Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Παπαρήγα: "Κρυφή συμφωνία Αθήνας - Άγκυρας για το Αιγαίο" .

Κρυφή συμφωνία Αθήνας - Άγκυρας για το Αιγαίο υπαινίχθηκε σε ομιλία της στη Θεσσαλονίκη η Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνη για τον λαό» την κυβέρνηση.


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ καταλόγισε την κυβέρνηση «διάβρωση της λαϊκής συνείδησης» αφού καλεί τον λαό να αποδείξει τον πατριωτισμό του με «πρωτόγνωρες θυσίες στα πόδια επιχειρηματιών και συμφερόντων».

Παράλληλα, επέκρινε τον αρχηγό της ΝΔ, λέγοντας: «έχουμε και τον κ. Σαμαρά που λέει ότι υπεράνω η Ελλάδα, δεν τον ενδιαφέρει το στενό κομματικό συμφέρον» και απεύθυνε προς τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά το ερώτημα:

«ποιά είναι η συμφωνία για το Αιγαίο, μήπως πρέπει να μας ενημερώσουν ή περιμένουν σε ποιο περιτύλιγμα θα τη σερβίρουν, για να επιχειρήσουν να παραπλανήσουν το λαό;».
(πηγή Madata.gr)

ΑΡΧΙΣΕ Η ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.. Και που να δείτε τί έχει να γίνει αν η Ευρώπη "προσωποποιήσει" τις ευθύνες !

Πυρά και υπονοούμενα ανταλλάσσουν οι υπουργοί Οικονομίας των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιώργος Αλογοσκούφης και Γιάννης Παπαθανασίου, μέσω των κυριακάτικων εφημερίδων. Αιτία της αντιπαράθεσης αποτελεί η σημερινή, δυσχερής κατάσταση της οικονομίας και οι ευθύνες που τους καταλογίζονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.


Έξι μήνες μετά τις εκλογές, ο Γ. Παπαθανασίου επιμένει ότι το έλλειμμα του 2009 θα μπορούσε να κλείσει στο 8%. Με συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» κατηγορεί και πάλι την κυβέρνηση ότι το «φούσκωσε» για να συκοφαντήσει τη Νέα Δημοκρατία. Δηλώνει ότι θα καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για τα ψευδή στατιστικά στοιχεία και σηκώνει το γάντι που πέταξε ο Γ. Αλογοσκούφης, υπογραμμίζοντας ότι εφάρμοσε έναν προϋπολογισμό που είχε καταρτίσει ο προκάτοχός του (περισσότερα, εδώ).

Προσωπικές επιθέσεις θεωρεί ο Γ. Αλογοσκούφης, μέσω συνέντευξης του στη "Real News", την κριτική που δέχεται και από στελέχη της Ν.Δ. για την πολιτική που ακολούθησε. Επιρρίπτει τις ευθύνες για το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα στην πολιτική που ακολουθήθηκε το 2009, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομίας και δηλώνει ότι δεν τον αφορούν αυτοκάθαρση και εξεταστικές επιτροπές για ομόλογα και "Γερμανό".

Γιούνκερ: «Η ευρωζώνη δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα» .

«Στην περίπτωση που οι αγορές αρνηθούν να πειστούν από το πρόγραμμα της Ελλάδας, η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της στη χώρα».


H Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της πτώχευσης, και «η ευρωζώνη δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ, η Ελλάδα αποτελεί αξιόπιστο εταίρο και, κατά τη γνώμη του, δεν θα χρειαστεί βοήθεια.

Ωστόσο, τόνισε ότι η ευρωζώνη πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο να συνδράμει την Ελλάδα και εάν η κρίση συνεχιστεί, τότε η ευρωζώνη θα πρέπει να αναπτύξει έναν ειδικό μηχανισμό διάσωσης της Ελλάδας, οποίος θα βασίζεται σε διμερή πλατφόρμα βοήθειας.

Ελέγχους στα ιδιωτικά σχολεία για διασφάλιση του 14ου μισθού ανήγγειλε ο Α.Λοβέρδος .

Η μη καταβολή ή η περικοπή του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα συνιστά παραβίαση της νομιμότητας και επιφέρει κυρώσεις ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων.

Η μισθοδοσία στον ιδιωτικό τομέα δεν επηρεάζεται από τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης επαναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας και προαναγγέλει εντατικούς ελέγχους.

Όπως τονίζει με διεξοδικούς ελέγχους στις ατομικές συμβάσεις και στους όρους εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα εξασφαλισθεί ο 14ος μισθός καθώς και η πλήρης και εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών στα Ταμεία.

Αυστηρή προειδοποίηση ότι θα σταματήσει κάθε προσπάθεια περικοπής αποδοχών των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με πρόσχημα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο δημόσιο τομέα απηύθυνε και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο μάλιστα ζητά με σημερινό εγγραφό του έλεγχο στις μισθολογικές καταστάσεις των ιδιωτικών σχολείων.

Οχήματα «περιβαλλοντικές βόμβες» στο δόκανο των Επιθεωρητών .

Έλεγχοι της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής οδήγησαν στην σύλληψη των υπαίτιων για την εναπόθεση αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων σε παράνομους χώρους διάθεσης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και της Κορινθίας.

Στις 6 Μαρτίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, συνελήφθη ένα φορτηγό όχημα την στιγμή που εναπόθετε στερεά απόβλητα βιομηχανικής προέλευσης στον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Μεγάρων που λειτουργεί ούτως ή άλλως παράνομα και με ευθύνη του Δήμου.

Στην συνέχεια, στις 19 Μαρτίου, συνελήφθησαν επ΄αυτοφόρω δύο βυτιοφόρα οχήματα να αποθέτουν υγρά απόβλητα αστικά και βιομηχανικά στην θέση «Άγιος Δημήτριος», στην περιοχή «Σουσάκι», Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, σε χώρο που κατά δήλωση των εκπροσώπων του Δήμου Αγίων Θεοδώρων λειτουργεί παράνομα και με ευθύνη του εδώ και χρόνια.

Καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως τονίζει η ανακοίνωση, η ΕΥΕΠ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές θα επιτηρεί σε 24ωρη βάση τη συνολική διαχείριση αποβλήτων και θα διεξάγει έκτακτους ελέγχους στην πηγή (δραστηριότητες παραγωγής), κατά τη διακίνηση και κατά τη διάθεση (σημεία απόθεσης).

DNA ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ !

H τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει καθοριστικά στην αποκωδικοποίηση του γονιδιώματος, του γνωστού DNA. Η βοήθεια δεν ήταν μόνο στα αμιγώς τεχνικά θέματα. Η αποκωδικοποίηση έγινε εφικτή με τρόπο προσιτό και φθηνό. Έτσι δεν είναι μακριά οι μέρες που τα πραγματικά οφέλη της αποκωδικοποίησης στους τομείς της διάγνωσης και της θεραπείας ασθενειών θα γίνουν ορατά.

Ο δρ Μπερτ Φόγκελσταϊν του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς των ΗΠΑ ανέφερε ότι το τεστ DNA θα επιτρέψει την εξατομικευμένη ιατρική που φιλοδοξεί να προσδιορίζει αν κάποιος θα παρουσιάσει καρκίνο, τι τύπου και κυρίως ποια θα είναι η αγωγή που θα πρέπει να ακολουθηθεί πριν την εξάπλωση της ασθένειας.

Ο δρ Μπερτ Φόγκελσταϊν εκτιμά ότι το γενετικό τεστ θα μπορεί σύντομα να αντικαταστήσει τις μαγνητικές τομογραφίες και ακτινογραφίες για τον εντοπισμό του καρκίνου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι γιατροί αισιοδοξούν πως σε λίγα χρόνια η τιμή του τεστ θα μειωθεί περίπου 10 φορές κάνοντας το ιδανικό εργαλείο στα χέρια των γιατρών και νέα ελπίδα στα χέρια των οικογενειών που υποφέρουν.

Το διαδίκτυο απειλεί τα είδη προς εξαφάνιση .

Το διαδίκτυο έχει αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τα είδη προς εξαφάνιση, εκτιμά συνάντηση οικολόγων στη Ντόχα του Κατάρ.


Οι περιβαλλοντολόγοι εκτιμούν ότι το διαδίκτυο το έχει κάνει ευκολότερο από ποτέ άλλοτε να αγοράσει κανείς και να πωλήσει “προϊόντα” από ζωντανά λιονταράκια, σε γούνες πολικών αρκούδες μέσω συνομιλιών και διαδικτυακών δημοπρασιών.

Κατά τη διάσκεψη της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών (Cites), που αποτελείται από 175 κράτη, πολλές προτάσεις για μεγαλύτερη προστασία στα απειλούμενα είδη, δεν έγιναν δεκτές.

Αυτήν την εβδομάδα οι συμμετέχοντες θα ψηφίσουν για αλλαγές στο εμπόριο ελεφαντόδοντα.

"Το διαδίκτυο έχει καταστεί ο κυρίαρχος παράγοντας στο παγκόσμιο εμπόριο των προστατευόμενων ειδών", δήλωσε ο Paul Todd του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων (International Fund for Animal Welfare) στο Associated Press.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι χιλιάδες είδη προς εξαφάνιση εμπορεύονται στο διαδίκτυο καθώς οι αγοραστές και πωλητές επωφελούνται από τη δυνατότητα ανωνυμίας που προσφέρει ο παγκόσμιος ιστός.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι σχεδόν αδύνατο να εκτιμηθεί. Η μεγαλύτερη αγορά θεωρούνται οι ΗΠΑ, ενώ μεγάλο ρόλο παίζουν η Ευρώπη, η Κίνα, η Ρωσία και η Αυστραλία.

Την Κυριακή οι αντιπρόσωποι ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης όλων των διεθνών συναλλαγών στο σπάνιο είδος ιρανικής σαλαμάνδρας, Kaiser's.

Ωστόσο, οι περισσότερες προσπάθειες για απαγόρευσης της εμπορίας πολικών αρκούδων, κυανόπτερου τόνου και σπάνιων κοραλλιών έχουν αποτύχει, σύμφωνα με το BBC.

Πακιστάν: Ανάκριση Πυρηνικού Επιστήμονα .

Η κυβέρνηση του Πακιστάν ζήτησε τη Δευτέρα την άδεια του δικαστηρίου προκειμένου να ανακρίνει τον πυρηνικό επιστήμονα Αμπντούλ Καντίρ Χαν, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά πυρηνικής τεχνογνωσίας στο Ιράκ και το Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα δικηγόρος της κυβέρνησης.

Η αίτηση αυτή πραγματοποιείται λίγες μέρες πριν από την έναρξη των στρατηγικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν, όπου θεωρείται πιθανόν το Πακιστάν να ζητήσει πολιτική πυρηνική συμφωνία παρόμοια με αυτή που υφίσταται μεταξύ των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Ο Αμπντούλ Καντίρ Χαν, που θεωρείται "ο πατέρας" της ατομικής βόμβας στο Πακιστάν, αφέθηκε ελεύθερος το 2009, ύστερα από πενταετή κατ' οίκον περιορισμό στο Ισλαμαμπάντ από το 2004, στον οποίο είχε τεθεί μετά τη δημόσια ομολογία του ότι ηγήθηκε δικτύου που επί δεκαπέντε χρόνια πωλούσε απόρρητες πληροφορίες, τεχνολογικές συμβουλές και εξοπλισμό στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Λιβύη.

ΕΣΒΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΟΤΣΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ! 17 χρονη από την Ηράκλεια Σερρών, ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου .

Στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου, κατά τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας, ξεψύχησε ένα 17χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε σε τροχαίο έξω από την Ηράκλεια Σερρών.


Το κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τον φίλο της, ένα συνομήλικο αγόρι, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στύλο.

Αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και ο γιατρός του Κέντρου Υγείας που πήγαν να βοηθήσουν, αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τα παιδιά σε καρότσα διερχόμενου αυτοκινήτου, αφού παρότι υπέρχε ασθενοφόρο στο διπλανό χωριό, λίγα μόλις εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον τόπο του δυστυχήματος, δεν υπήρχε προσωπικό σε βάρδια για να το λειτουργήσει.

Η 17χρονη κατέληξε κατά τη μεταφορά της στο Κέντρο Υγείας, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ το αγόρι χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η κοπέλα είχε σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις, εσωτερική αιμορραγία και εξέπνευσε σχεδόν άμεσα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, οι τρεις οδηγοί του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.

CS: Φοβάται συλλήψεις τραπεζιτών της στη Γερμανία .

Η Credit Suisse έχει περιορίσει στο ελάχιστο τα ταξίδια που κάνουν στη Γερμανία private bankers που εκπροσωπούν εύπορους γερμανούς πελάτες με λογαριασμούς στην Ελβετία, εν μέσω ανησυχιών περί σύλληψής τους από τις γερμανικές Αρχές στα σύνορα.

Σύμφωνα με τους F.T., η κίνηση αυτή έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι οι αρμόδιες Αρχές του Ντύζελντορφ έχουν στα χέρια τους κλεμμένα δεδομένα με τα ονόματα 1.100 πελατών της Credit Suisse στη Γερμανία, που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία.

Οι Αρχές του Ντύζελντορφ γνωστοποίησαν επίσης ότι θα καταδιώξουν προσωπικό της Credit Suisse που υποπτεύονται ότι βοήθησε Γερμανούς να κρύψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να αποφύγουν τη φορολόγηση.

Να σταματήσει «αμέσως» τη λογοκρισία ξένων μέσων απαιτεί από το Ιράν η ΕΕ .

Το Συμβούλιο Εξωτερικών της ΕΕ απαίτησε τη Δευτέρα από την Τεχεράνη να «σταματήσει αμέσως» τη λογοκρισία του Διαδικτύου και τις ηλεκτρονικές παρεμβολές στις δορυφορικές μεταδόσεις ξένων μέσων, προειδοποιώντας εμμέσως ότι αν αυτό δεν γίνει θα υπάρξουν αντίμετρα.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή η υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ Κάθριν Αστον. Με κοινή επιστολή τους προς την κ. Αστον την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν αυστηρότερα όρια στην εξαγωγή τεχνολογίας στο Ιράν η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για παρεμβολές ή για ηλεκτρονική λογοκρισία.

Δίκη Αμερικανού στη Βόρεια Κορέα .

Σε δίκη παραπέμπει η Βόρεια Κορέα 29χρονο Αμερικανό με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, ενώ εντείνονται οι αμερικανικές πιέσεις για επανάληψη των συνομιλιών για τον πυρηνικό αφοπλισμό.


Η Βόρεια Κορέα σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο άνδρας ονομάζεται Αϊτζαλον Μάχλι Γκόμες και κατάγεται από τη Βοστώνη, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας μετέδωσε ότι επιβεβαιώθηκε το έγκλημά του, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της διεξαγωγής της δίκης συμπίπτει χρονικά με την κλιμάκωση των πιέσεων που ασκεί η Ουάσιγκτον στη Βόρεια Κορέα προκειμένου να τερματίσει το διάρκειας ενός έτους μποϊκοτάζ των συνομιλιών για τον πυρηνικό αφοπλισμό, με αντάλλαγμα την παροχή βοήθειας.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ελάχιστες λεπτομέρειες για την υπόθεση. Πληροφορίες από τη Νότια Κορέα κάνουν λόγο για έναν άνδρα που εισήλθε στη Βόρεια Κορέα επειδή δεν ήθελε πλέον να ζει στον καπιταλιστικό κόσμο. Ο άνδρας εικάζεται ότι είναι ο αμερικανός υπήκοος που η Βόρεια Κορέα κρατάει από τον Ιανουάριο και φέρεται να εισήλθε στη χώρα από την Κίνα, ανέφεραν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας.

Σε αντίστοιχες προηγούμενες περιπτώσεις, η Βόρεια Κορέα είχε απελευθερώσει Αμερικανούς μερικούς μήνες μετά τη σύλληψή τους. Στις αρχές Μαρτίου η Βόρεια Κορέα επέτρεψε σε διπλωμάτες από τη Σουηδία, η οποία εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στη χώρα -με την οποία η Ουάσινγκτον δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις- να επισκεφθούν τον αμερικανό υπήκοο που κρατείται από την αρχή του έτους.
(πηγή Ελευθεροτυπία)

Πάγκαλος: Η Γερμανία ενθαρρύνει την κερδοσκοπία .


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος κατηγόρησε την Δευτέρα την Γερμανία ότι επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματά της να κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας.

"Αυτό που είναι πραγματικά πίσω από την γερμανική στάση είναι ότι υπολογίζεις ότι σπεκουλάροντας τα ελληνικά ομόλογα εις βάρος του εταίρου και φίλου σου, επιτρέποντας στους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς της χώρας να συμμετέχουν σε αυτό το άθλιο παιχνίδι, κάποιοι στη Γερμανία κερδίζουν χρήματα", είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε επενδυτικό συνέδριο.

"Πολύ φοβάμαι ότι αν δεν παρθεί γρήγορα απόφαση, όχι για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη, για να υπάρξει αυτό το εργαλείο, αν δεν φοβηθούν οι κερδοσκόποι ότι θα χάσουν λεφτά...τότε το ευρώ δεν θα έχει νόημα", πρόσθεσε.

(Η Φώτο είναι από το Trelo Kouneli)

Η Κλίντον προειδοποιεί το Ισραήλ για «δύσκολες» επιλογές .

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει «δύσκολες αλλά απαραίτητες επιλογές» στο δρόμο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή καθώς η τρέχουσα κατάσταση με τους Παλαιστινίους δεν είναι βιώσιμη, σύμφωνα με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

«Το στάτους κβο δεν είναι βιώσιμο για καμία πλευρά. Υπόσχεται μόνο βία και ανεκπλήρωτες προσδοκίες», αναμένεται να δηλώσει η Κλίντον , σύμφωνα με αποσπάσματα ομιλίας της που δημοσιοποιήθηκαν λίγο πριν την εκφώνησή της ενώπιον μελών του εβραϊκού λόμπι AIPAC.

«Υπάρχει ένας άλλος δρόμος. Ένας δρόμος που οδηγεί προς την ασφάλεια και την ευημερία για όλους τους λαούς της περιοχής. Θα απαιτήσει από όλες τις πλευρές – συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ – να ακολουθήσουν δύσκολες αλλά απαραίτητες επιλογές», όπως αναμένεται να πει.

«Η εγγύηση της ασφάλειας του Ισραήλ είναι περισσότερο από πολιτική θέση για εμένα. Είναι προσωπική δέσμευση από την οποία δεν θα παραιτηθώ ποτέ», θα επισημάνει, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι είναι καθήκον των ΗΠΑ «να λένε την αλήθεια όταν πρέπει» και προτρέποντας το Ισραήλ να λάβει μέτρα ώστε να σταματήσει η διαμάχη με τους Παλαιστίνιους, η οποία «απειλεί το μακροπρόθεσμο μέλλον του Ισραήλ ως ασφαλές και δημοκρατικό εβραϊκό κράτος».

Οι δηλώσεις της κ. Κλίντον γίνονται εν μέσω διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ σχετικά με τα σχέδια για την ανέγερση 1.600 νέων κατοικιών στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δρούτσας: «Η Ελλάδα πρέπει να γίνει χώρα υπόδειγμα της Ευρώπης» .

Συνέντευξή του αν. υπ. Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα στο αυστριακό περιοδικό «Προφίλ».

Την πρόθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να καταστήσει την Ελλάδα από «μαύρο πρόβατο», «χώρα υπόδειγμα» της Ευρώπης, σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια και τις ίσες ευκαιρίες, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, σε συνέντευξή του, στο σημερινό τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου πολιτικοοικονομικού περιοδικού «Προφίλ».

Απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων των συντακτών του περιοδικού, Γκιούντερ Μιούλερ και Βαλερί Πρασλ, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός παρουσιάζει τις θέσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και στα θέματα, που σχετίζονται με αυτή, όπως διαφθορά, γραφειοκρατία, αμυντικές δαπάνες, αλλά και για τη στάση του διεθνούς Τύπου και των εταίρων.

Όπως σημειώνει ο κ. Δρούτσας, «δεν επιτρέπεται να δαιμονοποιείται η Ελλάδα» και είναι γεγονός ότι σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης υπάρχει, αντί αντικειμενικής κριτικής, πολεμική. Ακόμη, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η ψυχολογική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες, που αισθάνονται πως πλήττονται από σκληρά μέτρα και αντί αναγνώρισης των θυσιών τους, βλέπουν με πικρία, να αντιμετωπίζονται μόνον με κριτική.

Στο αυτόφωρο υπάλληλος που εμπόδισε πολίτη να περάσει δωρεάν τα διόδια .


Επικαλέστηκε τη δράση του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»

Στο αυτόφωρο παραπέμπεται σήμερα ο υπεύθυνος υπάλληλος της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. ο οποίος απαγόρευσε τη διέλευση σε πολίτη, που αρνήθηκε να πληρώσει διόδια στο σταθμό της Λεπτοκαρυάς. Πρόκειται για το δημοσιογράφο της ΔΙΟΝ Τηλεόραση, Ευγένιο Ολύμπιος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά της κατασκευής του σταθμού των διοδίων του Αιγινίου, ο οποίος το Σάββατο αρνήθηκε να πληρώσει διόδια στο σταθμό της Λεπτοκαρυάς επικαλούμενος τη δράση «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».

Ενώ ο υπάλληλος της εταιρείας, είχε στη διάθεσή του τα στοιχεία του πολίτη, αρνήθηκε να σηκώσει την μπάρα. Τότε ο κ. Ολύμπιος κάλεσε την αστυνομία, η οποία επενέβη άμεσα. Και οι δύο προσκομίστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, όπου ο δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας και του υπαλλήλου επικαλούμενος παρακώληση συγκοινωνιών. Ο υπάλληλος κρατήθηκε αρχικά στο Τμήμα ενώ αργότερα με απόφαση του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΤΖΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ DVD ! Το καημένο το κορίτσι...

Το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ο παραγωγός του ερωτικού βίντεο, σύμφωνα με την εφορία επιβαρύνει και την Τζούλια Αλεξανδράτου.


Η παράλειψη της κατάθεσης της δήλωσης εργασίας στην εφορία από τον Δημήτρη Σειρηνάκη, που ήταν ο παραγωγός του πολυσυζητημένου ερωτικού βίντεο, του επέφερε πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε έπειτα από τον εξονυχιστικό έλεγχο που έκανε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων στα δικαιολογητικά που με την θέλησή της κατέθεσε η "Sirina".

Τα συμβάλλοντα πρόσωπα όμως στην συνεργασία αυτή, η οποία επικυρώνεται με το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει, είναι δύο. Έτσι, το πρόστιμο καλείται να το πληρώσει και η Τζούλια!

Όλη αυτή η υπόθεση φαίνεται να μην έχει τέλος, με την Τζούλια να καταφέρνει να βρίσκει αφορμές να ασχολούνται τα media μαζί της ακόμη κι αν αυτό σημαίνει μία μήνυση στον πατέρα της.

Συνελήφθη ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας .


Για παράνομη διάθεση λυμμάτων σε χωματερή

Συλλήψεις και προσαγωγές στους Αγίους Θεοδώρους . Ο αντιδήμαρχος κ. Σ. Νικολάου και δυο οδηγοί βυτιοφόρων συνελήφθησαν ύστερα από ελέγχους του σώματος επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τα λύμματα που έριχναν οι οδηγοί δύο βυτιοφόρων στη χωματερή των Α. Θεοδώρων η οποία και έχει χαρακτηριστεί ως παράνομη.

Μήνυση πάντως ασκήθηκε και στον δήμαρχο των Α. Θεοδώρων κ. Γ. Σοφία, ο οποίος και σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ο δήμος από το 2000 έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για το έργο του βιολογικού που γραφειοκρατικά δεν έχει παραδοθεί ακόμα στο δήμο ενώ όλα είναι έτοιμα εδώ και ένα χρόνο.

Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ .

Ο πρώην Υπουργός κ. Γ. Σουφλιάς απαντά σε σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας.

Με την επιστολή του, ο τέως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, αναφέρεται στα δημοσιεύματα της «Ε» (18 και 19/3/2010) για τις σήραγγες των Τεμπών και αναφέρει:

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2010

Κ. Διευθυντά

Σχετικά με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας σας στις 18 και 19/03/2010 για τις σήραγγες των Τεμπών θα ήθελα να ενημερώσω εσάς και τους αναγνώστες σας τα εξής:

Για πρώτη φορά στα Κατεχόμενα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου .

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετέβη σήμερα για πρώτη φορά στα Κατεχόμενα, όπου είχε συνάντηση με τον λεγόμενο υπουργό Τουρισμού των κατεχομένων, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των εργασιών αναστύλωσης της ιστορικής Μονής του Αποστόλου Ανδρέα.


Στόχος της Εκκλησίας είναι οι εργασίες της αναστύλωσης του ιστορικού μοναστηριού να ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα. «Θα πάω στον Απόστολο Ανδρέα. Έχω κανονίσει με τις αρχές του ψευδοκράτους, περνώντας από το οδόφραγμα να μην υπάρξουν οποιεσδήποτε διατυπώσεις», δήλωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου. Πράγματι, πέρασε γύρω στις 8 το πρωί σήμερα από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας χωρίς να χρειαστεί να επιδείξει ταυτότητα ή άλλες διατυπώσεις.

Είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με σκοπό να καθοριστεί η ημερομηνία έναρξης και να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες αναστήλωσης. Ο ίδιος, σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, είπε είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τους Τουρκοκυπρίους για το σκοπό αυτό. Πρόσθεσε ότι θα παραδώσει στο λεγόμενο υπουργό Τουρισμού του ψευδοκράτους κατάλογο με τα εκκλησιαστικά μνημεία στα κατεχόμενα που θα πρέπει να συντηρηθούν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα δοθεί συνέχεια στο θέμα κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα μεταβή ύστερα από πρόσκληση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τις 16 μέχρι τις 20 Απριλίου, σε συνάντηση που αναμένεται να έχει με τον πρωθυπουργό Ερντογάν.

Τριπλή ανάληψη ευθύνης από τις «Συνωμοσίες» για βομβιστικές επιθέσεις .

Την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τη Διευθυνηση Αλλοδαπών της Αστυνομίας στην Πέτρου Ράλλη και το σπίτι του αντιπροέδρου του ελληνοπακιστανικού συλλόγου ανέλαβε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».


Σε προκήρυξη της οργάνωσης που δημοσιεύεται στο δίκτυο Ιndymedia, η οργάνωση αφού παραθέτει τις απόψεις της, κυρίως στα προβλήματα των μεταναστών, αναφέρει:

«Περνώντας απ' την θεωρία στην πράξη, επιλέξαμε, σε διάστημα 30 ωρών, να κάνουμε 'έξωση' στα γραφεία της παρακρατικής χρυσής αυγής, να χτυπήσουμε τα κολαστήρια της Πέτρου Ράλλη, που καθημερινά χιλιάδες μετανάστες βιώνουν τον εξευτελισμό της κράτησης και των χαρτιών νομιμότητας, καθώς και το σπίτι του αντιπροέδρου του ελληνοπακιστανικού συλλόγου Ανουάρ Ικμπάλ, που έχει μαζέψει όλους τους φιλήσυχους Πακιστανούς και στο παρελθόν είχε ευθυγραμμιστεί με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης καλύπτοντας το θέμα των απαγωγών συμπατριωτών του».

Παράλληλα στο τελευταίο κεφάλαιο της προκήρυξης γίνεται αναφορά στον 35χρονο Λάμπρο Φούντα που σκοτώθηκε στη συμπλοκή της Δάφνης, στις 10 Μαΐου. Η οργάνωση κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης ότι «επιχειρούν για άλλη μια φορά να καθοδηγήσουν τη σκέψη, προβάλλοντας τα δικά τους τρόμο-σενάρια» και κάνουν λόγο για επικοινωνιακή στρατηγική με αναρτήσεις φωτογραφιών του νεκρού και σκιαγράφηση του οικογενειακού και κοινωνικού του κύκλου.

«Ο Λάμπρος εκπλήρωσε την δική του επανάσταση, 'φεύγοντας' όρθιος με το όπλο στο χέρι» αναφέρουν και καταλήγουν ανακοιώνοντας ότι μετονομάζεται «για αυτή την ενέργεια ο πυρήνας που πραγματοποίησε τις επιθέσεις, σε 'Κομμάντο Λάμπρος Φούντας'».

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ . Μήνυμα Μπαν Κι-Μουν για το Νερό .

"Το νερό είναι η πηγή ζωής, αυτό που ενώνει όλα τα έμβια όντα του πλανήτη. Το νερό συνδέεται άμεσα με όλους τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών: τη βελτίωση της μητρικής και παιδικής υγείας και του προσδόκιμου ζωής, τη γυναικεία χειραφέτηση, την επισιτιστική ασφάλεια, την αειφόρο ανάπτυξη και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Η αναγνώριση αυτής της σχέσης οδήγησε στην ανακήρυξη της δεκαετίας 2005-2015 σε Διεθνή Δεκαετία Δράσης "Νερό για τη Ζωή", αναφέρει στο μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.

Σημειώνει επίσης τα εξής: "Αν και οι αναντικατάστατοι υδάτινοι πόροι μας έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα προσαρμοστικοί, κινδυνεύουν όλο και περισσότερο. Η αυξανόμενη ανάγκη του πληθυσμού για νερό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή τροφίμων, πρώτων υλών και ενέργειας ανταγωνίζεται ολοένα και περισσότερο την ανάγκη της φύσης για νερό προκειμένου να συντηρηθούν τα οικοσυστήματα από τα οποία όλοι εξαρτόμαστε. Κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο, αδειάζουμε εκατομμύρια τόνους ακατέργαστων λυμάτων, βιομηχανικών και γεωργικών αποβλήτων στα συστήματα υδάτινων πόρων. Το καθαρό νερό έχει γίνει σπάνιο και θα γίνει ακόμη σπανιότερο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Οι οικονομικά ασθενέστεροι εξακολουθούν να πλήττονται πρώτοι και περισσότερο από τη ρύπανση, την ανεπάρκεια του νερού και την έλλειψη επαρκών εγκαταστάσεων υγιεινής.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό, "Καθαρό Νερό για έναν Υγιή Κόσμο", υπογραμμίζει ότι τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα των υδάτινων πόρων κινδυνεύουν. Το ακατάλληλο νερό ευθύνεται για περισσότερους θανάτους απ' ότι όλες οι μορφές βίας μαζί συμπεριλαμβανομένου του πολέμου. Οι θάνατοι αυτοί αποτελούν προσβολή για την ανθρωπότητα και υπονομεύουν τις προσπάθειες πολλών χωρών για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών τους δυνατοτήτων.

Ο κόσμος διαθέτει την τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων μας. Το νερό είναι καθοριστικής σημασίας για όλους τους αναπτυξιακούς στόχους του ΟΗΕ. Καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της Διεθνούς Δεκαετίας για τη Δράση και προσβλέπουμε στη φετινή Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, ας δεσμευτούμε για την προστασία και την αειφόρο διαχείριση των υδάτων μας, για τους φτωχούς, τους ευάλωτους και για όλη τη ζωή πάνω στη Γη."

Η μεσογειακή δίαιτα κάνει πιο πιθανή την εγκυμοσύνη .

Οι γυναίκες που ακολουθούν πιστά την μεσογειακού τύπου δίαιτα, η οποία είναι πλούσια σε λαχανικά, φυτικά έλαια, όσπρια και ψάρια, έχουν αυξημένη πιθανότητα επιτυχίας να μείνουν έγκυες μετά από μια θεραπεία κατά της υπογονιμότητας, στο πλαίσιο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, υπό την καθηγήτρια Ρεγκίνα Στίγκερς-Τόινισεν του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου "Έρασμος" στο Ρότερνταμ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Fertility and Sterility" (Γονιμότητα και Στειρότητα), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

ΘΕΛΕΙ ΛΟΥΑ - ΛΟΥΑ Η ΝΑΠΟΛΙ !

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα tuttonapoli.net αποκαλύπτει πως ο Κονγκολέζος επιθετικός του Ολυμπιακού, ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ τους ανθρώπους των "παρτενοπέι" για το μεταγραφικό καλοκαίρι που έρχεται.

Σύμφωνα μάλιστα με τους Ιταλούς, το όνομα του Λούα Λούα τον πρότειναν οι "ερυθρόλευκοι" κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον δανεισμό του Χεσούς Ντάτολο, ενώ για την απόκτησή του ενδιαφέρεται και η Τότεναμ.

Αναλυτικά τι αναφέρει το δημοσίευμα: "Μπορεί ο πρόεδρος Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να αποφάσισε να μην κάνει κινήσεις τον Ιανουάριο, όμως το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι "αναγκασμένος" να φρεσκάρει με νέο αίμα ένα ανταγωνιστικό γκρουπ (η απόδειξη ήρθε με την ισοπαλία στο Μιλάνο) και να την ενισχύσει.

Οι Παλόμπο και Πατζίνι είναι οι κύριοι μεταγραφικοί καλοκαιρινοί στόχοι, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Ντε Λαουρέντις δεν επιθυμεί να επενδύσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω σε σχέση με τα έσοδα που θα έχει.

Οι συνεργάτες του Ρικάρντο Μπιγκόν (διευθυντής της Νάπολι) μελετούν προσεκτικά την περίπωση του 30άχρονου επιθετικού του Ολυμπιακού Λομάνα Τρεζόρ Λούα Λούα, που το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου αυτού του έτους. Στους διοικούντες τη Νάπολι αρέσει πολύ και τους προτάθηκε από τους ίδιους τους Έλληνες τον Ιανουάριο όταν και έγινε η μεταγραφή του Αργεντινού Ντάτολο.

Ο Άγγλος ατζέντης του, Μπραντ Γουόρνερ, αξιολογεί τις διάφορες προσφορές που έρχονται κυρίως από την Αγγλία, όπου ο παίκτης έχει ήδη παίξει φορώντας τις φανέλες των Νιούκαστλ και Πόρτσμουθ. Για τον Λούα Λούα υπάρχει η Τότεναμ, που θα του προσέφερε ένα συμβόλαιο πιο πλούσιο σε σχέση με τη Νάπολι. Γίνεται λόγος για ετήσιο κασέ ύψους 1.700.000 ευρώ".

Έσωσαν 18χρονο από αυτοκτονία .

Από σίγουρη αυτοκτονία γλίτωσαν έναν 18χρονο η Ντέμι Μουρ και η Νία Βαρντάλος, μετά τα αυτοκτονικά μηνύματα που έστελνε το παιδί στο λογαριασμό του Twitter της Ντέμι Μουρ.


Ο νεαρός απειλούσε να αυτοκτονήσει μέσω μηνυμάτων που έστελνε στον λογαριασμό twitter της γνωστής αμερικανίδας ηθοποιού.
«Δεν έχω κανέναν λόγο να συνεχίσω να ζω» έλεγε ο 18χρονος στην Ντέμι Μουρ, η οποία του απάντησε: «Ζητάς πραγματικά βοήθεια;», μια απάντηση που διάβασαν πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι που «ακολουθούν» την ηθοποιό.
Ανάμεσα σε αυτούς τους 2,5 εκατ. ανθρώπους και η ελληνοαμερικανίδα Νία Βαρντάλος, η οποία έπειτα από συνεννόηση με την Μουρ, ειδοποίησε κέντρο πρόληψης αυτοκτονιών στο Λος Αντζελες, το οποίο με τη σειρά του κάλεσε την αστυνομία της Φλόριντα.
Πρόκειται για την δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που η Μουρ αποτρέπει μία αυτοκτονία χάρη στο Twitter.

Ρωσία : Η Μόσχα δεν παραδίδει αεροσκάφη στον Αμερικανικό στρατό !

Η Ρωσία διέψευσε σήμερα ότι θέλει να συμμετάσχει σε μειοδοτικό διαγωνισμό για την παράδοση στον αμερικανικό στρατό αεροσκαφών ανεφοδιασμού, ενώ ρώσοι αξιωματούχοι δεν κρύβουν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι σχετικές πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα.

Η εταιρία εξαγωγής όπλων Rosoboronexport, η κρατική τεταιρία αεροναυπηγικής UAC και η ρωσική κυβέρνηση δήλωσαν ότι δε γνωρίζουν για κάποιο τέτοιο σχέδιο.

"Δε γνωρίζουμε απολύτως τίποτα γι΄αυτόν τον μειοδοτικό διαγωνισμό", δήλωσε ο Βιατσεσλάβ Νταβιντένκο, εκπρόσωπος της Rosoboronexport, της μόνης ρωσικής εταιρίας που μπορεί να συμμετέχει σε στρατιωτικούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς στο εξωτερικό.

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με πρόεδρο ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη .

Η φορολόγηση των εσόδων της Εκκλησίας στο επίκεντρο της συνάντησης.


Η φορολόγηση των εσόδων από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της Πολιτείας, «όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε κατά καμία έννοια να δημιουργηθούν αυθαίρετες καταστάσεις τύπου 1987. Πρέπει να επικρατήσει ο διάλογος. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποδείξει μέσα στους αιώνες ότι πάντα ήταν πρώτη σε προσφορά προς το έθνος. Πιστεύω ότι και τώρα απ΄ το διάλογο θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα. Διαφωνώ με το αποφασίζω και διατάσσω. Είμαι υπέρ του διαλόγου και νομίζω ότι και η Πολιτεία έχει να κερδίσει».

Ο κ. Ιερώνυμος, από την πλευρά, του αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του από τη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, επανέλαβε τη θέση του ότι είναι άδικη η επιβολή της φορολογίας και πρόσθεσε «Η Εκκλησία πάντοτε προσφέρει, πρόσφερε στο παρελθόν, θα προσφέρει και τώρα, θα δώσει και στην προκειμένη περίπτωση. Δεν αρνούμεθα την φορολόγηση. Θα δώσουμε ό,τι μπορούμε, αλλά μ’ έναν τρόπο δίκαιο. Όχι με αυθαιρεσίες και αυθαίρετο τρόπο. Επομένως περιμένουμε το διάλογο. Η αρμόδια επιτροπή της Εκκλησίας, είναι έτοιμη να συζητήσει και να καταλήξει σε συμπεράσματα. Θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά μ’ έναν τρόπο δίκαιο» .

«Αύριο πάντως, συγκαλείται εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία θα καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις επί των νέων φορολογικών μέτρων, τις οποίες θα υποβάλει στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης» .

Μεγαλώνει το χάσμα η Ντόρα.. "Δυό ΄Ξένοι" στη ΝΔ !

Με οργανωτικές αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος, που λαμβάνουν υπόψη όμως τις εύθραυστες ισορροπίες, και με την Ντόρα Μπακογιάννη να επιβεβαιώνει το χάσμα που τη χωρίζει από τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και από τον Κώστα Καραμανλή στον οποίο ασκεί αυστηρή κριτική εκ των υστέρων, οδεύει η Ν.Δ. προς το συνέδριό της που θα γίνει τον Ιούνιο.

Τα «φέουδα» και τα «βιλαέτια» κατήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Σαμαράς

Υπάρχει διαφωνία κορυφής και σε ό,τι αφορά την οικονομία. Ο Αντ. Σαμαράς επανέλαβε ότι στηρίζει τη χώρα όχι όμως την κυβέρνηση και τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που μίλησε για χρεοκοπία, εκτόξευσε στα ύψη τα spreads και φλερτάρει επιμόνως με το ΔΝΤ». Εδειξε μάλιστα τον ΛΑΟΣ ως το κόμμα που δείχνει συναίνεση στην κυβέρνηση. Αντίθετα, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «εδώ που είμαστε τώρα πρέπει μικρές ή μεγαλύτερες διαφορές να μπουν στην άκρη και να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης, υπεύθυνα και θαρραλέα».

«Αδιανόητο να μη μας στηρίξει η Ευρώπη», τονίζει η κυβέρνηση .

Είναι το «αντάλλαγμα» για τα σκληρά μέτρα
Τέσσερις ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής, η κυβέρνηση χαμηλώνει σημαντικά τους τόνους για το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε περίπτωση αδιεξόδου. «Η Ευρωζώνη είναι μια κατάκτηση και εμείς δεν προσδοκούμε λύσεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε. «Θεωρούμε αδιανόητο, να μην δώσει η Ε.Ε. τη βοήθεια και πολιτική στήριξη που ζητάμε», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο ΔΝΤ, σημείωσε ότι η αναφορά στο Ταμείο έχει γίνει μόνο σε "θεωρητικό επίπεδο" και ως μία από τις δυνατότητες που υπάρχουν. "Θα ήταν ανεύθυνο για την κυβέρνηση να μη σκέφτεται θεωρητικά όλες τις δυνατότητες", τόνισε ο Γ. Πεταλωτής.

Επιχειρώντας να διασκεδάσει και τις διαφωνίες στο εσωτερικό κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα, επανέλαβε ότι πρώτη επιλογή της κυβέρνησης είναι η Ε.Ε. και όλα τα άλλα είναι θεωρητικές συζητήσεις.

"Η Ευρώπη έχει τον τρόπο να στηρίξει τη χώρα μας και να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε", εκτίμησε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε και σήμερα ότι η Ελλάδα δεν ζητά χρήματα από την Ε.Ε. αλλά πολιτική στήριξη και τόνισε πως θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας.

"Η πολιτική στήριξη είναι το αντάλλαγμα που ζητάμε για τα σκληρά και επώδυνα μέτρα, είναι η αναγνώριση των προσπαθειών που έχουμε κάνει", επισήμανε.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη συζητηθεί το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς η ατζέντα δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη. Υποστήριξε, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση μέχρι τη λήξη της Συνόδου θα ξέρουμε τι θα γίνει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων, σε περίπτωση προσφυγής στο ΔΝΤ, είπε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με τον διεθνή οργανισμό για μέτρα.

Άλλη μια απόπειρα αυτοκτονίας κι ένα φονικό σήμερα ! Τα χρέη και η εξαθλίωση φέρνουν νεκρούς!


Ένας ακόμη συμπολίτης μας σήμερα σκότωσε τη γυναίκα του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει δίχως, όμως, να τα καταφέρει. Ο 63 χρονος αφαίρεσε τη ζωή της 53 χρονης συζύγου του για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους. Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα. Το φαινόμενο παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και κάθε μέρα ακούμε και για μια αυτοκτονία!

ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΌΤΤΟ ! "Και ο Γερμανός θέλει τον Έλληνά του" !

Πραγματοποιήθηκε το πρωί το προγραμματισμένο ραντεβού του Σοφοκλή Πιλάβιου με τον προπονητή της εθνικής ομάδας, Ότο Ρεχάγκελ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατέθεσε στον Γερμανό τεχνικό πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει πάντως μία μείωση αποδοχών, της τάξης του 30%.

Μετά από μία ώρα περίπου συζήτησης δεν υπήρξε κάποια οριστική συμφωνία, ούτε φυσικά και διαφωνία. Όπως τόνισε ο Σοφοκλής Πιλάβιος θα συζητήσουν πάλι στο μέλλον οι δύο πλευρές.

Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ενώ χθες στο περιθώριο του ντέρμπι του ΟΑΚΑ, τόνιζε πως ότι είναι να γίνει, θα γίνει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κατά συνέπεια οι αποφάσεις πιθανότατα θα παρθούν μετά το πέρας της τελικής φάσης του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Tράπεζα της Ελλάδος: Σε φαύλο κύκλο η οικονομία !

Την Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2009-2010 παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεώργιος Προβόπουλος.


«Η ελληνική οικονομία έχει πλέον εμπλακεί σε έναν φαύλο κύκλο, με μία και μοναδική διέξοδο: τη δραστική μείωση του ελλείμματος και του χρέους, την άμεση δηλαδή αντιστροφή της δυσμενούς τάσης», επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Εκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική 2009-2010.

Την Έκθεση παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεώργιος Προβόπουλος.

Σε βαθιά κρίση η οικονομία

To κεντρικό μήνυμα της Έκθεσης συνοψίζεται ως εξής:

«Η Έκθεση υποβάλλεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται εν μέσω μιας βαθιάς κρίσης, με κύρια χαρακτηριστικά το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα, το τεράστιο χρέος και την συνεχή διάβρωση της ανταγωνιστικής της θέσης. Τα προβλήματα αυτά δεν είναι νέα. Προϋπήρχαν της διεθνούς κρίσης του 2008 και ήταν αναπόφευκτο, χωρίς τολμηρές και αποφασιστικές παρεμβάσεις, να οδηγήσουν, αργά ή γρήγορα, σε αδιέξοδο. Οι παρεμβάσεις αυτές δεν έγιναν και έτσι η κατάσταση επιδεινώθηκε αισθητά, με αποκορύφωμα το δημοσιονομικό εκτροχιασμό το 2008 και το 2009. Η διεθνής κρίση μεγέθυνε τις συσσωρευμένες αρνητικές επιπτώσεις αυτών των χρόνιων αδυναμιών και επιτάχυνε την πτωτική πορεία της οικονομίας.

Σε επισχέσεις εργασίας οι γιατροί της χώρας στα Νοσοκομεία .

Γενικεύονται οι επισχέσεις εργασίας των γιατρών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Σχεδόν το σύνολο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αττικής εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Στη Θεσσαλονίκη, εφημέρευσε προχθές το ένα από τα δύο νοσοκομεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εφημέρευσης.

Στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών κλείνει από σήμερα η μονάδα εντατικής θεραπείας. Με σχετικό έγγραφο, ο διοικητής του νοσοκομείου ενημερώνει τους διευθυντές των κλινικών ότι αναστέλλεται από τις 22 Μαρτίου η λειτουργία της μονάδας, μέχρι να διοριστεί νέος επιμελητής γιατρός.

Ο προεδρεύων της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κ. Δημήτρης Βαρνάβας, ανακοίνωσε ότι όλα τα νοσοκομεία της χώρας μπαίνουν από σήμερα σε επίσχεση εργασίας με απόφαση που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ.

Αυτό σημαίνει ότι θα εξυπηρετούνται μόνον επείγοντα περιστατικά σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ τακτικά ραντεβού και προγραμματισμένα χειρουργεία θα αναβληθούν.

Η διοίκηση της ΟΕΝΓΕ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ζητώντας συνάντηση, ενώ ανάλογη επιστολή απέστειλε και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Η γενική συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου «Ερυθρός» ενέκρινε κείμενο διαμαρτυρίας, στο οποίο αναφέρεται ότι ο μισθός του ειδικευόμενου γιατρού είναι 700 ευρώ και η ωριαία αποζημίωση της εφημερίας, από 5 ευρώ που είναι σήμερα, θα μειωθεί σημαντικά, λόγω των νέων φορολογικών μέτρων.

Αστυνομικοί έμποροι ναρκωτικών . Αρκετά μεγάλη η διαφθορά στο Σώμα !

Ενας αστυνομικός υποδιευθυντής κι ένας υπαστυνόμος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και της παράβασης καθήκοντος.
Μαζί τους συνελήφθη και ένας 43χρονος υπάλληλος της HELEXPO, τον οποίο προμήθευαν με κοκαΐνη για να τους «δίνει» κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.

Οπως διαπιστώθηκε, ο υπαστυνόμος είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον 43χρονο υπάλληλο της HELEXPO, ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθη από αστυνομικούς 36χρονος αλλοδαπός με κοκαΐνη, έπειτα από πληροφορίες που έδωσε ο «συνεργάτης» των αστυνομικών.

Λίγες ώρες αργότερα, ο 43χρονος προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα όπου υπηρετούσαν οι δύο αξιωματικοί και πήρε από τον υπαστυνόμο ποσότητα από την κατασχεμένη κοκαΐνη.

Κοκαΐνη

Μετά τη σύλληψή του υπέδειξε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ένα σημείο μέσα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης όπου είχε κρύψει ποσότητα κοκαΐνης βάρους 36,9 γραμμαρίων, την οποία του προμήθευσε ο αστυνομικός.

Οι δύο αξιωματικοί, καθώς και ο ιδιώτης υπάλληλος, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια ΕΔΕ.

" ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ !" , λέει ο Παπανδρέου .

Για την άνευ προηγουμένου επίθεση, που δέχθηκε η χώρα από τους κερδοσκόπους μίλησε ο Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε δε ότι η Ελλάδα θα λύσει μόνη της τα προβλήματά της του Δημήτρη Διαμαντίδη


Μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες απέστειλε ο Γ. Παπανδρέου από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας, ότι δεν πρόκειται να αφήσει τη χώρα να καταρρεύσει και οι θυσίες θα πιάσουν τόπο. Ακόμη απευθυνόμενος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και σε όσους διαφωνούν με τα σκληρά μέτρα, υπογράμμισε ότι «ζούμε έναν ιδιότυπο πόλεμο» και δεν τίθεται θέμα λιποταξίας. Μάλιστα εμφανίστηκε έτοιμος να επωμιστεί το πολιτικό κόστος, ενώ έκανε λόγο και για «καλοθελητές που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις για τη χώρα μας με προφανείς σκοπιμότητες».

Επιπλέον έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Ευρωζώνη και αποκάλεσε άσχετους όσους υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Απουσία...

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως δεν ήταν παρούσα στις εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου η υπουργός Οικονομίας, κ. Λούκα Κατσέλη. Ωστόσο ερωτώμενος σχετικά ο γραμματέας του κινήματος, κ. Σ. Ξυνίδης, είπε πως και άλλοι υπουργοί δεν ήρθαν, καθώς είχαν υποχρεώσεις και έπρεπε να βρίσκονται εκεί που τους καλεί το καθήκον τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ! Νέα πρόκληση στο Φαρμακονήσι .

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο οι Τούρκοι. Με απειλητικές προειδοποιήσεις καθημερινά μέσω των ραντάρ ή με επικίνδυνες προσεγγίσεις πολεμικών αεροσκαφών τους προσπαθούν να εμποδίσουν με απώτερους στόχους τις περιπολίες που πραγματοποιεί, στο πλαίσιο και της Frontex, ελικόπτερο του Λιμενικού τύπου «Dauphin 2» στις ακριτικές μας περιοχές, ειδικά στα Δωδεκάνησα και τη Σάμο, για τον εντοπισμό δουλεμπορικών πλοιαρίων.

Οι επικίνδυνες παρενοχλήσεις του ελικοπτέρου άρχισαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης, ενώ αυτό περιπολούσε ΒΑ του Φαρμακονησίου και εντός του ελληνικού FIR, από χειριστές τουρκικών ραντάρ, που ζητούσαν από τον πιλότο «να εγκαταλείψει την περιοχή γιατί ανήκει στον τουρκικό εναέριο χώρο»(!)

Οι παρενοχλήσεις καταγράφηκαν και το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διαβήματα διαμαρτυρίας, αλλά δύο μέρες μετά το ίδιο ελικόπτερο του Λ.Σ. ενώ πετούσε 200 πόδια πάνω από το Φαρμακονήσι παρενοχλήθηκε αυτή τη φορά από δύο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη F-16, τα οποία αποχώρησαν όταν έσπευσαν προς αναχαίτιση δύο ελληνικά μαχητικά F-16.

ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΜΕΡΚΕΛ, ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ... !

Χαραμάδα ελπίδας ότι θα συναινέσει τελικά στο να δοθεί οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα αφήνει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ. Σε ανακοίνωση της γερμανικής καγκελαρίας αργά χθες το βράδυ, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε η Μέρκελ με τον Ελληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τονίζεται ότι η Ε.Ε. είναι αποφασισμένη «να αναλάβει οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να διαφυλάξει τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ».

Η δήλωση αυτή είναι ελαφρώς «ηπιότερη» από τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα η Γερμανίδα καγκελάριος σε γερμανικό ραδιόφωνο και με τις οποίες εμφανιζόταν ανένδοτη, δηλώνοντας όχι μόνο πως δεν τίθεται θέμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά ούτε καν συζήτησης στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. που ξεκινά την Πέμπτη.

«Δεν βλέπω η Ελλάδα να χρειάζεται λεφτά προς το παρόν και η ελληνική κυβέρνηση το έχει επιβεβαιώσει. Για αυτό λοιπόν συμβουλεύω όλους μας να μην προκαλούμε αναταραχή στις αγορές με το να δημιουργούμε ψεύτικες προσδοκίες για τη σύνοδο του συμβουλίου την Πέμπτη», δήλωνε στη συνέντευξή της που μεταδόθηκε χθες στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk. «Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι όσο η Ελλάδα δεν χρειάζεται βοήθεια, το θέμα δεν πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεών μας. Η βοήθεια δεν θα είναι στην ατζέντα στη σύνοδο της Πέμπτης γιατί η ίδια η Ελλάδα λέει ότι δεν χρειάζεται προς το παρόν βοήθεια».

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ.. !

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τηλεφώνησε χθες το απόγευμα στην καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, και συζήτησε μαζί της τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα.

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει χρηματοδοτική βοήθεια από τους εταίρους της, περιέγραψε τις πολιτικές που εφαρμόζει και ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη σταθερότητα της ευρωζώνης. Η κυρία Μέρκελ επιβεβαίωσε την υποστήριξή της στην πολιτική που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, τη βούλησή της για συνεργασία με την Ελλάδα και την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσει τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, σύμφωνα και με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου.

"Η νέα Τέχνη της Ελλάδας " . Σκάνδαλα, Διαφθορά , Αδιαφάνεια... !

Έτσι μας κατήντησαν οι "έξοχοι" πολιτικοί μας...! Δε φταίνε οι ξένοι για τα χάλια μας.. Ότι είχαμε χτίσει τα τελευταία χρόνια τα διέλυσαν όλα με την απληστία τους.. Με αυτό το άγαλμα "αναγνωρίζουν" πλέον την Ελλάδα στο Εξωτερικό και δεν είναι αρχαιο - ελληνικό, είναι η "σύγχρονη τέχνη" της Ελλάδας.. " Ο κλέψας, του κλέψαντος" !

Τώρα, μας θεωρούν "ζητιάνους" της Ε. Ε. και όχι αδίκως..

Απλοποιούνται οι διαδικασίες διαζυγίου, σύντομα στην Ε. Ε. !


Να απλοποιήσει τις διαδικασίες διαζυγίων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει η Επίτροπος Δικαιοσύνης για τους πολίτες που προέχρονται από διαφορετικά κράτη - μέλη. Οι σημερινές διαδικασίες είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρες και ένα διαζύγιο διαρκεί πολλά έτη για να εκδοθεί από όλα τα κράτη μέλη. Μια κοινοτική νομοθεσία στο θέμα αυτό θα συντονίσει καλύτερα τα εθνικά συστήματα Δικαίου προς όφελος των πολιτών. Επίσης, σοβαρό θέμα τίθεται και για την εφαρμοστέα νομοθεσία που, όπως λένε στις Βρυξέλλες, πρέπει να είναι της χώρας στην οποία το ζευγάρι έχει ζήσει τα περισσότερα έτη του έγγαμου βίου. Σήμερα, με την ισχύουσα νομοθεσία, πολλές φορές, εφαρμόζεται δίκαιο το οποίο δεν είναι αντικειμενικό. 

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ 12 ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !

Στο ειδώλιο των κατηγορουμένων στέλνει ο εισαγγελέας Ηρακλείου 12 γιατρούς και καθηγητές του ΠΑΓΝΗ και ένα διοικητικό υπάλληλο του νοσοκομείου που εμπλέκονται άμεσα με τα απογευματινά ιατρεία.


Οι διώξεις τους αφορούν στον τρόπο κλεισίματος των ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Συγκεκριμένα, ο διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου φαίνεται να υποκαθιστούσε τη γραμματεία του ΕΛΑΠΙ, προκειμένου οι ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται στην ουρά για τα τακτικά ραντεβού.

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης, μετά την προκαταρκτική έρευνα που διενέργησε στο ΠΑΓΝΗ και κατά την οποία γιατροί, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι μπαινόβγαιναν στο γραφείο του, έκρινε ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες και προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του διοικητικού υπαλλήλου του νοσοκομείου ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, ενώ εις βάρος των γιατρών και καθηγητών ασκήθηκε δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. Οι ποινικές διώξεις για τα προαναφερόμενα αδικήματα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Για τις συγκεκριμένες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ !

Πεκίνο, Κίνα (CNN) - η Κίνα είναι πιθανό να δούμε έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου το Μάρτιο, δήλωσε ο υπουργός εμπορίου της χώρας στο Πεκίνο την Κυριακή.

Βουτιά στο κόκκινο θα κάνει το Μάρτιο το πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας για πρώτη φορά από το 2000 !  

Τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, το εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε κατά 50,4 τοις εκατό, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, ανέφερε η εφημερίδα China Daily.

Σε διεθνές επίπεδο, η Κίνα βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση - κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες - για να υποτιμήσει την αξία του γιουάν.

Τέτοιες "εγκλήσεις" είναι «παράλογες», είπε ο Υπουργός Εμπορίου Chen Deming την Κυριακή. Ο ρόλος του γιουάν στο εμπορικό ισοζύγιο είναι περιορισμένος, συνέχισε.

Αντ 'αυτού, ο Chen ζήτησε από τις ΗΠΑ να χαλαρώσει τους περιορισμούς σχετικά με την εισαγωγή των Κινεζικών προϊόντων.

Ο εμπορικός προστατευτισμός "θα μπορούσε να οδηγήσει σε διπλή βουτιά της παγκόσμιας οικονομίας», τόνισε.

Οι παρατηρήσεις του Τσεν έγιναν στην Κίνα στο Φόρουμ για την Ανάπτυξη του 2010 και προβλήθηκαν από κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα σχόλιά του ήταν σύμφωνα με εκείνα που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο κινέζος Πρωθυπουργός Wen Jiabao, ο οποίος δήλωσε "η Κίνα θα αντισταθεί στις εκκλήσεις για υποτίμηση του γιουάν και θα διατηρήσει το νόμισμά της "βασικά σταθερό."

Ο Wen προέτρεψε επίσης, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές ορισμένων τεχνολογιών για από την Κίνα.

ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.

Καμπούλ, Αφγανιστάν (CNN) - Δέκα Αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν και επτά άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας της Κυριακής στη νότια επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, είπε μια επαρχιακή εκπρόσωπος.


Η Dawoud Ahmadi δήλωσε ότι, η επίθεση είχε στόχο ένα όχημα του αφγανικού εθνικού στρατού, αλλά το βομβαρδιστικό το "έχασε" και χτύπησε ένα παζάρι της αγοράς, στην περιοχή Gereshk αντ' αυτού.

Σημείωσε ότι η περιοχή είχε πολύ κόσμο λόγω του "Norooz", τοπική εορτή, που σημαίνει διακοπές δύο εβδομάδων και σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και του νέου έτους για πολλούς στο Αφγανιστάν, το Ιράν και άλλες χώρες.

Χωριστά, η Ahmadi δήλωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε στη Χέλμαντ πέντε μέλη των Ταλιμπάν, οι οποίοι  μεταφέραν όπλα ιρανικής κατασκευής.

Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις της συμμαχίας δήλωσαν ότι είναι επιτακτική μια επίθεση εναντίον των Ταλιμπάν γύρω από την πόλη της Marjah.

Η επίθεση που ξεκίνησε το Φεβρουάριο από μια διεθνή ομάδα 15.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβάνοι Αφγανούς, Αμερικανούς, Βρετανούς, Καναδούς, Δανούς και Εσθονούς.

" ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΆΡΗ ! " .

Για γραβάτες και μαντήλια, είναι πολλά τα λεφτά Άρη...


Φέσι 70.000 ευρώ στο Υπουργείο Τουρισμού για δώρα

Γραβάτες και μαντήλια Salvatore Ferragamo, είχε επιλέξει να κάνει δώρο σε τρίτους, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος όταν ήταν Υπουργός Τουρισμού. Έτσι προχώρησε η προμήθεια 1.000 γραβατών και 150 μαντηλιών, από τα οποία απέμειναν 54 γραβάτες. Τα υπόλοιπα, ως φαίνεται έγιναν δώρα. Συνολικά το κόστος ανήλθε στα 70.000 ευρώ! Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα "ο Κόσμος του Επενδυτή", που αναφέρει ότι η πληρωμή δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα η εταιρεία να ζητά τα χρήματα. Η επίτροπος που ελέγχει τις δαπάνες για τον οργανισμό, δεν πληρώνει – τη στιγμή που το κράτος προπαθεί να εξοικονομήσει πόρους από παντού και μάλιστα τη στιγμή που δεν κρίνει ότι η συγκεκριμενη σύμβαση προωθεί τον τουρισμό.

ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΠΑΜΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ !

Ουάσινγκτον (CNN) - Ένα σαρωτικό νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ιατρικού συστήματος υγείας πηγαίνει στο γραφείο του Προέδρου Obama σήμερα που θα υπογραφεί σε νόμο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε το μέτρο αργά την Κυριακή, παρέχοντας μια ιστορική νίκη για τον Ομπάμα, ο οποίος το είχε καταστήσει Αρ. 1 της εσωτερικής προτεραιότητάς του.

Το νομοσχέδιο πέρασε σε μια ψηφοφορία 219-212 μετά από περισσότερο από ένα χρόνο πικρή κομματική συζήτηση και αναμονή. Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι (178) ήταν αντίθετοι, μαζί με 34 του κόμματος των Δημοκρατικών.

