Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Πες μου πόσα κιλά είσαι, να σου πω πόσο θα ζήσεις...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η παχυσαρκία μειώνει το προσδόκιμο ζωής, ωστόσο τον ίδιο ακριβώς κίνδυνο αντιμετωπίζουν και τα λιποβαρή άτομα, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία που αφορούσαν σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο ενηλίκους οι οποίοι περιλαμβάνονταν σε 19 διαφορετικές αναλύσεις. Οπως είδαν με βάση τα δεδομένα, ποσοστό της τάξεως του 5% του αμερικανικού πληθυσμού εντάσσεται στην κατηγορία της νοσογόνου παχυσαρκίας- το ποσοστό αυτό είναι πέντε φορές υψηλότερο από εκείνο που πίστευαν ως σήμερα οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Νew Εngland Journal of Μedicine» τα άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία (δηλαδή με Δείκτη Μάζας Σώματος- ΔΜΣ- μεγαλύτερο του 40) εμφάνιζαν διπλάσια ποσοστά θανάτου σε σύγκριση με όσα είχαν φυσιολογικό βάρος.

Σημειώνεται ότι ο ΔΜΣ αποτελεί έναν ευρέως χρησιμοποιούμενο δείκτη για τη μέτρηση της παχυσαρκίας ανδρών και γυναικών. Υπολογίζεται διαιρώντας το βάρος (σε κιλά) με το τετράγωνο του ύψους (σε μέτρα). Ατομα με ΔΜΣ μεταξύ 25 και 30 θεωρούνται υπέρβαρα και όσα έχουν ΔΜΣ άνω του 30 θεωρούνται παχύσαρκα. Από τη νέα μελέτη προέκυψε ότι ο ιδανικός ΔΜΣ για μια μακρά ζωή πρέπει να είναι μεταξύ του 20 και του 25 σε μη καπνιστές και 22,5-25 στους καπνιστές.

Παρ΄ ότι η ερευνητική ομάδα δεν μέτρησε πόσα ακριβώς χρόνια ζωής χάνονται εξαιτίας της παχυσαρκίας, ανακάλυψε ότι τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου σε παχύσαρκα άτομα αποδίδονταν σε καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι σύμφωνα με τα νέα αποτελέσματα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας κατεγράφησαν και σε άτομα που ήταν λιποβαρή, αν και δεν είναι σαφή τα αίτια που οδηγούσαν σε αυτή τη σύνδεση.

Πέφτουν τα σύνορα και για τα πρόστιμα της Τροχαίας

Λόγω συστολής ή δέους που προέρχεται ενδεχομένως από τη συνειδητοποίηση των ελλειμμάτων τους (και) στο τιμόνι, οι Ελληνες που οδηγούν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης συνήθως τηρούν ευλαβικά όχι μόνο τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά ακόμη και τους άγραφους κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς που ισχύουν εκεί. Επειδή όμως «η έξις είναι δευτέρα φύσις», πολλές φορές συμβαίνει έστω και άθελά τους να παρανομούν και να παίρνουν «κλήση» από τις αρμόδιες για την οδική κυκλοφορία αρχές. Ε, αν δεν είναι παρών ο οδηγός για να πληρώσει τοις μετρητοίς, αν πρόκειται για κλήση για παράνομη στάθμευση ας πούμε, τότε ο παραβάτης είχε τη δυνατότητα να την αγνοήσει και να επιστρέψει στην Ελλάδα για να... εξαφανιστεί. Την είχε τη δυνατότητα αυτή. Δεν θα την έχει πλέον με το νέο σύστημα πανευρωπαϊκής εποπτείας των τροχαίων παραβάσεων που αποφάσισε να υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση. ........................

Απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα στον Άι Γουεϊγουέι

Σε μια κίνηση που φαίνεται να συνδέεται με την απονομή των βραβείων Νομπέλ Ειρήνης την επόμενη εβδομάδα στο Όσλο, οι κινεζικές Αρχές απαγόρευσαν στον διάσημο καλλιτέχνη Άι Γουεϊγουέι, τον αρχιτέκτονα της περίφημης "φωλιάς του πουλιού", του Ολυμπιακού Σταδίου του Πεκίνου, την έξοδο από τη χώρα. Η αιτιολογία ήταν ότι το ταξίδι του γνωστού για την ενοχλητική κριτική του προς το κινεζικό καθεστώς στην Νότιο Κορέα «θα απειλούσε την εθνική ασφάλεια της Κίνας». Μετά την ανακοίνωση της απόδοσης του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης στον φυλακισμένο αντιφρονούντα Κινέζο Λιου Σιαομπό, το Πεκίνο προσπαθεί να εμποδίσει τους κινέζους υπέρμαχους της ελευθερίας του λόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του Λιου, από το να παρευρεθούν στην τελετή της απονομής. Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο να μην απονεμηθεί το βραβείο, εφόσον ο σχετικός κανονισμός ορίζει ότι πρέπει να το παραλάβει στενός συγγενής του τιμηθέντος εάν ο ίδιος αδυνατεί.

Έκοψε το κάπνισμα στα 106 για να μην «φύγει» πρόωρα

Σε ηλικία 106 ετών, ο γερμανός ηθοποιός και τραγουδιστής Γιοχάνες Χέεστερς αποφάσισε να κόψει το κάπνισμα, ώστε να απομακρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο το ενδεχόμενο να τον στερηθεί η 61χρονη σύζυγός του Σιμόνε Ρέτελ με την οποία είναι παντρεμένος από το 1992. «Το έκοψα πριν από τρεις εβδομάδες. Το έκανα για την αγάπη, για την υπέροχη γυναίκα μου. Θα πρέπει να με έχει όσο το δυνατόν περισσότερο.», δήλωσε ο ολλανδικής καταγωγής καλλιτέχνης, ο οποίος αύριο συμπληρώνει τα 107 του χρόνια. Με σχεδόν 80 χρόνια καριέρας ο Χέεστερς είναι περισσότερο γνωστός στην Αυστρία και τη Γερμανία όπου μετακόμισε το 1935. Πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, ο γηραιός καλλιτέχνης διασκέδασε τον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ και μέλη του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ έχει κατηγορηθεί ότι είχε τραγουδήσει και για τους δεσμοφύλακες του Νταχάου, πράξεις για τις οποίες ζήτησε δημοσίως συγνώμη το 2008.

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στη χώρα

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε δύο ύποπτους για τη μεγαλύτερη και πιο πολύνεκρη πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί ποτέ στη χώρα. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μίκι Ρόζενφελντ, δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων αλλά είπε ότι φέρεται να έβαλαν τη φωτιά μάλλον από αμέλεια παρά από δόλο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη λίγο πριν το μεσημέρι στο λόφο Καρμέλ, όπου υπάρχει πυκνή δάσωση, νοτιοανατολικά της Χάιφας και επεκτάθηκε ταχύτατα και ανεξέλεγκτα. Ως το βράδυ της Παρασκευής, η φωτιά είχε στοιχίσει τη ζωή σε 42 ανθρώπους, έκαψε 3.400 εκτάρια γης, 4 εκατομμύρια δένδρα, ενώ ανάγκασε 17.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η καταστροφή επιτάθηκε από τους ισχυρούς ανέμους, τον ασυνήθιστα θερμό για την εποχή καιρό και την ξηρασία.

Γ. Μπάφετ, ο αντι-πυρηνικός! Δωρίζει 50 εκατ. δολ. για να εμποδιστεί η εξάπλωση των πυρηνικών όπλων

Αφού αποφάσισε να δώσει σχεδόν όλη του την περιουσία (που τους δύσκολους αυτούς καιρούς αποτιμάται «μόνο» 40 δισ. δολάρια...) στο φιλανθρωπικό ίδρυμα των προσωπικών του φίλων Μελίντα και Μπιλ Γκέιτς, ο Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε ότι χορηγεί 50 εκατ. δολάρια στον αγώνα κατά της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων. Με το ποσό αυτό ο αμερικανός «Κροίσος» συμμετέχει κατά το ένα τρίτο στο αρχικό κεφάλαιο των 150 εκατ. δολαρίων, το οποίο διαθέτει η Τράπεζα Ατομικών Καυσίμων που αποφάσισε την Παρασκευή στη Βιέννη να ιδρύσει η υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

«Καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μου ενδιαφερόμουν για το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας και ως εκ τούτου αποφάσισα να στηρίξω και χρηματικά την πρωτοβουλία αυτή»

δήλωσε ο ηλικίας 80 ετών αμερικανός μεγαλοεπενδυτής _ ο Μπάφετ ως γνωστόν διευθύνει την εταιρεία επενδύσεων Berkshire Hathaway. Τη συνεισφορά του στην Τράπεζα που θα δημιουργηθεί τη χορηγεί μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Πρωτοβουλία κατά της Πυρηνικής Απειλής». Τα υπόλοιπα 100 εκατ. δολάρια θα «καταθέσουν» στην Τράπεζα οι κυβερνήσεις που μετέχουν στη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Με τα κονδύλια της Τράπεζας θα βοηθηθούν τεχνολογικώς δεκάδες χώρες _ κάποιες στην «εύφλεκτη» γεωγραφική ζώνη της Μέσης Ανατολής, όπως μεταδίδει το Reuters _ ώστε να εκπονήσουν προγράμματα για την ειρηνική εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχει η πυρηνική ενέργεια χωρίς η εκπόνηση των προγραμμάτων αυτών να δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης και εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων.

Νέα στοιχεία για το δάνειο της Κατοχής

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επανέρχεται στην κυβέρνηση (ήδη ήρθε στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης), με τον υφυπουργό Εξωτερικών και έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού κ. Δ. Δόλλη να το ανακινεί. Το δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή αλλά, όπως είπε μιλώντας στο «Βήμα», έχει αρχίσει έρευνα, όπως αποκαλύπτει, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία που να «δένουν» την υπόθεση και αν μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υπολογίζονται με τα σημερινά δεδομένα σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Το όλο θέμα ανακινήθηκε εξαιτίας της... Φράιμπουργκ, όχι βεβαίως της ομώνυμης ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπουντεσλίγκα αλλά της πόλης Φράιμπουργκ, στη Νοτιοδυτική Γερμανία, όπου υπήρξαν ανακοινώσεις ότι βρέθηκαν σημαντικά στοιχεία από τα αρχεία των ναζιστών. Ανάμεσα στα αρχεία αυτά που αποκαλύφθηκαν προσφάτως πιθανολογείται ότι περιλαμβάνονται και τα συμβόλαια για το «αναγκαστικό συμβατικό δάνειο» που επέβαλαν οι Γερμανοί όταν εισέβαλαν στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα δάνειο που υπέγραψαν οι γερμανοί κατακτητές με την κατοχική κυβέρνηση («αναγκαστική δανειακή σύμβαση» το αποκαλούσαν) με το οποίο η χώρα μας είχε την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε μήνα στις ναζιστικές δυνάμεις 1,5 δισ. δρχ. Εδώ και χρόνια πολλοί αναζητούσαν το συμβόλαιο αυτό και δεν μπόρεσαν να το ανακαλύψουν ώσπου ήρθε η αποκάλυψη των αρχείων της Φράιμπουργκ. Ουδείς γνωρίζει αν όντως στα αρχεία αυτά περιλαμβάνεται και το δάνειο, αλλά, όπως αναφέρθηκε από τους αρμοδίους, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι μπορεί να περιλαμβάνεται. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, όταν επιστρέψει από την Αυστραλία (την οποία θα επισκεφθεί αυτές τις ημέρες), θα αναζητήσει, όπως είπε, τον τρόπο- υπό την προϋπόθεση ότι όντως θα βρεθεί η «αναγκαστική σύμβαση» με τους Γερμανούς - με τον οποίο θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη διεκδίκηση αυτών των χρημάτων. Τα χρήματα που θα ζητηθούν δεν έχουν ωστόσο υπολογισθεί με ακρίβεια και βεβαίως θα έχει ενδιαφέρον η όποια αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης.
Το Βήμα

Υπό διωγμόν η ιστοσελίδα WikiLeaks, «εν κινδύνω» δηλώνει ο ιδρυτής της

ΛΟΝΔΙΝΟ Μάχη επιβίωσης δίνει η ιστοσελίδα WikiLeaks την ώρα που ο καταζητούμενος ιδρυτής της, ο Τζούλιαν Ασάνζ, «αγνώστου διαμονής», δήλωνε χθες ότι «μια υπερδύναμη θέλει να με δολοφονήσει».
Παλεύοντας «από σέρβερ σε σέρβερ», οι συνεργάτες του ενοχλητικού Αυστραλού ο οποίος επιμένει να δημοσιοποιεί κάθε είδους αρχεία επιχειρούν να αποκρούσουν τις αλλεπάλληλες συντονισμένες επιθέσεις από κυβερνήσεις, μυστικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Εντάλματα σύλληψης, διακοπή διαδικτυακών παροχών, ακόμη και απειλές κατά της ζωής του συμπληρώνουν το παζλ μιας υπόθεσης που εξελίσσεται στον μεγαλύτερο κυβερνοπόλεμο που ξέσπασε ποτέ στην ιστορία του Διαδικτύου. ..................................

Τρίκαλα : Εβδομος λύκος νεκρός

Από δηλητηριασμένο δόλωμα πέθανε άλλος ένας λύκος στη Φαρκαδόνα Τρικάλων. Βρέθηκε νεκρός δίπλα σε πηγή νερού, κοντά στον οικισμό Κρήνη. Σύμφωνα με τα μέλη της Ομάδας Αμεσης Επέμβασης και Επικοινωνίας του «Αρκτούρου», πρόκειται για τον έβδομο λύκο που εφέτος εντοπίζεται νεκρός από ανθρωπογενές αίτιο (δηλητήριο, τροχαίο ατύχημα, πυροβολισμός).

Ο «Αρκτούρος» σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ξεκινά πενταετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Καινοτόμες ενέργειες για την αντιμετώπιση της παράνομης δηλητηρίασης σε μεσογειακές πιλοτικές περιοχές της ΕΕ».

Ο κύριος στόχος είναι η δημιουργία τριών δικτύων ενάντια στην παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων (δίκτυο κτηνοτρόφων, δασαρχείων που εποπτεύουν κυνηγετικές περιοχές και δήμων) στις πιλοτικές περιοχές της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά παράνομης θανάτωσης ζώων από «φόλες».

Υπόθεση Ζαχόπουλου: Του χρόνου η δίκη για το «ροζ» DVD

Αναβλήθηκε για τις 17 Οκτωβρίου 2011 από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών η δίκη για το λεγόμενο «σκάνδαλο Ζαχόπουλου» με το «ροζ» DVD και τις διαδρομές του. Η αναβολή δόθηκε σήμερα από το δικαστήριο λόγω κωλύματος στο πρόσωπο συνηγόρου υπεράσπισης.
Στο εδώλιιο του κατηγορουμένου κάθονται αντιμετωπίζοντας πλημμεληματικές πράξεις οι:

* Εύη Τσέκου, συνεργάτις και παράλληλα ερωτική σύντροφος του πρώην γενικού γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Χρ. Ζαχόπουλου, για απόπειρα εκβίασης και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Η κατηγορουμένη είχε ομολογήσει ότι είχε βιντεοσκοπήσει ερωτικές περιπτύξεις της με τον Χρ. Ζαχοπουλο, ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

* Χρήστος Νικολουτσόπουλος, εργατολόγος, για συνέργεια σε παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Συνόδευε την Εύη Τσέκου κατά τις επισκέψεις της σε δημοσιογραφικά γραφεία.

* Θέμος Αναστασιάδης, εκδότης, για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα «υπέκλεψε το DVD, με τις ερωτικές σκηνές αντιγράφοντάς το, εν αγνοία της Εύης Τσέκου και στη συνέχεια, σε συνάντησή του με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του (τότε) πρωθυπουργού, Γ. Ανδριανό, παρέδωσε το DVD, στο οποίο είχε εγγράψει μέρος του υποκλαπέντος υλικού». Η υπερασπιστική θέση του Θ. Αναστασιάδη είναι ότι πρόκειται για «σκευωρία».

* Γ. Μακρυγιάννης, δημοσιογράφος, για απλή συνέργεια σε παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων που διέπραξε ως φυσικός αυτουργός ο Θ. Αναστασιάδης.

Θώμη Μερτζανίδου , Η Ελληνίδα του «Χαμάμ»

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωστοποίησε την πρόοδο που έχει κάνει ένα φιλόδοξο ευρωπαϊκό επιστημονικό πρότζεκτ υπό το παράξενο όνομα «HAMAM». Το «HAMAM», το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τους ανατολίτικους συνειρμούς που δημιουργεί η ονομασία του, στοχεύει στην ανάπτυξη καλύτερων και ταχύτερων μεθόδων διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, δηλαδή ενός προβλήματος που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και, ως συνήθως δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και μία ελληνική συμμετοχή! Και αυτή έρχεται από την 27χρονη ερευνήτρια από την Καβάλα και υποψήφια διδάκτωρα του University College London (UCL), κυρία Θώμη Μερτζανίδου.

Η συμμετοχή στη HAMAM
Η Καβαλιώτισσα ερευνήτρια ενεπλάκη στο πρόγραμμα ΗΑΜΑΜ, όταν ολοκλήρωνε το μεταπτυχιακό της. «Τους τελευταίους μήνες που έκανα το τελικό project, ήρθα πιο κοντά με την έρευνα σε αυτό το αντικείμενο και μου άρεσε πολύ. Ο επιβλέπων καθηγητής μου τότε με παρακίνησε να συνεχίσω για διδακτορικό. ‘Έψαξα λοιπόν τις υποτροφίες σε παρόμοια αντικείμενα και έκανα αίτηση στο Κέντρο Επεξεργασίας Ιατρικής Εικόνας (CMIC) του UCL Με δέχθηκαν και μία από τις διαθέσιμες υποτροφίες ήταν μέρος του HAMAM» λέει. .....................

Στο στόχαστρο 27 αξιωματικοί για το C41

Στο ανοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 27 πρώην και νυν ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο έρευνας για το σκάνδαλο της Siemens προχώρησαν με απόλυτη μυστικότητα οι δικαστικές αρχές. Οι δικαστικοί λειτουργοί αναζητούν μέσα από αυτή την έρευνα τα ίχνη πολλών εκατομμυρίων ευρω που φερεται να δόθηκαν σαν μίζες προκειμένου να υπάρχει ευνοική μεταχείριση της γερμανικής εταιρείας και της αμερικανικής κοινοπραξίας SAIC στην παραλαβή και αποπληρωμή του συστήματος ασφαλείας C4I για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το οποίο κόστισε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ. Είναι η πρώτη φορα που γίνεται τέτοιους είδους μαζικό άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι υψηλόβαθμοι.

Το ανοιγμα των λογαριασμών ζητείται με κατεπείγον έγγραφο που απέστειλε στις 20 Οκτωβρίου 2010 προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και συνεπώς προς όλα τα πιστωτικά ιδρύματα ο εφέτης ανακριτής κ. Νικόλαος Πιπιλίγκας, ο οποίος μαζί με την ειδική ανακρίτρια κυρία Μαρία Νικολακέα χειρίζεται τους τελευταίους μήνες τον φακελο της Siemens. Σύμφωνα με καταθέσεις πρώην στελεχών της γερμανικής εταιρείας, μέσω των εταιρειών Κhroma, Fairways και Weavind, οι οποίες χρησιμοποιούνταν σαν δίαυλος του «μαυρου χρήματος» δόθηκαν τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρω σε έλληνες αξιωματούχους προκειμένου να προτιμηθεί η Siemens για την εγκατασταση του συστήματος. Ακόμη οι μίζες φέρεται να δόθηκαν προκειμένου να καταβληθούν πολλές από τις δόσεις αποπληρωμής της εταιρείας, οι οποίες δεν «αποδεσμευονταν» λόγω σειρας προβλημάτων στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας. ..............................

Τζαμί-εξπρές στον Ελαιώνα

Την απόφαση να δοθεί μια πρώτη μεταβατική λύση στο «αγκάθι» της ανέγερσης τεμένους στην Αττική έλαβε η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου, θα κατασκευαστεί προσωρινά ένα μικρότερο τζαμί χωρητικότητας 500 ατόμων, στην περιοχή του Ελαιώνα. Στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστεί αργότερα ένα μεγαλύτερο τέμενος.

Τα έξοδα θα αναλάβει η Πολιτεία, λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές εμπειρίες άλλων χωρών όπου τον έλεγχο είχαν ακραίες ισλαμικές ομάδες.

Στην παρούσα φάση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο σχεδιασμός για την ανέγερση τεμένους βρίσκεται στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, ενώ αναμένεται και η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα προβλέπει την αποδέσμευση έκτασης 14 στρεμμάτων στον Ελαιώνα.

Η εκτίμηση είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2011. Εφόσον δεν υπάρξουν προσφυγές, τότε η Αττική θα αποκτήσει τέμενος το 2012.

Τη Δευτέρα στην Ελλάδα ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών

Στην Αθήνα θα βρεθεί την προσεχή εβδομάδα, συγκεκριμένα τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μανουσέρ Μοτακί. Πρόκειται για τη δεύτερη υψηλόβαθμη ελληνοϊρανική συνάντηση εντός ολίγων μηνών, καθώς είχε προηγηθεί αυτή ανάμεσα στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και στον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Τότε, διπλωματικοί κύκλοι είχαν επισημάνει ότι η συνάντηση Παπανδρέου - Αχμαντινμετζάντ «είχε την αμερικανική ενθάρρυνση, αλλά και την ισραηλινή κατανόηση». Οι ίδιες πηγές επέμεναν ότι οι Αμερικανοί, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τον «σκληρό πυρήνα» του καθεστώτος της Τεχεράνης, «αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους και μέσα για να το επιτύχουν. Και σε αυτό το πλαίσιο, ο Παπανδρέου αποτελεί ιδανική επιλογή λόγω και των καλών σχέσεων της χώρας του με το Ιράν».

Ο κ. Μοτακί θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον έλληνα ομόλογό του κ. Δ. Δρούτσα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο δίαυλος ανάμεσα στην Αθήνα και στην Τεχεράνη αποδεικνύει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει το γεγονός ότι είναι ταυτόχρονα συνομιλητής τόσο του Ισραήλ όσο και του Ιράν. Οι ίδιες πηγές σημείωναν άλλωστε ότι αν μία χώρα όπως η Ελλάδα θέλει να αποκτήσει λόγο στη Μέση Ανατολή δεν μπορεί να αγνοήσει την Τεχεράνη που είναι παίκτης σε σειρά ζητημάτων, από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν ως και τις ισραηλινοπαλαιστινιακές σχέσεις. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα το Ιράν συμφώνησε να επαναλάβει τις συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Αυτές θα λάβουν χώρα στη Γενεύη την προσεχή Δευτέρα, όταν θα βρίσκεται στην Αθήνα ο κ. Μοτακί.

Το Βήμα

Χάος από την κακοκαιρία στην Ευρώπη

Οι άνθρωποι σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το βαρύ χιονιά και τις χαμηλές θερμοκρασίες, με περισσότερο κρύο να πλησιάζει σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο. Μέχρι 28 άτομα πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει από το κρύο ή σε ατυχήματα που σχετίζονται στις καιρικές συνθήκες.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει εγκλωβισμένοι προκαλώντας αναστάτωση στους δρόμους και τα σιδηροδρομικά δίκτυα, ενώ δεν λειτουργούντα τα αεροδρόμια.

Στα Βαλκάνια, οι πλημμύρες έχουν αναγκάσει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Οι θερμοκρασίες στην Πολωνία έχουν μειωθεί στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, -33C τις τελευταίες ημέρες.

Τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τρεις θανάτους στη Μόσχα, ενώ τρεις άνθρωποι έχασαν της ζωή τους στη Γερμανία, ένας εκ των οποίων χτυπήθηκε από διερχόμενο τρένο την ώρα που καθάριζε το χιόνι από τις γραμμές.

Thebest.gr

Ενοχλήθηκε ο πρωθυπουργός γιατί … τους έπιασαν τα γέλια.

Το προ ημερών επεισόδιο στην  «Ώρα της ελληνικής οικονομίας» του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου , όπως διαβάζω στην εφημερίδα «Δημοκρατία», αντικατοπτρίζει το μέγεθος της αγωνίας και της συγκρατημένης οργής των εμπόρων και επιχειρηματιών της χώρας.

Τι συνέβη; Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μεταξύ Λιβύης και Καζακστάν , ενημέρωνε θριαμβολογώντας τους παρισταμένους ότι μείωσε κατά 14 δις. ευρώ το έλλειμμα της χώρας.

Και οι άνθρωποι γελάσανε, τι να κάνουν ; Η οργή και η πίεση , όταν οφείλεις να μην ουρλιάξεις δημοσίως, καταλήγουν ενίοτε και σε νευρικό γέλιο.

Ο Πρωθυπουργός ενοχλήθηκε….

Ελπίζουμε να στοχάστηκε  ( ως ο 79ος στοχαστής του πλανήτη, σύμφωνα με τη λίστα μεταξύ γνωστών και φίλων που δημοσίευσε το περιοδικό «Foreign Policy») στο ταξίδι του  προς τη μακρινή χώρα των Κοζάκων , τι ακριβώς έφταιξε και χάθηκαν από τους παρευρισκομένους παράγοντες της ελληνικής οικονομίας  η … ευγένεια και το savoir vivre !

Αποκάλυψη σοκ. Κόρη γνωστού πολιτικού η αρχηγός της Σέχτας! Σχεδιάζαν να απαγάγουν τη μητριά της!

Κόρη γνωστού πολιτικού νοίκιασε τη γιάφκα της Νέας Σμύρνης στο όνομά της και έσκαγε μύτη κατά καιρούς στη περιοχή με διάφορα τεκνά τα οποία όπως συμπεραίνουν οι Αρχές ήταν ντούροι τρομοκράτες!

"...Ο πατέρας μου ήταν μεγάλο λαμόγιο. Είχε πάρει ένα σκασμό μίζες σαν υπουργός και έγινε πάμπλουτος παρότι ξεκίνησε μ ένα τρύπιο βρακί να σπουδάσει στη Γερμανία. Όταν τα κονόμησε άρχισαν να του τα τρώνε οι γκόμενες. Έγινα τρομοκράτισσα από αντίδραση. Είχαμε κανονίσει ν απαγάγουμε τη μητριά μου και να ζητήσουμε λύτρα από το λαμόγιο τον πατέρα μου, για να την απελευθερώσουμε...", είπε πριν από λίγο στους αστυνομικούς.
Ο πατέρας της στέλνει στη ΓΑΔΑ τον μεγαλοδικηγόρο του!...
kourdistoportocali
από gianniotis.blogspot.com

Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί κάνουν καλά τη δουλειά τους, εκδιώκονται από την ελληνική πολιτική και γραφειοκρατική Εξουσία....

Θεαγένειο:νοσοκομείο ελπίδας, διοίκηση ντροπής!

Μετά τον αιφνιδιαστικό θάνατο του πατέρα μου, με υπαιτιότητα του ιατρού του Νοσοκομείου Δράμας, ζητήσαμε ως οικογένεια το φάκελο του ασθενούς από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ για να ακολουθήσει η δικαστική διαδικασία... Ο ιατρικός φάκελος είναι απαραίτητος.. .

Στις 09/09/2010 υποβάλω αίτημα με αριθμό πρωτοκόλλου 5926 στη γραμματεία για να μου δοθούν αντίγραφα του φακέλου.. ως εδώ όλα καλά . Η γραμματέας με διαβεβαιώνει ότι το "αίτημα" θα είναι έτοιμο σε πέντε εργάσιμες ημέρες.. "..Μπα, σκέφτηκα, γρήγορα !" . Τους αφήνω και περνάνε δέκα εργάσιμες ημέρες και αποφασίζω να πάρω τηλέφωνο για να δω που βρίσκεται το αίτημά μου.. Καλώ το ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ και η γραμματεία με ενημερώνει ότι ακόμα εκκρεμεί. Ξανά καλώ μετά από είκοσι ημέρες, τα ίδια..

Την Παρασκευή, 08/10/2010, σχηματίζω πάλι τον αριθμό και η απάντηση που λαμβάνω είναι η ίδια.. τίποτα ! Εκνευρισμένος ζητώ από την υπάλληλο να μου δώσει το τηλέφωνο του Διοικητή του Νοσοκομείου να μιλήσω μαζί του και έκπληκτος λαμβάνω την απάντηση..
-Δεν το γνωρίζω... δεν μπορώ να σας το δώσω !
Η πίεσή μου είχε πιάσει πίεση αλόγου . Χωρίς δισταγμό καλώ στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου και ζητώ να μιλήσω με κάποιον συνεργάτη, ειδικό για αυτές τις περιπτώσεις. Μου δίνουν την κ. Δ....κη, ευγενέστατη και εξυπηρετικότατη.. Η δουλειά μου έγινε στις επόμενες δύο ώρες. Την Τρίτη είχαμε κιόλας το φάκελο του ασθενούς στα χέρια μας.. !

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται η δουλειά μου με "παρέμβαση" άνωθεν... Δυστυχώς.. πάντοτε σε αυτό το Κράτος πρέπει να επιδιώκουμε "άνωθεν γνωριμίες" για να γίνουν τα αυτονόητα..
Το συμπέρασμά μου ; Ένα μπράβο στους συνεργάτες του νέου Υπουργού Υγείας, που αν και Υπουργός κάμει και τον Διοικητή εκ περιτροπής στα Νοσοκομεία.. Ντροπή, όμως, στους διοικητικούς υπαλλήλους και τον Διοικητή του Θεαγενείου που, αν και οι γιατροί κάνουν εξαιρετική δουλειά, αυτοί νομίζουν ακόμα ότι το Δημόσιο είναι το Τσιφλίκι τους !
Με αφορμή αυτή μας τη δημοσίευση για το ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ και τη Διοίκησή του, η κα Δ...κη που έκανε το καθήκον της με το νόμο, έπαψε να εργάζεται στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας...
 
Τυχαίο ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ !
 
Το κείμενο αναδημοσιεύθηκε από :
 
http://kontiloforos.blogspot.com/2010/10/blog-post_4340.html
 
http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6400:2010-10-14-08-55-14&catid=72:-bloggers-&Itemid=102
 
http://www.roufianos.com/
 
και άλλα...
 

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ

Γράφει ο Κλεισθένης.
Επί πολλούς μήνες η Ελληνική κοινωνία δέχεται καταιγιστικό βομβαρδισμό πληροφοριών σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Οι αναλύσεις των οικονομολόγων και των διεθνών μέσων ενημέρωσης δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες με αποτέλεσμα την αδράνεια, την απαισιοδοξία και την κατάθλιψη.
Άλλοι μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους, άλλοι για επιστροφή στη δραχμή, άλλοι για έξοδο απ’ την Ευρωζώνη, άλλοι για έξοδο απ’ την ΕΕ, άλλοι για άρνηση πληρωμής του χρέους κτλ.
Όλες οι πιθανές λύσεις έχουν τον χαραχτήρα εκφοβισμού με αποτέλεσμα η Ελληνική κοινωνία να παρακολουθεί μουδιασμένη χωρίς αντιστάσεις και ελπίδα για έξοδο απ’ την ολοένα κλιμακούμενη οικονομική και κοινωνική κρίση.

Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα αδυνατούν λόγω ιδιορρυθμιών και δυσλειτουργιών να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας. Οι πολιτικοί έμαθαν τόσα χρόνια να ασχολούνται μόνο με ότι έχει σχέση με την επανεκλογή τους αφήνοντας τις πολιτικές γραμμές και αποφάσεις στους αρχηγούς των κομμάτων που περιβάλλονται από κάστες συμβούλων αμφισβητήσιμης αξίας και αποτελεσματικότητας. Η πολιτική δράση των στελεχών των κομμάτων περιορίζεται σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες και μνημόσυνα. Η συμμετοχή των πολιτικών μας σε συσκέψεις και συζητήσεις των κοινωνικών φορέων περιορίζεται σε ολιγόλεπτη παρουσία (αρκεί να ακουστεί το όνομά τους) χωρίς να ακούν ή να προτείνουν κάτι. Η επαφή των πολιτικών με την κοινωνία και την πραγματικότητα είναι ανύπαρκτη. Αυτό που κυρίως κάνει το πολιτικό σύστημα είναι να επιδιώκει την παραμονή του αδιαφορώντας για το κόστος και την δυστυχία που επιφέρει στους πολίτες.

Ο συνδικαλισμός είναι από ανύπαρκτος έως προδοτικός και η δικαιοσύνη έχει τα χέρια της δεμένα απ’ το νομοθετικό πλαίσιο όπου την έβαλαν να κινείται αφού φρόντισαν να το φτιάξουν έτσι ώστε να μην τιμωρείται κανείς απ’ το εξουσιαστικό προσωπικό.

Η ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΓΚΙΟΛΙΑ...

Σήμερα ή το αργότερο αύριο θα φανεί από την βαλλιστική έρευνα εάν τα όπλα που βρέθηκαν μέχρι τώρα, είναι αυτά με τα οποία δολοφονήθηκαν οι Σωκράτης Γκιόλιας και Νεκτάριος Σάββας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, έχει βρεθεί μεγάλο μέρος... οπλισμού αλλά όχι όλα τα όπλα τα οποία φαίνονται στην φωτογραφία της Σέχτας Επαναστατών που δημοσιεύθηκε σε πρόσφατη προκήρυξή της...
fimotro

Την τελευταία του πνοή άφησε κρατούμενος στον Κορυδαλλό

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 11 το πρωί του Σαββάτου ένας 38χρονος Ελληνας κρατούμενος για υπόθεση ναρκωτικών στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του 38χρονου κρατουμένου.

Την πειθαρχική προκαταρκτική θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Βρέθηκε νεκρός μετά από κατάσβεση πυρκαγιάς

Νεκρός εντοπίστηκε ο K.B., ηλικίας, 64 ετών κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, σε μονοκατοικία, στις 23:25 το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Δαλαμανάρα Αργους.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές στο σπίτι, ενώ εγκαύματα υπέστη ο V.R. , ηλικίας 39 ετών, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος τέσσερεις πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου του 64χρονου, αλλά και της πυρκαγιάς.

Εστειλαν τα ΜΑΤ στα ΑμεΑ

Χιλιάδες ανάπηροι απ' όλη τη χώρα βρέθηκαν χθες -3 Δεκεμβρίου, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία- από τις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, «συνοδευόμενοι» από διμοιρίες ΜΑΤ!

Πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση στην ιστορία του αναπηρικού κινήματος, που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Με κεντρικό σύνθημα «τίποτα για τα άτομα με αναπηρία, χωρίς τα άτομα με αναπηρία» δήλωσαν ότι αρνούνται πλέον να βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας, καταγγέλλοντας ότι αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει μια συντονισμένη κυβερνητική πολιτική για την αναπηρία.

Περισσότεροι από 3.000 ανάπηροι ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να εκδηλώσουν την αγανάκτησή τους για την ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και για να διεκδικήσουν από το κράτος να θεσπιστεί -επιτέλους- ένα εθνικό πρόγραμμα δημοσίων πολιτικών για την αναπηρία.
Το 84% των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Σε έρευνα του Ειδικού Ευρωβαρόμετρου, τον Ιανουάριο του 2007, το 56% των Ελλήνων πιστεύει ότι στη χώρα μας υπάρχει διάκριση στην αγορά εργασίας λόγω αναπηρίας, ενώ το 89% υποστηρίζει ότι πρέπει να ενταχθούν περισσότερα άτομα με αναπηρία στην αγορά εργασίας.........

Οργή στο Ισραήλ για την πύρινη τραγωδία

Οργή για την ανικανότητα του κράτους να αντιμετωπίσει έγκαιρα την πυρκαγιά που οδήγησε σε πολύνεκρη τραγωδία την Πέμπτη επικρατεί στο Ισραήλ, ενώ ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις χώρες που έστειλαν βοήθεια.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος μίλησε για «άνευ προηγουμένου καταστροφή», ευχαρίστησε τη χώρα μας, η οποία έστειλε τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL 415, την Κύπρο, τη Βρετανία, την Ιορδανία, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία και την Τουρκία, ενώ αναφέρθηκε στον Ελληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου ως «πραγματικό φίλο». Σαράντα ένας ήταν οι νεκροί από τη χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων δεκαετιών που ξέσπασε στο δάσος Καρμέλ κοντά στο λιμάνι της Χάιφα.

Τα θύματα επέβαιναν σε ένα λεωφορείο που παγιδεύτηκε στις φλόγες και ήταν φρουροί κοντινής φυλακής, η οποία εκκενώθηκε, ενώ βαριά τραυματισμένος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Χάιφα που ακολουθούσε το λεωφορείο. Πολλές εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης απανθρακώθηκαν και σπίτια καταστράφηκαν και η εφημερίδα «Yedioth Ahronoth» έγραψε χθες ότι «η χθεσινή καταστροφή είναι ένα παράδειγμα της αδυναμίας των ισραηλινών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης».

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς. Ισως ευθύνονταν κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούσαν να κάψουν σκουπίδια. Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν την ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς, η οποία παρέμενε ανεξέλεγκτη 24 ώρες μετά το ξέσπασμά της

Αγώνας δρόμου για 1.000 προσλήψεις

«Αγώνα δρόμου» να προλάβουν 1.339 προσλήψεις νοσηλευτών έως το τέλος του έτους έχουν ξεκινήσει τα νοσοκομεία. 

Οι θέσεις έχουν προκηρυχθεί και πρέπει να καλυφθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου, καθώς από το νέο έτος υπάρχει περιορισμός προσλήψεων (πέντε αποχωρήσεις - μία πρόσληψη). Σε σύσκεψη που είχε χθες με τους διοικητές των μεγαλύτερων νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος τους κάλεσε να «τρέξουν» τις διαδικασίες ώστε να μη χαθούν οι θέσεις.

 Υπάλληλοι του υπουργείου τους παρέδωσαν επιτόπου αντίγραφα των εγκρίσεων από το ΑΣΕΠ, ενώ η αρμόδια διευθύντρια του υπουργείου τους κάλεσε να κρατήσουν στο πρωτόκολλο «ανοιχτές» ημερομηνίες του 2010, αν εκτιμούν ότι οι διαδικασίες θα διαρκέσουν έως και τις πρώτες μέρες του 2011.

Οι διαδικασίες

Αν οι διαδικασίες δεν προχωρήσουν, από τις 1.339 θέσεις θα καλυφθούν μόλις 100 ή 200. Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθούν, σημειώνοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αρθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Τους τελευταίους μήνες -είπε- έχουν προσληφθεί 1.180 νοσηλευτές. Στην προσπάθεια συμμετέχει και το ΑΣΕΠ, οι υπηρεσίες του οποίου έστειλαν χθες στο Εθνικό Τυπογραφείο τις καταστάσεις των επιτυχόντων.

Για το θέμα των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε τους διοικητές ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί καμία απόφαση. Σύμφωνα με τον υπουργό, την 1η Απριλίου του 2011 αναμένεται να ξεκινήσει κοινωνικός διάλογος, ενώ θα έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Νίκος Πολύζος έστειλε χθες εγκύκλιο στις διοικήσεις των νοσοκομείων, με την οποία τους δίνει οδηγίες για την έναρξη απογραφής υλικών, φαρμάκων, μηχανημάτων και ανταλλακτικών. Στην απογραφή θα συμμετάσχουν δειγματοληπτικά και ορκωτοί λογιστές.

ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΙΑ "ΣΕΧΤΑ"

ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΙΑΦΚΑΤην βεβαιότητα ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Αντιτρομοκρατική εντόπισαν την γιάφκα της τρομοκρατικής Οργάνωσης "Σέχτας Επαναστατών" μέσα στην οποία συνελήφθησαν 4 άτομα, που κατά το παρελθόν είχαν εμπλοκή στην "συμμορία των ληστών με τα...
μαύρα", μετέδωσε πριν από λίγο το Alter και ο Γ. Φιλιππάκης. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ σημαντική εξέλιξη στο θέμα της τρομοκρατίας και είναι επίσης βέβαιον ότι η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε την γιάφκα και περίμενε να εισέλθουν σε αυτήν άτομα ώστε να τα συλλάβει μέσα στην γιάφκα...
fimotro

Βολιβία: Μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58 έτη

Το κοινοβούλιο της Βολιβίας ενέκρινε χθες ένα νέο νόμο για τις συντάξεις μειώνοντας την ηλικία αποχώρησης από την εργασία από τα 65 στα 58 έτη.

Ο νόμος προβλέπει το κλείσιμο δύο ιδιωτικών ταμείων, του ισπανικού Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) και του ελβετικού Zurich, που διαχειρίζονταν τις συντάξεις 1,3 εκατομμυρίων Βολιβιανών, σε σύνολο πληθυσμού 10 εκατομμυρίων, για ένα ποσό 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ) εισφορών.
 
Για τις μητέρες που έχουν περισσότερα από τρία παιδιά η ηλικία συνταξιοδότησης μειώνεται στα 55 έτη.
 
Το κόμμα του σοσιαλιστή Βολιβιανού προέδρου Έβο Μοράλες διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.
 
Ούτε το BBVA ούτε το Zurich σχολίασαν τη μεταρρύθμιση, ωστόσο η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως διεξάγονται διαπραγματεύσεις για τη μεταβίβαση πληροφοριών, τεχνολογίας και πόρων στο δημόσιο οργανισμό ο οποίος επιφορτίζεται στο εξής με τη διαχείριση των συντάξεων. 
 

Γερμανία: έδιωξαν τον διπλωμάτη -καρφί των ΗΠΑ

Μεγάλες αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου, αλλά και σοβαρό πλήγμα στην εικόνα του κόμματος των Φιλελευθέρων έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του WikiLeaks.

Οι αποκαλύψεις αυτές φανέρωσαν ότι στις τάξεις του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών υπήρχε πληροφοριοδότης, ο οποίος έδινε κατευθείαν στην αμερικανική πρεσβεία του Βερολίνου απόρρητα στοιχεία των συνομιλιών ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκράτες και Φιλελεύθερους.

Χθες, αποκαλύφθηκε και ποιος ήταν ο πληροφοριοδότης των Αμερικανών. Πρόκειται για τον 40χρονο Χέλμουτ Μέτσνερ, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, υπεύθυνο για τα θέματα εξωτερικών επαφών του κόμματός του, αλλά και γενικό γραμματέα του υπουργείου.

Οπως ανέφεραν τα στοιχεία του WikiLeaks, ο Μέτσνερ είχε δώσει εμπιστευτικές πληροφορίες από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων για τον σχηματισμό κυβέρνησης το 2009, μεταξύ των πληροφοριών αυτών και τη διαφωνία που υπήρξε για την τύχη των αμερικανικών πυρηνικών όπλων που έχουν εγκαταστήσει οι ΗΠΑ σε γερμανικό έδαφος.

Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Βεστερβέλε - ο οποίος στα απόρρητα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται ως «ανίκανος για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών»- είχε δηλώσει ότι δεν πιστεύει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στο Διαδίκτυο. Ο Γερμανός διπλωμάτης παύθηκε τελικά από τα καθήκοντά του.

Και μίζες έπαιρναν οι ΗΠΑ για το Αφγανιστάν

Διαχειριστικά έξοδα 15% κρατούν οι Αμερικανοί από τις δωρεές των Συμμάχων στο Αφγανιστάν, η ηγεσία του οποίου είναι πλήρως διεφθαρμένη, όπως δείχνουν τα τηλεγραφήματα των Αμερικανών πρεσβευτών σε Καμπούλ, Βρυξέλλες και Βερολίνο, τα οποία δημοσιεύει το WikiLeaks.

«Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη...» Η ατάκα της ελληνικής ταινίας ταιριάζει στο Αφγανιστάν. Ηταν τόσο προκλητικές οι «αρπαχτές» των Αμερικανών ώστε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ ρωτούσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πώς να χειριστεί τις διαμαρτυρίες του Γερμανού ομολόγου του, που τον ρωτούσε επίμονα για την τύχη των 50 εκατ. ευρώ που έδωσε πέρυσι η Γερμανία για τον αφγανικό λαό... (φωτ. Reuters) Εκθαμβοι από το πόσο βαθιές τσέπες μπορεί να είχαν οι Αφγανοί αξιωματούχοι, οι αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού αποφάσισαν ότι μπορούσαν και αυτοί να επωφεληθούν. Ετσι χρέωναν 15% διαχειριστικά έξοδα στα κεφάλαια που τους παρέδιδαν οι σύμμαχοι για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν. Το πράγμα αποκαλύπτεται από τις διαμαρτυρίες της Γερμανίας.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ ρωτούσε πώς να χειριστεί τις διαμαρτυρίες του Γερμανού ομολόγου του, ο οποίος ζητούσε να πληροφορηθεί για την τύχη των 50 εκατ. ευρώ που έδωσε πέρυσι η Γερμανία για τον αφγανικό στρατό.

Οι Γερμανοί ρωτούσαν σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες γιατί δεν προχωρούσαν τα σχέδια που χρηματοδοτούσε το Βερολίνο. Ο Γερμανός πρεσβευτής στη Συμμαχία φώναζε ότι δεν προχωρούσαν τα προγράμματα, ότι το Μηχανικό του αμερικανικού στρατού κρατούσε 15%, ότι Γερμανοί βουλευτές έχουν αρχίσει να ρωτούν τι γίνεται με τα χρήματα και ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε στο εξής το Βερολίνο να συνεχίσει τις δωρέες....................

Στη Δράμα το Δημόσιο Ταμείο ακύρωσε συναλλαγή επειδή αυτή έγινε σε κέρματα των δύο ευρώ !

Σε συναλλαγή πολίτη προχθές, την Πέμπτη, με την τοπική εφορία Δράμας.

Ο πολίτης πλήρωσε το ποσό που του χρεώθηκε (μάλλον από πρόστιμα, περαίωση ή ΦΠΑ) , η συναλλαγή εκτελέστηκε κανονικά και το ποσό θεωρήθηκε ως εξοφλημένο..

Λίγες ώρες, όμως, αργότερα η συναλλαγή αυτή ακυρώθηκε από το Δημόσιο Ταμείο, δίχως να ενημερωθεί η ΔΟΥ, η οποία εξακολουθούσε να θεωρεί το ποσό "εξοφλημένο".. Ειδοποιήθηκε ο πολίτης - από το Ταμείο - να προσέλθει και να εξοφλήσει το ποσό με "άλλο" νόμισμα (χάρτινα;).. .

Στη ΔΟΥ έπαθαν μια "πλάκα" και τα "είδαν όλα", όπως λέει η νεολαία, με την προχειρότητα και τις βλακείες του Ταμείου.. Είναι προφανές ότι, μετά το πέρας της συναλλαγής αρχικά, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Ταμείου θα "άλλαξαν" γνώμη έχοντας κατά νου το νόμο περί διακράτησης χρήματος για τα νομίσματα..

Κι αν ο πολίτης είναι περιπτεράς τι θα τα κάνει τόσα νομίσματα ; Κι αν ερχόταν ο Mr. Carrefour, που λογικά θα έχει χιλιάδες ευρώ σε νόμισμα, θα είχε την ίδια αντιμετώπιση ;

"Εμ' σας πληρώνουμε κ. Παπακωνσταντίνου, εμ' δεν τα θέλετε ;"....

Νεκρός και τραυματίες κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης ρωσικού αεροσκάφους

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 8 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, όταν ένα ρωσικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε 155 επιβάτες και πλήρωμα στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μόσχας, Νοτομοντέντοβο, βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης.

Άλλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους δύο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επρόκειτο για το σοβιετικής κατασκευής αεροσκάφος τύπου Tu -154 το οποίο έχασε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και τους τρεις κινητήρες του.

Νωρίτερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti επικαλούμενο αξιωματούχους της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας αναφέρε ότι δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες, ωστόσο τα ρωσικά τηλεοπτικά μέσα μεταδίδαν  ότι υπάρχουν τραυματίες.

Ο Λούλα αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα αναγνώρισε χθες, Παρασκευή, την ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους με σύνορα όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί το 1967, με δημόσια επιστολή του στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Λούλα προέβη στην κίνηση αυτή κατόπιν προσωπικού αιτήματος που του υπέβαλε ο Αμπάς την 24η Νοεμβρίου, ανέφερε η επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας.
 
"Θεωρώντας ότι το αίτημα που υπέβαλε η εξοχότητά του είναι δίκαιο και συνεπές με τις αρχές που τηρεί η Βραζιλία όσον αφορά το Παλαιστινιακό ζήτημα, η Βραζιλία, με την επιστολή της αυτή, αναγνωρίζει ένα παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967", αναφέρεται στην επιστολή.
 
Στην επιστολή σημειώνεται η "θεμιτή προσδοκία του παλαιστινιακού λαού για ένα ασφαλές, ενωμένο, δημοκρατικό και οικονομικά βιώσιμο κράτος που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ".
 
    Οι ΗΠΑ και οι περισσότερες Δυτικές κυβερνήσεις έχουν αποφύγει να αναγνωρίσουν την ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους, θέτοντας ως προϋπόθεση την επίτευξη συμφωνίας ειρήνης που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τους όρους για το "τελικό καθεστώς" των αμφισβητούμενων εδαφών μεταξύ των Παλαιστίνιων και του Ισραήλ.
 
    Ο Αμπάς είχε επισκεφθεί τη Βραζιλία το 2005 και το 2009. Ο Λούλα επισκέφθηκε το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη τον Μάρτιο εφέτος. Επρόκειτο για την πρώτη επίσκεψη στην περιοχή από Βραζιλιάνο αρχηγό κράτους.
 
    Σε άλλη ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Βραζιλίας διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις με το Ισραήλ "δεν ήταν ποτέ πιο ρωμαλέες". Η Βραζιλία έχει προσφερθεί να διαμεσολαβήσει στο μεσανατολικό.
 

WikiLeaks: Πυρηνικό θρίλερ με πρωταγωνιστές Λιβύη, ΗΠΑ και Ρωσία

Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, εξοργισμένος από την άρνηση των αρχών της Νέας Υόρκης να του επιτρέψουν να στήσει την σκηνή του στο Σέντραλ Παρκ, έχει καθυστερήσει εσκεμμένα τη μεταφορά εσβεσμένων πυρηνικών καυσίμων, σύμφωνα με αμερικανικό έγγραφο που διέρρευσε από την WikiLeaks και δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Το φορτίο θα ήταν το τελευταίο από το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου της Λιβύης που επρόκειτο να μεταφερθεί για επανεπεξεργασία στη Ρωσία, με βάση την ιστορικής σημασίας συμφωνία του 2003 για τον τερματισμό του λιβυκού προγράμματος παραγωγής όπλων μαζικής καταστροφής με αντάλλαγμα τη διεύρυνση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας.

Το ρωσικό μεταφορικό αεροσκάφος που είχε μεταβεί στην Τρίπολη για να παραλάβει το τελευταίο φορτίο, τον Νοέμβριο του 2009, είχε αναχωρήσει αφήνοντας το εξαιρετικά ευαίσθητο φορτίο του μέσα στα βαρέλια στο κέντρο έρευνας και μάλιστα με πλημμελή φύλαξη.

    Η αμερικανική πρεσβεία στην Τρίπολη ανέφερε στην Ουάσιγκτον πως εάν το ουράνιο «δεν απομακρυνόταν από τις θήκες του εντός τριών μηνών, οι αύξουσες θερμοκρασίες του θα μπορούσαν να διαρραγούν και να διαρρεύσει ραδιενεργό υλικό»......
 

Δικαστήριο στην Κύπρο επέβαλλε για πρώτη φορά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης

Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου το Μόνιμο Κακουργιοδικείο επέβαλε την ποινή της διά βίου φυλάκισης σε μια 32χρονη η οποία κρίθηκε ένοχη για τον εκ προμελέτης φόνο της 25χρονης αδελφής της.

Η 32χρονη είχε πυροβολήσει στις 15 Αυγούστου στο πατρικό της σπίτι στη Λευκωσία, δύο φορές την αδελφή της στο κεφάλι και στον θώρακα.

Στο Δικαστήριο αναφέρθηκε ότι η σχέση των δύο αδελφών ήταν προβληματική, διότι η 32χρονη ζήλευε παθολογικά την αδελφή της και για τον λόγο αυτό είχε φύγει από το σπίτι της.

Την ημέρα του φόνου είχε επιστρέψει στο σπίτι, έχοντας μαζί της το όπλο, το οποίο έστρεψε εναντίον της αδελφής της, την ώρα που εκείνη ετοίμαζε καφέ.
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Ισπανία για τις αερομεταφορές

Η ισπανική κυβέρνηση έπειτα από την έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου σήμερα με αφορμή τη χθεσινοβραδινή αιφνίδια απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, με το πρόσχημα της ασθένειας, που προκάλεσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου, κήρυξε τη χώρα σε εθνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης απειλώντας τους ελεγκτές με κυρώσεις. Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα διέταξε το στρατό να διασφαλίσει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

"Είχαμε πει ότι αν η κατάσταση στα αεροδρόμια δεν ομαλοποιηθεί, θα κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είναι προφανές ότι η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί", δήλωσε ο Ρουμπαλκάμπα μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σήμερα το πρωί.

Αν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν επιστρέψουν στην εργασία τους, θα παραβιάζουν το νόμο και θα παραπεμφθούν σε στρατοδικείο όπου θα δικαστούν για απειθαρχία, σύμφωνα με τον στρατιωτικό νόμο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης υπό κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κινδυνεύουν να τους επιβληθούν ποινές κάθειρξης έως και 10 ετών...........

Η Μέρκελ είχε απειλήσει πως θα αποσυρθεί από την ευρωζώνη

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ απείλησε, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρατέθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στις 28 Οκτωβρίου, να αποσύρει τη χώρα της από την ευρωζώνη. Είχε προηγηθεί η έντονη αντιπαράθεσή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αναφορικά με την πρόταση της Μέρκελ να στερούνται ψήφο όσες χώρες αναγκάζονται να ζητούν την οικονομική στήριξη των ευρωπαίων εταίρων τους. Το άγνωστο, μέχρι σήμερα επεισόδιο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδας Guardian που επικαλείται δηλώσεις συμμετεχόντων στο δείπνο της 28ης Οκτωβρίου.

Στη σύνοδο της Ε.Ε. το κύριο θέμα που απασχόλησε ήταν η κρίση που διέρχεται η ευρωζώνη και το ζήτημα της διάσωσης της Ιρλανδίας.

Τότε ο κ. Παπανδρέου είχε αντιδράσει στην πρόταση της Γερμανίδας Καγκελαρίου να στερούνται ψήφου όσα κράτη εισέρχονται στο μηχανισμό διάσωσης, χαρακτηρίζοντας τη ως "αντιδημοκρατική".

Η κ. Μέρκελ φέρεται ότι δήλωσε κατά τη διάρκεια του δείπνου των ευρωπαίων ηγετών πως "αν το ευρώ εξελίσσεται σε τέτοια λέσχη τότε ίσως η Γερμανία να πρέπει να αποχωρήσει".

Ο εκπρόσωπος της Αγκελα Μέρκελ, Steffen Seibert δεν σχολίασε, όπως αναφέρει ο Guardian, τις φερόμενες ως δηλώσεις της καγκελαρίου, ωστόσο δήλωσε ότι "κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό".

