Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Χανιά: Επίσχεση εργασίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Σε κατάθεση δήλωσης επίσχεσης εργασίας, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων...

προχώρησαν σήμερα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που απασχολούνται σε σχολεία, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, οι αναπληρωτές κατέθεσαν δήλωση επίσχεσης εργασίας έχοντας την κάλυψη της ομοσπονδίας του κλάδου τους, αλλά και του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών του νομού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νεκτάριος Πετράκης, δήλωσε: «Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεδομένου όμως ότι είναι και η πρώτη φορά, που εκπαιδευτικοί κυρίας απασχόλησης με 24 ώρες εργασίας και με τον θεσμό του αναπληρωτή παραμένουν απλήρωτοι δύο, πέντε και τρεις μήνες από τη στιγμή που προσελήφθησαν. Πρέπει να πούμε, ότι μόλις χθες πληρώθηκαν συνάδελφοι, οι οποίοι εργάζονται από τον Σεπτέμβριο και πληρώθηκαν μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο». Έκανε δε γνωστό πως η απόφαση για την κατάθεση δήλωσης επίσχεσης είναι πανελλαδική.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Ηλίας Ποντικάκης, αποδίδει την καθυστέρηση των πληρωμών στη γραφειοκρατική διαδικασία, που απαιτείται. «Πρέπει να επισημάνω για πολλοστή φορά ότι πρόκειται για χρήματα της ΕΕ, τα οποία διαχειρίζονται με απόλυτη νομιμότητα, τηρείται και η τελευταία λεπτομέρεια, και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με προχειρότητα», λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου