Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

"Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης".. όπως λέμε "Επίδομα Θέρμανσης".. !!

Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έδινε το επίδομα θέρμανσης, με μόνο 1-2μήνες στο ταμείο ανεργίας παρακαλώ (!), γινότανε πάλι ο κακός χαμός.. Κάποια γνωστή, τότε, επί ένα μήνα και πλέον δεν το ελάμβανε και πρόθυμος όπως πάντα προσπάθησα να εξυπηρετήσω.. Η απάντηση του ΟΑΕΔ ήταν πάγια :

- Εάν το δικαιούται θα το λάβει.. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα σας ειδοποιήσουμε εμείς.. !

Μετά από καιρό, αγανακτισμένος πια, αποφασίζω να τηλεφωνήσω στο γραφείο του Διοικητή του ΟΑΕΔ για να βρω άκρη. Τελικά, ανακαλύπτουμε ότι υπήρχε πρόβλημα με το δηλωθέν βιβλιάριο της Εθνικής, το οποίο από παλιά ήταν σε μάρκα και στη μετατροπή σε ευρώ η Τράπεζα το θεωρούσε σα λογαριασμό συναλλάγματος ! Δεν είναι φοβερό ; !

Ο Οργανισμός ούτε που συγκινήθηκε να ενημερώσει τον ενδιαφερόμενο να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα προσκομίζοντας άλλο λογαριασμό βιβλιαρίου. Τελικά, οι συνεργάτες του Διοικητή πήραν τηλέφωνο στον αρμόδιο ΟΑΕΔ Δράμας, όπου ακούστηκαν φωνές και "καντήλια".. Οι "αρμόδιοι" υπάλληλοι από την ταραχή τους την ίδια μέρα επικοινώνησαν με την ενδιαφερόμενη για να τους προσκομίσει λογαριασμό.


Και πρέπει να ήταν τόση η ταραχή τους που κατέθεσαν τα χρήματα του επιδόματος στο λογαριασμό δύο (2) φορές !

Την επομένη πήγα και ζήτησα να πάρουν πίσω το δεύτερο ποσό και τους ευχαρίστησα για τη "συνεργασία".

"Τέτοιους δημόσιους υπαλλήλους" έχει εκατοντάδες χιλιάδες στον κρατικό μηχανισμό. Είναι τόσοι πολλοί που για να κάνω οποιαδήποτε ΣΟΒΑΡΗ δουλειά μου με το κράτος, τις περισσότερες φορές ζητώ την παρέμβαση Διοικητών, Υφυπουργών και Υπουργών. Την παρέμβαση για να τηρηθεί η νομιμότητα!! Έτσι, δεν τους λυπάμαι όταν αργότερα "δαρμένοι" από τον πολιτικό τους προϊστάμενο μου ζητούν και το λόγο από πάνω γιατί πήρα τηλέφωνο στον "Διοικητή" ; ! !


Και μέσα σ' αυτό το ΆΙΣΧΟΣ εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός "θυμωμένος" για όσους απ' αυτούς τέτοιες μέρες παίρνουν άδεια "από τη Σημαία".. Ε, και ; Τι μ' αυτό ;....