Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Αυτοκτονία - σοκ της προϊσταμένης νοσοκομείου

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας -όπως όλα δείχνουν- της 44χρονης νοσηλεύτριας, την περασμένη Πέμπτη, η οποία επί χρόνια ήταν προϊσταμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δημοσίου νοσοκομείου στην Κρήτη. Εκτιμάται ότι η άτυχη γυναίκα πριν από την απονενοημένη πράξη είχε κάνει χρήση ηρεμιστικών ουσιών, των οποίων η σύνθεση διερευνάται, μέσω του φλεβοκαθετήρα (της γνωστής πεταλούδας) που είχε περάσει στο χέρι της, θέλοντας προφανώς να «εξουδετερώσει» κάθε ενστικτώδη αντίσταση για επιβίωση.

Το πτώμα της 44χρονης εντοπίστηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή Βλυχάδια κοντά στην Ελούντα. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, αυτό που έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα είναι το γεγονός ότι η άτυχη γυναίκα φορούσε μια καφέ ζώνη στη μέση, στην οποία υπήρχε ένα αθλητικό βαράκι, ενώ στο χέρι έφερε ιατρική «πεταλούδα».

Πηγή: patris.gr

ΕΔΕ για την εκδιδόμενη εκπαιδευτικό

Σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος της 47χρονης εκπαιδευτικού, η οποία συνελήφθη από την Ασφάλεια Χανίων με την κατηγορία ότι παρείχε ερωτικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής, προχώρησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Όπως δήλωσε σήμερα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Νίκος Βεστάκης, έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, ώστε η εκπαιδευτικός να τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ η ίδια είναι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της απόλυσης.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για αυτό που συνέβη, το οποίο δεν τιμά τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Θα ήθελα όμως να πω ότι εδώ έχουμε μια ειδική περίπτωση, έναν άνθρωπο με ψυχολογικά προβλήματα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι το μαύρο πρόβατο και για αυτό πρέπει να το ρίξουμε στον Καιάδα. Εμείς σαν υπηρεσία είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε κάποια πράγματα» είπε ο κ. Βεστάκης.

Καλύτερες συνθήκες κράτησης των μεταναστών

Τις γενικές κατευθύνσεις του Υπουργείου σε θέματα μετανάστευσης ανέπτυξε σήμερα στους διευθυντές των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης, η ειδική σύμβουλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη μεταναστευτική πολιτική, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στα Χανιά, με πρωτοβουλία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, Φώτη Γεωργόπουλου, και όπως επισημάνθηκε θα επαναληφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο Ηράκλειο.

Στόχος είναι η ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών κράτησης των οικονομικών μεταναστών σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις του νησιού.

Συναντήθηκαν πατέρας και γιος μέσω facebook

Οι περισσότεροι μπορεί να χρησιμοποιούμε το facebook για λόγους κοινωνικής δικτύωσης και ψυχαγωγίας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η δημοφιλής ιστοσελίδα έχει αλλάξει τις ζωές ανθρώπων. Όπως για παράδειγμα του Andy Spiers-Corbett, ο οποίος ήταν δυο χρονών όταν οι γονείς του χώρισαν και αυτός πήγε να ζήσει με τη μητέρα του. Τον πατέρα του απο τότε δεν τον είχε ξαναδεί. Πάντα προσπαθούσε να τον βρει, δεν είχε ιδέα όμως που βρίσκεται, δεν είχε ίχνη του. Χρησιμοποίησε λοιπόν το facebook. Εβαλε το όνομα του και τον βρήκε. Ετρεμε όταν του έστειλε ένα μήνυμα και τελικά μετά απο λίγο καιρό ήταν μαζί. Το παιχνίδι της μοίρας; Τόσο καιρό έμεναν σε πολύ κοντινές αποστάσεις αλλά ο γιος δεν είχε ιδέα.

Thebest

Έσπαγαν αυτοκίνητα χθες βράδυ στο κέντρο της Πάτρας

Όσοι Πατρινοί έκαναν το λάθος χθες βράδυ να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο της Πάτρας και ειδικά ανάμεσα στις οδούς Κανακάρη και Αράτου, αντίκρισαν το πρωί μια δυσάρεστη έκπληξη. Γυαλιά καρφιά τα έκαναν άγνωστοι που επιδόθηκαν σε μπαράζ διαρήξεων, σπάζοντας τζάμια και ανοίγοντας τα οχήματα με λοστούς και σοδερόβεργες, στην προσπάθειά τους να αρπάξουν ό,τιδήποτε αντικείμενο αξίας ή χρηματικό ποσό υπήρχε στο εσωτερικό τους. Οι εικόνες που αντίκρισαν το πρωί οι διοκτήτες οχημάτων και οι περαστικοί, ήταν εικόνες καταστροφής, ενώ πια ζητούν επιτακτικά μεγαλύτερη αστυνόμευση από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Thebest

Τα νήπια ξεχωρίζουν το καλό από το κακό

Οι γονείς αγχώνονται πώς θα καταφέρουν να μεταφέρουν τις κατάλληλες ηθικές αρχές στο παιδί τους, ίσως όμως αυτό τελικά να τους έχει προλάβει και αυτοί να μην το ξέρουν. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, τα μωρά μπορούν να αρχίσουν να κάνουν ηθικές κρίσεις και να ξεχωρίζουν τι είναι καλό και τι είναι κακό, ήδη από την ηλικία των έξι μηνών, κάτι που δείχνει ότι ίσως γεννιούνται με έμφυτες και «καλωδιωμένες» στον εγκέφαλό τους τις θεμελιώδεις ηθικές αξίες.....

Καταγγελία Παλαιστινίων για ισραηλινή παραβίαση των νέων συνομιλιών

Είναι η πρώτη παραβίαση που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του νέου κύκλου συνομιλιών. Πρόκειται για την κατασκευή οικισμών για Εβραίους εποίκους στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανέφερε στις ΗΠΑ την πρώτη παραβίαση στις εκ του σύνεγγυς ειρηνευτικές συνομιλίες, ανακοίνωσε Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Ο Γιάσερ Αμπεντ Ράμπο είπε ότι η κατασκευή 14 οικιστικών μονάδων για τους Εβραίους εποίκους σε συνοικία της ανατολικής Ιερουσαλήμ παραβίασε τους όρους των συνομιλιών που άρχισαν χθες, Κυριακή. Την καταγγελία αυτή έκανε και η ισραηλινή οργάνωση κατά του εποικισμού Peace Now (Ειρήνη Τώρα).

«Αυτή είναι η πρώτη παραβίαση των όρων στην έναρξη των διαπραγματεύσεων», είπε ο Αμπεντ Ράμπο, ο γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), η οποία με ψήφισμά της το Σάββατο ενέκρινε τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες των Παλαιστινίων με τους Ισραηλινούς.

«Θα ενεργήσουμε άμεσα για να το σταματήσουμε» γιατί δεν θα συμφωνήσουμε οι διαπραγματεύσεις να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για την εποικιστική δραστηριότητα», είπε προσθέτοντας ότι η «Παλαιστινιακή Αρχή παρακολουθεί την κατάσταση μαζί με τις ΗΠΑ».

Πορεία διαμαρτυρίας Αλβανών στα Σκόπια κατά των διακρίσεων

Πορεία διαμαρτυρίας, στο κέντρο των Σκοπίων, με κεντρικό σύνθημα «Για τη Δικαιοσύνη», πραγματοποίησαν το μεσημέρι περίπου 2.000 Αλβανοί.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν «να σταματήσουν οι εθνοτικές και θρησκευτικές διακρίσεις εις βάρος των Αλβανών» και «να διασφαλιστεί πλήρης πολιτική ισότητα στην ΠΓΔΜ».

Η διαδήλωση, την οποία οργάνωσαν μη κυβερνητικές αλβανικές οργανώσεις στη χώρα, ξεκίνησε από το δικαστικό μέγαρο των Σκοπίων και αφού πέρασε μπροστά από τη Βουλή, κατέληξε στο κτήριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν, μεταξύ άλλων, την άμεση παύση της εξέτασης των αποκαλούμενων «Υποθέσεων της Χάγης» (πρόκειται για τέσσερις δικαστικές υποθέσεις, που έχουν αναπεμφθεί στις δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ από το από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στις οποίες Αλβανοί κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια των διεθνοτικών συγκρούσεων του 2001 στην ΠΓΔΜ), καθώς και την απελευθέρωση Αλβανών κρατουμένων για τους οποίους θεωρούν ότι φυλακίστηκαν με «κατασκευασμένα» κατηγορητήρια για πρόκληση τρομοκρατικών ενεργειών.

Τη διαδήλωση, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν και αρκετά αλβανικά εθνικιστικά συνθήματα, υποστήριξαν αλβανικά αντιπολιτευόμενα κόμματα στη χώρα, ενώ το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, τήρησε αποστάσεις. Εκπρόσωπος του DUI δήλωσε ότι ο «μικρός αριθμός των διαδηλωτών αποτελεί ισχυρό μήνυμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών της χώρας επιθυμούν την διευθέτηση των ζητημάτων, που τους απασχολούν, μέσω του πολιτικού συστήματος και των θεσμικών οργάνων».

«Αμεσα μέτρα» εκδημοκρατισμού ζητούν οι ΗΠΑ από τη Μιανμάρ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «βαθειά απογοητευμένες από την κυβέρνηση της Μιανμάρ» αναφορικά με την διοργάνωση των προσεχών βουλευτικών εκλογών και ζητούν τη λήψη «άμεσων μέτρων» εκδημοκρατισμού, δήλωσε σήμερα από τη Ρανγκούν ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κερτ Κάμπελ.

«Ζητάμε από το (στρατιωτικό) καθεστώς να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να αρχίσει η διαδικασία» με την αντιπολίτευση, τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για θέματα σχετικά με την Ασία και τον Ειρηνικό, σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους στο τέλος της σύντομης επίσκεψής του στη Μιανμάρ.

Ο Κάμπελ συναντήθηκε σήμερα με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σούου Κίι στην κατοικία της όπου βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό καθώς και με πολλά στελέχη του Εθνικού Συνδέσμου για την Δημοκρατία (LND), του κόμματός της που διαλύθηκε μερικές ημέρες αφού αποφάσισε να μποϊκοτάρει τις εκλογές.

Τα πρώην μέλη του κόμματος αποφάσισαν αμέσως να δημιουργήσουν ένα νέο πολιτικό σχηματισμό πιθανόν για να παρουσιάσουν τους υποψηφίους στις εκλογές, η ημερομηνία των οποίων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

«Σέβομαι την δύσκολη απόφαση των πολιτικών κομμάτων σχετικά με αυτές τις εκλογές. Είναι δικαίωμα των ελεύθερων ανθρώπων να λαμβάνουν αποφάσεις οι ίδιοι», είπε ο Κάμπελ.

Εκατό νεκροί από τις πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Πάνω από 100 οι νεκροί και χιλιάδες οι άστεγοι από τις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας.

Πάνω από εκατό άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ χιλιάδες έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας των εκτεταμένων πλημμυρών της περασμένης εβδομάδας, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι οι επαρχίες Μπαντγκίς, Χεράτ και Γκορ, ανέφερε προς το Reuters ο Μοχάμαντ Σεντίκ Χασανί.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες πάνω από εκατό άτομα έχασαν την ζωή τους,1.865 σπίτια καταστράφησαν ολοσχερώς και 3.523 μερικά, ενώ πάνω από δέκα χιλιάδες ζώα πνίγηκαν και χιλιάδες εκτάσεις με καλλιέργειες πλημμύρισαν.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας αναμένονται περισσότερες βροχές τις επόμενες ημέρες.

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση των κατοίκων της Πυλαίας

Σε συμβολικό αποκλεισμό της περιφερειακής οδού προχώρησαν κάτοικοι και φορείς του δήμου Πυλαίας για τον «Καλλικράτη» .

Σε συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, στο ύψος της αερογέφυρας «Ανατόλια», προχώρησαν το πρωί, για περίπου μισή ώρα, κάτοικοι και φορείς του δήμου Πυλαίας, αντιδρώντας στο σχέδιο «Καλλικράτης» .

«Υπερασπιζόμαστε την αυτοτέλειά μας. Θεωρούμε παράφορη αδικία να ενωθεί ο δήμος Πυλαίας με έναν ορεινό όγκο, όπως ο Χορτιάτης. Η Πυλαία είναι μία πόλη, με 60.000 κατοίκους, που έχει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Σε μία 10ετία θα έχουμε 150.000 κατοίκους και δεν είναι λογικό να μετατραπούμε σε δημοτικό διαμέρισμα», δήλωσε ο δήμαρχος, Βασίλης Καρτάλης.

Εξαιτίας της κινητοποίησης, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, σημειώθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, τόσο στην περιφερειακή οδό όσο και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αίτηση για απαγόρευση ραδιοφωνικών σποτ σε διαδικτυακά καζίνο

Από πέντε επιχειρήσεις καζίνο.

Αίτηση για την απαγόρευση των ραδιοφωνικών διαφημίσεων παράνομων διαδικτυακών καζίνο στην Ελλάδα, κατέθεσαν προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), πέντε επιχειρήσεις καζίνο που δραστηριοποιούνται νομίμως στη χώρα.

Η αίτηση κατατέθηκε από τους εκπροσώπους των εταιρειών Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας Α.Ε., Regency Entertainment Ψυχαγωγική και Τουριστική Α.Ε., Club Hotel Casino Loutraki, THEROS INTERNATIONAL GAMING INC. και VIVERE Entertainment Εμπορική και Συμμετοχών Α.Ε., με αφορμή εκπομπή διαφήμισης διαδικτυακού καζίνο από ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αιτούμενες επιχειρήσεις, ζητούν την παρέμβαση του καθ' ύλην αρμόδιου φορέα, του ΕΣΡ, με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες διαφημίσεις παραβιάζουν την ελληνική νομοθεσία, αποτελούν πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού, ενώ εγκυμονούν κινδύνους για το κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα για τους ανηλίκους και τη νεολαία, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης πρόσβασης.

Ανοίγει ο δρόμος για την αποτέφρωση νεκρών στην Ελλάδα

Υπογράφηκε η ΚΥΑ με πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις μελετώμενες (για εγκατάσταση του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών) περιοχές του λεκανοπεδίου, ως επικρατέστερη φέρεται η περιοχή του Σχιστού, όπου πρόκειται να χωροθετηθεί και το Μουσουλμανικό Νεκροταφείο.

