Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Τριετή συμφωνία με ΔΝΤ ζητά η Ελλάδα


Η Ελλάδα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τριετή προληπτική συμφωνία με το ΔΝΤ, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δήλωση αξιωματούχου του ταμείου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ΕΕ επιθυμεί η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ να μην ξεπεράσει το ένα τρίτο του συνολικού πακέτου στήριξης.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι το κλιμάκιο του ΔΝΤ και της ΕΕ θα βρίσκεται στην Αθήνα από την Δευτέρα και θα παραμείνει 15 ημέρες.

Τα ευρήματα που αποδίδονται στον «Επαναστατικό Αγώνα»

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ έκανε τις ανακοινώσεις σήμερα για τα ευρήματα στο αυτοκίνητο ενός εκ των συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις βρέθηκαν στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, ενός Lancia: δύο πιστόλια Zastava, δύο γεμιστήρες, σφαίρες, δύο σκληροί δίσκοι καθώς και τρεις συσκευές αποθήκευσης usb. Επίσης βρέθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, το ποσό των 119.000 ευρώ.

Στους σκληρούς δίσκους ήταν αποθηκευμένα τμήματα προκηρύξεων.

Δέκα υπουργοί θα καταθέσουν για το Βατοπέδι

Δυο υπουργούς κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και οχτώ από κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει ο κατάλογος των πολιτικών προσώπων που έχουν κληθεί να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Στον κατάλογο βρίσκονται τα ονόματα των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Δρυ και Απόστολου Φωτιάδη και των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρή Ρουσόπουλου, Πέτρου Δούκα, Σάββα Τσιτουρίδη, Αλέξανδρου Κοντού, Ευάγγελου Μπασιάκου, Γιώργου Βουλγαράκη, Αντώνη Μπέζα και Γιώργου Αλογοσκούφη.

Στην εξεταστική θα προσκληθεί να καταθέσει και ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου.

Η αυλαία για τις καταθέσεις των πολιτικών θα ανοίξει στις 27 Απριλίου.

Αλ. Τσίπρας: ΔΝΤ και επιτυχία δεν πάνε μαζί

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το Κιλκις όπου περιόδευσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΝ για τον «Καλλικράτη» ο κ. Τσίπρας επέκρινε σφόδρα τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην οικονομία και τόνισε ότι «το ΔΝΤ και η επιτυχία είναι δύο όροι που δεν συμβαδίζουν».

Αναφερόμενος στη διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση εκτίμησε ότι θα αλλάξει ριζικά τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, είπε ωστόσο ότι προωθείται βιαστικά, με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς κοινωνικό διάλογο.

Επιστολή Παπακωσταντίνου αλλάζει τα δεδομένα

Τυπικό και τεχνικό χαρακτήρα έχει η επιστολή που απέστειλε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αποδέκτες τον Όλι Ρεν, τον Ντομινίκ Στρος Καν και τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ευρωπαίου επίτροπου, αρμόδιου για οικονομικές υποθέσεις, Αμαντέο Αλταφάζ.

Η επιστολή δεν συνιστά αίτημα ενεργοποίησης του κρατικού μηχανισμού, διευκρίνισε ο κ. Αλταφάζ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κ. Ρεν, η επιστολή αυτή θεωρείται απαραίτητη, προκειμένου να συμμετάσχει το ΔΝΤ στις διαβουλεύσεις, οι οποίες διεξάγονται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Με την επιστολή, η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ το ΔΝΤ και την ΕΚΤ να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ενός πολυετούς προγράμματος οικονομικών πολιτικών, όπως γράφει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, την οποία και έδωσε στην δημοσιότητα, ενώ ήδη η αγορά ερμηνεύει την εξέλιξη ως ένα ακόμα βήμα-ενδεχομένως το τελευταίο-πριν η χώρα ζητήσει την ένταξή της στο πακέτο στήριξης της ΕΕ.

Με μήνυμα στους οικονομικούς συντάκτες ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η επιστολή αφορά σε συνομιλίες και όχι σε ενεργοποίηση του μηχανισμού. Η επιστολή, εξηγεί ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι απαραίτητη λόγω του γεγονότος ότι μέχρι τώρα οι συζητήσεις ήταν ανεπίσημες. Τώρα επισημοποιούνται (!)

Μάλιστα, όπως ανέφερε μετά τη σημερινή συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου και λίγο πριν την αναχώρησή του για τη συνεδρίαση του Ecofin η εν λόγω επιστολή εντάσσεται στην φυσιολογική πορεία των πραγμάτων και στην πράξη σημαίνει ότι προετοιμάζει "κάτι", αποσαφηνίζοντας τεχνικές λεπτομέρειες,ώστε να είναι έτοιμο, αν χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί.

Σύμφωνα και με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, με τη συγκεκριμένη επιστολή ζητείται ο ακριβής καθορισμός των ποσών των δανείων που μπορεί να λάβει η Ελλάδα μετά το 2010. Φέτος το ποσό που μπορεί να εκταμιευτεί για τη χώρα μας από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, αν και εφόσον ζητηθεί βοήθεια, έχει καθοριστεί στα 30 με 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η επιστολή

Άστυνομικός άφησε τη δουλειά του για να κάνει τον bodyguard της Τζούλιας Αλεξανδρτάτου!!!

Ένας Κύπριος αστυνομικός έχει μπει σε περιπέτειες με την εθνική μας πορνοστάρ Τζούλια Αλεξανδράτου. Όπως φαίνεται σε σχετικό video, ο αστυνομικός συνόδευε την Τζούλια ως bodyguard κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο. Άφησε δηλαδή τη δουλειά του και το έπαιξε φρουρός της Τζούλιας. Αυτό ενόχλησε κάποιους, οι οποίοι φρόντισαν να ενημερώσουν τους ανωτέρους τους. Έτσι το video, που απεικονίζει τον αστυνομικό στο πλευρό της Τζούλιας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, έφτασε στα χέρια της ηγεσίας της κυπριακής αστυνομίας και όλα δείχνουν, όπως αναφέρουν και τα μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο, ότι... θα πέσουν κεφάλια!

Αστυνομικός σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

Οικογενειακό δράμα σήμερα στην Κέρκυρα. 46χρονος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε, στη 1.30 το μεσημέρι περίπου, με το υπηρεσιακό του περίστροφο, την 36χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το περιστατικό έγινε στο σπίτι τους στην Αλεπού.

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στο τμήμα του αεροδρομίου και στη συνέχεια στην τροχαία. Επικεφαλής της έρευνας τέθηκε ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεοχάρης Γιώτης.

Αν και επισήμως, τα αίτια της πράξης του αυτόχειρα δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ως αιτία, φέρεται να είναι, η ένταση που επικρατούσε στην οικογένεια λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων του ζευγαριού.

Τραγικές φιγούρες τα δύο ανήλικα κορίτσια, τα οποία την ώρα του συμβάντος βρισκόταν στο σχολείο και τα οποία μετά το τραγικό γεγονός ανέλαβαν συγγενείς με την υποστήριξη ψυχολόγων.

Κτίζεται το πρώτο οικολογικό χωριό

Χρησιμοποιώντας οικολογικά υλικά και μόνο, μαζί με πρωτοποριακή τεχνολογία φιλοδοξούν να φτιάξουν το πρώτο οικολογικό χωριό στην Ελλάδα! Πρόκειται για μία καταπληκτική ιδέα του Δήμου Μελίβοιας του Ν. Λάρισας, η οποία θα δημιουργηθεί σε μία έκταση 150 στρεμμάτων. Η προσπάθεια άρχισε το περασμένο καλοκαίρι και συνεχίζεται φέτος, με την συμμετοχή εθελοντών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι φιλοξενούνται από το Δήμο Μελίβοιας. Το πρώτο οίκημα κατασκευάστηκε πέρσι, και θα χρησιμοποιηθεί ως τουριστικό περίπτερο, ενώ φέτος οι εργασίες προγραμματίζονται σε δύο φάσεις: Η πρώτη θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα με συμμετοχή 50 εθελοντών που θα διαμορφώσουν τον εξωτερικό χώρο με πήλινα παγκάκια, ψησταριές, θέσεις για φωτοβολταϊκά κ.λ.π. και η δεύτερη θα υαλοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι με την κατασκευή ενός θεάτρου. Η προοπτική είναι να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα ολόκληρο χωριό. Ας ελπίσουμε ότι θα βρουν μιμητές.

49,9% λένε ότι ο Παπανδρέου κάνει καλά την δουλειά του

Αν και η πλειονότητα των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 46%, πιστεύει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την οικονομική κρίση, ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να έχουν την ευρεία αποδοχή των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της "ΑΛΚΟ" για το περιοδικό «ΦΑΝΤΟΜΑΣ», που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 13 Απριλίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν ένας στους δύο πολίτες (49,9%) δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο που κάνει τη δουλειά του ο Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός, ενώ το 42% εμπιστεύεται περισσότερο μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γ. Παπανδρέου, για να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση.

Σε άλλη ερώτηση αν «είστε ικανοποιημένος ή όχι από την απόδοση της κυβέρνησης», το 58,5% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά ("όχι"), έναντι 34,7% που απάντησαν θετικά ("ναι"). Αντίστοιχα για τη Ν.Δ., το 67,8% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την παρουσία και τη δράση του κόμματος ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναντι 23,7% που δήλωσαν "ικανοποιημένοι".

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντ. Σαμαρά, φαίνεται πως εδραιώνει τη θέση στο κόμμα του, καθώς το 68,4% των νεοδημοκρατών δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη δράση του ως αρχηγού της Ν.Δ.

Οι υπουργοί Ανδρ. Λοβέρδος (52%), Ευ. Βενιζέλος (49%), Γ. Παπακωνσταντίνου (49%), Μ. Χρυσοχοϊδης (43%), Αν. Διαμαντοπούλου (42%) και Μ. Ξενογιαννακοπούλου (39%) κρίνονται θετικά για το έργο και την παρουσία τους.

Με απεργία απειλούν δάσκαλοι και καθηγητές

Σε απεργία θα προχωρήσουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές καθώς εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι μετά την συνάντηση που είχαν με την υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου. Η κ.Διαμαντοπούλου συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τα προεδρεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για το πολυνομοσχέδιο, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ομως τόνισε ότι η συνάντηση με την υπουργό Παιδείας δεν είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα.



Καλπάζει το spread ξεπερνώντας τις 400 μονάδες

Συνεχίζει να καλπάζει το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου - που ξεπέρασε για πρώτη φορά μετά την Κυριακή, οπότε και ανακοινώθηκε το σχέδιο στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, τις 400 μονάδες - έναντι του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου. Επακόλουθη παρενέργεια της ανοδικής πορείας του spread, οι πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 1.980,29 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,36%. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 90,48 εκατομμύρια, ενώ το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαπραγματεύοταν στις 409,1 μονάδες βάσης. Το επιτόκιο (κινείται αντιστρόφως ανάλογα της τιμής) του 10ετούς τίτλου αυξήθηκε μέχρι το 7,26% (άνοιξε στο 7,08%).

57χρονος ανασύρθηκε νεκρός από χαράδρα στο Δήμο Φαρρών

Ένας βορειοηπειρώτης ανασύρθηκε νεκρός από άνδρες της ΕΜΑΚ χθες το απόγευμα στο Δήμο Φαρρών στο χωριό Κομπηγάδι. Ο άτυχος άνδρας έπεσε σε χαράδρα βάθους πάνω από 20 μέτρα. Η αστυνομία ερευνά την υποθέση.

Αμαλιάδα: Επικήρυξε τους ληστές του σπιτιού του

Τέσσερα χρόνια μετά την ληστεία του σπιτιού του, ένας πολύτεκνος υπάλληλος του Δήμου Αμαλιάδας, αποφάσισε να επικηρύξει τους ληστές καθώς η Αστυνομία δεν κατάφερε να τους εντοπίσει. Προσφέρει μάλιστα 5.000€ σε όποιον του δώσει πληροφορίες που θα οδηγούν στη σύλληψη των άγνωστων δραστών. Από το σπίτι του είχαν κλαπέι αντικείμενα αλλά και χρηματικό ποσό.

Βραζιλία: Έκλεισε επ’ αόριστον το μνημείο του αγάλματος του Χριστού του Λυτρωτή εξαιτίας των κατολισθήσεων

Το πανύψηλο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο έχει κλείσει για το κοινό, μετά τις κατολισθήσεις που έπληξαν την Βραζιλία, σκοτώνοντας περίπου 250 ανθρώπους.

Η πρόσβαση στο άγαλμα έκλεισε για πρώτη φορά στα 80 χρόνια της ιστορίας του, δεδομένου ότι οι δρόμοι είχαν μπλοκαριστεί από τα συντρίμμια.

Περισσότεροι σοροί έχουν ανασυρθεί από τους διασώστες που αναζητούν ανάμεσα στα συντρίμμια στις παραγκουπόλεις, θαμμένους μετά από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν κατολισθήσεις.

Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς, καθώς 200 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Επίσης, έχουν προειδοποιήσει ότι περαιτέρω κατολισθήσεις μπορεί να προκληθούν, λόγω του κορεσμένου χώματος.

Το μνημείο έκλεισε όταν ο λόφος Κορκοβάντο στο εθνικό πάρκο του δάσους Τζχούκα, στο οποίο στέκεται, επλήγη από σοβαρές κατολισθήσεις.

Ο διευθυντής του πάρκου Μπερνάντ Ίσα δήλωσε πως ελπίζει ότι θα ανοίξει εκ νέου εντός ενός ή δύο μηνών.

Η κατολισθήσεις μέσα και γύρω από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας είχαν συμψηφιστεί με βροχές που άρχισαν την περασμένη Δευτέρα – τις πιο σφοδρές βροχοπτώσεις της περιοχής εδώ και δεκαετίες.

Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη για να καθαριστούν τα συντρίμμια και να επιδιορθωθούν δρόμοι.

Ο Δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο, το Εντουάρντο Παές, είπε ότι οι οικογένειες απομακρύνθηκαν από περιοχές υψηλού κινδύνου.

Είπε ότι 4.000 οικογένειες έμειναν άστεγοι και 10.000 σπίτια βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο κ. Παές υπολόγισε ότι το συνολικό κόστος της επισκευής θα αγγίξει τουλάχιστον 113 εκ. δολάρια.

Επίσκεψη της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Michelle Obama, έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Αϊτή. Ήταν το πρώτο επίσημο ταξίδι της στο εξωτερικό χωρίς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της το περασμένο έτος.

Πέρασε αρκετές ώρες στην κατεστραμμένη πρωτεύουσα της Αϊτής Πορτ-ο-Πρενς, προσθέτοντας το όνομά της στην μακριά λίστα προσωπικοτήτων και διασημοτήτων που έχουν κάνει περάσει από την χώρα στην προσπάθεια ανοικοδόμησης.

Η κυρία Ομπάμα, στη συνέχεια πέταξε για το Μεξικό για μία επίσκεψη που προβλέπεται να διαρκέσει τρεις ημέρες.

Το ταξίδι κρατήθηκε μυστικό για λόγους ασφαλείας.

Πήγε να καταγγείλει κλοπή και συνελήφθη

Tον μπελά του βρήκε ένας κτηνοτρόφος ο οποίος κατήγγειλε στην Ασφάλεια Ναυπλίου ότι άγνωστος μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο μέσα στο ποιμνιοστάσιό του και του αφαίρεσε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα και μια φυσιγγιοθήκη με δέκα φυσίγγια. Ο κτηνοτρόφος όχι μόνο δεν βρήκε το δίκιο του, αλλα...συνελήφθη, επειδή δεν είχε λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς φύλαξης του όπλου!!!

Η λειτουργία στα Νέα Ελληνικά είναι "αμαρτία"!

Δεν κατάφερε τελικά να πείσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ο μητροπολίτης Νικοπόλεως κ. Μελέτιος, ο οποίος τελικά εγκαλείται από το Σώμα, γιατί τελεί τη Θεία Λειτουργία στη νέα ελληνική γλώσσα. Κατά την ΔΙΣ, τα νέα ελληνικά «απειλούν» την ...«ενότητα της Εκκλησίας». Ο μητροπολίτης Νικοπόλεως κλήθηκε την περασμένη Τετάρτη από την Ιερά Σύνοδο και επί δύο και πλέον ώρες έδινε εξηγήσεις.

«Κάνω το καθήκον μου. Έχω ευθύνη έναντι των πιστών οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τη Θεία Λειτουργία» είπε και κάλεσε τους ιεράρχες να του πουν ποιοι ιεροί κανόνες απαγορεύουν τη μετάφρασή της. Υπέρ των θέσεων του Μητροπολίτη Νικοπόλεως τάχθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος δήλωσε ότι «πολλοί νέοι δεν προσέρχονται στη Λειτουργία επειδή δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα », ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με τις δηλώσεις του και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Τελικά, επικράτησε η άποψη της πτέρυγας των συντηρητικών και με ανακοίνωσή της η ΔΙΣ δήλωσε, ότι «εμμένει στην παράδοση του γλωσσικού ιδιώματος του παραδεδομένου τρόπου τελέσεως της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Μυστηρίων. Οιαδήποτε μετάφραση λειτουργικών κειμένων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ενότητα της Εκκλησίας».

Καλεί επίσης τους ιεράρχες που επιθυμούν να τελούν τη λειτουργία στα νέα ελληνικά να το πράττουν μόνον για ειδικούς λόγους και έπειτα από σχετική άδειά της.
 
Thebest.gr

Βρετανία: 13χρονο αγόρι κατηγορείται για φόνο στο Νιουκάσελ

Ένα 13χρονο αγόρι κατηγορείται για τη δολοφονία ενός αιτούντος ασύλου στην περιοχή Μπένγουελ του Νιουκάσελ. Ο Πάπα Μόντι Μπέιγε 30 ετών, πέθανε στο νοσοκομείο στις 15 Φεβρουαρίου, τρεις μέρες μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο Χιού Γκάρντενς. Το αγόρι που φέρεται ότι τον δολοφόνησε, του οποίου τα στοιχεία δεν μπορούν να δημοσιευθούν, θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστών του Νιουκάσελ σήμερα. Δύο άλλα αγόρια, ηλικίας 17 και 15 ετών, κατηγορήθηκαν στο παρελθόν για φόνο και τελούν υπό προσωρινή κράτηση.

Ο κ. Μπέιγε, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός ως Αλιούνε Κισσέ, είχε φτάσει στο Τισάιντ φέτος και ζητούσε άσυλο στη Βρετανία.



Κριτική στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την γρίπη Η1Ν1

Τριήμερη συνάντηση 29 ειδικών πραγματοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στη Γενεύη, με σκοπό την εξέταση του χειρισμού της πανδημίας της γρίπης Η1Ν1. «Θέλουμε να μάθουμε τι λειτούργησε καλά, τι ήταν λάθος και το γιατί. Θέλουμε να μάθουμε τι θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα και με ποιον τρόπο» είπε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Τσαν. Αρκετοί είναι εκείνοι που επικρίνουν τον Οργανισμό ότι προκάλεσε πανικό για το νέο ιό, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ήπιας μορφής και προσέβαλε λιγότερους ανθρώπους από όσους είχε αρχικά εκτιμηθεί, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες εμβολίων, τα οποία δεν θα χρησιμοποιηθούν. Πάντως, αξιωματούχοι του ΠΟΥ υποστηρίζουν πως έπρεπε να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, όταν ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται, αφού κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει πώς θα εξελισσόταν η κατάσταση. Μέσα σε 40 χρόνια, έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία γρίπης των χοίρων 17.700 άνθρωποι σε περισσότερες από 200 χώρες. Περίπου 250.000 άνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν εξαιτίας της εποχικής γρίπης. Να σημειωθεί σε ότι αφόρα το οικονομικό μέρος του «λάθους χειρισμού» δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ για εμβόλια και υποδομές, τα περισσότερα εκ των οποίων κατέληξαν σε τσέπες πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών και των συνεργατών τους. Για αυτά θα μάθουμε κάτι;

Thebest.gr

Η Ρωσία αναστέλλει τις υιοθεσίες στις ΗΠΑ

Η Ρωσία αναστέλλει τις υιοθεσίες στις ΗΠΑ, μια εβδομάδα μετά το επεισόδιο που προέκυψε όταν ένα παιδί που είχε υιοθετηθεί από αμερικανική οικογένεια του Τενεσί "επιστράφηκε" ασυνόδευτο αεροπορικώς στη Ρωσία, με την αιτιολογία ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η αναστολή στις υιοθεσίες θα ισχύει έως ότου υπάρξει έκδοση μιας υπογεγραμμένης διμερούς συμφωνίας.

Άλλωστε διεθνής ήταν η κατακραυγή την περασμένη εβδομάδα, όταν η θετή μητέρα, μια νοσοκόμα, έβαλε το επτάχρονο αγόρι μόνο στην πτήση για τη Μόσχα.

Έστειλε ένα σημείωμα μαζί του λέγοντας ότι το αγόρι είχε ψυχολογικά προβλήματα. «Προς κάθε ενδιαφερόμενο» έγραφε η επιστολή. «Αυτό το παιδί είναι διανοητικά ασταθές. Είναι βίαιος και έχει σοβαρά ψυχοπαθητικά προβλήματα. Μου είπαν ψέματα και παραπλανήθηκα από τους εργαζομένους του ορφανοτροφείου και τον διευθυντή σχετικά με την ψυχική σταθερότητα του και άλλα θέματα».

Η Τόρι Χάνσεν, 33 ετών, όπως λένε πληροφορίες, υιοθέτησε το αγόρι από την πόλη Παρτιζάν της Ρωσίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Θύματα βασανιστηρίων οι Αφγανοί σε «μυστική φυλακή» στο Μπαγκράμ

Αφγανοί κρατούμενοι πέφτουν θύματα κακοποίησης σε μια «μυστική φυλακή» στη αεροπορική βάση Μπαγκράμ, σύμφωνα με εννέα μάρτυρες των οποίων οι ιστορίες έχουν καταγραφεί από το BBC.

Οι κακοποιήσεις λένε ότι έχουν όλες πραγματοποιηθεί από τότε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξελέγη, υποσχόμενος να θέσει τέρμα στα βασανιστήρια.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει αρνηθεί την ύπαρξη ενός μυστικού τόπου κράτησης και υποσχέθηκε να εξετάσει τους ισχυρισμούς.

Το Μπαγκράμ ήταν ο τόπος αμφιλεγόμενης φυλακής εκμετάλλευσης εκατοντάδων κρατουμένων, οι οποίοι έχουν πλέον μετακινηθεί σε ένα άλλο συγκρότημα.

Η παλιά φυλακή ήταν πασίγνωστη για την ύπαρξη, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των κρατουμένων, βασανιστηρίων και κακοποιήσεων.

Αλλά μάρτυρες δήλωσαν στο BBC σε συνεντεύξεις ή γραπτή μαρτυρία ότι η τα βασανιστήρια θα συνεχίσουν σε μια κρυφή εγκατάσταση.

Κυνηγώντας το όνειρο του τζόκερ

Κοσμοσυρροή αναμένεται σήμερα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, καθώς το βράδυ κληρώνει το τζόκερ, προσφέροντας στους νικητές της πρώτης κατηγορίας (5+1), το ποσό-ρεκόρ των 19 εκ. ευρώ. Μέχρι σήμερα υπήρξαν 14 συνεχόμενα τζακ-ποτ.

Τον εφιάλτη έζησε στα χέρια των ληστών μια 75χρονη στις Ιτιές

Εφιαλτικό ήταν το σημερινό πρωινό για μια 71χρονη γυναίκα στις Ιτιές. Η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε αντιμέτωπη με δυο άγνωστους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι της, την χτύπησαν, τη φίμωσαν και την έδεσαν.Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί. Οι δράστες κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στο φράχτη του σπιτιού της άτυχης γυναίκας, η οποία σπκαρισμένη δεν πρόλαβε να αντιδράσει στα χτυπήματά τους. Την έδεσαν στην καρέκλα και την φίμωσαν όση ώρα αυτοί ανενόχλητοι έψαχναν το σπίτι της για να βρουν χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες κατάφεραν να της πάρουν ένα μεγάλο ποσό από χρήματα που κρατούσε στο σπίτι για τις ανάγκες της και έφυγαν ανενόχλητοι αφήνοντας τη γυναίκα δεμένη και φιμωμένη στην καρέκλα. Τρεις ώρες αργότερα, η 71χρονη κατάφερε να βγάλει το αντικείμενο με το οποίο την είχαν φιμώσει και να βάλει τις φωνές καλώντας σε βοήθεια τους γείτονες. Αμέσως ενημερώθηκε και η αστυνομία που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η κόντρα έχει αρχίσει στην ΟΝΝΕΔ και, πάλι, το λαγαριασμό θα πληρώσουμε εμείς... Αναδρομικά !