Το μέτρο, το οποίο ενέκρινε η Γερουσία τον Δεκέμβριο, αποτελεί τη μεγαλύτερη επέκταση των ομοσπονδιακών εγγυήσεων υγειονομικής περίθαλψης από το Medicare και Medicaid που θεσπίστηκε περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες πριν.

Το συνολικής αξίας 940 δισεκατομμυρίων δολαρίων σχέδιο προβλέπει ότι θα επεκταθεί η ασφαλιστική κάλυψη σε περίπου 32 εκατομμύρια επιπλέον Αμερικανούς, που μέχρι σήμερα ήταν ανασφάλιστοι. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο της καθολικής κάλυψης που ζητείται από κάθε Δημοκρατικό Πρόεδρο από την αποχή του Χάρρυ Τρούμαν.

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί την πρώτη σμηαντική πολιτική νίκη του Προέδρου Ομπάμα ο οποίος είχε ταυτιστεί με αυτό.

Γκόρντον Μπράουν: « Η Ελλάδα θα έχει ευρωπαϊκή βοήθεια» !

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως η Ε.Ε. θα θελήσει να στηρίξει την Ελλάδα, καθώς ο Γ. Παπανδρέου καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που έχει κληρονομήσει.

Μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές στο Λονδίνο, ο Γκόρντον Μπράουν τόνισε πως η Ευρώπη θα μπορέσει να βρει έναν τρόπο για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και θα μειώσει το έλλειμμά της. Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε πως κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Λονδίνο, ο Γ. Παπανδρέου πήρε το μήνυμα ότι αν η Ελλάδα λάβει τα μέτρα που χρειάζεται θα βρει και βοήθεια.

ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η REAL NEWS !

"Ξέπλυμα" 50 δισ. ευρώ με την υπογραφή του Υφυπουργού!


Συγκλονιστική αποκάλυψη της Real News - Τι απαντάει ο κ. Μπέζας

Για "σκάνδαλο μεγατόνων" κάνει λόγο η Real News στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αποκαλύπτοντας ότι "ξεπλύθηκαν περισσότερα από 50 δισ. ευρώ, την τετραετία 2006-2009, με αποτέλεσμα να χαθούν για το Δημόσιο φόροι και πρόστιμα από παράνομες πράξεις, περίπου 20 δισ. ευρώ (Σ.Σ.: δηλαδή, αυτά όσα ψάχνουμε να δανειστούμε τώρα, για να μην χρεοκοπήσουμε).Οι υποθέσεις έκλιεσαν με φωτογραφική διάταξη που υπέγραψε ο πρώην Υφυπουργος Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.

Η απόφαση έχει την υπογραφή του κ. Μπέζα και δρομολογήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 2006. Μέσω αυτής, έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες μεγάλες υποθέσεις σκανδάλων και από αυτήν ωφελήθηκαν “μεγάλα” ονόματα.“Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις, τα έσοδα που δεν δικαιολογούνται από εμφανείς πηγές – εισόδημα, δωρεές, δάνεια, κέρδη από λαχεία κλπ- δεν αποτελούν εισόδημα, δεδομένου μάλιστα ότι η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση της περιουσίας ή η κατοχή αυτών δεν θεωρείται εισόδημα – εκτός αν άλλως ορίζει διάταξη νόμου (...) και δεν υπόκεινται σε φορολογία”. Αυτό αναφέρει η απόφαση, η οποία συμπίπτει χρονικά με μεγάλα σκάνδαλα, που αφορούν επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας (υπόθεση "κουμπάρων", Siemenw, δομημένα ομόλογα).

Η αντίδραση του κ. Μπέζα

"Προκαλώ εδώ και τώρα, το συντάκτη της δυσφημιστικής εις βάρος μου εκστρατείας, να δηλώσει καθαρά και ξάστερα, προκειμένου να καταλάβει ο ελληνικός λαός, ποια είναι η διάταξη του νόμου που φέρει τη δική μου υπογραφή", αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Ο Αντώνης Μπέζας που δηλώνει έκπληκτος και αγανακτισμένος, χαρακτηρίζει το δημοσίευμα "μεθοδευμένη εκστρατεία τρίτων, καθώς διαστρεβλώθηκε δόλια και σκόπιμα η αλήθεια προκειμένου να πληγεί η πολιτική και ηθική μου εντιμότητα" και καταλήγει: "για την πράξη τους αυτή, που είναι τουλάχιστον ανήθικη και απαράδεκτη, οι συκοφάντες μου θα πρέπει να ντρέπονται. Αιδώς Αργείοι!".

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Φιλοευρωπαίοι εναντίον φιλοασιατών !

Μια βαριοπούλα επιβαρύνει τις σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης και στρατού στην Τουρκία. Τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση για την αντιμετώπιση της κρίσης μεταξύ του προέδρου Γκιουλ, του πρωθυπουργού Ερντογάν και του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού Μπασμπούγ την Πέμπτη στην Άγκυρα. Όμως δεν ξεκαθάρισε την κατάσταση. Οι δυσκολίες θα αντιμετωπισθούν «στο πλαίσιο του συντάγματος και των νόμων» και όλοι οι εμπλεκόμενοι υποχρεούνται «να μην βλάψουν τους θεσμούς τους κράτους» ήταν η σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όταν η προειδοποίηση του προέδρου δόθηκε στη δημοσιότητα, η συνάντηση κορυφής των τριών είχε μόλις τελειώσει. Οι τρεις ισχυροί άνδρες είχαν πολλά να συζητήσουν, καθώς εδώ και μέρες η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των εκλεγμένων και των ένστολων και ένοπλων εκπροσώπων της Τουρκίας κλιμακώνεται, φτάνοντας σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Εύκολη δεν ήταν ποτέ η σχέση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ) του Ερντογάν με το στρατό. Από την αρχή, από το 2002. Ο προκάτοχος του Μπασμπούγ, ο Μπουγιούκανιτ, ως θεματοφύλακας του κοσμικού χαρακτήρα της Τουρκίας πολύ συχνά συγκρουόταν με τα στελέχη του ΑΚΡ που ξεκίνησαν τις πολιτικές καριέρες τους σε ισλαμικό περιβάλλον. Κάπως λιγότερες ήταν οι συγκρούσεις με τον προκάτοχο του Μπουγιούκανιτ, το στρατηγό Οζκιόκ.

Ο Οζκιόκ ασκούσε συχνά κριτική στο ΑΚΡ, ωστόσο λίγο πριν από το τέλος της παραμονής του στην κορυφή του γενικού επιτελείου, το 2006, έκανε μερικές εντυπωσιακές δηλώσεις. Για παράδειγμα, στην ομιλία του στους σπουδαστές της Πολεμικής Ακαδημίας στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε ότι αυτοί που έχουν άλλες απόψεις από αυτές του στρατού δεν είναι αυτόματα προδότες.

ΜΕΙΚΤΗ ΛΥΣΗ Ε. Ε. ΚΑΙ ΔΝΤ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ !

Το σενάριο της μεικτής χρηματοδότησης της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ κερδίζει καθημερινά έδαφος στους κύκλους των Βρυξελλών εν όψει της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο γενικός διευθυντής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, είχε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή επαφές με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν Βαν Ρομπουί, για να δηλώσει την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε μια συνδυαστική στήριξη της ελληνικής οικονομίας, την οποία προκρίνει και ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκουρία.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .

Ευρεία και καθαρή νίκη των Σοσιαλιστών


Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ανέλαβε την ευθύνη, ανοίγοντας τον δρόμο για ενδεχόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό

Ο χθεσινός δεύτερος γύρος των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία επιβεβαίωσε την πολιτική ήττα του Νικολά Σαρκοζί. Η ελαφρώς αυξημένη προσέλευση στις κάλπες -η αποχή έφτασε στο 49-49,5%% έναντι 53,65% στον πρώτο γύρο- δεν στάθηκε αρκετή για να αντιστρέψει την εικόνα και να σώσει την κυβερνώσα παράταξη, η οποία φαίνεται ότι χάνει τις 21 από τις 22 περιφέρειες της ηπειρωτικής Γαλλίας (πλην αποικιών), δηλαδή μία περισσότερη από ό,τι στις περασμένες εκλογές.

Σύμφωνα με τα exit polls τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, στις 9 ώρα Ελλάδας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα -που είχε έρθει σε συμφωνία με τους Οικολόγους-Πράσινους στις περισσότερες περιφέρειες- φέρεται να κερδίζει ποσοστό της τάξης του 50%-54%, ενώ το κυβερνών UMP βρίσκεται πολύ πιο πίσω, με 33,5-37%. Ο Σαρκοζί κατάφερε απλώς να διατηρήσει τον έλεγχο της Αλσατίας, μη επιτρέποντας έτσι στους Σοσιαλιστές να ισχυριστούν ότι κατήγαν ολοκληρωτική νίκη.