Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Επιδεινώνεται η κατάσταση στην Κίνα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα... Μη νομίζετε, όμως, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι διαφορετική..!

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα υπέστησαν το 2009 συντονισμένες πιέσεις, ο αριθμός των συλληφθέντων και όσων τέθηκαν υπό κράτηση χωρίς δίκες αυξήθηκε σε σχέση με προηγούμενα έτη, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση...μιας οργάνωσης υπέράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Κίνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή.

"Το 2009 ήταν μια χρονιά έντονων πιέσεων ιδιαιτέρως σε ότι αφορά την τακτική που ακολουθεί η κινεζική κυβέρνηση κατά μαχητών για τα ανθρώπινα δικαιώματα"ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η Ρένε Ξία, υπεύθυνη των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα , μια οργάνωση που οι δραστηριότητές της καταγράφονται κυρίως στο Ιντερνετ.

"Υπάρχει ατέλειωτος κατάλογος φυλακισμένων υπερασπιστών των δικαιωμάτων του ανθρώπου" προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι αρχές,συνεχίζει η ανακοίνωση, φέτος είχαν στόχο τους και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις , καθώς και δικηγόρους αγωνιστών για τα δικαιώματα του πολίτη, συγγραφείς κειμένων στο Ιντερνετ με το ίδιο περιεχόμενο κ,α,.

"Η κοινωνία των κινέζων πολιτών βρέθηκε το 2009 αντιμέτωπη με πολύ σοβαρές επιθέσεις εναντίον της καθώς και συλλήψεις και ανακρίσεις πολύ περισσότερες απ΄οτι τα προηγούμενα χρόνια" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η οργάνωση καλεί την κινεζική κυβέρνηση να θέσει τέλος στην καταπίεση των πολιτών και να απελευθερώσει όσους μαχητές για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν φυλακιστεί γιατί υπερσσπίζονται το δίκαιο με νόμια μέσα.

Ακόμα ζητείται το κλείσιμο των στρατοπέδων αναμόρφωσης και των φυλακών όπου κρατούνται χωρίς δίκες χιλιάδες υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

TROKTIKO

"Ορίστε μερικοί απο αυτούς που μας ΚΛΕΒΟΥΝΕ τόσα χρόνια"

"Εχει ο καθένας 20 ΑΚΙΝΗΤΑ όταν εμείς έχουμε 1 με το ζόρι που θα το ξεπληρώσουμε σε 3 ζωές!!

Φανταστείτε επίσης πόσα μας έχουν φάει οι ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ (ΥΠΟΥΡΓΟΙ) ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΡΟΥΕΖΟΙ (ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ) που τόσα χρόνια μας κυβερνούν!!

Τελευταίο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 2007 που...

TROKTIKO

Ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν το θάνατο 10 ανθρώπων στις ΗΠΑ

Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν χθες το πρωί το Μισισιπή των ΗΠΑ προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα. Το δυστυχές είναι ότι υπήρξαν και δέκα νεκροί μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τον επίσημο ως τώρα απολογισμό, 188 σπίτια και 33 άνθρωποι νοσηλεύονται σοβαρά τραμαυτίες σε νοσοκομεία. Στρατιώτες και αστυνομία περιπολούν στους δρόμους για την προστασία των περιουσιών και την παροχή βοήθειας. Για την κατάσταση έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Λευκός Οίκος συντονίζει τις ενέργειες των αρχών.

Αντιδράσεις στις ΗΠΑ για τη Μεταναστευτική πολιτική

Εκατοντάδες Αμερικανοί έχουνε βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονται για το νέο νόμο που ψήφισε η πολιτεία της Αριζόνα. Θυμίζουμε ότι την εβδομάδα που μας πέρασε η Αριζόνα ψήφισε έναν πιο αυστηρό μεταναστευικό νόμο...

Τελικά αυτή την Κρίση ποιός θα την πληρώσει ;; Τί ρωτάς τώρα !

" Η Κυρία είναι συνταξιούχος με 3500 ευρώ σύνταξη και δεν θέλει να πληρώσει για να βγεί η Ελλάδα από την Κρίση"... Αυτό γράφει η Bild για τη συγκεκριμένη φώτο και δυστυχώς τέτοιων συντάξεων δικαιούχοι είναι πολιτικοί, δικαστικοί και υψηλόβαθμοι κρατικοί λειτουργοί.. Αυτοί δηλαδή που δημιούργησαν την Κρίση και το Χρέος στην Ελλάδα και είναι απολύτως φυσικό, για αυτούς του ανθρώπους, να αρνούνται να "πληρώσουν" - να "βάλουν πλάτη"..

Όλοι αυτοί τόσα χρόνια έχουνε συνηθίσει μόνο στο "πάρε" (τον τραπεζικό μου λογαριαμό!) και το "φέρε" (μίζα!) και όλα τα κτητικά και δηλωτικά ωφελιμισμού ρήματα..

120 Χιλιόμετρα Αλυσίδα

Από τις διαδηλώσεις προχθές στη Γερμανία κατά της πυρηνικής ενέργειας και συγκεκριμένα μιας εγκατάστασης πυρηνικού εργοστασίου κοντά στο Αμβούργο, οι διαδηλωτές σχημάτισαν αλυσίδα 120 χιλιομέτρων διαμαρτυρόμενοι για την πυρηνική ενεργειακή πολιτική της χώρας !

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε με τρένα, λεωφορεία και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα προκειμένου να εκδηλώσει την αντίθεσή του σε αυτή τη μορφή ενέργειας.

Μία είναι η λύση για να αποφύγουμε την πτώχευση: Επενδύσεις στη "Moni Vatopediou Real Estate" by ND Co

Μα είναι δυνατόν να μας προσφέρουν βοήθεια οι Ρώσοι και οι Κινέζοι κι εμείς να προτιμάμε το ΔΝΤ ; Μην απατάσθε.. αν ήταν Πρωθυπουργός ο Καραμανλής ούτε κι αυτό δεν θα γινότανε.. !

Και, μάλιστα, τώρα που το καλοσκέφτομαι, όταν έλεγαν οι Γερμανοί να πουλήσουμε κάνα νησάκι για να ξεχρεώσουμε κι εμείς είχαμε ξεσηκωθεί.. Μέχρι κι ο Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να απαντήσει γι' αυτό στους Γερμανούς Βουλευτές.. Άκουσον, άκουσον, Έλληνας Πρωθυπουργός να διαβεβαιώνει ότι δεν "ξεπουλιώμαστε".. τουλάχιστον, όχι ακόμα.. !

Ναι, λοιπόν, τώρα που το καλοσκέφτηκα, υπάρχει ένα μέρος στην Ελλάδα που θα μπορούσα να το πουλήσω.. να το δώσω βρε αδερφέ και να ξεχρεώσω μια και καλή.. Όχι, δεν είναι η λίμνη Βιστωνίδα.. Θα μπορούσε, όμως κάλλιστα, να είναι η Μονή Βατοπεδίου.. ! Όχι από εκδίκηση που μας ταλαιπωρήσανε τόσο και "φάγανε" τη μισή Ελλάδα μα, από επιχειρηματικής καθαρά απόψεως, λένε ότι κάθε κελί το πουλά η Μονή στους ξένους 1 εκατομμύριο ευρώ !

Ιδού η λύση Γιώργο μου.. "Μονή Βατοπεδίου" Real Estate και σώθηκες.. ούτε ΔΝΤ, ούτε ΕΕ, ούτε ζητιανιές κι επώδυνα μέτρα.. Σκέψου το.. Είναι ευκαιρία..

Το "παραδικαστικό" είναι εδώ, ενωμένο... ΔυΝαΤό !

Δύο φορές απευθύνθηκε ο αρμόδιος (?) επί της Δικαιοσύνης Υπουργός στους φυσικούς δικαστές για την περίπτωση του ανακριτή Ζαγοριανού, του υπεύθυνου για τις ανακρίσεις στη Siemens, και τις δύο φορές οι δικαστές, συντεχνιακά, είπανε "όχι" σε αργία του δικαστικού. Κοινώς, "έφαγε πόρτα" ο Υπουργός, ενώ ή απόφαση αυτή των δικαστών ήταν τόσο εξόφθαλμα συντεχνιακή που ξεσήκωσε το δημόσιο αίσθημα με κοινές εκφράσεις αποτροπιασμού (δηλαδή βρισίδια). Σε αυτό το μήκος κύματος, άλλωστε, κινήθηκε και η μετέπειτα αιχμηρή δήλωση του κ. Καστανίδη για τους ανωτάτους δικαστικούς.

Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι οι δικαστές, στη μεγάλη τους πλειοψηφία εξακολουθούν να εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα, πολιτικά, οικονομικά κα, να συμπεριφέρονται κατά το δοκούν και να "προστατεύουν" τα "καλά και συμφέροντα"...

Σε υπόθεση της Θεσσαλονίκης, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ο μηνυτής - αυτός που έστειλε το θέμα στη Δικαιοσύνη ?- κατέθεσε αγωγή κατά προσώπων που τον κατηγορούσαν για "συκοφάντη" προκειμένου να προστατευθεί από το "κύκλωμα".. Ξέρετε τί έγινε ; Η αγωγή εκκρεμοδικεί ως ότου εκδικαστεί το ποινικό μέρος.. Αυτό το γνωρίζουν και πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής.

Γιατί, λοιπόν, σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και δη στην επαρχία οι δικαστές δικάζουν αγωγές των οποίων το ποινικό σκέλος εκκρεμοδικεί ;;

Την απάντηση, νομίζω, όλοι μας τη γνωρίζουμε...

Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου μετά τη συνάντηση με Καν

Τη βεβαιότητα της ελληνικής κυβέρνησης ότι οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του μηχανισμού χρηματοδότησης της Ελλάδας θα ολοκληρωθούν πολύ σύντομα, στις αρχές Μαΐου, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του ΔΝΤ, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό διευθυντή του οργανισμού, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι πρόκειται για ένα τριετές πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας που βασίζεται σε αυστηρότερους όρους οι οποίοι θα υλοποιηθούν.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι ήδη στο πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφηκε περιορισμός του δημόσιου ελλείμματος κατά 40%, ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και προχωρά στην αποκρατικοποίηση και τη συγχώνευση δημόσιων οργανισμών, όπως και σε ριζικές μεταρρυθμίσεις σε άλλους σημαντικούς τομείς όπως είναι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τις αγορές να λάβουν υπόψη τους τις σημαντικές τομές στις οποίες προχώρησε ήδη η ελληνική κυβέρνηση αλλά και αυτές τις οποίες επεξεργάζεται και προτίθεται να εφαρμόσει στο άμεσο μέλλον.

Μετεωρίτης σε παραλία του Τελ Αβίβ;

Ένα άγνωστης προέλευσης αντικείμενο προσγειώθηκε σε παραλία του Τελ Αβίβ και έχει προκαλέσει την απορία των κατοίκων.

Εικάζεται ότι είναι ένα κομμάτι μετεωρίτη, καθώς δε έχει σταματήσει να φλέγεται και να βγάζει καπνούς.

Η Ισραηλινή Αστυνομία διέρρευσε την εικόνα από την παραλία στην πόλη Bat Yam, όπου δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να δουν από κοντά το «εξωγήινο» αντικείμενο.

zougla

Πλήρης Δικαίωση μας για το Θέμα από την Ελευθεροτυπία σήμερα : "Η Θεανώ, το ΑΣΕΠ και το Βυζαντινό Μουσείο"

Πλήρης δικαίωση του "Antartisgr" από την Ελευθεροτυπία αφού, πρώτοι βγάλαμε το θέμα και ζητούσαμε παρέμβαση του Υπουργού...
Με το θέμα ασχοληθήκαμε προ δύο, περίπου εβδομαδών, δημοσιεύοντας σχετικό ρεπορταζ εκφράζοντας το δίκαιο όσων λέει η κα Μαρινοπούλου στην "Ε". 
Οι ιστορίες της ζωής ποτέ δεν ξέρεις πότε έρχονται να σε συναντήσουν... Ανάμεσα σε πίνακες του Παρθένη και του Εγγονόπουλου στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, εκεί που απογειώνεσαι από την τελειότητα της τέχνης και παραμυθιάζεσαι πως στα ελληνικά μουσεία πολιτισμός, ιστορία, ανθρώπινες αξίες συμβαδίζουν, ένας διάλογος σου ανατρέπει τα δεδομένα σου: «Δυσκολευόμαστε να διαβάσουμε. Επρεπε οι πινακίδες να είναι διαφορετικά αναρτημένες», είπα στον φύλακα. «Δεν έχω την δυνατότητα να το εισηγηθώ», απάντησε.

Η Θεανώ Μαρινοπούλου

Ετσι, με ψιθυριστές και κοφτές κουβέντες άρχισε η «ιστορία» της Θεανώς Μαρινοπούλου: Τελειώνει το λύκειο Δράμας το 1985 με 19,5, το 1991 αποφοιτά από τη Φιλοσοφική με 7,65. Μεταπτυχιακές σπουδές κάνει στο Παρίσι στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών. Παρακολουθεί συνέδρια, παίρνει μέρος σε έρευνες, μιλάει γαλλικά, αγγλικά, χειρίζεται ως «χάκερ» τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πιστεύει στο «όσα περισσότερα προσόντα τόσο καλύτερα».

Ακόμη, έχει «ψηλά» τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ: «Επιτέλους, αξιοκρατία».

Λουτρό αίματος στο Σουδάν

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό του Νότιου Σουδάν και τις αραβικές φυλές του Νταρφούρ.

Είναι τα πιο αιματηρά επεισόδια που σημειώνονται από τις εκλογές στις 11 - 15 Απριλίου, τις πρώτες πολυκομματικές εκλογές κατά τα τελευταία 24 χρόνια.

Ωστόσο, στιγματίστηκαν από ατασθαλίες και κατηγορίες για νοθεία, ενώ τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, προηγείται το κόμμα του προέδρου Omar al-Bashir.

Η εκλογική βία αναμένεται να αναζωπυρώσει την ένταση μεταξύ βορρά και νότου, σύμφωνα με αναλυτές.

zougla

Αιματηρές συγκρούσεις στη Σομαλία

Τουλάχιστον εννέα νεκροί και 37 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των αιματηρών επεισοδίων, που σημειώθηκαν στη πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, ανάμεσα σε ριζοσπάστες ισλαμιστές και τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι μάχες ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής, όταν οι ισλαμιστές εξεγερμένοι πέταξαν βόμβες κατά του προεδρικού μεγάρου και κατά κυβερνητικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κίνημα «Shebab» που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα και ο σύμμαχός τους, Χερμπ-αλ-Ισλάμ, ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας Σομαλίας, μιας χώρας που μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο από το 1991.

