Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Ηλεία: Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 55χρονος που πνίγηκε ενώ έτρωγε

Άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα του φαγητού ο άτυχος άνδρας από το Λέπρεο.


Ο 55χρονος που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, πέθανε σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, από πνιγμό από τροφή.

Το άψυχο σώμα του βρήκαν στενοί συγγενείς του στο σπίτι που διατηρούσε στην αγροτική περιοχή. Στη συνέχεια οι ίδιοι ενημέρωσαν την αστυνομία.

Σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα στο υπουργείο Εργασίας ανασφάλιστος εργάτης

- Ανασφάλιστος Αιγύπτιος εργάτης σκοτώθηκε πέφτοντας από τον τρίτο όροφο
- Είχε κληθεί παράνομα να δουλέψει ημέρα Κυριακή
- Καθάριζε κτίριο που ανήκει στο υπουργείο Εργασίας, το θεματοφύλακα των δικαιωμάτων των εργαζομένων
- Δεν είχε ληφθεί κανένα από τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας

Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη πως Αιγύπτιος, που εργαζόταν χωρίς ασφάλιση και εκτός νομίμου ωραρίου, βρήκε τραγικό θάνατο, πέφτοντας από τον 3ο όροφο, ενώ καθάριζε τα εξωτερικά τζάμια σε κτίριο του υπουργείου Εργασίας, του υπουργείου δηλαδή που έχει δημιουργηθεί για να διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων!

Ο Emand Aziz άφησε την πατρίδα του και ήρθε στην Ελλάδα να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη. Μόνο που εκείνη, σε συνδυασμό με την ανευθυνότητα κάποιων και την προσπάθεια κέρδους κάποιων άλλων, του έπαιξε το πιο άσχημο παιχνίδι: του κόστισε την ίδια του τη ζωή.................

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Κώστας Βουτσάς!

Ο αγαπημένος ηθοποιός αισθάνεται σήμερα πολύ καλύτερα, μετά την περιπέτεια που είχε με το αναπνευστικό του πρόβλημα...

Εξιτήριο από το Διαβαλκανικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πήρε σήμερα το απόγευμα ο δημοφιλής κωμικός μας Κώστας Βουτσάς. Η υγεία του αγαπημένου ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου βελτιώθηκε αρκετά και οι γιατροί θεώρησαν πως μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια κοντά στους δικούς του ανθρώπους.

Το TLIFE επικοινώνησε με την κόρη του Σάντρα η οποία μας ενημέρωσε ότι η κατάσταση της υγείας του ηθοποιού βελτιώθηκε αρκετά και ότι είχε μείνει στο νοσοκομείο καθαρά για προληπτικούς λόγους  και για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο κόρη του του Κ. Βουτσά, δήλωσε στο TLIFE  ότι ο πατέρας της την Πρωτοχρονιά γίνεται 80 ετών και ότι είναι μια χαρά! "Τον πείραξε η υγρασία και το κλίμα της Θεσσαλονίκης", είπε χαρακτηριστικά.

Ξυλοκόπησαν βάναυσα τα αδέλφια του Μαραντόνα

Οι δράστες έκλεψαν τα προσωπικά αντικείμενα των επιβαινόντων καθώς και το αυτοκίνητο.

Ένας αδελφός και δύο αδελφές του πρώην προπονητή και αρχηγού της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αργεντινής Ντιέγκο Μαραντόνα δέχθηκαν επίθεση, την ώρα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους σε μία συνοικία του Μπουένος Άιρες.

Ο Ραούλ, η Άννα Μαρία και η Ρίτα Μαραντόνα κατευθύνονταν προς μία κλινική του Μπουένος Άιρες, όπου νοσηλεύεται η μητέρα τους εξαιτίας ενός καρδιακού προβλήματος που αντιμετωπίζει, όταν μία ομάδα ενόπλων τους επιτέθηκε χθες βράδυ (Δευτέρα), δήλωσε ο αδελφός του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Οι ένοπλοι ανάγκασαν τον Ραούλ να συνεχίσει να οδηγεί αλλά κατάφερε να πηδήξει από το αυτοκίνητο εν κινήσει, ενώ οι δύο αδελφές του αφέθηκαν ελεύθερες λίγο αργότερα. Ο διάσημος ποδοσφαιριστής έχει επτά αδέλφια.

Ένα δόντι αλλάζει την ανθρώπινη ιστορία

Η ανακάλυψη μιας οδοντοστοιχίας στο Ισραήλ έρχεται να αλλάξει όλα όσα ξέραμε για την εμφάνιση του ανθρώπινου είδους.


Ανθρώπινη οδοντοστοιχία, που χρονολογείται από 400.000 ετών ανακαλύφθηκε σε σπήλαιο κοντά στην ισραηλινή πόλη Ρος Χα’ αγίν, αποτελεί το παλαιότερο τεκμήριο της εμφάνισης του σύγχρονου ανθρώπινου είδους και αποδεικνύει πως οι πρόγονοί μας έζησαν δύο φορές παλαιότερα απ’ όσο υπολογιζόταν έως σήμερα, τονίζει στην ιστοσελίδα του το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Έως σήμερα, τα παλαιότερα ανθρώπινα λείψανα χρονολογούνται από 200.000 ετών και είχαν ανακαλυφθεί στην Αφρική, οδηγώντας τους ερευνητές να θεωρούν πως η «μαύρη ήπειρος» αποτελεί την κοιτίδα της εμφάνισης του Χόμο Σάπιενς.

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 2000 κοντά στο Ρος Χα’ αγίν, ανατολικά του Τελ Αβίβ και η οδοντοστοιχία που βρέθηκε υποβλήθηκε σε μία μορφολογική ανάλυση.

Το Μέγαρο Μαξίμου μετακομίζει - Πού θα είναι το νέο πρωθυπουργικό γραφείο

Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου δεν καταργείται και θα παραμείνει κυρίως για εθιμοτυπικές λειτουργίες.

Όλα είναι έτοιμα για την μεταστέγαση του Μεγάρου Μαξίμου, το στρατηγείο δηλαδή του πρωθυπουργού, το οποίο πλέον θα βρίσκεται στον 6ο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών, στη Βασιλίσσης Σοφίας, ο οποίος έχει ήδη εκκενωθεί.

Όλα τα γραφεία έχουν ήδη αδειάσει και περιμένουν πλέον για το γραφείο του πρωθυπουργού, το οποίο θα έχει μία πλεονεκτική θέα σε σχέση με τα άλλα γραφεία προς τον Εθνικό Κήπο.

Ο λόγος της μετακόμισης είναι προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς δεν χωρούν όλοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καταργείται το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά παραμένει κυρίως για τα εθιμοτυπικά, δηλαδή όταν το πρωτόκολλο επιβάλλει κάποιες συναντήσεις του πρωθυπουργού για παράδειγμα με κάποιους ξένους επισήμους.

Ωστόσο, το κεντρικό γραφείο του κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στον 6ο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ στον 5ο όροφο στη μεγάλη αίθουσα θα συνεδριάζει η ομάδα σχεδιασμού.

