Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Πιθανό το ΔΝΤ για την Ελλάδα, εκτιμά η Goldman Sachs .

Βοήθεια ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ εκτιμά η Goldman Sachs ότι είναι πολύ πιθανό να παράσχει εντέλει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, σε διάστημα 18 μηνών.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs για την Ευρώπη, σε e-mail του προς τους πελάτες του ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να ζητήσει τη στήριξη του ΔΝΤ εντός των ερχόμενων εβδομάδων.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινάει το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες ο ίδιος εκτιμά ότι "θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τους ηγέτες της Ευρώπης να συζητήσουν το θέμα πριν η Ελλάδα ΄ξεμείνει΄ ενδεχομένως από ρευστό", συμπληρώνοντας ότι “οι διαπραγματεύσεις, αν και όταν ξεκινήσουν, θα επικεντρωθούν σε ένα πρόγραμμα ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ, σε βάθος 18 μηνών”.

Ο Nielsen φέρεται να προβλέπει μια επίσημη ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία θα αναφέρεται ότι αν ένα μέλος της Ευρωζώνης “χρειάζεται οικονομική βοήθεια τότε θα ζητηθεί από το ΔΝΤ να ηγηθεί της προσπάθειας”, συμπληρώνοντας πως “κι άλλες χώρες της ΕΕ ενδέχεται να προσφέρουν οικονομική βοήθεια, όπως έχουν ήδη κάνει σε χώρες της ΕΕ που είναι εκτός ευρωζώνης, η βοήθειά τους όμως θα έχει δευτερεύοντα ρόλο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου