Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

"Να γίνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης"

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους των Ενώσεων Ξενοδόχων και Ταξιδιωτικών Τουριστικών πρακτόρων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού - Πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Παπακοσμάς.

Ο υφυπουργός αμέσως μετά..........

Σοβαρές ζημιές σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο Νευροκόπι Δράμας

Τελειωμό δεν έχουν τα κρούσματα με τις κλοπές καλωδίων και άλλων υλικών από χαλκό σε υποσταθμούς της ΔΕΗ στην Ανατολική Μακεδονία. Ένας ακόμη υποσταθμός αυτή τη φορά στο Βαθυτόπο στο δήμο Κάτω Νευροκοπίου Δράμας υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Οι εισβολείς κατέστρεψαν τον μετασχηματιστή που βρισκόταν σε λειτουργία για να αρπάξουν τα καλώδια χαλκού, προκαλώντας έτσι φθορές ύψους περίπου 10.000 ευρώ. Η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για την ίδια σπείρα Ελλήνων που μέλη της είχαν συλληφθεί στον Ζυγό Καβάλας και στην Αλιστράτη Σερρών την περασμένη εβδομάδα, ενώ μετέφεραν μεγάλες ποσότητες κλεμμένου χαλκού.

Τα τελευταία τρία χρόνια όλο και πληθαίνουν παρόμοια περιστατικά με σπείρες που χτυπούν υποσταθμούς της ΔΕΗ και στη συνέχεια μεταπωλούν τα χάλκινα αντικείμενα σε κλεπταποδόχους ή ανυποψίαστους επιχειρηματίες.

Ο κ. Τζίμας στο Σύλλογο Δραμινών Θεσσαλονίκης

Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί εδώ στη Θεσσαλονίκη κρατάτε ζωντανή την μοναδική ιστορική και πολιτιστική παράδοση του νομού Δράμας.

Στην τελετή κοπής της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Δραμινών και Φίλων Νομού Θεσσαλονίκης «ΥΔΡΑΜΑ»,παραβρέθηκε την Κυριακή ο βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Μαργαρίτης Τζίμας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αγγελος Καλλινικίδης ανάλυσε τις δράσεις του συλλόγου και ευχαρίστησε τον κ. Τζίμα για την παρουσία του.

Ο Βουλευτής μας κατά τον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί εδώ στη Θεσσαλονίκη κρατάτε ζωντανή την μοναδική ιστορική και πολιτιστική παράδοση του νομού Δράμας. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της κρίσης ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ισχυρό δεσμό και προοπτική για τη χώρα μα».

Την εκδήλωση χαιρέτισε και το μέλος της ΔΣ και περιφερειακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας ο Δραμινός κ. Μπάμιατζης, ενώ παρέστησαν οι πρόεδροι των Δραμινών πολιτιστικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης Αργυρούπολης, Καλαμπακίου, Χαριτωμένης και Παρανεστίου οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κ. Τζίμα για τη βοήθεια που τους πρόσφερε όταν ήταν υπουργός Μακεδονίας Θράκης.