Πληθώρα νομοσχεδίων στο υπουργικό Συμβούλιο

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνεδρίαση είναι:

Ρέθυμνο: Έκλεψαν 80 πρόβατα!

Η συνολική αξία των ζωντανών φτάνει τα 12.500 ευρώ, ενώ αποτελεί μάστιγα η ζοωκλοπή στο νησί.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογο περιστατικό λαμβάνει χώρα στην Κρήτη καθώς το νησί αντιμετωπίζει έντονα το πρόβλημα της ζωοκλοπής.

Ογδόντα πρόβατα έκλεψαν άγνωστοι από περιφραγμένο χώρο στο δημοτικό διαμέρισμα Άνω Μέρους του δήμου Συβρίτου, στο Ρέθυμνο. Προανάκριση για τη ζωοκλοπή διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Συβρίτου, σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση του νομού.

Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης αυτής της παράνομης δραστηριότητας η οποία, σύμφωνα και με τον Αστυνομικό Διοικητή Κρήτης, αντιστράτηγο Φώτη Γεωργόπουλο "σε ορισμένες περιοχές παρουσιάζει αυξητική τάση με τους ζωοκλέφτες να δρουν ανεξέλεγκτα".

Δίωξη για συμβάσεις της Siemens με την "ΑΡΜΕΝΤΕΛ" όταν ανήκε στον ΟΤΕ

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος και θα κρίνει αν η πτυχή αυτή του λεγόμενου «σκανδάλου της ΖΗΜΕΝΣ» θα πρέπει να διαβιβαστεί στο Εφετείο.

Δίωξη για κακουργηματικές πράξεις κατά παντός υπευθύνου στον ΟΤΕ και την ΖΗΜΕΝΣ ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά την ολοκλήρωση έρευνας για την υπόθεση των συμβάσεων της ΖΗΜΕΝΣ με την ΑΡΜΕΝΤΕΛ, την αρμενική εταιρία τηλεπικοινωνιών, το 2006 όταν η εν λόγω εταιρία ελέγχονταν κατά 90% από τον ΟΤΕ.

Μετά από πολυετή δικαστική έρευνα, κατά την διάρκεια της οποίας ζητήθηκε δικαστική συνδρομή από την Αρμενία, η Εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα κακουργήματα της ενεργητικής και της παθητικής δωροδοκίας, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση καθώς και για άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές, που στρέφεται κατά κάθε υπεύθυνου στην ΖΗΜΕΝΣ και στον ΟΤΕ. Σύμφωνα με την δίωξη ................

Κυβερνητική ασυνεννοησία για τα πακέτα βόμβες

Αντίθετα από τον υπουργό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη θεωρεί ότι υπάρχει διασύνδεση Ελλήνων και Ιταλών τρομοκρατών. Αποστάσεις από «Συνωμοσία» και FAI παίρνει ο Επαναστατικός Αγώνας.


Ακόμη ένα δείγμα ασυνεννοησίας μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και μάλιστα σε ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο η τρομοκρατία και το ενδεχόμενο διασύνδεσης Ελλήνων και Ιταλών τρομοκρατών. Λίγες μέρες μετά το μπαράζ παγιδευμένων πακέτων στη Ρώμη, υπόθεση που ξύπνησε μνήμες Νοεμβρίου από την Αθήνα, ο υπουργός, Χρήστος Παπουτσής, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διασύνδεσης.

«Δε μπορούμε να μιλήσουμε για διασύνδεση ιταλικών και ελληνικών τρομοκρατικών ομάδων. Πόσο μάλλον για επιχειρησιακή διασύνδεση. Δεν έχουμε στοιχεία για να πούμε ότι υπάρχει συνεργασία ή διασύνδεση, δεν έχουμε όμως και στοιχεία για να πούμε ότι δεν υπάρχει» δήλωναν τόσο ο υπουργός όσο και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου.

Διαφορετική άποψη όμως εξέφρασε.........

Ποιους θαυμάζουν οι.... αμερικάνοι!

Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να πει πως τα έχουν και 400 όταν βλέπεις τέτοια δημοσκόπηση. Τι δημοσκόπηση; Ποιον θαυμάζουν οι αμερικάνοι. Το πρόβλημα όμως είναι στις.... δεύτερες θέσεις!

Οι δύο προσωπικότητες που προκάλεσαν το θαυμασμό των Αμερικανών το 2010 ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την ετήσια δημοσκόπηση που διενεργεί το ινστιτούτο Gallup και η οποία δόθηκε την Δευτέρα στη δημοσιότητα.
 
Ο Ομπάμα είναι επικεφαλής στην κατηγορία "άνδρες", με ποσοστό 22%. Ακολουθούν, με μεγάλη διαφορά, οι προκάτοχοί του, Τζορτζ Μπους (5%) και Μπιλ Κλίντον (4%). Μικρότερα ποσοστά έλαβαν ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα και ο ιδρυτής της εταιρείας Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. Ο Ομπάμα αναδεικνύεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο πιο "αξιοθαύμαστος" άνθρωπος. Το 2008 όμως το ποσοστό του ήταν κατά δέκα μονάδες υψηλότερο, στο 32%.
 

Δίωξη για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στις φυλακές

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή ο οποίος και θα προσωποποιήσει σύντομα τις κατηγορίες.

Ποινική δίωξη για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε αστυνομικά κρατητήρια και σωφρονιστικά καταστήματα με την επιβαρυντική περίπτωση ότι η πράξη φέρεται να έχει τελεστεί από αρμόδιους υπαλλήλους.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της υπόθεσης φέρεται να έχει γίνει διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε τέσσερις φυλακές της χώρας ενώ ως εμπλεκόμενοι φέρονται κρατούμενοι φυλακών, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, εφτά ψυχίατροι και ένας πρώην αστυνομικός. Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία προκύπτει ότι το κύκλωμα δρούσε τα τρία τελευταία χρόνια ενώ η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελίες δύο κρατουμένων.

Στο πλαίσιο των ερευνών έχει γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου προσώπων που φέρονται ως εμπλεκόμενα και από τις χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών φέρεται να αναδεικνύονται οι ρόλοι που είχαν στο κύκλωμα συγκεκριμένα άτομα.

Δωρεάν αυτοκόλλητα για τη διακοπή του καπνίσματος στη Βρετανία

Το κουτί θα διατίθεται στα φαρμακεία στη Βρετανία που μετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, κυρίως αυτά που βρίσκονται μέσα σε μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ.


Η βρετανική κυβέρνηση θα διαθέτει δωρεάν από την 1η Ιανουαρίου αυτοκόλλητα μιας εβδομάδας για τη διακοπή του καπνίσματος σε αυτούς που έχουν αποφασίσει να το κάνουν, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

"Τα δύο τρίτα των καπνιστών θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα και το νέο έτος είναι η πιο δημοφιλής περίοδος για να το κάνουν" στο πλαίσιο των αποφάσεων που παίρνει κάθε άνθρωπος για το νέο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Τρένο παρέσυρε οδηγό αγροτικού στη Λαμία

Το αγροτικό παρασύρθηκε στην Αγία Μαρίνα. Ο οδηγός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.


Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Λαμία-Στυλίδα συγκρούστηκε πριν από λίγο με αγροτικό αυτοκίνητο σε αφύλακτη διάβαση στο ύψος της Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport ο οδηγός που είναι κάτοικος Αυλακίου, έχει τραυματιστεί σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.

Μακελειό στην άσφαλτο - Απανθρακώθηκε ένα 5χρονο παιδί με άλλα 3 άτομα!

Τραγική η εικόνα που αντίκρισαν οι διερχόμενοι και οι άνδρες τροχαίας και πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο

Τέσσερα άτομα απανθρακώθηκαν, εκ των οποίων και ένα πεντάχρονο παιδί, ύστερα από σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, κοντά στον κόμβο της Πούντας.

Σύμφωνα με την αστυνομία το τροχαίο δυστύχημα έγινε περίπου στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας όταν, για άγνωστους ακόμη λόγους. το ένα από τα αυτοκίνητα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Η πλαγιομετωπική σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα και τα δύο αυτοκίνητα να τυλιχτούν στις φλόγες.

Όταν στο σημείο του δυστυχήματος έφθασαν τα πυροσβεστικά οχήματα, έσβησαν την φωτιά, αλλά οι πυροσβέστες βρήκαν απανθρακωμένους τους τέσσερις ανθρώπους, αφού κανείς δεν είχε καταφέρει να απεγκλωβιστεί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στο ένα αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα, που πιθανώς επέστρεφαν από την Αλβανία, ενώ στο δεύτερο αυτοκίνητο επέβαινε μόνο ο οδηγός.

"Κουράστηκα να είμαι μαφιόζος. Ελάτε να με συλλάβετε"

Τελικά είναι πολύ δύσκολο και κουραστικό ακόμη και να είσαι μαφιόζος. Όχι μη γελάτε γιατί μετά από χρόνια στο... κουρμπέτι κάποιοι κουράζονται και.... παραδίνονται!


«Είμαι μόνος και κουράστηκα να κρύβομαι, ελάτε να με συλλάβετε» είπε μέσω τηλεφώνου στην Αστυνομία της Τοσκάνης 56χρονος Ιταλός που παραδόθηκε δηλώνοντας απηυδισμένος από τη ζωή ως μαφιόζος.
 
Ο Πάολο Ανφόνσι είχε ήδη εκτίσει τριετή ποινή για συμμετοχή στη μαφιόζικη Ντρανγκέτα και είχε αποφυλακιστεί. «Προτιμώ να γυρίσω στη φυλακή» είπε στον άναυδο αστυνομικό στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής για να κανονίσει τις λεπτομέρειες της παράδοσής τους.
 
Ως μοναδικό όρο (προφανώς για λόγους κύρους) έθεσε να συλληφθεί από τον διοικητή της οικείας αστυνομικής μονάδας, τον οποίο γνώριζε προσωπικά. Για να διευκολύνει μάλιστα τις Αρχές ομολόγησε τη συμμετοχή του σε δύο ένοπλες ληστείες μετά την αποφυλάκισή του.
 
Ο ίδιος, σύμφωνα με την ιταλική Reppublica, δήλωσε πως θέλει να αλλάξει ζωή και να μην πληγώνει τους γύρω του

"Δυσβάστακτο το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας, οι Έλληνες θα αναρωτηθούν σε ένα - δύο χρόνια, αν άξιζε τον κόπο η θυσία"

Αυτά τα λόγια ανήκουν στον οικονομολόγο Πέτερ Μπόφινγκερ, έναν από τους 5 "σοφούς" της γερμανικής οικονομίας ο οποίος μάλιστα τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle.

 


Σε συνέντευξή του στο γερμανικό μέσο ενημέρωσης, ο κ.Μπόφινγκερ χαρακτήρισε ως "δυσβάστακτο το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας" ενώ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι "το πρόγραμμα είναι περισσότερο αυστηρό από όσο αντέχει η χώρα και με αποτελέσματα πολύ μακροπρόθεσμα.
 
Ακόμη κι αν όλα έχουν τελικά καλή έκβαση,..............

Την παραμονή Ψωμιάδη στη φυλακή εισηγείται ο Εισαγγελέας

Την παραμονή του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη στη φυλακή εισηγείται με πρότασή του προς το Συμβούλιο Πρωτοδικών ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών.


 Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι ο επιχειρηματίας, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος πριν λίγες ημέρες, πρέπει να παραμείνει στη φυλακή καθώς θεωρεί ότι είναι ύποπτος φυγής αλλά και ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Ο Παύλος Ψωμιάδης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του για τις κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την υπόθεση των ομολογιακών εταιρικών δανείων της Ασπίς Capital. Ο επιχειρηματίας έχει προσφύγει κατά της απόφασης για την προφυλάκισή του ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί βούλευμα που θα κρίνει την παραμονή ή μη του επιχειρηματία στη φυλακή ενώ στις 4 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει 150 επενδυτές σε βάρος του για ζημιές που έχουν υποστεί από επενδύσεις στην Ασπίς Capital.

Έδειραν μέχρι θανάτου δημοσιογράφο!

Κινέζος δημοσιογράφος που ασχολούνταν με «ευαίσθητα» θέματα, όπως οι αναγκαστικές κατεδαφίσεις σπιτιών, ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα αγνώστων και υπέκυψε στα τραύματά του.


Πρόκειται για τον Σουν Χοντζίε, που εργαζόταν για την εφημερίδα Beijiang Chenbao, σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα.

Ο Σουν υπέκυψε σήμερα, δέκα ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του που τον είχε αφήσει σε κώμα. Έξι ύποπτοι έχουν συλληφθεί και η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

Η επίθεση σημειώθηκε σε ένα εργοτάξιο στην πόλη Κουιτούν, ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι η αιτία για το επεισόδιο ήταν μία φιλονικία μεταξύ του Σουν και ενός άλλου προσώπου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Αλαλούμ στο υπ. Οικονομικών! Το πρωί λένε όχι στην παράταση της περαίωσης και το απόγευμα ανοίγουν παράθυρο

Παράθυρο τριών ημερών άνοιξε τελικά το υπουργείο Οικονομικών σε όσους δεν πρόλαβαν την προθεσμία της περαίωσης που έληγε σήμερα.


Ενω το πρωί διαμήνυαν σε όλους τους τόνους οτι "περαίωση τέλος", το απόγευμα εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται οτι:

"Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έλαβαν μέχρι σήμερα εκκαθαριστικό σημείωμα, μπορούν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010, να προσέλθουν στις οικείες ΔΟΥ και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.
Αυτονόητο είναι πως όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διόρθωσης του αρχικού σημειώματος ή αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, διατηρούν το δικαίωμα υπαγωγής τους σε αυτήν, οι δε ΔΟΥ είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν το σχετικό σημείωμα μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2011.
Η αποδοχή-καταβολή του αναλογούντος ποσού μπορεί να γίνει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2011. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για δικαστικές εκκρεμότητες."

Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2010, υπήχθησαν στην περαίωση 522.000 φορολογούμενοι, εισπράχθηκαν 891 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν 1,958 δισ. ευρώ.


Στο μεταξύ μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται από τις εφορίες το ειδικό σήμα κυκλοφορίας στην περίπτωση δεν τους έχει αποσταλεί ταχυδρομικώς το ειδοποιητήριο από τη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Και στην περίπτωση των τελών κυκλοφορίας κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισαν ότι δεν αναμένεται παράταση της σχετικής προθεσμίας.

To sexy μπικίνι της Elisabetta Canalis!

Κι όμως! Υπάρχουν και πραγματικά αψεγάδιαστα κορμιά.
 
Η Εlisabetta Canalis είναι πολύ γνωστή για το τέλεια γυμνασμένο της κορμί. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν το επαληθεύουν. Η σύντροφος - και ίσως σύζυγος - του ακαταμάχητου George Clooney εμφανίστηκε μαζί του στα νησιά Las Cabos όπου πέρασαν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Φορώντας μόνο τα απαραίτητα, ένα μικροσκοπικό δηλαδή μπικίνι, έκοψε την ανάσα όλων των παραθεριστών και φυσικά ο George, δεν έπαιρνε τα μάτια του, αλλά ούτε και τα χέρια του από πάνω της.

Μαζί τους ήταν και μία πολύ καλή της φίλη, που και εκείνη έχει εκθαμβωτικό σώμα. Ωστόσο θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να φτάσει το αψεγάδιαστο κορμί της Elisabetta.

Διαβάστε περισσότερα στο TLife.gr

“Νέο αίμα” για τους άγγελους της Victoria’s Secret !

Τα κορίτσια της Victoria's Secret θεωρούνται τα καλύτερα μοντέλα του πλανήτη, επειδή οι άνθρωποι της εταιρείας ξέρουν να ανανεώνουν το «υλικό» τους και να το κρατάνε πάντα φρέσκο.
 
Η διάδοχος της Marisa Miller έχει ήδη βρεθεί από την εταιρεία εσωρούχων και ακούει στο όνομα Erin Heatherton, όχι ότι η Miller δεν εξακολουθεί να είναι το «πρώτο όνομα», αλλά στα 32 η καριέρα στο modeling φτάνει προς το τέλος της!
πηγή: zougla.gr

Αύριο το απόγευμα η ορκωμοσία του Καμίνη

Αύριο το απόγευμα (στις 17:00) θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχιακό μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, η επίσημη τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, και των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου και των συμβουλίων δημοτικών κοινοτήτων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, λόγω προβλήματος στατικότητας στις αίθουσες της τελετής και σε συνδυασμό με τον σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό των νέων αιρετών στελεχών που θα ορκιστούν αύριο, η είσοδος στο δημαρχείο για την τελετή θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις.

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, εντός κι εκτός Ελλάδας

Αποφασισμένος να προσβάλλει εντός κι εκτός Ελλάδας την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία αφαιρείται μια έδρα από το συνδυασμό του στο δημοτικό συμβούλιο, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Επιμένουμε Αθήνα" Γιώργος Αμυράς, με δηλώσεις του στον Αθήνα 984.
 
"Απευθύνω έκκληση στον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος ακόμη φέρει την αύρα του Συνηγόρου του Πολίτη και τον καλώ να μας πει τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι πολίτες που δεν προερχόμαστε από συγκεκριμένο κόμμα, αλλά και στον Φώτη Κουβέλη καλώντας τον να καταθέσει την πολιτική του άποψη", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμυράς.

Επίσης, πρόσθεσε ότι στις πρώτες προτεραιότητές του στο νέο δημοτικό συμβούλιο είναι να ζητήσει μπλε διαγράμμιση για κάθε πέντε θέσεις στάθμευσης οχημάτων, η μια να δοθεί δωρεάν στάθμευση σε άτομα με αναπηρία, καθώς και ανοιχτά και ελεύθερα πεζοδρόμια.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση με τα σκουπίδια

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη επέρριψε ο δήμαρχος Βασ. Παπαγεωργόπουλος στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
 
«Καταγγέλλω ότι με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η Θεσσαλονίκη είναι βρώμικη τους τελευταίους μήνες.

Κάποιοι θέλουν για λόγους αντιπολιτευτικούς την Θεσσαλονίκη βρώμικη, εκτός από την προεκλογική περίοδο ακόμη και την Πρωτοχρονιά» τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, σημειώνοντας ότι επί 11,5 χρόνια ο δήμος δεν είχε κανένα πρόβλημα στον τομέα της καθαριότητας.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, αν και η Δημαρχιακή Επιτροπή ενέκρινε προ μηνών την επισκευή των απορριμματοφόρων σε εξωτερικά συνεργεία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ακύρωσε την απόφαση, παρόλο που αυτή η τακτική ακολουθείται εδώ και χρόνια από όλους τους δήμους της χώρας...........

Ο Αβραμόπουλος προωθεί τους Ντορικούς

Την ..... Ντορική στροφή στο νεοκλασσικό της Ρηγίλλης φαίνεται να έχει αναλάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος , ο οποίος εισηγείται στον Πρόεδρο της ΝΔ , Αντώνη Σαμαρά την αξιοποίηση τόσο της Έλσας Παπαδημητρίου ,όσο και του Θανάση Γιαννόπουλου.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ ,θιασώτης του κέντρου θεωρεί πως τώρα πρέπει να δοθεί η χαριστική βολή στην Ντόρα Μπακογιάννη ,αξιοποιώντας τα στελέχη που στάθηκαν δίπλα της στην εκλογική διαδικασία και τελειώνοντας ουσιαστικά τα ήδη πεσμένα ποσοστά τους κόμματος της.

Μένει να δούμε τι θα πράξει ο πρόεδρος της ΝΔ ,Αντώνης Σαμαράς και τι αντιδράσεις θα έχουμε από τους ακραιφνείς Σαμαρικούς.

Σύγκλιση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου

Τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου σχεδιάζει το πρωθυπουργικό γραφείο. Πρόκειται για μια κίνηση αποσυμπίεσης της έντασης που έχει συσσωρευθεί το τελευταίο διάστημα στους κόλπους των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, η οποία μόνο απαρατήρητη δεν περνά πλέον από το Μέγαρο Μαξίμου.
 
Άλλωστε, όπως έχει διαπιστωθεί στην πράξη, κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση, για να «περάσει» κοστίζει από έναν έως και τρεις βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ, γεγονός που συνεπάγεται ότι, αν συνεχισθεί για πολύ αυτή η κατάσταση, τότε η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πρόβλημα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Έτσι, στο Μαξίμου πήραν την απόφαση να συγκαλέσουν την ΚΟ και να επιτρέψουν μια «γόνιμη» συζήτηση κατά τη διάρκειά της, υπό την έννοια ότι θα αφεθεί στον καθένα από τους βουλευτές, που αισθάνεται την ανάγκη, να ...πει τον πόνο του. ..............

Νέα... παράσταση Λοβέρδου για τα περί παραίτησης!

Συνεχίζει τις... παραστάσεις του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Έτσι, σήμερα εμφανίσθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και επανέλαβε ότι εάν μέχρι το Μάρτιο δεν έχει πετύχει τους στόχους που έχει θέσει στο χώρο της Υγείας, τότε θα παραιτηθεί!

Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε, επίσης, τους φαρμακοποιούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους διαφορετικά, όπως είπε, θα παραπέμψει το θέμα τους στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Τα φαρμακεία στην Ελλάδα είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να λιγοστέψουν, ενώ οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να δουν μία εκλογίκευση του κέρδους τους», ανέφερε και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι κατά την αυριανή συνάντηση με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών θα βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα.

Νέες ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών προανήγγειλε η Ντόρα!

Νέες ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών προανήγγειλε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, προκαλώντας αναταραχή στη Ρηγίλλης, αλλά και στην Ιπποκράτους!

Μιλώντας στο rela fm έκανε λόγο για «εσωτερικές αναταραχές στα κόμματα» προβλέποντας ότι το σύστημα δεν θα μείνει αλώβητο καθώς η κοινωνία, όπως είπε, βρίσκεται σε κρίση.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και νέες ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών μέσα στο 2011 καθώς όπως είπε οι βουλευτές αδυνατούν πλέον να ακολουθήσουν την κομματική γραμμή.

Μάλιστα η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι ήδη υπάρχει η συμφωνία με τον Φ. Κουβέλη για δράση ως κοινοβουλευτική ομάδα με παρουσία σε όλες τις επιτροπές της βουλής ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα ανιχνευθούν οι προθέσεις των βουλευτών που έχουν διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των δέκα βουλευτών. Η κ. Μπακογιάννη πέταξε και τα καρφιά της στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στον Κώστα Καραμανλή, για τυον οποίο είπε ότι «απέτυχε παταγωδώς στην επανίδρυση του κράτους».

Έγινε τέτοια συνάντηση ΛΑΟΣ-ΝΔ;

Δεν επιβεβαιώνονται αλλά ούτε και διαψεύδονται οι πληροφορίες περί συνάντησης του προέδρου του ΛΑΟΣ με κορυφαία στελέχη της Ρηγίλλης.

Ο Καρατζαφέρης βρέθηκε στην Αρκαδία το διήμερο των Χριστουγέννων και κάποιες φήμες τον έφεραν να έχει συναντηθεί με τον Αβραμόπουλο.

Ωστόσο οι πληροφορίες δεν στάθηκαν δυνατόν να διασταυρωθούν αφού ο μεν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το διαψεύδει , ο δε πρόεδρος του ΛΑΟΣ προς το παρόν, σιωπά...

Πάτρα: Κόρη γνωστού επιχειρηματία έπεσε από τον 3ο όροφο!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νεαρή έπεσε από το μπαλκόνι κρατώντας ένα αρκουδάκι στην αγκαλιά της...

Η 30χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, βαριά τραυματισμένοι και οι γιατροί δίνουν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή. Σύμφωνα με το dete.gr, πρόκειται για κόρη γνωστού επιχειρηματία της πόλης, η οποία έπεσε από τον 3ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε στην οδό Πετμεζά.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για ατύχημα ή για απόπειρα αυτοκτονίας. Στη γειτονιά της 30χρονης βρίσκονται αστυνομικοί που παίρνουν καταθέσεις, για να διαπιστώσουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση...

Θεσσαλονίκη: ''Μου έσπασαν το χέρι, με βασάνισαν και για γλιτώσω έκανα τη νεκρή''!

Η κυρία Φωτιάδου περιγράφει τις στιγμές τρόμου που έζησε στα χέρια των ληστών - Τα λόγια της, για τα όσα έζησε μέσα στο σπίτι της, σοκάρουν...

Ο εφιάλτης για την άτυχη γυναίκα ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας (27-12-2010). Η κυρία Ούρσουλα Φωτιάδου, ήταν μόνη στο σπίτι της, στην περιοχή της Ευκαρπίας και έπεσε για ύπνο. ''Κοιμήθηκα βαριά και προφανώς γι' αυτό δεν κατάλαβα πως μπήκαν οι ληστές. Δεν άκουσα τίποτα''.

Κάπως έτσι οι αδίστακτοι κακοποιοί κατάφεραν να μπουν στο σπίτι της, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Όταν όμως έφτασαν στο υπνοδωμάτιο και είδαν την άτυχη γυναίκα να κοιμάται, εξάντλησαν όλη τους την αγριότητα. Οι αδίστακτοι ληστές άρχισαν να την χτυπούν στο πρόσωπο, το κεφάλι και τα χέρια. ....

Ληστείες με μαχαίρια και σπασμένα μπουκάλια στο κέντρο της Αθήνας

Το όπλο των ληστών ήταν ένα σπασμένο μπουκάλι μπύρας, αρκετό για να αναγκάσει τους δυο άνδρες που προχωρούσαν στην οδό Μυλλέρου

κάτω από την Ομόνοια να παραδώσουν τα χρήματά τους. Δυστυχώς οι τρεις ληστές ήθελαν ... κάτι παραπάνω από τα 25 ευρώ και έτσι ο ένας από αυτούς χτύπησε, ευτυχώς ελαφρά, με το μπουκάλι τον έναν από τους άνδρες για να αρπάξει το κινητό του.
Στην οδό Οικονόμου στα Πατήσια ένας 44χρονος ήρθε αντιμέτωπος με τα μαχαίρια που κρατούσαν οι δύο ληστές. Πριν προλάβει να τον βοηθήσει κάποιος οι ληστές του άρπαξαν την τσάντα που περιείχε 2.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει φτάσει την Πρωτοχρονιά τα 6,9 δισεκατομμύρια

Τα 7 δισεκατομμύρια θα τα έχουμε φτάσει μέχρι τα μέσα του 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο Ανόβερο μια γερμανική οργάνωση που προωθεί τον έλεγχο των γεννήσεων.

 

Το Γερμανικό Ίδρυμα για τον Παγκόσμιο Πληθυσμό (DSW) έχει στον ιστότοπό του ένα "μετρητή πληθυσμού" που υπολογίζει τον τρέχοντα παγκόσμιο πληθυσμό από διάφορες πηγές ετήσιων δεδομένων.

Ο υπολογιστής θα γράφει 6.934.196.000 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 80 εκατομμύρια περισσότερα απ' ό,τι πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται κατά 2,6 ανθρώπους κάθε δευτερόλεπτο.

Τέλος και ο Αντωνίου

Παρελθόν αποτελεί ο Κώστας Αντωνίου από τον Παναθηναϊκό, παρά τις προσπάθειες του Δημήτρη Γόντικα να τον μεταπείσει. Ο Κάρλος Φρέιτας "τρέχει" μόνος του πλέον τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

 
Οι αποχωρήσεις συνεχίζονται στον Παναθηναϊκό. Μετά τους Νικόλα Πατέρα και Ανδρέα Βγενόπουλο ήταν η σειρά του Κώστα Αντωνίου να αποχωρήσει από την πράσινη ΠΑΕ. 

Ο Αντωνίου ήταν απογοητευμένος με όσα ακούγονταν για αυτόν τον τελευταίο καιρό και η παραίτηση του Νικόλα Πατέρα λίγες μέρες νωρίτερα, τον ώθησαν περισσότερο προς την απόφαση αυτή.
 
Μετά από πολύωρη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Γόντικα, ο πρώην διευθυντής ποδοσφαίρου αποφάσισε να αποχωρήσει παρά τις προσπάθειες του αντιπροέδρου της ομάδας να τον μεταπείσει.
 
Ο Δημήτρης Γόντικας του τόνισε την αναγκαιότητα παραμονής του στο σύλλογο ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με τη μετεγγραφική περίοδο να ξεκινάει σε λίγες ημέρες. Ο πρώην διευθυντής ποδοσφαίρου των "πρασίνων"  δεν άλλαξε άποψη και έτσι από εδώ και στο εξής ο Κάρλος Φρέιτας αναλαμβάνει να υλοποιήσει μόνος του τον μεταγραφικό σχεδιασμο.

Κορινθία: Ακόμα δύο νεκροί στην άσφαλτο

Σκοτώθηκε ένας οδηγός μηχανής και ένας οδηγός φορτηγού...


Στην εθνική οδό Κορίνθου - Επιδαύρου, μοτοσικλέτα με κατεύθυνση από Επίδαυρο προς Κόρινθο, με οδηγό 54χρονο αλλοδαπό, βγήκε από τον δρόμο και ανατράπηκε. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ακαριαία ο άτυχος οδηγός.

Στα Κιόνια Κορινθίας, φορτηγό που οδηγούσε 76χρονος, με κατεύθυνση από Κιόνια προς Αγία Τριάδα Δροσοπηγής, βγήκε από την πορεία του και ''καρφώθηκε'' σε κολώνα της Δ.Ε.Η., με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ηλικιωμένος οδηγός..

Κλειστά επαγγέλματα: "Δεν κάνουμε κανένα παζάρι - Ολα τα κλειστά θα γίνουν ανοικτά", διαμηνύει η κυβέρνηση

- Αν γίνουν εξαιρέσεις θα γίνουν για λόγους εθνικού συμφέροντος
- Τέλος Ιανουαρίου θα είναι έτοιμος ο νόμος
- Ποιούς φοβούνται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα


Παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες κορυφαία κυβέρνητικά στελέχη επιμένουν να δηλώνουν στο Newsit  οτι δεν γίνεται κανενός είδους παζάρι για τα κλειστά επαγγέλματα.

'Οπως λένε, δεν υπάρχει γυρισμός και όλα τα κλειστα επαγγέλματα θα γίνουν ανοικτά. Το μόνο παράθυρο που αφήνουν ανοικτό είναι αν σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις οι συνθήκες επιβάλλουν να μείνει κάποιο επάγγελμα κλειστό για λόγους όπως λένε δημοσίου ή εθνικού συμφέροντος.

'Οσον αφορά στην καθυστέρηση που υπάρχει στην κατάθεση του νομοσχεδίου, υποστηρίζουν οτι οι λόγοι είναι καθαρά τεχνικοί. Τα κλειστά επαγγέλματα είναι πολλά και με ιδιαιτερότητες και για τον λόγο αυτό πρέπει να γίνουν ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Τοποθετούν την κατάθεση και ψήφισή του στα τέλη Ιανουαρίου.

Μόνο αγκάθι που υπάρχει είναι λένε οι συντεχνίες. Και μάλιστα τονίζουν οτι οι πιέσεις που ασκούνται είναι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος όπου η πλειοψηφία των βεουλευτών ανήκει σε συντεχνίες που θίγονται κεκτημένα δεκαετιών.

'Επιασε δουλειά ο κ. καθηγητής...

Του έβγαλαν ήδη προσωνύμιο. Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων θυμίζει λίγο... Σημίτη. Τώρα που ενημερώνεται για τα του δήμου του, κρατάει σημειώσεις για τα πάντα και είναι ιδιαίτερα σχολαστικός...


Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ενημερώνεται καθημερινά και για πολλές ώρες για την κατάσταση στο Δήμο Αθηναίων.

Δεν ήταν έκπληξη, λένε συνεργάτες του για εκείνον οτι τα οικονομικά του δήμου είναι σε άθλια κατάσταση αλλά τόσο χάλια δεν περίμεναν να είναι.

Οι γύρω του, γνωστοί και μη τον αποκαλούν πλέον "ο κ. καθηγητής" αφού σημειώνει τα πάντα σε ένα μπλοκάκι όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμίνης έχει "περάσει" από προσωπικές συνεντεύξεις όλους τους δημοτικούς συμβούλους έτσι ώστε να τους αξιολογήσει και να μπορέσει στην συνέχεια να τους αξιοποιήσει σε διάφορες θέσεις στον Δήμο. Και όπως λένε όσοι βρίσκονται πολύ κοντά του τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά...

Ο κ. Καμίνης που αφιερώνει τις περισσότερες ώρες της ημέρας στα του Δήμου εμφανίζεται να είναι και δυσαρεστημένος με το κόμμα που τον στήριξε στις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ. Οπως λένε, η αναλογία 60 / 40 που του έχει ζητηθεί στην αξιοποίηση και δημιουργία μηχανισμού, δεν τον βρίσκει και πολύ σύμφωνο..

“Κατασκοπεία” παγκόσμιας εμβέλειας

Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών που γίνονται υπηρεσίες πληροφοριών. Βρώμικα παιχνίδια κυβερνήσεων, αντιπάλων και ότι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω από την πολιτική αποκαλύπτονται από νέα έγγραφα του WikiLeaks.


Σε µια παγκόσµια υπηρεσία πληροφοριών που δρα σε 63 χώρες έχει µετατραπεί η Υπηρεσία ∆ίωξης Ναρκωτικών (DEA) των ΗΠΑ, η οποία ασχολείται µε θέµατα πέραν των ναρκωτικών και διαθέτει τέτοιες δυνατότητες υποκλοπής τηλεφωνικών συνοµιλιών ώστε δέχεται διαρκώς πιέσεις από ξένες κυβερνήσεις για συνεργασία, αποκαλύπτουν µυστικά διπλωµατικά έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks.
 
Με πολύ περισσότερες λεπτοµέρειες απ’ όσες είχαν δηµοσιοποιηθεί µέχρι σήµερα, τα απόρρητα αµερικανικά διπλωµατικά έγγραφα περιγράφουν καταστάσεις στα 87 γραφεία τηςΥπηρεσίας σε όλο τον κόσµο, όπου οι πράκτορες της ισορροπούσαν µεταξύ διπλωµατίας και δίωξης σε μέρη όπου είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος τους πολιτικούς από τους εµπόρους ναρκωτικών και όπου τα καρτέλ των ναρκωτικών αποτελούν µίνι κράτη. Σύµφωνα µε τους «New YorkTimes», ξένες κυβερνήσεις θέλοντας να συγκεντρώσουν στοιχεία για πολιτικούς τους αντιπάλους είχαν ζητήσει από την DEA να υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες για λογαριασμό τους.
 
Στα διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν αναφέρονται διάφορα περίεργα περιστατικά που αφορούν τον «πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών»:
 

Ισραήλ: Δεκάδες τραυματίες από φωτιά σε αμαξοστοιχία

Δεκάδες επιβάτες μιας αμαξοστοιχίας κοντά στο Τελ Αβίβ τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε βαγόνια της, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.

 


Το τρένο, με 400 επιβάτες, ακινητοποιήθηκε 15 χλμ. βόρεια του Τελ Αβίβ, μετά τη φωτιά που τύλιξε στις φλόγες τρία βαγόνια του.
 
Σαράντα οκτώ επιβάτες νοσηλεύονται από τους οποίους τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρά τραύματα από σπασμένα τζάμια ή παρουσιάζουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνού", όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων.
 
Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ είπε ότι "διεξάγεται έρευνα για να καθοριστούν τα αίτια της πυρκαγιάς", διευκρινίζοντας ότι επί του παρόντος η αστυνομία στρέφεται στην "υπόθεση του ατυχήματος"

Εισαγγελική έρευνα για το χάος στα αεροδρόμια της Μόσχας

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ζήτησε από την εισαγγελία της Μόσχας να αρχίσει έρευνα για το χάος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας εξαιτίας της κακοκαιρίας.


"Διεξάγεται έρευνα στα διεθνή αεροδρόμια του Σερεμέτιεβο και Ντομοντέντοβο για να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν τις μεγάλες αυτές καθυστερήσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εισαγγελίας.
 
Ερευνητές βρέθηκαν στα δύο αεροδρόμια για "να εξετάσουν την κατάσταση από κοντά" και με σκοπό να "υπερασπιστούν τα δικαιώματα των επιβατών", δήλωσε ένας από τους εισαγγελείς, ο Γεβγκέντι Ποσπέλοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.
 

“Πόλεμος κατασκόπων” μεταξύ Ισπανίας και Ρωσίας

Η Μαδρίτη απελαύνει δύο ρώσους διπλωμάτες, η Μόσχα ανταποδίδει “διώχνοντας” δύο ισπανούς διπλωμάτες.

Η ισπανική κυβέρνηση απέλασε δύο ρώσους διπλωμάτες για "δραστηριότητες ασυμβίβαστες με το (διπλωματικό) καθεστώς τους" και η Μόσχα απάντησε κάνοντας το ίδιο με δύο ισπανούς διπλωμάτες, ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών.
 
Οι διπλωματικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τη διατύπωση αυτή όταν αναφέρονται σε δραστηριότητες κατασκοπείας.
 
Οι δύο ρώσοι διπλωμάτες, γραμματείς της πρεσβείας, απελάθηκαν επειδή "επιδόθηκαν σε δραστηριότητες ασυμβίβαστες με το (διπλωματικό) καθεστώς τους", σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών. Είχαν ενημερωθεί ότι θα απελαθούν πριν από "περίπου ένα μήνα".
 
Η Ρωσία ανταπέδωσε διώχνοντας δύο διπλωμάτες, πρόσθεσε το υπουργείο σε γραπτή δήλωση που αναγνώσθηκε από έναν εκπρόσωπο.
 
"Οι δύο κυβερνήσεις εκτιμούν ότι το επεισόδιο έχει λήξει", αναφέρει το υπουργείο, το οποίο διευκρινίζει πως θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στη Μόσχα της ισπανίδας υπουργού Εξωτερικών Τρινιδάδ Χιμένεθ που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιανουαρίου

Έμεινε μόνη σε ένα αστυνομικό τμήμα και τελικά την απήγαγαν οι έμποροι ναρκωτικών!

Δεν το έβαλε κάτω. Δεν φοβήθηκε τίποτα. Όλοι οι αστυνομικοί παραιτήθηκαν από την θέση τους ή τους δολοφόνησαν όμως αυτή έμεινε στο πόστο της για να προστατεύσει την πόλη από τα ναρκωτικά. Τελικά όμως το πλήρωσε και αυτή!


Μία ομάδα ενόπλων απήγαγε τον τελευταίο αστυνομικό που απέμενε στη θέση του στην πόλη Γουαδαλούπε, στο βόρειο Μεξικό, μία 28χρονη γυναίκα που υπηρετούσε μόνη της μετά την παραίτηση, ή τη δολοφονία των συναδέλφων της, σε μία περιοχή όπου κυριαρχούν τα καρτέλ των ναρκωτικών.
 
Την περασμένη Πέμπτη, μία ομάδα από δέκα άνδρες συνέλαβε μέσα στην κατοικία της την Ίρμα Έρικα Γανδάρα, πυρπολώντας το οίκημα και δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα μπροστά του και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους τη γυναίκα, τονίζει σήμερα το υπουργείο δημόσιας τάξης, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Κλείνουν πάνω από 100 σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Σχέδιο ''Καλλικράτης'' θα εφαρμοστεί στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την έναρξη της νέας χρονιάς που θα σημάνει το κλείσιμο τουλάχιστον 100 σχολείων πανελλαδικά σε περιοχές της χώρας όπου λειτουργούν συγκροτήματα τα οποία δεν δικαιολογούνται από τον αριθμό των κατοίκων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο του υπουργείου Παιδείας, έχουν μπει πάρα πολλά σχολεία που δημιουργήθηκαν με μοναδικό σκοπό το ''βόλεμα'' καθηγητών και την δημιουργία διευθυντικών θέσεων για εκπαιδευτικούς.

 
Έρευνα των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποδεικνύει ότι σε πολλές περιοχές της χώρας υπάρχουν περιπτώσεις δυο ή και τριών σχολείων σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, από 100 μέχρι 200 μέτρα, με 50 μαθητές το καθένα και είναι αυτά τα σχολεία που θα συγχωνευτούν κατά προτεραιότητα.
 

Ομοσπονδία Βενζινοπωλών στο Newsit: "Γνωρίζουμε 70 πρατηριούχους που κλέβουν στην βενζίνη"

- Πρόεδρος ΟΒΕ: "Ξέρουμε οτι κλέβουν με τηλεχειριστήριο. 'Οποιος πουλάει κάτω από 1,509 "μπαίνει μέσα"
- Συμβουλές για να μην πέσετε θύματα των κερδοσκόπων
- Ρόβλιας: "Ετοιμάζουμε τροπολογία με πιο αυστηρά πρόστιμα"
- 1,70 με 1,80 η τιμή και ... πληρώνουμε αέρα
Οι καταγγελίες που ακούγονται από τους ίδιους τους βενζινοπώλες για το συνάφι τους ίσως θα έπρεπε να έχουν ήδη προκαλέσει την παρέμβαση εισαγγελέα. Ομως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Και η βενζίνη πετάει στα ύψη!

Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες των ίδιων των βενζινοπωλών οτι υπάρχουν συνάδελφοί τους που κλέβουν τους καταναλωτές με ειδικά τσιπάκια που έχουν βάλει στις αντλίες, το Newsit επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Μιχάλη Κιούση.

'Οπως αποκάλυψε, η ΟΒΕ έχει στην διάθεσή της στοιχεία για 70 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα που "κλέβουν" στην βενζίνη με το ειδικό τσιπακι και τηλεχειριστήριο.
Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά παρεμένουν στα συρτάρια της Ομοσπονδίας των Βενζινοπωλών.......

''Βάλαμε τη βόμβα συμπαραστεκόμενοι στους Έλληνες συντρόφους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς''

Αυτά τα λόγια αναφέρουν οι ιταλοί τρομοκράτες στην προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για το παγιδευμένο δέμα στην ελληνική πρεσβεία της Ρώμης.

Οι ιταλοί τρομοκράτες γράφουν : '' Eπιτιθέμεθα και πάλι και το πράττουμε, απαντώντας στην έκκληση των Ελλήνων συντρόφων της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς". Για το λόγο αυτό επιτιθέμεθα, εκ νέου, σε μία από τις δομές που εκπροσωπούν το ελληνικό κράτος και τους δούλους του, σε συμπαράσταση προς τους συντρόφους που συνελήφθησαν στην Αθήνα, αλλά και για το σχέδιο της "Συνωμοσίας" που, όπως το δικό μας, βασίζεται στην πράξη και στη μέθοδο της επαναστατικής βίας''.

Ηράκλειο: Έδειρε τη γυναίκα του και τραυμάτισε αστυνομικό!

Πανικός σε γειτονιά του Ηρακλείου - Πρωταγωνιστής ένας 47χρονος που άρχισε να χτυπάει τη γυναίκα του, μετά από συζήτηση που είχαν...


Όλα ξεκίνησαν στις 19.30 το απόγευμα της Δευτέρας (27-12-2010). Μία 37χρονη γυναίκα τηλεφώνησε στην αστυνομία και κάλεσε σε βοήθεια. Πρόλαβε να πει ότι ο άνδρας της, την χτυπάει και ζήτησε από τους αστυνομικούς να κάνουν γρήγορα για να την σώσουν. Το ζευγάρι είχε αρχίσει να τσακώνεται κατά τη διάρκεια συζήτησης. Ο 47χρονος άνδρας εξοργίστηκε και άρχισε να χτυπάει τη γυναίκα του, που κάποιοι στιγμή μπόρεσε να ξεγλιστρήσει και να τηλεφωνήσει...

Ο 47χρονος όμως, δεν έκανε πίσω ούτε όταν είδε τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Όταν ένας από τους αστυνομικούς του ζήτησε να ηρεμήσει και να ακολουθήσει τα όργανα της τάξης στο τμήμα, εκείνος αγρίεψε ακόμα περισσότερο. Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 47χρονος επιτέθηκε σε έναν από τους αστυνομικούς που τον πλησίασαν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά.

Τελικά ο δράστης συνελήφθη με τις κατηγορίες της απειλής, της αντίστασης κατά της αρχής και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. Πλέον η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες...

Την εκτέλεσαν στην πόρτα του σπιτιού της μπροστά στο 4χρονο παιδί της

- Πάγωσε η γειτονιά της οδού Αιγέως στην Καλλιθέα από τον πυροβολισμό
- Η γυναίκα έχει και ένα μωρό 9 μηνών
- Αναζητούν τον δράστη στο οικογενειακό της περιβάλλον


Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι κάποιος ή κάποιοι χτύπησαν το κουδούνι στο σπίτι της 33χρονης γυναίκας.
Οι ένοικοι του τρίτου ορόφου άκουσαν φωνές λένε ότι η γυναίκα φάνηκε να λογομαχεί με κάποιον άνδρα.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε ο πυροβολισμός. Όταν βγήκαν στο διάδρομο για να δουν τι είχε συμβεί αντίκρισαν την άτυχη 33χρονη αιμόφυρτη στην πόρτα του διαμερίσματός της και δίπλα της το 4χρονο κοριτσάκι της να κλαίει απαρηγόρητο. Η κοπέλα είχε και ένα αγοράκι εννέα μηνών.
Ο σύζυγός της σύμφωνα με μαρτυρίες την ώρα του φονικού ήταν στην δουλειά του και τον ειδοποίησε η αστυνομία.
Oι αστυνομικοί στρέφουν τις υποψίες τους πάντως στο συγγενικό περιβάλλον της γυναίκας.

''Ίχνη'' από παράλληλο σύμπαν;

Οι συγκρούσεις μεταξύ του δικού μας Κόσμου και άλλων συμπάντων μπορεί να έχει αφήσει στρογγυλεμένα ‘μπαλώματα’, σε ένα χάρτη της αρχαίας κοσμικής ακτινοβολίας υποβάθρου (CMB).

 Τα τέσσερα υποψήφια στρογγυλεμένα σημάδια σαν μπαλώματα βρίσκονται στο κάτω δεξιό άκρο του χάρτη όλου του ουρανού CMB, με πράσινο, ανοικτό μπλε, κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα

Ο Κόσμος μας πιστεύεται ότι έχει επεκταθεί πολύ γρήγορα με μια διαδικασία που λέγεται πληθωρισμός, τις πρώτες πρώτες στιγμές μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Μερικοί φυσικοί υποπτεύονται πως ο πληθωρισμός εξακολουθεί να συμβαίνει, ξεκινώντας σε ορισμένες περιοχές, ενώ ταυτόχρονα διακόπτεται σε άλλες, όπως είναι το μέρος του Κόσμου που ζούμε μέσα. Σε αυτήν την εικόνα του σύμπαντος, που ονομάζεται Αιώνιος Πληθωρισμός, συνεχώς ξεφυτρώνουν νέα σύμπαντα σαν φυσαλίδες σε μια απέραντη διαστολή στη θάλασσα του χωροχρόνου.............

Απελευθέρωση των Ρώσων πολιτών ζητά η Μόσχα από τη Λευκορωσία

Η Ρωσία απαίτησε χθες την άμεση απελευθέρωση των έντεκα Ρώσων πολιτών που έχουν συλληφθεί από τις 19 Δεκεμβρίου στο Μινσκ στη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία που κατεστάλη βιαίως από την αστυνομία και έγινε μετά την επανεκλογή στην προεδρία της χώρας του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

"Κάθε καθυστέρηση στην υπόθεση αυτή θα επιδρά αρνητικά στη γενική ατμόσφαιρα των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Λευκορωσίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και προστίθεται ότι το ρωσικό αίτημα υποβλήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Γκριγκόρι Καρασίν στον λευκορώσο ομόλογό του.

Οι Ρώσοι συλληφθέντες περιλαμβάνονται στους συνολικά 600 πολίτες που συνελήφθησαν στο Μινσκ στη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης της αντιπολίτευσης..............