Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ..!!

Εφοδιασμένος με γνώσεις από νομικές βάσεις δεδομένων, νομολογίες, κοινοτικές οδηγίες κτλ., πήγα με θάρρος και παρρησία να τελειώσω ένα μέρος μόνο της πολύπαθης συνταξιοδοτικής υπόθεσης του πατέρα μου.. Να τον ασφαλίσω στην κοινωνική ασφάλιση του ΙΚΑ σαν συνταξιούχο ! Την υπόθεση αυτή την κρατώ για μετά...

Η περίπτωσή του υπαγόταν στην Αθήνα, σε υποκατάστημα που αρμόδιο είναι για τις συντάξεις των Αποδήμων Ελλήνων. Όταν, όμως, δημοσιοποιήσαμε, (στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"), ένα σκέλος μόνο των όσων υφίσταται από το φοβερό αυτό ελληνικό κράτος, στο αρμόδιο ΙΚΑ - Αθηνών επεκράτησε "πανικός κι ομίχλη" ! Τους πήρε τηλέφωνο ο Υφυπουργός, με τον οποίο ο δημοσιογράφος της εκπομπής είχε επαφή για να δει τι γίνεται, κι ακούστηκαν φωνές και καντήλια..

Ο φάκελος του ασφαλισμένου στάλθηκε στη Δράμα άρον - άρον την ίδια μέρα, και κατά συνέπεια στην Καβάλα σαν ανωτέρα διοικητική αρχή του Οργανισμού, δίχως οι υπηρεσία να διαθέτει το πιστοποιητικό Μετοικεσίας του ασφαλισμένου που θα τους επέτρεπε να "διώξουν" το φάκελό του.. Η ύπαρξη του φακέλου του ασφαλισμένου στη Δράμα, που σημειωτέον έχει την ίδια αξία με τον "Ιατρικό φάκελο" του ασθενούς εφόσον μέσα σ' αυτόν υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις και εξετάσεις που διέπονται από τη νομοθεσία για το ιατρικό απόρρητο, ήταν για δύο (2) εβδομάδες παράνομη.
Ο φάκελος νομιμοποιήθηκε από τον ενδιαφερόμενο, με την κατάθεση του εγγράφου μετοικεσίας, δύο βδομάδες μετά αφού, τότε το παρέλαβε από τη Γερμανία.. Φοβερό ; Όχι...!

ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Για να ασφαλιστεί, τελικά, ο ασφαλισμένος και συνταξιούχος πια του ΙΚΑ στην ιατροφαρμακευτική ασφάλιση του Οργανισμού η υπηρεσία ζητούσε επιτακτικά το έγγραφο μετοικεσίας, μαζί με την απόφαση συνταξιοδότησης, αφού αυτό επιβάλει η εθνική νομοθεσία, λέγουν οι "αρμόδιοι".

Αγνοούν, όμως, παντελώς σωρεία αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επί σειρά σχετικών αιτημάτων, υποθέσεων και προδικαστικών ερωτημάτων, όπου η "κύρια κατοικία", ο τόπος "παραμονής - μονίμου κατοικίας" και "διαμονής" δεν επηρεάζουν σε τίποτα πια τις παροχές, σε είδος και σε χρήμα, των ασφαλιστικών ταμείων προς τους ασφαλισμένους όταν και κυρίως οι παροχές αυτές βασίζονται σε εισφορές ανταποδοτικού χαρακτήρα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι νέες κοινοτικές οδηγίες για την κοινωνική πολιτική, (883/2004 και οι κανονισμοί εφαρμογής), της απεξάρτησης της κατοικίας από τις παροχές και όχι μόνον.. ! Οι οδηγίες αυτές, μάλιστα, καθίστανται υποχρεωτικές για όλα τα κράτη - μέλη από το 2013 και σήμερα εφαρμόζονται προαιρετικά.

Οι ελληνικοί ασφαλιστικοί φορείς κάθε φορά, από το 2004 και μετά, που εξετάζουν ένα αίτημα συνταξιοδότησης Έλληνα του εξωτερικού κράτους - μέλους της Ε. Ε., γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, είναι κανονικά υποχρεωμένες να θέσουν υπόψιν του ασφαλισμένου εάν θέλει να εξεταστεί η περίπτωσή του με τους νέους ή τους παλαιούς κανονισμούς. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του ασφαλισμένου να επιλέξει το σύστημα με το οποίο θα συνταξιοδοτηθεί ως ότου καταστούν οι νέοι κανονισμοί υποχρεωτικοί.

Κάθε φορά που οι ελληνικοί ασφαλιστικοί φορείς εξετάζουν τέτοια αιτήματα χωρίς να ενημερώσουν τον πολίτη του αποκρύβουν σοβαρά δικαιώματά του, καταχράζονται την εξουσία τους και ζημιώνουν τον ασφαλισμένο ποικιλοτρόπως.

Με λίγα λόγια, κάθε φορά που οι υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ, μέχρι την Πρόνοια, ΖΗΤΟΥΝ να τους προσκομισθεί έγγραφο μετοικεσίας για την απόδοση οποιασδήποτε μορφής παροχής, η οποία δεν δημιουργεί σώρευση παροχών, ταλαιπωρούν τον Έλληνα και παρανομούν εις βάρος του.

Το Κράτος αυτό, λοιπόν, που δεν σέβεται τα δικαιώματα των Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων πολιτών, που δεν σέβεται τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, έχει την αναίδεια, το θράσος και τη φαυλότητα να απαιτεί, από αυτούς τους πρώτους, την τήρηση της "νομιμότητας" μόνον όταν αυτή στρέφεται εις βάρος του πολίτη...

ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ...