Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, σήμερα στη Βουλή.


Κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την ιθαγένεια.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, με τις οποίες τροποποιούνται και συμπληρώνονται διατάξεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, επανακαθορίζονται οι προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας τέκνων αλλοδαπών υπό προϋποθέσεις.

Προσδιορίζονται ακόμη οι προϋποθέσεις που πρέπει επιπροσθέτως να πληρούνται , προκειμένου ο αλλοδαπός που το επιθυμεί να γίνει Έλληνας πολίτης με πολιτογράφηση, ενώ επαναπροσδιορίζονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Παρέχεται, ακόμη, το δικαίωμα του εκλέγειν σε ομογενείς και λοιπούς αλλοδαπούς υπό προϋποθέσεις, ενώ δίδεται το δικαίωμα εκλογής ως δημοτικών συμβούλων υπό την προϋπόθεση της ηλικίας των 21 ετών και της επαρκούς γνώσης των ελληνικών.

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΩΠΟΚΡΑΤΗΣΗ , ΤΕΛΙΚΑ !


Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο δημοσίευσε την υπ' αριθμ. 1/2010 απόφασή του με την οποία έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο.

Η υπόθεση της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο, παραπέμφθηκε στο ΑΕΔ λόγω των αντίθετων αποφάσεων που εξέδωσαν για το ζήτημα αυτό οι Ολομέλειες του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας. Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματική την προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο, ενώ αντίθετα η Ολομέλεια του ΑΠ είχε κρίνει ότι είναι συνταγματική.

Το ΑΕΔ με πλειοψηφία 8-5 τάχθηκε υπέρ της θέσης της Ολομέλειας του ΣτΕ και έκρινε ότι η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο είναι αντίθετη στα άρθρα 2 και 5 του Συντάγματος.

Ειδικότερα, κρίθηκε από το ΑΕΔ ότι είναι "συνταγματικώς ανεπίτρεπτο" το μέτρο της προσωποκράτησης, καθώς είναι αντίθετο στις επιταγές των άρθρων 2 και 5 του Συντάγματος που προβλέπουν ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας, όπως και ότι η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΚΡΥΦΗ" ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ; !


Η ΑΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Δεν ήξερε, δεν ρώταγε ;» ! Αυτή η φράση ισχύει πλήρως για τον «άμοιρο» σημερινό Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος καλείται σήμερα να «σώσει» τη χώρα από τους κινδύνους που δημιούργησαν προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αν, μάλιστα, αναλογιστούμε την πολιτική πορεία του κ. Παπανδρέου, ως τη στιγμή που αναλαμβάνει την Πρωθυπουργία της χώρας, θα καταλάβουμε ότι..

Ο Γιώργος, λοιπόν, «παίρνει» το «δαχτυλίδι» από τον Σημίτη και γίνεται αρχηγός του παραπαίοντος κατεστημένου ΠΑΣΟΚ..(πρώτη ατυχία) !
Μετά, χάνει δύο εκλογικές αναμετρήσεις απέναντι σε ένα «κουρασμένο» κι «επικίνδυνο» Πρωθυπουργό (‘04-’07)..(δεύτερη ατυχία) !
Κατόπιν, αμφισβητείται από τον Βενιζέλο και προσφεύγοντας σε εσωκομματικές κάλπες, είχε την «ατυχία» να επανεκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ..(τρίτη ατυχία) !
Και το τελειωτικό χτύπημα ήρθε όταν το ’09 κερδίζει της εκλογές και αναλαμβάνει την Πρωθυπουργία της Ελλάδας, στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της και αποτελώντας η «καρέκλα» του Πρωθυπουργού την πιο «ηλεκτρική» καρέκλα της Κυβέρνησης..(τέταρτη ατυχία) !

Έτσι, λοιπόν, γίνεται απόλυτα κατανοητό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο γιος που πάντα ήθελε ο Κ. Μητσοτάκης και ποτέ δεν απέκτησε ! ! !

Ο "ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΣ" ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ενόψει και του ταξιδιού του στην Αμερική στις 9 Μαρτίου για την Εθνική γιορτή των Ομογενών όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ομπάμα !
Σκληρά σχόλια της Γραμματέως του ΚΚΕ και του Προέδρου του ΣΥΝ ακούστηκαν σήμερα το πρωί στη Βουλή για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αμερική ενώ, από την άλλη ο κ. Καρατζαφέρης στήριξε την προσπάθεια αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι : «..ας καταλάβουν οι Βρυξέλλες ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές..» !

Το ραντεβού, όμως, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο την ερχόμενη Παρασκευή κλείστηκε μόλις σήμερα και αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα τρέχοντα διμερή ζητήματα που προέκυψαν από την κόντρα των γερμανικών μέσων κατά της χώρας μας και να ξεπεραστούν οι «φραστικές» δυσκολίες μεταξύ δύο κρατών μελών της Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση, βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν, ανεπίσημα και, πιο ουσιαστικά μέτρα στήριξης της Ελλάδας από την Ευρώπη, πέραν της πολιτικής στήριξης και ειδικά για ενδεχόμενα σχέδια δανεισμού της χώρας, κάτι που διαψεύδει επισήμως, μετά βδελυγμίας, η Γερμανική Κυβέρνηση σήμερα.

Μετά, πάντως και, από τη φιλολογία που σηκώθηκε για το θέμα των «Γερμανικών» αποζημιώσεων και «κατοχικών δανείων» στη χώρα μας, πολύ φοβούμαστε ότι οι Γερμανοί «θα τρίψουν στη μούρη» του Έλληνα Πρωθυπουργού ενδεχόμενη, αν υπάρχει, «μυστική» συμφωνία για το θέμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα ζητηθεί η υποβάθμιση του θέματος από την Ελλάδα και μη συσχέτισή του, επισήμως, με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Αυτό είναι απολύτως λογικό διότι, η Ευρωζώνη δέχεται ήδη ισχυρές πιέσεις κερδοσκόπων και προσπάθειες υποτίμησης του Ευρώ διεθνώς, με μοχλό προς το παρόν τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας. Η μόνη αντίσταση πια που μπορεί να «εγγυηθεί» και να προστατέψει ουσιαστικά το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, στην παρούσα φάση, είναι ο περίφημος «Γαλλογερμανικός» άξονας. Μια παρατεταμένη διάψευση της Γερμανικής «αξιοπιστίας», με την επίκληση των «αποζημιώσεων», θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρομακτικές συνέπειες την Ευρώπη.

Κι εδώ, είτε υπάρχει, είτε όχι κάποια «μυστική» συμφωνία στο θέμα μεταξύ των διμερών συμβάσεων, αυτό θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα για την «αξιόπιστη» Γερμανία.

ΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS ; ! Πριν την "Κάθαρση" επέρχεται η "Τραγωδία" !



«Κάποιοι βάζουν εμπόδια στην εξεταστική για τη Siemens !», δήλωσε το μέλος Πάνος Καμένος στη Ζούγκλα εχθές το βράδυ… .

Κάποιοι θέτουν εμπόδια στο έργο της Εξεταστικής για τη Siemens, τόνισε εχθές από την εκπομπή «Ζούγκλα» ο βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Πάνος Καμμένος. Ο βουλευτής, δίχως να κατονομάσει αυτούς τους «κάποιους», παρά τις έντονες παροτρύνσεις του παρισταμένου Γιώργου Τράγκα, άφησε να εννοηθεί ότι αυτοί που βάζουν προσκόμματα στο έργο της Επιτροπής δεν είναι άλλοι από τους εμπλεκόμενους...(πολιτικούς ; , στελέχη επιχειρήσεων ;..).

Πάντως προβληματίζει, ήδη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η στάση της μέχρι πρότινος υποψηφίας Προέδρου κ. Ντ. Μπακογιάννη για την «άρνησή» της να συναινέσει στην στήριξη «Εξεταστικών» επιτροπών για το έργο της προηγούμενης διακυβέρνησης της Ν. Δ. . Η εξέλιξη αυτή, που συγκρούεται ευθέως με την "πάγια", (το ίδιο έλεγαν κι οι προηγούμενοι!), τακτική της Ρηγίλλης «όλα στο φως», έχει εκνευρίσει τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Α. Σαμαρά, ο οποίος από νωρίτερα δέχεται πιέσεις και συμβουλές διαγραφής της βουλευτού από το κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως το έθεσε ο κ. Καμμένος και αποτελεί την πραγματική βούληση του Ελληνικού Λαού, πρέπει να διαλευκανθεί απόλυτα το σκάνδαλο της Siemens για να επέλθει η «Κάθαρση» στον πολιτικό κόσμο της χώρας και να μπουν κάποιοι φυλακή.

Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση της «Κάθαρσης» αποτελεί η «Τραγωδία» μέρος της οποίας είναι η πρώτη…

ΠΟΙΟΙ "ΕΔΕΡΝΑΝ" ΤΟ ΡΟΥΒΑ, στα πρωτα χρόνια της καριέρας του... !


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΠΗ «ΚΟΥΣ – ΚΟΥΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΒΑΤΟΥ… πριν από λίγο .

Στην εκπομπή «Κους – Κους» με την Κατερίνα Καραβάτου στο Alpha, μετά το «σοβαρό» ρεπορτάζ για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, έτσι όπως δημοσιεύτηκε στην οικονομική εφημερίδα Εξπρές, μας ταξίδεψαν στη δεκαετία του ’90 και τα μπουζούκια της εποχής.

