Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Σύλληψη για τους "Πυρήνες" .

Ένας 22χρονος φοιτητής συνελήφθη την Πέμπτη το μεσημέρι στον Βόλο με βάση ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του με την κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Το ένταλμα είχε εκδοθεί από τον Νοέμβριο, μετά την ταυτοποίηση αποτυπώματός του το οποίο βρέθηκε σε σταθερό σημείο (πλακάκια στο μπάνιο) στο σπίτι της 25ης Μαρτίου, που θεωρείται από τις αρχές ως γιάφκα της οργάνωσης.

Ωστόσο, ο νεαρός ήταν αγνώστου διαμονής και αναζητούνταν. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν τελικά στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου και συνελήφθη.

Ο 22χρονος φοιτά στο 4ο έτος της Σχολής Δημοσιογραφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και το 2006 είχε συλληφθεί για αντίσταση κατά της αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κρατείται δεν είναι συνεργάσιμος με τις αρχές.

Την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το προσχέδιο της γαλλογερμανικής συμφωνίας

Ο Γάλλος προεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατέληξαν στις Βρυξέλλες σε συμφωνία για την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η συμφωνία εμπλέκει τις χώρες μέλη της ευρωζώνης αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και φτάνει τα 22 δισ. ευρώ.

Με βάση το προσχέδιο της γαλλο-γερμανικής πρότασης, το οποίο επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βοήθεια στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει «ουσιαστική χρηματοδότηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μία πλειοψηφία ευρωπαϊκής χρηματοδότησης».

Αλλά η Ελλάδα θα μπορεί να πάρει τη βοήθεια μόνο ως «ultima ratio (τελευταία καταφυγή), που σημαίνει ιδιαίτερα ότι η χρηματοδότηση της αγοράς είναι ανεπαρκής».

Η Αθήνα θα πρέπει να δανειστεί 20 δισεκατομμύρια ευρώ τους επόμενους δύο μήνες προκειμένου να χρηματοδοτήσει το δημόσιο χρέος της. Ωστόσο το κείμενο Μέρκελ-Σαρκοζί δεν αναφέρει τα ποσά που θα είναι διαθέσιμα από το συνδυαστικό μηχανισμό της ευρωζώνης και του ΔΝΤ.

Αναφέρει μόνο πως οι χώρες της ευρωζώνης θα συνεισφέρουν «συντονισμένα διμερή δάνεια» που θα υπολογίζονται με βάση το μερίδιό τους στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΑΑ: Συμμετέχει και φέτος στην "Ώρα της Γης" .

Το αεροδρόμιο της Αθήνας δηλώνει για 2η χρονιά «παρών» στην «Ώρα της Γης 2010», το Σάββατο 27 Μαρτίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του WWF, σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του από τις 20:30 έως τις 21:30 (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχοδρομοί του).

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2010, θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.

Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ανακοινώσεις στους αεροσταθμούς θα ενημερώνουν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση του WWF και τη συμμετοχή του αεροδρομίου της Αθήνας. Επιπλέον, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενθαρρύνει όλο το προσωπικό του αεροδρομίου να συμμετάσχει στην «Ώρα της Γης» μειώνοντας ή σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι.

Η συμφωνία στην ΕΕ κρύβει βάρβαρα μέτρα για το λαό, λέει το ΚΚΕ

Η συμφωνία που επήλθε στην ΕΕ για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας «κρύβει πίσω της νέα βάρβαρα μέτρα για το λαό», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει:

«Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα από τη συμφωνία που επήλθε στην ΕΕ και για την οποία πανηγυρίζουν η κυβέρνηση και η ΝΔ. Δεν αφορά το λαϊκό συμφέρον. Κρύβει πίσω της νέα βάρβαρα μέτρα για το λαό, κερδισμένοι και πάλι θα είναι οι τραπεζίτες και γενικά η πλουτοκρατία.»

» Καμία συναίνεση στη λαίλαπα, λαϊκή συσπείρωση και δράση, πόλεμος στον πόλεμο των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους.»

Κυβερνητική βοήθεια ύψους 9,5 εκατ. ευρώ στην Dubai World, για την αποπληρωμή του χρέους .

Ντουμπάι

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι δεσμεύθηκε να υποστηρίξει οικονομικά με το ποσό των 9,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την κρατική εταιρεία μετοχών Dubai World, που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Η εταιρεία, καθώς και η θυγατρικής της Nakheel, από τον χώρο της κτηματαγοράς, πρόκειται να νακοινώσουν την Πέμπτη τις προτάσεις για αναδιάρθρωση των χρεών τους.

Η Dubai World σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα αποπληρώσει στους πιστωτές της το 100% του χρέους της, που υπολογίζεται στα περίπου 22 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μία περίοδο πέντε με οκτώ ετών.

Πασχαλινό δωρεάν πάρκινγκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δωρεάν στάθμευση, για ένα τετράωρο στο 24ωρο, σε χώρους του λιμανιού αποφάσισε για την πασχαλινή περίοδο η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), με στόχο την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και την τόνωση της αγοράς. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η απόφαση που πήρε προ ημερών η εταιρία ΔΕΘ ΑΕ (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης).

Η περίοδος ισχύος της απόφασης του ΟΛΘ ΑΕ είναι από 27 Μαρτίου, έως και το Μεγάλο Σάββατο. Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν χρήση του πάρκινγκ του επιβατικού σταθμού και της πύλης 6 του λιμανιού. Προϋπόθεση αποτελεί η προσκόμιση απόδειξης αγορών προϊόντων ή υπηρεσιών, άνω των πενήντα ευρώ (50€) από καταστήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Απόφαση της ΔΕΘ ΑΕ προβλέπει, επίσης, τη δωρεάν 4ωρη στάθμευση στο πάρκινγκ της ΔΕΘ επί της οδού Αγγελάκη, με την επίδειξη ισόποσης απόδειξης αγορών από επιχείρηση του κέντρου. Το μέτρο ισχύει από αύριο Παρασκευή, και για δέκα ημέρες.

Το FBI «ψαρεύει» στο Facebook ! Και όχι μόνον...

Σε «ψάρεμα» αποδεικτικών στοιχείων μέσω του Facebook επιδίδεται συστηματικά το FBI χρησιμοποιώντας όλα τα κοινωνικά δίκτυα για να συλλάβει εγκληματίες, που στην περίπτωση του Facebook ξεπερνούν σε δημοφιλία μεταξύ των χρηστών ακόμη και την Google, την πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης στο Ιντερνετ.

Ενα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο Μάξι Σόπο που κατηγορούνταν στο Σιάτλ για μια τραπεζική απάτη εξαφανίστηκε και η Αστυνομία έχασε τα ίχνη του. Κάποια στιγμή ανήρτησε ένα μήνυμα σε κάποιον από τη λίστα των φίλων του στο Facebook -με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή το FBI- εξιστορώντας τη «νέα του ήσυχη και εύπορη ζωη» στο Μεξικό. Η σύλληψή του ήταν ζήτημα χρόνου. Το μήνυμα είναι σαφές: Οποιος κακοποιός κομπορρημονεί και επιδεικνύει στα κοινωνικά δίκτυα τα «κατορθώματά» του, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ο επόμενος «φίλος» του στο Facebook να 'ναι ένας πράκτορας του FBI.

Η ελληνική κρίση είναι «η κορυφή του παγόβουνου», λέει η κινεζική κεντρική τράπεζα

Η κρίση χρέους που πλήττει την Ελλάδα δεν είναι παρά «η κορυφή του παγόβουνου», με το φάσμα μιας δημοσιονομικής κατάρρευσης να απλώνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη, εκτιμά ο αναπληρωτής διοικητής της κινεζικής κεντρικής τράπεζας.

«Η Ελλάδα είναι μια προβληματική περίπτωση, αλλά δεν είναι η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Τσου Μιν σε φόρουμ επενδυτών στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

«Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί στη χρεωκοπία γιατί είναι σχετικά μικρή σε μέγεθος χώρα, αλλά δεν βλέπουμε κανένα αποφασιστικό μέτρο που θα έδινε ένα μήνυμα στην αγορά ότι 'μπορούμε να επιλύσουμε την κρίση, μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σ΄αυτήν'. Η αγορά παραμένει λοιπόν πολύ ρευστή» είπε.

«Η κύρια ανησυχία σήμερα είναι η Ισπανία και η Ιταλία» υπογράμμισε.
(ΤΑ ΝΕΑ)

Η Τζούλια με ... ανδρικά εσώρουχα !

Επέστρεψε χθες το απόγευμα από την Λάρισα η Τζούλια Αλεξανδράτου… Όμως, δεν πήγε σπίτι της να ξεκουραστεί, αλλά κατευθείαν σε ένα στούντιο, για να φωτογραφηθεί με ανδρικά εσώρουχα.


Η Τζούλια φόρεσε τα σλιπάκια από την καινούργια συλλογή του Πατρινού σχεδιαστή, Νίκου Αποστολόπουλου, πήρε αγκαλιά έναν ολόγυμνο άνδρα και… στήθηκε. Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, δεν κρατούσε σαμπάνια, αλλά πούρο, ενώ φορούσε και σακάκια, ξεκούμπωτα φυσικά, χωρίς μπλούζα. Ήταν απλώς… γυμνή!

Ζήτησε από τον φωτογράφο να κάνει μόνο δύο λήψεις, γιατί ήταν μεν πολύ κουρασμένη από το ταξίδι, αλλά ωστόσο έδειχνε να απολαμβάνει τη φωτογράφιση με το ολόγυμνο μοντέλο δίπλα της.

Οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν έξω από το στούντιο τη ρώτησαν για τη μήνυση που της έκανε η Σάσα Μπάστα, λίγες ώρες πριν, όμως η Τζούλια δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο…

(πηγή Beste news)

Ενίσχυση απόρων από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Γεύμα αγάπης σε 800 άπορους θα προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Κυριακή του Πάσχα, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. βελλίδης» της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στον ίδιο χώρο, τη Μεγάλη Δευτέρα θα μοιραστούν δωροεπιταγές των 50 ευρώ σε 1.000 άπορους και τη Μεγάλη Τετάρτη διατακτικές των 3.000 ευρώ σε 12 άπορες οικογένειες.

Επίσης, τη Μεγάλη Πέμπτη ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα επισκεφθεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

Σφήνα στην Ευρώπη το ΔΝΤ ! Μας δανείζει με επιτόκιο 2,5% και χωρίς επιπρόσθετα μέτρα !

Αυτή την ώρα, που ακόμη οι Ευρωπαίοι ηγέτες "ψάχνονται" στη Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για τη διατύπωση του τελικού κειμένου της Συμφωνίας Δανεισμού της Ελλάδας, όταν και όποτε ζητηθεί, το ΔΝΤ (δηλαδή οι Αμερικανοί) μπαίνει "σφήνα" στις Ευρωπαϊκές διαβουλεύσεις και τους γελοιοποιεί !

Περίπατο πάει η περίφημη "κοινοτική αλληλεγγύη" και ο Μπαμπούλας της Μέρκελ. Οι Αμερικανοί, οι οποίοι ελέγχουν ουσιαστικά το ΔΝΤ, με την κίνησή τους αυτή, γελοιοποιούν και την "ύστατη" ώρα τους Ευρωπαίους, οι οποίοι ακόμα "μπουσουλάνε" και ψάχνονται να "περπατήσουν" όταν μεγαλώσουν!

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι μας δανείζει 20 δις ευρώ με 2,5 % επιτόκιο και δίχως επιπρόσθετα μέτρα εφόσον αποδίδουν τα υπάρχοντα !

Αυτή είναι η Ευρώπη σήμερα.. Μεγάλο ρεζίλι, ακόμα και για τη Γερμανίδα Καγκελάριο που προσπαθεί να εμφανίζεται ως το "μεγάλο αφεντικό" της Ε. Ε. .

Αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Για μετά το Πάσχα αναβλήθηκε η -προγραμματισμένη για την Τετάρτη- συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του προσχεδίου νόμου για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Για την αναβολή η κυβέρνηση επικαλείται τυπικούς λόγους, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση αναβλήθηκε λόγω των έντονων αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο.

Σύμφωνα με το Βήμα, η κυβέρνηση απέδωσε την αναβολή της συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στο γεγονός ότι η ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος Ι. Μανιάτης έστειλε το προσχέδιο του νόμου στη Βουλή προτού αυτό λάβει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και προσυπογραφεί από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σ. Λύτρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση αναβλήθηκε λόγω των οξύτατων αντιδράσεων φορέων του Νομού Έβρου, με επικεφαλής τον νομάρχη και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ζαμπουνίδη.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τη διαφωνία τους για το περιεχόμενο του προσχεδίου νόμου, κρίνοντας ότι δεν συνάδει προς την προεκλογική εξαγγελία του Γιώργου Παπανδρέου, τον Σεπτέμβριο, για «επαναδιαπραγμάτευση» των συμφωνιών με τη Ρωσία και τη Βουλγαρία ώστε να εξασφαλιστούν περισσότερα ωφελήματα για την περιοχή.

Οι παραπάνω αναφορές του κ. Παπανδρέου είχαν ικανοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θεωρούσαν ότι με την επαναδιαπραγμάτευση θα εξασφάλιζαν «περισσότερα αντισταθμιστικά οφέλη». Κάτι τέτοιο όμως, όπως υποστηρίζουν, όχι μόνον δεν συμβαίνει στην πράξη, αλλά με το κείμενο του προσχεδίου νόμου καταβάλλεται προσπάθεια για το αντίθετο, καθώς ο αγωγός χαρακτηρίζεται «έργο μείζονος εθνικής σημασίας, προφανούς δημόσιας ωφέλειας και γενικά δημόσιου συμφέροντος».

(πηγή in.gr)

Καναδάς : Αύξηση πνευμονοπαθειών .

Ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από χρόνιες πνευμονοπάθειες όπως χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα αυξήθηκαν κατά 65% μέσα στη δεκαετία, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Ινστιτούτου Αξιολόγησης Κλινικών Ερευνών του Οντάριο του Καναδά.

Η γενίκευση των χρονίων πνευμονικών παθήσεων μεταξύ ενηλίκων από 35 και πάνω αυξήθηκε κατά 64,8%, από το 1996 μέχρι το 2007, σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου.

Οι περισσότεροι ασθενείς με τις εν λόγω παθήσεις είτε καπνίζουν είτε είναι παθητικοί καπνιστές.

Οι αναπνευστικές παθήσεις, όπως εμφύσημα και χρόνια βρογχίτιδα δεν θεραπεύονται αλλά μπορούν να προληφθούν και να έχουν μακρόχρονη θεραπευτική αγωγή.

Τα συμπτώματά τους είναι άστατη αναπνοή και διαρκής κοντόβηχας συνήθως μετά τα 55 χρόνια. Οι ασθενείς συνήθως έχουν αρχίσει να καπνίζουν 40 ή 50 χρόνια πριν.

Στο μέλλον, οι εν λόγω ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος είναι δυνατόν να αποφευχθούν με τον περιορισμό του καπνίσματος μέσα από αντικαπνιστική εκστρατεία

"Φιλί" ζωής από την ΕΚΤ στην Ελλάδα. Η κίνηση αυτή της ΕΚΤ είναι πιο σημαντική από την απόφαση της Συνόδου για τη χώρα !

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) έκανε τη δήλωση της ημέρας, δίνοντας μια μικρή ανάσα.


Δια στόματος του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, επιβεβαιώθηκε η άποψη του επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ, της Κεντρική Τράπεζας της Γερμανίας, που ζητούσε τη διατήρηση των χαλαρών προϋποθέσεων για τα δάνεια που χορηγεί η ΕΚΤ και το 2011, ώστε να μην κινδυνεύσουν τα δάνεια των γερμανικών τραπεζών.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέφερε πως η ΕΚΤ θα συνεχίσει να δέχεται ομόλογα με αξιολόγηση "BBB-" ως ενέχυρο αφαιρώντας ουσιαστικά τον ενδεχόμενο κίνδυνο αδυναμίας δανεισμού που θα αντιμετώπιζε η Ελλάδα το επόμενο έτος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτή την απόφαση συνέβαλλε κι ο Λουκάς Παπαδήμος (φωτό), που αποχωρεί από την αντιπροεδρία της ΕΚΤ, κάνοντας και οι δυο στροφή 180 μοιρών από τη σκληρή γραμμή του Νοεμβρίου όταν ανακοίνωσαν το... σφίξιμο της "στρατηγικής εξόδου".

Απογοητευμένοι οι Ευρωσοσιαλιστές από τη στάση της Γερμανίας

Την απογοήτευσή του για την επιμονή της Γερμανίας σε μία λύση για την Ελλάδα που θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών του κόμματος, ο Δανός πολιτικός τόνισε πως όποια λύση υποδεικνύει ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, είναι κακή λύση. "Δε λέω ότι αυτό πρέπει να αποκλειστεί. Λέω μόνο ότι εάν η μοναδική απάντηση της Ευρώπης είναι να ζητηθεί η βοήθεια του ΔΝΤ τότε θα κάνουμε λάθος", πρόσθεσε.

Μήνυμα Ομπάμα για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

“Καθώς εορτάζουμε την 189η επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας επαναβεβαιώνουμε τους δεσμούς που συνδέουν τα έθνη μας ως συμμάχους και θερμούς φίλους. Τιμούμε επίσης τις επιτυχίες των Ελληνοαμερικανών και την ασύγκριτη συμβολή τους στις ΗΠΑ” τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε διακήρυξη για την 25η Μαρτίου.

Αφού υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο που είχε η ιδέα της δημοκρατίας στην ίδρυση του αμερικανικού κράτους σημειώνοντας ότι “οι αξίες της αρχαίας Ελλάδας αποτέλεσαν τη βάση για το μεγάλο αμερικανικό πείραμα”, ο κ. Ομπάμα υπενθυμίζει ότι ένας από τους σημαντικότερους ιδρυτές της αμερικανικού έθνους και κύριος συγγραφέας της διακήρυξης της αμερικανικής ανεξαρτησίας, ο Τόμας Τζέφερσον, “εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους Έλληνες και την κληρονομιά τους καθώς πολεμούσαν για την ανεξαρτησία τους”.

Στη συνέχεια επισημαίνει την ελληνική επιρροή στις αρχές που διέπουν την Αμερική, με αναφορές στον Ιπποκράτη, τον Ευκλείδη και τον Πυθαγόρα και στο ίδιο πνεύμα αναφέρει ότι “οι νομικές μας σχολές χρησιμοποιούν τη σωκρατική μέθοδο και η αρχιτεκτονική της αρχαίας Ελλάδας έχει εμπνεύσει πολλά από τα σημαντικότερα κτίρια και μνημεία της Ουάσιγκτον”.

Ο κ. Ομπάμα εκθειάζει τον ρόλο των Ελληνοαμερικανών οι οποίοι “έχουν συμβάλλει στην πορεία της χώρας μας ως ηγέτες σε κάθε τομέα της αμερικανικής ζωής και η κοινότητά τους έχει ενδυναμώσει τη χώρα μας με τον ζωντανό πολιτισμό και τις μοναδικές παραδόσεις τους”.

“Πάνω από όλα είχαμε την ευλογία να κληρονομήσουμε το ελληνικό ιδεώδες της δημοκρατίας που ζει σήμερα στην Ελλάδα και στην Αμερική, και ενισχύει τους διαχρονικούς δεσμούς ανάμεσα στις δυο χώρες μας” επισημαίνει ο κ. Ομπάμα και ολοκληρώνει τονίζοντας ότι για όλους αυτούς τους λόγους “ως πρόεδρος των Ην. Πολιτειών καλώ τους πολίτες της χώρας να τιμήσουν και να εορτάσουν την 25η Μαρτίου ως ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας”.

Ίδρυση νέου κεντροδεξιού κόμματος στη Γαλλία .

Την ίδρυση ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος προκειμένου να αναμετρηθεί με τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στις εκλογές που θα διεξαχθούν σε δύο χρόνια.

Η κίνηση ενός από τους πιο πικρούς εχθρούς του Σαρκοζί αναμενόταν επί μακρόν και έρχεται καθώς το κόμμα του προέδρου UMP προσπαθεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία έπειτα από μία συντριπτική ήττα στις περιφερειακές εκλογές του Σαββατοκύριακου.

«Αποφάσισα να δημιουργήσω ένα νέο πολιτικό κίνημα το οποίο θα είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο», δήλωσε ο Βιλπέν σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως η ίδρυση του κόμματος θα ανακοινωθεί επίσημα στο Παρίσι τις 19 Ιουνίου.

Ο Βιλπέν, ένας αριστοκράτης πρώην διπλωμάτης, δήλωσε πως αισθάνεται άβολα με τις πολιτικές του Σαρκοζί και πως το κίνημά του θα υιοθετεί μία πιο κοινωνική, δίκαιη προσέγγιση.

«Το μότο του αγώνα μας θα είναι μία δημοκρατία αλληλεγγύης», είπε.

Η ανακοίνωση του Βιλπέν είναι ένα από τα πολλά σημάδια πως οι προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές του 2012 έχουν ήδη ξεκινήσει και πως ο Σαρκοζί, η επανεκλογή του οποίου θεωρείτο προηγουμένως σχεδόν βέβαιη, μπορεί να αντιμετωπίσει μία σκληρότερη αναμέτρηση απ’ ό,τι αναμενόταν.


Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η ανάρτηση «ξένων» δεδομένων στο Facebook .

Οι Αρχές προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν κατά πόσο είναι νόμιμο για υπηρεσίες όπως το Facebook να επιτρέπουν στους χρήστες να ανεβάζουν μηνύματα, φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες για άτομα που δεν είναι μέλη της υπηρεσίας και δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Οι έρευνες που έχουν ξεκινήσει στην Ελβετία και τη Γερμανία, σε συνεργασία με τις αρχές και άλλων χωρών-μελών, εξετάζουν την ουσία της διαμάχης σε υποθέσεις παραβίασης της ιδιωτικής ζωής: πόσο ευθύνονται οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης για το περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες;

«Έχουμε γράψει στο Facebook και τους ενημερώσαμε ότι δεν τηρούν τη νομοθεσία στην Ευρώπη» δήλωσε ο Τίλο Βάιχερτ, επίτροπος Προστασίας Δεδομένων στο γερμανικό κρατίδιο του Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν. Χαρακτήρισε μάλιστα «ανοησία» τη διαβεβαίωση του Facebook ότι εξασφαλίζει τη συγκατάθεση των μη χρηστών για τη δημοσίευση δεδομένων τους.

Ευνοϊκή η απόφαση της Συνόδου για την Ελλάδα.. Ικανοποιημένοι, όμως, Σαρκοζί και Μέρκελ… !

Όπως όλα δείχνουν η «Μικτή Λύση» προκρίθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες για το «οικονομικό πρόβλημα» της Ελλάδας. Το σίγουρο είναι, δηλαδή, ότι δεν θα «αφεθεί» η χώρα στην τύχη της και αν προκύψει ανάγκη η Ευρώπη θα της προσφερθεί η απαραίτητη βοήθεια. Αυτό, όμως, δεν είναι επί της ουσίας επιτυχία υπό την έννοια ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωζώνης, δε μπορεί να «αφεθεί» στην τύχη της !

Την όποια, λοιπόν, απόφαση η κάθε πλευρά την ερμηνεύει σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια και όλοι βλέπουν οφέλη και επιτυχίες από αυτή. Η πραγματικότητα είναι ότι όλα όσα προβλέπει το «Σχέδιο» της Μικτής Λύσης αποτελούν τη Γερμανική θέση στο θέμα και ικανοποιούν πλήρως την Άγκελα Μέρκελ. Σημειώνουμε, πάντως, ότι αρχικά η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν δεχόταν ούτε καν τον όρο «Σύνοδος» για το Ελληνικό πρόβλημα, πράγμα το οποίο έγινε αποδεκτό και στο πρωτόκολλο δεν υπήρχε «ειδική» αναφορά για τη χώρα μας.

Η όποια βοήθεια δανεισμού της χώρας, με επιτόκιο αγοράς, συμμετοχή του ΔΝΤ και μόνο την «ύστατη» ώρα, είναι ένα «πακέτο» που ορίσθηκε από τις γερμανικές αξιώσεις για τήρηση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών.

Έτσι, δεν πετύχαμε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από τα αυτονόητα, που ούτως ή άλλως την κρίσιμη στιγμή θα κληθεί να μας παράσχει η Ευρώπη! Ας κρατούμε, ωστόσο, μικρό καλάθι ως ότου δημοσιοποιηθεί το επίσημο έγγραφο της «συμφωνίας» στήριξης της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένουμε τα συμφωνηθέντα να απέχουν πολύ από τα όσα η Μέρκελ «απαιτούσε» για τη χώρα μας .

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΑΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ…

Συνεδρίασαν σήμερα το απόγευμα οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι, κα. , με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΝΔ κ. Σαμαρά. Στη συνεδρίαση η απόλυτη πλειοψηφία των ηγετών αποφάσισε την απαραίτητη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ενδεχόμενο δανεισμού της χώρας μας από την Ε. Ε. .

Μειοψηφία ήταν μόνο ο Έλληνας Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα στο ΕΛΚ και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Πάντως, ο κ. Σαμαράς βρισκόταν σε τηλεφωνική επαφή και με τον Πρωθυπουργό, κίνηση την οποία έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ, προκειμένου να υπάρχει «Εθνικό Μέτωπο» προς τα έξω.

«Το Facebook εξαπλώνει τη σύφιλη» !

Βρετανοί επιστήμονες ενοχοποιούν το Facebook για αυξανόμενη εξάπλωση της σύφιλης και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδώμενων νοσημάτων (STD), μετά τα πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία που κατέγραψε η αρμόδια Αρχή. «Γελοίους» χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς των ειδικών σε ανακοίνωσή του το Facebook.

Εμπειρογνώμονες υγείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Χάρτλπουλ στη Βρετανία ισχυρίζονται ότι Facebook έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόσφατη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της σύφιλης σε τρεις πόλεις.

Ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Peter Kelly δήλωσε ότι «οι δικτυακοί τόποι όπως το Facebook διευκολύνουν τους ανθρώπους να συναντηθούν για περιστασιακό σεξ και πως από τα περιστατικά που καταγράφηκαν θετικά στη σύφιλη, πολλά είχαν γνωριστεί μέσω του Facebook».

Ακόμα βέβαια οι επιστήμονες δεν είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι το Facebook είναι ο κύριος παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση της σύφιλης.

Ένα ακόμη στοιχείο που χρησιμοποίησαν οι ειδικοί για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα είναι ότι στις πόλεις Sunderland, Durhamκαι Teesside, η αύξηση των χρηστών του Facebook ήταν ανάλογη με την αύξηση των προσβεβλημένων με συφιλίδα.

Κίνα: «Οι ΗΠΑ δεν πιέζουν για αλλαγή της νομισματικής πολιτικής»

«Η ανατίμηση δεν είναι καλή συνταγή για να επιλυθούν τα προβλήματα», δήλωσε ο Κινέζος αξιωματούχος.


Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Κίνα θα αλλάξει την νομισματική πολιτική της σταδιακά και θα διατηρήσει σταθερή την ισοτιμία του νομίσματός της, απορρίπτοντας τις αμερικανικές εκκλήσεις για γρήγορη αλλαγή της ισοτιμίας.

Ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας, Ζονγκ Σαν, που επισκέπτεται την Ουάσιγκτον σε μία περίοδο κλιμακούμενης έντασης στις εμπορικές και πολιτικές σχέσεις των δύο πλευρών, ανέφερε μιλώντας σε ακροατήριο επιχειρηματιών ότι η αλλαγή της ισοτιμίας δεν είναι τρόπος για να διορθωθεί η μεγάλη διαφορά στο διμερές εμπορικό ισοζύγιο.

«Η ανατίμηση δεν είναι καλή συνταγή για να επιλυθούν τα προβλήματα», δήλωσε ο Κινέζος αξιωματούχος, μιλώντας στο αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Αμερικανοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το κινεζικό νόμισμα έχει υποτιμηθεί περίπου κατά 40%. Με αυτό τον τρόπο η Κίνα εξασφαλίζει πλεονέκτημα στο διεθνές εμπόριο, προκαλεί απώλεια θέσεων εργασίας σε άλλες χώρες και τελικά είναι παράγοντας ανωμαλίας στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα.

Διαφωνία ΗΠΑ- Τουρκίας για Ιράν

Η Άγκυρα αποκρούει τις αμερικανικές πιέσεις για επί πλέον κυρώσεις κατά του Ιράν.


Η Τουρκία απέκρουσε σήμερα τις πιέσεις που δέχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να υποστηρίξει την επιβολή επί πλέον κυρώσεων κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, αντιτείνοντας ότι πρέπει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στη διπλωματική προσέγγιση του προβλήματος.

«Υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία μπροστά μας και πιστεύουμε ότι αυτή η ευκαιρία πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά. Όχι λιγότερη, αλλά περισσότερη διπλωματία (είναι αυτό που χρειάζεται)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Μπουράκ Οζούγιερκιν σε συνέντευξη Τύπου.

Την περασμένη εβδομάδα ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον κάλεσε την Τουρκία να υποστηρίξει την επιβολή επί πλέον κυρώσεων κατά του Ιράν, προειδοποιώντας ότι η Άγκυρα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει συνέπειες εάν διαφοροποιηθεί από τη διεθνή κοινότητα στο θέμα αυτό.

«Πιστεύουμε ότι το Ιράν έχει καλές προθέσεις στο θέμα αυτό και επιθυμεί μια λύση. Διαφορετικά δεν θα κάναμε τέτοιες προσπάθειες. Ενημερώνουμε τους δυτικούς μας φίλους τακτικά για τις εντυπώσεις που αποκομίζουμε (από συνομιλίες με το Ιράν)», τόνισε ο Οζούγιερκιν.

Παράλληλα επανέλαβε ότι η Άγκυρα είναι αντίθετη με την απόκτηση πυρηνικών όπλων από οποιαδήποτε χώρα της Μέσης Ανατολής, πρόσθεσε όμως ότι το Ιράν έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς, όπως και όλες οι άλλες

«Στο έλεος του Θεού», με αφορμή τον άδικο χαμό του βρέφους .

Συμπαραστάτες στην πρωτοβουλία των ενεργών πολιτών της Κοζάνης να δημιουργήσουν μπλοκ στο Facebook καλώντας όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να λάβουν μέρος στη σιωπηλή διαμαρτυρία τη Μεγάλη Τετάρτη, στην κεντρική πλατεία της πόλης, για την απαξίωση των νοσοκομείων της Περιφέρειας και την ανάγκη άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να στελεχωθούν οι κλινικές με ιατρικό προσωπικό, δηλώνουν οι νοσοκομειακοί ιατροί της ευρύτερης περιοχής.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας, Συριανός Καχλάν (φωτογραφία), αφού αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και στις κρίσιμες κλινικές που αδυνατούν να λειτουργήσουν ή υπολειτουργούν, τόνισε πως «300.000 κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος του θεού».

Το τραγικό περιστατικό με το θάνατο του 12μηνου αγοριού από την περιοχή που αφού ταλαιπωρήθηκε σε διάφορα νοσοκομεία, ελλείψει παιδιάτρων, κατέληξε πριν από λίγες μέρες στο Ιπποκράτειο (ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και κινητοποιώντας χιλιάδες άτομα μέσω Facebook), όπως τόνισε ο κ. Καχλάν, είναι η κορυφή του παγόβουνου των συσσωρευμένων προβλημάτων που παρουσιάζει η παροχή δημόσιας υγείας στην περιοχή αλλά και σε όλη τη χώρα.

Για το ότι φτάσαμε σήμερα να μη λειτουργεί καμία παιδιατρική κλινική στην Περιφέρεια επισήμανε πως «οι παιδιατρικές κλινικές δεν εξαφανίστηκαν σε μια νύχτα» και επέρριψε ευθύνες στο πολιτικό προσωπικό και στις ηγεσίες του αρμόδιου υπουργείου που εδώ και χρόνια επέτρεψαν αυτόν τον κατήφορο του εθνικού συστήματος υγείας.

ΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ !

Στις Βρυξέλλες είναι στραμένα όλα τα βλέμματα, καθώς σε λίγη ώρα αρχίζει η πιο κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής των τελευταίων χρόνων.


Στο παρά πέντε της συνόδου κορυφής συνεχίζονται οι αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με την απόφαση για βοήθεια στην Ελλάδα, καθώς η Γερμανία, απέναντι στους περισσότερους ηγέτες της ευρωζώνης εμμένει στις σκληρές της θέσεις.

Η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, στο Γερμανικό Κοινοβούλιο υπερασπίστηκε μέχρι τέλους την άποψή της ότι θα συμφωνήσει μόνο σε μηχανισμό με κυρίαρχο ρόλο του ΔΝΤ, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί μόνο εάν μια χώρα βρεθεί σε αδυναμία δανεισμού από τις αγορές.

"Η Γερμανική κυβέρνηση ?ανάφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος- θα υποστηρίξει σήμερα και αύριο στη Σύνοδο9 Κορυφής ότι σε περίπτωση ανάγκης, θα πρέπει τέτοιες βοήθειες να είναι συνδυασμός ΔΝΤ και κοινών διμερών βοηθειών στην Ευρωζώνη. Το ξαναλέω όμως: μόνον ως έσχατη λύση. Θα υποστηρίξω αποφασιστικά την έγκριση τέτοιας απόφασης: ΔΝΤ και διμερείς βοήθειες".

Και απολύσεις μέσω Facebook!

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το Facebook -και γενικά οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης- είναι χάσιμο χρόνου και τίποτα παραπάνω. Άλλοι, πάλι, λένε ότι υπηρεσίες σαν το Facebook είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να επικοινωνεί κανείς με φίλους και συναδέλφους. Αυτό, όμως, που σίγουρα δεν περιμένει να διαβάσει κάποιος στα μηνύματα του προφίλ του είναι ότι μόλις έχασε τη δουλειά του.

Η 16χρονη Chelsea Taylor δούλευε κάθε Σάββατο σε ένα café, στην πόλη Leigh της Βόρειας Αγγλίας. Μια μέρα, η διευθύντρια έδωσε στην Chelsea 10 λίρες και της είπε να πάει σε ένα κατάστημα για να αγοράσει κουλουράκια για τον καφέ - έχει ενδιαφέρον ότι το café λέγεται Cookies, ωστόσο εκείνη τη μέρα ξέμεινε από κουλουράκια. Η μικρή έχασε το χαρτονόμισμα και όταν επέστρεψε ενημέρωσε αμέσως τη διοίκηση. Η μέρα τελείωσε χωρίς παρατράγουδα και η Chalsea γύρισε στο σπίτι της.

Ανοίγοντας τη σελίδα του Facebook, είδε ένα εισερχόμενο μήνυμα από την προϊσταμένη της. Η Elaine Sutton επέλεξε αυτό τον τρόπο για να ενημερώσει τη μικρή ότι απολύεται, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της γι' αυτή την εξέλιξη.

Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση απόλυσης μέσω Facebook. Το περιστατικό είναι ενδεικτικό του σημαντικού ρόλου που έχει το social networking σήμερα στις ζωές των ανθρώπων. Όχι ότι έχει νόημα να απολύεις κόσμο με μήνυμα, βέβαια. Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με φυσική επικοινωνία και όχι μέσω Facebook.

πηγή CNET

Καταγγελία για την «επιρροή» των φαρμακοβιομηχανιών στην ψυχιατρική

Ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ καλεί τους ψυχιάτρους να εγκαταλείψουν την «κουλτούρα επιρροής» που έχουν δημιουργήσει οι συναλλαγές τους με τη φαρμακοβιομηχανία.

Σε άρθρο σχολιασμού που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, ο Δρ Τόμας Ίνσελ αποφεύγει να κάνει άμεσα λόγο για διαφθορά. Καταγγέλλει όμως μεροληψία υπέρ της χρήσης φαρμάκων, καθώς πολλές θεραπείες που δεν βασίζονται σε φάρμακα παραμένουν «θλιβερά ανεκμετάλλευτες».

Επισημαίνει επίσης ότι υπάρχει «μεροληψία στις πρακτικές συνταγογράφησης» η οποία ευνοεί τα πρωτότυπα φάρμακα εις βάρος των φθηνότερων γενόσημων (αντιγράφων των πρωτότυπων φαρμάκων).

Εκτιμά μάλιστα ότι η επιρροή της βιομηχανίας στην ψυχιατρική έρευνα και πρακτική είναι μεγαλύτερη από ό,τι σε άλλες ιατρικές ειδικότητες, καθώς οι ισχύοντες κανονισμοί δεν επαρκούν.

Ένα κοτόπουλο με τέσσερα πόδια

Ένα σπάνιο κοτόπουλο, με τέσσερα πόδια, κανέι θραύστη στην Κομοτηνή! Γεννήθηκε σ’ ένα αγρόκτημα στα Σύμβολα Ροδόπης, και ο ιδιοκτήτης του το χάρισε στον Νίκο Μουχτάρη, συνταξιούχο αστυνομικό, που το έχει ως ατραξιόν στο κατάστημα της κόρης του.

Το κοτόπουλο προκαλεί την περιέργεια και τον θαυμασμό των επισκεπτών που το βλέπουν να έχει δύο επιπλέον πόδια, ολοκληρωμένα, με φτέρωμα, δάκτυλα και νύχια.

Πρόκειται για μια μορφή τερατογένεσης, αφού και τα γεννητικά όργανα του πτηνού βρίσκονται στο πλάι του σώματός του.

Ο Λευτέρης Αμοιρόπουλος, υπάλληλος του καταστήματος, έχει αναλάβει την διατροφή του και εξηγεί ότι το τετράποδο κοτοπουλάκι έχει μόνο μια μικρή αστάθεια κατά την κίνηση, αλλά κατά τα άλλα είναι υγιέστατο.

Τον λήστεψαν και μετά τον κλείδωσαν

Δεν έχουν τέλος οι ληστείες στην περιοχή της Κορίνθου.


Χτες το βράδυ γύρω στις 11, τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο φύλακα εργοτάξιου που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου.

Οι δράστες ανάγκασαν με την απειλή όπλου τον φύλακα να τους παραδώσει 400 ευρώ που είχε πάνω του.

Στη συνέχεια τον υποχρέωσαν να μπει μέσα σε αποθήκη που βρίσκεται δίπλα στο εργοτάξιο, κλειδώνοντας μέσα τον ίδιο αλλά και τον φύλακα της αποθήκης.

Αφού έκλεψαν έναν γερανό που ήταν σταθμευμένος στο προαύλιο, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
(πηγή Thebest)

Το αγόρι με τα 31 δάχτυλα !

Κίνα . Ένα αγόρι 6 χρονών από την πόλη Shenyang στην βορειοανατολική επαρχία Liaoning της Κίνας, έχει συνολικά 31 δάκτυλα στα πόδια και τα χέρια - 16 δάκτυλα στα πόδια και 15 δάκτυλα στα χέρια. Το αγόρι αυτό καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ με τα 25 συνολικά... δάκτυλα το οποίο έχουν από κοινού δυο παιδιά στην Ινδία, Pranamya Menaria και Devendra Harne, οι οποίοι έχουν και οι δυο 12 δάκτυλα στα χέρια και 13 δάκτυλα στα πόδια.Το αγόρι σύμφωνα με αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης, θα υποβληθεί σε επέμβαση για την αφαίρεση των περιττών δακτύλων. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αγόρι ονομάζεται polydactyly, η οποία δημιουργεί μια ποικιλία γενετικών διαταραχών - που μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικότητα ή νέες μεταλλάξεις - με αποτέλεσμα τα δάκτυλα να είναι περισσότερα από το φυσιολογικό. Συνήθως τα επιπλέον δάκτυλα εμφανίζονται στην πλευρά με τα μικρά δάκτυλα, αλλά αυτό το αγόρι φαίνεται να έχει μια σπανιότερη κατάσταση από αυτή της polydactyly, στην οποία επαναλαμβάνονται τα μεσαία δάκτυλα των χεριών και των ποδιών του.
(πηγή TheBest.gr) 

ΗΠΑ-Ισραήλ: Παραμένει το χάσμα

Χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα της επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστινίους, αναχώρησε από τις ΗΠΑ ο ισραηλινός πρωθυπουργός αφού η πρόθεση του Ισραήλ να χτίσει 1.600 νέες κατοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, δεν εγκαταλείπεται.

Εν μέσω της χειρότερης αμερικανο-ισραηλινής κρίσης τις τελευταίες δεκαετίες, ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τις ΗΠΑ. Την ώρα που ο Νετανιάχου, επιβιβαζόταν στο αεροσκάφος για το Ισραήλ, δήλωσε ότι "Νομίζω ότι βρήκαμε ένα χρυσό δρόμο που θα επέτρεπε στους Αμερικανούς να προωθήσουν την ειρηνευτική διαδικασία, προστατεύοντας παράλληλα τα εθνικά μας συμφέροντα". Πάντως από την πλευρά του Λευκού Οίκου, δεν έγινε καμία ανακοίνωση για τις συνομιλίες.

Το ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου ξεκινά το διευρυμένο πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή θα τεθεί σε ισχύ το συνεχές ωράριο λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.
Το Σάββατο 27 Μαρτίου τα καταστήματα θα κλείσουν στις 4 το μεσημέρι. Στην Αθήνα τα καταστήματα το Σάββατο τα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.
Τη Μεγάλη Παρασκευή 2 Απριλίου, τα καταστήματα θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι και θα
λειτουργήσουν μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Το Μεγάλο Σάββατο τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Στην Αθήνα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν για μία ώρα επιπλέον μέχρι και τις 4 το μεσημέρι.
Τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2010, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Διευκρινίζεται ότι, θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται διαφορετική ώρα πρωινής έναρξης, όπου αυτή ισχύει.

Από την Τρίτη 6 Απριλίου 2010, επανέρχεται το κανονικό ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων Λεκανοπεδίου Αττικής.

Οι Γερμανοί επιμένουν για το ΔΝΤ, οι αγορές στριμώχνουν Αθήνα και ευρώ

Απομένουν λίγες ώρες για την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και ακόμα δεν έχει γίνει κατορθωτό από τον πρόεδρο της Ε.Ε. να ανακοινώσει σύγκληση της έκτακτης Συνόδου του Eurogroup με θέμα την στήριξη της Αθήνας...

Η κα Μέρκελ μιλώντας σήμερα στη Γερμανική Βουλή λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες επανέλαβε πως ο συνδυασμός του ΔΝΤ και διμερών πιστώσεων από την Ε.Ε. θα αποτελέσουν "τελευταίο καταφύγιο" για βοήθεια προς την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας την θέση της ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να δεχθεί καμία συζήτηση για οικονομική συμμετοχή της σε «λύσεις» στήριξης της Ελλάδας ή άλλης χώρας της Ευρωζώνης... Γερμανοί σχολιαστές επιμένουν ότι μέχρι τις 9 Μαΐου, δηλαδή μέχρι τις εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας η «γραμμή» αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει καθώς το κόμμα της κας Μέρκελ φαίνεται να χάνει εκεί την εκλογική μάχη...

Η Βρετανία «χτυπά» την κρίση από το Διάστημα

Τη δική της διαστημική υπηρεσία αποκτά το Ηνωμένο Βασίλειο, που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον επόμενο μήνα. Πρόκειται για μία προσπάθεια του Λονδίνου να συντονίσει τις διαστημικές δραστηριότητες του, ενώ παράλληλα θα ανεβάσει και το γόητρο της χώρας στην παγκόσμια διαστημική οικονομία..

Ο αρχικός προϋπολογισμός της νέας βρετανικής διαστημικής υπηρεσίας φτάνει τα 346 εκατομμύρια ευρώ και είναι ιδιαίτερα ταπεινός μπροστά στα 19 δισεκατομμύρια ευρώ, που λαμβάνει η NASA. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση, η διαστημική υπηρεσία θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, το Λονδίνο επενδύει σε ένα κομμάτι της βιομηχανίας, το οποίο δεν είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των προηγούμενων κυβερνήσεων, μπορεί να ανταπεξέλθει στην ύφεση.

Σε ποιους νομούς ισχύει παλφόν στην τιμή της βενζίνης

Από σήμερα έως και τις 11 Απριλίου

Η μέση τιμή της αμόλυβδης σήμερα σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών είναι 1,44 ευρώ.

Μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ έχουν αυξηθεί και οι αποκλίσεις των τιμών μεταξύ των φθηνότερων και ακριβότερων νομών, που πλησιάζουν πλέον και τα 50 λεπτά το λίτρο.

Οι μεγάλες αυτές αποκλίσεις οδήγησαν τα συναρμόδια υπουργεία να επιβάλλουν πλαφόν στην τιμή της βενζίνης σε οκτώ νομούς της χώρας, το οποίο θα ισχύσει από σήμεραΤετάρτη.

Οι ανώτατες τιμές θα ισχύσουν από τις 24 Μαρτίου μέχρι και τις 11 Απριλίου, για διάστημα περίπου τριών εβδομάδων στο οποίο περιλαμβάνεται και η γιορτή του Πάσχα και θα προσαρμόζονται κάθε εβδομάδα ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών διυλιστηρίου.

Με τα τρέχοντα δεδομένα, αν δηλαδή το πλαφόν ίσχυε σήμερα, η ανώτατη τιμή της αμόλυβδης θα διαμορφωνόταν ανά νομό από 1,477 έως 1,544 ευρώ το λίτρο, οριακά υψηλότερα από τη μέση τιμή της βενζίνης στους συγκεκριμένους νομούς όπως προκύπτει από το Παρατηρητήριο Τιμών.

Ανώτατες τιμές επιβάλλονται για όλα τα καύσιμα (δηλαδή αμόλυβδη, σούπερ αμόλυβδη, σούπερ και πετρέλαιο κίνησης) στους νομούς Δωδεκανήσου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων. Στη Φωκίδα επιβάλλεται μόνο στην αμόλυβδη, στην Πρέβεζα στην αμόλυβδη και τη σούπερ αμόλυβδη και στη Θεσπρωτία στην αμόλυβδη και το πετρέλαιο κίνησης.

Η ανώτατη τιμή θα είναι διαφορετική για κάθε νομό. Βάση υπολογισμού θα είναι ο μέσος όρος των τιμών διυλιστηρίου των τεσσάρων προηγούμενων ημερών στον οποίο θα προστίθεται ένα μέγιστο ποσό που καλύπτει τα περιθώρια κέρδους εταιριών εμπορίας και πρατηριούχων και τα μεταφορικά που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.

Καμία «έκπτωση» για την Εκκλησία στη φορολογία

Χωρίς αλλαγές και «εκπτώσεις» για τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα, κατατέθηκε χθες το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει η φορολόγηση των εσόδων τους να γίνεται, όπως είχε προβλεφθεί, με συντελεστή 20%. Η σχετική διάταξη θα έχει εφαρμογή «και για τα εισοδήματα που αποκτούν στην Ελλάδα αντίστοιχα αλλοδαπά νομικά πρόσωπα, καθώς και φορείς ξένων θρησκευμάτων και δογμάτων». Ωστόσο νωρίτερα, κυβερνητικά στελέχη άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει η κυβέρνηση «ορισμένες κατηγορίες δαπανών να εκπίπτουν από τον φόρο». Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να επιτείνει το κλίμα δυσαρέσκειας και τον έντονο προβληματισμό στην Ιεραρχία, η οποία θα συνεδριάσει αύριο για να λάβει αποφάσεις.

Στο μεταξύ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε μια προσπάθειά του, χθες, να απαντήσει σε όλους όσοι μιλούν για μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία, υποστήριξε ότι θα αποδειχθεί «άνθρακας ο θησαυρός». Στη δήλωση αυτή προέβη αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία ετέθη το ζήτημα. Πρόσθεσε δε, ότι αδικείται η Ιεραρχία από την επιθετικότητα κατά της Εκκλησίας. «Δίνεται μια ευκαιρία λοιπόν να ξετυλιχθεί το παραμύθι, ο μύθος της μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας που τελικά, εγώ χαίρομαι να τελειώσει αυτή δοκιμασία, η οποία θα αποδείξει ότι ο θησαυρός είναι άνθρακας, ο οποίος είναι όμως χρήσιμος για πολλούς που θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ζητώντας να πραγματοποιηθεί διάλογος με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και άλλων παραγόντων σχετικά με τη συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας. Ερωτηθείς για το εάν κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας θα επιβεβαιωθεί η ενότητά της, ο κ. Ιερώνυμος εκτίμησε ότι είναι αναγκαία η σύνθεση των απόψεων. Από την πλευρά του, ο κ. Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο διάλογος δεν πρέπει να περιοριστεί στη φορολογία της Εκκλησίας, αλλά να επεκταθεί στο ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς και των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας. «Να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος προκειμένου να καταγραφεί η εκκλησιαστική περιουσία και να καταγραφεί η συμβολή του Κράτους και η συμβολή της Εκκλησίας σ’ αυτή τη δύσκολη για την Κοινωνία περίοδο», είπε.

Ανακαλούνται μάρσιποι στις ΗΠΑ και τον Καναδά

Επικίνδυνα για τα βρέφη

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο μάρσιποι που κατασκευάζονται στην Καλιφόρνια από την εταιρεία Infantino, αποσύρονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά μετά τις αναφορές τριών θανάτων.

Το κέντρο προστασίας καταναλωτών στις ΗΠΑ και τον Καναδά ανακοίνωσε την ανάκληση και δύο άλλων παρόμοιων είδων, αυτών των εταιριών SlingRider και Wendy Bellissimo.

Ένα δωρεάν πρόγραμμα εθελοντικής αντικατάστασης έχει ανακοινωθεί.

Πιθανό το ΔΝΤ για την Ελλάδα, εκτιμά η Goldman Sachs .

Βοήθεια ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ εκτιμά η Goldman Sachs ότι είναι πολύ πιθανό να παράσχει εντέλει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, σε διάστημα 18 μηνών.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs για την Ευρώπη, σε e-mail του προς τους πελάτες του ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να ζητήσει τη στήριξη του ΔΝΤ εντός των ερχόμενων εβδομάδων.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινάει το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες ο ίδιος εκτιμά ότι "θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τους ηγέτες της Ευρώπης να συζητήσουν το θέμα πριν η Ελλάδα ΄ξεμείνει΄ ενδεχομένως από ρευστό", συμπληρώνοντας ότι “οι διαπραγματεύσεις, αν και όταν ξεκινήσουν, θα επικεντρωθούν σε ένα πρόγραμμα ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ, σε βάθος 18 μηνών”.

Ο Nielsen φέρεται να προβλέπει μια επίσημη ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία θα αναφέρεται ότι αν ένα μέλος της Ευρωζώνης “χρειάζεται οικονομική βοήθεια τότε θα ζητηθεί από το ΔΝΤ να ηγηθεί της προσπάθειας”, συμπληρώνοντας πως “κι άλλες χώρες της ΕΕ ενδέχεται να προσφέρουν οικονομική βοήθεια, όπως έχουν ήδη κάνει σε χώρες της ΕΕ που είναι εκτός ευρωζώνης, η βοήθειά τους όμως θα έχει δευτερεύοντα ρόλο”.

Προσφυγές στο νομοσχέδιο Ομπάμα για την υγεία .

Δέκα αμερικανικές πολιτείες προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ως αντισυνταγματική τη μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας, η οποία εγκρίθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε μία νίκη-ορόσημο για την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Η μεταρρύθμιση προβλέπει την εξασφάλιση της υγειονομικής κάλυψης 32 εκατομμυρίων Αμερικανών που μέχρι τώρα δεν είχαν καμία ασφάλιση και χαιρετίζεται από το Δημοκρατικό Κόμμα ως ιστορική πρόοδος στην κοινωνική Δικαιοσύνη.

Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε με 219 ψήφους υπέρ έναντι 212 κατά και απομένει πλέον η υπογραφή του από τον Αμερικανό πρόεδρο για να γίνει νόμος του κράτους.

Οι ενάγοντες

Ο Ρεπουμπλικάνος υπουργός Δικαιοσύνης της Φλόριντα Μπιλ Μακόλαμ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη με αφορμή το άρθρο που υποχρεώνει τους Αμερικανούς να συνάψουν ασφάλιση υγείας επί ποινή προστίμου. Στο πλευρό του συντάσσονται και τα υπουργεία της Νότιας Καρολίνας, της Νεμπράσκα, του Τέξας, της Γιούτα, της Πενσιλβάνια, της Ουάσινγκτον, της Βόρειας και της Νότιας Ντακότα και της Αλαμπάμα. «Εάν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επικυρώσει το νόμο αυτό, θα προσφύγουμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Αμερικανών συμπολιτών μας», αναφέρει ο Μακόλαμ στην ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας ότι η μεταρρύθμιση «παραβιάζει σαφέστατα το αμερικανικό Σύνταγμα».

" Βιώσιμο το νέο ασφαλιστικό ως το 2030 " , λέει ο Υπουργός .

Ως το 2030 είναι βιώσιμο το νέο ασφαλιστικό σύστημα που εισηγείται η κυβέρνηση. «Επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος σε βάθος ενός αιώνα δεν υπάρχει και όποιος το υποστηρίζει αυτόλέει ψέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Λοβέρδος κατά τη χθεσινή ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Παράλληλα άσκησε κριτική στα κόμματα της Αριστεράς που απορρίπτουν τις προτάσεις της κυβέρνησης, σε αντίθεση με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ που τήρησαν εποικοδομητική στάση, λέγοντας ότι «το ασφαλιστικό πρόβλημα ψευδοϊδεολογικοποιείται και ψευδοπολιτικοποιείται, και όποιος κρύβεται πίσω από αυτό δεν θέλει να βρεθεί λύση». Ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι η μετάβαση από το νυν διανεμητικό σύστημα στο καινούργιο σύστημα ανταποδοτικότητας των συντάξεων «προσδιορίστηκε από το ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να περάσεις σε κάτι άλλο» και τόνισε ότι ο στόχος είναι το 2030 να καταβάλει το κράτος το 4,8% του ΑΕΠ για συντάξεις, δηλαδή το ποσοστό που έδωσε η χώρα το 2008. «Αν αυτό γίνει, τότε η χώρα για τα χρόνια ως το 2030 έλυσε το ασφαλιστικό πρόβλημα» ανέφερε. Παράλληλα παραδέχθηκε ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αντιμετωπίζει σοβαρή διαχειριστική αδυναμία στην εποπτεία των φορέων κοινωνικής ασφάλισης «έτσι που έχουν διαρθρώσει τα αποθεματικά τους», ενώ χαρακτήρισε λάθος την κατάργηση του ΛΑΦΚΑ (Λογαριασμός Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης).

Δωροδοκίες προς Ελλάδα και από Daimler ! Νέο σκάνδαλο τύπου Ζήμενς...

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Daimler συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμα ύψους 185 εκατ. δολαρίων για να κλείσουν ποινικές και αστικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων προκύπτει ότι είχε δωροδοκήσει αξιωματούχους ξένων κυβερνήσεων σε τουλάχιστον 22 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Οι δωροδοκίες της Daimler, που εδρεύει στη Γερμανία και κατασκευάζει τις Mercedes και τα Smart, έλαβαν χώρα στη διάρκεια της δεκαετίας 1998-2008. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δωροδοκίες για την Ελλάδα αφορούν την αγορά 6.500 στρατιωτικών τζιπ. Η αμερικανική Δικαιοσύνη ασχολήθηκε με το ζήτημα από τη στιγμή που παραβιάσθηκε ο ομοσπονδιακός νόμος περί διαφθοράς, καθώς η Daimler είχε εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και πολλές από τις δωροδοκίες γίνονταν μέσω αμερικανικών τραπεζών. Μεταξύ των χωρών των οποίων αξιωματούχους φέρεται να δωροδόκησε η Daimler είναι επίσης η Κίνα, η Ρωσία, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Ινδονησία, η Ουγγαρία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, αλλά και η Β. Κορέα.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Daimler και τρεις θυγατρικές της προσέφεραν στον πρώην ηγέτη του Τουρκμενιστάν δώρο μία αλεξίσφαιρη Mercedes αξίας 300.000 δολ., ενώ πλήρωσαν 250.000 δολ. για να μεταφράσουν στα γερμανικά και να εκδώσουν 10.000 αντίτυπα του προσωπικού του μανιφέστου, προσέφεραν δώρα γάμου σε αξιωματούχο της Ινδονησίας, πλήρωσαν για τουριστικά ταξίδια Κινέζου αξιωματούχου, όπως και υποτροφία στο παιδί άλλου κυβερνητικού στελέχους της Κίνας. Σκοπός των προσφορών, να εξασφαλιστεί η πώληση των οχημάτων της σε πολύ υψηλότερες τιμές, κάτι που επετεύχθη. Τα κέρδη, που αποδίδονται στις δωροδοκίες, για την εταιρεία υπολογίζονται σε περίπου 50 εκατ. δολ. Το 1997, όταν αγόρασε την αμερικανική Chrysler, κίνηση που ενεργοποίησε και την έρευνα των αμερικανικών αρχών, η Daimler είχε 200 τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε για δωροδοκίες.

Βάσει της συμφωνίας που έγινε, η Daimler θα καταβάλει ως πρόστιμο 93 εκατ. δολ. στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και 91 εκατ. στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία γνωστοποίησε την απόφασή της να μην προβεί σε ουδεμία δήλωση πριν εκδικαστεί η υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου την άλλη Πέμπτη 1 Απριλίου, ενώ ανάλογη σιωπή τηρεί και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εξόρυξη πετρελαίου ξεκινά καναδική εταιρεία στη νότια Αλβανία

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 42 εκατομμύρια βαρέλια

Η καναδική εταιρία Bankers Petroleum, η οποία βάσει συμφωνίας εξορύσσει πετρέλαιο στις πετρελαιοφόρες περιοχές Κουτσόβας και Πατός-Μαρίνεζ της περιφέρειας Φίερι στην Κεντρική και Νότια Αλβανία, μετά τη νέα αποτίμηση που έκανε στα αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή αυτή, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αποθέματα αυτά μπορεί να είναι 20% μεγαλύτερα απ΄ ότι υπολογίζονταν πριν.

Το αποτέλεσμα αυτό, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Σκιπ" των Τιράνων, ισοδυναμεί με 42 εκατ. βαρέλια, ή με 1,6 δισ. δολ.

Σημειώνεται ότι, το πετρέλαιο του Πατός- Μαρίνεζ πουλήθηκε πέρυσι στη διεθνή αγορά με μέση τιμή 37 δολ. το βαρέλι. Το αλβανικό πετρέλαιο πωλείται σε κάποια ιταλικά διυλιστήρια σε τιμές 50% - 60% της τιμής του πετρελαίου στο Λονδίνο, καθώς περιέχει πολύ θείο.

Επίθεση κουκουλοφόρων σε διμοιρία των ΜΑΤ

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ πραγματοποίησαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ομάδα, περίπου, 15 κουκουλοφόρων.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας, στις 00.55 οι κουκουλοφόροι πέταξαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, μολότοφ, στην διμοιρία που σταθμεύει στην συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ναυαρίνου.

Οι μολότοφ έπεσαν στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Ο ένας αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός δεν εξερράγη και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για εξέταση, τυχόν αποτυπωμάτων.

Οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά.

Σεισμός 6,1 βαθμών κοντά στη Μανίλα

Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών συγκλόνισε σήμερα την Μανίλα,την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα η ζημιές.Ωστόσο κάτοικοι στο εμπορικό κέντρο της πόλης ανέφεραν ότι τα κτίρια ταρακουνήθηκαν.

Αξιωματούχος του σεισμολογικού κέντρου της Μανίλας ανέφερε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών και το εστιακό του βάθος ήταν στα δέκα χιλιόμετρα.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν 100 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Μπατάνγκας,νότια της Μανίλας.

Κλίμα συναίνεσης μέσω... Βρυξελλών καλλιεργεί ο Σαμαράς

ΜΕ ΔΥΟ εναλλακτικές προτάσεις για στήριξη της ελληνικής οικονομίας απευθύνεται στην Άνγκελα Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το μέλλον της ευρωζώνης η λύση να αναζητηθεί αποκλειστικά και μόνον εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μήνυμα θα μεταφερθεί σήμερα στη Γερμανίδα καγκελάριο στη σύνοδο των ηγετών της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στην οποία ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα είναι κεντρικός ομιλητής (ύστερα από πρόταση της κ. Μέρκελ) με αντικείμενο την προσπάθεια εξόδου της χώρας μας από τη δημοσιονομική κρίση. Στενοί συνεργάτες του σημειώνουν ότι ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει να εμφανιστεί η χώρα «με ενιαία φωνή» και προς την κατεύθυνση αυτή θα υποδείξει στη σύνοδο του ΕΛΚ δύο δρόμους για το λεγόμενο «ελληνικό ζήτημα»:

1. Να παρασχεθούν στην Ελλάδα οι απαραίτητες εγγυήσεις ώστε να μπορέσει η χώρα μας να δανειστεί με συμφέροντες όρους, όπως ακριβώς δανείζονται και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

2. Σε ένα δεύτερο εναλλακτικό σενάριο, να υπάρξει ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να διακανονιστεί σε διμερές επίπεδο, ώστε να μην προσκρούει μια τέτοια απόφαση στις γνωστές κοινοτικές απαγορεύσεις.

Την επιδίωξη της Ν.Δ. να διαμορφωθεί κλίμα συναίνεσης μέσω... Βρυξελλών, επιβεβαίωσε χθες και ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα των εξελίξεων που δρομολογούνται τα επόμενα 24ωρα». Και πρόσθεσε με έμφαση ότι ο κ. Σαμαράς «θα εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο που έχει στα χέρια του, ιδιαιτέρως προς τη γερμανική πλευρά, για να μπορέσει και η Ν.Δ. να συμβάλει στην εξεύρεση μιας σωστής λύσης για την Ελλάδα, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης...».

Κομματικοί παράγοντες εκτιμούσαν χθες ότι η στροφή της Ρηγίλλης, που φαίνεται πλέον ότι «βάζει πλάτη» για διέξοδο από την κρίση, συνδέεται και από τα πολιτικά κέρδη που φαίνεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ότι καταγράφει ο ΛΑΟΣ λόγω της δικής του συναινετικής στάσης. Χαμηλούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, αν και επέκρινε τη «φιλοσοφία» του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που βασίζεται, όπως είπε, στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών, ακολούθησε χθες ο κ. Σαμαράς και σε ομιλία του σε οικονομικό συνέδριο, όπου απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει γρήγορα ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα, ενώ- με μία αναφορά που εμπεριέχει δόσεις αυτοκριτικής και για το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν της Ν.Δ. - έκανε λόγο για το «τέλος ενός μοντέλου κρατισμού» που προκαλεί στην παρούσα φάση «συμπτώματα κρίσης και ανατροπών».

Μιχ. Καρχιμάκης: "Θα δοθεί μάχη για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος"

Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη και θα φθάσουμε μέχρι το τέλος επεσήμανε χθες από το Ηράκλειο ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης αναφορικά με τα φαινόμενα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας εξαιτίας της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της σπατάλης που κυριάρχησαν κατά τα προηγούμενα χρόνια.


