Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..

MC-DONALD’S, COCA-COLA, TEXACO, και χίλιες ακόμα Αμερικανικές επιχειρήσεις – ΒΔΕΛΛΕΣ στα πλευρά της Ε. Ε. .


Δεν είναι μια ακόμα αντιαμερικανική ή κομμουνιστική προπαγάνδα αυτή.. Είναι η αλήθεια για το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα σε όλη την Ευρώπη με τις αμερικανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο έδαφός της.

Κάθε πολυεθνική αμερικανική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, σχεδόν από ιδρύσεως των παραρτημάτων τους, αποστέλλει το είκοσι (20%) περίπου τοις εκατό του τζίρου, (σημ. επί του τζίρου, όχι των κερδών), στη μητρική πολυεθνική στην Αμερική. Μια τέτοια πρακτική είναι πασιφανές ότι λειτουργεί σα βδέλλα σε κάθε χώρα που οι επιχειρήσεις αυτές δραστηριοποιούνται.

Η πολιτική αυτή, που μπορεί να παρομοιαστεί μόνο με την εξαγωγή συναλλάγματος που κάνουν οι κατά τόπους οικονομικοί μετανάστες προς τις χώρες τους, λέγεται «συσσώρευση κεφαλαίων» και αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα των ασθενών και ασθενέστερων οικονομιών στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και πρωτίστως της ελληνικής. Η εξαγωγή αυτή επιβαρύνει σημαντικά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και εξωτερικού εμπορίου.

Με λίγα λόγια, οι αμερικανικές εταιρείες που λειτουργούν όπως ο Μέγας Νταβατζής του Σύμπαντος, είναι περισσότερο παράσιτα στο σώμα του ξενιστή παρά προσφέρουν στις κοινωνίες που δραστηριοποιούνται. Έτσι να γνωρίζετε ότι για κάθε ένα (1) ευρώ που αγοράζετε προϊόντα από αμιγώς αμερικανική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη χώρα, τα είκοσι (20) λεπτά πηγαίνουν αυτομάτως στην Αμερική.


Κάπως έτσι η Αμερική χρηματοδοτεί τους πολέμους της στη Μέση Ανατολή και τροφοδοτεί τον τρόμο και την τρομοκρατία προκειμένου να "βάζει χέρι" στα κοιτάσματα πετρελαίου και να διαφεντεύει την ενεργειακή πολιτική του πλανήτη.

ΠΩΣ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ "ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ" ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΚΤΗΡΙΟ "Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ" ! ! !


ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΣΠΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ… ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΦΕΞΗΣ ΚΤΗΡΙΟ "Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ"...


Το γνωστό από τις ανταλλαγές του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου Ολυμπιακό ακίνητο αποτελεί τους τελευταίους μήνες χώρος βανδαλισμών και «υποδοχής» κάθε λογής ανθρώπων.

Μετά την ανάκληση των ανταλλαγών του Ελληνικού Δημοσίου με τη Μονή αφού, προηγουμένως είχε ξεσπάσει το γνωστό μας σκάνδαλο, η Κυπριακή εταιρεία στην οποία η Μονή είχε μεταβιβάσει το ακίνητο, έναντι του ποσού των 40 εκ. ευρώ, απέσυρε τους υπαλλήλους φύλαξης του χώρου και το επέστρεψε στο ελληνικό κράτος.
Αποτέλεσμα αυτού, ως ήταν αναμενόμενο στην ελληνική πραγματικότητα, το κτήριο παραμένει αφύλακτο από το Δημόσιο κι έτσι οι βάνδαλοι άδραξαν την ευκαιρία. Ο χώρος λεηλατήθηκε κυριολεκτικά και οι ζημιές που υπέστη είναι ανυπολόγιστες . Σημειωτέον, ο χώρος προοριζόταν για τη στέγαση του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο στεγάζεται σήμερα σε δύο κτήρια στην Πειραιώς και τη Σταδίου, πριν ακόμα αυτό γίνει αντικείμενο ανταλλαγών.
Το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού αδυνατεί να διαφυλάξει το χώρο με αποτέλεσμα να απειλούν οι κάτοικοι ότι θα αναλάβουν οι ίδιοι τους δράση.

Για πολλοστή φορά οι ζημιές του Δημοσίου από το συγκεκριμένο ακίνητο είναι τεράστιες.. Γι’ αυτό θα προτείναμε να μετονομαστεί, τιμητικά, σε ΚΤΗΡΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ! ! !

..."666"...

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ…
(Με χορηγό το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής .)


Έξι (6) δισεκατομμύρια ευρώ χρωστάνε τα ελληνικά νοσηλευτικά ιδρύματα ή άλλως τα νοσοκομεία της χώρας στους προμηθευτές τους. Φαρμακοβιομηχανίες, προμηθευτές αναλώσιμων υλικών, προμήθειες σίτισης και άλλους πολλούς..

Έξι (6) δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι είναι κάθε χρόνο η συνταγογράφηση των φαρμάκων που οφείλονται στην «πολυφαρμακία» και τις «ύποπτες» συναλλαγές, με σκοπό τον πλουτισμό, μεταξύ γιατρών και φαρμακοβιομηχανιών . Απλά την «μαύρη» τρύπα της συνταγογράφησης σε βάρος των ταμείων και των ασφαλισμένων .

Έξι (6) δισεκατομμύρια ευρώ οφείλει το ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ από εισφορές που εισπράττει υπέρ τρίτων ο ασφαλιστικός οργανισμός. Ο ΟΑΕΔ, μη διαθέτοντας εισπρακτικό σύστημα, έχει «αναθέσει» από ιδρύσεως το έργο αυτό στους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Το χρυσό λοιπόν «666», που αφορά χρέη δεκαοχτώ (18) δις ευρώ, απονέμεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, ως τον Πρωταθλητή της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος διαχρονικά..
Αυτά τα ποσά, όμως, είναι αστεία εν συγκρίσει με τη διαχρονική λεηλασία που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία από το Ελληνικό Κράτος, τον Μεγάλο Νταβατζή όπως θα έλεγε κι ένας πρώην Πρωθυπουργός της χώρας.
Ενώ το Ελληνικό Κράτος από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 διαχειρίζεται κι εκμεταλλεύεται, σχεδόν άτοκα και, πάντα σε βάρος των ασφαλισμένων τα χρήματά τους.. Δυστυχώς, τη λυπητερή καλείται πάλι να την πληρώσουν οι αδύναμοι, οι φτωχοί και η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

ΕΡΩΤΗΜΑ :

Αν μετατρέψουμε τα ασφαλιστικά μας ταμεία σε «Τράπεζες» των ασφαλισμένων, δεν δικαιούνται τα είκοσι οχτώ δις ευρώ του πακέτου ενισχύσεως των τραπεζών ; (?)..