Με αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια θα λειτουργήσει σύντομα το πρώτο Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και συνυπογραφή του Υπουργείων Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Βασική μας στόχευση είναι να εναρμονιστούμε με τη διεθνή πρακτική των ανεπτυγμένων χωρών, όπου η πολιτεία δίνει στο άτομο την ελευθερία επιλογής του τρόπου ταφής, ανάλογα με τις θρησκευτικές ή ιδεολογικές προτιμήσεις του» δηλώνει η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη.

Κάλεσμα του ΚΚΕ για μαζικότερη και οργανωμένη δράση

Σε ανακοίνωσή του λίγο μετά το πέρας του συμβουλίο των πολιτικών αρχηγών, το γραφείο του ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες

Είναι ώρα ευθύνης και επιλογής. Η ζωή και το αύριο του λαού δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια αυτών που ευθύνονται για την οικονομική κρίση, την πλουτοκρατία και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά της. Οι δυνάμεις αυτές για να υπερασπίσουν τα προνόμια και της εξουσία τους οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση, στη μαζική ανεργία, στη φτώχεια, στην ακόμα πιο βάρβαρη εκμετάλλευση.

Είναι ώρα ευθύνης για την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες, να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες τους.

Έκκληση ΑΔΕΔΥ για δημιουργία νέας κοινωνικής συμμαχίας

Νέα αρχή, νέα κοινωνική συμμαχία, που θα υπερασπιστεί το σοσιαλισμό και όχι τη βαρβαρότητα, που θα σημάνει την έξοδο από την κρίση, κρίνει ως αναγκαία ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, κ. Κώστας Παπαντωνίου. «Δεν πρέπει να αφήσουμε τις «αγέλες των λύκων» να κατασπαράξουν την κοινωνία, να εξαθλιώσουν τους εργαζόμενους να ανατρέψουν το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης», δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου. Ο ίδιος τόνισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ευθύνη να παλέψει, να αποκρούσει, να αντεπιτεθεί σε αυτή την επίθεση και να συνεχίσει τους δίκαιους αγώνες του.

«Είναι ορατή πλέον η τρομοκρατία των αγορών και των κερδοσκόπων. Μετά το μούδιασμα των εκπροσώπων του ιδιωτικού κεφαλαίου και του τραπεζικού και χρηματιστηριακού συστήματος, όταν ξέσπασε η κρίση το 2007, με τις «φούσκες» και την ασυδοσία τους, τώρα περνούν στην αντεπίθεση», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ενώ υπογράμμισε ότι οι εκπρόσωποί του κεφαλαίου ζητούν την κρίση να την πληρώσουν το δημόσιο, οι ΔΕΚΟ, η τοπική αυτοδιοίκηση.

«Τη δικαιολογημένη οργή του κόσμου προσπαθούν να τη στρέψουν εναντίων «δικαίων και αδίκων» και να ανοίξουν το δρόμο σε επιχειρηματίες, τύπου Μπερλουσκόνι, να ξαναπαίξουν το πολιτικό έργο της περιόδου 65 - 66», σχολίασε ο κ. Παπαντωνίου. «Τώρα βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, αλλά ο λαϊκισμός και η τυφλή βία, σε συνδυασμό με άδικες, μονεταριστικές πολιτικές, που έχουν και τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ., θα μεγαλώσουν την οικονομική κρίση και την ύφεση.

Η Κίνα χαιρετίζει την οικονομική ενίσχυση της ευρωζώνης

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο χαιρέτισε το ιστορικό σχέδιο της ΕΕ που αποσκοπεί στη βοήθεια των ευαίσθητων οικονομικά χωρών της ευρωζώνης και τάχθηκε ταυτοχρόνως υπέρ μιας ενισχυμένης συνεργασίας απέναντι στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αναταραχή, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Σινχουά (Νέα Κίνα).

«Είμαστε ενήμεροι για τον μηχανισμό βοήθειας για την Ελλάδα που προετοιμάστηκε και ενεργοποιήθηκε από τη ζώνη του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», δήλωσε, σύμφωνα με το Σινχουά, ο Ουέν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ισπανό ομόλογό του Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, η χώρα του οποίου προεδρεύει το τρέχον εξάμηνο στην ΕΕ.

«Η Κίνα υποστηρίζει σθεναρά τα μέτρα αυτά και πιστεύει ότι κάθε μέλος της ευρωζώνης μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες του και να επιτύχει μια σταθερή οικονομική ανάπτυξη», προσθεσε.

Σουηδία: «Μη ρεαλιστική» η άρνηση της Βρετανίας να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης

Ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών έκρινε σήμερα «μη ρεαλιστική» την άρνηση της Βρετανίας να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης των χωρών της ευρωζώνης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι οι χώρες που βρίσκονται εκτός της ζώνης του ευρώ, όπως η Σουηδία ή η Βρετανία, θα επηρεαστούν το ίδιο με τις χώρες της ευρωζώνης σε περίπτωση οικονομικής κατάρρευσης.

«Είναι εντελώς μη ρεαλιστικό να πιστεύει κανείς ότι δεν πρέπει να βοηθήσει», δήλωσε ο Άντερς Μποργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Στοκχόλμη.

«Το Λονδίνο είναι το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης. Αν πάψουν να λειτουργούν η χρηματοδότηση και οι πληρωμές προς τις τράπεζες, δεν θα περάσουν παρά λίγες ημέρες προτού επηρεαστούν δραματικά οι οικονομικές αγορές του Λονδίνου», υπογράμμισε ο Μποργκ.

Νέα «διάσωση» ζητά στις ΗΠΑ η στεγαστική Fannie Mae

Νέα κρατική ενίσχυση ζητά από το αμερικανικό Δημόσιο η στεγαστική τράπεζα Fannie Mae, μετά τις ζημίες ύψους 13,1 δισ. δολαρίων που παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο του 2010.

Για την κάλυψη των αυξανόμενων ζημιών, της η μεγάλης στεγαστική ζητά ενίσχυση 8,4 δισ. δολαρίων, που θα ανεβάσει το σύνολο των δημόσιων κονδυλίων που έχει λάβει στα 83,6 δισ. δολάρια.

Η Fannie Mae και η «αδελφή» στεγαστική Freddie Mac αποτελούν την πλέον «ακριβή» διάσωση από τη χρηματοοικονομική κρίση, καθώς το συνολικό ποσό που έχουν λάβει ανέρχεται στα 145 δισ. δολάρια.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η κυβέρνηση Ομπάμα δεσμεύτηκε να καλύψει απεριόριστα τις ζημίες που θα παρουσιάσουν οι Freddie και Fannie έως το 2012.

Μέρκελ: Αποκλείει μείωση της φορολογίας στη Γερμανία στο εγγύς μέλλον

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ απέκλεισε σήμερα, επομένη της εκλογικής ήττας του κυβερνητικού της συνασπισμού στις περιφερειακές εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας «στο εγγύς μέλλον» στη Γερμανία.

«Κατά την άποψή μου, δεν θα είναι δυνατό να γίνουν μειώσεις στη φορολογία στο εγγύς μέλλον», δήλωσε η καγκελάριος, διευκρινίζοντας αργότερα ότι δεν μπορούν να υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις το 2011 ή το 2012, που είναι ο χρονικός ορίζοντας που εξετάζεται μέχρι στιγμής.

Οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία θα διεξαχθούν το 2013.

Η Μέρκελ έκανε τη δήλωση αυτή την επομένη της εκλογικής ήττας του κυβερνητικού συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών της και των Ελευθέρων Δημοκρατών στις σημαντικές αυτές περιφερειακές εκλογές, η οποία θα στοιχίσει στην κυβέρνηση την απώλεια της πλειοψηφίας στην Μπούντεσρατ (άνω Βουλή) και θα καταστήσει δύσκολη την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων.

Στο κυβερνητικό του πρόγραμμα ο συνασπισμός της Μέρκελ Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU) με το Κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) προέβλεπε μειώσεις στη φορολογία ύψους 24 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Αυτή ήταν εξάλλου η κύρια προεκλογική δέσμευση του Κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών.

«Αυτό πρέπει να καταστεί σαφές, οφείλουμε καλύτερα να επικεντρωθούμε σε μια απλούστευση του φορολογικού συστήματος», προσέθεσε σήμερα η καγκελάριος.

Τρισέ: Η ΕΚΤ παραμένει απολύτως ανεξάρτητη

Ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Τρισέ απέρριψε τις «κατηγορίες» που ακούγονται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να προβεί σε αγορά κρατικών ομολόγων για ενίσχυση των δημοσιονομικών της Ευρωζώνης, ότι με την κίνηση αυτή έχασε τη νομική της ανεξαρτησία από τις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ.

Η απόφαση για την αγορά κρατικών ομολόγων, που ζητούσαν από καιρό οι οικονομολόγοι, κατάφερε να δημιουργήσει κλίμα ευφορίας στις αγορές, που τελευταία εκφράζουν έντονο προβληματισμό για τα δημοσιονομικά της Ευρωζώνης.

Ο κ. Τρισέ απέρριψε ότι η ΕΚΤ υπέκυψε σε πολιτικές πιέσεις για να προβεί στη λήψη της απόφασης. Τόνισε δε ότι η αγορά κρατικών ομολόγων ξεκίνησε ήδη από σήμερα το πρωί, χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες λεπτομέρειες για τα ομόλογα ή για τα ποσά.

Οι δηλώσεις έγιναν στην Ελβετία, μετά το πέρας της συνόδου των κεντρικών τραπεζιτών στη Βασιλεία.

Η πρώτη γυναίκα που έχει ανέβει....

Η πρώτη γυναίκα που έχει ανέβει και στις 14 κορυφές του κόσμου με ύψος άνω των 8.000 μέτρων, έγινε μια Nοτιοκορεάτισσα αλπινίστρια, η οποία ανέβηκε χθες και στην κορυφή Αναπούρνα των Ιμαλαΐων.

Η Ο Έουν-Σουν, 44 χρόνων, έστησε μια νοτιοκορεατική σημαία στο χιόνι στην κορυφή Αναπούρνα, που υψώνεται στα 8.091 μέτρα, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν απ' ευθείας από τη νοτιοκορεατική τηλεόραση.

"Μανσάε!" (Ούρρα!), φώναξε η αλπινίστρια, την οποία κινηματογραφούσε ένας εικονολήπτης του κορεατικού καναλιού KBS. "Είμαι ευτυχισμένη, ευχαριστώ", είπε σκουπίζοντας δάκρυα χαράς.

"Μαμά, μπαμπά, μου λείπετε. Τώρα θέλω να επιστρέψω στο σπίτι", είπε ακόμη στο τηλεοπτικό μήνυμά της.

Δανία: Τα λεωφορεία στη Κοπεγχάγη θα διαθέτουν ερωτικά καθίσματα

"Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου συμβεί, ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι πιθανό να σε βρει ακόμα και στο λεωφορείο": γι' αυτό το λόγο μία εταιρεία λεωφορείων στην Κοπεγχάγη προτείνει στους επιβάτες θέσεις αποκλειστικά για όσους ψάχνουν λίγη κουβέντα ή και τον έρωτα. Σε κάθε ένα από τα 130 λεωφορεία της η εταιρεία Arriva θα υπάρχουν για τις επόμενες δύο εβδομάδες δύο κόκκινες θέσεις η μία δίπλα στην άλλη με την επιγραφή "Kaerlighedssaede" ("ερωτικό κάθισμα" στα δανικά) εξήγησε στο γαλλικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας Μάρτιν Βεξ.

"Κάποιοι οδηγοί λεωφορείων έχουν παρατηρήσει χαμογελαστά κορίτσια να κάθονται σε αυτές τις θέσεις" ελπίζοντας να βρουν ενδιαφέρουσα συντροφιά κατά τη διάρκεια της διαδρομής, πρόσθεσε.

"Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα συναντήσει κάποιος τον σωστό άνθρωπο. Προσφέρουμε απλώς την ευκαιρία στους ανθρώπους να επικοινωνήσουν, να χαμογελάσουν λίγο και ίσως να βρουν και τον έρωτα", επεσήμανε.

Η Επιστήμη είναι "σέξι"

Ποτέ άλλοτε τα επιστημονικά βιβλία δεν είχαν τόση απήχηση στο κοινό όσο σήμερα. Σπάνια οι επιστημονικές ειδήσεις κατέληγαν στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων και ακόμη πιο σπάνια σχηματίζονταν ουρές σε επιστημονικές εκθέσεις, όπως συνέβη πρόσφατα στη Ρώμη για την έκθεση "Δαρβίνος 1809-2009". "Η επιστήμη είναι σέξι", διαπιστώνει σε ένα σχετικό αφιέρωμα η βρετανική εφημερίδα Guardian. Και οι λόγοι είναι πολλοί...

Το ενδιαφέρον του κοινού για την επιστήμη δεν είναι καινούργιο. Στις Φιλοσοφικές επιστολές του ο Βολτέρος διηγείται τις εντυπώσεις του από την κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους που επιφύλαξαν οι Βρετανοί στον Νεύτωνα το 1727.

H χρυσή εποχή της επιστήμης...

Κούρεμα υπό το φως του φεγγαριού

Το ρομαντισμό των Παριζιάνων φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε ένας Γάλλος κομμωτής, ο οποίος προτείνει κουρέματα στην ύπαιθρο κάτω από το φως του φεγγαριού, δηλαδή όταν έχει πανσέληνο - κάθε 29 ημέρες. "Σύμφωνα με μία αρχαία παράδοση, τα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα αν κοπούν σε πανσέληνο", λέει ο παρισινός κομμωτής που είχε αυτή την πρωτοβουλία και προσθέτει ότι το δοκίμασε στη σύζυγό του και διαπίστωσε ότι τα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα και δείχνουν πιο "ζωντανά". Το κούρεμα με πανσέληνο κοστίζει 45 ευρώ, όσο, δηλαδή και το κούρεμα μία οποιαδήποτε άλλη μέρα. Κατά μέσο όρο 24 πελάτες κλίνουν ραντεβού για να κουρευτούν με το φως του φεγγαριού.

