάλες ιστορικές τραγωδίες.

Ο ομοσπονδιακός στρατός (Μπουντεσβέερ) αριθμεί σήμερα μια δύναμη περίπου 170.000 ανδρών. Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, τουλάχιστον το ένα τρίτο θα περικοπεί και πολλά στρατόπεδα θα πρέπει να κλείσουν.

Τουριστικό αξιοθέατο το Τσέρνομπιλ!

Εχετε πάει ήδη στη Β. Κορέα; Κάνατε ορειβασία στο Αφγανιστάν; Θαυμάσατε τις αρχαιότητες στο Ιράκ; Αν είστε από αυτούς που λατρεύουν να επιλέγουν επικίνδυνους προορισμούς για τις διακοπές σας, είστε τυχεροί γιατί πλέον υπάρχει και μια νέα πρόκληση.

Την «απαγορευμένη ζώνη» όπου συνέβη το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ το 1986 επιθυμεί να αναδείξει σε τουριστικό προορισμό η κυβέρνηση της Ουκρανίας. Και ανακοινώνει ότι από το 2011 θα επιτρέπεται επισήμως η πρόσβαση στους επισκέπτες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το ατύχημα του αντιδραστήρα Νο4 που κάλυψε με ραδιενεργό σύννεφο την Ευρώπη. Σημειώνεται ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή είναι ακόμη πολύ υψηλά, όμως εκπρόσωπος της ουκρανικής κυβέρνησης τονίζει ότι οι διαδρομές που θα υποδεικνύονται στους τουρίστες «θα είναι ασφαλείς». Ουκρανικά τουριστικά γραφεία διοργανώνουν επισκέψεις στην «απαγορευμένη ζώνη», αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει ότι πρόκειται για «παράνομες ξεναγήσεις χωρίς εγγυήσεις για την ασφάλεια» των επισκεπτών. Η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι το 2015 θα έχει αντικατασταθεί η παλαιά «σαρκοφάγος» με την οποία είχε καλυφθεί ο αντιδραστήρας, καθώς εξακολουθεί να είναι μια «ζωντανή απειλή».
ENET

Πούτιν: Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για το αν θα επιστρέψω

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι έχει ακόμη χρόνο για να αποφανθεί για ενδεχόμενη επιστροφή του στο Κρεμλίνο, με την προοπτική των προεδρικών εκλογών το 2012.

Ερωτηθείς για το θέμα της επιστροφής του σε μια τηλεοπτική εκπομπή ερωτήσεων και απαντήσεων με τους Ρώσους πολίτες, ο Πούτιν απάντησε: "Το 2012 είναι ακόμη μακριά".
 
Ο Πούτιν που εξελέγη το 2000 στη ρωσική προεδρία, και επανεξελέγη τέσσερα χρόνια αργότερα για μια δεύτερη και τελευταία θητεία που επιτρέπεται από το Σύνταγμα της Ρωσίας, προώθησε το 2008 ως επικεφαλής του κράτους τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
 
Ερωτηθείς από έναν τηλεθεατή, που τον ρώτησε ποιος κυβερνά τη χώρα όταν και οι δυο άνδρες κοιμούνται, ο Πούτιν απάντησε: "Κοιμόμαστε ο καθένας με τη σειρά του, όλα είναι υπό έλεγχο". 

Σόφια: 284 τροχαία ατυχήματα σε μία μέρα λόγω του χιονιού

Διακόσια ογδόντα τέσσερα τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν σε διάστημα μόλις μίας ημέρας, στη βουλγαρική πρωτεύουσα Σόφια, λόγω του πυκνού χιονιού και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πόλη.

Από τα 284 τροχαία ατυχήματα τα εννέα είναι σοβαρά, ενώ εννέα άτομα φέρουν ελαφρά τραύματα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Τροχαίας.

Αν και η κυκλοφορία στους οδικούς άξονες επιτρέπεται, η Υπηρεσία Οδοποιίας της Βουλγαρίας και η Τροχαία συνιστούν στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στα σημεία που υποδεικνύει η Τροχαία.

Στο μεταξύ, φορτηγά αυτοκίνητα "εγκλωβίστηκαν" σε ορεινή περιοχή, όταν δίπλωσε νταλίκα με τουρκικές πινακίδες, και έπρεπε να απομακρυνθεί από το οδόστρωμα.

Στη νοτιοανατολική Βουλγαρία η κυκλοφορία των οχημάτων και των φορτηγών γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ανακοίνωσε η Τροχαία της χώρας.

Πολικό ψύχος στη Γερμανία

Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σήμερα στη Γερμανία, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στις μεταφορές και τις συγκοινωνίες. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.

Καθυστερήσεις στις πτήσεις σημειώνονται σε αρκετά γερμανικά αεροδρόμια, ενώ κανονικά λειτουργεί μέχρις στιγμής το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Πολλά τμήματα των εθνικών οδών έκλεισαν στα ανατολικά της χώρας, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στη Βαυαρία, όταν ο οδηγός ενός πούλμαν έχασε τον έλεγχο του οχήματός εξαιτίας του χιονιού που υπήρχε στο οδόστρωμα, παρασύροντας τους.

Κλειστά έμειναν τα σχολεία σε αρκετές περιοχές όπως το Σλέσβιγκ- Χόλσταϊν, τμήμα της Κάτω Σαξονίας, της Ρηνανίας- Παλατινάτου, καθώς και στην πόλη του Αμβούργου.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες DWD στο Όφενμπαχ, ισχυρές χιονοπτώσεις και χιονόνερο αναμένονται στη βόρεια Γερμανία.

Υπερψήφισε η Ν.Δ. το νομοσχέδιο για το άσυλο

Δεκτό επί της αρχής, με τις ψήφους και της Νέας Δημοκρατίας, έγινε το νομοσχέδιο για την ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής μεταναστών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε, ωστόσο, τη διαφωνία του για το γεγονός ότι θα ιδρυθούν δύο διευθύνσεις, υπαγόμενες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αντί μίας γενικής διεύθυνσης του υπουργείου.

Ο υπουργός, Χρήστος Παπουτσής, έκανε λόγο για νομσχέδιο με καθαρά ανθρωπιστικό περιοεχόμενο, χαρακτηρίζοντας ανεκδίηγητη την ισχύουσα διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου.
ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. συμφώνησαν στην ανάγκη αναθεώρησης της ευρωπαϊκής συνθήκης "Δουβλίνο ΙΙ", η οποία δίνει στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. το δικαιώμα να στέλνουν μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά πίσω στη χώρα από την οποία μπήκαν στην Ένωση.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Προκαταρκτική εξέταση για τον τραυματισμό του Χατζηδάκη

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν οι συνθήκες τραυματισμού του βουλευτή της Ν.Δ., Κώστα Χατζηδάκη, και να εντοπιστούν οι δράστες, ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών.

Μάλιστα ζήτησε να δει τα σχετικά βίντεο και η έρευνα είναι προς την κατεύθυνση τουλάχιστον της βαριάς σωματικής βλάβης.

Συνεδριάζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τον προϋπολογισμό

Συνεδριάζει το Σάββατο το απόγευμα η η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό τη σκιά των αντιδράσεων που προκάλεσε η υιοθέτηση διαδικασιών-εξπρές για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, στην οποία θα προεδρεύει ο πρωθυπουργός, θα είναι η προετοιμασία των βουλευτών για τη συζήτηση στην ολομέλεια για τον προϋπολογισμό του 2011.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, και η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, έγιναν τις προηγούμενες ημέρες αποδέκτες έντονων παραπόνων βουλευτών της συμπολίτευσης, τόσο για την ουσία του πολυνομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, όσο κυρίως για τη διαδικασία του κατεπείγοντος που ακολουθήθηκε. Όπως, υποστήριξαν, δεν είχαν επαρκή χρόνο για να μελετήσουν και να συζητήσουν το νομοσχέδιο, παρά τη βαρύτητά του.

Το πολυνομοσχέδιο καταψήφισε ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Με νέα υποβάθμιση απειλεί την Ελλάδα η Moody's

Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας έχει τεθεί υπό αξιολόγηση και δεν αποκλείεται περαιτέρω υποβάθμισή της, ανακοίνωσε ο διεθνής οίκος Moody's.

H Moody's είχε υποβαθμίσει τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου κατά τέσσερις βαθμίδες, σε "Ba1" από "Α3", τον περασμένο Ιούνιο.

Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει ότι θε΄τει υπό επιτήρηση και τα ομόλογα της Ισπανίας.

Αλ. Τσίπρας: Δημοψήφισμα για τις αλλαγές στην Ευρώπη

Η υιοθέτηση των προτάσεων της Γερμανίας για την αναθεώρηση του συμφώνου σταθερότητας θα αποτελέσει την ταφόπλακα των σχεδίων για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου για την επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. « Η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση να συναινέσει σε δημιουργία μόνιμου μηχανισμού τιμωρίας των χωρών», υπογράμμισε.

Επανέλαβε την πρόταση του Συνασπισμού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να επικυρωθούν από το λαό οι όποιες αλλαγές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, ότι αφιέρωσε μόνο έξι λεπτά, στη Βουλή, για να ενημερώσει τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση. Ερωτηθείς γιατί δεν ανταποκρίθηκε, τότε, στην πρόσκληση Παπανδρέου για να συναντηθούν, απάντησε πως η στάση της κυβέρνησης δεν είναι "κρατικό μυστικό", που συζητείται πίσω από κλειστές πόρτες.

"Αυτό το Κοινοβούλιο πια έχει πάψει να είναι Κοινοβούλιο έτσι όπως το γνωρίσαμε από τη μεταπολίτευση και μετά. Είναι μια Λέσχη ενημέρωσης και συζήτησης", πρόσθεσε......................
 

Σύλληψη 158 μεταναστών στη Μεσσηνία

Καλαμάτα
Μέσα σε θαλαμηγό, στο αλιευτικό καταφύγιο της Φοινικούντας Μεσσηνίας, εντόπισαν οι λιμενικοί 56 μετανάστες, από διάφορες χώρες. Ο Έλληνας ιδιοκτήτης της θαλαμηγού εξαφανίστηκε όταν είδε τις διωκτικές να πλησιάζουν. Λίγο μακρύτερα, στην παραλία της Μεθώνης συνελήφθησαν άλλοι 102 μετανάστες.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε αίθουσα κέντρου εστίασης, ενώ μία γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Επίσης ελεύθεροι αφέθηκαν οι 27 ανήλικοι μετανάστες.

Επίσης, μια μεγάλη ομάδα μεταναστών, 102 άτομα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Πύλου, στην παραλία Μεθώνης. Όπως είπαν οι μετανάστες, έφτασαν στην περιοχή από την Αθήνα με λεωφορεία. Οι άνθρωποι του κυκλώματος, τους είπαν ότι θα τους πήγαιναν σε χώρα της Ευρώπης, με κάποιο πλωτό μέσο.

Σύλληψη 42χρονου με 162 κιλά χασίς

Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη ενός 42χρονου αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του πέντε σάκους με συνολικά 162 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, προχώρησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στην Πλαταριά Θεσπρωτίας.

Αρχικά το αυτοκίνητο εντοπίστηκε να κινείται ύποπτα στην Ηγουμενίτσα και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Στο χωριό Πλαταριά στάθμευσε σε ξενοδοχείο όπου οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο και στο αυτοκίνητο βρέθηκαν οι σάκοι με τα ναρκωτικά. Ο μεταφορέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

"Πολίτες σε απόγνωση"

"Ο κ. Παπανδρέου στην οικονομική πολιτική δεν θέλει συναίνεση. Ζητάει από εμάς έγκριση και συνενοχή, σε αποφάσεις που η Κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει." τόνισε στην αρχή των δηλώσεων του ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο ίδιος επέκρινε την προεκλογική τακτική του Γιώργου Παπανδρέου, να δηλώνει πως δεν θα πάρει άλλα μέτρα, καθώς τώρα η κυβέρνηση φέρνει όπως είπε ο Αντωνης Σαμαράς, κατεπειγόντως νομοσχέδιο "που αλλάζει δραματικά τη ζωή σε εκατομμύρια πολίτες, δίνοντας μάλιστα μόλις 11 λεπτά στη ΝΔ για να μιλήσει στη Βουλή" και πρόσθεσε: "Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση και την κοινωνία σε διάλυση. Αν ήταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, θα είχαν παραλύσει τη χώρα! Ζήτησα, λοιπόν, από τον κ. Παπανδρέου να αλλάξει πορεία. Να δώσει εκείνος συναίνεση στην Ανάπτυξη" 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως δεν χωρούν κομματικοί εγωισμοί και για αυτό το κόμμα του έχει ψηφίσει μέσα σε ένα χρόνο 33 νομοσχέδια της κυβέρνησης αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, ενώ πρόσθεσε: " Έτσι και σήμερα, ψηφίζουμε κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου, γιατί απλά το επιβάλλει η κοινή λογική. Όμως, εργασιακό μεσαίωνα δεν πρόκειται να δεχθούμε! Δεν θα συναινέσουμε σε μία πορεία, όπως αυτή που ακολουθεί η Κυβέρνηση, που οδηγεί σε άδικες και μάταιες θυσίες χωρίς ελπίδα. Σε αυτή την πολιτική, συναίνεση δεν δίνω. Γιατί θα ήταν συνενοχή. Δεν χρωστάμε στην Κυβέρνηση. Χρωστάμε στην Ελλάδα και τους Έλληνες".

Μειώσεις τιμών σε 661 βασικά είδη κατανάλωσης


Μειώσεις τιμών σε 661 βασικά είδη κατανάλωσης

Έως και 38% φθηνότερα θα πωλούνται από την αρχή του χρόνου 661 βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως συμφωνήθηκε την Πέμπτη σε συνάντηση προμηθευτών και ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης:

  • Σε 347 είδη οι τιμές μειώνονται έως 5%
  • Σε 218 είδη οι τιμές μειώνονται από 5% έως 10% και
  • Σε 96 είδη οι τιμές μειώνονται πάνω από 10%.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών αφορούν σε:

Δριμύ κατηγορώ Γ.Γ. Καταναλωτή κατά τραπεζών


Την απροθυμία και την αδράνεια των τραπεζών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διαδικασίας του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά διαπιστώνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διερευνηθούν και να αντιμετωπιστούν φαινόμενα εναρμονισμένων πρακτικών από τις τράπεζες  που μπλοκάρουν της διαδικασίες εξωδικαστικου συμβιβασμού  και ζητάει «τα πιστωτικά ιδρύματα να σταθούν στο ύψος των θεσμικών υποχρεώσεών τους που απορρέουν από τον νόμο, αξιοποιώντας, γιατί αυτό εξυπηρετεί πρωτίστως το δικό τους συμφέρον, τη δυναμική του εξώδικου συμβιβασμού».

Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, διαπιστώνεται απροθυμία, αδράνεια ή τουλάχιστον ελλιπής προετοιμασία των τραπεζών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διαδικασίας.

Συνεχίζονται οι μετεκλογικές ταραχές στην Ακτή του Ελεφαντοστού



Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Ακτή Ελεφαντοστού λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, με την απερχόμενη κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να ερίζουν για το αποτέλεσμα.

Η αντιπολίτευση μιλά για 18 νεκρούς στις διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά τις εκλογές αν και ο αριθμός δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές ή από την αστυνομία.

Τη Πέμπτη, οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκρούστηκαν για άλλη μία ημέρα με δυνάμεις ασφαλείας. Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν στους έρημους δρόμους της πρωτεύουσας Αμπιτζάν.

Αν και στις εκλογές επικράτησε ο Αλασάν Ουαταρά, ο απερχόμενος πρόεδρος Λοράν Γκμπαγκμπό δεν έχει εγκαταλείψει το προεδρικό μέγαρο.

Ο Ουαταρά προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του κράτους (έχει ήδη μαζί του ένα μέρος του στρατού) και να εγκαταστήσει ελεγχόμενες από τον ίδιο διοικήσεις σε υπουργεία και τη ραδιοτηλεόραση, που φρουρείται από κυβερνητικές δυνάμεις.

Μέσα σε αυτό σκηνικό βίας και αντιπαράθεσης, ξένοι παρατηρητές αλλά και ο ΟΗΕ ανησυχούν ότι η χώρα βρίσκεται στα όρια του εμφύλιου πολέμου, για άλλη μία φορά μετά τον πόλεμο του 2002-2003.

Ιρλανδία: αντισυνταγματική η απαγόρευση αμβλώσεων

Η συνταγματική απαγόρευση που έχει επιβάλει η Ιρλανδία για τις εκτρώσεις παραβιάζει το δικαίωμα των εγκύων για ιατρική φροντίδα σε περιπτώσεις κατά τις οποίες απειλείται η ζωή τους, αποφαίνεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε μία ετυμηγορία-κόλαφο για την παρατεταμένη αδράνεια του Δουβλίνου στο κρίσιμο ζήτημα.
Το δικαστήριο δικαίωσε λιθουανή καρκινοπαθή στην οποία απαγορεύτηκε η έκτρωση.

Η δικαστική απόφαση εντείνει την πίεση προς την Ιρλανδία για τη σύνταξη νόμου που θα επεκτείνει το περιορισμένο δικαίωμα στην έκτρωση για γυναίκες που μπορεί να κινδυνεύσουν θανάσιμα εξαιτίας της εγκυμοσύνης τους.

Η ιρλανδική κυβέρνηση αποφεύγει να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια από το 1992, όταν εκδόθηκε σχετική απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Η πολυετής αυτή καθυστέρηση έχει προκαλέσει νομικό κενό, αναγκάζοντας πολλές γυναίκες να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους.

Η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου εκδόθηκε υπέρ Λιθουανής που ζούσε και ζει μόνιμα στην Ιρλανδία πολεμώντας επιτυχώς τον καρκίνο, και φοβόταν ότι η εγκυμοσύνη της μπορεί να προκαλέσει υποτροπή της ασθένειας. Η ασθενής αναγκάστηκε να ταξιδέψει στη Βρετανία για να διακόψει την κύηση..........................

Αιτία διαζυγίου τα site κοινωνικής δικτύωσης

Ένας στους πέντε γάμους στις Ηνωμένες Πολιτείες διαλύεται εξαιτίας του Facebook και άλλων ιστοτοπων κοινωνικής δικτύωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
«Το Google, το Facebook, το MySpace και το Twitter διευκολύνουν έναν άνθρωπο να
διαπιστώσει την απιστία του/της συντρόφου του/της», εξηγεί ο δικηγόρος διαζυγίων Άλαν Μάντελ, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δικηγόρων Διαζυγίων (AAML) στη Νέα Υόρκη.
«Το ποσοστό διαζυγίων δεν έχει αλλάξει σημαντικά. Οι άνθρωποι πάντα απιστούσαν», προσθέτει ο Μάντελ.

Πρόσφατη έρευνα της Ακαδημίας διαπίστωσε ότι από τις παράνομες σχέσεις που αποκαλύπτονται διαδικτυακά, το 66% γίνεται μέσω του Facebook, το 15% μέσω του MySpace, το 5% μέσω του Twitter και το υπόλοιπο 15% μέσω λιγότερο γνωστών ιστοσελίδων.

Ακόμη και διασημότητες καταλήγουν στο διαζύγιο με αυτό τον τρόπο όπως, για παράδειγμα, η «Νοικοκυρά σε Απόγνωση», Εύα Λονγκόρια, η οποία υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγό της, επαγγελματία παίκτη του μπάσκετ, Τόνι Πάρκερ, όταν διαπίστωσε ότι εκείνος είχε «στενές επαφές» με μία άλλη γυναίκα μέσω του Facebook.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο.