Τον σκότωσε, μετά από καβγά

Στις Αχαρνές, δύο άνδρες μετά από καβγά πιάστηκαν στα χέρια και ο ένας χτύπησε τον άλλο στο στέρνο με αιχμηρό αντικείμενο.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ ο δράστης συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.

zougla

Σύλληψη 25χρονου στη Μυτιλήνη

Στη σύλληψη ενός 25χρονου το πρωί της Κυριακής προχώρησε το προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό Ασφαλείας και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην κατοχή του νεαρού βρέθηκε μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 8,22 γραμμαρίων και φαιά ουσία 6,44 γραμμαρίων.

Η Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας.

zougla

Σε ποια επιδόματα βάζει μαχαίρι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Μαχαίρι στις επιχορηγήσεις, με πρώτο θύμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατάργηση επιδομάτων που παίρνουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι τα πρώτα μέτρα που ζήτησαν από τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Εωρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για τις διαβουλεύσεις με την Ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του thebest.gr. Ένα άλλο στοιχείο τής εδώ παρουσίας των εν λόγω κυρίων είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζαν τους Έλληνες Υπουργούς, ο οποίος ήταν από απαξιωτικός έως εξευτελιστικός.

"Η Γερμανία δεν εκδίδει λευκές επιταγές" είπε για την Ελλάδα, ο Βέστερβέλε

Τις επιφυλάξεις τους απέναντι στην Ελλάδα και στα μέτρα που θα λάβει εξέφρασε η Γαλλίδα Υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να "πέσουμε σε βαρέλι δίχως πάτο, αν δεν ξεκαθαριστεί ο μηχανισμός ελέγχου" και ζήτησε πιο αυστηρούς μηχανισμούς ελέγχου. Σε ακόμη πιο σκληρό ύφος ο κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ και ηγέτης των Φιλελευθέρων, Γκουίντο Βέστερβέλε δήλωσε ότι η Γερμανία «δεν εκδίδει λευκές επιταγές» και χαρακτήρισε τη στήριξη της Ελλάδας "έσχατη λύση". "Δεν μπορεί οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι να πληρώνουν τα λάθη άλλων" κατέληξε.

Thebest

Ντόρα προς Χριστοφοράκο: "Μάκη μου χρόνια πολλά" !

Φωτογραφίες και τηλεγραφήματα από το προσωπικό αρχείο του Μιχάλη Χριστοφοράκου, έφερε σήμερα στη δημοσιότητα το "Πρώτο Θέμα", εμφανίζοντας τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens σε εγκάρδιους χαιρετισμούς με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, και την κ. Μπακογιάννη να τον προσφωνεί "Μάκη μου". Στο δημοσίευμά του το "Πρώτο Θέμα" αναφέρει: "Την ώρα που η Δικαιοσύνη αναζητούσε τις διαδρομές του μαύρου χρήματος ψάχνοντας τους εγχώριους αποδέκτες της μίζας σε στελέχη των δυο μεγάλων κομμάτων στην Αθήνα -με όχημα τις σχετικές καταθέσεις «κεφαλών» της «Siemens» στη Γερμανία-, ο κ. Καραμανλής έστελνε τηλεγράφημα στον Μιχάλη Χριστοφοράκο προκειμένου να του ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή.

Το τηλεγράφημα εστάλη στις 6 Νοεμβρίου του 2007, έναν δηλαδή περίπου μήνα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους και ενώ η εισαγγελική έρευνα ήδη είχε ξεκινήσει από τις 20 Νοεμβρίου του 2006.

Τότε, ο ρόλος του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην όλη υπόθεση είχε αρχίσει να ξεκαθαρίζει και να αποκαλύπτεται το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της χώρας.

«Χρόνια Πολλά για την ονομαστική σας εορτή. Κώστας Καραμανλής, πρωθυπουργός», γράφει στο τηλεγράφημά του προς τον Μ. Χριστοφοράκο ο τέως πρωθυπουργός με ημερομηνία 6.11.2007. Το τηλεγράφημα αυτό σε συνδυασμό με την ευχετήρια επιστολή του κ. Καραμανλή προς τον πρώην γενικό διευθυντή της «Siemens» με ημερομηνία 24 Μαΐου 2004 (περίπου 2,5 μήνες μετά την εκλογική νίκη του, της 7ης Μαρτίου, το ίδιο έτος), φέρνει σε δεινή θέση το επιτελείο του τέως πρω θυπουργού, ο οποίος επιμένει να μιλάει για τυπικές σχέσεις του με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της «Siemens».

Οπως, όμως, προκύπτει από τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ» -τα οποία προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του Μιχάλη Χριστοφοράκου και αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας-, ο κ. που δεν ξεχνούσε να ευχηθεί στον «Μάκη» για την ονομαστική του εορτή. Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία παρέμεναν τόσο καιρό κρυφά καθώς εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα, κατά τη μετακόμιση που έκανε η «Siemens» σε άλλα γραφεία στο Μαρούσι. Τα στοιχεία αυτά δεν είχαν κατασχεθεί καέφοδο του πρώην ανακριτή της υπόθεσης κ. Νίκου Ζαγοριανού στα γραφεία της «Siemens», αλλά παραδόθηκαν τώρα από τους ίδιους τους υπευθύνους της εταιρείας στη Δικαιοσύνη.

«Μάκη μας»…

Ο κακός δάσκαλος «χαντακώνει» τους καλούς μαθητές


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Μια ασυνήθιστη γενετική μελέτη ενισχύει την άποψη ότι ένας καλός δάσκαλος μπορεί να κάνει τη διαφορά μέσα στην τάξη, ενώ αντιθέτως ένας κακός δάσκαλος μπορεί να καταστρέψει ακόμη και τους πιο προικισμένους μαθητές. Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science» ανήκει σε ειδικούς του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριδας και έδειξε ότι ένας χαρισματικός δάσκαλος μπορεί να βοηθήσει παιδιά δημοτικού με «προικισμένο» γενετικό υλικό να διαβάζουν καλύτερα. Την ίδια στιγμή ένας κακός δάσκαλος μπορεί να συμπαρασύρει στον «πάτο» τα παιδιά μιας τάξης, ακόμη και εκείνα που αν είχαν τη σωστή καθοδήγηση θα... έλαμπαν. Προκειμένου να ανακαλύψουν την επίδραση των γονιδίων αλλά και του περιβάλλοντος στην απόδοση ενός μαθητή, οι επιστήμονες στράφηκαν σε ζεύγη διδύμων. Εξέτασαν για την ακρίβεια 280 ζεύγη ομοζυγωτικών διδύμων που μοιράζονται το ίδιο ακριβώς γενετικό υλικό, αλλά και 526 ζεύγη ετεροζυγωτικών διδύμων που έχουν περίπου κατά το ήμισυ το ίδιο γενετικό υλικό (ή όσο μοιράζονται δύο απλά αδέλφια). Σύμφωνα με τη θεωρία των ερευνητών, αν ένα ταυτόσημο δίδυμο έχει καλύτερη επίδοση στο σχολείο σε σχέση με το δεύτερο, λογικά η διαφορά αυτή πιθανότατα να οφείλεται στον δάσκαλο. Ολα τα παιδιά φοιτούσαν σε διαφορετικά δημοτικά σχολεία της Φλόριδας.