"Η Γερμανία είναι δεσμευμένη να διασφαλίσει και να υπερασπισθεί το ευρώ και η κυβέρνηση
επ΄ουδενί λόγο δεν σκέφτεται να το εγκαταλείψει" πρόσθεσε ο ίδιος.

727 μεγαλοϊδιοκτήτες οφειλέτες καλούνται να «ξηλωθούν» 12,5 εκατ.

Στο δόκανο των φοροελεγκτών πιάστηκαν 727 οφειλέτες - μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, σε αριστοκρατικές περιοχές όπως Φιλοθέη, Εκάλη και Βούλα, καθώς και φαρμακοποιοί. Το υπουργείο Οικονομικών τους δίδει περιθώριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αξίας 12,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις.

Μετά το πέρας της προθεσμίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε ενδελεχή έλεγχο όλων των περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων.

Ο έλεγχος φθάνει ακόμη και στην άρση του τραπεζικού απορρήτου, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τους και ο πλειστηριασμός, προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη τους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη φορολογική νομοθεσία, όσοι εντοπίζονται για φοροδιαφυγή, αντιμετωπίζουν ακόμη και υψηλές ποινές φυλάκισης.............

Καταγγέλλουν δικαστίνα που εκθείαζε πλειστηριασμούς από έδρας

Δικαστής -πρόεδρος Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας-καταγγέλλεται ότι «εκθείασε» από έδρας τη διαδικασία των πλειστηριασμών όπου κόσμος και κοσμάκης χάνει την περιουσία του, πολλές φορές κάτω από περίεργες συνθήκες και για λίγες χιλιάδες ευρώ!

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου δικάζεται μια 75χρονη γυναίκα επειδή όταν έχασε, για... 1.200 ευρώ, δωδεκάμισι στρέμματα γης στο Αλεποχώρι, που πλειστηριάστηκαν αντί... 18.000 ευρώ, κατήγγειλε τις διαδικασίες και μηνύθηκε για ψευδείς ισχυρισμούς από τη συμβολαιογράφο, φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ότι «δεν έχει πάει σε πλειστηριασμούς αλλά αν είχε χρήματα θα μπορούσε να πάει». Κι ακόμη, ότι «δεν είναι κακό», «δεν ξέρει γιατί άλλαξε η νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς», ότι «δεν ενδιαφέρει τι γίνεται στην κοινωνία» και ότι «η κατηγορούμενη δεν έχει να κερδίσει τίποτε από αυτή τη διαδικασία».

Γι' αυτά τα σχόλια που φέρεται να ειπώθηκαν από τη δικαστή και για άλλα πολλά τα οποία καταγγέλλεται ότι διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια της δίκης, που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, υπέβαλε στο δικαστήριο αίτημα περί μαγνητοφώνησης της διαδικασίας.

«Ως ύστατο μέσο -όπως αναφέρει η συνήγορος- προστασίας των δικαιωμάτων τόσο της εντολέως μου όσο και εμού και προς ακριβή αποτύπωση όλων όσα διαδραματίζονται στο ακροατήριο, για τα οποία τόσο εγώ όσο και η εντολέας μου επιφυλασσόμαστε παντός δικαιώματός μας».

Στο έγγραφο αίτημα που η έδρα απέρριψε ομόφωνα γίνεται λόγος για «αδιανόητο τρόπο διεξαγωγής της δίκης και διεύθυνσης της διαδικασίας που περιλαμβάνει και ενθαρρύνει προσωπικές επιθέσεις σε εμένα ως συνήγορο υπεράσπισης και φτάνει μέχρι τη διατύπωση οξύτατων εκφράσεων και χαρακτηρισμών εκ μέρους της προέδρου του δικαστηρίου».

Η συνήγορος, που αιτήθηκε ως μέσο προστασίας της ίδιας αλλά και της κατηγορουμένης τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών, αναφέρει -μεταξύ άλλων- για την πρόεδρο του δικαστηρίου ότι:

Φρένο ΣτΕ στα σχέδια για γκολφ και τσιμέντα

Ανατρέπει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης σε έκταση 26.000 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού στην Κρήτη δικαιώνοντας τον δικαστικό αγώνα κατοίκων της περιοχής και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Οι δικαστές ακύρωσαν την κοινή υπουργική απόφαση του 2007, που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη της έκτασης του ιδρύματος «Παναγία Ακρωτηριανή» στην περιοχή Κάβο Σίδερο στο Λασίθι της Κρήτης, με φορέα υλοποίησης την αγγλική εταιρεία «Loyalward Ltd». Η επένδυση περιελάμβανε πέντε παραθεριστικά χωριά και 7.000 κλίνες μαζί με γήπεδο γκολφ και άλλες εγκαταστάσεις.

Υιοθετώντας την εισήγηση της συμβούλου Κατερίνας Χριστοφορίδου, η Ολομέλεια έκρινε ότι η υπουργική απόφαση έχει πολλές πλημμέλειες που την καθιστούν άκυρη, αφού η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου δεν έγινε νόμιμα, διότι δεν προηγήθηκε πρόβλεψη οργανωμένης δραστηριότητας με βάση χωροταξικό σχεδιασμό. Οι δικαστές αποφαίνονται ότι η συγκεκριμένη περιοχή προορίζεται μόνο για ήπια τουριστική ανάπτυξη και μόνο στο αναγκαίο μέτρο και κατά συνέπεια δεν επιτρέπεται η εντατική τουριστική εκμετάλλευση της ανατολικής παράκτιας και ευαίσθητης περιβαλλοντικά ενότητας, που χωροθετείται το έργο.

Κάνουν λόγο για «ένα σύνθετο έργο μεγάλης κλίμακας, το οποίο έχει το χαρακτήρα τουριστικού οικισμού» και σημειώνουν ότι με βάση το άρθρο 24 του Συντάγματος «η πραγματοποίηση έργων ανάπτυξης παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι επιτρεπτή μόνο σε περιοχές οι οποίες εκ των προτέρων και με βάση νόμιμα κριτήρια έχουν καθοριστεί ως περιοχές προοριζόμενες για την ανάπτυξη των εν λόγω συγκεκριμένων δραστηριοτήτων».

Σύλληψη γονέων για το θάνατο του δίχρονου παιδιού τους

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών οι γονείς δίχρονου παιδιού, που σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση έχασε τη ζωή του από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το παιδί μεταφέρθηκε χθες στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας και μόλις οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του, ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία.
Παράλληλα, κλήθηκε και η ιατροδικαστής, προκειμένου να εξακριβώσει τα αίτια τού θανάτου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το παιδάκι κατέληξε, λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, ενώ κακώσεις εντοπίστηκαν και στο υπόλοιπο σώμα, όπως επίσης εγκαυματικές βλάβες και εκδορές. Οι αστυνομικοί ανέκριναν τους γονείς και προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς, που έχουν άλλα δύο παιδιά, αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ  σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών.

Σε φορτισμένο κλίμα η συνεδρίαση της ΓΣΕΕ

Συνεδριάζει από το πρωί σήμερα, σε κλίμα έντασης και με αποχωρήσεις από το προεδρείο, το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ προκειμένου να συζητηθούν «όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που πλήττουν τους εργαζόμενους» και να αποφασιστεί η περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ.
Η συνεδρίαση έχει ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί στο ξενοδοχείο ACROPOL (Πειραιώς 1 Ομόνοια).

Στο Γενικό συμβούλιο μετέχουν τα εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του γενικού συμβουλίου της ΓΣΕΕ και της ελεγκτικής επιτροπής καθώς και οι πρόεδροι η οι αναπληρωτές των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών της χώρας.  

Ενώ νωρίς το πρωί, ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από το προεδρείο της ΓΣΕΕ ο γενικός γραμματέας της συνομοσπονδίας, ο οποίος εκπροσωπεί τη ΔΑΚΕ  και ο αναπληρωτής πρόεδρος που εκπροσωπεί την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται σε τεταμένο κλίμα καθώς η φημολογία των τελευταίων ημερών θέλει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους εργοδότες όσον αφορά στις προωθούμενες εργασιακές αλλαγές.