Αποφυλακίζεται ο Ασάνζ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους θα αφεθεί σήμερα ο Τζούλιαν Ασάνζ, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε αργά το μεσημέρι την έφεση κατά της αρχικής απόφασης για αποφυλάκισή του.
Ο βρετανός δικαστής Ντάνκαν Ουίσιλι δεν έκανε δεκτή την έφεση, αποφασίζοντας να αφεθεί ελεύθερος ο ιδρυτής του Wikileaks, με την καταβολή εγγύησης. «Απόλυτα ικανοποιημένος» από την απόφαση δήλωσε ο συνήγορος του Αυστραλού ιδρυτή του Wikileaks.

Ο Ασάνζ -που κρατείται στις φυλακές από τις 7 Δεκεμβρίου- θα αποφυλακιστεί αφού καταβάλει χρηματική εγγύηση 240.000 λιρών (200.000 σήμερα σε μετρητά και άλλες 40.000 σε δύο δόσεις των 20.000 λιρών).

Θα παραμείνει, όμως, στη Βρετανία -σε «εξοχική κατοικία»- με αυστηρά περιοριστικούς όρους μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, οπότε θα εξεταστεί το αίτημα για έκδοσή του που έχει υποβάλει η Σουηδία.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), μεταφερόμενος με βαν από τις φυλακές όπου κρατείται...............................

ΔΝΤ: Την Παρασκευή η έγκριση της τρίτης δόσης

Συνεδριάζει την Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ακόμη και η απλή αναφορά σε επιστροφή στη δραχμή κάνει κακό, επισημαίνοντας όσο απαξιώνεται ως επιχείρημα, τόσο θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η κατάσταση.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι «οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς, αφού οι τράπεζες έχουν αντεπεξέλθει και το Δημόσιο είναι εδώ για να τις βοηθήσει και να τις ενισχύσει».
Αναφερόμενος στις προοπτικές της οικονομίας επεσήμανε ότι «το 2011 φεύγουμε από τι οριζόντιες δράσεις, όπως οι περικοπές μισθών και πάμε σε στοχευμένες δράσεις, αναφορικά με τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, τον εξορθολογισμό τμημάτων του Δημοσίου τομέα, ειδικά στην υγεία, καθώς και σε θέματα φορολογικής διοίκησης και φοροδιαφυγής».

Πώς πέφτει μια κυβέρνηση;

Όχι ότι μας νοιάζει, αλλά κάνω την ερώτηση έτσι, για λόγους πληρότητας της βιβλιογραφίας.
Σε όσα βιβλιοπωλεία και να πήγα, σε όσα ράφια και να κοίταξα τέτοιο βιβλίο δεν βρήκα.  
Τόσα εγχειρίδια κυκλοφορούν, τόσα βιβλία με οδηγίες, από το πώς να καθαρίζεις για παράδειγμα, τον κήπο απ’ τα ζιζάνια, από το πώς να εξολοθρεύεις τη μουχρίτσα, από το πώς να ξεπαστρεύεις τις κατσαρίδες, μέχρι και για το πώς να στρώνεις τα σεντόνια για να έχεις καλό feng sui, αλλά οδηγίες για το πώς ξεφορτώνεσαι μια κυβέρνηση δεν βρήκα.

Δεν θέλω τίποτε πολύπλοκο, με στριμμένα νοήματα και ...
σκοτεινές θεωρίες. Αλλά κάτι απλό, με ταξινομημένες μεθοδολογίες και συγκεκριμένες κατανοητές εντολές. Κάτι σαν manual ανατροπών, ας πούμε, κάτι σαν κι αυτά που βρίσκουμε στο κουτί μαζί με την καινούργια καφετέρια: 
α) ανοίγουμε το κουτί, β) βγάζουμε το περιτύλιγμα, β) βάζουμε το καλώδιο στην πρίζα. δ) κάνουμε τον καφέ, κ.ο.κ.
Αναγκαστικά, λοιπόν, τις οδηγίες αυτές πρέπει να τις συντάξω μόνη μου και εξ αρχής...........

Του τα είπαν για το πολυνομοσχέδιο και των υστέρων

Αφού το πολυνομοσχέδιο έχει ψηφιστεί, αφού ο μόνος που το καταψήφισε είναι ο διαγραφείς Βαγγέλης Παπαχρήστος τώρα έρχονται χωρίς κόστος να φωνάξουν άλλοι συνάδελφοί του από το κυβερνών κόμμα.


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίου «τα άκουσε» κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών, για το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Ο  Κώστας Γείτονας υποστήριξε ότι έχει περάσει στον κόσμο η ψυχολογία ότι τα μέτρα είναι άδικα και αναποτελεσματικά και κάλεσε την κυβέρνηση  να αλλάξει αυτή την ψυχολογία.

Ο Σπυροπάνος Μαργέλης μίλησε για  έλλειμμα αξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ στον κόσμο… ‘’εξαγγέλλουμε μέτρα που πριν από λίγο καιρό λέγαμε ότι δε θα τα παίρναμε και υπάρχει και αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών’’ τόνισε χαρακτηριστικά.

Νέα επεισόδια με μολότωφ στην Κερατέα – Έγιναν επτά συλλήψεις

Πέντε Έλληνες και δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν μετά τα νέα επεισόδια στο χώρο όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ο νέος ΧΥΤΑ. Οι τέσσερις από τους συλληφθέντες είναι αδέρφια.


Οι συλλήψεις έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης, στη λεωφόρο Λαυρίου στην Κερατέα, αφού είχαν προηγηθεί επιθέσεις κατοίκους που αντιτίθενται στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή, με φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών που βρίσκονταν περιοχή.

Σε απόσταση περίπου 1.5 χιλιομέτρου, από το χώρο της εισόδου του ΧΥΤΑ, σε μπλόκο με απορριμματοφόρα οχήματα, εκδηλώθηκαν εκ νέου επιθέσεις με ρίψεις πετρών, ξύλων και βομβών μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 18, 20, 21, 22 και 25 ετών, από τους οποίους οι τέσσερις είναι αδέρφια, καθώς και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 16 και 28 ετών. Και οι επτά θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην κατοχή του 25χρονου ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σπάρτη: Πήγαν να πουλήσουν σε αστυνομικούς αρχαία νομίσματα!

Πρόκειται για 3 Βούλγαρες που...

συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ασφάλειας Σπάρτης, για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων. Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικός προφασιζόμενος τον αγοραστή αρχαίων νομισμάτων επικοινώνησε με έναν από τους αλλοδαπούς, ο οποίος απαίτησε 60.000€ για την παράνομη συναλλαγή.

Σε συνάντηση που συμφωνήθηκε μεταξύ τους και πραγματοποιήθηκε προσήλθε ο αλλοδαπός με δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι και συνελήφθησαν κατά την αγοροπωλησία.

Κατασχέθηκαν έξι αρχαία νομίσματα εκ των οποίων τα δύο είναι χάλκινα νομίσματα βυζαντινής εποχής (περίπου 4ου μ.Χ. αιώνα). Επίσης, δύο χάλκινα νομίσματα υστερορωμαϊκής εποχής (3ου μ.Χ.αιώνα περίπου), ένα χάλκινο νόμισμα Ρωμαϊκής εποχής και ένα χάλκινο νόμισμα πιθανόν τούρκικο (του 1600 μ.Χ. περίπου) .

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Σπάρτης. Τα νομίσματα θα αποσταλούν στην αρχαιολογική υπηρεσία για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης...

Κιλκίς: Η χαρά των ληστών της καφετέριας δεν κράτησε πολύ...

Στην αρχή πήγαν όλα όπως τα είχαν σχεδιάσει. Αργότερα όμως...


έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας. Όλα ξεκίνησαν σε καφετέρια στην Γουμένισσα, λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ. Οι τρεις δράστες μπήκαν από την είσοδο και με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν τους πελάτες και τον ιδιοκτήτη. Πλησίασαν στο ταμείο και βούτηξαν όλα τα χρήματα που υπήρχαν μέσα.

Οι δράστες βγήκαν γρήγορα από το κατάστημα, μπήκαν στο αυτοκίνητό τους - που είχαν παρκάρει έξω ακριβώς - και απομακρύνθηκαν. Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε την αστυνομία και αμέσως άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν να κινούνται με το αυτοκίνητό τους, σε δρόμο της πόλης. Τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή τους, βρέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της ληστείας και τα χρήματα που έκλεψαν.

Οι δράστες κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης...

Θεσσαλία: Αποκλεισμένα χωριά από τα χιόνια!

Το κύμα κακοκαιρίας στη Θεσσαλία "χτύπησε" κυρίως τους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας...

Στα "λευκά" ξύπνησε σήμερα η Λάρισα, όπου το χιόνι σε ορισμένες περιοχές της πόλης φθάνει και τους 20 πόντους, με αποτέλεσμα, με απόφαση της Νομαρχίας, να κλείσουν τα σχολεία. Αντίθετα, με απόφαση του Δήμου παρέμειναν ανοιχτοί οι παιδικοί σταθμοί. Τα συνεργεία αποχιονισμού "έπιασαν δουλειά" από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το κύμα κακοκαιρίας στη Θεσσαλία "χτύπησε" κυρίως τους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Ωστόσο, αν και έπεσε αρκετό χιόνι, που υπολογίζεται ότι φθάνει μέχρι τους 30 πόντους στα ορεινά, τους 10 με 15 πόντους στα πεδινά και τους 20 πόντους μέσα στη Λάρισα, δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, τόσο στο επαρχιακό όσο και στο εθνικό δίκτυο.

Στο εθνικό δίκτυο, σημειώθηκαν προβλήματα τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις «δίπλωσαν» νταλίκες, στο ύψος των Τεμπών στη μία περίπτωση, και στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα στην άλλη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία παροδικά, μέχρι να απομακρυνθούν από το δρόμο οι νταλίκες.

Θεσσαλονίκη: Σκότωσαν με 11 μαχαιριές γνωστό ψυχίατρο!

Φρικτή δολοφονία στη μέση του δρόμου - Οι δολοφόνοι τον άφησαν νεκρό και έφυγαν με την τσάντα και το κινητό του τηλέφωνο...


Η στυγερή δολοφονία έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης (14-12-2010) και οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ο 48χρονος ψυχίατρος βρισκόταν στη συμβολή των οδών Στρωμνίτσας και Αδ.Κοραή στην περιοχή της Ανάληψης και πήγαινε πιθανότατα στο αυτοκίνητό του.

Οι 3 δράστες του επιτέθηκαν στη μέση του δρόμου. Άρχισαν να τον χτυπούν και να τον μαχαιρώνουν με πρωτοφανή αγριότητα και βούτηξαν την τσάντα και το κινητό του τηλέφωνο. Ο άτυχος ψυχίατρος δέχθηκε 11 μαχαιριές στην αυχενική και τραχηλική χώρα και έπεσε αιμόφυρτος στον δρόμο. Λίγο αργότερα, άφηνε στο δρόμο την τελευταία του πνοή.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί τον παράτησαν σε εκείνο το σημείο και άρχισαν να τρέχουν. Διερχόμενος πολίτης είδε τον 48χρονο ψυχίατρο στο δρόμο και ειδοποίησε ασθενοφόρο. Ήταν όμως αργά. Όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τους δολοφόνους. Προσπαθεί να βρει στοιχεία και κυρίως να μάθει τι είχε ο ψυχίατρος στην τσάντα του, εκτός από χρήματα. Οι έρευνες για τη δολοφονία που σόκαρε τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση...

Θεσσαλονίκη: Η κρίση έφερε αναδουλειές και στους απατεώνες!

Πιο υποψιασμένοι από ποτέ φαίνονται οι καταναλωτές...


Αναδουλειές ακόμα και στους απατεώνες φέρνει η οικονομική κρίση, καθώς ο κόσμος έχει γίνει ιδιαίτερα επιφυλακτικός και δεν υποκύπτει εύκολα σε διάφορα τεχνάσματα που σκαρφίζονται για να του αποσπάσουν χρήματα.

Όπως διαπιστώνει ο προϊστάμενος του τμήματος οικονομικού εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Νίκος Δημητριάδης, «φέτος είναι ελάχιστες οι καταγγελίες που αφορούν απάτες που ανθούν ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως έρανοι από δήθεν φιλανθρωπικά σωματεία».

Καταγγελία για ένα περιοδικό, η πώληση του οποίου συνεισφέρει δήθεν σε φιλανθρωπικό σκοπό, έχει γίνει στο ΚΕΠΚΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Νίκο Τσεμπερλίδη ο οποίος επίσης κάνει λόγο για μείωση των καταγγελιών.

«Έχουμε καταγγελία για ένα περιοδικό το οποίο πουλάνε άγνωστοι και δίνουν μάλιστα απόδειξη η οποία όμως δεν είναι διάτρητη» λέει ο κ.Τσεμπερλίδης προσθέτοντας ότι στην απόδειξη που εκδίδουν υπάρχει μεν ΑΦΜ και διεύθυνση αλλά είναι πλασματικά.

Παράλληλα, υπάρχουν και κάποιες καταγγελίες στο ΚΕΠΚΑ για ηλεκτρονικά μηνύματα που τις περισσότερες φορές μπλοκάρονται ως «spam» και ζητούν από τους λήπτες να καταθέσουν χρήματα σε κάποιο λογαριασμό τα οποία θα τους επιστραφούν στη συνέχεια στο πολλαπλάσιο.

Πως να βελτιώσετε την ποιότητα του σπέρματος σας

Αν θέλετε να αποκτήσετε παιδί τότε καλό είναι να έχετε όπως λένε και οι γιατροί καλή ποιότητα σπέρματος. Τι χρειάζεται όμως για να το πετύχουμε αυτό;


Το καθημερινό σεξ βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος, σύμφωνα με έρευνα, και ως εκ τούτου συστήνεται στα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδί. Μέχρι τώρα οι γιατροί διαφωνούσαν μεταξύ τους για το αν οι άνδρες πρέπει να απέχουν από το σεξ για λίγες ημέρες, προτού προσπαθήσουν να κάνουν παιδί με τη σύντροφό τους, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης.
 
Ωστόσο η νέα έρευνα του δρ Ντέιβιντ Γκρίνινγκ του Sydney IVF, κέντρου θεραπείας για τη γονιμότητα και την τεχνητή γονιμοποίηση στην Αυστραλία, δείχνει ότι η αποχή δεν είναι η σωστή προσέγγιση.
 
Μετά τη μελέτη των περιπτώσεων 118 ανδρών με ποιότητα σπέρματος κατώτερη του μέσου όρου, ο Γκρίνινγκ διαπίστωσε σημαντική βελτίωση μετά τη σύσταση που τους δόθηκε να εκσπερματίζουν καθημερινά για 7 ημέρες.
 

Μαγνησία: Είδαν τους διαρρήκτες να βγαίνουν από το σπίτι τους με το κομοδίνο!

Οι απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν όταν οι ένοικοι του σπιτιού επέστρεψαν από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ...


Όλα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης (15-12-2010) σε περιοχή της Μαγνησίας. Οι τρεις δράστες, που όπως φαίνεται παρακολουθούσαν το ζευγάρι για ώρες, έβαλαν μπροστά το σχέδιό τους, όταν το αντρόγυνο βγήκε από το σπίτι, για να κάνει τα ψώνια του, σε σούπερ μάρκετ.

Οι δύο από τους τρεις μπήκαν μέσα στο σπίτι και ο τρίτος κάθισε έξω να φυλάει τσίλιες. Μέσα στο σπίτι, οι δράστες άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα και κοσμήματα. Τα βρήκαν στο κομοδίνο του σπιτιού και... προφανώς για να μην χάνουν χρόνο, το πήραν στις πλάτες τους και πήραν το δρόμο της εξόδου.

Όταν βγήκαν φορτωμένοι όμως τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι ένοικοι του σπιτιού επέστρεφαν από τα ψώνια και έβαλαν τις φωνές. Η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι, αλλά οι δράστες δεν τα έχασαν. Ο τσιλιαδόρος που δεν κρατούσε τίποτα, έβγαλε όπλο και ανάγκασε το ζευγάρι να σταματήσει να φωνάζει.

Την ίδια ώρα οι συνεργοί του, φόρτωσαν το κομοδίνο στο αυτοκίνητό τους και στη συνέχεια όλοι μαζί, απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Οι έρευνες της αστυνομίας που ακολούθησαν, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, δεν είχαν αποτέλεσμα...

Κλείδωσε τους ληστές... απ' έξω

Πήγαν να μπουν στο βενζινάδικο, αλλά η πόρτα δεν άνοιγε με τίποτα. Οι ληστές ... “το φυσάνε και δεν κρυώνει”!

Λίγο μετά τις δέκα ο υπάλληλος που είχε βάρδια στο βενζινάδικο στην Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Ν. Φιλαδέλφειας είδε δυο άτομα να κινούνται περίεργα.
Έτρεξε γρήγορα μέσα στο πρατήριο και κλειδαμπαρώθηκε κατεβάζοντας και τα ρολά.
Οι δυο ληστές μάταια τον απείλησαν ζητώντας να ανοίξει την πόρτα, κρύφτηκε σε μια γωνιά και ταυτόχρονα καλούσε την αστυνομία.
Κίνηση αρκετή για να κάνει τους ληστές να το βάλουν στα πόδια.

Ξεκληρίστηκε 14μελής οικογένεια!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους ό,τι απέμεινε από το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν και τα 14 μέλη της οικογένειας.


Δεκατέσσερα μέλη μίας οικογένειας που επέβαιναν σε ένα φορτηγάκι σκοτώθηκαν σήμερα στην επαρχία Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, όταν εξερράγη μία βόμβα που βρισκόταν στην άκρη ενός δρόμου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραφί Μπεχροζιάν εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

"Το συμβάν σημειώθηκε στην επαρχία Κούσκι Κούνα στις 11:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας) και οι 14 επιβάτες, όλοι μέλη μίας οικογένειας, σκοτώθηκαν", δήλωσε ο Μπεχροζιάν. Τέσσερις ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ίδια έκρηξη.

"Πρόκειται για έργο των Ταλιμπάν", διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι στον ίδιο δρόμο ανακαλύφθηκαν δύο ακόμα βόμβες, οι οποίες εξουδετερώθηκαν.

Το Wikileaks τώρα και σε παιχνίδι.

Ένα νέο παιχνίδι με αφορμή το Wikileaks έχει κάνει πολύ κόσμο να κολλήσει στον υπολογιστή του.

Στο νέο online παιχνίδι, οι παίκτες παίρνουν το ρόλο του ιδρυτή του Wikileaks και κρύβονται πίσω από το γραφείο του προέδρου Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο.

Με τη βοήθεια του mouse, o παίχτης πρέπει να καταφέρει να κλέψει τα απόρρητα έγγραφα από το φορητό υπολογιστή του Ομπάμα με ένα USB, την ώρα που ο πρόεδρος παίρνει έναν υπνάκο.

Αν ο πρόεδρος ξυπνήσει την ώρα που πάει ο παίχτης να κλέψει τα αρχεία τότε όπως είναι φυσικό χάνει.

Μέχρι σήμερα έχουν παίξει το νέο παιχνίδι "Wikileaks: The Game", πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες.

Πάντως πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν οτι είναι ένα πολύ εύκολο παιχνίδι αλλά τα φαινόμενα απατούν...

Παπουτσής μαινόμενος κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα χθεσινά επεισόδια έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Παπουτσής αναρωτήθηκε γιατί πάντα όπου υπάρχουν επεισόδια υπάρχουν εκεί γύρω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. "Γιατί αυτό δεν συμβαίνει ποτέ από το ΚΚΕ; Εγώ την απάντηση την γνωρίζω, σε χώρους δράσης αναλαμβάνουμε και ευθύνη, αυτό σημαίνει περιφρούρηση οργανωμένη".