Στο ρεπορτάζ, την τιμητική του είχε ο Σάκης Ρουβάς και οι συνεργασίες του με τη Βίσση, την Γαρμπή και άλλα ονόματα όταν ήταν ανερχόμενο αστέρι. Στα βίντεο που έπαιξαν ο Σάκης «έφαγε» αρκετό ξύλο επί σκηνής από τις συνεργάτιδες του Βίσση και Γαρμπή. Στα πλαίσια φυσικά των χορογραφιών και των αναγκών του σόου…

Είναι «σκληρή» τελικά η δουλειά του τραγουδιστή όταν, ολόκληρος «Σάκης» έχει φάει το ξύλο της χρονιάς του για να ανέλθει στο χώρο ! ! !

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ! " ΟΜΕΡΤΑ ", πολιτική, δικαστική, διοικητική... !


ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ, ΓΙΑ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΥ, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΚΑΣΤΩΝ !

Απέρριψαν σχετικό αίτημα για αργία του, ελεγχόμενου για τους χειρισμούς του στη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens, κ. Ζαγοριανού, το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών.

Η απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης θυμίζει την «ομερτά» που υπάρχει και στο χώρο της πολιτικής εξουσίας όπου η Βουλή, ακόμα και για ποινικές ευθύνες, «προστατεύει» τα τέκνα της ! Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δικαστική εξουσία, με την απόφαση της αυτή, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς…

Καθαρίστε πρώτα τα του Οίκου σας και μετά απευθυνθείτε σε εμάς ! Θα σπάσει η πολιτική ομερτά, λοιπόν, για να επέλθει η Κάθαρση και η Ελπίδα στη χώρα ;

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ" ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !


«ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ», δήλωσε ο Πρωθυπουργός !

Δεν παραιτείται η χώρα μας από τις απαιτήσεις της για πολεμικές αποζημιώσεις έναντι της Γερμανίας, διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ.

Από την άλλη, όμως, προχθές ακόμα, η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Μέρκελ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει «ικανοποιηθεί» στο παρελθόν από τη Γερμανία, με την καταβολή του ποσού των 115 εκ. γερμανικών μάρκων το 1960 και δεν υφίσταται πια θέμα «αποζημιώσεως». Μάλιστα, η Καγκελάριος τόνισε ότι, η οικονομική κρίση που περνά η Ελλάδα δεν μπορεί να «τακτοποιηθεί» με τέτοιες μεθόδους, περαιτέρω επιβάρυνσης του Γερμανού φορολογουμένου.

Ξέρουν κάτι περισσότερο από εμάς οι Γερμανοί ή ο Παπανδρέου «αναγκάσθηκε» σε αυτή του τη δήλωση ; ! ! !

ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...


ΑΘΩΟΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ..

Λιποθυμίες και άλλα συνόδεψαν την αθώωση του πρώην βουλευτή της Ν. Δ. Πέτρου Μαντούβαλου για τις κατηγορίες περί εμπλοκής του στο «παραδικαστικό» κύκλωμα που δρούσε στη χώρα.

Τελικά, ο δικηγόρος αθωώθηκε αφού δεν αποδείχτηκε καμία κατηγορία σε βάρος του μετά από πέντε, περίπου, έτη ταλαιπωρίας και αγώνα. Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο εύκολα στη χώρα μας μπορούν τα δημόσια πρόσωπα να γίνουν «βορά» των μέσων ενημέρωσης, μόνο με και για λόγους εντυπώσεων, που θα τους στοιχίσουν ακριβά τη μετέπειτα πορεία της προσωπικής και δημόσιας ζωής τους.

Γι’ αυτό ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε ανθρώπους και καταστάσεις, με τηλεοπτικά κριτήρια, πριν αποφανθεί η αρμόδια δικαιοσύνη.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΝΕΙ, ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ "ΠΛΑΣΤΩΝ" ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ! !

Στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ζητά να σταλεί το θέμα παράδοσης "πλαστών" στοιχείων από τη διακυβέρνηση της Ν. Δ. στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αίτημα του στο Ευρωκοινοβούλιο, απλός Έλληνας πολίτης !

Το αίτημα αφορά απλή αναφορά του αιτούντος στην Επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου από το 2005, για την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση τότε έστελνε "ψευδή" και "πλαστά" στοιχεία αρχικώς. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται σήμερα, επειδή η "τακτική" αυτή ακολουθείτο από την προηγούμενη κυβέρνηση σωρηδόν σε όλους τους τομείς ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (βλ. οικονομικά στοιχεία), αναμένεται το αίτημα αυτό να λάβει δραματικές διαστάσεις για τη χώρα μας σε περίοδο που ήδη η αξιοπιστία της έχει καταρρακωθεί . Είναι φανερό ότι η τακτική αποστολής και επίδοσης πλαστών στοιχείων προς την Ευρώπη από τη Ν. Δ. είχε υιοθετηθεί ακόμη και για αναφορές πολιτών !

Διαβάστε παρακάτω μέρος μόνο της επιστολής που έστειλε ο "αναφέροντας" στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας σήμερα.

" [[[..Π Ρ Ο Σ

ΕΞΟΧΟΤΑΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Μέγαρο Μαξίμου
Ηρ. Αττικού 19
106 71 Αθήνα

ΘΕΜΑ : «Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ........................... ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2004 – 2009» .
Σχετικά: Αίτημα για την άσκηση του άρθρου 230 της Συνθήκης ΕΚ και αποστολή της υποθέσεως στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κατά του κράτους μέλους Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
.....

Δυστυχώς, η ανικανότητα και η επικινδυνότητα της προηγούμενης διακυβέρνησης, η οποία αρνούμενη να αντιληφθεί την ελληνική πραγματικότητα της δεδομένης χρονικής στιγμής στη χώρα, όπου η διαφθορά, η αδιαφάνεια και η κατάλυση του Κράτους Δικαίου κυριαρχούν, μας ώθησαν σε έννομες ενέργειες κατά της Ελλάδας ενώπιον των οργάνων και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και άλλων διεθνών φορέων.
.....
Δυστυχώς, η ιστορική αλήθεια απέδειξε ότι η διακυβέρνηση της Ν. Δ. συστηματικά και κατά πάγια πρακτική απέδιδε και απέστειλε στα Ευρωπαϊκά Όργανα πλαστά και ψευδή στοιχεία, όχι μόνον για αναφορές και υποθέσεις πολιτών, αλλά και για την οικονομική κατάσταση της χώρας. ...]]] " .
Σημείωση: Η Επιτροπή Αναφορών διαξάγει ήδη έρευνα για το θέμα..
( το κείμενο υπαγράφει ο συντάξας την αναφορά).

Η "ΚΑΤΟΧΗ" ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΩΡΑ ! (ούτε καν έφυγαν από την Ελλάδα ουσιαστικά από το 40 !)


Εχθές, από την εκπομπή "Ζούγκλα" του Μ. Τριανταφυλλόπουλου ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ζωντανή συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ και μέλους της Εξεταστικής για τη Siemens κ. Π. Καμένου . Ειδικά, το σημείο όπου μίλησε για "νεκρούς" από αυτή την ιστορία, (σημ. στη Ρωσία) και για το περιστατικό, που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα "ΧΩΡΑ" του Γιώργου Τράγκα, με τον ξυλοδαρμό και την "απογύμνωση" στελέχους της εταιρείας επειδή τα λεφτά της "μίζας" ήταν λειψά...

Ο βουλευτής διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν λογαριασμοί πολιτικών όπου κατατέθηκαν μαύρα χρήματα της εταιρείας κι ότι ο "δρόμος του χρήματος" θα μας οδηγήσει σε αυτούς ! Ακόμα, κι αν π. Πρωθυπουργός τα "έχει πάρει" οι ευθύνες θα αποδοθούν , είπε ο βουλευτής σε σχετική ερώτηση του Τράγκα, για να μετέλθει η "Κάθαρση" στον πολιτικό κόσμο της χώρας.. ".. Αλλιώς, παίζουμε το κεφάλι μας.." , τόνισε .

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας γνώριζαν από μήνες ενωρίτερα το CD με τη συνομιλία του κ. Χριστοφοράκου με τους δικηγόρους του στο οποίο γινόταν και ευθεία αναφορά στο όνομα του τότε Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, σαν τη "βόμβα" μεγατόνων που αν έσκαγε...

Έτσι, επιβεβαιωνόμαστε πλήρως, (κάνοντας συνωμοσιολογικά σενάρια ;), όταν σε ανύποπτο χρόνο, πριν από κάνα δίμηνο και βάλε, λέγαμε για την "περίεργη" συνάντηση του Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα τον Οκτώβριο με τον Πρωθυπουργό, ημέρα Τρίτη, όταν τρεις μέρες μετά ο Καραμανλής προκήρυξε πρόωρες εκλογές ! Η πρόφαση του Μαξίμου τότε, ότι συζητήθηκε η έκδοση του Χριστοφοράκου στην Αθήνα ήταν γελοία λόγω, των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων ενός Πρωθυπουργού, αλλά και του ιστορικού των ήδη ειλημμένων αποφάσεων της ανώτατης γερμανικής Δικαιοσύνης για τη μη έκδοσή του !
Γιατί, λοιπόν, ο Καραμανλής "υπέβαλε" ουσιαστικά την παραίτησή του στον Γερμανό Πρέσβη, όπως σημειολογικά φαίνεται ; ; ;