Για τα καλά έχει φουντώσει η κόντρα για την Προεδρία της ΟΝΝΕΔ.. Ήδη υποψήφιοι έχουν μπει για τα καλά στο "πετσί" του ρόλου και έχουν επιδοθεί σε ένα προεκλογικό αγώνα δρόμου τύπου "υποψηφίων βουλευτών"...

Στο ίντερνετ ο κόσμος και οι ιστοσελίδες κατακλύζονται με χιλιάδες E-Mail και άλλα ηλεκτρονικά μηνύματα προκειμένου να στηρίξουν κάποιο υποψήφιο.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την προεκλογική τους εκστρατεία, πανελλαδικά, οι υποψήφιοι δαπανούν πολλές χιλιάδες ευρώ (ίσως και εκατομμύρια).. Αν αναλογιστούμε, μάλιστα, ότι η θέση του Προέδρου της οργάνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως συνεπάγεται και βουλευτική έδρα, με μεγάλη ευκολία, πρέπει να αναλογιστούμε και πόσο θα την "πληρώσουμε" αργότερα τη βουλευτική αυτή έδρα του εκάστοτε "Προέδρου" της ΟΝΝΕΔ που υποθηκεύει, ενδεχομένως με πολιτικά γραμμάτια, το μέλλον του από τώρα για να εκλεγεί δαπανώντας τεράστια ποσά..

Τουλάχιστον εννέα οι νεκροί από τις εκρήξεις βομβών στη Μιανμάρ

Εννέα τουλάχιστον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σήμερα, από την έκρηξη τριών βομβών στο φεστιβάλ νερού σε πάρκο της Ρανγκούν, στο πλαίσιο του εορτασμού του βουδιστικού νέου έτους.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν ενώ εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο γύρω από τη λίμνη Κανταούγκι, ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη στο κέντρο της Ρανγκούν, για να γιορτάσουν το νέο έτος.

Πολλές επιθέσεις έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη Ρανγκούν, πρώην πρωτεύουσα της Βιρμανίας, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, ορισμένες από τις οποίες αποδίδονται στους αντάρτες κάρεν που μάχονται εδώ και μισό αιώνα τον βιρμανικό στρατό.

Βιώσιμα πλέον τα πρόωρα μωρά 23 εβδομάδων κύησης

Σημαντική μείωση καταγράφεται την τελευταία εικοσαετία σε ό,τι αφορά τους θανάτους νεογνών στις ανεπτυγμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Παράλληλα, έχει αυξηθεί η βιωσιμότητα των πρόωρων, καθώς πλέον τα μωρά αυτά μπορούν να επιβιώσουν στις 23 εβδομάδες κύησης και στα 500 γραμμάρια βάρους, ενώ σε ορισμένες χώρες οι ειδικοί επιδίδονται σε προσπάθειες επιβίωσης ακόμη και για τα νεογνά που ζυγίζουν μόλις 400 γραμμάρια. Ωστόσο, παρά την βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας, περί τα 3,7 εκατ. νεογνά παγκοσμίως καταλήγουν λόγω προωρότητας.

Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν από τους ειδικούς της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας (Ε.Ν.Ε), σε σημερινή συνέντευξη τύπου με αφορμή τη διοργάνωση του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νεογνολογίας που πραγματοποιείται από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 18 Απριλίου στην Αθήνα.

Στο συνέδριο θα γίνει, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΝΕ κυρία Φανή Ανατολίτου, αναφορά στις όψιμες νεογνικές λοιμώξεις, δηλαδή σε αυτές που εμφανίζονται μετά την 3η-5η ημέρα της ζωής, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας στις μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών (ΜΕΝΝ). Οι λοιμώξεις αυτές αποτελούν κύρια αιτία νοσηρότητας και θνητότητας στον ευαίσθητο νεογνικό πληθυσμό. Παράλληλα, ενοχοποιούνται για την πρόκληση εγκεφαλικής βλάβης και την εμφάνιση νευροαναπτυξιακών προβλημάτων αργότερα στην βρεφική και παιδική ηλικία.

Περικοπές και στον ιδιωτικό τομέα συστήνει ο Ρεν

Σύσταση στη χώρα μας για επέκταση των μέτρων περικοπής των δαπανών του δημόσιου τομέα και στον ιδιωτικό απηύθυνε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το πώς χώρες όπως η Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, θα μπορέσουν στο μέλλον να κινητοποιήσουν τους παράγοντες ανάπτυξης, θα μπορέσουν να έχουν βιώσιμη ανάπτυξη και εάν για αυτό θα χρειάζονται ευρωπαϊκή βοήθεια, σημείωσε πως είναι σημαντικό τα μέτρα περικοπής των δαπανών που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για τον δημόσιο τομέα να επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα, διευκρινίζοντας όμως πως αυτό εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο κοινοτικός επίτροπος ανέφερε ακόμη ότι η πρόσφατη παγκόσμια οικονομική κρίση έδειξε καθαρά ότι πλέον η οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να θεωρείται ως δεδομένη παρά το γεγονός ότι γίνονται μικρά βήματα προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης. Ο φόβος που υπάρχει πλέον παντού είναι εκείνος της ανεπαρκούς ανάπτυξης, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας και στην ανταγωνιστικότητα, σημείωσε. Ο στόχος πρέπει να είναι ένας, τόνισε, αυτός της βιώσιμης ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας και γιʼ αυτό το λόγο χρειάζεται η Ευρώπη να μεταβάλει τον τρόπο δράσης και τη στρατηγική της.

Διχάζει η ταφή Καζίνσκι

Στην κηδεία του εκλιπόντος Πολωνού προέδρου Λεχ Καζίνσκι θα παρευρεθούν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, αλλά και η Ανγκελα Μέρκελ. Στο μεταξύ, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα ρήγματα στην ενότητα την οποία επέδειξαν οι Πολωνοί μετά την αεροπορική τραγωδία που «αποκεφάλισε» τη χώρα. Οξύτατες ήταν οι αντιδράσεις αρκετών Πολωνών στην απόφαση να θαφτεί η σορός του Καζίνσκι και της συζύγου του την Κυριακή στον Καθεδρικό Ναό Βαβέλ της Κρακοβίας, κοντά σε ήρωες, βασιλιάδες, ποιητές και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της πολωνικής ιστορίας. «Βιαστική και παρορμητική» χαρακτήρισε την απόφαση ο Πολωνός βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης της ταινίας «Κατίν», Αντρέι Βάιντα, σε άρθρο του στην πολωνική εφημερίδα «Gazeta Wyborcza», ενώ έκανε έκκληση να ανακληθεί η απόφαση. Εν τω μεταξύ, η χώρα έχει μπει σε τροχιά εκλογών, με την 20ή Ιουνίου να θεωρείται η πιθανότερη ημερομηνία.



Παρέμβαση Δ.Ι.Σ. για τα θρησκευτικά σύμβολα στις δικαστικές αίθουσες

Παρέμβαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το θέμα της παρουσίας θρησκευτικών συμβόλων στις δικαστικές αίθουσας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με αφορμή τα δημοσιεύματα κατά τα οποία κατετέθη αίτηση ακυρώσεως στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας σχετικά με την παρουσία θρησκευτικών συμβόλων στις αίθουσες των Δικαστηρίων, αποφάσισε να ασκήσει παρέμβαση κατά την ένδικη διαδικασία και έδωσε εντολή στον Νομικό Σύμβουλο της Ιεράς Συνόδου να αντιμετωπίσει το θέμα νομικώς.

Παραλλήλα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με τις αρμόδιες Συνοδικές Επιτροπές θα μελετήσει το θέμα ευρύτερα για να παρουσιαστούν, όπως σημειώνεται, «η θεολογική αξία των θρησκευτικών συμβόλων που νοηματοδοτούν τον σεβασμό του ανθρωπίνου προσώπου και την αξία της ετερότητος, και επί πλέον τον σεβασμό της ιστορίας, του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, σύμφωνα άλλωστε και με την συνθήκη της Λισαβώνος».

Υπενθυμίζεται ότι η στις 18 Ιανουαρίου 2010 η διοίκηση του Δ. Εφετείου Θεσσαλονίκης απέρριψε αίτημα τριών δικηγόρων για αφαίρεση των εικόνων και κάθε θρησκευτικού συμβόλου από τις αίθουσες των δικαστηρίων καθώς όπως υποστήριζαν η παρουσία τους αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων.

Το Εφετείο έκρινε ότι μόνη αρμόδια για το θέμα είναι η Πολιτεία, καθώς πρόκειται για ευαίσθητο θέμα που συνδέεται με την ιστορία του ελληνικού έθνους.

Kιργιστάν: Πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Οι σωματοφύλακες του έκπτωτου προέδρου του Κιργιστάν Κουρμανμπέκ Μπακίγιεφ πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό όταν περίπου 1.000 οπαδοί της αντιπολίτευης επιχείρησαν να διαταράξουν συγκέντρωση υποστηρικτών του στην πόλη Ος.

Αυτόπτες μάρτυρες του Reuters είδαν περίπου 20 σωματοφύλακες με καλάσνικοφ να φυγαδεύουν τον Μπακίγιεφ σε όχημα. Η αυτοκινητοπομπή στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Οι πυροβολισμοί άρχισαν όταν οπαδοί της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν σε πορεία υπέρ της προσωρινής κυβέρνησης, κατευθύνθηκαν προς τη συγκέντρωση οπαδών του Μπακίγιεφ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

«Νεκρώνει» ο βρετανικός εναέριος χώρος

Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις από και προς όλα τα αεροδρόμια του Λονδίνου από τις 14.00 ώρα Ελλάδος, εξαιτίας της στάχτης που κάλυψε τον βρετανικό εναέριο χώρο, μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου της νότιας Ισλανδίας.

Ακυρώσεις πτήσεων ανακοινώθηκαν και στα αεροδρόμια του Μάντσεστερ, του Λίβερπουλ, του Νιουκάστλ, του Στάνστεντ, του Μπέρμινγκχαμ και του Μπρίστολ, ενώ κλειστά είναι και όλα τα αεροδρόμια της Σκωτίας. H British Airways ματαίωσε όλες τις εσωτερικές πτήσεις, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα.

Τα αεροπορικά δρομολογια διεκόπησαν καθώς οι στάχτες από το ηφαίστειο του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ, 120 χιλιόμετρα από την ισλανδική πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, έχουν καλύψει την περιοχή.

«Μετά από σύσταση του Γραφείου Μετεωρολογίας, η Εθνική Υπηρεσία Αερομεταφορών επέβαλε περιορισμούς στον βρετανικό εναέριο χώρο εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης που μεταφερεται από την Ισλανδία στην Βρετανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Στάνστεντ του Λονδίνου.

Ανάλογοι περιορισμοί επιβλήθηκαν χθες Τετάρτη στην Ισλανδία και τη Νορβηγία, ενώ αξιωματούχοι στο Ρέικιαβικ επισήμαναν ότι προβλήματα θα επεκταθούν και στη Σουηδία, την Φινλανδία, την Δανία και σε περιοχές της βορειοδυτικής Ρωσίας.

Η Τζούλια μήνυσε την Άρτεμις... Μια αγαπημένη οικογένεια...

Πριν από λίγες ώρες η Τζούλια Αλεξανδράτου μήνυσε στο αστυνομικό τμήμα Βούλας την αδερφή της Άρτεμις με αποτέλεσμα να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφόρου για 24 ώρες. Που σημαίνει ότι αν οι αστυνομικοί βρουν μέσα σε 24 ώρες την Άρτεμις Αλεξανδράτου οφείλουν να την κρατήσουν στο αστυνομικό τμήμα. Η Τζούλια Αλεξανδράτου απ΄ ότι φαίνεται τα έχει βάλει με όλη της την οικογένεια και αναμένουμε για περισσότερες πληροφορίες σε λίγη ώρα.

Μ. Βρετανία: Φυλάκιση 12 μηνών για δωροδοκία Ελλήνων ιατρών

Στις βρετανικές φυλακές οδηγήθηκε χθες ο 44 ετών John Dougall, μετά την ομολογία του ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου ότι προχώρησε μέσω τρίτων σε δωροδοκία Ελλήνων ιατρών, προκειμένου να αποσπά συμβόλαια για προϊόντα της DePuy, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

«Ο Dougall, ομολόγησε ότι στο διάστημα 2002-2005 διοχέτευσε ποσό άνω των 4,5 εκατ. στερλινών προς Έλληνες ιατρούς. Τα ποσά εγγράφονταν ως δαπάνες επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ το ύψος των συμβολαίων προς τη DePuy έφτασε στο ίδιο χρονικό διάστημα τα 20 εκατ. στερλίνες», σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση κατά την οποία στέλεχος βρετανικής εταιρείας φυλακίζεται για δωροδοκία ξένων αξιωματούχων, σχολιάζει η Guardian, σύμφωνα με την οποία ο Dougall θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 12 μηνών, παρά το γεγονός ότι η βρετανική SFO (Serious Fraud Office) υποστήριξε ότι λόγω της πλήρους συνεργασίας του με τις αρχές, ο καταδικασθείς θα έπρεπε να εκτίσει ηπιότερη ποινή.

Τα ποσά των δωροδοκιών έφταναν στην Ελλάδα μέσω Έλληνα μεσάζοντα και της εταιρείας του με έδρα τις Νήσους Μαν.

Τα χρήματα κατέληγαν σε «μαύρη τρύπα» και χρησιμοποιούνταν για δωροδοκίες, αλλά και για να χρηματοδοτούνται ταξίδια αναψυχής Ελλήνων ιατρών, φέρεται να ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης.

Ο John Kelsey-Fry είπε ακόμα, όπως αναφέρει η Guardian, ότι οι δωροδοκίες αποκρύπτονταν μέσω της αύξησης κατά 20% των τιμών των προϊόντων της DePuy, οι οποίες στην Ελλάδα είχαν φτάσει να είναι διπλάσιες του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι τιμές ήταν τόσο υψηλές στην Ελλάδα ήταν η διαφθορά στην αγορά. Και χαμένοι αποδεικνύονται οι Έλληνες φορολογούμενοι», δήλωσε ο αξιωματούχος της SFO.

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ... Με τί ΄"μούτρα" απαιτείτε θυσίες από το Λαό, όταν κάποιοι χτίζουν βίλες με τα κλεμμένα ; Για πόσο ακόμα ;; !

Από το 1973 και μετά, τη μεταπολίτευση, μέχρι και το 2004 το χρέος της Ελλάδας ήτανε 140 δις ευρώ.. Δηλαδή, παρά τα όσα μοιράσανε όλες οι κυβερνήσεις του Πασόκ τις πρώτες δύο τετραετίες, την καταστροφική περίοδο '90-93 Μητσοτάκη και όλες τις κυβερνήσεις Σημίτη, (με τεράστια έργα, αλλά και μεγάλο φαγοπότι...), ο Καραμανλής παρέλαβε χρέος, ξαναλέμε, 140 δις ευρώ το 2004 !

Στην πορεία, με πεντέμιση έτη διακυβέρνησης, (σχετικό αυτό ??? εγώ θα έλεγα κυβερνούσε η Sony..δηλαδή, το Playstation..), "Καραμανλή", το χρέος, δίχως κανένα αξιόλογο έργο πνοής για τη χώρα, εκτοξέυθηκε στα 300 δις ευρώ ! Φανταστικό έτσι; 160 δις ευρώ φαγώθηκαν, σπαταλήθηκαν, εξαφανίστηκαν από τον "Kostas Koperflid Karamanlis".. Τον μεγαλύτερο "Μάγο" όλων των Εποχών.. !

Οι μισθοί και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκαν με, δραματικούς για το χρέος, ρυθμούς, ενώ και ο αριθμός τους στο δημόσιο αυξήθηκε τόσο όσο δικαιολογεί η λειτουργία μιας χώρας 120 εκ. πολιτών.. Το πιο θαυμαστό όλων, όμως, είναι ότι εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά μέσα σε πέντε χρόνια 160 δις ευρώ, δίχως κανείς να μπορεί να πει πώς και πού πήγαν..

Φυσικά, αν ΘΕΛΕΙ ο Πρωθυπουργός, σήμερα, μπορεί κάλλιστα να ακολουθήσει το "δρόμο του χρήματος" και να βρει μερικά δις σε λογαρισμούς Υπουργών, Βουλευτών και, ποιός ξέρει και π. Πρωθυπουργών (;), σε Ελβετία και Λίχτενστάιν.. Το "ηθικό" πλεονέκτημα του Γιώργου Παπανδρέου για "θυσίες" του Ελληνικού Λαού, για το καλό της πατρίδας, εξανεμίζεται μέρα με τη μέρα και για όσο δεν πηγαίνουν κάποιοι φυλακή.. Το αίτημα της κοινωνίας είναι απλό και σύνθετο.. " Φέρτε πίσω τα κλεμμένα! Βάλτε τους κλέφτες φυλακή! " . 

Έτσι, με τί "μούτρα", λαϊκιστί, θα απαιτεί το Κράτος κι ο Πρωθυπουργός "θυσίες" από τους Έλληνες όταν κάποιοι σήμερα κάνουν ζωή χαρισάμενη εις υγείαν των κορόιδων ;   Αυτό ΔΕΝ είναι "Κράτος Δικαίου" !

(Μια χαρά έβαλε ο Παπαδάκης την "πινακίδα" κάθε μέρα πρωί - πρωί να τη βλέπουν : "ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ" ! Ας ακολουθήσουμε κι εμείς..) .

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Μέσα σε λίγα 24ωρα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξιχνίασε τη δολοφονία 24χρονης τοξικομανούς, που έγινε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον 28χρονο φίλο της, ο οποίος φέρεται ότι ομολόγησε την πράξη του

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για "ανθρωποκτονία από πρόθεση" και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η 24χρονη εντοπίστηκε νεκρή, από τον πατέρα της μέσα στο σπίτι όπου διέμενε προσωρινά στην περιοχή της Καλαμαριάς στις 13 Μαρτίου.

Τυρί από... μητρικό γάλα

Εστιατόριο της Νέας Υόρκης προσφέρει ένα πρωτότυπο έδεσμα στο μενού του: τυρί παρασκευασμένο από μητρικό γάλα. Ο επικεφαλής των σεφ Ντάνιελ Άνγκερερ στο εστιατόριο Klee του Μανχάταν το σερβίρει μαζί με σύκα και πιπέρι Ουγγαρίας.

Χρησιμοποιεί γάλα παραγωγής της... φίλης του, Λόρι Μέισον, η οποία πριν από τέσσερις εβδομάδες γέννησε την κόρη τους. Η Μέισον είχε ...υπερπαραγωγή γάλακτος και έτσι, όπως εξηγεί ο Άνγκερερ, το ζευγάρι αποφάσισε να καταψύξει το πλεόνασμα. Αν το πετάγαμε θα ήταν σα να πετάγαμε χρυσό, έγραψε ο ίδιος στο blog του.

Όσο για την ίδια την... παραγωγό, όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε από την ιδέα, αλλά πρότεινε κι άλλους γαστριμαργικούς πειραματισμούς με την ίδια... πρώτη ύλη, όπως για παράδειγμα παγωτό από μητρικό γάλα, όπως δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Επίθεση Παπαγεωργόπουλου στον υπουργό Πολιτισμού

Ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος με τις δηλώσεις του εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού για την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να τοποθετήσει άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη πλατεία Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η απόφαση του Π. Γερουλάνου να απαγορέψει την ανέγερση του αγάλματος του Κων. Καραλαμανλή στη πλατεία Αριστοτέλους "…εξέθεσε τη χώρα". Υποστηρίζει ακόμη ότι "ούτε στη Κεντρική Αφρική όταν αλλάζουν οι Κυβερνήσεις δεν αλλάζουν και οι θέσεις των ανδριάντων. Ούτε στην Κεντρική Αφρική οι Κυβερνήσεις δεν αλλάζουν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων που έχουν επικυρωθεί και από το Τοπικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και από τον Υπουργό Πολιτισμού".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προβλέπει ότι ο Π. Γερουλάνος, με αυτή του την απόφαση, "θα περάσει με μαύρα γράμματα στην ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού" και καλεί τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, "να εκφράσει την τελική θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης" γύρω από το ζήτημα.

Διεθνής διάκριση της νομικής σχολής του ΑΠΘ

Δύο βραβεία, σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης, κατέκτησε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα φοιτητών της νομικής σχολής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. «Αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να εκπέμπει προς τα έξω το ελληνικό πανεπιστήμιο, το οποίο αδικείται από φαινόμενα που το δυσφημούν και σε καμιά περίπτωση δεν το εκπροσωπούν», δήλωσε ο πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος.

Η ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ κέρδισε δύο βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Φοιτητών Νομικής (ELSA).

Συμμετείχαν ο 25χρονος Βασίλης Μπικάκης, η 21χρονη Σεμίνα Μιχαηλίδου, ο 20χρονος Ορφέας Χασάπης - Τασσίνης και η 21χρονη Αμαλία Αθανασιάδου, υπό την καθοδήγηση των υποψήφιων διδακτόρων Παναγιώτας Πυρίδη και Λάζαρου Γρηγοριάδη. Επιβλέπων και πάλι ο καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου Παναγιώτης Γκλαβίνης, που διδάσκει Δίκαιο Διεθνούς Εμπορίου.

Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά, που η ομάδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ πήρε δύο πρώτα βραβεία για τα γραπτά υπομνήματα στα οποία διαγωνίστηκε, αυτό του καλύτερου δικογράφου εναγόμενου κράτους και των καλύτερων δικογράφων συνολικά.

Ας σημειωθεί ότι η ομάδα ΑΠΘ αποτελούνταν από προπτυχιακούς φοιτητές, όταν αντίπαλες ομάδες από τα άλλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια εκπροσωπήθηκαν από μεταπτυχιακούς.

Ο πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος, βράβευσε σήμερα την ομάδα των φοιτητών που διακρίθηκαν και δήλωσε: "Η διάκρισή σας τιμά το πανεπιστήμιό μας. Αποδεικνύει πως οι φοιτητές μας είναι σε θέση να διαγωνίζονται επιτυχώς με αλλοδαπούς συναδέλφους τους από εξέχοντα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και μάλιστα να διακρίνονται. Αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να εκπέμπει προς τα έξω το ελληνικό πανεπιστήμιο, το οποίο αδικείται από φαινόμενα που το δυσφημούν και που σε καμιά περίπτωση δεν το εκπροσωπούν".

Εντονη αποδοκιμασία από Καστανίδη

Βαρύτατες αιχμές κατά της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου εκτόξευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση για τον Ν. Ζαγοριανό.

«Κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω σε αυτοσεβασμό, όπως και κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω να διεκδικεί τον σεβασμό της κοινωνίας. Εκαστος εφ' ω ετάχθη», ανέφερε. Η δήλωση αποδοκιμασίας βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις του με το ανώτατο δικαστήριο, το οποίο για πρώτη φορά αποφάνθηκε ότι μπορεί να συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του δικαστής που διώκεται για κακούργημα σε μια υπόθεση που έχει λάβει τεράστια δημοσιότητα.

Θυμίζουμε ότι το ΑΔΣ, το 1997, με πρόεδρο τον Στ. Ματθία και εισηγητή τον αντιπρόεδρο Αγ. Μπακόπουλο είχε θέσει σε προσωρινή αργία τον τότε ελεγχόμενο αρεοπαγίτη Κ. Ανδρουτσόπουλο, διότι κατηγορούνταν για κακούργημα (υπόθεση διαθήκης Παπαστόφα), χωρίς βέβαια να κρίνει αν είναι αθώος ή όχι.