Ιάπωνες ντετέκτιβ αναλαμβάνουν να εντοπίσουν τους... πρώην

Το λέει και το όνομά του: πρακτορείο "Η Πρώτη Αγάπη". Εδρεύει στην Οζάκα και ειδικεύεται στον εντοπισμό της πρώτης αγάπης, δηλαδή του ή της "πρώην". Με την καταβολή περίπου 750 δολαρίων συν ένα μπόνους για τον επιτυχημένο εντοπισμό, επτά ντετέκτιβ αναλαμβάνουν να βρουν για τον πελάτη την πρώτη του αγάπη. Το πρακτορείο βέβαια ασχολείται και με άλλα ζητήματα...καρδιάς, όπως οι εξωσυζυγικές σχέσεις, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.


ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Τις επόμενες μέρες η εκταμίευση χρημάτων από Ε.Ε. – ΔΝΤ

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εκταμίευση του πρώτου μέρους των δανείων προς τη χώρα μας, από την E.E. και το ΔΝΤ. Όπως ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την Κυριακή υπογράφηκε η δανειακή σύμβαση ανάμεσα στην Κομισιόν και την Ελλάδα, για τα 80 δισ. ευρώ του μηχανισμού στήριξης, ενώ εγκρίθηκε και τυπικά από το ΔΝΤ το δάνειο των 30 δισ. ευρώ για τη χώρα μας. Ο υπουργός ανέφερε πως η χώρα δεν έχει πλέον κανένα απολύτως πρόβλημα για τις δανειακές της ανάγκες και την εξυπηρέτηση του χρέους της αυτό το μήνα και βεβαίως και τους υπόλοιπους.

Ρωσία: Τουλάχιστον 30 οι νεκροί στο ορυχείο στη Σιβηρία

Τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί από τη σειρά εκρήξεων μεθανίου στο ανθρακωρυχείο Ρασπαντσκάγια στην περιοχή Κεμέραβα στη δυτική Σιβηρία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου και αναμεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία. Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατακόρυφα από τους 12, που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα την Κυριακή, καθώς στη διάρκεια της νύχτας ανακαλύφθηκαν και νέες σοροί στις στοές. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου αλλά εννέα ώρες αργότερα και ενώ βρίσκονταν ήδη μέσα στο ορυχείο ομάδες διασωστών, η αναζήτηση διεκόπη όταν ένας εξαεριστήρας που είχε υποστεί ζημιές γέμισε τις στοές του ανθρακωρυχείου με καπνό και αέριο.

Σύμφωνα με το Βάλερι Κορσάγκιν, τοπικό αξιωματούχο των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τουλάχιστον 64 ανθρακωρύχοι και 20 διασώστες βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις στοές του ορυχείου. Διασώστες προσπαθούσαν να διοχετεύσουν οξυγόνο σε τμήματα του ορυχείου όπου παγιδεύτηκαν εργαζόμενοι. "Το να συνεχιστούν οι σωστικές προσπάθειες τώρα θα ισοδυναμούσε με το να στείλουμε ανθρώπους στο θάνατο", δήλωσε ο Αμάν Τουλέγιεφ, σύμφωνα με το Ιτάρ-Τας.

Παραιτήθηκε ο Ντενίζ Μπαϊκάλ.. Μέχρι και οι Τούρκοι έχουνε μεγαλύτερη "ευθιξία" (τσίπα!) από τους Έλληνες πολιτικούς !

Την παραίτησή του από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ο Ντενίζ Μπαϋκάλ μετά από το σάλο που έχει ξεσπάσει από τη δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Ακίτ ενός κρυφού βίντεο το οποίο φέρεται να εμφανίζει τον ίδιο με την πρώην γραμματέα του και νυν βουλευτή του κόμματος Νεσρίν Μπαϋτόκ.

Ο 71 ετών Μπαϋκάλ συναντήθηκε σήμερα με τα ανώτερα στελέχη του στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στην Άγκυρα και στη συνέχεια σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την αρχηγία του κόμματος κατηγορώντας την κυβέρνηση για συνωμοσία εναντίον του χωρίς όμως να κατονομάζει τους υπαίτιους.

Επίσης ο Ντενίζ Μπαϋκάλ τόνισε ότι δεν θα παραδώσει ποτέ εαυτόν στους συνωμότες και η παραίτησή του δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ήττα. ¨Δεν είναι σύμπτωση ότι η βιντεοκασέτα δίδεται στη δημοσιότητα εν μέσω της συζήτησης για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Είναι αδύνατο να οργανώσει κανείς μια τέτοια συνωμοσία σε ένα τόσο σύντομο διάστημα χωρίς τη γνώση του κυβερνώντος κόμματος. Εκείνος που επικροτεί παράνομες και ανήθικες συνωμοσίες δεν μπορεί να υπερασπίζεται το νόμο και την ηθική," είπε ο πρώην αρχηγός του ΡΛΚ.

Τροχαία ατυχήματα

Μια 35χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, το βράδυ της Κυριακής, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε εκτράπηκε της πορείας του, στο 35ο χλμ.της οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας. Από την εκτροπή, τραυματίστηκαν οι 2 συνεπιβάτες, του ίδιου αυτοκινήτου. Επίσης, τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στην λεωφόρο Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, όταν νταλίκα δίπλωσε και παρέσυρε έξι οχήματα. Από το ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα.

Επίθεση αγνώστων στα γραφεία του ΕΟΤ στο Βέλγιο

Σημαντικές υλικές ζημιές στο εσωτερικό των γραφείων του ΕΟΤ στις Βρυξέλλες, προξένησαν τέσσερα άγνωστα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες σήμερα το πρωί, την ώρα που ο υπουργός Πολιτισμού βρισκόταν στο Βέλγιο, μετέχοντας στη σύνοδο κορυφής των υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, λίγα λεπτά πριν από τις δέκα και μισή το πρωί, τέσσερα άγνωστα άτομα φορώντας κουκούλες εισήλθαν στο γραφεία του ΕΟΤ στις Βρυξέλες και προξένησαν εκτεταμένες καταστροφές. Παρουσία και των 3 υπαλλήλων του γραφείου, τους οποίους δεν χτύπησαν, οι άγνωστοι κατέστρεψαν τους υπολογιστές του γραφείου και με κόκκινες μπογιές έγραψαν συνθήματα.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού βρισκόταν στην σύνοδο κορυφής υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού, που λαμβάνει χώρα στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Αμέσως επικοινώνησε με την υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου, η οποία όπως τόνισε θα κινήσει τις διαδικασίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Το περιστατικό ερευνάται από τη βελγική αστυνομία, ενώ το γραφείο θα συνεχίσει κανονικά τη δραστηριότητα του.

" LOVE BITE " μεταξύ Παπανδρέου και Καραμανλή...

( φώτο drseeng)

Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έκανε το τραπέζι στον π. Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή την περασμένη Τετάρτη...

Το δείπνο περιείχε ψάρι και καλό λευκό κρασί.. Μεταξύ αυτών ο Γιώργος έστρωσε το καλό σερβίτσιο , αυτό της μαμάς του και με χαμηλό φωτισμό, άναψε πολλά, πολλά κεράκια για ατμόσφαιρα..

Το "Love Bite" μεταξύ των δύο ήτανε απόλυτα επιτυχημένο και κατέληξε σε ερωτικό ειδύλλιο.. Έτσι, αναμένεται το καλοκαιράκι να φάμε και κουφέτα.. 

Άντε βρε.. η ώρα η Καλή.. !  

Αλλεπάλληλες επιθέσεις στο Ιράκ

Περισσότεροι από 32 νεκροί, και τουλάχιστον 100 οι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του νέου κύματος βίας και των αλλεπάλληλων επιθέσεων εναντίον των Αρχών Ασφαλείας στο Ιράκ, αλλά και ενός σιιτικού τζαμιού, κοντά στη Βαγδάτη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, βόμβα εξερράγη κοντά σε ένα σιιτικό τζαμί στην πόλη Σουουαΐρα, 60χλμ νοτίως της Βαγδάτης.

Την στιγμή που περαστικοί έτρεχαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στα θύματα ανατινάχθηκε παγιδευμένο αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα της διπλής βομβιστικής επίθεσης ήταν να χάσουν τη ζωή τους έντεκα άτομα και άλλα 70 να τραυματιστούν

Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στη Βαγδάτη, πυρά και βομβιστικές επιθέσεις σε στρατιωτικά φυλάκια προκάλεσαν το θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό 24, στην πλειοψηφία τους μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

"Πρόκειται για συντονισμένες τρομοκρατικές ενέργειες τις οποίες αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δυνάμεις ασφαλείας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της Βαγδάτης, Κάσεμ Ατα.

Βυθισμένοι στο διαδίκτυο οι έφηβοι

Για υπερβολική καθημερινή χρήση του διαδικτύου από τους εφήβους, κάνουν λόγο οι ειδικοί, τονίζοντας την παράλληλη δραστική αλλαγή της καθημερινότητας τους. Το 13% των εφήβων, σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνητών, του Νοσοκομείου Παίδων, "Αγλαΐα Κυριακού" βρίσκονται ένα βήμα πριν τον εθισμό. Οι επιστήμονες κρούουν το καμπανάκι, καθώς τέσσερα στα δέκα παιδιά έχουν δεχθεί, απειλητικά ή με ακατάλληλο περιεχόμενο μηνύματα, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής τους περιήγησης.

Πηγή: ΝΕΤ

Α.Σαμαράς: "Έπρεπε να είχαμε πάρει μέτρα εμείς από το καλοκαίρι»

"Η Κυβέρνηση αναζητεί συνενόχους, όχι στήριξη", τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα" ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, αποδεχόμενος παράλληλα ότι ο Κώστας Καραμανλής έπρεπε τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι να βάλει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα λιτότητας αντί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. "Έπρεπε από πέρυσι το καλοκαίρι να έχουμε πάρει εμείς μέτρα. Που θα ήταν βέβαια πολύ πιο ήπια από τα σημερινά. Και θα έδιναν έγκαιρα το σωστό μήνυμα στις αγορές. Ας παίρναμε τότε τα σωστά μέτρα, κι ας μας ρίχνανε!", αναφέρει ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο τέως Πρωθυπουργός "προεκλογικά τουλάχιστον έκανε την αυτοκριτική του".

Ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ζήτησε "λευκή επιταγή" από τη Βουλή, να ψηφίσει "μη προσδιορισμένα μέτρα", καθώς και ότι δεν δέχθηκε να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών "πριν υπογράψει τα μέτρα".

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι η κ. Μπακογιάννη "επέλεξε μόνη της να να βρεθεί εκτός ΝΔ".

Γονίδια φωτίζουν τον καρκίνο του μαστού και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Γονίδια φωτίζουν τον καρκίνο του μαστού και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Φως στην ταχύτερη διάγνωση αλλά πιθανόν και στην εγκυρότερη πρόληψη αλλά και θεραπεία του καρκίνου του μαστού και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, αναμένεται να ρίξει η ανακάλυψη νέων γονιδιακών ομάδων από Βρετανούς και Αμερικανούς επιστήμονες.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη υπό τον Ντάγκλας Ίστον του πανεπιστημίου Κέμπριτζ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature Genetics", ήταν η μεγαλύτερη σε εύρος ανάλυση του γονιδιώματος ασθενών με καρκίνο του μαστού, που έχει γίνει ποτέ διεθνώς μέχρι σήμερα, καθώς μελέτησε το γενετικό χάρτη 16.536 ασθενών.

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πέντε συνηθισμένες παραλλαγές γονιδίων που συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, γεγονός που επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση των αιτιών της νόσου και στο μέλλον πιθανώς θα οδηγήσει σε αποτελεσματικότερες θεραπείες.

Ηχηρή παρέμβαση Παπούλια

Ηχηρή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά βαθιά πολιτική αναγνωρίζοντας ότι χρεοκόπησε πλέον το πελατειακό σύστημα και ένα μοντέλο αδιαφανούς άσκησης εξουσίας. Παράλληλα, αναφερόμενος στις πιέσεις που ασκούν οι κερδοσκόποι σημείωσε πως πρέπει να διαψεύσουμε όλους όσοι αμφιβάλλουν ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε μεταξύ άλλων τη μετατροπή σε ιδιώνυμο αδίκημα της φοροδιαφυγής και την αυστηροποίηση των νόμων που αφορούν τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Παράλληλα, έκανε σαφές ότι για να περιοριστεί η αποδοκιμασία των πολιτών προς τους πολιτικούς θα πρέπει να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία, να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, να αλλάξει επί το ουσιαστικότερον το πόθεν έσχες των βουλευτών, να τροποποιηθεί ο εκλογικός νόμος προς την κατεύθυνση της εξαφάνισης του μαύρου πολιτικού χρήματος. Επίσης, ζήτησε να υπάρξει μηδενική ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε εξαίρεση πολιτικού από τους κανόνες που ισχύουν για τους απλούς πολίτες.

Ο κ. Παπούλιας πρότεινε την αυστηροποίηση και κυρίως την εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους ώστε να τιμωρούνται γρήγορα και αυστηρά οι επίορκοι, εκτιμώντας ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κάθαρση στην κρατική μηχανή

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στον φρικτό θάνατο των 3 εργαζομένων τονίζοντας ότι οι διαδηλώσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την τέλεση παράνομων πράξεων και πως πρέπει να τεθεί ένα τέλος.

Πάρτε τα λεφτά του ΕΣΠΑ αλλιώς θα πληρώσετε

Κονδύλια 13,7 δισ. ευρώ διαθέτουν έως το 2013 τα κοινοτικά ταμεία στην Ελλάδα για να στηρίξει την οικονομία έναντι της κρίσης, αλλά η «τρόικα» εκφράζει φόβους ότι δεν θα απορροφηθούν.

Ετσι, δίνει δύο μήνες περιθώριο στο υπουργείο Οικονομίας για να θέσει σε εφαρμογή δέσμη «γρήγορης παραγωγής έργου». Αν αποτύχει, θα υπάρξουν δημοσιονομικές «κυρώσεις».

Τα κοινοτικά στελέχη είναι έντονα δυσαρεστημένα από τις καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ. Ηδη, πέρα από την απαίτηση για περικοπή 2,1 δισ. ευρώ εθνικών έργων, την τριετία 2010-2012, χρημάτων που δεν προβλέπεται να αυξηθούν στη συνέχεια, προχώρησαν και σε αναπροσαρμογή του στόχου για τη φετινή απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων: ενώ ήταν να λάβουμε 3,5 δισ. ευρώ, πλέον απαιτείται η απορρόφηση 2,75 δισ. ευρώ, στόχος που και πάλι εκτιμάται ότι είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.

Πρόκειται για σαφή δέσμευση της χώρας η οποία περιλαμβάνεται στο μνημόνιο δανειοδότησής μας από την «τρόικα» (ΕΚΤ, ΔΝΤ, Ε.Ε.) και κλιμακώνεται ποσοτικά τα επόμενα χρόνια με στόχο την άντληση 13,7 δισ. ευρώ έως και το 2013 από τα κοινοτικά ταμεία. Τα κονδύλια είναι από τα λίγα «όπλα» που έχει στη φαρέτρα της η κυβέρνηση για να συγκρατήσει την ύφεση, αλλά όπως φάνηκε από συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποι της Ε.Ε. την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος αν δεν προχωρήσει το υπουργείο Οικονομίας σε άμεσα μέτρα επιτάχυνσης.

Κοντά σε συμφωνία Συντηρητικοί και Φιλελεύθεροι

Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η τελευταία συνάντηση ανάμεσα στον ηγέτη των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον και τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ, από την οποία θα προκύψει αν τα δύο κόμματα θα συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες των βρετανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα δύο κόμματα είναι κοντά σε συμφωνία. Αν και οι διαφορές μεταξύ τους σε βασικά ζητήματα «είναι βουνό» κατά τη χαρακτηριστική έκφραση στελέχους των Φιλελευθέρων, οι πολύωρες συνομιλίες πιου βρίσκονται σε εξέλιη ίσως οδηγήσουν σε αποτέλεσμα.

Παράγοντες από τους Συντηρητικούς ανέφεραν ότι «υπάρχει πρόοδος» μεταξύ των δύο πλευρών και ότι οι εργασίες των διαπραγματευτικών ομάδων έχουν καλά αποτελέσματα. Κομβικό σημείο κρίνεται η αλλαγή του εκλογικού συστήματος προς το αναλογικότερο, την οποία φαίνεται να αποδέχεται ο Κάμερον.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του συστήματος που υπάρχει στη Μεγάλη Βρετανία, οι Φιλελεύθεροι με το 23% των ψήφων απέσπασαν μόλις 57 έδρες ενώ οι Εργατικοί με το 29% κατέκτησαν 258.

Το άλλο μεγάλο αγκάθι έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή πολιτική, αφού οι Συντηρητικοί υιοθετούν σκληρή ευρωσκεπτικιστική πολιτική ενώ αντίθετα οι Φιλελεύθεροι τάσσονται υπέρ της Ευρώπης, ακόμα και υπέρ του... ευρώ.

Μειώθηκε κατά 26% το ταμειακό έλλειμμα

Στα 7.705 εκατ. ευρώ μειώθηκε τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2010 το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης (καθαρό αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού με λογαριασμούς διαχείρισης χρέους) έναντι ελλείμματος 10.774 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.


Στο εν λόγω χρονικό διάστημα, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν από 14.335 εκατ. ευρώ πέρυσι, σε 15.069 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, το πρώτο τετράμηνο του έτους μειώθηκαν σε 19.651 εκατ. ευρώ από 21.958 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των αρχηγών. Οι δανειστές επέβαλλαν τους όρους τους

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στο Συμβούλιο συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με την πρωτοβουλία του οποίου συγκλήθηκε το Συμβούλιο, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ, για πρώτη φορά, απείχαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αριστεράς, Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας.

Στο Συμβούλιο συμμετείχε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να ενημερώσει για τις οικονομικές εξελίξεις. Ενδεικτική πάντως είναι η πρώτη φράση του Πρωθυπουργού, πριν από την επίσημη έναρξη του Συμβουλίου, ότι "αντίπαλός μας είναι οι αγορές".

Βαρυσήμαντη ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

"Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι βαθιά πολιτική που έχει εκθρέψει το πελατειακό σύστημα και το μοντέλο αδιαφανούς άσκησης της εξουσίας", είπε απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην προβλήτα προσέκρουσε το «Aegean Odyssey»

Στην προβλήτα του λιμανιού της Ρόδου προσέκρουσε, στις 7:00 το πρωί, το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Odyssey», σημαίας Μάλτας, κατά τη διάρκεια του κατάπλου.

Κανείς από τους 260 επιβάτες του πλοίου δεν τραυματίστηκε, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε απόξεση του εξωτερικού χρωματισμού στην αριστερή πλευρά, στο ζωνάρι του πλοίου.

Το Λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου, έως ότου γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από νηογνώμονα. Το «Aegean Odyssey» έφτασε στην Ρόδο προερχόμενο από τη Σαντορίνη.

Ο Πετσάλνικος για το web-site της Βουλής

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ .... γελάσαμε με τις προηγούμενες δηλώσεις αλλά τώρα κοντεύουμε να βάλουμε τα κλάμματα ... Οι δικαιολογίες είναι οι εξής:

Το site της Βουλής είναι συνχρηματοδοτούμενο απο την Ευρωπαϊκή ένωση (80% Ευρώπη 20% Ελλάδα) ... ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ??? ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΞΟΔΕΜΑ ???? ...

Ο διαγωνισμός για το site έγινε επι Νέας Δημοκρατίας (έτσι γιατί η πολιτική ευθύνη πάνω από όλα)

Όταν το έψαξε ο κος Πετσάλνικος είδε ότι και άλλα web sites δήμων , νομαρχιών κ.α. (δημόσια) κόστιζαν από 300.000 έως και 600.000 ευρώ , οπότε και το 1 εκατομμύριο για το web site της βουλής του φάνηκε λογικό ....

Αχ καημένε φοιτητή πληροφορικής .... αχ καημένε εργαζόμενε στον τομέα της πληροφορικής .... εσύ που καταλαβαίνεις από πληροφορική και internet. Μπές και δες ... http://www.parliament.gr δουλειά 1 μήνα από 1 προγραμματιστή είναι το site που πληρώσαμε 1.000.000 ευρώ!!!!!

Πηγή blogingr

27χρονη μητέρα κάνει στριπτίζ στο msn

Πράγματα και θάματα γίνονται πλέον μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας "ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ", 27χρονη από την Αθήνα παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες μπαίνει στο facebook και αρχίζει τις συνομιλίες. Όταν συμπαθήσει κάποιον περνάνε στο msn. Εκεί ανάβουν οι κάμερες και γίνεται το έλα να δεις. Η κοπέλα αρχίζει να κάνει βόλτες μέσα στο δωμάτιό της , να κουνιέται προκλητικά και στο τέλος να πετά τα ρούχα της. Αρχίζει να μιλά πρόστυχα και να κάνει διάφορες κινήσεις λες και εργάζεται σε καμπαρέ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η 27χρονη προτιμά άτομα της ηλικίας της. Ο σύζυγός της φαίνεται να ταξιδεύει συχνά εκτός Αθηνών. Έτσι, το κορίτσι μένει μόνο του στο σπίτι και φαίνεται να ψάχνει παρέα.

Πηγή filoksenos
από karse-kala

Ατύχημα είχε η Ρούλα Κορομηλά στη πρόβα του Greek Idol

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρούλα είχε ένα ατύχημα χθες, κατά τη διάρκεια των προβών της για το τρίτο live show του Greek Idol.