Οπως προέκυψε, όταν ο δάσκαλος ήταν καλός, τα γονίδια του κάθε παιδιού ήταν εκείνα που έκαναν τη διαφορά. Αν και τα δύο ταυτόσημα δίδυμα είχαν έναν καλό δάσκαλο, παρουσίαζαν αμφότερα καλές επιδόσεις. Αν όμως ένα από αυτά είχε καλό δάσκαλο ενώ το δεύτερο είχε κακό δάσκαλο, τότε και οι επιδόσεις τους ήταν ανάλογες των δυνατοτήτων των δασκάλων τους.

«Ο καλός δάσκαλος παρέχει στα παιδιά ένα περιβάλλον που τους επιτρέπει να αγγίξουν το ανώτατο όριο των δυνατοτήτων τους» ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Τζάνετ Τέιλορ. Σύμφωνα με την ερευνήτρια, παρ΄ ότι ένας χαρισματικός δάσκαλος δεν εγγυάται την επιτυχία, οι αρμόδιοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως οφείλουν να προσλαμβάνουν σωστό διδακτικό προσωπικό το οποίο είναι άκρως σημαντικό ακόμη και για τα χαρισματικά παιδιά.

ΤοΒήμα

Ηyper-Sub: ένα υποβρύχιο για λίγους!

Ενα ιδιωτικό υποβρύχιο που θα ζήλευε ακόμη και ο Τζέιμς Μποντ δημιούργησε η αμερικανική εταιρεία Μarion Χyper-Submersible Ρowerboat Design με έδρα την Καλιφόρνια. Ο λόγος για το Ηyper-Sub, το οποίο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε, παρά το μικρό του μέγεθος, να αποδίδει επαρκή ισχύ 880 ίππων προκειμένου να μπορεί να ταξιδεύει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με ασφάλεια.

Το αυτόνομο σκάφος μήκους 10 μέτρων, με τη γυάλινη οροφή και με ταχύτητα 75 χλμ. ανά ώρα,
μπορεί να «βουτήξει» σε βάθος 76 μέτρων. Αν και για την ώρα βρίσκεται σε φάση πρωτοτύπου και ακόμη δεν έχει βγει στην παραγωγή, η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές επιτυχείς δοκιμές, με τη μεγαλύτερη να έχει διαρκέσει 1 ώρα και 45 λεπτά.

Οπως εκτιμούν οι επικεφαλής της Μarion, μάλιστα, η κυκλοφορία του ιδιωτικού υποβρυχίου θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στην αγορά των μικρών σκαφών, ενώ αναμένεται να προσφέρει νέα δεδομένα στον τομέα της ασφάλειας μικρών σκαφών.

ΤοΒήμα

ΟΛΟΙ ΤΑ ΕΠΙΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS ! Γι' αυτό "άντε γειά"...

Όλη η Βουλή, λοιπόν, στο περίφημο Ημερολόγιο Χριστοφοράκου και όχι μόνον.. Η ιδιαιτέρα γραμματέας του στην ουσία, επιβεβαιώνει ενώπιον της Εξεταστικής τα στοιχεία του Ημερολογίου και την αλήθεια αυτών.. Όμως εδώ συμβαίνει το εξής αξιοπερίεργο.. Στην ουσία οι "ελεγχόμενοι" είναι αυτοί που "ελέγχουν" κι έτσι το θέμα πάλι, ως συνήθως, θα θαφτεί κανονικά και με το νόμο..
Από την ώρα και τη στιγμή που δεν πηγαίνει η υπόθεση στο "φυσικό" της Δικαστή το θέμα είναι τελειωμένο.. Κι ας λένε ότι θέλουν..

Άσε που εμείς πια απέναντι σε κάθε πολιτικό πιστεύουμε τη γραμματέα.. Απέναντι σε κάθε βουλευτή πιστεύουμε τον αναρχικό.. κι απέναντι σε κάθε Υπουργό πιστεύουμε κάθε καρυδιάς καρύδι, απο αυτόν.. !

"Πράσινη" μηχανή από τη Siemens

Σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία χειροποίητων μηχανών τύπου chopper, Οrange County Choppers, ο γερμανικός κολοσσός Siemens δημιούργησε τη Siemens Smart Chopper: μια οικολογική μηχανή εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά, η οποία καλπάζει με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα.

Πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρική μηχανή της γνωστής αμερικανικής εταιρείας, η οποία παρ΄ όλα αυτά χάρη στους 27 ίππους της αγγίζει τα 160 χλμ. ανά ώρα. Η αυτονομία της Smart Chopper επιτρέπει αποστάσεις έως και 100 χλμ. ανά φόρτιση, ενώ για κάθε «γέμισμα» απαιτούνται περίπου πέντε ώρες και μια πρίζα ισχύος 110 βολτ.

«Η κατασκευή μιας μηχανής από ανακυκλωμένα υλικά ήταν κάτι καινούργιο για εμάς» υπογραμμίζει ο ιδρυτής της Οrange County Choppers, Πολ Τιούταλ, «παρ΄ όλα αυτά απολαύσαμε την πρόκληση και πιστεύουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί μια εντυπωσιακή εισαγωγή στη σειρά μοναδικών μηχανών μας».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Εnergy Ιnc., Ράντι Τσβιρν, τονίζει ότι οι τεχνολογίες της γερμανικής εταιρείας συμβάλλουν σε έναν πιο αποδοτικό και οικολογικό τρόπο παραγωγής, κατανάλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας. «Η συγκεκριμένη μηχανή αντιπροσωπεύει το πνεύμα ευρηματικότητας και πάθους που έχουμε κατά την αναζήτηση νέων φιλικότερων λύσεων προς τον πλανήτη μας» καταλήγει.

ΤοΒήμα

Το τεστ που σώζει από βιοψίες στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς

ΣΙΚΑΓΟ. Μια γονιδιακή εξέταση που πραγματοποιείται με ένα απλό τεστ αίματος φαίνεται ότι είναι εξίσου αποτελεσματική με τη βιοψία σε ό,τι αφορά την ανίχνευση τυχόν απόρριψης του μοσχεύματος ασθενών που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ ανέφεραν κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Διεθνούς Ενωσης σχετικά με τις Μεταμοσχεύσεις Καρδιάς και Πνευμόνων στο Σικάγο ότι το απλό τεστ αίματος που ονομάζεται ΑlloΜap και το οποίο αναπτύχθηκε από την εταιρεία ΧDx Ιnc μπορεί να γλιτώσει τους ασθενείς με καρδιακό μόσχευμα από τις βιοψίες. Κάτι τέτοιο είναι σημαντικό καθώς η όλη διαδικασία που διενεργείται συχνά στους συγκεκριμένους ασθενείς προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι δεν εμφανίζεται απόρριψη του μοσχεύματος συνδέεται με ταλαιπωρία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των καρδιακών βαλβίδων.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα μπροστά σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των ατόμων που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, αφού αποδεικνύεται ότι μπορούμε πλέον να μειώσουμε τον αριθμό των βιοψιών» σημείωσε η δρ Χάνα Βαλεντάιν, η οποία ηγήθηκε μελέτης σχετικά με την αποτελεσματικότητα του τεστ. Σήμερα οι ασθενείς που φέρουν καρδιακό μόσχευμα υποβάλλονται στην αποκαλούμενη ενδομυοκαρδιακή βιοψία, κατά την οποία οι γιατροί εισάγουν ένα ειδικό σωληνάκι σε φλέβα του λαιμού και το οδηγούν ως την καρδιά προκειμένου να συλλεγούν και να εξεταστούν μικρά κομμάτια καρδιακού ιστού. Συνήθως μέσα στο πρώτο εξάμηνο από τη μεταμόσχευση οι ασθενείς υποβάλλονται σε 15-20 βιοψίες και έπειτα από αυτό το διάστημα σε δύο ως τέσσερις ετησίως.

Τώρα το τεστ ΑlloΜap φάνηκε να δίνει εξίσου καλά αποτελέσματα με τη βιοψία στο πλαίσιο της μελέτης των ειδικών του Στάνφορντ, η οποία περιέλαβε 600 ασθενείς, ορισμένοι εκ των οποίων υποβλήθηκαν σε βιοψία ενώ οι υπόλοιποι σε ηχοκαρδιογράφημα καθώς και στο τεστ αίματος.

Στάση εργασίας την Τρίτη στα Μέσα Μεταφοράς

Προβλήματα στις μετακινήσεις θα αντιμετωπίσει την Τρίτη 27 Απριλίου το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των οικονομικών μέτρων, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κοτζιά.

Συγκεκριμένα, «χειρόφρενο» τραβούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ, ενώ τις ίδιες ώρες θα επιστρέψουν στα αμαξοστάσιά τους οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και του Τράμ.

Μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι στον προαστιακό δεν έχουν ανακοινώσει εάν θα συμμετάσχουν στη στάση εργασίας.

Πάντως, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να υπολογίσει ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα αρχίζουν να αποσύρονται σταδιακά τουλάχιστον μια ώρα πριν από τις 11:00 και η πλήρης αποκατάσταση των δρομολογίων αναμένεται τουλάχιστον μια ώρα μετά τις 17:00 το απόγευμα.

«Παίρνουν πολλά οι συνταξιούχοι των 700 ευρώ»

Από το πρωί της Τετάρτης 21 Απριλίου το πολυμελές ευρωατλαντικό κλιμάκιο ΔΝΤΕΕ- ΕΚΤ θέτει με πιεστικό τρόπο στην ελληνική κυβέρνηση αιτήματα για τη μείωση των μισθών και των συντάξεων και απαιτεί απολύσεις στο Δημόσιο. «Αυτή τη φορά είναι ακόμη πιο σκληροί γιατί η συζήτηση αφορά και τα λεφτά» αναφέρει στο «Βήμα» στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις και προσθέτει: «Εδώ που φτάσαμε τα συζητάμε όλα»...

Απέναντί του, στέκονται στελέχη με εμπειρία στη διαχείριση διεθνών κρίσεων. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι ο Ολλανδός κ. Πολ Τόμσεν. Εργάζεται στο Ταμείο από το 1982. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, παράλληλα με τη «δουλειά» στην Ελλάδα παραμένει προϊστάμενος των αποστολών του ΔΝΤ σε Ισλανδία και Ρουμανία, ενώ στο παρελθόν είχε χειριστεί προσωπικά τις επεμβάσεις του Ταμείου σε Σλοβενία και Ουκρανία. Επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ο βέλγος αναπληρωτής γενικός διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Σέρβας Ντερόουζ, ενώ του κλιμακίου της ΕΚΤ προΐσταται ο κ. Κλάους Μαζούχ. Σε πρόσφατη «αποστολή» του στη χώρα μας (στις 7 Ιανουαρίου 2010), ο κ. Μαζούχ είχε πει στον υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο και στον υφυπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη ότι «με 720 ευρώ τον μήνα ο συνταξιούχος δεν περνάει και άσχημα στην Ελλάδα», υπονοώντας ότι πρέπει να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις! Την Πέμπτη το μεσημέρι, τα στελέχη του ευρωατλαντικού κλιμακίου κατά την έξοδό τους από το υπουργείο Οικονομικών διασταυρώθηκαν με διαδηλωτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος. Ευτυχώς ο κ. Μαζούχ έγινε αντιληπτός μόνον από τους φωτογράφους και τους εικονολήπτες των καναλιών...

Σε έκθεση της ΕΚΤ για «Προσφορά Εργασίας και Απασχόληση στις χώρες της Ευρωζώνης» (Ιούνιος 2008), την οποία υπογράφει ο κ. Μαζούχ, τονίζει (σελ. 87) ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δουλεύουν περισσότερες ώρες κάθε εβδομάδα από τους πολίτες όλων των άλλων χωρών-μελών της Ευρώπης. Στην Ελλάδα ο εβδομαδιαίος μέσος όρος ωρών εργασίας είναι 42,5 ώρες, ενώ ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι μόλις 37,4 ώρες. Ενδεικτικά, στη Γερμανία είναι 35,6 ώρες, στο Βέλγιο 37,1 ώρες και στην Ισπανία 39,3. Παρ΄ ότι λοιπόν αναγνωρίζει, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι οι Ελληνες εργάζονται περισσότερες ώρες από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, θεωρεί επιβεβλημένη την περικοπή του μισθού τους.

ΤοΒήμα

Τι προτείνει ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Μέτρα σοκ!

Τη λήψη μέτρων - σοκ πρότεινε στην κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Εκσυγχρονισμού του Κοινωνικού Κράτους. Χαρακτήρισε εθνική απόφαση τη λήψη επώδυνων και ολοκληρωμένων μέτρων για την οικονομική ανάπτυξη και διοικητική εξυγίανση της χώρας, η οποία -όπως είπε- επιβάλλεται από το αίσθημα της εθνικής αξιοπρέπειας.

Σε αντίθετη περίπτωση, εκτίμησε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί σε μακροχρόνιο οικονομικό παγετώνα, που θα καθηλώσει τη χώρα στη φτώχεια για πάρα πολλά χρόνια.

"Έίναι επωφελέστερο τόσο για την αξιοπιστία της χώρας όσο και για την ταχύτερη έξοδό μας από την κρίση, τις μεταρρυθμίσεις-σοκ να τις προτείνουμε πρώτοι και να τις καθοδηγήσουμε εμείς οι ίδιοι κι όχι ρυμουλκούμενοι, παριστάνοντας τους μελωδούντες και υποδυόμενοι τους βαρυγκομούντες να εμφανιζόμαστε ως απλοί 'αθώοι' διεκπεραιωτές των 'επαχθών' αποφάσεων του ΔΝΤ", είπε.

Προς αυτή την κατεύθυνση, κατέθεσε πρόταση, ώστε η κυβέρνηση να συντάξει και να καταθέσει στη Βουλή ένα σοβαρό πενταετές Πρόγραμμα Εθνικής Ανασυγκρότησης, το οποίο αποδεικνύει στους πολίτες, στους εταίρους μας και στις αγορές, "ότι η χώρα ξέρει πλέον τι πρέπει να κάνει και κυρίως πως".

Εκτίμησε ότι το ισχύον πρόγραμμα σταθερότητας είναι αδύναμο για να θεωρείται πλαίσιο πορείας και πλέον μικρότερο των περιστάσεων.

Τι προτείνει ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι το νέο κυβερνμητικό σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει:

Πρόταση για μείωση τιμών κατά 30% σε 1.551 φάρμακα

Στον προσδιορισμό των καινούργιων τιμών για 1.551 φαρμακευτικά προϊόντα προχώρησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα αποτελούν το 50% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης. Οι τιμές τους μειώνονται 30% κατά μέσο όρο.

