Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το Τέρας του Ελληνικού Δημοσίου...

Με την εκλογή της νέας κυβέρνησης του Πασοκ τον Οκτώβριο, θα έλεγα ότι, ξαναγεννήθηκε η Ελπίδα του απλού Έλληνα πολίτη για μια καλύτερη μέρα. Σιγά, σιγά άρχισα να καταλαβαίνω τί εννοούσε ο Καραμανλής όταν έλεγε ότι "..η χώρα δεν αντέχει άλλο.." . Αυτοκριτική έκαμε και κανείς δεν τον κατάλαβε.. η κυβέρνησή του είχε ξεμείνει από "ΕΛΠΙΔΑ". Μόνον όσοι τον ζούσαν τον τελευταίο καιρό, ίσως από κοντά, στο Μαξίμου γνώριζαν την πραγματική έννοια των φράσεών του.

Ο νέος , λοιπόν, Πρωθυπουργός της χώρας μου έστειλε προχθές, το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού για την ακρίβεια, μιαν επιστολή όπου μου έλεγε, μεταξύ άλλων,:

<<...Σας επισημαίνουμε εκ νέου την πάγια διακήρυξη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά για την ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ενός κράτους δικαίου και την ανεμπόδιστη άσκηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών..>> .

Καλά το είχα καταλάβει εγώ, λοιπόν, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταλύσει το "Κράτος Δικαίου". Τώρα είμαι σίγουρος..τώρα πιά ξέρω. Κι επειδή πραγματικά, αληθινά και σε εμένα προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου ανέστησε την Ελπίδα μου για μια καλύτερη Ελλάδα θέλω να το πώ..

"Αη-Γιώργη προχώρα, πάταξε το δράκο του Ελληνικού δημοσίου..".

Δεν είναι ύμνος αυτός..είναι προσευχή για το καλό όλων μας κι όποιος καταλάβει, κατάλαβε.. .