Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

11,6 δισ. από ΕΕ στην Ελλάδα μέχρι τις 19 Μαΐου

Η ενεργοποίηση του μηχανισμού λύνει το πρόβλημα του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της χώρας, καθώς καλύπτει άμεσα τις ανάγκες των 11, 6 δισ. Ευρώ, που χρειάζεται η Ελλάδα έως τις 19 Μαΐου.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών τα 2,6 δισεκατομμύρια, από τα 11,6, θα εκταμιευτούν μέχρι το τέλος Απριλίου.

Η στήριξη στην Ελλάδα περιλαμβάνει διμερή δάνεια, όπως αποφασίστηκε στη Σύνοδο της ΕΕ στις 25 Μαρτίου, και αναμένεται να καλύψει από χώρες της ΕΕ το ποσό των 30 δισ. για το 2010.

Στο μηχανισμό περιλαμβάνεται και το δάνειο από το ΔΝΤ, το οποίο μπορεί να κυμανθεί από 12 – 15 δισ. Ευρώ για το 2010, ωστόσο δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα αξιοποιηθεί.

Η κυβέρνηση περιμένει πρώτα τις άμεσες δανειοδοτήσεις από τις χώρες μέλη του Eurogroup και ήδη η Γαλλία πέρασε στον προϋπολογισμό της για το 2010 το ποσό των 3,6 δισεκατομμυρίων από τα 6,9 δισ. Που της αντιστοιχούν για τη συμμετοχή της στο μηχανισμό στήριξης.

122.442 οδηγούν χωρίς δίπλωμα!

Στον απίστευτο αριθμό των 122.442 οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έφθασαν όσοι συνελήφθησαν να οδηγούν χωρίς δίπλωμα, μέσα στο 2008. Από αυτούς 98.626 δεν είχαν ποτέ βγάλει άδεια οδήγησης, ενώ οι υπόλοιποι δεν το είχαν καν μαζί τους, όπως υποχρεούνται από το νόμο.

Παρόμοια εικόνα και στην Αθήνα όπου το πρώτο τρίμηνο του 2010, περίπου 35.405 οδηγοί πιάστηκαν στη "φάκα" της αστυνομίας να οδηγούν στους αθηναϊκούς δρόμους χωρίς δίπλωμα οδήγησης ή με άδεια που έχει λήξει.

Πάνω από τις μισές παραβάσεις αφορούν μοτοσικλέτες, ενώ μία στις δύο περιπτώσεις αφορούν ανήλικους που οδηγούν μικρού μεν κυβισμού μηχανές, αλλά με την έγκριση των γονιών τους.

Την παράνομη οδήγηση ανηλίκων χωρίς δίπλωμα, αλλά και το συχνό φαινόμενο οδήγησης με δίπλωμα που έχει λήξει έφερε στο φως η υπόθεση σοβαρού τραυματισμού νεόνυμφων στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας στις 18 Απριλίου από ανήλικο που τους παρέσυρε με την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τους εγκατέλειψε.

Μετά από έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας ήταν μόλις 17 χρονών και φυσικά, οδηγούσε χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης. Ο 17χρονος οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Κεφαλληνίας και ομολόγησε τελικά την πράξη του. Ποινικά διώκεται και ο πατέρας του νεαρού, καθώς με δική του συγκατάθεση, ο μικρός οδηγούσε τη μηχανή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ, η παράβαση οδήγησης χωρίς δίπλωμα θεωρείται πλημμεληματικού χαρακτήρα με ποινή φυλάκισης από έναν μέχρι 12 μήνες. Την ίδια ποινή αντιμετωπίζουν και όσοι οδηγούν με ληγμένο δίπλωμα ή η άδειά του έχει ανακληθεί για οποιοδήποτε λόγο.

hbnews

«Φαλιρισμένους Έλληνες» μας αποκαλούν τα ξένα μέσα

«Οι φαλιρισμένοι Έλληνες ενεργοποιούν το σχέδιο στήριξης», γράφει η Bild από τα γερμανικά μέσα ενημέρωση και αναφέρεται στην δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για «αναγκαία και επιβεβλημένα βήματα», ενώ η Handelsblatt επισημαίνει πως «το Βερολίνο πατάει φρένο», προσθέτοντας πως η χώρα μας δεν έχει επεξεργαστεί το πακέτο βοήθειας του ΔΝΤ για το 2011 και το 2012.

Στη γερμανική έκδοση των Financial Times επισημαίνεται πως η Ελλάδα δεν κατάφερε να αποφύγει την διεθνή βοήθεια καθώς και η κριτική που ασκείται στο εσωτερικό της Γερμανίας. «Η Γερμανία συνηθίζει την ιδέα της διάσωσης» σημειώνει η Deutsche Velle."

Με τίτλο «Η Ελλάδα καλεί ΕΕ και ΔΝΤ για την ενεργοποιήσει του πακέτου στήριξης» το BBC παίζει ως πρώτη είδηση το ελληνικό αίτημα για βοήθεια. Όπως αναφέρει σε άρθρο του το θέμα είναι πλέον πότε η Ελλάδα και το ΔΝΤ θα είναι σε θέση να έρθουν σε συμφωνία και εάν τα χρήματα του πακέτου στήριξης θα είναι αρκετά.

Όπως υπογραμμίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το αίτημα βοήθειας της Ελλάδας μένει να εγκριθεί και από τα υπόλοιπα 15 κράτη μέλη της ευρωζώνης ενώ τονίζει ότι ένα από αυτά είναι και η Γερμανία, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αντίθεση των Γερμανών πολιτών στο ενδεχόμενο παροχής βοήθειας στην Ελλάδα.

«Η αναθεώρηση του χρέους της Ελλάδας και η είδηση ότι τα οικονομικά της είναι χειρότερα από αυτό που όλοι πίστευαν έφερε ένα βήμα πιο κοντά τη χορήγηση δανείου ύψους 40 δις ευρώ για την Ελλάδα», αναφέρει το CNN.

Συνελήφθη 23χρονη που εκδιδόταν παράνομα στον Άγιο Διονύσιο

Πάτρα

Μια 23χρονη γυναίκα, αλβανικής υπηκοότητας, συνελήφθη αργά χθες τη νύχτα από άνδρες της Ασφάλειας Πατρών γιατί εκδιδόταν παράνομα. Η γυναίκα στο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου δεχόταν πελάτες σε προκαθορισμένα ραντεβού ή πελάτες που συναντούσε στο δρόμο και τους πρότεινε τις ερωτικές της υπηρεσίες. Κάθε ερωτικό ραντεβού κόστιζε 100 ευρώ. Έτσι, άνδρες της Ασφάλειας, ύστερα από πληροφορίες "παγίδευσαν" χθες βράδυ την 23χρονη καθώς ο υποτιθέμενος πελάτης που εμφανίστηκε ήταν αστυνομικός.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η 23χρονη είχε συνεργό ή συνεργούς.

thebest

Ακαμπτη η Μέρκελ, θέτει νέους όρους!

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα ενεργοποιηθεί μόνο αν απειληθεί "η σταθερότητα του ευρώ στο σύνολό του" και εάν η Αθήνα παρουσιάσει ένα "αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα".

Η Μέρκελ, που έκανε δηλώσεις λίγο αφότου η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε επισήμως την οικονομική υποστήριξη των εταίρων της της ζώνης του ευρώ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), έθεσε κάποιους όρους, την ώρα που οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θεωρούν την παροχή των δανείων στην Ελλάδα τετελεσμένο γεγονός.

"Όταν παρουσιαστεί ένα (οικονομικό) σχέδιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το ΔΝΤ θα πρέπει να καθορίσουν αν βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου η σταθερότητα του ευρώ στο σύνολό του επιβάλλει να προσφέρουμε βοήθεια στην Ελλάδα", δήλωσε η Μέρκελ.

Επιμένοντας στην αναγκαιότητα η Ελλάδα να εκπληρώσει "αυστηρούς όρους" υπό τη μορφή ενός "αξιόπιστου οικονομικού προγράμματος" προκειμένου να μειώσει το μεγάλο δημοσιονομικό της έλλειμμα, η κ. Μέρκελ έκρινε ότι δεν είναι "δυνατό σήμερα να δώσουμε πληροφορίες για τη φύση ή για το πόσο της βοήθειας" που θα δοθεί στην Ελλάδα.

"Μια απόφαση θα μπορεί να ληφθεί μόνο όταν παρουσιαστεί το (οικονομικό) πρόγραμμα", χωρίς αμφιβολία "σε μερικές ημέρες", πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.




(Ethnos)

Μενού με... λαχταριστά έντομα

Ψητά, βραστά, τηγανητά, στον ατμό, στα κάρβουνα ή ωμά, όπως τα επιθυμεί ο πελάτης, λαχταριστά... έντομα καταφτάνουν στο τραπέζι του, αρκεί να βρεθεί στο «Cafe Insecta» στο Οχάιο. Το μενού περιλαμβάνει ακρίδες, πεταλούδες, σκαθάρια, μυρμήγκια, σκώρους, τερμίτες, τριζόνια και μέλισσες. Το καφέ βρίθει πελατών, καθώς η εντομοφαγία κερδίζει συνεχώς οπαδούς - ακόμα και παιδιά. Οπως εξηγεί ο σεφ, τα έντομα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε νοστιμιά, ενώ είναι και πολύ υγιεινή τροφή.

ethnos

Ο Χριστοφοράκος «έδωσε εντολή να καταστραφεί το αρχείο του 2001-2005»

Από τον Αύγουστο του 2007, τέσσερις μήνες πριν από την παραίτηση του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Siemens ΑΕ και ενώ είχε ξεσπάσει το ομώνυμο σκάνδαλο, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έδωσε εντολή στην ιδιαιτέρα του, Αικατερίνη Τσακάλου, να καταστρέψει το αρχείο της προηγούμενης πενταετίας (2001-2005), επικαλούμενος την ύπαρξη φορολογικών στοιχείων, για τα οποία δεν ήταν πλέον υπόχρεη η εταιρεία.

Αυτό επανέλαβε κατά τη δεύτερη και καταληκτική της κατάθεση ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής η κ. Τσακάλου, με την υπογράμμιση ότι οι σχέσεις της με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της εταιρείας διερράγησαν, γιατί δεν εξετέλεσε καθ' ολοκληρίαν την εντολή του, επικαλούμενη τεράστιο όγκο εγγράφων και φόρτο εργασίας.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν της ζήτησε να καταστρέψει τα ημερολόγια, ενώ σε ερώτηση αν με το ξέσπασμα του σκανδάλου διαισθάνθηκε αγωνία και προπαρασκευαστικές ενέργειες του Μιχάλη Χριστοφοράκου για να φύγει στο εξωτερικό, υποστήριξε ότι συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

Υποστήριξε ότι όλα τα έγγραφα που είχε στη διάθεσή της για δώρα πάσης φύσεως ή εκπτωτικά τιμολόγια προς πολιτικά πρόσωπα -τα οποία, όπως είπε, δεν ξεπερνούσαν τα είκοσι- τα παρέδωσε στους ανακριτές.

Α. Σαμαράς: Η κρίση δανεισμού είναι αποκλειστικό «κατόρθωμα» του ΠΑΣΟΚ

«Η οικονομική εξάρτηση του τόπου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι προσωπικό κατόρθωμα του Πρωθυπουργού» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, επιτιθέμενος εκ νέου με δριμύτητα κατά της κυβέρνησης. Σε δηλώσεις του για το αίτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης από τη χώρα μας, σημείωσε πως «συνέβη εκείνο που δεν έπρεπε», επαναλαμβάνοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι που δημιούργησε την κρίση δανεισμού. «Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε σχέδιο εξαρχής, το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να πλήξει τη ΝΔ» συμπλήρωσε.



Και επισήμως το αίτημα προς το ΔΝΤ και την ΕΕ

Σαλπάρισμα "σε μία νέα Οδύσσεια για τον ελληνισμό", ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, με την επίσημη πλέον προσφυγή της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Παράλληλα όμως μετέδωσε και μια αισιοδοξία, λέγοντας ότι "ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει και τα νερά". Την προσφυγή ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, από το Καστελόριζο, στον απόηχο της εκτόξευσης των επιτοκίων του ελληνικού χρέους σε διψήφιο ποσοστό, της νέας υποβάθμισης από τον οίκο αξιολόγησης Μoody's και της χθεσινής ανακοίνωσης της Γιούροστατ ότι το έλλειμμα του 2009 αγγίζει το 14%. "Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φτάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου. Εξήγησε ότι οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν, είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της ΕΕ, είτε γιατί κάποιοι αποφάσιζαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία. Τόνισε δε, ότι και σήμερα "η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει τις θυσίες του ελληνικού λαού και την ομαλή πορεία της Οικονομίας και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες, από τα ακόμα μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμα χειρότερα, από τη δυσκολία δανεισμού. Είναι ανάγκη να ζητήσουμε την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και έδωσα σχετική εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου", είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Βιστωνίδα και Γραμματικό στο «μικροσκόπιο» της Εξεταστικής

Σε κατηγορηματική διάψευση προηγούμενης κατάθεσης που τον ήθελε εμπλεκόμενο στην επιλογή εκτάσεων εκ μέρους της Μονής Βατοπεδίου, στο Γραμματικό, προέβη ο σύμβουλος του δήμου Μαραθώνα και παράγων του κόμματος Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική, Κώστας Νησιώτης.

«Δεν έχω περιηγηθεί ποτέ στη συγκεκριμένη περιοχή. Έχω παραδεχθεί ενώπιον μιας κάμερας στο κανάλι MEGA, ότι έχω δει τον Αρσένιο δύο φορές σαν στενός συνεργάτης του δημάρχου Μαραθώνος, κατά το τέλος του 2007 προς 2008, αφού μας ανακοίνωσε ότι έχει γίνει η ανταλλαγή μιας έκτασης στα όρια του δήμου Μαραθώνος με το Γραμματικό - και ήθελε να δει το δήμαρχο, για να έχει την πολιτική θέση του δημάρχου για το θέμα της Μονής που ήθελε εκεί να φτιάξει κάτι. Μέχρι και την ημέρα που επισκέφθηκε το γραφείο του δημάρχου, εγώ δεν εγνώριζα τίποτα γι’ αυτό».

Σε ερώτηση εάν ο ίδιος υπήρξε κομματάρχης του Θ. Ρουσόπουλου, απάντησε: «Κομματάρχης; Θεωρώ ότι έχουν τελειώσει. Στο παρελθόν. Ήμουν πολιτικός φίλος του κ. Ρουσόπουλου και αυτό συνέβη λόγω της ιδιότητάς μου στο γραφείο του δημάρχου Μαραθώνος. Θέλαμε κάποια σχέση με πολιτικά πρόσωπα. Τον κ. Ρουσόπουλο τον γνώρισα στο γραφείο του τον Απρίλιο ή το Μάιο του 2007. Τότε ξεκίνησε μια συνεργασία με το δήμο του Μαραθώνα και μια επαφή. Και πριν τις εκλογές του 2007, τον Αύγουστο, έγινε μια συγκέντρωση στο σπίτι μου με αρκετό κόσμο για να τον προωθήσουμε για τις εκλογές. Τελικά, ανεστάλη η κάθοδος στις εκλογές».

Ahmedinejad: δεχόμαστε «σατανικές» πιέσεις

Ο πρόεδρος του Ιράν, Mahmud Ahmedinejad, καταδίκασε σήμερα της «σατανικές» πιέσεις που δέχεται η χώρα του και η Ζιμπάμπουε, κατά τη διάρκεια δείπνου που είχε με τον πρόεδρο, Robert Mugabe.

«Το Ιράν και η Ζιμπάμπουε είναι δύο χώρες που επιμένουν να προασπίζονται την εθνική τους κυριαρχία και την ελευθερία. Υφιστάμεθα αυξανόμενες πιέσεις από τις ιμπεριαλιστικές, αποικιοκρατικές χώρες» είπε ο Ahmedinejad, προσθέτοντας: «Καταδικάζω όλες τις «σατανικές» πιέσεις.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συζητά αυτήν την περίοδο την ενδεχόμενη αύξηση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν. Στο καθεστώς του Robert Mugabe έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Δύση μετά την αμφιλεγόμενη επανεκλογή του στη θέση του προέδρου της Ζιμπάμπουε, το 2002.

zougla

Obama: Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος

Απόλυτη προτεραιότητα του Barack Obama είναι η λήψη άμεσων μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες μετά από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου «Deepwater Horizon», στον Κόλπο του Μεξικού.

Η έκρηξη έχει ήδη προκαλέσει ανησυχίες για μεγάλης κλίμακας οικολογική καταστροφή, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα προσφέρει κάθε απαραίτητη βοήθεια, στο πλαίσιο των προσπαθειών διάσωσης και αντιμετώπισης των συνεπειών που υπάρχουν για το περιβάλλον.

ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΜΕΣΣΙΑ . Επειγόντως

Νιώθω μεγάλη απογοήτευση από την Ελλάδα.. Τους πολιτκούς της, τα συστήματά της, τη Δικαιοσύνη της, την αστυνομία, τα πάντα.. Σαν απλός Έλληνας, με κατήντησαν να θέλω να φύγω μακριά από την πατρίδα μου και τον τόπο μου.. Μεγάλη απογοήτευση..

Θέλω έναν Μεσσία.. Να κάνει τα πράματα πιο εύκολα, πιο ανθρώπινα, δίκαια, όπως αρμόζει στον Έλληνα.. Θέλω έναν Μεσσία που θα σηκώσει τη δίστομο ρομφαία του και θα πατάξει όλους εκείνους τους ψεύτες πολιτικούς.. που τόσα χρόνια με κοροϊδεύουν, με εμπαίζουν, με κλέβουν, με ταλαιπωρούν..

Ναι, χρειάζομαι ένα Μεσσία που θα με βοηθήσει να ξεφύγω από όλα όσα με πληγώνουν και με κάνουν να πονώ.. που θα μου δώσει όραμα, ελπίδα κι ανάσα σε τούτο το σάπιο σύστημα. Βέβαια, τώρα πια είμαι απολύτως σίγουρος... Ο Μεσσίας μου είναι απαραίτητος..

Πως με κατάντησαν έτσι ; Εμένα, τον φιλότιμο Έλληνα, που τους έδωσα και την ψυχή μου; Πως με έφτασαν να θέλω τον "Μεσσία" μου ;;; . 

Ηχηρή διαδήλωση εν μέσω πολιτικής κρίσης στο Βέλγιο

Περίπου 1500 Φλαμανδοί διαδήλωσαν χθες το βράδυ στο φλαμανδικό προάστιο των Βρυξελλών, εν μέσω της πολιτικής κρίσης που ξέσπασε στο Βέλγιο με αφορμή τη διένεξη μεταξύ γαλλόφωνων και φλαμανδόφωνων.

Οι οργανωτές της διαδήλωσης υποστηρίζουν ότι σ' αυτήν συμμετείχαν "περισσότερα από 3000 άτομα". Η κινητοποίηση οργανώθηκε στη Βιλβόρντ, μία από τις πόλεις της περιφέρειας Βρυξελλών-Αλ-Βιλβόρντ, απ' όπου ξεκίνησε η κρίση.

Νωρίτερα, ένα από τα κόμματα που συμμετείχαν στον κυβερνητικό συνασπισμό, το φλαμανδικό Open VLD, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, γεγονός που ανάγκασε τον πρωθυπουργό Ιβ Λετέρμ να υποβάλλει την παραίτησή του.

Ο βασιλιάς Αλβέρτος Β΄, στον οποίο υπέβαλε ο Λετέρμ την παραίτησή του, έχει ζητήσει, πάντως, λίγο χρόνο για να σκεφτεί, εάν θα την κάνει αποδεκτή.

zougla

Απαγωγή Γάλλου τουρίστα και ξεναγού στο βόρειο Νίγηρα

Ένας Γάλλος τουρίστας και ο Αλγερινός οδηγός-ξεναγός του απήχθησαν στο βόρειο Νίγηρα, κοντά στα σύνορα της χώρας με το Μάλι και την Αλγερία, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή από το Νιαμέι.

Η απαγωγή έγινε αργά χθες το βράδυ κοντά στο Τιγκουντάν Τεσούν. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη απαγωγή που σημειώνεται σ' αυτήν την μεγάλη, ερημική περιοχή, όπου δρουν συμμορίες, πρώην αντάρτες και οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της, αλλά δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
 
zougla

Έκρηξη βόμβας στη Βόρεια Ιρλανδία

Βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε ένα αυτοκίνητο εξερράγη χθες το βράδυ, μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα στο Νιουταουνχάμιλτον, της κομητείας Ορμά της Βόρειας Ιρλανδίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες από την έκρηξη. Ωστόσο, το BBC μεταδίδει ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, πυροτεχνουργοί του στρατού εξουδετέρωσαν ένα εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος σε ένα αυτοκίνητο, έξω από αστυνομικό τμήμα της πόλης.

zougla

Δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή στη φυλακή

Την τελευταία του πνοή άφησε στη φυλακή ο δημοσιογράφος, Μπίμπι Ενγκότα, και διευθυντής του Cameroun Express, ο οποίος κατηγορούνταν για πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων.

Ο αδερφός του αποθανόντα πρόσθεσε ότι πριν φυλακιστεί αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, όπου σε συνδυασμό με την έλλειψη ιατρικής παρακολούθησης του στοίχησαν τη ζωή.

Η Ενριέτ Εκουί, σύμβουλος του Εθνικού Συνδικάτου Δημοσιογράφων του Καμερούν (SNJC) είπε εξάλλου ότι εδώ και δύο εβδομάδες ο Ενγκότα δεν είχε καμία ιατρική περίθαλψη. "Είμαι σοκαρισμένη και αηδιασμένη", πρόσθεσε.

Ο Ενγκότα, μαζί με τους δημοσιογράφους Σερζ Σαμπουάνγκ της εφημερίδας La Nation και Ρομπέρ Μιντσά της Le Devoir, κατηγορήθηκαν από τις Αρχές ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή του γενικού γραμματέα της προεδρίας της Δημοκρατίας σε έγγραφα και τα χρησιμοποίησαν με σκοπό τον εκβιασμό.

zougla

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μπανγκόκ

Εκατοντάδες άνδρες των ειδικών μονάδων της αστυνομίας παρατάχθηκαν πριν από λίγη ώρα, απέναντι στα οδοφράγματα που έχουν στήσει οι οπαδοί της αντιπολίτευσης στην περιοχή Σιλόμ, που βρίσκεται στον επιχειρηματικό τομέα της Μπανγκόκ.

Σύμφωνα με την ταϊλανδική τηλεόραση, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους διαδηλωτές «με τα κόκκινα πουκάμισα» - που ζητούν την προσφυγή στις κάλπες - να διαλύσουν τα οδοφράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι διαδηλωτές απάντησαν στους αστυνομικούς ρίχνοντας κάποιο υγρό, πιθανότατα βενζίνη, πάνω στα οδοφράγματα, που είναι φτιαγμένα με ελαστικά και ξύλα.

Χθες, μετά από μία σειρά εκρήξεων στην περιοχή έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι. Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι οι χειροβομβίδες ρίχτηκαν από την περιοχή όπου έχουν συγκεντρωθεί οι οπαδοί της αντιπολίτευσης. Οι διαδηλωτές με τα «κόκκινα πουκάμισα» από την πλευρά τους, αρνήθηκαν ότι έχουν την ευθύνη για τους τρεις θανάτους.

zougla

Απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο προηγουμένως είχε παραδοθεί στις φλόγες.

Συγκεκριμένα, μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα, άνδρες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο 46ο χλμ της Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των Οινοφύτων, καθώς είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε ένα αυτοκίνητο. Δυστυχώς, εντόπισαν το απανθρακωμένο πτώμα ενός άνδρα, περίπου 30 ετών, στη θέση του οδηγού.

Μέχρι στιγμής, άγνωστη παραμένει η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν το όχημα έπιασε φωτιά, εν κινήσει.

zougla

Ας βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπό μας...

Η νεαρή Ιωάννα Σπυράκου χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας... Η Ιωάννα πάσχει από τετραπάρεση και πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία βλαστοκυττάρων στη Μόσχα.. Για το λόγο αυτό έχει ανοιχθεί αριθμός λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα για όποιον θέλει να βοηθήσει.. Ας βοηθήσουμε, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του.. Όσα Μπλόγκ επιθυμούν μπορούν να βοηθήσουν δημοσιεύοντας το κείμενο..

Αριθμός Λογαριασμού : 374/646306-17 Εθνική Τράπεζα

Η Ιωάννα μας έστειλε το παρακάτω κείμενο :

Πυρά ομαδόν στον Ψωμιάδη

Με τα «45άρια» η αντιπολίτευση σημαδεύει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη! Εξακόσια «μικρά» έργα, των 45.000 ευρώ, με απευθείας ανάθεση, «πέρασαν» από τη σημερινή διοίκηση της νομαρχίας, με τεράστιες απώλειες για το ελληνικό Δημόσιο, κατήγγειλαν χθες τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. «Λειτουργεί ως τρομοκράτης», δήλωσαν σε συνέντευξη που έδωσαν, με αφορμή την επίθεση του νομάρχη κατά του πρώην αντινομάρχη του, Γιάννη Μπίκου.

«Τον καλούμε να παραιτηθεί, αλλά θα καταφύγουμε με αναφορά και στην Περιφέρεια για τη βίαιη επίθεση μέσα στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου. Είδαμε ένα νομάρχη έξαλλο, που μπήκε για να "καθαρίσει"», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι επικεφαλής των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ Νίκος Γιαννόπουλος, των Οικολόγων Δήμητρα Γωγάκου και του ΣΥΡΙΖΑ Στρατής Πλωμαρίτης.

Αφορμή για την έκρηξη του νομάρχη αποτέλεσε η αιχμή του πρώην αντινομάρχη του, Γιάννη Μπίκου, σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις «μικρών» έργων, που όμως προξενούν τεράστια ζημιά στο ελληνικό δημόσιο, όπως ανέφεραν στη συνέντευξη οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.

Στην Κομισιόν η ρύπανση του ποταμού Πείρου

Πάτρα

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος έφτασε το θέμα της ρύπανσης του μεγαλύτερου ποταμού της Αχαίας Πείρου που πηγάζει από τον Ερύμανθο και εκβάλει στον Πατραϊκό Κόλπο.

Όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής μετά από τις καταγγελίες κατοίκων για τη ρύπανση του ποταμού και αυτοψία του Ελληνικού Κέντρου Προστασίας Άγριων Ζώων και του Συλλόγου Κάτω Αλισσού, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες και αναλύσεις σε πιστοποιημένο εργαστήριο οι οποίες κατέδειξαν εκτεταμένη ρύπανση σε όλο το μήκος του ποταμού έως τις εκβολές του και μεγάλη ποιοτική υποβάθμιση των υδάτων του που δεν ανταποκρίνεται στους στόχους της Οδηγίας-Πλαίσιο για τα ύδατα. Η ρύπανση οφείλεται κυρίως στις εναποθέσεις αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων

Enet

Σε δική παραπέμπεται αστυνομικός για υπόθεση τοκογλυφίας

Την παραπομπή σε δίκη αστυνομικού που κατηγορείται για υπόθεση τοκογλυφίας από το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα ο κατηγορούμενος είχε δανείσει, το καλοκαίρι του 2008, σε οδηγό ταξί, τον οποίο είχε γνωρίσει εκείνη την περίοδο, το ποσό των 30.000 ευρώ, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Μάλιστα, οι δυο τους είχαν συμφωνήσει να του επιστρέψει τα χρήματα τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, καταβάλλοντας του επιπροσθέτως ένα μικροποσό.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά τη χορήγηση του "δανείου", ο αστυνομικός, που το διάστημα εκείνο υπηρετούσε σε Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, απειλούσε τον οδηγό ταξί, να του υπογράψει αρχικά τρεις συναλλαγματικές, συνολικής αξίας 42.500 ευρώ, και στη συνέχεια άλλες πέντε συναλλαγματικές, αξίας 33.000 ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2009 ο οδηγός ταξί κατέφυγε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το συνάδελφό τους, την ώρα που παραλάμβανε 58.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ως μέρος συμφωνίας με το θύμα του για τη διευθέτηση της υπόθεσης.

Προκαταρκτική εξέταση για καθυστέρηση εκκαθάρισης κρατικού ομολόγου


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, ύστερα από καταγγελία του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κώστα Μίχαλου, σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι τραπεζικό στέλεχος καθυστέρησε να εκκαθαρίσει κρατικό ομόλογο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μίχαλος, τραπεζικό στέλεχος καθυστέρησε να εκκαθαρίσει κρατικό ομόλογο με αποτέλεσμα να επέλθει ζημιά στο Δημόσιο λόγω της διαφοράς των τιμών των σπρεντς.

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον αρμόδιο για οικονομικές υποθέσεις Εισαγγελέα πρωτοδικών, Παρασκευά Αδάμη, ο οποίος αφού διακριβώσει την βασιμότητα της καταγγελίας θα ερευνήσει αν και σε βάρος ποιών προκύπτουν ποινικές ευθύνες .

Enet

ΝΔ: Στο λαϊκισμό καταφεύγει ο πρωθυπουργός

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως τις τελευταίες ημέρες "είμαστε μάρτυρες επικοινωνιακής εκστρατείας του κυβερνητικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ με στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη να δείξει δήθεν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα στρέφεται στο ΔΝΤ".

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο πρωθυπουργός καταφεύγει στο λαϊκισμό, στην προσπάθειά του να πείσει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

"Ο κ. Παπανδρέου παραβλέπει σκοπίμως ότι δεν είχε τεθεί από καμία πλευρά, ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θέμα ΔΝΤ για την Ελλάδα", πρόσθεσε, αναφέροντας πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβαλε αυτό το θέμα στο τραπέζι.

"Υποκρίνεται ότι φταίνε οι άλλοι", συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ μας οδηγεί με τις παραλείψεις του στον κλοιό, στη μέγγενη των όρων του ΔΝΤ. Αξίζει να θυμηθούμε, είπε, τις δηλώσεις περί "Τιτανικού" και περί δήθεν διεφθαρμένης, υπό χρεοκοπία, χώρας, με αποτέλεσμα να μας αποδοκιμάζουν οι αγορές και να ανεβαίνει το κόστος δανεισμού.

Ο κ. Παναγιωτόπουολος τόνισε ότι η ΝΔ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και ότι δεν αρνήθηκε ποτέ το μερίδιο των δικών της ευθυνών.

Παραιτήθηκε ο Ρέμος από τον Ηρακλή

Την αποχώρησή του από τον Ηρακλή και την μεταβίβαση των μετοχών του χωρίς κανένα τίμημα στον Ερασιτέχνη και τον Ανδρέα Παντελή, ανακοίνωσε ο Αντώνης Ρέμος.

Σε ανακοίνωσή του, ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΠΑΕ επεσήμανε πως εξαντλήθηκαν οι οικονομικές του δυνατότητες, ενώ παραδέχθηκε πως έκανε λάθη.

«Δεν διεκδίκησα, ούτε διεκδικώ τον τίτλο του καλύτερου μάνατζερ, αλλά ό,τι έκανα ήταν λόγω της αγάπης μου για την ομάδα μας και μόνο και τα κίνητρά μου ήταν μόνο αγαθά», πρόσθεσε.

Το 50% των μετοχών του πάει στον Ερασιτέχνη και το υπόλοιπο 50% στον Ανδρέα Παντελή, ο οποίος θα πρέπει να δώσει στην ΠΑΕ τις 500.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί αλλιώς το ποσοστό του θα πάει στον Ερασιτέχνη.

Καταγγέλλουν την απεργία των ναυτεργατών

Επιδεινώνει την οικονομική ασφυξία, η αυθαίρετη κατάληψη του λιμανιού του Πειραιά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με αφορμή την 48ωρη απεργία που κήρυξαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και Στέφενσον.

«Είναι πράγματι οδυνηρό μια ομάδα συνδικαλιστών να οξύνει, για τους δικούς της λόγους, τα δυσμενή αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε, με εκβιασμούς, καταλήψεις και κινητοποιήσεις εις βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων» σημειώνει.

Ζητούν, «να γίνουν άμεσα σεβαστές οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η χώρα μας θα οδηγηθεί στην αναρχία του όχλου, με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες».

Ανοίγουν τους λογαριασμούς της Τζούλιας Αλεξανδράτου

Σύμφωνα με την εκπομπή Κους-Κους ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε έρευνα, προκειμένου να εξεταστεί αν αποκρύπτει έσοδα ή περιουσιακά στοιχεία.

Η έρευνα μάλιστα θα περιλαμβάνει έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο και άρση του τραπεζικού απορρήτου της, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει κάποιο ακίνητο στο όνομά της αλλά και το ύψος των τραπεζικών της λογαριασμών.

Επίσης διερευνάται αν η «απόλυτη Ελληνίδα star» εμπλέκεται με ξέπλυμα χρήματος, κυρίως μετά τα όσα ακούστηκαν για το 1.000.000 ευρώ που πήρε για το περίφημο καυτό dvd! Από τον εισαγγελέα δεν γλιτώνει ούτε και ο "εκπρόσωπος τύπου" Φουρ – Φουρ, αφού διερευνάται αν μπλέκεται κι αυτός με παράνομες πράξεις.

Η Τζούλια όπως δήλωσε στο Star, την ερχόμενη Δευτέρα θα πάει στο υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα συναντηθεί με τον υπουργό!

Hbnews

Σύλληψη 19χρονης για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, μία 19χρονη, την οποία αναζητούσαν οι Αρχές για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Οι αστυνομικοί είχαν χάσει τα ίχνη της, στις 26 Σεπτεμβρίου το 2009, μετά την έφοδο στο σπίτι που χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην οδό 25η Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, αποτυπώματα της νεαρής κοπέλας, είχαν βρεθεί στην εν λόγω γιάφκα.

Για την νεαρή κοπέλα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης το οποίο εξέδωσε η 32η τακτική ανακρίτρια.

Καταδίκη για τον πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου

Ανυποστήρικτη έκρινε την έφεση του πρώην δημάρχου Αμαρουσίου, Παναγιώτη Τζανίκου, για την εις βάρος του καταδικαστική απόφαση για τη συκοφαντική δυσφήμηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Σοφίας Σακοράφα, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κ. Τζανίκο την ποινή της 10μηνης φυλάκισης.

Η κα Σακοράφα είχε υποβάλει μήνυση κατά του πρώην δημάρχου Αμαρουσίου, επειδή, όπως υποστήριξε, την είχε αποκαλέσει γαϊδουρινό ίππο τόσο του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, όσο και επιχειρηματιών.

Η αντιδικία των δύο, οι οποίοι ανήκαν στην ίδια δημοτική παράταξη, εκδηλώθηκε ανοιχτά σε δύο συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, στις 16 και 22 Απριλίου 2003.

Μήλον της έριδος αποτέλεσε η εγκατάσταση – εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 – του δημοσιογραφικού χωριού, το οποίο ο τότε δήμαρχος Αμαρουσίου ήθελε να κατασκευαστεί σε περιοχή του δήμου, βρίσκοντας, όμως, απέναντί του την κα Σακοράφα.

Τότε, κατά τη διάρκεια ανοιχτών δημοτικών συμβουλίων, ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου κατηγόρησε τη δημοτική του σύμβουλο και τον σύζυγό της ότι ζημίωσαν τον δήμο κατά 25 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, διέρρεε μέσω τοπικών εφημερίδων ότι η Σοφία Σακοράφα είναι το «μακρύ χέρι» του Κώστα Λαλιώτη.

Σύμφωνα με την μάρτυρα κατηγορίας, Αικατερίνη Ψάλτη, η οποία ήταν τότε υπεύθυνη των ζητημάτων του δημοσιογραφικού χωριού, η ουσιαστική αιτία της «κόντρας» είχε την αφετηρία της στην κατάργηση της υπουργικής απόφασης που προέβλεπε την αύξηση του συντελεστή δόμησης (σ.σ. ο πρώην δήμαρχος είναι πολιτικός μηχανικός).

HBnews

Νέα μέτρα ή έξοδο από το Ευρώ

Η Ελλάδα θα πρέπει ή να εντατικοποιήσει το σχέδιο λιτότητας ή να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών της Γερμανίας, Φρανκ Σέφλερ.

Σύμφωνα με προδημοσίευση άρθρου στην έκδοση της Παρασκευής της εφημερίδας Handelsblatt, ο Σέφλερ, ο οποίος είχε προτείνει την πώληση ελληνικών νησιών, δήλωσε ότι το πρόβλημα με το χρέος της Ελλάδας επιδεινώνεται και ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Τονίζει μάλιστα ότι «αν η Ελλάδα δεν μπορεί να περάσει αυτά τα μέτρα λιτότητας, πρέπει να φύγει εθελοντικά από την ευρωζώνη», όπως είπε.

Υπέκυψε στις πιέσεις της ΝΔ ο Α. Λοβέρδος

Απέσυρε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά από αντιδικία με τη Ν.Δ., τη διάταξη του νομοσχεδίου του υπ. Εργασίας για την εργασιακή ασφάλεια, με την οποία προβλεπόταν προσλήψεις στις ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός Εργασίας αν και τόνισε πως πρόκειται για μια διάταξη που υπάρχει από το 1998 και απλώς αναπαράγεται σε αυτό το νομοσχέδιο, κατηγόρησε τη Ν.Δ. για προσπάθεια που υποκρύπτει μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να εμφανίσει την Κυβέρνηση ότι καταστρατηγεί το ΑΣΕΠ.

«Γαία πυρ μειχθήτω. Η χώρα είναι σε δύσκολη φάση και σε θέματα στα οποία γίνονται απόπειρες δημιουργίας υποψιών, δεν ανεχόμαστε μύγα στο σπαθί και δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας» τόνισε χαρακτηριστικά πριν ανακοινώνει ότι παίρνει πίσω τη διάταξη αυτή.

Νωρίτερα η Ν.Δ. δια του βουλευτή της Γιάννη Βρούτση είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για απόπειρα διορισμού ημετέρων στο δημόσιο με αναξιοκρατικά κριτήρια και για δημιουργία νέας γενιάς συμβασιούχων.

Πιο ενωμένοι από ποτέ…

Μπορεί ο πρίγκιπας William και η αγαπημένη του Kate Middleton να μην έχουν ακόμα αρραβωνιαστεί, αλλά είναι πιο ενωμένοι από ποτέ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πρίγκιπας William επισκέφθηκε τους γονείς της συντρόφου του και έδειχνε πολύ δεμένος και άνετος μαζί τους.

Πιο στενή φαίνεται πως είναι η σχέση του με τον πατέρα της Kate, όπου σε συζήτηση που είχαν μεταξύ τους εκείνος συμφωνούσε μαζί του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ναι, μπαμπά».

zougla

Ανάληψη ευθύνης για επίθεση στο γραφείο του Πρωτόπαπα

Με προκήρυξή στο «Indymedia» η οργάνωση «Μηδενική ανοχή» αναλαμβάνει, την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις 14 Απριλίου στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα.

Σύμφωνα με το κείμενο της προκήρυξης χρησιμοποιήθηκαν έξι φιάλες βουτανίου και δύο λίτρα βενζίνη.

Η οργάνωση ζητά μεταξύ άλλων την απελευθέρωση των συλληφθέντων για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», της 17Ν και καταλήγει: «Τιμή για πάντα στον Λάμπρο Φούντα».

Έχω σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ από τον Βγενόπουλο

"Έχουμε πολύ σοβαρότερες δουλειές από το να ασχολούμαστε με ανοησίες", δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ fm ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης αναφερόμενος στο τι απέγιναν να 50 εκατ. που έδωσε ο Βγενόπουλος για τη διαχείριση κονδυλίων για αναδασώσεις στη Σάμο, το 2001.

"Αυτό που είχα να πω το είπα, δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με θέματα ανόητα. Οι δραχμές, ήτοι τα 144 χιλιάδες ευρώ δεν εδόθησαν ποτέ σε εμένα, εδόθησαν κατευθείαν στον δήμο, από εκεί και πέρα εμείς τις παρεμβάσεις που κάναμε εκείνη την εποχή ήταν εκατοντάδες εκατ. σε καμένες περιοχές, σε καμένα κτίρια, κι από εκεί και πέρα νομίζω ότι εκείνο που έχει σημασία είναι ότι κάποιοι επιδιώκουν για άλλους λόγους να προσανατολίσουν τις συζητήσεις" είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ερωτώμενος κατά πόσο έχει προχωρήσει η διαδικασία που έθεσε του ελέγχου, για το αν είναι σύννομη η συγχώνευση ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και AEGEAN απάντησε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου, ούτε των εθνικών κυβερνήσεων, αλλά των ανεξάρτητων αρχών, και στην συγκεκριμένη περίπτωση της ανεξάρτητης αρχής ανταγωνισμού.

"Εμείς στείλαμε το ερώτημα σύμφωνα με αυτά που έχουμε υπ’ όψιν μας αυτήν την στιγμή. Από εκεί και πέρα γνωρίζουμε ότι ο κανονισμός και η οδηγία δεν προβλέπει προσυνεννόηση πριν από την τελική έγκριση της αρμόδιας επιτροπής ανταγωνισμού", είπε.

Ωστόσο ανέφερε ότι δεν έχει πάρει απάντηση ακόμα από την Εθνική Επιτροπή Ανταγωνισμού ως προς το μέλλον, ως προς το συγκεκριμένο αν και του εστάλη απάντηση ότι εξετάζει το εν λόγω θέμα αλλά και το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής στις αερομεταφορές, το οποίο δεν είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου γιατί όπως είπε είναι ελεύθερη η αγορά.

Μάλιστα ο κ Σηφουνάκης είπε "εδώ συμβαίνει το εξής περίεργο: είναι πολύ πιο συμφέρον να πάει κανείς και να έρθει στις Βρυξέλλες από ότι να πάει και να έρθει σε ένα από τα ακριτικά μέρη της Ελλάδας".

HBnews

Αθώα τα στελέχη της ΕΥΠ για τις απαγωγές Πακιστανών

Αθώα τα στελέχη της ΕΥΠ τα οποία εμπλέκονταν στην υπόθεση των καταγγελιών για απαγωγές Πακιστανών υπηκόων το καλοκαίρι του 2005 σε Αθήνα και Ιωάννινα. Με το βούλευμά τους οι δικαστές του συμβουλίου, κάνοντας δεκτή ανάλογη πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ν. Ορνεράκη, κρίνουν ότι δεν αποδείχθηκε σχέση της ΕΥΠ στην υπόθεση.Απαλλακτικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για δύο στελέχη της ΕΥΠ Σημειώνουν ακόμη πως από τη διερεύνηση του θέματος δεν προέκυψαν ικανές ενδείξεις για τη συμμετοχή προσωπικού της ΕΥΠ στην «φερόμενη ως πραγματοποιηθείσα επιχείρηση» και δεν αποδείχθηκε «ότι η ΕΥΠ δρα με αυτές τις μεθόδους».

Οι δικαστές, οι οποίοι επικαλούνται αρκετά σημεία από την κατάθεση που έχει δώσει ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Ι. Κοραντής, επισημαίνουν ότι οι καταθέσεις των εγκαλούντων Πακιστανών παρουσιάζουν αντιφάσεις τις οποίες αποδίδουν στην «εσωτερική διαμάχη που υφίσταται στους κόλπους της πακιστανικής κοινότητας».

Thebest

Φρίκη από το νέο Κωσταλέξι

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στην Αυλίδα της Εύβοιας. Αστυνομικοί συνοδευόμενοι από Εισαγγελέα, πήγαν σε σπίτι που ήταν κλειδωμένο. Ανακάλυψαν πως εκεί δεν είχε τη δυνατότητα κανείς να μπει ή να βγει. Για να ανοίξουν, φώναξαν κλειδαρά και μετά από λίγη ώρα βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη μιας 24χρονης κοπέλας. Η νεαρή γυναίκα που αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά και διανοητικά προβλήματα, ήταν μόνη και αβοήθητη στο κλειδωμένο της σπίτι. Η 48χρονη μητέρα της, την είχε εγκαταλείψει, παρά το γεγονός ότι ήταν υποχρεωμένη από το νόμο, να την περιθάλπει και να την διατρέφει, επειδή η 24χρονη δεν ήταν σε θέση να συντηρήσει τον εαυτό της. Αντί όμως να φροντίσει το παιδί της το κλείδωσε, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα για πόσες ημέρες η νεαρή γυναίκα παρέμεινε μόνη και αβοήθητη και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Η 24χρονη, μεταφέρθηκε στο γενικό νομαρχιακό νοσοκομείο Χαλκίδας για άμεση ιατρική φροντίδα, εξετάστηκε από γιατρούς του κέντρου ψυχικής υγείας Χαλκίδας και πλέον φιλοξενείται προσωρινά από στενό συγγενικό της πρόσωπο. Η αστυνομία αναζητεί για να συλλάβει στα όρια του αυτοφώρου την 48χρονη μητέρα, ενώ εναντίον της σχηματίστηκε δικογραφία.

Thebest

Στον Εισαγγελέα οι γιατροί με τα βρετανικά φακελάκια

Στον εισαγγελέα εφετών θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες το πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το θέμα των 13 γιατρών που είναι αναμεμιγμένοι σε υπόθεση δωροδοκίας από βρετανική εταιρία φαρμάκων, η... οποία προμήθευε τη χώρας μας με ορθοπεδικό υλικό.«Σε αυτή τη φάση, αξιολογούνται και διασταυρώνονται τα στοιχεία από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και τους κωδικούς της χρηματιστηριακής κίνησης των ατόμων που εμπλέκονται στην έρευνα και σύντομα θα υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση. Ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων που γίνεται από την ΥΠΕΕ, αφορά 10 νομικά και 25 φυσικά πρόσωπα», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης . Και οι δύο υπουργοί έκαναν λόγο για μια από τις μεγαλύτερες πηγές διαφθοράς στα νοσοκομεία της χώρας γεγονός «που δημιουργεί συνθήκες αποπνιξίας», όπως είπε ο κ. Καστανίδης ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε πως είναι απαραίτητη μια μεθοδικής επέμβασης για την αντιμετώπιση του φαινόμενου που «είναι δύσκολο γιατί έχουν αναπτύξει αμυντικούς μηχανισμούς». Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης τόνισε πως η εισαγγελική έρευνα πάνω στην υπόθεση θα συνεχιστεί εντατικά και μόλις ολοκληρωθεί θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό. «Παρακολουθώ στενά την υπόθεση και περιμένω το τελικό πόρισμα, προκειμένου η δικαιοσύνη να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει», ανέφερε ο κ. Καστανίδης. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: «Είκοσι δισ. ετησίως είναι το κόστος της διαφθοράς που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Υπάρχει δυσπιστία διότι στην Ελλάδα δεν έχει καταδικαστεί κανένας, παρ' ότι ακούει ότι το μαχαίρι θα μπει μέχρι το κόκαλο. Υπάρχει από το 1996 νόμος για την μηχανογράφηση που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και υποχρεώνει τα νοσοκομεία να έχουν ισολογισμούς». Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε πως κατασχέθηκαν λίστες με ονόματα γιατρών κατά τη διάρκεια οικονομικών ελέγχων και ερευνών σε εταιρίες με ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Thebest

Το "Βάλτε πλάτη" που έγινε "Στήστε κώλο"....

Είπαμε να "βάλουμε πλάτη" για να στηρίξουμε την Ελλάδα για το καλό όλων μας...

Δεν είπαμε να "στήσουμε κώλο" για το καλό όσων "κυβερνήσανε" και "κυβερνάνε".. ατάραχοι, ατιμώρητοι, ανενόχλητοι, άπληστοι και άνετοι..

http://www.anarxokommouni.blogspot.com/

Αναγκαστική προσγείωση ελληνικού A-7 Corsair

Ένα μονοθέσιο αεροσκάφος A-7E της 336 Μοίρας από την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση το μεσημέρι της Τετάρτης μετά από πρόσκρουση πτηνού στο αλεξήνεμο.

Ο χειριστής Σμηναγός, Ι. Μάραντος, παρότι τραυματισμένος, κατάφερε υπό αντίξοες συνθήκες να προσγειώσει επιτυχώς το αεροσκάφος στην Καλαμάτα, συνοδευόμενος από δεύτερο αεροσκάφος του σμήνους.

Δεν αλλάζουν χέρια βουλευτικές έδρες

Να απορριφθεί η ένσταση του Δ. Κρανιά, αναπληρωματικού βουλευτή ΝΔ του Νομού Αργολίδας, κατά του βουλευτή ΝΔ Ι. Ανδριανού, προτάθηκε στο εκλογοδικείο. Η προσφυγή έγινε, επειδή δεν είχε παραιτηθεί 18 μήνες πριν από τις εκλογές από τη θέση του διευθυντή γραφείου του πρωθυπουργού, όπου παρέμεινε μέχρι τις 10.9.2009.

Ο αρεοπαγίτης Β. Λυκούδης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το σχετικό συνταγματικό κώλυμα στην περίπτωση της πρόωρης προκήρυξης των εκλογών, αφού ο χρόνος διενέργειάς τους δεν είναι εκ των προτέρων γνωστός. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι το σχετικό κώλυμα μπορεί να υπάρχει μόνο για όποιον υπηρετεί πάνω από 30 μήνες από τη διενέργεια των εκλογών σε θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου διεύθυνσης με πανελλαδική εμβέλεια.

Επιπλέον, με παρόμοιο σκεπτικό ο σύμβουλος Επικρατείας Α. Κότσης πρότεινε να απορριφθεί ένσταση εκλογέα κατά του β' αναπληρωματικού βουλευτή ΠΑΣΟΚ του Νομού Αττικής Ν. Αναστασίου, που δεν είχε παραιτηθεί 18 μήνες πριν από τις εκλογές από τη θέση διευθυντή νοσοκομείου του ΙΚΑ.

Επίσης, ο αρεοπαγίτης Δ. Μαζαράκης εισηγήθηκε την απόρριψη της ενστάσεως αφενός του Γ. Καπίρη α' αναπληρωματικού βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων κατά του Γ. Παπαμανώλη βουλευτή ΠΑΣΟΚ, και αφετέρου του εκλογέα κατά του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Α. Τριανταφυλλόπουλου.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, ο εισηγητής δέχεται ότι δεν υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας από το γεγονός ότι και οι δύο υπηρετούσαν ως αντινομάρχες στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση της περιφέρειας, όπου ανακηρύχθηκαν βουλευτές.

Έλληνας εφοπλιστής κατηγορεί τον οίκο Sotheby’s για απάτη

Στο δικαστήριο θα οδηγηθούν ο γνωστός εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης της Marmaras Navigation Ltd, ο οποίος στις 2 Φεβρουαρίου 2010 κατέθεσε αγωγή κατά του οίκου Sotheby's και εναντίον του εκπροσώπου του Οίκου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνου Φράγκου που είναι senior director Ελληνικής Τέχνης και Ευρωπαΐκής Ζωγραφικής του 19ου αιώνα, αναφορικά με πώληση πλαστών έργων τέχνης. Συγκεκριμένα, στο Greek Sale της 14ης Νοεμβρίου 2007 ο Ελληνας μεγαλοεφοπλιστής αγόρασε για 950.875 ευρώ, περίπου 670.100 λίρες, μέσω εκπροσώπου που βρισκόταν στη δημοπρασία το έργο του Κωνσταντίνου Παρθένη «Η Παναγία με τον Χριστό», αριθμός lot 7, λάδι σε καμβά με διαστάσεις 93,5x66 και υπογραφή κάτω αριστερά, C. Parthenis - που ήταν και το επιλεγμένο έργο για το εξώφυλλο του καταλόγου, το οποίο σύμφωνα με την αγωγή είναι πλαστό. Από την αγωγή προκύπτει ότι τα έργα εξετάστηκαν λεπτομερώς από ομάδες εμπειρογνωμόνων που χρησιμοποιούν ειδικές μεθόδους. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην αγωγή, "ανιχνεύτηκε στα έργα η λευκή χρωστική τιτανίου, σε συνδυασμό με άλλα πληρωτικά υλικά. Επιπλέον η παρουσία του με προσμίξεις, όπως αυτές ανιχνεύτηκαν και στα δύο έργα, αφορά προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα".

Thebest