Οι τιμές εστάλησαν και στα μέλη της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, προκειμένου την επόμενη εβδομάδα να καταθέσουν τη γνώμη τους ώστε, στη συνέχεια, να εκδοθεί το νεό Δελτίο Τιμών Φαρμάκων.

Ο Χάιντς Φίσερ πήρε 79%!

Για μια νέα εξαετή θητεία και με εντυπωσιακή πλειοψηφία, σχεδόν 79%, ο 71 χρονος υπερκομματικός υποψήφιος, με σοσιαλδημοκρατικές ρίζες, Χάιντς Φίσερ, επανεξελέγη σήμερα ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, επικρατώντας των δύο αντιπάλων του, της υποψήφιας του ακροδεξιού και εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπάρμπαρα Ρόζενκραντς και του υποψήφιου του πρωτοεμφανιζόμενου Χριστιανικού Κόμματος Αυστρίας, Ρούντολφ Γκέρινγκ.

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης οι οποίες έγιναν αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στις 18.00 ώρα Ελλάδας και καταμετρημένο το 55% των ψηφοδελτίων, ο κ. Φίσερ επανεκλέγεται με ποσοστό 78,7%, ενώ η κ. Ρόζενκραντς αποσπά 15,5% και ο κ. Γκέρινγκ 5,8%.

Όμως το ποσοστό συμμετοχής κυμαίνεται στο 52% και είναι πολύ χαμηλότερο από εκείνο των τελευταίων προεδρικών εκλογών του 2004, που ήταν 72%.

Σε πρώτες τοποθετήσεις πολιτικών αναλυτών, η σημερινή επανεκλογή του μέχρι τώρα κατόχου του ύπατου αξιώματος της χώρας, Χάιντς Φίσερ, χαρακτηρίζεται αφενός ως απόδειξη της επιθυμίας των ψηφοφόρων για συνέχεια και σταθερότητα και αφετέρου ως μεγάλη ήττα για τον αρχηγό των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος προέβλεπε για την υποψήφιά του, Μπάρμπαρα Ρόζενκραντς, ποσοστό 35%.

Πωλούνται κωδικοί και στοιχεία χρηστών του Facebook

Σάλος στο Ίντερνετ από τον χάκερ που έχει κλέψει τα προσωπικά στοιχεία όπως, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σε περίπου 1 στους 300 χρήστες Facebook.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο χάκερ με το ψευδώνυμο “Kirllos” ανέβασε σε forum για χάκερ μια διαφήμιση οτι πουλάει 1,5 εκατ. Facebook λογαριασμούς.

Βέβαια το αν το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης είναι πλαστά ή πραγματικά, κάνεις δεν μπορεί να πει με σιγουριά .Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Kirllos έχει ήδη πουλήσει 700.000, με τιμή που κυμαίνεται μεταξύ 25 και 45 δολαρίων ανά 1.000 λογαριασμούς.

Η τιμή είναι 2,5 σεντ ανά λογαριασμό πράγμα που παραξενεύει τους αναλυτές ασφαλείας μιας και δεν έχουν ξαναδεί τόσο χαμηλές τιμές αφού οι χάκερ συνήθως πωλούν τους λογαριασμούς του Facebook απο 1 έως 20 δολάρια ανά λογαριασμό.

Η συγνώμη Σαμαρά από τον Ελληνικό λαό

Με τους ελεγκτές του μηχανισμού της ΕΕ και του ΔΝΤ θα συναντηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις διαπιστώσεις τους από τις επαφές που έχουν με κυβερνητικούς παράγοντες.

Την Κυριακή, μιλώντας στην Καλαμάτα, ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση, μίλησε όμως και για λάθη της διακυβέρνησης της ΝΔ, ενώ προανήγγειλε ανατροπές.

«Η δική μας διακυβέρνηση έκανε σοβαρά λάθη. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους ψηφοφόρους, τους οπαδούς μας και τον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ στέλνοντας για άλλη μία φορά μήνυμα στο εσωκομματικό πεδίο είπε ότι θα προχωρήσει σε ανατροπές που θα ξαφνιάσουν και θα απαλλάξουν την παράταξη από τα βάρη του παρελθόντος.
 
Hbnews

Νέα αντίδραση από τους Γερμανούς

Η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει πρώτα στην λήψη νέων σκληρών μέτρων πριν λάβει οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν δεν ενεργήσει κατ΄αυτόν τον τρόπο, θα θέσει σε κίνδυνο μια τέτοια στήριξη!

Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Το γεγονός ότι ούτε η ΕΕ ούτε η γερμανική κυβέρνηση έχουν λάβει απόφαση για παροχή βοήθειας, αυτό σημαίνει ότι η απάντηση μπορεί να είναι είτε θετική είτε αρνητική».

«Αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το εάν η Ελλάδα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια το αυστηρό πρόγραμμα μέτρων εξοικονόμησης που έχει ξεκινήσει. Αυτό κατέστησα σαφές στον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας», είπε ο Σόιμπλε.

Μάλιστα επανέλαβε πως η Γερμανία θα μπορούσε να πει όχι στο αίτημα βοήθειας προς την Ελλάδα, αν η Αθήνα δεν εφαρμόσει τα προσεχή έτη μια «απαραίτητα αυστηρή πολιτική».

Η Γερμανία «δεν είναι έτοιμη να δώσει λευκή επιταγή στην Ελλάδα», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε απόψε, σε δηλώσεις του στη δημόσια γερμανική τηλεόραση.

«Δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια λευκή επιταγή», δήλωσε ο υπουργός όταν ρωτήθηκε από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF σε σχέση με την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Μπορεί να υπάρξει βοήθεια, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη σταθερότητα του κοινού μας νομίσματος», πρόσθεσε.

Μυστηριώδης κατολίσθηση στην Ταιβάν

Μυστηριώδες ατύχημα στην Ταιβάν. Ξανφικά ο αυτοκινητόδρομος έκλεισε σε μήκος 300 μέτρων από μια τεράστια κατολίσθηση. Ως εκ θαύματος δεν υπήρξαν θύματα καθώς εκείνη την ώρα η κίνηση στο δρόμο ήταν χαμηλή. Στην περιοχή δε σημειώθηκε ούτε σεισμός, αλλά ούτε και βροχοπτώσεις και τα αίτια της κατολίσθησης παραμένουν ανεξήγητα.

Φυσιολογικός ο αλκοολισμός στο Hollywood, λέει ο «Mr. Baywatch»

«Ο αλκοολισμός ήταν πάντα κάτι το φυσιολογικό στο Hollywood». Με αυτήν τη φράση ο δημοφιλής ηθοποιός David Hasselhoff, προσπάθησε να δικαιολογήσει την… αδικαιολόγητη συμπεριφορά όσων ηθοποιών – συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου – έγιναν δέσμιοι του αλκοόλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sun», o Hasselhoff δήλωσε ότι ο ίδιος έγινε πολύ συχνά στόχος των tabloid για τη ροπή του στο ποτό, όταν για άλλους συναδέλφους του δε γράφτηκε ποτέ ούτε μία λέξη.

«Ο Humphrey Bogart έπινε, όμως ποτέ δεν είδαμε να γράφει κανείς κάτι για αυτό», δήλωσε ο πάλαι ποτέ θρυλικός «αρχηγός του Baywatch».

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι, το 2007 κι ενώ βασανιζόταν από τις παρενέργειες του ποτού, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του και την καριέρα του.

Την ίδια χρονιά, ένα βίντεο που διέρρευσε στις σκανδαλοθηρικές εφημερίδες τον απεικόνιζε μεθυσμένο, πεσμένο ημίγυμνο στο πάτωμα να προσπαθεί να φάει ένα cheeseburger.

Ο Hasselhoff νοσηλεύθηκε για ένα χρόνο σε κλινική αποτοξίνωσης. Το πάθημα του έγινε μάθημα…

zougla

Τον έσωσε ο σκύλος του

Σωτήριος αποδείχθηκε ένας σκύλος για το αφεντικό του, καθώς τον έσωσε από βέβαιο θάνατο. Ο γερμανικός ποιμενικός ήταν, μαζί με τον Ben Heinrichs από την Αλάσκα, στο εργαστήριο του τελευταίου, όταν μία σπίθα έπεσε στα ρούχα του και χωρίς να προλάβει να αντιδράσει τυλίχθηκε στις φλόγες.

Τότε, ο Buddy ο σκύλος έτρεξε έξω και βρήκε στον δρόμο ένα περιπολικό, το οποίο και οδήγησε πίσω στο εργαστήριο.

Η διαδρομή καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας του αστυνομικού οχήματος. Στις εικόνες φαίνεται καθαρά ο Buddy να προπορεύεται και να οδηγεί τελικά το όχημα στο φλεγόμενο σπίτι.

Τελικά, σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν τον 23χρονο Heinrichs, ενώ ο χώρος καταστράφηκε ολοσχερώς. Ωστόσο ο Buddy θα βραβευθεί με ένα ασημένιο μπολ για την γενναιότητά του από τις αρχές της πόλης.

Φορητό επιτραπέζιο βιολογικό τζάκι!

Ενα μοντέρνο επιτραπέζιο βιολογικό τζάκι βιοαλκοόλης, το οποίο παντρεύει αποτελεσματικά τη σχεδιαστική υπεροχή με τη λειτουργική αποδοτικότητα, δημιούργησε ο γερμανός σχεδιαστής Βολφ Βάγκνερ. Το τζάκι Αpollo Τabletop Fireplace, όπως ονομάζεται, χάρη στις γυάλινες επιφάνειες που το πλαισιώνουν παραπέμπει σε μια ελαφριά, σχεδόν «άυλη», κατασκευή, ενώ παράλληλα επιτρέπει στον χρήστη να το τοποθετεί όπου αυτός επιθυμεί.

Ως γνωστόν, τα λεγόμενα βιολογικά τζάκια, τα οποία λειτουργούν με τη βοήθεια βιοαλκοόλης ή βιοαιθανόλης, αποτελούν μια καλή λύση για νέα νοικοκυριά που αναζητούν έναν οικονομικό, ατμοσφαιρικό, αλλά και υγιεινό τρόπο θέρμανσης, καθώς δεν αφήνουν υπολείμματα από την καύση υλικών, ούτε απελευθερώνουν οσμές και καπνό. Επιπλέον, δεν απαιτούν τη δημιουργία ειδικού συστήματος εξαερισμού, με αποτέλεσμα να μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν παντού.

Η βάση του Αpollo είναι φτιαγμένη από ειδικά θερμομονωτικά υλικά παρέχοντας ασφάλεια όσον αφορά την τοποθέτηση του επιτραπέζιου τζακιού σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ανεξαρτήτως υλικού. Σύμφωνα με τον κ. Βάγκνερ, το «φορητό» τζάκι αποτελεί την ιδανική λύση για αστραπιαία διάχυση της θερμότητας στον χώρο και τη δημιουργία ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος σε οποιοδήποτε δωμάτιο εύκολα και γρήγορα. Η χωρητικότητα του ειδικού δοχείου βιοαλκοόλης επιτρέπει στο Αpollo καύση διάρκειας έως τεσσάρων ωρών. Τo κόστος του καινοτόμου προϊόντος αγγίζει στις ΗΠΑ τα 719 δολάρια (περίπου 529 ευρώ).

iCub: το ρομποτικό παιδί


Το χαριτωμένο ρομπότ iCub, το οποίο ανέπτυξαν οι ειδικοί της κοινοπραξίας RobotCub στην Ιταλία, όπου συμμετέχουν πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο στην έκθεση. Ούτε τη σιδηρά κυρία της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, η οποία δεν δίστασε μάλιστα να δοκιμάσει τις ικανότητες του ανθρωποειδούς. Το iCub είναι σχεδιασμένο ώστε να θυμίζει ένα τρίχρονο παιδί. Με ύψος 1 μ. και βάρος που δεν ξεπερνά τα 23 κιλά, το ρομποτικό «παιδί» μπορεί να μπουσουλίσει πειστικά στα τέσσερα και να σταθεί όρθιο. Τα χέρια του και οι αρθρώσεις που φέρει επιτρέπουν την επιδέξια ψηλάφηση αντικειμένων.

Το ρομποτικό «παιδί» διαθέτει προηγμένες ικανότητες όρασης, ακοής και αφής, γεγονός που του επιτρέπει να αντιδρά τόσο σε γρήγορες κινήσεις όσο και σε λέξεις ή φράσεις. Μέσα από τη δημιουργία του συγκεκριμένου ρομπότ οι ειδικοί στοχεύουν στη μελέτη και στην περαιτέρω κατανόηση των ανθρώπινων γνωστικών λειτουργιών.

Γ. Παπανδρέου: Μας κάνατε υπερήφανους

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τους Έλληνες αθλητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής απέστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

«Για μια ακόμη φορά οι αθλητές μας, με τις μεγάλες διακρίσεις που κατέκτησαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, μας έκαναν υπερήφανους και μαζί μας υπενθύμισαν ότι, η επίτευξη των στόχων και οι επιτυχίες απαιτούν επίπονη προσπάθεια, συνέπεια και βούληση», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Κατέληξε δε: «Οι επιτυχίες τους, που έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τους Έλληνες, αποτελούν ένα μήνυμα αισιοδοξίας που όλοι έχουμε ανάγκη. Στους αθλητές μας και σε όλους εκείνους που συνέβαλαν σε αυτές τις επιτυχίες εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις».

Hbnews

Hawkings: "Εξωγήινοι υπάρχουν, αλλά καλύτερα να μην τους συναντήσουμε"

Την προσοχή της διεθνούς κοινότητας προκαλεί και πάλι ο επιστήμονας Stephen Hawking με την δήλωσή του ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν και προειδοποίησε η ανθρωπότητα να μην επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί τους. Ο Hawkings, που ζει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και πάσχει από μία ασθένεια των νευρώνων, γνωστή ως Λου Γκέριγκ, είπε τα παραπάνω μία νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Discovery Channel. Υπογράμμισε ότι σε ένα σύμπαν με 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, που ο καθένας περιλαμβάνει εκατομμύρια αστέρια, είναι απίθανο η γη να είναι το μόνο μέρος όπου υπάρχει ζωή.

