Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

«Αμεσα μέτρα» εκδημοκρατισμού ζητούν οι ΗΠΑ από τη Μιανμάρ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «βαθειά απογοητευμένες από την κυβέρνηση της Μιανμάρ» αναφορικά με την διοργάνωση των προσεχών βουλευτικών εκλογών και ζητούν τη λήψη «άμεσων μέτρων» εκδημοκρατισμού, δήλωσε σήμερα από τη Ρανγκούν ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κερτ Κάμπελ.

«Ζητάμε από το (στρατιωτικό) καθεστώς να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να αρχίσει η διαδικασία» με την αντιπολίτευση, τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για θέματα σχετικά με την Ασία και τον Ειρηνικό, σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους στο τέλος της σύντομης επίσκεψής του στη Μιανμάρ.

Ο Κάμπελ συναντήθηκε σήμερα με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σούου Κίι στην κατοικία της όπου βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό καθώς και με πολλά στελέχη του Εθνικού Συνδέσμου για την Δημοκρατία (LND), του κόμματός της που διαλύθηκε μερικές ημέρες αφού αποφάσισε να μποϊκοτάρει τις εκλογές.

Τα πρώην μέλη του κόμματος αποφάσισαν αμέσως να δημιουργήσουν ένα νέο πολιτικό σχηματισμό πιθανόν για να παρουσιάσουν τους υποψηφίους στις εκλογές, η ημερομηνία των οποίων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

«Σέβομαι την δύσκολη απόφαση των πολιτικών κομμάτων σχετικά με αυτές τις εκλογές. Είναι δικαίωμα των ελεύθερων ανθρώπων να λαμβάνουν αποφάσεις οι ίδιοι», είπε ο Κάμπελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου