Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Καταγγελία Κουσνέρ για το πραξικόπημα στη Γουινέα


Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Μπερνάρ Κουσνέρ κατήγγειλε το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Γουινέα-Μπισάου και εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για την τύχη των συλληφθέντων στην μικρή αυτή χώρα της δυτικής Αφρικής.

«Δεν είναι καθόλου καλό νέο, αφού πρόκειται για ένα συμπληρωματικό πραξικόπημα από όσα έχω αντιληφθεί», τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από τις συνομιλίες που είχε στο Παρίσι με τον Σακούμπα Κανάτε, αναπληρωτή πρόεδρο της Γουινέας, που γειτονεύει με τη Γουινέα-Μπισάου.

«Ανησυχούμε για όσα συμβαίνουν. Προς το παρόν δεν έχουμε ακριβή γνώση των συγκεκριμένων γεγονότων, ούτε γνωρίζουμε πολλά για τους συλληφθέντες», ανέφερε ο κ. Κουσνέρ και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι έγινε πραξικόπημα».

Συναντήσεις Ομπάμα με ηγέτες της κεντρικής Ευρώπης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί στην Πράγα με τους ηγέτες πολλών κεντροευρωπαϊκών χωρών στο περιθώριο της τελετής υπογραφής με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ της νέας συνθήκης START που θα γίνει στις 8 Απριλίου, μετέδωσε το τσεχοσλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Ο κ. Ομπάμα θα έχει διαβουλεύσεις με το Ρουμάνο πρόεδρο Τραιάν Μπασέσκου και τους πρωθυπουργούς της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, Ντόναλτ Τασκ και Γκόρντον Μπαϊνάλ, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματική πηγή στην Πράγα.

Ενδέχεται επίσης ο αμερικανός πρόεδρος να έχει συνάντηση με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Τσεχία και με τους ηγέτες της Ουγγαρίας, της Κροατίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και των Βαλτικών χωρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Πυρά» του Βατικανού για το σκάνδαλο της παιδεραστίας

Επίθεση κατά των New York Times για την κάλυψη του σκανδάλου της παιδεραστίας από το Βατικανό.

Σκληρή επίθεση στην εφημερίδα New York Times για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς, έκανε το Βατικανό, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι ο Πάπας είχε διαχειριστεί με λάθος τρόπο μια σειρά περιπτώσεων κακοποίησης πριν εκλεγεί.

Δίνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι έχει αποφασίσει να αντιδράσει δυναμικά, το Βατικανό αναφέρεται συγκεκριμένα σε δύο δημοσιογράφους και έναν αρθρογράφο.

«Ζητώ από τους Times να επανεξετάσουν την επίθεση τους κατά του Πάπα Βενέδικτου του 16ου «, αναφέρει η δήλωση του Καρδιναλίου Γουιλιαμ Λεβάντα, του κορυφαίου ιερωμένου του Βατικανού στις ΗΠΑ.

Ο Λεβάντα, ο οποίος είναι Αμερικανός υπήκοος, διαδέχτηκε τον Βενέδικτο, στη θέση του επικεφαλής των δογματικών θεμάτων, όταν εκείνος εκλέχτηκε στη θέση του Πάπα, το 2005.

Το Βατικανό έχει αρνηθεί κάθε συγκάλυψη στην κακοποίηση των 200 κωφών παιδιών από τον αιδεσιμότατο Λόρενς Μέρφι, τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 αλλά η εφημερίδα έγραψε ότι το Βατικανό και ο τότε Καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτζινγκερ, ο σημερινός Πάπας, είχαν προειδοποιηθεί για τη δράση του αλλά δεν τον αποσχημάτισαν.

Οι Times διαβεβαιώνουν ότι τα δημοσιεύματα τους ήταν αποτέλεσμα λεπτομερούς έρευνας.

Τραγουδίστρια παραμορφώθηκε από πλαστικές;

Θύμα αποτυχημένων πλαστικών επεμβάσεων θέλουν δημοσιεύματα την Ειρήνη Μερκούρη, που εδώ και περίπου 1,5 χρόνο μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, μία φωτογραφία της γνωστής τραγουδίστριας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα προκαλεί πραγματικά σοκ!

Η Ειρήνη φαίνεται ότι αφέθηκε στο νυστέρι του πλαστικού και προχώρησε σε επεμβάσεις στο πρόσωπο και το σώμα της.

Όπως λένε οι πληροφορίες, η γαλανομάτα και σέξι τραγουδίστρια είναι κλεισμένη στο σπίτι της και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, τόσο για το αποτέλεσμα των αισθητικών επεμβάσεων, όσο και λόγω της κάμψης στην καριέρα της.

H φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας σοκάρει...

Λάθος λήψη; Λάθος μακιγιάζ; Ή όντως αποτυχημένη πλαστική;

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι η νέα της εμφάνιση δεν την κολακεύει, κάτι που και η ίδια φαίνεται να πιστεύει.

Πάντως, η τραγουδίστρια είχε δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν πως είναι κατά των πλαστικών και λατρεύει την φυσική ομορφιά.

star

Αυξήθηκε η ανεργία στις 16 χώρες μέλη της Ευρωζώνης


Αυξήθηκε και τον Φεβρουάριο η ανεργία στις 16 χώρες μέλη της Ευρωζώνης, σκαρφαλώνοντας για πρώτη φορά σε διψήφια ποσοστά, στο 10, από την εμφάνιση του ευρώ.

Οι στατιστικές της Eurostat ωστόσο, δείχνουν μεγάλες διαφορές από χώρα σε χώρα, καθώς η Ισπανία εμφανίζεται να έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας με 19%, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η Ολλανδία με ποσοστό ανεργίας μόλις 4%.

Στη Γερμανία, η ανεργία έπεσε από 8.1% στο 8% το Φεβρουάριο, όπου σημειώθηκαν 31.000 απολύσεις.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τη Eurostat, αυξήθηκε και ο μέσος όρος πληθωρισμού τον Μάρτιο, ανεβαίνοντας στο 1.5% από 0.9% το Φεβρουάριο.

Η αύξηση αυτή είναι μεγαλύτερη από όσο ανέμεναν οι οικονομικοί αναλυτές.

Επιστρέφει στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρέσβης

Στη θέση του αναμένεται να επιστρέψει ο πρέσβης της Τουρκίας στις ΗΠΑ, μετά την ανάκλησή του στην Άγκυρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ψήφισμα από επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου απόφασης για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Η επιστροφή του Ναμίκ Ταν στην Ουάσινγκτον αναμένεται πριν από τις 12 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί πιθανότατα στις ΗΠΑ για να μετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια.

Η Άγκυρα είχε ανακαλέσει τον πρέσβη της στις 4 Μαρτίου, μετά το ψήφισμα (από την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων) απόφασης που καλεί τον πρόεδρο Ομπάμα να χαρακτηρίσει ως γενοκτονία τη συστηματική και σκόπιμη εξόντωση 1.500.000 Αρμενίων.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ζήτησε από την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον, να εμποδίσει ενδεχόμενη ψήφιση από το Κογκρέσο της απόφασης, καθώς αυτό θα συνιστούσε μια πράξη «μεγάλης σημασίας για να εξουδετερωθούν οι συνέπειες που είχε το κείμενο αυτό στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις και τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία».

Καραμανλής: "Θα μείνω μόνιμα στην Ιταλία", πολύ καλό για να είναι αληθινό !

Το βραβείο πρωταπριλιάτικου αστείου πρέπει μάλλον να απονεμηθεί στην εφημερίδαΤΟ ΕΘΝΟΣ, αφού έκανε τον Κ. Καραμανλή μόνιμο κάτοικο Ιταλίας. Με τίτλο Κ. Καραμανλής: "Θα μείνω μόνιμα στην Ιταλία", στην αρχή ξάφνιασε.

Το κείμενο λέει μεταξύ άλλων: Με μια αποκλειστική δήλωσή του στο «Εθνος», λίγο πριν από την εορτή του Πάσχα, ο τέως πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής «σπάει» τη σιωπή του και τοποθετείται για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ παράλληλα δίνει το στίγμα των προθέσεών του για το προσωπικό του πολιτικό μέλλον.

Η δήλωση του τέως πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ειδικότερα η ελληνική οικονομία.

Και επειδή πάντα πίστευα ότι πρέπει οι ευθύνες να έχουν συγκεκριμένη μορφή, όπως ακριβώς συνέβη σε σειρά θεμάτων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη κατά το παρελθόν, όπως το Βατοπέδι, ανακοινώνω την απόφασή μου να μην επιστρέψω στην Ελλάδα και να διαμείνω μόνιμα στην Ιταλία, παραιτούμενος της βουλευτικής μου έδρας.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια και να ευχηθώ καλή δύναμη τόσο στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, όσο και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, και να τους διαβεβαιώσω ότι είμαι στο πλευρό τους, εάν χρειαστούν τις απόψεις μου για τα θέματα της οικονομίας και της επανίδρυσης του κράτους».

Πολύ κασλό το πρωταπριλιάτικο του Αδέσμευτου Τύπου ο οποίος έστειλε τη Τζούλια Αλεξανδράτου στο Μέγαρο Μαξίμου, ανάγκασε τον πρωθυπουργό να διάκοψει σύσκεψη για να του πει οτι προσφέρει τα έσοδα από το περίφημο DVD της στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

Η Απογευματινή έδωσε ελπίδες: Με τίτλο : "Λεφτά στην Ελλάδα στέλνει η Μέρκελ", η εφημερίδα γράφει οτι η Μέρκελ τηλεφώνησε στο Γιώργο Παπανδρέου και του είπε οτι στέλνει χρήματα.

Ανάλογο το πρωταπριλιάτικο και του Ελεύθερου Τύπου, ο οποίος εμφάνισε την Τουρκία να μας δανείζει 20 δις ευρώ με επιτόκιο μόλις 2,5%. Ο τίτλος ήταν: "Ο Ερντογάν σώζει την ελληνική οικονομία".

Η Ελευθεροτυπία με τίτλο : Καβαλιέρε: φεύγω, τώρα φεύγω.... προσπάθησε να μας πείσει οτι ο ερωτευμένος με την εξουσία ιταλός πρωθυπουργός εκμυστηρεύτηκε σε στενούς του συνεργάτες οτι αποχωρεί από πρωθυπουργός και μάλιστα οτι φεύγει τώρα που είναι στο απόγειο της δόξας του.

Πτώση της δημοτικότητας Μέρκελ

Η δημοτικότητα της κυβέρνησης της Άγγελα Μέρκελ συνεχίζει να μειώνεται, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, ενώ βαρύτερο είναι το πλήγμα για την ίδια τη γερμανίδα καγκελάριο καθώς η δημοτικότητά της μειώθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες από τον περασμένο μήνα κι έπεσε στο 55%.

Μόλις το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι στηρίζει τον κεντροδεξιό συνασπισμό των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ (CDU) και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (FDP).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση της Infratest dimap, το ποσοστό λαϊκής στήριξης στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης - Σοσιαλδημοκράτες (SPD), Αριστεροί και Πράσινοι- ανέρχεται σε 52%.

Η δεύτερη θητεία της Μέρκελ έχει αμαυρωθεί από εσωτερικές διαμάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνασπισμού με αφορμή θέματα που περιλαμβάνουν τη φορολογία, το σύστημα υγείας και τα επιδόματα προνοίας για τους μακροχρόνια ανέργους.

Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού διαφωνούν επίσης και στον τρόπο με τον οποίο θα εξέλθει η Γερμανία από την οικονομική κρίση, ενώ αντιμετωπίζουν πιθανή ήττα στις περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας Καρλ-Τέοντορ Τσου Γκούτενμπεργκ, ο οποίος πέρυσι εθεωρείτο πολλά υποσχόμενος πολιτικός από το στρατόπεδο της Μέρκελ, είδε τη δημοτικότητά του να μειώνεται κατά 14%.

Αντίθετα, η υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγιεν της CDU είναι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η αναπάντεχη νικήτρια με ποσοστό αποδοχής 56%.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), είναι ο λιγότερο δημοφιλής με ποσοστό αποδοχής μόλις 23%.

Πρόστιμα σε ΑΕΚ, Πανιώνιο και Παναθηναϊκό ! Σιγά τα ποσά..προσέχτε μη πτωχεύσουν..!

Χρηματικά πρόστιμα επέβαλε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ στην ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό, για τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ. Η Ένωση θα πληρώσει 2.000 ευρώ, ο Πανιώνιος 2.400 ευρώ και ο Παναθηναϊκός 1.000 ευρώ

Τα πρόστιμα:

ΑΕΚ

1. Απαλλάσσει την ΑΕΚ ΚΑΕ για παράβαση του άρθρου 30 παρ. 2 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα Γ.Σ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΕ που διεξήχθη στις 27-3-2010 και

2. Επιβάλλει στην ΑΕΚ ΚΑΕ για ομαδικά υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ για τον ως άνω αγώνα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Επιβάλλει:

α) για τη χρήση καπνογόνου και τη ρίψη αντικειμένων (μπουκάλια και αναπτήρες) πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ, και

β) για τα υβριστικά συνθήματα εκτεταμένης έντασης με έγγραφη προειδοποίηση, ποινή επίπληξης και πρόστιμο χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ευρώ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα ΠΑΟΚ ΚΑΕ που διεξήχθη στις 27-3-2010.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επιβάλλει:

α) για τη χρήση καπνογόνου πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ευρώ, και

β) για ομαδικά υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ευρώ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα Α.Σ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΕ που διεξήχθη στις 27-3-2010.

Ελληνογερμανική συμφωνία για την παροχή ασύλου

Η Ελλάδα και η Γερμανία συμφώνησαν σήμερα ότι θα συνεργαστούν πιο στενά στο θέμα της παροχής ασύλου, με στόχο να βελτιωθεί η διαδικασία, με την οποία οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. αποφασίζουν σε ποια χώρα οι πρόσφυγες πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση παροχής ασύλου.

Η σχετική συμφωνία, που υπογράφηκε στο Βερολίνο από το Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, Τόμας ντε Μαϊτσίρε, και τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μεταξύ του γερμανικού και του ελληνικού υπουργείου που είναι υπεύθυνα για τα θέματα παροχής ασύλου.

Οι δύο χώρες σκοπεύουν επίσης να συνεργαστούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διαδικασίας του Δουβλίνου, που καθορίζει ποια χώρα πρέπει να διαχειριστεί την αίτηση ασύλου που υποβάλλει κάθε πρόσφυγας.

Συνελήφθησαν Αλβανοί ληστές τραπεζών

Επτά Αλβανοί συνελήφθησαν σήμερα σε τυχαίο έλεγχο από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Λειβαδιάς, γιατί δεν είχαν τα νόμιμα έγγραφα.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψαν στοιχεία για εμπλοκή τους σε ληστείες. Συγκεκριμένα, στα πρόσωπα των συλληφθέντων αναγνωρίστηκαν οι ληστές των δύο υποκαταστημάτων τραπεζών στη Μαλεσίνα, μιας τράπεζας στον Ορχόμενο και ενός ταχυδρομικού διανομέα, στην Ξηρονομή.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τις ληστείες των τραπεζών στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας, είχε ακολουθήσει καταδίωξη, όμως οι κακοποιοί είχαν διαφύγει.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, στον Αλίαρτο της Βοιωτίας, εντόπισαν και κατέσχεσαν ολόκληρο οπλοστάσιο με καλάσνικοφ, τα οποία χρησιμοποιούσαν στις ληστείες.

Έμεση καταγγελία Τρισέ για του οίκους αξιολόγησης

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε απάντησή του στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χούνη μιλάει για ανεπάρκειες σε σχέση με τη δραστηριότητα των οργανισμών αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας

Στην ερώτησή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αφού σημείωνε ότι "τα όργανα της ΕΕ και η ΕΚΤ έδωσαν σημαντική ώθηση στο κύρος και στα κέρδη αυτών των εταιρειών, αφού με θεσμικό τρόπο αναγνώρισαν τις αξιολογήσεις τους ακόμα και για τις οικονομίες των κρατών μελών", ζητούσε να πάψουν "οι οίκοι αξιολόγησης, που αποδείχτηκαν απολύτως αναξιόπιστοι στην οικονομική κρίση και οι οποίοι συμμετέχουν στο όργιο κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού Νότου, να είναι οι επίσημοι κριτές και αξιολογητές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Στην απάντηση του, ο κ. Τρισέ αναγνωρίζει μεταξύ άλλων ότι "τα γεγονότα μετά την εκδήλωση της αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές τον Αύγουστο του 2007 κατέδειξαν ότι υπήρξαν ανεπάρκειες σε σχέση με τις δραστηριότητες αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας εκ μέρους των εν λόγω οργανισμών".

Παράλληλα, επισημαίνει πως "οι πιστοληπτικές διαβαθμίσεις δεν είναι το μόνο κριτήριο το οποίο λαμβάνουν υπόψη οι επενδυτές κατά την τιμολόγηση των χρεογράφων". Σύμφωνα με τον κ. Τρισέ, κι άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο, όπως "οι διαφορές ρευστότητας στις δευτερογενείς αγορές για ομόλογα που εκδίδονται από συγκεκριμένες κυβερνήσεις ή οι διαφορετικές αντιλήψεις των επενδυτών ως προς τον πιστωτικό κίνδυνο που παρουσιάζουν μεμονωμένες χώρες".

Η πλήρης απάντηση του προέδρου της ΕΚΤ έχει ως εξής:

Θ. Πάγκαλος: Θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι

Ανοικτό άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος το ενδεχόμενο να απολυθούν υπάλληλοι στους οργανισμούς του Δημοσίου που πρόκειται να συγχωνευτούν. «Το προβλέπει το Σύνταγμα.

Προς το παρόν θεωρούμε ότι η λύση μπορεί να είναι η μετάταξη σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκες γιατί είναι μικρός ο αριθμός των υπαλλήλων» δήλωσε στην εκπομπή «Ζoom» της ΝΕΤ.

Οπου όμως είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των υπαλλήλων, είπε ότι δεν αποκλείει τίποτε. «Ο,τι επιτρέπεται από το Σύνταγμα της χώρας και το νομικό της καθεστώς και είναι ωφέλιμο οικονομικά πρέπει να εξεταστεί. Εχουμε αποφασίσει να κυβερνήσουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πολιτικό κόστος. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

200.000 μετατάξεις και 35.000 απολύσεις λόγω "Καλλικράτη"

Καμία σύμβαση, προς τον παρόν τουλάχιστον, δεν θα ανανεωθεί, ενώ όλοι οι υπάλληλοι σε δήμους και κοινότητες που θα πρέπει να στελεχώσουν το νέο σχήμα ουσιαστικά είναι υπό μετάταξη, έστω και στα όρια των νέων δήμων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία όλοι οι συμβασιούχοι, περίπου 35.000, θα απολυθούν καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει ευρεία ανακατανομή στις υπηρεσίες, κάτι που θα οδηγήσει, όπως πιστεύεται, σε πλήρη κάλυψη των αναγκών από το ήδη υπάρχον μόνιμο προσωπικό.

Σε πρώτη φάση θα δοθεί στους εργαζόμενους η δυνατότητα εθελοντικής μετάταξης για τρεις μήνες.

Ύστερα θα γίνει καταγραφή των αναγκών και θα ακολουθήσουν οι αναγκαστικές μετατάξεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν ως την 1/1/2011 οπότε και θα μπει σε πλήρη λειτουργία ο “Καλλικράτης” . Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι πως για κανέναν υπάλληλο δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε μισθό και επιδόματα.

Όσοι από τους μόνιμους υπαλλήλους δεν αποδεχθούν το νέο εργασιακό καθεστώς θα απολυθούν.

Ανθρώπινα μέλη και φιάλες με αίμα, στα σκουπίδα.....

Βρέθηκαν χρησιμοποιημένες σύριγγες, φιάλες με αίμα, ανθρώπινα μέλη κ.λπ., αναμεμειγμένα με οικιακού τύπου απορρίμματα, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον ....

Από την έρευνα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη λειτουργία του Xώρου Υγειονομικής ταφής απορριμάτων (ΧΥΤΑ) Φυλής, προέκυψαν σοκαριστικά στοιχεία, σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα».

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, καθώς εντοπίστηκαν από νοσοκομειακά απόβλητα μέχρι και ανθρώπινα μέλη.

Το πόρισμα των ελεγκτών υποδεικνύει ως υπεύθυνους, για την απαράδεκτη λειτουργία του ΧΥΤΑ, υπαλλήλους του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) και ιδιωτικές εταιρείες.

Για το συγκεκριμένο λόγο, ζητείται η άσκηση πειθαρχικών διώξεων κατά των υπαλλήλων και περαιτέρω έλεγχοι για τη νομιμότητα της λειτουργίας των ιδιωτικών εταιρειών.

Ενα 11χρονο αγόρι νεκρό σε τροχαίο στην Εγνατία

Eνα 11χρονο αγόρι σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του οικισμού Παληό. Ελαφρά τραυματίστηκαν ο πατέρας του 11χρονου και ο μεγαλύτερος αδελφός του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καβάλας.

Το τροχαίο έγινε όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ανετράπη το επαγγελματικό φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας, ενώ κινούταν προς Θεσσαλονίκη φορτωμένο με καλαμπόκι.

Κατά τη σύγκρουση ο μικρότερος γιος πετάχτηκε έξω από όχημα χτύπησε στο οδόστρωμα και καταπλακώθηκε από το καλαμπόκι με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Ο πατέρας και ο μεγαλύτερος γιος που ήταν εγκλωβισμένοι στην καμπίνα του αυτοκινήτου δεν μπόρεσαν να σπεύσουν σε βοήθεια.

Τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ισχυρή αστυνομική δύναμη έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ τα συνεργεία της Εγνατίας ΑΕ προσπαθούσαν να καθαρίσουν το οδόστρωμα από τις μεγάλες ποσότητες καλαμποκιού.

Καμπανάκι Γκάιτνερ για την ανεργία στις ΗΠΑ

Σε μη επιθυμητά επίπεδα θα παραμείνει για κάποιο καιρό ακόμη η ανεργία στις ΗΠΑ, που βρίσκεται σήμερα στο 9,7%, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

«Το ποσοστό της ανεργίας εξακολουθεί να είναι τρομερά υψηλό και θα πααμείνει υψηλό για μακρά περίοδο», δήλωσε στην εκπομπή «Today» του NBC.

«Η οικονομία θα αρχίσει να δημουργεί ξανά θέσεις εργασίας», σημείωσε και πρόσθεσε «η οικονομία αναπτύσσεται τώρα, αυτό είναι το πρώτο βήμα, και με την ανάπτυξη θα έρθουν οι δουλειές».

Δήλωσε, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί πολύ χρόνος για να καλυφθεί το έδαφος που χάθηκε από την ύφεση.

Επεσήμανε, τέλος, πως οι νομοθετικές ρυθμίσεις που περνούν από το Κογκρέσο θα εξασφαλίσουν ότι η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να διασώσει ξανά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Συμβολική κατάληψη διοδίων από μέλη του ΚΚΕ, κινητοποίηση κατοίκων στην Τραγάνα

Συμβολική κατάληψη στα διόδια των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης και της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, πραγματοποίησαν μέλη του ΚΚΕ -ζητώντας την κατάργησή τους- με αποτέλεσμα τα οχήματα να διέρχονται ελεύθερα έως τις 7:00 το βράδυ, οπότε έληξε η κινητοτοποίηση.

Αντίστοιχη κινητοποίηση υπήρξε και στα διόδια της Τραγάνας, αυτή τη φορά από όπου κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι σήκωσαν τις μπάρες διαμαρτυρόμενοι γιατί «είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ακόμη και για να πάνε στα χωράφια τους».

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο τμήμα δεν έχουν κατασκευαστεί οι παράδρομοι, που προβλέπονται για τη διέλευση των ντόπιων, ενώ τοποθετήθηκαν και πλευρικά διόδια για εκείνους που κινούνται από την Τραγάνα προς την έδρα του δήμου τους, στην Αταλάντη και τη Λαμία.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Ο Ομπάμα, το Ισραήλ και η Ευρωπαϊκή Ένωση… Ποιο το όφελος της Ελλάδας από την παγκόσμια αυτή «Καραμπόλα» !

Για πρώτη φορά στην Ιστορία τα συμφέροντα της Ελλάδας συμπίπτουν με αυτά του Ισραήλ σε μια πορεία μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Ολοκλήρωση.

Ο Νετανιάχου το έχει πει : «..ο Ομπάμα είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για το Ισραήλ !», αν και επισήμως αυτό διαψεύδεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Το Ισραήλ σήμερα βρίσκεται στη μεγαλύτερη, ίσως, καμπή της ιστορίας του αφού, οι πιέσεις που δέχεται πια για, άμεση και άνευ επιπλέον προσκομμάτων, επίλυση του Παλαιστινιακού είναι ισχυρές και, μάλιστα, από παραδοσιακά «φίλες» χώρες (βλ. ΗΠΑ). Έτσι, αναμένεται τα επόμενα δύο χρόνια να ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις στους Ισραηλινούς οι οποίοι φαίνονται να είναι αδιάλλακτοι . Το «στρίμωγμα» της γάτας όμως, αναπόφευκτα, οδηγεί σε «γρατσούνισμα» και αυτός που θα υποστεί τις εκδορές σίγουρα δε θα είναι το Ισραήλ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση από την άλλη «ψάχνει» ακόμα το δρόμο της, με τους Γερμανούς να παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι της διαμόρφωσης των θεσμών στην Ευρωπαϊκή φαρέτρα. Η αναποφασιστικότητα και οι παλινωδίες της Γερμανίας κρατούν δέσμια όλη την Ευρώπη που θέλει και επιθυμεί την αναγέννησή της μέσα από μια πιο ουσιαστική Ένωση. Ήδη, τα τελευταία τρία χρόνια στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου συζητείται μια ενδεχόμενη προσχώρηση του Ισραήλ στην Ε. Ε. .

Τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται, μα και να ξεδιαλύνονται ταυτόχρονα. Το Ισραήλ, υπό την πίεση, ή τουλάχιστον αυτό θα «στηθεί» σαν εντύπωση, των ΗΠΑ θα αναζητήσει νέες συμμαχίες και προστασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τα πρότυπα της προσχώρησης της Κύπρου, αλλά και για τους ευνόητους λόγους που συμμετέχει στην Eurovision, το Ισραήλ θα εισέλθει «δικαιωματικά» στην Ενωμένη Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.

Άφησε την τελευταία του πνοή ο Τζαννής Τζαννετάκης

Θλιβερά νέα και μεγάλη απώλεια για την πατρίδα μας.

Πέθανε ο αρχηγός της οικουμενικής κυβέρνησης το 1989, ο Τζαννής Τζαννετάκης. Ο εκλιπών διετέλεσε Υπουργός Δημοσίων Έργων, Υπουργός Εξωτερικών , Υπουργός Εθνικής Άμυνας , Υπουργός Τουρισμού, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Πολιτισμού (1990 -1991).

Το 1982 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών.

Το διάστημα 1982-1986 ήταν υπεύθυνος της Κεντρικής Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Το 1989, 1993 και 1996 υπήρξε υπεύθυνος της Επιτροπής εκλογών της Ν.Δ.

Μετέφρασε στην ελληνική το βιβλίο ινδουιστικής φιλοσοφίας "Εκλογή από τις Ουπανισάδες" (1961) και το έργο του Πάτρικ Λη Φέρμορ "Η Μάνη" (1973). Το 1994 εξέδωσε τα βιβλία "Χώρος Εστί της Αγοράς" και "Ινδία: Ένας Άλλος Τρόπος Ζωής".

Έχει τιμηθεί με Χρυσό Σταυρό Γεωργίου Α΄, Χρυσό Σταυρό Φοίνικος, Μεγαλόσταυρο Τιμής, Μεγαλόσταυρο Λουξεμβούργου κ.ά.

Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του και στους φίλους του.

Συλλήψεις για σωματεμπορία στην Ρόδο

Σε τρεις συλλήψεις για υπόθεση σωματεμπορίας και παράνομης παρακράτησης 21χρονης Ρωσίδας προέβησαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Πρόκειται για 28χρονο από το Ουζμπεκιστάν, 24χρονη από τη Ρωσία και 40χρονο κάτοικο Ρόδου, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για: σωματεμπορία, παράνομη παρακράτηση, υπεξαγωγή εγγράφων, αρπαγή ανηλίκου, απειλή, παράβαση προσωπικών δεδομένων, παράνομη οπλοκατοχή.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στις 29 Μαρτίου, 21χρονη Ρωσίδα. Η νεαρή αλλοδαπή δήλωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι το Φεβρουάριο του 2009, ήρθε στην Ελλάδα μέσω ενός τουριστικού πρακτορείου της χώρας της προκειμένου να εργαστεί.

Στο αεροδρόμιο την παρέλαβε ο 28χρονος από το Ουζμπεκιστάν, ο οποίος, όπως είπε, την μετέφερε στη Ρόδο, ενώ από την πρώτη κιόλας στιγμή της κατακρατούσε το διαβατήριό της. Από τότε ξεκίνησε η ιστορία της. Ο 28χρονος - σύμφωνα με την 21χρονη- την οδηγούσε σε διάφορα μπαρ στη Ρόδο, στην Κάρπαθο και στην Κω, όπου εργαζόταν ως συνοδός πελατών και στριπτιζέζ, ενώ την ανάγκαζε να εκδίδεται. Η ίδια τόνισε επίσης ότι ο 28χρονος την απειλούσε και την ανάγκαζε να διαμένει σε σπίτι που εκείνος ενοικίαζε μαζί με την 24χρονη Ρωσίδα φίλη του. Η νεαρή αλλοδαπή πρόσθεσε επίσης, ότι ο 28χρονος είχε τοποθετήσει κάμερες στο σπίτι προκειμένου να παρακολουθεί τις κινήσεις της.

Πριν από μερικές ημέρες, η νεαρή κοπέλα κατάφερε τελικά να το σκάσει από το παράθυρο της τουαλέτας του σπιτιού και να καταγγείλει την περιπέτεια της στην αστυνομία.

Πρωταπριλιάτικο αστείο προκάλεσε διαμαρτυρία στο ΔΝΤ

Η πρωταπριλιάτικη συνέντευξη ενός φανταστικού εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε βουλγαρικό ραδιοσταθμό προκάλεσε την Μ. Πέμπτη τις διαμαρτυρίες του ΔΝΤ και της κεντρικής τράπεζας.

Κάποιος Χιού Τζέισον, ο οποίος εμφανίσθηκε ως ο Διευθυντής Αναπτυσσόμενων Αγορών του ΔΝΤ και έδωσε συνέντευξη στον ιδιωτικό σταθμό Darik, είπε πως το ευρώ πρέπει να εισαχθεί στη Βουλγαρία ως «παράλληλο νόμισμα», θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη σταθερότητα του εθνικού νομίσματος, του λεβ.

Εξήγησε πως, λόγω της επιδείνωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, η Βουλγαρία «πρέπει να εγκαταλείψει την ελπίδα να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ», παρά τα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα.

Ο αληθινός εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη Βουλγαρία, ο Τόνι Λίμπεκ, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του πως στο ΔΝΤ δεν εργάζεται κανένας Χιού Τζέισον, και πως οι δηλώσεις αυτές είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα. «Δεν εκτιμώ τη δόλια εκμετάλλευση του ονόματος του ΔΝΤ», δήλωσε.

Από την πλευρά της, η κεντρική τράπεζα της Βουλγαρίας χαρακτήρισε το αστείο αυτό «παράλογη ιδέα": «Είναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες 'πλάκες', να παίζει κανείς με βάναυσο τρόπο με τους φόβους των ανθρώπων στη διάρκεια μιας χωρίς προηγούμενο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

Με πιο γελοιογραφικό πνεύμα, ο ιστότοπος sofiaecho.com υποστήριξε σήμερα πως, εφόσον δεν υπάρχει προοπτική να ενταχθεί στο ευρώ, η Βουλγαρία εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει μέσα σ' ένα χρόνο το ρωσικό ρούβλι.

Πασχαλινό μήνυμα Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Για τη «διατάραξη των σχέσεών μας προς εαυτούς και αλλήλους», μιλά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πασχαλινό του μήνυμα, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι είναι αναγκαία η κάθαρση για να λάμψει το αναστάσιμο φώς, κάτι, που -όπως σημειώνει- δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω της επιστήμης, της τέχνης, ή της τεχνικής, παρά μόνον μέσω της πίστεως.

Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη έχει ως εξής :

Αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω Αγαπητά,

Χριστός Ανέστη!

Ευφρόσυνος και φωτεινή ανέτειλε και πάλιν η αγία ημέρα του Πάσχα και σκορπίζει χαράν, παρηγορίαν, αγαλλίασιν και βεβαίαν ελπίδα ζωής εις όλους τους πιστούς, παρά την επικρατούσαν ανά τον κόσμον βαρείαν ατμόσφαιραν εξ αιτίας της πολυδιαστάτου κρίσεως, με όλας τας γνωστάς οδυνηράς επιπτώσεις της εις τον καθημερινόν βίον της ανθρωπότητος.

Ανέστη εκ του Τάφου ο Χριστός, ο Θεάνθρωπος, και μαζί Του ανέστη ο άνθρωπος! Η καταδυναστεία του θανάτου αποτελεί παρελθόν. Η απελπισία της αιχμαλωσίας του άδου παρήλθεν ανεπιστρεπτί. Ο μόνος Ισχυρός και Χορηγός της ζωής, αφού ανέλαβεν εθελουσίως δια της Ενσαρκώσεώς Του όλην την δυστυχίαν της φύσεώς μας και το ίδιον το κεφάλαιόν της, τον θάνατον, ήδη «τον άδην ενέκρωσε τη αστραπή της Θεότητος» και εχάρισεν εις τον άνθρωπον ζωήν και «περισσόν» ζωής.

Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι συνολικά από 14 αεροσκάφη, προκάλεσαν σήμερα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο δύο παραβάσεις και τέσσερις παραβιάσεις.

Όλα αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν κατα την πάγια τακτική.

Σε διαθεσιμότητα ανθυπαστυνόμος για πώληση απαγορευμένων κροτίδων

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε σήμερα ανθυπαστυνόμος της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στη Μυτιλήνη για πώληση απαγορευμένων κροτίδων. Σε βάρος του διατάχθηκε επίσης Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος συνελήφθη μαζί με έναν 27χρονο σήμερα το πρωί. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, ο 27χρονος βρέθηκε να διαθέτει προς πώληση κούτες με κροτίδες, τις οποίες είχε προμηθευτεί από τον ανθυπαστυνόμο.

Η αγοραπωλησία, όπως προέκυψε, πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα με ψιλικά που διατηρεί η σύζυγος του ανθυπαστυνόμου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Οι πιλοτές δεν μπορούν να γίνουν καταστήματα-διαμερίσματα

Δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες να αλλάξουν αυθαίρετα τη χρήση της πιλοτής πολυκατοικίας από χώρο στάθμευσης σε κατοικήσιμο χώρο (διαμερίσματα, καταστήματα).

Αυτό έκρινε ο Αρειος Πάγος, με αφορμή μετατροπή τμήματος της πιλοτής πολυκατοικίας στο Ναύπλιο (συνολικού εμβαδού 812 τ.μ.), σε 3 διαμερίσματα και 2 καταστήματα. Η αρχική σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας προέβλεπε κανονικά χώρους στάθμευσης στην πιλοτή. Ομως ο εργολήπτης και οι οικοπεδούχοι που είχαν διαμερίσματα, την άλλαξαν και αφού μετέφεραν συντελεστές δόμησης αναθεώρησαν την οικοδομική άδεια και έχτισαν στην πιλοτή (συνολικά 345 τ.μ.).

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναίρεσε την εφετειακή απόφαση και έκρινε παράνομη την αλλαγή χρήσης, με το σκεπτικό ότι παραβιάσθηκε ευθέως η συστατική πράξη οριζόντιας ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με τους δικαστές, η νέα οριοθέτηση δεν έγινε με τη σύμπραξη όλων των ιδιοκτητών.

«Στοπ» στην εισαγωγή 16 τόνων ακατάλληλης ελιάς από Τουρκία

Θεσσαλονίκη

Φορτίο 16 τόνων ελιάς, ακατάλληλο για κατανάλωση, εντόπισαν σε έλεγχο οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης. Το φορτίο που είχε ως χώρα προέλευσης την Τουρκία, παρουσίαζε «ποιοτικά ελαττώματα συνολικά πάνω από 30% κατά βάρος, ήτοι ελιές προσβεβλημένες από δάκο, (νύγματα, αβγά, προνύμφες ) και με ελαττώματα επιδερμίδας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας, "το προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο, μη σύμφωνο με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία, δεν επετράπη η εισαγωγή του και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το φορτίο να μην διατεθεί στην αγορά της Ελλάδας και της Ε.Ε.".

Ζητούν εισαγγελέα για το παγκάρι

Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης υπέβαλε το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» για τη διαχείριση των χρημάτων που συγκεντρώνονται στο παγκάρι παρεκκλησίου που βρίσκεται στον χώρο του νοσοκομείου.

Με αφορμή την πρόσφατη διάρρηξη του παγκαρίου, ο τοπικός ιερέας άλλαξε την κλειδαριά επικαλούμενος εντολή του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Τα μέλη του σωματείου μιλούν για «υπεξαίρεση των χρημάτων» και ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα. Μάλιστα έκαναν γνωστό ότι μέχρι πρότινος το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου όριζε πενταμελή επιτροπή που διαχειριζόταν τα χρήματα που κατέθεταν οι πιστοί χρησιμοποιώντας αυτά για τα έξοδα του παρεκκλησίου και για τις ανάγκες άπορων ασθενών. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «Ε», ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας σημείωσε ότι «είναι σύμφωνος με ό,τι αποφασίσει η διοίκηση του νοσοκομείου για τη διαχείριση των χρημάτων του παγκαρίου» και δεν θέλησε να κάνει άλλη δήλωση.

Το σοκολατένιο αβγό «σύμμαχος» της καρδιάς

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αν νιώθετε ενοχές αυτές τις ημέρες επειδή λιγουρεύεστε ένα σοκολατένιο αβγό, οι επιστήμονες έρχονται να σας απενοχοποιήσουν: μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Εuropean Ηeart Journal» έδειξε ότι η σοκολάτα, όταν καταναλώνεται με μέτρο, μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» ενάντια στα καρδιαγγειακά επεισόδια.

Συγκεκριμένα, ερευνητές του Γερμανικού Ινστιτούτου Ανθρώπινης Διατροφής μελέτησαν επί οκτώ έτη περισσότερα από 19.000 άτομα ηλικίας 35-65 ετών και ανακάλυψαν ότι όσα εξ αυτών έτρωγαν μισή σοκολάτα την εβδομάδα παρουσίαζαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Παράλληλα τα άτομα αυτά αντιμετώπιζαν ως και κατά 39% μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το κακάο της σοκολάτας περιέχει πολλά φλαβονοειδή τα οποία πιστεύεται ότι αυξάνουν τα επίπεδα οξειδίου του αζώτου στο αίμα με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων. Με βάση αυτή τη λογική ήταν επόμενο ότι η σκούρα σοκολάτα, όπως ανακάλυψαν οι δανοί ερευνητές, φάνηκε να είναι πιο ωφέλιμη για την υγεία σε σχέση με τη σοκολάτα υγείας ή τη λευκή σοκολάτα αφού περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες κακάο. Οπως τόνισε πάντως ένας εκ των επικεφαλής της μελέτης, ο Μπράιαν Μπούιχσε, παρά τα οφέλη της σοκολάτας για τον οργανισμό δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι αυτή περιέχει και πολλές θερμίδες (τα 100 γραμμάρια περιέχουν 500 θερμίδες κατά μέσον όρο).

Είδος βατράχου προαισθάνεται τους σεισμούς μέρες πριν

Ο κοινός φρύνος Bufo bufo, είδος που ζει και στην Ελλάδα, φαίνεται πως τελικά δεν είναι και τόσο «μπούφος»: Όπως υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές, το αμφίβιο φρόντισε να το σκάσει από τη Λ' Ακουιλα της Ιταλίας μέρες πριν εκδηλωθεί ο πρόσφατος φονικός σεισμός των 6,3 Ρίχτερ.

«Η μελέτη μας είναι μια από τις πρώτες που καταγράφει τη συμπεριφορά ενός ζώου πριν, κατά τη διάρκεια και έπειτα από έναν σεισμό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βιολόγος Ρέιτσελ Γραντ του βρετανικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

«Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι οι φρύνοι μπορούν να ανιχνεύουν προσεισμικές ενδείξεις, όπως η απελευθέρωση αερίων και φορτισμένων σωματιδίων, και να χρησιμοποιούν τις ενδείξεις αυτές σαν μια μορφή συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης» ανέφερε.

Η μελέτη της δημοσιεύεται στο Journal of Zoology που εκδίδει η Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου.

Δέκα ημέρες πριν εκδηλωθεί ο σεισμός της 6ης Απριλίου που σκότωσε 300 ανθρώπους, η ομάδα της Δρ Γκραντ έτυχε να ξεκινήσει μια μελέτη για τους φρύνους στην περιοχή της λίμνης Σαν Ρουφίνο, 74 χλμ βόρεια της σεισμόπληκτης πόλης.

Αναψυκτικά τύπου Cola «πνίγουν» τα σπερματοζωάρια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι άνδρες που καταναλώνουν πολλά αναψυκτικά τύπου Cola είναι πιθανόν να βλάπτουν σοβαρά το σπέρμα τους, σύμφωνα με νέα μελέτη δανών ερευνητών. Οι επιστήμονες από το Rigshospitalet στην Κοπεγχάγη μελέτησαν περισσότερους από 2.500 νεαρούς άνδρες και είδαν ότι όσοι εξ αυτών δεν κατανάλωναν αναψυκτικά τύπου Cola εμφάνιζαν καλύτερη ποιότητα σπέρματος- 50 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά ml σπέρματος-, ενώ ακολουθούσαν και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Αντιθέτως, οι άνδρες που έπιναν περισσότερο από ένα λίτρο αναψυκτικά τέτοιου είδους ημερησίως εμφάνιζαν 30% μικρότερο αριθμό σπερματοζωαρίων από τους υπόλοιπους (35 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά ml σπέρματος). Οι συγκεκριμένοι άνδρες ακολουθούσαν παράλληλα έναν πιο ανθυγιεινό τρόπο ζωής καταναλώνοντας συχνά πρόχειρο φαγητό, ενώ παράλληλα έτρωγαν λιγότερα φρούτα και λαχανικά. Παρ΄ ότι αυτός ο αριθμός σπερματοζωαρίων θεωρείται εντός των φυσιολογικών ορίων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είναι γνωστό ότι όσο μειώνεται ο αριθμός των σπερματοζωαρίων ενός άνδρα τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος υπογονιμότητας που διατρέχει.

Οι ερευνητές σημειώνουν στο επιστημονικό έντυπο «Αmerican Journal of Εpidemiology» ότι η σύνδεση μεταξύ των αναψυκτικών τύπου Cola και της μείωσης του αριθμού των σπερματοζωαρίων δεν φαίνεται να οφείλεται στην καφεΐνη που αυτά περιέχουν.

Ετσι, εκτιμάται ότι «υπαίτια» είναι άλλα συστατικά ή πιθανότατα να ευθύνεται ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής που ακολουθούν γενικότερα οι άνδρες που καταναλώνουν πολλά αναψυκτικά.

Επιπλέον 250 εκατ. δολ. από την Παγκόσμια Τράπεζα στην Αΐτή

Την καταβολή επιπλέον 250 εκατ. δολαρίων στη σεισμόπληκτη Αϊτή, καθώς και τη διαγραφή του χρέους της χώρας προς αυτήν, ύψους 39 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στην Αϊτή ανέρχεται πλέον στα 479 εκατ. δολ. μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, δήλωσε ότι ο διεθνής οργανισμός θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία που αποκόμισε από το Τσουνάμι της Ινδονησίας, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα της Καραϊβικής και να διαχειριστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο το Ταμείο Ανασυγκρότησης της Αϊτής.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, γνωστοποίησε ότι η χώρα της θα διαθέσει 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση της Αϊτής. Μέσω αυτών των πόρων θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο για την ανάπτυξη των τομέων γεωργίας, ενέργειας, υγείας, της ασφάλειας, καθώς και της διακυβέρνησης της χώρας. Η Χ. Κλίντον κάλεσε τους δωρητές να εργαστούν, ώστε τα χρήματά τους να πιάσουν τόπο και να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα έχει δεσμευτεί ότι οι ΗΠΑ θα διαθέσουν 2,8 δισ. δολ. για την αντιμετώπιση των "βασικών και επειγουσών αναγκών" της Αΐτής.

Ακτιβιστές αντιδρούν στη σφαγή των αμνών

«Οχι» στη σφαγή εκατομμυρίων αμνών ελέω Πάσχα λένε σήμερα το πρωί στην πλατεία Συντάγματος ακτιβιστές για τα Δικαιώματα των Ζώων, που στέκονται αντίθετοι με το κρεοφαγικό ξεσάλωμα των ημερών.

Πέρυσι σφάχτηκαν, επισήμως, πέντε εκατομμύρια αμνοί, χωρίς βεβαίως στον αριθμό αυτό να υπολογίζονται εκείνοι που σφάχτηκαν σε παράνομα σφαγεία και σε αυλές σπιτιών, όπως μας ενημερώνει η πρόεδρος των «Πολιτών για τη Φύση και τα Ζώα» (ΠΟΦΥΖΩ), Ρόζα Μηνακούλη.

Οι λεπτομέρειες των σφαγών, όπως μας τις περιγράφει η ίδια, προκαλούν ανατριχίλα. «Δεν είναι μόνο η σφαγή αλλά και ό,τι προηγείται ή έπεται αυτής», μας λέει η κ. Μηνακούλη: «Τα αρνιά προς σφαγή στοιβάζονται σε φορτηγά για να ταξιδέψουν από τον έναν τόπο στον άλλο μέσα σε συνθήκες συνωστισμού, χωρίς νερό και φαγητό επί ώρες. Αυτό τους προκαλεί εξαιρετικό στρες και πανικό, ενώ πολλά από αυτά πεθαίνουν πριν φτάσουν στον προορισμό τους.

»Οταν δε φτάσουν στο σφαγείο, σφάζονται χωρίς κανένα αναισθητικό, μπροστά στα υπόλοιπα, που αναγκάζονται να παρακολουθήσουν το θέαμα έντρομα και πανικοβλημένα βελάζοντας σπαρακτικά, εφόσον αντιλαμβάνονται ότι το ίδιο θα συμβεί και σε αυτά».

Αυστηρή εγκύκλιος προς τα νοσοκομεία για τις δαπάνες

Αυστηρή εγκύκλιο προς όλα τα δημόσια νοσοκομεία απέστειλε αργά το απόγευμα η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με στόχο να περιορίσει την φαρμακευτική δαπάνη.

Η εγκύκλιος που έχει αποδέκτη τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων της χώρας, θεσπίζει αυστηρά όρια στα αποθέματα των φαρμάκων που βρίσκονται στα νοσοκομεία, αλλά πέρα από το πλαφόν αυτό, πλαφόν μπαίνει και στα φάρμακα που αποθηκεύονται στα φαρμακεία των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι διοικητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μηνιαίους ελέγχους όσον αφορά την εφαρμογή αυτών που προβλέπει η εγκύκλιος και στη συνέχεια με γραπτές αναφορές να ενημερώνουν το Υπουργείο Υγείας.

Από την πλευρά τους ορίζεται ότι οι κλινικές των νοσοκομείων θα είναι υποχρεωμένες ανά τρίμηνο να συντάσσουν ειδική έκθεση για την κατανάλωση φαρμάκων και το κόστος τους. Η εγκύκλιος έχει ως στόχο, εκτιμά το υπουργείο Υγείας, να εξορθολογήσει τις δαπάνες και σε συνδυασμό με την ανατιμολόγηση των φαρμάκων και την εφαρμογή της λίστας, να επιτευχθεί συνολικά νοικοκύρεμα στις δαπάνες των φαρμάκων.

Βρήκανε ίχνη από 2000 «μαϊμού» επιχειρήσεις

Περισσότεροι από 2.000 νέες επιχειρήσεις έχουν μπει στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών λόγω της ημερομηνίας ίδρυσής τους και της πιθανότητας να πρόκειται για “πλυντήρια “ με εικονικά τιμολόγια και συναλλαγές.

Έτσι από σήμερα το πρωί βρίσκονται στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τις επιχειρήσεις αυτές και η αρμόδια υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα νέα διασταύρωση των εν λόγω αρχείων.

Το πρώτο στάδιο διασταύρωσης των στοιχείων πραγματοποιήθηκε για όσες επιχειρήσεις έκαναν έναρξη κατά την περίοδο 1/1/2008 μέχρι 31/6/2009 και εστιαζόταν σε συγκεκριμένους δείκτες κινδύνου, βάσει της φορολογικής συμπεριφοράς κάθε επιχείρησης.

Στη μαύρη λίστα του υπουργείου μπήκαν - ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διασταύρωσης - με επιβαρυντικά στοιχεία:
*1.392 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Β κατηγορίας και οι οποίες έκαναν έναρξη δραστηριότητας μέσα στο 2008.
*144 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας και οι οποίες έκαναν έναρξη δραστηριότητας μέσα στο 2008.
*708 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Β κατηγορίας και οι οποίες έκαναν έναρξη δραστηριότητας από 1/1/2009 έως 31/6/2009.
*53 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας και οι οποίες έκαναν έναρξη δραστηριότητας από 1/1/2009 έως 31/6/2009.

Τα στοιχεία έχουν ήδη σταλεί για περαιτέρω αξιοποίηση στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.

Καταδίκη δημοσιογράφων για συγκάλυψη δυστυχήματος

Εννέα Κινέζοι δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από δικαστήριο της χώρας, με την κατηγορία της συγκάλυψης ενός δυστυχήματος που σημειώθηκε σε ορυχείο, λίγο καιρό, πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Οι δημοσιογράφοι, στελέχη οκτώ ειδησεογραφικών οργανισμών, έλαβαν χρήματα από τον ιδιοκτήτη του ορυχείου όπου είχε σημειωθεί το δυστύχημα, στην επαρχία Χέμπεϊ, για να μην μεταδώσουν καμιά πληροφορία για την έκρηξη και τα θύματά της.

Το δυστύχημα, που σημειώθηκε την 14η Ιουλίου 2008, είχε στοιχίσει τη ζωή 34 ανθρακωρύχων και είχε συγκαλυφθεί για 85 ημέρες, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει αρνητική δημοσιότητα για την Κίνα εν όψει των Αγώνων, σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα σε εγχώρια ΜΜΕ.

Στους εννιά δημοσιογράφους επιβλήθηκαν ποινές που κυμαίνονται από την φυλάκιση 18 μηνών ως και την κάθειρξη 16 ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, που επικαλείται την κρατική αρχή ελέγχου του Τύπου.

Σε έναν ακόμη δημοσιογράφο, που κρίθηκε ένοχος για δωροληψία, απαγορεύθηκε να εργάζεται στην βιομηχανία των ΜΜΕ, κατά το πρακτορείο.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα για τη συγκάλυψη, κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος 48 κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών της βιομηχανίας των ορυχείων.

Πόσο κοστίζει ένα Portal με τόσα λάθη;

Πόσο κοστίζει ένα Portal με τόσα λάθη;Μόλις 137.986 € κόστισε η ιστοσελίδα του Δήμου Πύργου!!! Μάλλον επειδή είναι σοσιαλιστική!!!


Μετά το DEPARATMENT ....το municiplaity ...O Δήμος Πύργου εμπλουτίζει το αγγλικό λεξιλόγιο και κάνει τη Νομαρχία Ξενοδοχείο!!!

Kαι blog και Facebook o Δήμαρχος Πύργου (Eμείς τον προσφωνούμε με το ονοματεπώνυμο και τον τίτλο του και η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου τον αποκαλεί "ΜΑΚΗ"!!!!!!

Το παραπάνω κείμενο μας το έστειλε το "Πύργος news" και σας το μεταφέρουμε. Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι ο Πάγκαλος έκανε την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Κυβερνήσεως με 1700 ευρώ, ενώ οι εταιρείες του ζητούσανε 170.000 ευρώ !

Αλλάζει την ώρα η Ρωσία σε 5 επαρχίες

Το Μεγάλο Σάββατο, η Ρωσία, κάνει ένα βήμα να φέρει ορισμένες επαρχίες της πιο "κοντά", περιορίζοντας σε 9 από 11 τις διαφορετικές ζώνες ώρας που έχει σήμερα στην επικράτειά της.

Η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου, από το Σάββατο, θα φέρει θεωρητικά πιο κοντά κατά μία ώρα 5 επαρχίες της δύο στην Eυρώπη και τρεις στη Σιβηρία, σε μια προσπάθεια να απλουστεύσει λίγο τα πράγματα.

Σήμερα, υπάρχουν περιοχές που αν διασχίσεις απόσταση 150 χιλιομέτρων πρέπει να αλλάξεις το ρολόι σου κατά μία ώρα και να το αλλάξεις και πάλι επιστρέφοντας.

Αυτό δημιουργεί και γραφειοκρατικά προβλήματα και προκαλεί σύγχυση στους πολίτες και
επιχειρηματίες.