«Για το μαθηματικό μου μυαλό, μόνο αυτοί οι αριθμοί είναι αρκετοί για να θεωρώ λογική την ύπαρξη εξωγήινων», πρόσθεσε. «Η πραγματική πρόκληση είναι να βρούμε με τι μοιάζουν πραγματικά». «Πρέπει μονάχα να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας για να καταλάβουμε πως η ανθρώπινη φύση μπορεί να μετεξελιχτεί σε κάτι που δε θέλουμε να συναντήσουμε», επεσήμανε. «Τέτοια ανεπτυγμένα όντα μπορεί να κινούνται κατά νομάδες, ψάχνοντας να κατακτήσουν και εποικίσουν άλλους πλανήτες». «Αν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν ποτέ, νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει με αυτό της πρώτης επίσκεψης του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική, που δεν ήταν και τόσο καλό για τους ιθαγενείς».

Thebest

Αυτοκτόνησε 70χρονος στην Ζάκυνθο

Τέλος στη ζωή του με ένα παλιό όπλο που είχε στην κατοχή του έβαλε ένας 70χρονος στην περιοχή Τσιλιβή Ζακύνθου. Οι συγγενείς του τον εντόπισαν νεκρό πίσω από τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα που είχε στην κατοχή του. Προανάκριση για τα αίτια της αυτοκτονίας του διενεργεί η αστυνομία Ζακύνθου.

Thebest

Λαθρομετανάστες μετέφερε ταξιτζής στα Γρεβενά

Έναν οδηγό ταξί συνέλαβαν σήμερα σε περιοχή των Γρεβενών άνδρες του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Δεσκάτης, γιατί μετέφερε με το ταξί του πέντε λαθρομετανάστες.

Ο ταξιτζής παρέλαβε τους λαθρομετανάστες από την περιοχή Άνοιξης Χασίων Γρεβενών και θα τους μετέφερε στην Λαμία και Λιβαδειά, έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 300 ευρώ για τον κάθε αλλοδαπό και επιπλέον τη χρηματική αξία που θα είχε καταγράψει το ταξίμετρο κατά την άφιξη στον προορισμό τους.

Το ταξί κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Γρεβενών.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Gadgets που διαβάζουν τη σκέψη ετοιμάζει η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αναπτύξει ρομπότ και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές για καταναλωτές που θα μπορούν να διαβάζουν τη σκέψη του χρήστη και να προσαρμόζονται στις επιθυμίες του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Nikkei daily. Οι νέες συσκευές θα κυκλοφορήσουν σε περίπου μία δεκαετία.

Οι συσκευές θα βασίζονται σε τεχνολογία που θα αναλύει τα εγκεφαλικά σήματα, τα οποία θα εντοπίζονται από αισθητήρες που θα φοράει ο χρήστης. Μεταξύ των συσκευών περιλαμβάνονται τηλεοράσεις που λειτουργούν χωρίς το γνωστό τηλεκοντρόλ αλλά και κινητά τηλέφωνα που θα στέλνουν σε γραπτό μήνυμα όσα σκέφτεται ο κάτοχος τους.

Η επαναστατική πρωτοβουλία, βασίζεται σε συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Άλλες
εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας περιλαμβάνουν σύστημα πλοήγησης που θα αναζητά και θα βρίσκει εστιατόρια όταν ο χρήστης σκέφτεται να φάει, αλλά και προσαρμοζόμενη θερμοκρασία στο αυτοκίνητο όταν οι επιβάτες αισθάνονται ζέστη ή κρύο.

Στο φιλόδοξο πρόγραμμα θα συμμετέχουν κατά πάσα πιθανότητα μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ιαπωνίας, όπως η Toyota, η Hitachi και η Honda, καθώς και το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τεχνολογιών της Επικοινωνίας, και το πανεπιστήμιο της Οζάκα.

Ο ύπνος βοηθά στη μνήμη (και τη μάθηση!)

Ένας υπνάκος μετά την μάθηση κάποιου νέου πράγματος βοηθά τον εγκέφαλο να θυμάται καλύτερα, εφόσον ο ύπνος συνοδεύεται με όνειρα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι όσοι ονειρεύονται, ιδίως αναφορικά με τις νέες γνώσεις τους, τα καταφέρνουν καλύτερα όταν ξυπνήσουν, σε σχέση με όσους δεν κοιμούνται ή δεν ονειρεύονται.

Η έρευνα, υπό τον δρα Ρόμπερτ Στίκγκολντ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιολογίας «Cell Biology», σύμφωνα με το BBC και το «Science». Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες νευροεπιστημόνων που έχουν δείξει ότι ο εγκέφαλος δεν «κοιμάται» την ώρα του ύπνου και ότι ο ύπνος βοηθά τον εγκέφαλο να απορροφήσει νέες πληροφορίες. Η νέα έρευνα όμως, παράλληλα, παρέχει μερικές από τις πρώτες πειραματικές ενδείξεις ότι ειδικότερα τα όνειρα βελτιώνουν την μαθησιακή διαδικασία και την μνήμη.

Στο πλαίσιο του πειράματος, οι εθελοντές (φοιτητές του Χάρβαρντ) κλήθηκαν επί 45 λεπτά να μελετήσουν τη διάταξη ενός τρισδιάστατου λαβύρινθου σε υπολογιστή και να παίξουν με αυτόν, έτσι ώστε, αρκετές ώρες αργότερα, να μπορούν να βρουν το δρόμο της εξόδου μέσα στον εικονικό χώρο. Όσοι (οι μισοί) είχαν προηγουμένως πάρει έναν υπνάκο, ήσαν εκείνοι που στη συνέχεια βγήκαν πιο γρήγορα από το λαβύρινθο. Όμως εκείνοι που όχι μόνο είχαν κοιμηθεί, αλλά επιπλέον θυμούνταν ότι είχαν ονειρευτεί το λαβύρινθο, ήσαν αργότερα δέκα φορές πιο γρήγοροι, κατά μέσο όρο, σε σχέση με όσους είχαν κοιμηθεί (και πολύ περισσότερο σε σχέση με όσους δεν είχαν καθόλου κοιμηθεί) στο να βρουν την έξοδο από τον λαβύρινθο, όταν πια ξύπνησαν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα όνειρα αποτελούν σημάδι ότι τα υποσυνείδητα μέρη του εγκεφάλου εργάζονται σκληρά στη διάρκεια του ύπνου, επεξεργαζόμενα τις πληροφορίες για να εκτελεστεί η «δουλειά» που πρέπει να γίνει. Όπως είπε ο δρ Στίκγκολντ, ο εγκέφαλος δουλεύει σε πολλά επίπεδα για να λύσει ένα πρόβλημα. Έτσι, το μη συνειδητό τμήμα του επεξεργάζεται τα πράγματα εκείνα που θεωρεί πιο σημαντικά.

Η ιδέα ότι τα όνειρα σχετίζονται με την επεξεργασία των αναμνήσεων στη διάρκεια του ύπνου, ανάγεται στον Φρόιντ και η νέα έρευνα παρέχει σαφείς ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο όντως συμβαίνει.

Η έρευνα μπορεί να έχει και πρακτικά αποτελέσματα, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να βοηθήσει, ώστε να βρεθούν τρόποι βελτίωσης της μάθησης και της μνήμης. Για παράδειγμα, όπως είπαν, οι μαθητές και φοιτητές θα ωφελούνταν περισσότερο αν μελετούσαν εντατικά λίγο πριν κοιμηθούν ή αν έπαιρναν έναν σύντομο μεσημεριανό υπνάκο μετά το πρωινό διάβασμα.