Για την επίθεση εναντίον του Κωστή Χατζηδάκη είπε: "Αυτού του είδους οι πράξεις πρέπει να μας προβληματίσουν. Ποιός είναι εκείνος που ενθαρρύνει πράξεις βίας και ξηλώνουν μάρμαρα στους δρόμους;"

Μέρκελ: "Η Ελλάδα θα μπορέσει να πληρώσει τα χρέη της"

Ευσεβείς πόθοι, ή πραγματικότητα; Πάντως η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε στην Bild οτι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις εξυπηρέτησης του χρέους της.

 Σε συνέντευξή της στη λαϊκή εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας "Μπιλντ" (Bild, 16.12.10) η κ. Μέρκελ σημειώνει ότι "όλοι οι ειδικοί επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα και η Ιρλανδία μπορούν σε βάθος χρόνου να αντιμετωπίσουν το βάρος του χρέους, αποπληρωμή και τοκοχρεολύσια".

Η καγκελάριος παραπέμπει στο παράδειγμα της Όπελ (Adam Opel GmbH), υπενθυμίζοντας ότι και στην περίπτωση της αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν γραφεί πάρα πολλά για το κόστος που θα επωμίζονταν ο Γερμανός φορολογούμενος.

Σήμερα η OPEL είναι μία κανονική επιχείρηση στον όμιλο της Τζένεραλ Μότορς (General Motors) και ο φορολογούμενος όχι μόνον δεν έχασε τίποτα, αλλά απέτρεψε μία ακριβή σύγκρουση", λέει η κ. Μέρκελ.

Η Καγκελάριος προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη "διάλυση της Ευρωζώνης, ακόμη και η αποχώρηση μιας μικρής χώρας από το ευρώ θα είχε βαρύτατες συνέπειες για τη Γερμανία. Η κ. Μέρκελ εξηγεί ότι κάτι τέτοιο "θα έθετε σε κίνδυνο τη γερμανική οικονομία, κυρίως τις εξαγωγές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

“Στο σφυρί” η περιουσία του Δημοσίου – Στη λίστα Ελληνικό, Ολυμπιακά Ακίνητα μέχρι και οικόπεδα

Μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής χθες αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και τα θέματα αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων.

Οι αποφάσεις αφορούν στην πλήρη καταγραφή της περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και η πρόσληψη συμβούλων για την αξιοποίησή της.

Τι αποφασίστηκε:

Προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας η Citigroup - Επέστρεψε στην ανάπτυξη η ιρλανδική οικονομία

Τη χρεοκοπία της Ελλάδας, με κατάληξη το ''κούρεμα'' επί του κρατικού χρέους, προβλέπει η Citigroup στους πελάτες της σχετικά με τα ρίσκα που συνεχίζονται και το 2011.

 


Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, η Citigroup προειδοποίησε ότι η ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική κρίση είναι «βασικό ρίσκο» και αναφέρει ότι «σύμφωνα με την άποψή μας, η κρίση θα προχωρήσει πέρα από την Ελλάδα και την Ιρλανδία, και θα συμπεριλάβει την Πορτογαλία. Επιπρόσθετα, θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, καταλήγοντας σε haircut του κρατικού της χρέους».
 
Την ίδια ώρα η ιρλανδική οικονομία επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης αφού στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκενεται κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και βρίσκεται πλέον στον δρόμο της ανάπτυξης, καθοδηγούμενη από τις εξαγωγές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπράιαν Λένιχαν.
 
Σύμφωνα με την ιρλανδική στατιστική υπηρεσία, η ανάκαμψη της οικονομίας αποδίδεται κυρίως στη βιομηχανία.

“Η Αμερική πρέπει να παρασημοφορήσει τον Ασάνζ”!

Ύστερα από δύο εβδομάδες αποκαλύψεων, πολλοί Αμερικανοί θέλουν να δουν τον Τζούλιαν Ασάνζ στη φυλακή. Όμως κάποιος έχει αντίθετη άποψη....

Όπως γράφει σήμερα ο Γκίντεον Ράχμαν στους Financial Times οι αμερικανοί θα έπρεπε να τον παρασημοφορήσουν και όχι να τον βάλουν φυλακή. Είναι ασφαλώς ενοχλητικό να δημοσιεύονται όλα αυτά τα διπλωματικά τηλεγραφήματα. Ο Ασάνζ προφανώς δεν είναι οπαδός της Αμερικής. Παρ’όλα αυτά, ο ίδιος και η Wikileaks έχουν κάνει στην Αμερική μια μεγάλη χάρη, αφού έχουν συμβάλει στο να διαψευστούν θεωρίες συνωμοσίας πολλών δεκαετιών για την αμερικανική εξωτερική πολιτική.
 
Για την ευρωπαϊκή και λατινοαμερικάνικη Αριστερά, όπως και για την κινέζικη ή τη ρωσική εθνικιστική Δεξιά, ήταν όλα αυτά τα χρόνια περίπου βέβαιο πως οτιδήποτε λένε δημοσίως οι Αμερικανοί για την εξωτερική τους πολιτική δεν αποτελεί παρά προκάλυμμα ενός είδους κρυφής ατζέντας. Τι περιείχε αυτή η ατζέντα είναι θέμα ερμηνείας: τα συμφέροντα μιας ισχυρής εταιρείας (όπως η Halliburton), την υπονόμευση μιας αριστερής κυβέρνησης, την αποδυνάμωση μιας ανταγωνιστικής χώρας. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι αυτή η ατζέντα υπήρχε - κι όποιος δεν το καταλάβαινε ήταν αφελής...............................................
 

Ο γηραιότερος χρήστης του Facebook!

H Lillian Lowe είναι το γηραιότερο μέλος του Facebook με ηλικία 103 ετών.


Ο λόγος που γράφτηκε στο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης ήταν για να επικοινωνεί με τα 7 εγγόνια της και τα 13 δισέγγονά της και για να το καταφέρει αυτό απλά δανείζεται το laptop και το iPad του εγγονού της Steve.

Σύμφωνα με την ίδια στο Facebook κάθε χρήστης μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει αλλά και να φλερτάρει με τους υπόλοιπους χρήστες.

 Η Lil έχει συνολικά 30 φίλους και μπαίνει στο Facebook τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για να μιλήσει με τα εγγόνια της αλλά και για να σχολιάσει τα γεγονότα με τους διαδικτυακούς φίλους της.

Επίσης ελπίζει να αποκτήσει σύντομα και το δικό της iPad για να μπαίνει στο Facebook όπου και αν βρίσκεται.

Τέλος η ιδέα αλλά και αυτός που την έγραψε στο Facebook ήταν ο αγαπημένος της εγγονός.

“Μισές αλήθειες και ψέματα" λέει η Μέρκελ

Άνευ προηγουμένου η επίθεση του αρχηγού της Αντιπολίτευσης στη Γερμανία εναντίον της Καγκελαρίου ενόψει της Συνόδου Κορυφής

"Η ελπίδα για μικρές αλλαγές στις συνθήκες δεν είναι πολιτική για την αντιμετώπιση της βαθύτερης μέχρι τώρα κρίσης της Ευρώπης", είπε ο σοσιαλδημοκράτης Στάιναμαϊερ

Αντίθετα με τη Μέρκελ ο Στάινμαϊερ είναι υπέρμαχος του ευρω-ομολόγου αλλά και και της συμμετοχής των ιδιωτών ώστε να εξυπηρετηθούν τα χρέη των χωρών της Ε.Ε.

Η Καγκελάριος πάλι από τη γερμανική Βουλή έκανε γνωστό ποια θα είναι η γραμμή που θα ακολουθήσει στη Σύνοδο αναπτύσσοντας εννέα σημεία:

57χρονος τα έφτιαξε με 17χρονη και ο πατέρας της του έκοψε τα.....

Σκληρή τιμωρία περίμενε έναν 57χρονο ο οποίος είχε ερωτική σχέση με 17χρονη. Ο πατέρας δεν μπορούσε να το δεχθεί και πήρε το νόμο στα χέρια του και όχι μόνο.


Για αρκετούς γονείς είναι δύσκολο να αποδεχτούν ότι τα παιδιά τους έχουν ρομαντικές σχέσεις με μη συνομήλικούς τους. Τι αισθάνεται ένας πατέρας όταν πληροφορείται πως η 17χρονη κόρη του διατηρεί σχέση με έναν 57χρονο; Πώς αντιδρά; Παίρνει μαχαίρι και...
 
Καλά φανταστήκατε, του «τα κόβει»!
 
Μόλις ο Γερμανός Helmut Seifert πληροφορήθηκε πως η έφηβη κόρη του διατηρούσε ρομαντικό δεσμό με έναν άντρα μεγαλύτερό της κατά 40 ολόκληρα χρόνια, έσπευσε στην αστυνομία. Όταν όμως οι αστυνομικοί τον βεβαίωσαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για το θέμα, ο εξοργισμένος πατέρας επιστράτευσε δύο συντρόφους του και πήγε στον εραστή της κόρης του...για επίσκεψη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο πατέρας ανάγκασε τον 57χρονο να κατεβάσει το παντελόνι του και τον ευνούχισε εν ψυχρώ, παίρνοντας μάλιστα μαζί του τους όρχεις του θύματος. Ο πατέρας δήλωσε στην αστυνομία: «Έλαβα ένα ανώνυμο τηλεφώνημα πως η κόρη μου είχε σχέση με έναν άντρα κατά 40 χρόνια μεγαλύτερό της. Εσείς είπατε πως δεν μπορούσατε να τον σταματήσατε – έτσι, τον σταμάτησα εγώ. Το θεώρησα καθήκον μου ως πατέρας»!

Συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ – Νεκροί όλοι οι επιβάτες

Κάνενας επιζών από την συντριβή του αεροπλάνου στους πρόποδες των Ιμαλαϊών. Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια.

   Οι 22 επιβαίνοντες και μέλη πληρώματος σε ένα μικρό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη χθες Τετάρτη στο Νεπάλ είναι όλοι νεκροί, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο Μπίγκγιαν Ρατζ Σάρμα, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

 "Έχουμε ανακαλύψει 20 σορούς. Αναζητούμε ακόμα τις δύο σορούς αλλά είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει κανείς επιζών", είπε ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    "Το αεροσκάφος έχει διαλυθεί εντελώς και τα συντρίμμια του έχουν διασκορπιστεί σε ένα πολύ πυκνό δάσος", πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με την εταιρία Tara Air, ένας από τους επιβάτες ήταν Αμερικανός και όλοι οι υπόλοιποι υπήκοοι Νεπάλ.

Το αεροσκάφος, τύπου Twin Otter, που ανήκε στο στόλο της Tara Air, είχε απογειωθεί από τη Λαμιντάντα την Τετάρτη για μια πτήση με προορισμό το Κατμαντού όταν έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από τον ορεινό αεροδιάδρομο.

“Ετοιμοθάνατος ο Φιντέλ Κάστρο” λέει το Wikileaks

Έσπασε, όπως ισχυρίζεται το wikileaks, το επτασφράγιστο κρατικό μυστικό της Κούβας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Wikileaks, o Φιντέλ Κάστρο αρρώστησε βαριά τον Ιούλιο του 2006 κατά τη διάρκεια πτήσης προς την Αβάνα.

Δεδομένου ότι στην πτήση δεν υπήρχε γιατρός, το αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί επειγόντως, καθώς ο Κάστρο αιμορραγούσε.

O Κουβανός ηγέτης είχε διάτρηση του εντέρου και χρειαζόταν επέμβαση, την οποία αρνήθηκε να κάνει ο Κάστρο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Κάστρο πάσχει από βαριάς μορφής καρκίνο και η κατάσταση της υγείας του είναι μη αναστρέψιμη.

Ο υφυπουργός εργασίας καταγγέλει τράπεζες που δεν ανταποκρίνονται στη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

Το υπουργείο Εργασίας δηλώνει ότι ενημερώνει ήδη τους καταναλωτές και παρέχει διευκόλυνση στη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη ενώ παράλληλα θα διερευνήσει για φαινόμενα εναρμονισμένων τραπεζικών πρακτικών.

 


Ενώ ήδη είναι μεγάλος ο αριθμός των καταναλωτών που έχουν καταθέσει αιτήσεις εξώδικου συμβιβασμού με αντίστοιχα σχέδια διευθέτησης οφειλών προς τις τράπεζες, δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα σχεδόν κανένας συμβιβασμός.
Ειδικότερα, ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει υποβάλει μέχρι σήμερα σχέδια διευθέτησης οφειλών από 1.155 οφειλέτες, ο Τραπεζικός Διαμεσολαβητής από 570 οφειλέτες, η ΕΚΠΟΙΖΩ από 502 οφειλέτες, ενώ εκατοντάδες ή και χιλιάδες είναι οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί από λοιπές ενώσεις καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ, ΙΝΚΑ κ.ά.) και ασφαλώς από δικηγόρους.
 
Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχει επιτευχθεί μόλις ΕΝΑΣ συμβιβασμός.......................