Ο κ. Καρχιμάκης είχε σειρά επαφών χθες στην Περιφέρεια Κρήτης με φορείς του νησιού για θέματα αρμοδιότητάς του διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους πως θα δοθεί μάχη για να στηριχθεί το αγροτικό εισόδημα στη χώρα μας.

Στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ο Λασιθιώτης υφυπουργός ανάφερε πως η Ελλάδα και η Κρήτη παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας πολλά εκ των οποίων είναι ελλειμματικά χωρίς ωστόσο να αποφεύγεται το παράδοξο φαινόμενο να μην μπορούν ούτε αυτά να απορροφηθούν από τους καταναλωτές ή να καταρρέουν οι τιμές τους.

Όταν, κατά τα λεγόμενα του, σε ένα προϊόν που για παράδειγμα παράγεται στη χώρα μας σε ποσότητα πέντε τόνων καταναλώνονται 16 τόνοι και στο τέλος έχουμε απούλητο μέρος της παραγωγής μας ή κατάρρευση των τιμών του, τότε είναι φανερό πως έχουμε φαινόμενο ελληνοποιήσεων παρόμοιων ειδών που πωλούνται ως ντόπια και εκεί είναι ζήτημα του ελεγκτικού μηχανισμού να δράσει και να χτυπήσει το πρόβλημα.

Πενία Τέχνας κατεργάζεται.. Μόνο πεζοπόρα τμήματα στην Παρέλαση .

Μόνο τα πεζοπόρα τμήματα του στρατού θα παρελάσουν την Πέμπτη στην στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο πλαίσιο των περικοπών των δημοσιονομικών δαπανών.

Να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη παρέλαση, ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που δε θα περιλαμβάνει μηχανοκίνητα τμήματα ούτε υπερπτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Σταδιακά, από νωρίς το πρωί διακόπτεται η κυκλοφορία στις στην Λ. Αμαλίας, Β.Σοφίας, Γεωργίου Α΄, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Όλγας , Συγγρού από την οδό Αθ. Διάκου έως την Αρεοπαγίτου, Πειραιώς, (από Ομόνοια έως Ιερά Οδό), Αθηνάς, Αγίου Κωνσταντίνου, Πλατεία Καραΐσκάκη, Μάρνη, και Πατησίων έως την Αλεξάνδρας.

Επίσης από τις 6 το πρωί έως το τέλος της δοξολογίας στον ιερό ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου απαγορεύεται η στάση και στάθμευση στις παρακάτω οδούς:

Σκουφά, από την οδό Ασκληπιού έως την πλατεία Φιλικής Εταιρείας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Λυκαβηττού.
Δημοκρίτου, από την οδό Σκουφά έως την οδό Σόλωνος.
Σόλωνος, από την οδό Κανάρη έως την οδό Σίνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
Ομήρου, από την οδό Σκουφά έως την οδό Ακαδημίας.
Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο καθηγητής Α.Σ. από τη Δράμα ζει ένα Γολγοθά.. ! Ποιά παιδιά του να ζήσουν και ποιά όχι ;

"..πήρε άδεια από τον ΠΡΌΕΔΡΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ για να καταθέσει ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ…." , αυτό καταγγέλει ο καθηγητής Α.Σ. του οποίου η υπόθεση απασχολεί τη Δικαιοσύνη για πάνω από επτά έτη, δίχως να βρίσκει άκρη ! Φυσικά, όπως όλοι μας γνωρίζουμε στην Ελλάδα, οι νόμοι ισχύουν για να προστατεύουν τους "ισχυρούς" και τους πολιτικούς και να κυνηγούν τον απλό πολίτη... .

Ο καθηγητής, του οποίου ο μισθός "κατάσχεται" μέχρι του ύψους του ποσού των 600 περίπου ευρώ για διατροφές (των δύο του παιδιών από πρώτο γάμο), με αμφισβητούμενες δικαστικές αποφάσεις και μεθόδους, έχει προσφύγει και στην Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου η οποία "βλέπει" το θέμα! Σημειωτέον, η παρακράτηση μισθού υπέρ τρίτων, ακόμα και με δικαστική απόφαση, είναι πράξη αμφίβολη και αδύνατη!


Το πιο τραγικό σε αυτή την ιστορία είναι ότι ο καθηγητής έχει άλλα τρία παιδιά, από δεύτερο γάμο, τα οποία δεν μπορεί να συντηρήσει όταν ο μισθός του παρακρατείται υπέρ τρίτων για να διατροφή των δύο του άλλων παιδιών, σε "δυσθεώρητο" ύψος. Και παρά το γεγονός ότι η πρώτη του σύζυγος έχει αξιόλογη περιουσία και σαν δημόσιος υπάλληλος λαμβάνει "υψηλό" μισθό, καλείται ο χαμηλόμισθος αυτός καθηγητής να συντηρεί τα δύο του παιδιά από τον πρώτο γάμο σε βάρος των τριών άλλων.

Ποιός Υπουργός θα αποφασίσει στην συγκεκριμένη υπόθεση "Ποιά παιδιά θα ζήσουν ;"  !

Νέους κανονισμούς για αποφυγή «απόκρυψης χρέους» εμφανίζεται να προτείνει η ΕΚΤ

Αλλαγή των ευρωπαϊκών κανονισμών ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιούνται συμφωνίες swap για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων φέρεται να προτείνει η Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά την υπόθεση της Goldman Sachs και του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο της ΕΚΤ που επικαλείται το Bloomberg, υπό τον τίτλο «Η χρήση συναλλαγών παραγώγων στη χρηματοδότηση και διαχείριση ελλειμμάτων: Η περίπτωση της Ελλάδας», η Τράπεζα προσανατολίζεται στο να πιέσει την ΕΕ να αυστηροποίησει τους σχετικούς κανονισμούς της, αποτρέποντας τη χρήση συμφωνιών swap για την καταπολέμηση μεγάλων δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Επίσημα, η ΕΚΤ και η Κομισιόν δεν σχολιάζουν το δημοσίευμα.

Στόχος της αυστηροποίησης του πλαισίου φέρεται να είναι η «ενίσχυση της διαφάνειας και της ορθής διαχείρισης» των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Στο έγγραφο, ο πρόεδρος της ΕΚΤ φαίνεται να ζητά από τους υπόλοιπους διοικητές κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης να προωθήσουν την πρόταση προς συζήτηση στην Κομισιόν.

Σήμερα, σε περίπτωση που το έλλειμμα μίας χώρας της Ευρωζώνης υπερβαίνει το 3% του Συμφώνου Σταθερότητας και μπει υπό επιτήρηση, στον υπολογισμό του χρέους συμπεριλαμβάνονται πληρωμές που σχετίζονται με swap, πράγμα που μπορεί να μειώσει ελαφρά τη διαφορά. Κατά κανόνα, η πρακτική αυτή δεν επηρεάζει το δανεισμό της χώρας.

Από τα 16 μέλη της Ευρωζώνης, σημειώνει το δημοσίευμα, μόνο το Λουξεμβούργο, η Κύπρος και η Φινλανδία δεν ξεπερνούν τα όρια του Συμφώνου Σταθερότητας.

Διερεύνηση στη Γερμανία υποθέσεων για σεξουαλική κακοποίηση στην Εκκλησία

Η κυβέρνηση διόρισε συνήγορο του πολίτη για διερεύνηση υποθέσεων για σεξουαλική κακοποίηση στην Εκκλησία.


Η Γερμανία διόρισε σήμερα μία συνήγορο του πολίτη(ombudsman)προκειμένου να δεχθεί και να ερευνήσει κατηγορίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις από την δεκαετία του 1950 σε καθολικά και άλλα ιδιωτικά σχολεία.

Η Κριστίνε Μπέργκμαν,70 ετών, διετέλεσε υπουργός για τις οικογενειακές υποθέσεις της Γερμανίας από το 1998 έως το 2002.Ως συνήγορος του πολίτη θα μελετήσει περιπτώσεις που σημειώθηκαν πολύ παλιά για να διερευνηθούν από την αστυνομία. Στη Γερμανία δεν απαγγέλλονται διώξεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών όταν το θύμα συμπληρώσει τα 28.

Σε μία σχετική εξέλιξη η καθολική αρχιεπισκοπή του Μονάχου ανακοίνωσε ότι αναφέρθηκε στην αστυνομία ένα παράπονο ότι ένας από τους ιερείς της είχε κάνει σεξ με ένα παιδί το 1998.Ο ιερέας μεταφέρθηκε στην αρχιεπισκοπή το 1980 εποχή που αρχιεπίσκοπος του Μονάχου ήταν ο πάπας Βενέδικτος 16ος.

Η Κριστίνα Σρέντερ, νυν υπουργός οικογενειακών υποθέσεων, δήλωσε ότι η προκάτοχός της είναι ιδανική για συνήγορος του πολίτη αφού είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα κατά της σεξουαλικής βίας ως υπουργός.

Εξάλλου, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την δημιουργία ενός στρογγυλού τραπεζιού για την παιδεραστία. Αυτό το στρογγυλό τραπέζι θα συνέλθει για πρώτη φορά στις 23 Απριλίου και θα προεδρεύουν οι υπουργοί Οικογενειακών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης και Εκπαίδευσης.