Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΗΣ "ΗΛΕΙΑΣ" ΣΤΗ Ν. Δ. ... ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ , ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ , ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ... ;

Κι ενώ στη Νέα Δημοκρατία γίνεται της... "Ηλείας του 2007", με "φωτιές", "εμπρησμούς" και όλα τα σχετικά.... (ναι, ναι.. υπάρχει ΘΕΟΣ !) .

Ενώ όλη η Ελλάδα περιμένει πως και πως τον "ακατονόμαστο" , "κουρασμένο" και "ανεκδιήγητο" να μιλήσει επιτέλους για όλα....


Το "κάθαρμα της Ευρώπης", όπως λέμε "Ο Λέων της Αμφιπόλεως", "Το Μουσείο του Λούβρου" κτλ. - αποκτά δηλαδή πλέον "ιστορική" αξία για τη χώρα ως το κατεξοχήν "αξιοπερίεργο αξιοθέατο" στα Εξωτερικά!!!- δεν ανοίγει το στόμα του με τίποτα... Με τίποτα όμως !!!

ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ......





...ΣΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΟΡΕΞΗ... !


πηγή : Περιοδικό

από : http://periothiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_9747.html

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΚΙ ΑΡΠΑΧΤΗΣ...

Περίπτωση πρώτη

Ασφαλισμένη με Αλτσχάϊμερ στην ηλικία των εβδομήντα ετών επισκέπτεται Ψυχίατρο στο ΙΚΑ Δράμας για να της γράψει φυσιοθεραπείες σε εξειδικευμένη κλινική της πόλης… Η απάντηση του γιατρού, με αρκετή δόση ειρωνείας :

-         «..τι να τις κάνεις τις θεραπείες κυρία μου ; στην κατάστασή σου μη μας ταλαιπωρείς.. άστο, να πάει όπως έλθει..» !

Ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια στο γαϊδούρι αυτό που νομίζει ότι σπούδασε ιατρική !

Περίπτωση δεύτερη

Ελεγκτές του ΙΚΑ Δράμας πρέπει να παρουσιάζονται στο γραφείο τους στην απογευματινή βάρδια από τις 16:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα για να εξυπηρετούν τους ασθενείς που επισκέπτονται τους γιατρούς. Ο απογευματινός Ελεγκτής παρουσιάζεται στο γραφείο του από τις 16:00 μέχρι τις 16:30 κάθε μέρα.. Για μισή ώρα κι «..όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδεν..» ! Μετά τις 16:30 φεύγουν ατάραχοι και γρήγορα για να προλάβουν να ανοίξουν τα εξωτερικά τους ιατρεία.. . Και για μιάμιση ώρα εργασίας στο ιδιωτικό τους ιατρείο πληρώνονται, χρόνια τώρα, κανονικά από τα χρήματα του Έλληνα «μ..κα» φορολογούμενου πολίτη.

Περίπτωση Τρίτη

Αρκετοί γιατροί του ΙΚΑ Δράμας παραιτούνται από τον ασφαλιστικό οργανισμό, αφού πρώτα έχουνε χτίσει «κλινικές» και «πολυκλινικές» εκατομμυρίων ευρώ. Το ερώτημα ; Πόθεν Έσχες ; Με ένα μισθό και αδήλωτα εισοδήματα από τα εξωτερικά ιατρεία ; Είναι ή δεν είναι αυτό «νομιμοποίηση μαύρου χρήματος» από παράνομες δραστηριότητες ; Ήτοι, «ξέπλυμα» χρήματος !

Αυτό δεν είναι «πράσινη ανάπτυξη».. αυτό λέγεται «μαύρη ανάπτυξη πλυντηρίου» με χρήμα καταραμένο.. ! Αυτό έχει ανάγκη η Δράμα για να αναπτυχθεί ;

ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ. Το «κρυφό» σχέδιο του Γιώργου…

Σύμφωνα με αποκλειστικά πολιτικές πληροφορίες μας «off the record», στελέχη της Ν.Δ. μιλούν για επικείμενο καταποντισμό του κόμματος στις Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου. Οι εκτιμήσεις μιλούν για ένα σκορ 10-3 ή και 11-2 συνυπολογίζοντας και την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με βάση, όμως, νεότερες πληροφορίες από γκάλοπ στην περιφέρεια Πελοποννήσου ο εκλεκτός του Σαμαρά φέρεται να έχει να διανύσει μια απόσταση περί τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες από τον Πέτρο Τατούλη. Έτσι, το πλέον ρεαλιστικό σενάριο μιλά για τελικό σκορ 11-2 (ή και ακόμα χειρότερα !).

Μιλάνε για ήττα του κόμματος ακόμα χειρότερη και από αυτή του Καραμανλή που έπιασε ιστορικό χαμηλό, χαμηλότερο και από αυτό του Γεωργίου Ράλλη όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στα φόρτε του…

Με δεδομένη, μάλιστα, τη δυσχερή θέση που βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ν.Δ. απέναντι στα σκάνδαλα και τον ίδιο τον Καραμανλή, όπου ο «ιδιοκτήτης» εκβιάζει τον «ενοικιαστή» για άνευ όρων στήριξη και κάλυψη, η κατραπακιά στο σβέρκο του Σαμαρά αναμένεται να ακουστεί από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη.. Στην τελευταία προετοιμάζονται από τώρα να γιορτάσουν τη βαριά ήττα Σαμαρά, εκτός από τους Πασόκους, μα ποιοι άλλοι (;) και το Μητσοτακαίϊκο .

Προβλέπουμε σύντομα στην «πολυκατοικία» “ιδιοκτησίας Καραμανλή” να έχουμε «εξώσεις» , «αγωγές» και «εξώδικα»… Σε αυτή την περίπτωση, τα ευκόλως εννοούμενα… πάει περίπατο και η «στήριξη» Σαμαρά στο Κοινοβούλιο προς το «Κάθαρμα» , όπως τον αποκαλούν οι Ευρωπαίοι – δεν το λέμε εμείς… !

Μπορούμε, έτσι, να πούμε ότι υπάρχει ένα «κρυφό» σχέδιο του Γιώργου, με αιχμή τις εκλογές, που διαλύει τη συνοχή και την πολιτική ομερτά για κάλυψη, από πλευράς Ν.Δ., του «επικίνδυνου» πρώην πρωθυπουργού και συγκάλυψη των σκανδάλων του..

Τα γουνάκια έρχονται οσονούπω.. ! και δεν τα ράβουν οι «αμερικανοί».. τα ράβει η ίδια η Ν. Δ. …

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ . ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ «ΕΤΡΕΧΕ» ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ… !

ΤΟ «ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ» ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ…

-         «…το χέρι μου το κόβω απ’ τη ρίζα, τον Μαργαρίτη όμως, δεν τον ψηφίζω…»!

Όχι, τη φράση αυτή δεν την ακούσαμε από ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ αλλά, από στέλεχος της Ν.Δ. και μάλιστα υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό του «αντάρτη» νομάρχη.

Η εκλογική πραγματικότητα αυτή τη στιγμή, όπως έχει έως τώρα διαμορφωθεί από την «αναποφασιστικότητα» του ΠΑΣΟΚ να μην δώσει τελικά την Στήριξη σε κανέναν, ευνοεί κατά κόρον τον συνδυασμό του γηραιού πολιτικού. Όποιος κι αν είναι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ που θα περάσει στο β γύρο, αν ο νομάρχης τελικώς καταφέρει να βρεθεί αντιμέτωπός του, πράγμα πολύ πιθανόν τότε, η στάση των κ. Μαργαρίτη και ενός εκ των δύο του ΠΑΣΟΚ (Χαρακίδη και Σούτου) θα κρίνουν και το αποτέλεσμα. Σιγά το πράγμα, θα μου πείτε…

Δεν είναι, όμως, τόσο εύκολα τα δεδομένα.. Εξ’ ου και λέγαμε από καιρό για την «αναγκαιότητα» να Στηρίξει το ΠΑΣΟΚ ευθέως και απροκάλυπτα κάποιον υποψήφιο (από την περίφημη εκείνη Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων.. τη θυμάστε ;).. Υποψήφιο που σε καμία περίπτωση δεν έχει δοκιμασθεί στην πολιτική και δεν έχει αποτύχει στο παρελθόν.. Υποψήφιο που δεν έχει εμπλακεί το όνομά του σε διάφορα σενάρια ηθικών διλημμάτων..

Κι ενώ το κυβερνών κόμμα είχε τη μοναδική ευκαιρία, ύστερα από είκοσι χρόνια, να διεκδικήσει το Δήμο Δράμας, με δεδομένο ότι η Ν.Δ. κατεβαίνει διασπασμένη, αποδείχθηκε «κατώτερο» των περιστάσεων και «δέσμιο» των τοπικών του εμμονών και αντιλήψεων.. Δεν είναι, λοιπόν, παράλογη η αντίληψή μας ότι το ΠΑΣΟΚ, τελικά με τη στάση του στο Δήμο Δράμας, ΣΤΗΡΙΖΕΙ, εμμέσως πλην σαφώς, τον αντάρτη νομάρχη της Ν.Δ. για το Δήμο..

Διότι, ποιος δεν θα πίστευε την ειλικρίνεια του υποψήφιου αυτού δημοτικού συμβούλου, του οποίου τη φράση μεταφέραμε, σε ενδεχόμενο στο β γύρο να είναι ο νυν Δήμαρχος κ. Μαργαρίτης με τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, ότι οι υποστηρικτές του νομάρχη δεν θα πριμοδοτούσαν απροκάλυπτα μια νέα αρχή για  το Δήμο Δράμας ; Έστω και του ΠΑΣΟΚ…

Έτσι, όμως, που τα κάνατε κύριοι Αθηναίοι του ΠΑΣΟΚ, υποκύπτοντας σε κάθε είδους «εκβιασμούς», «αναστολές» και «ψέματα» των τοπικών σας βουλευτών, υπουργών, παραγόντων και παρατρεχάμενων, που είστε βαθιά νυχτωμένοι με το αίσθημα του Δραμινού πολίτη, ετοιμαστείτε να λουστείτε μια Δημαρχία «Ευμοιρίδη» στα ογδόντα του έτη…

Αυτό, η ηλικία του πιθανολογούμενου Δημάρχου, θα είναι και το πιο «ατιμωτικό» και «υποτιμητικό» για Εσάς και για Εμάς… !