Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Χρυσαετοί υποδέχτηκαν μετά 87 χρόνια το πλήθος στη Παναγία Σουμελά...

Γράφει ο Αντιμόνιος

Δεν είναι μόνο ο Πατριάρχης, οι παπάδες, οι ψαλτάδες, οι πιστοί, οι αγωγιάτες, οι βαστάζοι, που ανηφόρισαν για να προσκυνήσουν και να λειτουργήσουν σήμερα (μετά 87 χρόνια !) στην αετοφωλιά της Παναγίας Σουμελά...

Δεν είναι ακόμα μόνο οι ψαλμωδίες, τα κεριά και το λιβάνι, τα δάκρυα και οι αναστεναγμοί... Είναι κυρίως η πίστη και η αντοχή ενός βασανισμένου, ξεριζωμένου, αιματοβαμμένου λαού, που...

φτιαγμένου από dna δράκου γέννα, παλεύει με νύχια και με δόντια τρεις χιλιάδες χρόνια...

Είναι και οι χρυσαετοί με τα αετόπουλα των βουνοκορυφών, που πετούσαν πάνω απο το πλήθος, με τα φτερά τους να λάμπουν στις ηλιαχτίδες...



"Τέρμα στις πρακτικές του Παρελθόντος.." . Ο Παπανδρέου καλείται, για μια ακόμη φορά , να αποδείξει ότι "ακούει" και "συνομιλεί" με τον απλό πολίτη.. Ότι έχει διαγράψει το "παρελθόν" και τις πρακτικές του για πάντα.. .


Με χαρά καλώς ορίσαμε την τέταρτη υποψηφιότητα για το χρίσμα από το Πασόκ του κ. Νίκου Πολυμενέρη για το Δήμο της Δράμας . Στο απόηχο της προχθεσινής τηλεοπτικής του συνέντευξης στο τοπικό κανάλι TVΔ , κρατήσαμε θετικά σχόλια για τις σκέψεις και προτάσεις του υποψηφίου για το Δήμο μας .

Σε αντίθεση με άλλους υποψηφίους , ανεξαρτήτου κομματικής προελεύσεως , ο Αρχιτέκτονας μίλησε, συνδιαλεγόμενος με τον δημοσιογράφο για τα προβλήματα του τόπου, τον "μεγαλύτερο" χρόνο τηλεοπτικά (58 %) με την πρώτη του εμφάνιση. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι μέχρι σήμερα , στις δημόσιες εμφανίσεις τους , αφήνοντας τον εκάστοτε δημοσιογράφο να "κάνει" παιχνίδι μας δημιουργήσανε την εντύπωση ότι αδυνατούν να εκφέρουν μεστό και ουσιαστικό λόγο για τον τόπο μας . Και γενικότερα νομίζουμε ότι.. δεν είναι και ότι καλύτερο να "εμφανίζεται" ο πολιτικός τηλεοπτικά "αδύναμος" και "ασθενής" .

Είναι καιρός , νομίζουμε , η Δράμα να αλλάξει σελίδα και το Κυβερνών κόμμα , ανατρέποντας και απαξιώνοντας πρακτικές του παρελθόντος , να στηρίξει μια υποψηφιότητα Ελπιδοφόρα για το Δήμο και τους δημότες του . Η προσωπική μας πεποίθηση είναι ότι ο κ. Πολυμενέρης, την τελευταία στιγμή υποψήφιος του Πασόκ , ως το αουτσάϊντερ της τελευταίας στιγμής , μπορεί να κάνει την "έκπληξη" για το Δήμο , ύστερα από 20 χρόνια. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την τοπική κοινωνία και δη τους απλούς Δραμινούς είναι πολύ θετικά απέναντι σε μια τέτοια υποψηφιότητα από το Πασόκ καθόσον , ο μέχρι σήμερα Αρχιτέκτονας δεν έχει αλωθεί ακόμα με την πολιτική και η παρουσία ενός αξιόλογου και αναγνωρισμένου κοινωνικά ανθρώπου στην τοπική κοινωνία είναι μεγάλη , τη στιγμή που οι πολίτες απαξιώνουν την πολιτική .

Είναι , σίγουρα πια , στο "χέρι" του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου να αποδείξει , για μια ακόμη φορά , αυτό που λέει , ότι το Νέο Πασόκ θα συγκρουστεί με ιδέες και πρακτικές του παρελθόντος , δίνοντας με αυτό τον τρόπο  το μήνυμα αλλά και την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία να βαδίσει τα χαμένα βήματα μπροστά για το καλό της πόλης μας .


Γιώργο.. πάρτο επάνω σου..

του Παναγιώτη Γεωργιάδη