Από την άλλη, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι, καθώς η κατάργηση κάποιων ζωνών ώρας θα φέρνει κατά μία ώρα νωρίτερα το σκοτάδι σε κάποιες περιοχές.

Στην Σαμάρα, που είναι στην επόμενη ζώνη ώρας από τη Μόσχα, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι με την αλλαγή ιδίως το χειμώνα τα παιδιά θα γυρίζουν από το σχολείο βράδι, ενώ θα αυξηθεί και η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Επιπλέον, ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η αλλαγή ώρας, επηρεάζει και τον οργανισμό,αυξάνοντας τα επίπεδα στρες, τα καρδιακά επεισόδια και την αρτηριακή πίεση.

Σε γενικές γραμμές, οι Ρώσοι πολίτες, αντιμετωπίζουν αδιάφορα την αλλαγή, και σε σχετικό ερώτημα αυτό που θα ήθελαν, είναι να τους αφήσει "η κυβέρνηση ήσυχους και να μη χώνει τη μύτη της στις δουλειές τους".

Ακύρωσε τα ρωσικά τανκς ο Βενιζέλος

Η μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα έβαλε άλλαξε το πρόγραμμα προμήθειας των 420 ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (γνωστά ως ΤΟΜΑ), το οποίο είχε αρχικώς αποφασίσει η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τις επαφές που είχε στη Μόσχα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος με το Ρώσο ομόλογό του Α. Σερντιούκοφ.

Το υψηλό κόστος του προγράμματος, περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, κατέστη αρκούντως αποτρεπτικό για την άμεση υλοποίησή του.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το θέμα θα επανεξετασθεί. "εν ευθέτω χρόνω" όπως ενημέρωσε η ελληνική πλευρά στους Ρώσους αξιωματούχους.

Πάντως κατά την επίσκεψη του κ. Βενιζέλου έγινε το πρώτο βήμα για τον επανακαθορισμό των ελληνορωσικών αμυντικών σχέσεων ώστε να προκύψει μια νέα συμφωνία-πλαίσιο που, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει:

-περισσότερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις

-συμπαραγωγές σε ελαφριά όπλα ή πυρομαχικά

-συμφωνίες με εγγυήσεις του Δημοσίου και παραλλήλως με κατάργηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων

-επίλυση ζητημάτων διαλειτουργικότητας μεταξύ των ρωσικών οπλικών συστημάτων και των άλλων συστημάτων που διαθέτουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Επίσης συμφωνήθηκε η μετάβαση Ελλήνων αξιωματικών στη Ρωσία προκειμένου να εκπαιδευτούν σε επιχειρησιακές δοκιμές με πυραύλους S-300.

Νεκροί σε τροχαίο με τρακτέρ πατέρας και γιος

Ηράκλειο Κρήτης

Πατέρας και γιος έχασαν τη ζωή τους, όταν το μικρό τρίκυκλο τρακτέρ που επέβαιναν ανατράπηκε στο χωριό Ξενιάκο του δήμου Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης, χθες το βράδυ.

Το τρακτέρ οδηγούσε ο γιος 59 χρόνων και επέβαινε και ο πατέρας του 81 χρόνων.

Για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε με αποτέλεσμα να τους καταπλακώσει.

Την προανάκριση για το δυστύχημα κάνει το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου

Σκότωσε 57 ανθρώπους από τη ζήλια της

Με την εσχάτη των ποινών καταδικάστηκε σήμερα η 23χρονη, Νασρά Μοχάμαντ αλ Ενεζί, η οποία, στις 15 Αυγούστου 2009, τυφλωμένη από ζήλεια και μίσος για τον πρώην σύζυγό της, έβαλε φωτιά σε μία σκηνή, στην οποία βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά, καλεσμένοι του συζύγου της, που γιόρταζε τον δεύτερο γάμο του.

Η πυρκαγιά είχε προκαλέσει τότε τον θάνατο 57 ανθρώπων. Ο δικαστής την έκρινε ένοχη σε πρώτο βαθμό για «φόνο εκ προμελέτης» και «για εμπρησμό με σκοπό να σκοτώσει».

Αυτή η απόφαση μπορεί να αναθεωρηθεί σε δεύτερο βαθμό, εάν όμως επικυρωθεί, η κατηγορούμενη θα εκτελεστεί διά απαγχονισμού, όπως συνηθίζεται στο Κουβέιτ.

«Η απόφαση του δικαστηρίου είναι πολύ αυστηρή», δήλωσε ο συνήγορος της Ενεζί, Ζαΐντ αλ Χαμπάζ, στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «η καταδίκη της είναι περισσότερο πολιτική παρά ποινική, διότι το δικαστήριο επηρεάστηκε από την κοινή γνώμη, που είχε εξοργιστεί με τη νεαρή γυναίκα».

Έδειρε τους επιθεωρητές για να γλιτώσει τον έλεγχο!

Απίστευτα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης στο πρατήριο βενζίνης AVIN που βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων κοντά στη διασταύρωση με τη λεωφόρο Κατεχάκη και δίπλα στο υπουργείο Περιβάλλοντος. έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ιδιοκτήτης και υπάλληλοι του πρατηρίου όχι μόνον προσπάθησαν να εμποδίσουν το κλιμάκιο ελέγχου της ΔΕΔΑΚ (υπηρεσία για τον έλεγχο των καυσίμων) αλλά στο τέλος, όταν είδαν ότι ερχόταν βαρύ πρόστιμο για σειρά από παρατυπίες που οδηγούσαν στην αποκάλυψη λαθρεμπορίας πετρελαίου, δε δίστασαν να χτυπήσουν τον επικεφαλής του συνεργείου!

Ολα έγιναν το πρωί της Τετάρτης, όταν το συνεργείο της ΔΕΔΑΚ μετέβη στο συγκεκριμένο πρατήριο για έλεγχο.

Η πρώτη και άμεση διαπίστωση ήταν, ότι το πετρέλαιο κίνηση που διέθετε το πρατήριο, ήταν νοθευμένο. Η περιεκτικότητα σε θείο, ήταν 661 ppm αντί 10 ppm που είναι το ανώτατο όριο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου και ενώ όλα έδειχναν ότι υπήρχε σειρά από παρατυπίες, ο ιδιοκτήτης έδωσε εντολή στους υπαλλήλους να κλείσουν την είσοδο του πρατηρίου για το κοινό, δηλώνοντας στο συνεργείο ότι οι δεξαμενές του ήταν άδειες και έπρεπε να ανεφοδιαστεί.

Όταν ο επικεφαλής του συνεργείου προσπάθησε να εμποδίσει τον εφοδιασμό των δεξαμενών από βυτίο που βρισκόταν εκεί, προκειμένου να μην αλλοιωθεί το νοθευμένο περιεχόμενό τους σε πετρέλαιο, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, δεν δίστασε να τον εξυβρίσει και κατόπιν τον χτύπησε!

Στο νοσοκομείο έξι παιδιά από υπερχλωρίωση πισίνας στα Ιωάννινα

Ιωάννινα

Δυσφορία και αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασαν προχθές δεκάδες μικροί κολυμβητές στην πισίνα του Εθνικού Αθλητικού Ναυτικού Κέντρου Ιωαννίνων, όταν από βλάβη στο σύστημα έπεσε περισσότερο χλώριο μέσα στο νερό.

Όταν έγινε αντιληπτό, οι υπάλληλοι έβγαλαν τα παιδιά από την πισίνα, ενώ έξι από αυτά χρειάστηκε να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία τους. Σημειώνεται ότι έχει συμβεί και στο παρελθόν παρόμοια βλάβη και σε άλλο κολυμβητήριο της πόλης.

Ρελάνς Δρούτσα με επίσκεψη στην Άγκυρα

Ως «ρελάνς» του Δημήτρη Δρούτσα στον Χάρη Παμπούκη αποτιμάται η ανακοίνωση της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα (και συγκεκριμένα στις 7 και 8 Απριλίου).

Μία επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία έχει πάντοτε ενδιαφέρον βέβαια, αλλά μετά τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στο Αιγαίο και τις «βόλτες» της τουρκικής κορβέτας, οι οποίες έγιναν αιτία να αναβληθεί η αρχικά προγραμματισμένη για την Μεγάλη Τετάρτη επίσκεψη, το ενδιαφέρον είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Ενδιαφέρον έχει όμως η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου ταξιδιού και όσον αφορά τους συσχετισμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ο κ. Δρούτσας θα μεταβεί στην Αγκυρα μετά από πρόσκληση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά αφού είχε προηγηθεί «θερμό επεισόδιο» με τον Έλληνα υπουργό Επικρατείας, επειδή αυτός συναντήθηκε εν αγνοία του αναπληρωτή ΥΠΕΞ με τον ομόλογό του υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας Εγκέν Μπαγίς στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε για μικρό χρονικό διάστημα και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συζητήθηκαν θέματα τα οποία σχετίζονται με την ενταξιακή προοπτική της γειτονικής χώρας, αλλά άπτονται της εξωτερικής πολιτικής (όπως π.χ. το Κυπριακό).

Οι τούρκοι προτείνουν μείωση εξοπλισμών

Σύμμαχο βρήκε η Ελλάδα στο πρόσωπο του τούρκου υπουργού Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς. Ο υπεύθυνος από την πλευρά της Τουρκίας για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Άγκυρας με την ΕΕ κατηγόρησε Γαλλία και Γερμανία ότι επιδιώκουν να πουλήσουν όπλα στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα πιέζουν τη χώρα μας να κάνει δραστικές περικοπές των δημοσίων δαπανών της, λόγω του μεγάλου χρέους της.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο τούρκος υπουργός, «ένας από τους λόγους της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι η προσπάθειά της να συναγωνιστεί την Τουρκία στις αμυντικές δαπάνες».

Πρόσθεσε δε, στην συνέχεια: «Ακόμα και αυτές οι χώρες που προσπαθούν να βοηθήσουν την Ελλάδα, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, προσφέρονται να της πουλήσουν νέο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα άρματα μάχης, ούτε πυραύλους ούτε υποβρύχια ούτε μαχητικά αεροσκάφη. Ούτε και η Τουρκία χρειάζεται. Είναι ώρα να περικόψουμε τις αμυντικές δαπάνες σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ούτε η μία ούτε η άλλη χρειάζονται ούτε γερμανικά ούτε γαλλικά υποβρύχια».

Δεν ξέρουμε πόση δόση ειλικρίνειας έχουν αυτές οι δηλώσεις του τούρκου υπουργού για να ξεπεραστεί η «οικονομική καταστροφή» και να μειωθεί η περιφερειακή ένταση, δεδομένης μάλιστα της πρόσφατης ... κρουαζιέρας της τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο.

Για αυτό και έλληνας αξιωματούχος του υπεξ σχολίασε ότι «είναι καλό να έχουμε θετική ρητορική, αλλά χρειάζεται να ακολουθεί και θετική δράση» στην αμερικανική εφημερίδα «International Herald Tribune», όπου φιλοξενήθηκαν και οι δηλώσεις Μπαγίς.

Πάντως, γεγονός είναι ότι τα λεγόμενα αυτά του τούρκου υπουργού με τις ευθείες βολές στους ευρωπαίους εταίρους μας κρύβουν αρκετές δόσεις αλήθειας, την οποία κανένας έλληνας επίσημος δεν τολμά να εκστομίσει...

Και ο Νίκος Παπανδρέου στη Πολιτική;

Και με τη βούλα του ΙΣΤΑΜΕ θα μπορεί πλέον να συμμετέχει ο Νίκος Παπανδρέου σε ταξίδια των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στο εξωτερικό, όπως συνόδευσε πρόσφατα τη Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Παμπούκη στο Άμπου Ντάμπι.

Κι αυτό γιατί στη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, ο Νίκος Παπανδρέου ορίζεται με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου αντιπρόεδρος του «Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών

Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου» (όπως είναι ο πλήρης τίτλος του ΙΣΤΑΜΕ). Πρόεδρος ορίσθηκε ο βουλευτής και Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, στη θέση του επιχειρηματία Απόστολου Μπαράτση.

Αποχωρούν επίσης από το Δ.Σ. ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Κώστας Θέος, ο πρώην πρόεδρος Νίκος Κοτζιάς που παρέμενε ως απλό μέλος, η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά και ο βουλευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος ο οποίος ζήτησε να μην τοποθετηθεί εκ νέου. Γενική διευθύντρια του ΙΣΤΑΜΕ αναλαμβάνει η στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου, δικηγόρος Λένα Κουτσιμπού.

Στόχος τα 30 νομοσχέδια μέχρι τον Δεκέμβριο

Ο κ. Παπανδρέου έχει στόχο της κυβέρνησης την ψήφιση ως το τέλος του 2010 περίπου 30 νομοσχεδίων! Μάλιστα, για το λόγο αυτό στη συνεδρίαση εκλήθη ο γραμματέας της Κ.Ο.Χ. Παπουτσής και ζητήθηκε η γνώμη του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι εφικτό αυτές οι νομοθετικές πρωτοβουλίες να έχουν τη μορφή «πολυνομοσχεδίων», που να περιέχουν περισσότερες της μίας.

Στόχος του κ. Παπανδρέου είναι ως τον Ιούνιο και τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. να έχουν μετατραπεί σε νόμους του κράτους το φορολογικό νομοσχέδιο, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, το ΕΣΠΑ και ο αναπτυξιακός νόμος, το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων και ο «Καλλικράτης», αλλά και να έχουν ολοκληρωθεί οι προωθούμενες συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου.

Tα πράγματα παραμένουν δύσκολα με το spread

Να περιοριστεί το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών στις 200 μονάδες βάσης ως το τέλος του χρόνου, θέλει ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρος Χριστοδούλου, aλλά τα πράγματα παραμένουν ιδιαίτερα δύσκολα Πάνω από τις 340 μονάδες βάσης, έχουν εκτιναχθεί τα spreads των ελληνικών 10ετών ομολόγων και συγκεκριμένα στις 343,8 μονάδες σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση για την περεταίρω πορεία του δανεισμού.

Οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η εκτίναξη των spread αφορά στην ανακοίνωση πριν από μερικές ώρες στο πρακτορείο Reuters ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου σε δολάρια στις διεθνείς αγορές στο χρονικό διάστημα από τα τέλη Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου.

"Θα πραγματοποιηθεί roadshow, σχεδιάζουμε να εκδόσουμε ομόλογο σε δολάρια μέχρι τα τέλη Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου", δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρησης Δημόσιου Χρέους Π.Χριστοδούλου στο πρακτορείο, χωρίς όμως να προχωρήσει σε λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος της έκδοσης.

Σε άλλη συνέντευξή του στο Bloomberg ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ ανέφερε ότι οι δανειακές ανάγκες του Απριλίου είναι καλυμμένες, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αντλήσει 11,6 δισ. ευρώ έως τα τέλη Μαΐου.

Μετά το Πάσχα οι νέες τιμές στα φάρμακα

Νέο τρόπο τιμολόγησης αποκτούν με αγορανομική διάταξη 6.500 φάρμακα, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών και Φαρμάκων για την έκδοση του νέου δελτίου τιμών.

Ο νέος τρόπος τιμολόγησης περιλαμβάνει νέο σύστημα κοστολόγησης, επαναφορά της λίστας και ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Πλέον, η τιμολόγηση θα γίνεται με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές στις χώρες της Ε.Ε., ενώ θα επανεξετάζεται 3 φορές τον χρόνο.

Από την ρύθμιση, που τίθεται σε ισχύ από την Μεγάλη Παρασκευή, εκτιμάται πως θα μειωθεί η τιμή 6.500 σκευασμάτων κατά 25% εντός του έτους και θα μειωθούν οι σχετικές δαπάνες κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα το Συμβούλιο του ΔΝΤ

Το απόγευμα σήμερα θα συζητήσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας.

Το Συμβούλιο προχώρησε στη δημοσιοποίηση της συνάντησης, επειδή υπάρχουν προσδοκίες στην Ελλάδα, διευκρίνισε ωστόσο ότι στη συνάντηση δεν θα ληφθούν αποφάσεις και δεν θα γίνουν ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega από τη Ν. Υόρκη, στο Συμβούλιο θα προεδρεύσει ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος ανέβαλε το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή. Ο πρόεδρος του ΔΝΤ με δηλώσεις του επισήμανε ότι ο διεθνής οικονομικός οργανισμός δεν μπορεί να δεχθεί αίτημα δανειοδότησης από την ΕΕ και ότι αυτό πρέπει να το κάνει η χώρα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Ο κ. Καν είπε επίσης ότι η ΟΝΕ έχει κενά από την ίδρυσή της και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί να χρεοκοπήσει γιατί θα υπάρξουν συνέπειες και σε άλλες χώρες της Ένωσης. Την ίδια ώρα, αξιωματούχος του ΔΝΤ, επισήμανε ότι οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ σε διεθνή δίκτυα κάνουν κακό και ότι συνάδελφοί του, άλλων χωρών που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, προτιμούν να σιωπούν.

Η Κομισιόν από την πλευρά της διαμηνύει ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα, συμπληρώνει ωστόσο ότι οι ελληνικές προσπάθειες, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ θα συμβάλλουν σταδιακά στο να πεισθούν οι αγορές, αλλά κανείς δεν περιμένει να γίνει αυτό σε μια μέρα». Στην Αθήνα, προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο προκαλεί το νέο ράλι του spread, ενώ ο υπουργός Οικονομικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα δεν θα απευθυνθεί στο ΔΝΤ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπες επίσης ότι «απαιτείται απ\' όλα τα κόμματα υπεύθυνη στάση στο θέμα του δανεισμού και ότι μια τόσο σοβαρή συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται με ελαφρότητα».

Την ίδια ώρα έγιναν και νέες αλλαγές στο φορολογικό, ενώ στο θέμα των τεκμηρίων υπήρξε μια σύγκληση με τη Νέα Δημοκρατία για τους συνταξιούχους και για μεγαλύτερες ελαφρύνσεις φόρου στους ασθενέστερους.