Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Χανιά: Έβαλαν τα ναρκωτικά σε 29 σπιρτόκουτα

Ένας 24χρονος Μαροκινός και ένας 30χρονος Αλγερινός συνελήφθησαν στα Χανιά, μετά από παρακολούθηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα σπιρτόκουτα, με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους δεκαέξι γραμμαρίων. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι που έμεναν, βρέθηκαν:

Μυστήριο με άγριο έγκλημα 73χρονης γριούλας στην Ορεινή Ναυπακτία

Η ηλικιωμένη βρέθηκε σε αποθήκη του σπιτιού της στον Πλάτανο, δεμένη στα χέρια και τα πόδια, ενώ ήταν φιμωμένη στο στόμα και στα μάτια με κολλητική ταινία!


Από τις αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της οφείλεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σε ασφυξία. Οι άγνωστοι δράστες, από τις μέχρι στιγμής έρευνες, διαπιστώθηκε ότι αφαίρεσαν χρυσαφικά και άγνωστο χρηματικό ποσό.

Στο χώρο που βρέθηκε η 73χρονη, καθώς και στο σπίτι της πραγματοποιούνται έρευνες, ενώ αναμένεται να γίνει και νεκροψία για τη διαπίστωση των ακριβών αιτιών θανάτου.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου.

Ανεστάλη η αποχή των κρατουμένων απο το συσσίτιο

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Μετά τη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων για εξάλειψη των πειθαρχικών ποινών τους, ανεστάλη η αποχή των κρατουμένων από το συσσίτιο, όπως και η απεργία πείνας, , σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της Ποινικής Δίκης, με την οποία δίνεται χάρη στις πειθαρχικές ποινές των κρατουμένων. Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει την εφάπαξ διαγραφή των πειθαρχικών ποινών που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα στους κρατούμενους. Μέχρι δηλαδή την ψήφιση του νόμου και τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όλες οι πειθαρχικές ποινές διαγράφονται και παράλληλα δεν θα λαμβάνονται υπ' όψιν για τη χορήγηση των αδειών, την εφαρμογή του θεσμού τής υπό όρους απόλυσης, καθώς και τη χορήγηση άλλων ευεργετικών μέτρων.

Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα αυτή την εβδομάδα

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το εορταστικό ωράριο για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Διαβάστε αναλυτικά τις ώρες λειτουργίας.


Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής , Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, σε συνεννόηση με τους εμπορικούς συλλόγους - μέη της του λεκανοπεδίου Αττικής συντονίζοντας τις προτάσεις τους, ανακοίνωσε προς το καταναλωτικό κοινό ότι, θα μπορεί να εξυπηρετηθεί τις ημέρες των εορτών ως ακολούθως :

Κατάθεση για τον ξυλοδαρμό έδωσε ο Χατζηδάκης

Την πρώτη κατάθεση για την επίθεση εις βάρος του την Τετάρτη έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega ο βουλευτής δήλωσε ότι δεν αναγνώρισε και δεν συγκράτησε τα χαρακτηριστικά κάποιου από αυτούς που του επιτέθηκαν. Περιέγραψε ωστόσο το περιστατικό όπως το έζησε.

Οι άνδρες της ασφάλειας – σύμφωνα με το Mega με την υπόθεση ασχολούνται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. - παίρνουν κατάθεση από τον συνοδό του κ. Χατζηδάκη ενώ πολλές ελπίδες για τον εντοπισμό των δραστών επαφίενται στα βίντεο από το περιστατικό που έκαναν το γύρο του Διαδικτύου.

Η αστυνομία προσπαθεί επίσης να εντοπίσει αυτόπτες μάρτυρες που θα οδηγήσουν σε νέα στοιχεία.

Την ίδια στιγμή στα “ψιλά” περνάει ο άγριος ξυλοδαρμός μιας διαδηλώτριας της Ελένης Μπόμπουρα την ίδια ημέρα της απεργίας. Η γυναίκα καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άνδρα των ΜΑΤ μέσα στην πορεία.
newsit

Στο στόχαστρο του Μητροπολίτη Άνθιμου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος !

Το κήρυγμα της Κυριακής χρησιμοποίησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για να κατακρίνει τη συναυλία που έγινε στον Άγιο Παντελεήμονα.

Όπως είπε ένας ορθόδοξος ναός δεν είναι μέρος για να διοργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις, γιατί ο σκοπός του δεν είναι αυτός, κάτι προφανώς που δεν ισχύει για τον εαυτό του
Είπε ότι η συναυλία ήταν “χρήσιμη” ωστόσο αμφισβήτησε κατά πόσο επιτυγχάνεται έτσι “συμφιλίωση”.

Πάλι στα πλαίσια του κυριακάτικου κηρύγματος στους πιστούς ο Άνθιμος δήλωσε ότι παρά τη διαφωνία δεν είχε μιλήσει νωρίτερα. Δεν μπορούσε να το κάνει όπως είπε γιατί ήταν παρόντες τη συναυλία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Έτσι επέλεξε να κρατήσει το θέμα “χαμηλά”, μέχρι σήμερα βέβαια όταν και το “ξανασήκωσε”.

Σημειώνεται ότι η συναυλία στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών έγινε με πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Δεν "έμαθε" κατά πως φαίνεται από τη σφαλιάρα που του έριξαν οι Θεσσαλονικείς στην κόντρα του με τον Μπουτάρη...

Συντριβή αεροσκάφους στην Ελβετία

Αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο διάσημο χειμερινό θέρετρο των κροίσων, στο Σαιν Μόριτς  περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Βέρνης.

 


Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος έχει τυλιχθεί στις φλόγες και στην περιοχή έχουν σπεύσει όλα τα διαθέσιμα σωστικά μέσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 2 άτομα επέβαιναν στο μικρό τζετ που προσπάθησε ανεπιτυχώς να προσγειωθεί σε κοντινό αεροδρόμιο.

Έκλεψαν σουβλάκια, κρέας και μια τηλεόραση...

Κλοπή ...πείνας θα χαρακτήριζε κάποιος το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα.


Άγνωστοι μπήκαν σε φαστ φουντ στην οδό Ακρωτηρίου της Πάτρας, όχι για να αδειάσουν το ταμείο, αλλά για να πάρουν τα τρόφιμα. Όπως γράφει το www.dete.gr, οι διαρρήκτες άρπαξαν 150 σουβλάκια, 70 κιλά κρέας από το ψυγείο, αλλά και μία τηλεόραση.

Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση άλλαξε και τους "στόχους" των διαρρηκτών...

Παρέλυσε η μισή Ευρώπη απο τον χιονιά

Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες έχει προκαλέσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Χιλιάδες ταξιδιώτες των Χριστουγέννων έμειναν εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια καθώς πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν. Στη Βρετανία, το οδικό δίκτυο της χώρας έχει παγώσει ενώ χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. Η εταιρία οδικής βοήθειας της Βρετανίας δέχθηκε περισσότερες απο 16.000 κλήσεις.

Το κέντρο του Λονδίνου είναι κατάλευκο ενώ λίμνες και πάρκα έχουν παγώσει.
Κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και τσουχτερό κρύο σαρώνει τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.

Στο Βέλγιο περίπου 1.500 επιβάτες παρέμεναν μπλοκαρισμένοι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το απόγευμα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ενώ τα αεροδρόμια του Σαρλερουά (κέντρο) και τη Λιέγης (ανατολικά ) έκλεισαν και το χιόνι κάνει δύσκολη την κίνηση στους δρόμους.  Ο βέλγος υφυπουργός Μεταφορών, Ετιέν Σουπέ, δήλωσε το απόγευμα ότι οι πτήσεις θα επιτραπούν το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα, αν χρειαστεί, για να αναχωρήσουν οι επιβάτες που έχουν μπλοκαριστεί. Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, από ή προς το Λονδίνο ή από την Φραγκφούρτη, αλλά επίσης και από τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Μαδρίτη, το Βερολίνο, τη Γενεύη, τη Λυών και την Τουλούζη.

Aυτοκτόνησε 20χρονος στην Ηλεία

Νεκρός μέσα στο συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων του θείου του στο χωριό Μπόρσι Ηλείας, βρέθηκε το πρωί από συγγενικά του πρόσωπα 20χρoνος φοιτητής.

 


Ο 20χρονος αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της πράξης του.
 
Ο άτυχος νέος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Μπόρσι αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας, όπου φίλοι και γνωστοί είναι συντετριμμένοι από τον ξαφνικό χαμό του.
 
Όπως έγινε γνωστό πριν από ένα χρόνο είχε επιτύχει στη σχολή Ικάρων αλλά μετά από λίγο χρονικό διάστημα έφυγε από τη σχολή κι έδωσε νέες εξετάσεις και πέρασε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
 
Συγγενείς του ανέφεραν ότι λίγες ώρες πριν την αυτοκτονία βρέθηκε με τους φίλους και τους συγγενείς του αλλά κανείς δεν κατάλαβε ότι κάτι τον απασχολούσε.

Σύλληψη συνταγματάρχη για εκβιασμό του αρχηγού ΓΕΣ!

Συνελήφθη και κρατείται πρώην συνταγματάρχης με την κατηγορία του εκβιασμού του αρχηγού του ΓΕΣ μέσω blog.

Ο απόστρατος αξιωματικός – που είχε και πολιτική δράση συμμετέχοντας σε φιλοβασιλικό κόμμα - κατηγορείται ότι ανέβαζε συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια για την κόρη του αρχηγού του ΓΕΣ με στόχο τον εκβιασμό. Μαζί του συνελήφθη και 45χρονη γυναίκα ενώ αναζητείται και τρίτο άτομο που έχει σχέση με την υπόθεση.

Ο αρχηγός ΓΕΣ είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καθώς δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που του ζητούσε χρήματα ώστε να σταματήσουν οι αναρτήσεις.

Αναστάτωση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για το φυλλάδιο «Προς το Λαό» με σαφέστατες κατηγορίες κατά των πολιτικών

Την ενόχληση ακόμα και του Αρχιεπισκόπου έχει προκαλέσει εξ αιτίας των όσων γράφονται για την οικονομική κρίση στο φυλλάδιο «Προς το Λαό» που από σήμερα μοιράζεται στους ναούς.

 


''Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας'', αναφέρεται και σε άλλο σημείο του τετρασέλιδου φυλλαδίου επισημαίνεται: ''Είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας... Τα μέτρα αυτά τα απαιτούν οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων-δανειστών μας.... Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια''.
 

"Τη σκότωσα γιατί με απατούσε"

94χρονος -αδελφός του στρατηγού Γρυλλάκη- σκότωσε την 90χρονη γυναίκα του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει! Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Οικογενειακή τραγωδία στου Ζωγράφου τα ξημερώματα της Κυριακής. Ένας 94χρονος άνδρας, αδελφός του στρατηγού Γρυλλάκη,  πυροβόλησε και σκότωσε την 90χρονη σύζυγό του μετά από καυγά. Μετά το αποτρόπαιο έγκλημά του ο άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει με το ίδιο όπλο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Η αστυνομία μετέβη στο σπίτι της οδού Αναστασάκη όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία και σε έλεγχο των ανδρών βρήκαν ένα σημείωμα που έγραφε "τη σκότωσα γιατί με απατούσε". Βρήκαν επίσης μία καραμπίνα και ένα πιστόλι. Ακόμη ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να βρουν ποιο όπλο ήταν αυτό του εγκλήματος.

Ισραήλ: Μαρτυρίες πρώην στρατιωτών στα κατεχόμενα παλαιστιν. εδάφη καταγγέλλουν συνωμοσία στρατού - εβραίων εποίκων

“Σπάζοντας τη σιωπή” είναι ο τίτλος βιβλίου που περιέχει μαρτυρίες Ισραηλινών, πρώην στρατιωτών και το οποίο καταγγέλλει τη συνωμοσία μεταξύ στρατιωτών και εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.


Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 21 Δεκεμβρίου και πρόκειται για μία συλλογή μαρτυριών ισραηλινών στρατιωτών που υπηρέτησαν κατά τη θητεία τους στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Τη συλλογή αυτή έκανε εδώ και χρόνια η ομώνυμη ιρσαηλινή μή κυβερνητική οργάνωση.

Στις 431 σελίδες του το βιβλίο περιέχει τουλάχιστον 100 μαρτυρίες πρώην στρατιωτών που δεν κατονομάζονται. Σε αυτό παρουσιάζονται διάφορες όψεις της πολιτικής του στρατού μέσα από τα μάτια απλών στρατιωτών, επισημαίνει ο Γεχούντα Σαούλ, ένας από τους ιδρυτές της ΜΚΟ η οποία δραστηριοποιείται από το 2004. ...............

Νεκροί και τραυματίες απο έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δώδεκα τραυματίστηκαν από έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Pemex στο Τεξμελουκάν στο κεντρικό Μεξικό.


Ο απολογισμός της έκρηξης είναι "έντεκα άνθρωποι απανθρακωμένοι, 32 κατοικίες με σοβαρές ζημιές και δώδεκα τραυματίες οι δύο από τους οποίους σοβαρά", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βαλεντίν Μενέσες, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Πουέμπλα.

Σύμφωνα με τον κ. Μενέσες η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 5:30 τοπική ώρα και προκλήθηκε προφανώς από την κλοπή πετρελαίου από τον αγωγό.

Οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν πλάνα που έδειχναν ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού στο χώρο της έκρηξης και πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να βρουν αλλού καταφύγιο.

Ο κ. Μενέσες είπε οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ελέγχουν τώρα τη φωτιά που προκλήθηκε από την έκρηξη.

ΟΙ «ΚΑΛΟΙ» ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η «ΚΑΚΗ» ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Μέρος Β΄
Με αφορμή το Ασφαλιστικό, το Εργασιακό και τη γενικότερη ισχύ των κοινοτικών οδηγιών στην Ελλάδα
ΟΙ «ΚΑΛΟΙ» ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η «ΚΑΚΗ» ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Η λάθος θεώρηση που μας μεταδίδουν οι Έλληνες πολιτικοί


«..τι θα λέγανε, άραγε, οι έλληνες αν μαθαίνανε ότι η παραγραφή και η ασυλία των πολιτικών δεν υφίσταται για αδικήματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μέχρι και δεκαπέντε έτη πριν; …»


Με αυτό το ερώτημα τελειώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα τους συλλογισμούς μας και πριν καν καλά – καλά καταλαγιάσει ο ειρμός της σκέψης μας ήλθε η Τρόικα να μας επιβεβαιώσει.. Είχαμε πει ότι το ερώτημα αυτό υπέβοσκε ως επιθυμία στους κόλπους του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, ούτως ώστε να μάθει ο έλληνας την αλήθεια και να εφαρμόζονται επιτέλους οι νόμοι στη χώρα.

Η Τρόικα, που απαρτίζεται από εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, ζητά από προχθές από την ελληνική κυβέρνηση την τήρηση και εφαρμογή ουσιαστικά  της κοινοτικής οδηγίας περί «ξεπλύματος μαύρου» χρήματος, εν προκειμένω πολιτικού χρήματος, με το επιχείρημα ότι :


Εταιρίες πλουτίζουν από εμπόριο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Κινεζικές και ινδικές εταιρίες χημικών επωφελούνται από το εμπόριο του αερίου του θερμοκηπίου HFC-23, μπαίνωντας σε πειρασμό να αυξάνουν την παραγωγή του. Οι συγκεκριμένες εταιρίες καλούνται να καταστρέψουν το βλαβερό υποπροϊόν, με αντάλλαγμα «μονάδες διοξειδίου του άνθρακα» τις οποίες μπορούν να πουλήσουν με τεράστιο κέρδος σε δυτικές εταιρίες που κινδυνεύουν να ξεπεράσουν το περιθώριο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, όπως αυτό προβλέπεται από το Πρωτόκολλο του Κιότο.
Την περασμένη εβδομάδα τα Ηνωμένα Έθνη παραχώρησαν δύο εκατομμύρια πολύτιμες «μονάδες διοξειδίου του άνθρακα» (carbon credits) στην κινεζική εταιρία Juhua, μετά από απειλές της ότι θα απελευθέρωνε στην ατμόσφαιρα ποσότητες του αερίου HFC-23. Το συγκεκριμένο αέριο του θερμοκηπίου αποτελεί υποπροϊόν της διαδικασίας παρασκευής του ψυκτικού HCFC-22, που χρησιμοποιείται κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες και είναι 14.800 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα.....................

Στο βόλο ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας πάνω από πεντακόσια άτομα

Με επιστολή προς το Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, η Προέδρος του ΔΟΥΚ κ. Ντίνας Παπαστεφάνου ζητά με την ευθύνη των Διευθυντών των δημοτικών σχολείων της πόλης να συγκεντρωθούν βασικά είδη διατροφής, προκειμένου να εφοδιαστούν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου, που με τη σειρά του τα διανέμει δωρεάν στους άπορους και αναξιοπαθούντες της πόλης. Υπολογίζεται ότι το τελευταίο διάστημα, πάνω από πεντακόσια άτομα ζουν στο περιθώριο σε συνθήκες ακραίας φτώχιας, κινδυνεύοντας με φυσική εξόντωση.
Ειδικότερα με το έγγραφο του Διευθυντή Εκπαίδευσης το οποίο κοινοποιήθηκε στους Διευθυντές - ντριες των Δημοτικών Σχολείων και στις προϊστάμενες - νους των Νηπιαγωγείων του Νομού Μαγνησίας, ζητείται η ενεργή και πολύτιμη συνεργασία τους με τους γονείς, προκειμένου, όπως τονίζει, να συμβάλλουν όλοι στην προσπάθεια συγκέντρωσης τυποποιημένων τροφίμων που στόχο έχει τη στήριξη και συμπαράσταση προς τους συμπολίτες που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσής τους..........

Κατσέλη: δεν είναι λύση η μείωση αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα

Το πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, προωθήθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος γιατί σύμφωνα με τη Λούκα Κατσέλη έπρεπε να έχει ήδη κατατεθεί μέχρι τέλος Σεπτέμβρη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελευθεροτυπία, είπε χαρακτηριστικά «ύστερα από πολλές διαβουλεύσεις, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, σε στενή συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, οι ρυθμίσεις έχουν τροποποιηθεί ουσιαστικά. Αποφύγαμε τη γενικευμένη επικράτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων, διατηρήσαμε την επέκταση και βάλαμε κατώφλι ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων. Βλέπετε, ο τρόπος εφαρμογής του Μνημονίου δίνει περιθώρια ουσιαστικών βελτιώσεων».

Υποψήφιο προς ένταξη στην ΕΕ το Μαυροβούνιο

Η σταθερότητα της ευρωζώνης μπορεί να κυριάρχησε ωστόσο δεν ήταν το μοναδικό θέμα που απασχόλησε τη Σύνοδο Κορυφής. Οι 27 αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, να χορηγήσουν καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στο Μαυροβούνιο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο: «Είναι ένα ισχυρό μήνυμα που δείχνει ότι αισθανόμαστε ευθύνη για το μέλλον των Βαλκανίων». Άγνωστο παραμένει όμως πότε θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Γερμανοί συνοριοφύλακες κατά Ελλάδας, για κακομεταχείριση των μεταναστών στον Έβρο

Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι Γερμανοί συνοριοφύλακες που συμμετέχουν στις ομάδες ταχείας επέμβασης της FRONTEX για την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα κράτησης των μεταναστών χωρίς χαρτιά στον Έβρο. Από την πλευρά της, η ελληνική αστυνομία παρέδωσε χάρτες με τα κρυφά περάσματα του Έβρου στις τουρκικές αρχές, ώστε να βοηθήσουν «στη μείωση της εισόδου των μεταναστών στη χώρα».
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», οι Γερμανοί συνοριοφύλακες της FRONTEX εξέφρασαν στους ανωτέρους τους την απροθυμία τους να συμμετάσχουν σε ορισμένες επιχειρήσεις, λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης που συναντούν οι μετανάστες στα κέντρα κράτησης, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως αντιανθρωπιστικές και αντίκεινται στο γερμανικό Δίκαιο.

Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί κατηγορούν...............

Αθώοι οι 9 από τους 11 ανήλικους κατηγορούμενους στη Λάρισα

Αθωωτική απόφαση για την πλειοψηφία των 11 ανήλικων μαθητών στη Λάρισα, οι οποίοι κατηγορήθηκαν, μεταξύ άλλων κακουργημάτων και πλημμελημάτων, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατά τα γεγονότα της 8ης Δεκεμβρίου 2008. Ειδικότερα, οι εφτά αθωώθηκαν και οι δύο καταδικάστηκαν σε 27 και 29 μήνες με αναστολή, αντίστοιχα, για «διακεκριμένη φθορά κατ’ εξακολούθηση και έκρηξη».
Ακολουθεί η ανακοίνωση τύπου της Αρετής Σκουνάκη, συνηγόρου μιας εκ των κατηγορουμένων:
«Η δίωξη και παραπομπή σε δίκη των 11 ανήλικων μαθητών της Λάρισας (διαδηλωτών και μη), που κατηγορήθηκαν (μεταξύ άλλων κακουργημάτων και πλημμελημάτων) και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατά τα γεγονότα της θης Δεκεμβρίου 200θ στη Λάρισα, υπήρξε η σοβαρότερη θεσμική εκτροπή των τελευταίων χρόνων.
Επιβεβαίωσε με τον πιο δραματικό τρόπο τους φόβους όλων εκείνων που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ψήφιση των τρομονόμων.

Απέδειξε ότι.................

Στο στόχαστρο της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ και πάλι ο Πάγκαλος

Με την ίδια φωτογραφία αλλά αυτή τη φορά πάνω σε ένα χαρτονόμισμα 500 ευρώ συνεχίζει την αντιπαράθεσή της με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο η ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ.
 
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου ότι: «Υπάρχουν ομάδες στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν παρά πολύ ισχυρή φωνή. Πεντακόσιοι υπάλληλοι ή εκατό ή διακόσιοι, που είναι ικανοί να κλείσουν το κέντρο της Αθήνας και να αγωνιστούν μέχρι θανάτου από τις τηλεοράσεις για τα 500 ή τα 1.000 ευρώ τα οποία αδίκως απέκτησαν και θέλουν να διατηρήσουν», η ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ με αφίσα της η οποία είναι ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ το οποίο έχει πάνω φωτογραφία του κ. Πάγκαλου ρίχνει το σύνθημα: «Πάρτα πίσω ρε χοντρέ».

Στην ανακοίνωση που συνοδεύει την αφίσα η ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ κάνει λόγο για τη «δεύτερη απάντηση της ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ στις αθλιότητες του προκλητικού Θεόδωρου Πάγκαλου σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση και με δική του συμμετοχή» και προειδοποιεί ότι «η τρίτη απάντηση θα είναι με δική μας πρωτοβουλία και θα είναι αυτή που του αρμόζει».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Πτώχευση για 3 ακόμα Αμερικάνικες τράπεζες

Η Ομοσπονδιακή Επιχείρηση Ασφάλισης των Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp, FDIC), ανακοίνωσε ότι oi τράπεζες : Americas Bank, First Southern Bank και Community National Bank έβαλαν "λουκέτο", αυξάνοντας τον αριθμό των πτωχεύσεων στις 157 για το 2010.
 
Οι τρεις αυτές νέες πτωχεύσεις τραπεζών θα κοστίσουν στο ομοσπονδιακό ταμείο ασφάλισης καταθέσεων συνολικά 102,3 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την FDIC.

«Xρέη» απειλές και «μπίζνες» στο παγκόσμιο παιχνίδι

Από το ότι μπορούμε να καταλάβουμε, το πανηγύρι δεν θα αργήσει να αρχίσει, αφού τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Κινέζοι δεν υποτάσσονται στην «παγκόσμια αρχή» που χρησιμοποιεί την παγκόσμια τράπεζα και το ΔΝΤ για να εδραιώσει την παγκόσμια κυριαρχία της.

Αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια σκακιέρα συμβαίνουν πολλά και διαφορετικά γεγονότα που εάν συνδυαστούν κατάλληλα μπορεί να προκύψει το «Big Bag» της νεότερης ιστορίας.

Η Ευρώπη έχει «φύγει» από το παιχνίδι καθώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει εξουδετερωθεί και ασχολείται με τα χρέη της (ποιος χρεωστάει που), αντί να τα ξεπεράσει κάνοντας ένα βήμα εμπρός.. με μία κίνηση ματ... και να δει τα «πραγματικά» προβλήματα της οικονομίας, και της «Ένωσης». Η ευρωπαϊκή διπλωματία θα πρέπει να γίνει πιο χρήσιμη στην Αμερική είναι η άποψη που κυριαρχεί, αλλά αργεί..

Στη Δικαιοσύνη κατά των απεργών η κυβέρνηση

Σκληραίνει τη στάση της έναντι των απεργών στις αστικές συγκοινωνίες η κυβέρνηση.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμη, αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές.

Στη συνέχεια θα προχωρήσει σε επίταξη, όπως έκανε και στην περίπτωση των οδηγών οχημάτων δημόσιας χρήσης.

Κόμμα ανεξάρτητων "μαγειρεύουν" Ντόρα και Κουβέλης!

Ζυμώσεις για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας ανεξάρτητων, γίνονται τις τελευταίες ώρες. Την πρωτοβουλία φέρεται να έχει πάρει η Ντόρα Μπακογιάννη εκμεταλλευόμενη τον κανονισμό της Βουλής που για μια τέτοια εξέλιξη απαιτεί οι ανεξάρτητοι βουλευτές να είναι περισσότεροι από δέκα. Μετά τη διαγραφή Παπαχρήστου από το ΠΑΣΟΚ οι ανεξάρτητοι είναι δεκατρείς.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει συζητήσει το θέμα με τον κ. Φώτη Κουβέλη, ο οποίος ελέγχει τέσσερις βουλευτές.

Ο Κουβέλης δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ότι υπάρχει ο σχετικός προβληματισμός: «Γνωρίζω ότι η συγκρότηση των ανεξάρτητων σε κοινοβουλευτική ομάδα θα τεθεί από κάποιους μετά το νέο έτος. Σε αυτή την περίπτωση, ο καθένας θα μπορεί να κρατήσει την πολιτική του αυτοτέλεια, αλλά να αξιοποιήσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλο το εύρος του Κοινοβουλίου. Αυτό θα μας έδινε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε περισσότερες επιτροπές καθώς και στις συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ορίζοντας κάθε φορά έναν εκπρόσωπο». .................

Ανέσυραν δύο τραυματίες απο γκρεμό

Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς νοσηλεύονται δύο επιβάτες ΙΧ που έπεσε σε γκρεμό.


Το ατύχημα συνέβη στην περιοχή μεταξύ Διστόμου και Δεσφίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 2 άτομα ηλικίας 29 και 27 ετών, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό. Οι δυο επιβαίνοντες είναι τραυματισμένοι, αλλά εκτός κινδύνου.

Η σέξι λεσβιακή διαφήμιση που απαγόρευσε ο Μπερλουσκόνι!

Μία σέξι διαφήμιση με δύο όμορφες γυναίκες που βρίσκονται μαζί στο κρεβάτι σοκάρισε τον ... γνωστό για τις αυστηρές ηθικές του αρχες Μπερλουσκόνι.

Έτσι το τηλεοπτικό κανάλι του “Καβαλιέρε” απαγόρευσε στα τηλεοπτικά του κανάλια να προβάλουν τη νέα διαφήμιση της Renault για το Twingo “Miss Sixty”. Το διαφημιστικό σποτ δείχνει ένα πάρτι στο οποίο δύο όμορφες γυναίκες ανταλλάσουν πονηρές ματιές και στη συνέχεια απομονώνονται στην κρεβατοκάμαρα.

Εκεί γίνεται ένα ερωτικό “παιχνίδι” μεταξύ τους, το οποίο όμως τελειώνει με τη μία από αυτές να επιβιβάζεται στο “γυναικείο” αυτοκίνητο. Είναι η μόνη στιγμή – το τέλος – όπου το διαφημιζόμενο αυτοκίνητο κάνει την εμφάνισή του. “Είναι ένα κοριτσίστικο ζήτημα” κλείνει η διαφήμιση.

Η διαφήμιση δημιουργήθηκε από την ιταλική Publicis ωστόσο η δημόσια τηλεόραση Rai ιδιοκτησίας Μπερλουσκόνι, αρνήθηκε να τη μεταδόσει. Το ίδιο έκανε και ο όμιλος Mediaset του ιδίου.

Από την πλευρά της εταιρείας, η Ντανιέλε Τραντσίνι δήλωσε ότι “ήθελαν να δημιουργήσουν μία διαφήμιση αυθεντική, πρωτότυπη και ευχάριστη ωστόσο όχι πρόστυχη”. “Νομίζουμε ότι το πετύχαμε” αναφέρει. Η ίδια πάντως σημείωσε ότι ακόμη και αν στην Ιταλία δεν την δείχνουν θα την προβάλλουν αλλού στην Ευρώπη.

Έγκλημα στου Ζωγράφου:94χρονος σκότωσε την 90χρονη γυναίκα του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει!

Ο ηλικιωμένος που σκότωσε τη γυναίκα του μετά από καυγά για άγνωστο λόγο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν δύο όπλα


Οικογενειακή τραγωδία στου Ζωγράφου τα ξημερώματα της Κυριακής. Ένας 94χρονος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε την 90χρονη σύζυγό του μετά από καυγά που είχαν για άγνωστη αιτία.

Μετά το αποτρόπαιο έγκλημά του ο άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει με το ίδιο όπλο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Η αστυνομία μετέβη στο σπίτι της οδού Αναστασάκη όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία και σε έλεγχο των ανδρών βρήκαν μία καραμπίνα και ένα πιστόλι. Ακόμη ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να βρουν ποιο όπλο ήταν αυτό του εγκλήματος.

''Μαχαίρι'' από την τρόικα σε 50 ακόμη ΔΕΚΟ και σε φορείς του Δημοσίου

Νέες περικοπές αποδοχών για δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων σε τομείς του δημοσίου που είτε θα οδηγηθούν σε λουκέτο είτε θα συγχωνευτούν.

50 ακόμη ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου εγκλωβίζονται στα πλοκάμια του μνημονίου, και μαζί όσοι εργάζονται σ' αυτές σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Πρόκειται για αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους, αλλά και εταιρείες με υποδομές-φιλέτα, πολλά εκ των οποίων βγάζει στο σφυρί το υπουργείο Οικονομικών, με πρόσχημα τη σαρωτική αναδιάρθρωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα.........................

Έκρηξη σε αντιπροσωπεία – Κάρβουνο δύο αυτοκίνητα!

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο αυτοκίνητα αντιπροσωπείας στο Μαρούσι από εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη τα ξημερώματα.

Η αντιπροσωπεία βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Ειρήνης με την Περικλέους. Από την έκρηξη αναστατώθηκε η γειτονιά ενώ η πυροσβεστική που μετέβη στο σημείο έσβησε την πυρκαγιά πριν επεκταθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια περίπου ώρα έξω από την αντιπροσωπεία βρέθηκε και δέμα στο οποίο έγινε ελεγχόμενη έκρηξη. Τελικά διαπιστώθηκε ότι περιείχε δύο μπουκάλια βενζίνη.

Διαδηλώτρια: Έβλεπα το γκλομπ να πέφτει στο πρόσωπό μου!

Ενώ όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στον ξυλοδαρμό του Κωστή Χατζηδάκη, μία διαδηλώτρια είχε επίσης πέσει θύμα ξυλοδαρμού όχι από “αγανακτισμένους” αλλά από τα ΜΑΤ.

Η κ. Μπόμπουρα μιλώντας στο Mega το πρωί της Κυριακής ανέφερε ότι το μπλοκ με το οποίο διαδήλωνε κατά τη διάρκεια της απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ.

Καταγγέλλει δε ότι έβλεπε εκείνη τη στιγμή του ξυλοδαρμού μόνο το γκλομπ του αστυνμικού που της επιτέθηκε να πέφτει με δύναμη και ταχύτητα στο πρόσωπό της.

Ως προς το τι προκάλεσε τον ξυλοδαρμό μίας γυναίκας, η κ. Μπόμπουρα ανέφερε ότι – όπως κρίνει – στόχος ήταν να πληγούν τα πιο δυναμικά μπλοκ και αποδίδει την επίθεση σε προσπάθεια καταστολής της διαδήλωσης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Νέα «βόμβα» της τρόικας που απειλεί εκ νέου μισθούς και συμβάσεις

Οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν ικανοποιήθηκαν από τη ρύθμιση της κυβέρνησης και ζητούν «άμεσες διορθωτικές κινήσεις» εκβιάζοντας με την τέταρτη δόση του δανείου.

 


Υψηλόβαθμο στέλεχος, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής , αμφισβητεί τη λύση που επέλεξε η κυβέρνηση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξουν «άμεσες διορθωτικές κινήσεις».
 
Στέλεχος της τρόικας τόνισε πως όσα περιλαμβάνονται στον νόμο που ψηφίστηκε την Τρίτη είναι εκτός των συμφωνηθέντων και συνεπώς δεν μεταφράζουν στην ελληνική έννομη τάξη όσα έχουν συνομολογηθεί και συνυπογραφεί στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.
 
Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι η τρόικα αναμένει διορθωτική κίνηση με νέα νομοθετική πρωτοβουλία εντός του μηνός Ιανουαρίου, δηλαδή πριν από την έλευση του κλιμακίου για την ενδιάμεση αξιολόγηση της οικονομίας, που χρονικά τοποθετείται στο τέλος του επόμενου μηνός.

Δεν δέχεται τον αμερικανό πρέσβη στη χώρα!

"Να πιεί έναν καφέ στο αεροδρόμιο και να φύγει αλλά στη χώρα δεν θα μπει ο κ. Πάλμερ" δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας για τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα του.


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο στη χώρα του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ Λάρι Πάλμερ, τον οποίο κατηγόρησε για "έλλειψη σεβασμού" απέναντι στην κυβέρνησή του. "Ο κ. Πάλμερ δεν θα έλθει εδώ", δήλωσε ο Τσάβες σε συνάντηση με νέα μέλη του κυβερνώντος Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας.

"Εάν έλθει θα πρέπει να τον σταματήσουμε στο διεθνές αεροδρόμιο της Μαϊκετία. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολας Μαντούρο θα του προσφέρει ένα καφέ εκ μέρους μου και ύστερα άντε γειά. Δεν μπορεί να εισέλθει στη χώρα αυτή", πρόσθεσε ο Ούγκο Τσάβες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι εξέφρασε γραπτώς στην Ουάσινγκτον τη θέση της κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με τον Τσάβες, ο Πάλμερ με τα σχόλιά του στέρησε ο ίδιος από τον εαυτό του τα διαπιστευτήριά του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναφερόταν στα σχόλια του Πάλμερ κατά την αξιολόγησή του ως πρεσβευτή από την αμερικανική Γερουσία σύμφωνα με τα οποία, κολομβιανοί αντάρτες βρίσκονται στο έδαφος της Βενεζουέλας και η Κούβα ασκεί επιρροή στις ένοπλες δυνάμεις της Βενζουέλας το ηθικό των οποίων είναι χαμηλό.

Πέθανε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Τομάσο Σκιόπα

- Ο Πάντοα Τομάσο Σκιόπα πέθανε από καρδακή προσβολή σε ηλικία 70 ετών
- Υπήρξε από τους πρωτεργάτες του ευρώ και υπηρέτησε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ
- Υπ. Οικονομικών της Ιταλίας έμεινε γνωστός για τις αιματηρές περικοπές και τη μείωση ελλείμματος
- Τους τελευταίους μήνες ήταν σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου πέθανε κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης στο Παλάτσο Στατσέτι της Ρώμης μπροστά στα μάτια δεκάδων συνδαιτημόνων.


Θεωρείται από τους αρχιτέκτονες του ευρώ ενώ υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – υπηρέτησε στο ΔΣ από το 1999 ως το 2005.


Ο Τομάσο Πάντοα Σκιόπα αγωνίστηκε για...............

Η Βόρεια Κορέα απειλεί με πόλεμο!

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα ότι θα επιτεθεί εναντίον της Νότιας Κορέας εάν η Σεούλ πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά πυροβολικού στο νησί Γιονπιόνγκ στ΄ανοικτά των δυτικών ακτών της κορεατικής χερσονήσου.

"Στην περίπτωση που η Σεούλ προχωρήσει στα σχέδιά της αυτά, παρά τις προειδοποιήσεις μας, ο στρατός μας θα θα πραγματοποιήσει επίθεση για την αυτοάμυνά του, όπως έχουμε δηλώσει στο παρελθόν", τόνισε η ίδια πηγή.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε σήμερα το CNN, ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον, ο οποίος επισκέπτεται τη Βόρεια Κορέα, πρότεινε στην Πιονγκγιάνγκ μια "κόκκινη στρατιωτική τηλεφωνική γραμμή" ανάμεσα στις δυο Κορέες για να χρησιμοποιείται στην περίπτωση επεισοδίων στα κοινά τους σύνορα.

Ο Ρίτσαρντσον πρότεινε επίσης τη σύσταση στρατιωτικής επιτροπής τα μέλη της οποίας θα είναι Νοτιοκορεάτες, Βορειοκορεάτες αλλά και Αμερικανοί, οι οποίοι θα επιβλέπουν διαφιλονικούμενες ζώνες στην Κίτρινη Θάλασσα.

Δεκαπέντε νεκροί από φωτιά σε ξενοδοχείο

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι νεκροί ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ξενοδοχείο στις βόρειες Φιλιππίνες.

Η φωτιά που μαινόταν επί τέσσερις ώρες, κατέστρεψε ολοσχερώς το ξενοδοχείο των πέντε ορόφων στο Τουγκουεγκαράο Σίτι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι παγιδεύτηκαν εντός του κτιρίου και θεωρούνται νεκροί, ενώ δώδεκα τραυματίσθηκαν.

Οι περισσότεροι από τους πελάτες ήταν νέοι που μόλις είχαν αποφοιτήσει από σχολή νοσοκόμων στη γειτονική πόλη Σαντιάγο.