Η Ρούλα Κορομηλά παραπάτησε και στραμπούλισε το πόδι της, ωστόσο δεν …πτοείται και δεν «ρίχνουν» τίποτα και κανείς την ψυχολογία της, γι΄ αυτό απόψε το βράδυ θα εμφανιστεί κανονικά στη σκηνή του talent show, δίνοντας τον καλύτερο της εαυτό. Κάποιοι λένε πως θα έχει δεμένο το πόδι της. Πάντως, όπως κι αν εμφανιστεί, η διάθεσή της θα είναι ανεβασμένη.

Στο αποψινό live θα είναι καλεσμένη η Έλλη Κοκκίνου, η οποία θα τραγουδήσει τις καινούργιες της επιτυχίες διά χειρός Φοίβου.

Πάντως, η Ρούλα Κορομηλά ζητάει την βοήθεια του πρώην της...και σκηνοθέτη Στέφανο Σαρντίνι; Προκειμένου να ανεβάσει τα νούμερα τηλεθέασης του «Greek Idol» η Ρούλα του τηλεφώνησε για να της δώσει τις σκηνοθετικές του οδηγίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκηνοθέτης έδωσε αρκετές συμβουλές στην παρουσιάστρια που αυτή τις ακολούθησε στο δεύτερο live του talent show. Σε αυτό μάλιστα οφείλεται και η εμφάνιση της Κορομηλά στο δεύτερο live που ήταν πολύ καλύτερη από αυτήν στην πρεμιέρα της.

Σοκ στη Σκάλα του Μιλάνου με τον έλληνα διευθυντή

Είναι η πρώτη φορά που ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στην Όπερα, ο Ηλίας Zεμπεντονίδης ο οποίος είναι Έλληνας, αναλαμβάνει τα ηνία της Σκάλας του Μιλάνο. Ο Ηλίας Zεμπεντονίδης θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην όπερα.

Ανέλαβε το δύσκολο αυτό πόστο πριν από λίγο καιρό. Κάποιοι από την Ελλάδα όμως θέλησαν να τον δυσφημίσουν μέσω του διαδικτύου. Έτσι, έστελναν μονταρισμένες φωτογραφίες όπου φαινόταν να πρωταγωνιστεί σε πολύ προσωπικές του στιγμές με έναν και μοναδικό σκοπό: να χαλάσουν την δημόσια εικόνα του στο Δ.Σ. της Σκάλας του Μιλάνο για να τον εκδιώξουν.

Πίσω από τον εκβιασμό, κρυβόταν ένας 32χρονος δικηγόρος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, ο οπαίος έστελνε στη διοίκηση του διασημότερου λυρικού θεάτρου του κόσμου τα e-mails και φωτογραφίες, με σκοπό να πλήξουν το κύρος του Έλληνα διευθυντή. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δημιουργήσει πλαστές φωτογραφίες, στις οποίες το θύμα πρωταγωνιστούσε σε ερωτικές περιπτύξεις με άνδρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 32χρονος δικηγόρος δούλευε για λογαριασμό κυκλώματος στην Ιταλία, που ενεργούσε συστηματικά για την απομάκρυνση του 40χρονου από τη θέση του γενικού Διευθυντή.

Μαζική άρση τηλεφωνικού απορρήτου στην Αθήνα

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προχώρησε από τον περασμένο Οκτώβριο σε μαζικές άρσεις απορρήτου των επικοινωνιών σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της αναζήτησης αναλυτικών στοιχείων όλων των κλήσεων, που κατέγραψαν οι κυψέλες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εντοπίσουν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (10/05), τα στίγματα της τηλεφωνικής επικοινωνίας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών που κατοικούν ή βρέθηκαν μέσα σ' αυτές τις κατοικημένες περιοχές (όνομα καλούντος, καλουμένου, διάρκεια κλήσης, sms κ.λπ.) έχουν μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών ερευνών.

Πιο συγκεκριμένα, οι άρσεις του απορρήτου εστιάστηκαν σε περιοχές, όπου είτε είχαν γίνει τηλεφωνήματα ανάληψης ευθύνης για κάποιες ενέργειες είτε είχαν αφεθεί προκηρύξεις.

Απελευθέρωση της αγοράς Ταξί και ΚΤΕΛ χωρίς νέες άδειες!

Στην απελευθέρωση των υπηρεσιών των ταξί και των υπεραστικών ΚΤΕΛ προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, εναρμονιζόμενη με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», μετά τα φορτηγά - βυτιοφόρα Δημοσίας Χρήσεως (εμπορευματικές μεταφορές) σχεδιάζεται και η απελευθέρωση των ταξί και των υπεραστικών ΚΤΕΛ (επιβατικές μεταφορές). Στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου για την απελευθέρωση των χερσαίων επιβατικών μεταφορών έως το τέλος του καλοκαιριού.

Ήδη, ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και στους αυτοκινητιστές ταξί έχει αρχίσει διάλογος για τη χορήγηση νέων αδειών ταξί για ειδικές κατηγορίες μεταφορών, την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας των ταξί και την οργάνωση του κλάδου σε εταιρείες.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στον εκσυγχρονισμό του κανονισμού λειτουργίας των ταξί και στη θέσπιση κινήτρων για την ένταξη των σημερινών αυτοκινητιστών σε σύγχρονες εταιρείες.

Μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα για τη Γερμανία

Το φθηνό ευρώ, έναντι του δολαρίου, έφερε τελικά σημαντικά οφέλη στη γερμανική οικονομία, αφού το Μάρτιο το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας εκτοξεύθηκε στα 13,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική στατιστική υπηρεσία οι εξαγωγές της Γερμανίας τον Μάρτιο ενισχύθηκαν κατά 10,7% σε σχέση με το Φεβρουάριο. Αύξηση 11% παρουσίασαν και οι εισαγωγές, γεγονός που σημαίνει ότι ενισχύθηκε και η κατανάλωση.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου ήταν σε ελεύθερη πτώση, λόγω της ελληνικής κρίσης χρέους, και πολιτικοί αναλυτές είχαν κατηγορήσει τότε την καγκελάριο Μέρκελ, ότι πίσω από τις κωλυσιεργίες για το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας κρυβόταν η πολιτική διολίσθησης του ευρώ.

Στο χειρουργείο ο Σπύρος Φωκάς

Την Τρίτη ή την Τετάρτη θα υποβληθεί τελικά σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Φωκάς. Οι γιατροί δηλώνουν ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις εξετάσεις που θα κάνει σήμερα.

Ο ίδιος βρίσκεται σε καλή ψυχολογία και προσπαθεί να είναι αισιόδοξος για την υγεία του. Μάλιστα την Κυριακή τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο φίλος του Νίκος Ζερβός τον οποίο υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά.

Οι γιατροί διέγνωσαν στον Σπύρο Φωκά ανεύρυσμα στην κοιλιακή χώρα.

Κίνα: Συρρικνώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα

Κατά 87% συρρικνώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας τον Απρίλιο σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι εισαγωγές αυξάνονται περισσότερο από τις εξαγωγές εξαιτίας της εγχώριας ζήτησης που ενισχύουν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Το πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 1,68 δισ. δολάρια. Οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 49,7%, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν 30,5%.

Η πτώση κατά 49% στο εμπορικό πλεόνασμα για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2010 σε σχέση με πέρυσι, αναμένει να διασκεδάσει τις πιέσεις για τα κέρδη στο γουάν.