Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών δικαιούνται πρόσθετη παροχή

Οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών του υπουργείου Μεταφορών, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις περί ενιαίου μισθολογίου, δικαιούνται να λαμβάνουν την μηνιαία πρόσθετη παροχή των 176 ευρώ.

Την παροχή των 176 ευρώ, λαμβάνουν πολλές και ετερόκλητες κατηγορίες εργαζομένων της Δημόσιας Διοίκησης και κυρίως υπουργείων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρεται στην αρεοπαγιτική απόφαση η χορήγηση της εν λόγω παροχής έχει προσλάβει χαρακτήρα γενικής προσαύξησης των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων.

Στην απόφαση του Αρείου Πάγου αναφέρεται ότι η μη χορήγηση της εν λόγω παροχής στην συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων του υπουργείου Μεταφορών συνιστά παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας.

Διευκρινίζεται ακόμη στην δικαστική απόφαση, ότι το επίδομα εξεταστών ικανότητας οδήγησης υποψηφίων οδηγών (500 ευρώ) που λαμβάνει η εν λόγω κατηγορία εργαζομένων, συνιστά αποζημίωση για πρόσθετη απασχόληση και δεν έχει σχέση με την παροχή των 176 ευρώ, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Μεταφορών.

Τροχαίο με δυο νεκρούς στην Άρτα

Μοιραία αποδείχθηκε για τους δυο επιβάτες μιας μηχανής στην Άρτα, η σύγκρουσή τους με φορτηγάκι το βράδυ του Σαββάτου στην περιφερειακή οδό της πόλης.

Το δυστύχημα συνέβη όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες η μηχανή, στην οποία επέβαιναν ένας 23χρονος και ένας 28χρονος από την Άρτα, συγκρούστηκε με φορτηγάκι στο ύψος του πάρκινγκ των φορτηγών.

Ο ένας από τους δύο νεαρούς πέθανε ακαριαία ενώ ο δεύτερος υπέκυψε στα τραύματά του μισή ώρα αργότερα.

Πηγή : epirusgate.blogspot.com

ΤΑ ΚΑΨΟΥΡΟΤΡΑΓΟΥΔΑ...

" ΤΑ ΚΑΨΟΥΡΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ " , από Karakaxadra

Σύλληψη 34 χρονου για ναρκωτικά

Ένας 34χρονος ημεδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς στην επαρχιακή οδό Σερρών - Αμφίπολης, για κατοχή 43,2 γραμμαρίων χασίς.Μετά τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Κρατούμενος απέδρασε από τα δικαστήρια

Από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων κατάφερε να αποδράσει αλλοδαπός κρατούμενος, ενώ σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ οι δύο αστυφύλακες που τον συνόδευαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα κατά τη μεταγωγή του κρατουμένου στα δικαστήρια.

Άγνωστο πως κατάφερε να ξεφύγει από τους δύο αστυνομικούς και απέδρασε.

Πριν από λίγο το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έθεσε τους δύο αστυνομικούς που υπηρετούν σε τμήμα της Ασφάλειας Αττικής σε διαθεσιμότητα, ενώ εναντίον τους διετέχθη και Ενορκη Διοικητική Εξέταση για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια.

Ο αλλοδαπός κρατείτο για κλοπές και αναζητείται από τις αρχές.

Οι απεργίες της εβδομάδας. Αντίδραση στα μέτρα

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της χώρας έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα (03/05), αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ μάλιστα δηλώνει έτοιμη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου, θα εξεταστεί η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων την Τρίτη και την Τετάρτη.

24ωρη απεργία ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ στις 5 Μαΐου

«Μπροστά στις εξελίξεις που επιχειρούν να επαναφέρουν εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, την αποδόμηση ασφαλιστικών κατακτήσεων, την υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας», αναφέρει η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της.

Ακόμη, η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

Επίσης, τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις μαζί με την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και την ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές από το πρωί ως το μεσημέρι (9:00π.μ. -15:00 μ.μ.).

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι γιατροί των Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και 3ωρη στάση εργασίας στις 6 Μαΐου, ενώ χειρόφρενο τραβούν τα τραίνα του ΟΣΕ.

«Παγωμάρα» και σιωπητήριο στους υπουργούς

Μόλις έκλεισαν οι κάμερες το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο, δόθηκε εντολή να μην προβούν σε δηλώσεις. Το σιωπητήριο της ημέρας, δεν μπορούσε να κρύψει τη δυσφορία πολλών από αυτών, και κυρίως κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Παγωμάρα» επικράτησε μεταξύ των περισσότερων υπουργών για το σκληρό περιεχόμενο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, έστω κι αν αμβλύνθηκαν κάπως οι εντυπώσεις από τη διάσωση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Εκτός από «παγωμάρα» όμως επικράτησε και μεγάλη γκρίνια για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την έλλειψη έγκαιρής ενημέρωσής τους, όπως του καταλογίζουν, σχετικά με το «που πήγαινε το πράγμα».

Αλλά και επί της ουσίας των μέτρων πολλά λέγονται και ακούγονται στο παρασκήνιο για γκρίνια επίσης, που σε μία τουλάχιστον περίπτωση φέρεται ότι θα προκαλούσε την παραίτηση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου. Αλλά επειδή ο τελευταίος φέρεται να έχει παραιτηθεί καμιά… δεκαριά φορές μέχρι τώρα, ας είμαστε επιφυλακτικοί για το τι είναι αλήθεια και τι όχι.

Άρχισαν και οι ψίθυροι για πρόωρες εκλογές

Η ανακοίνωση των επώδυνων μέτρων, προκάλεσε και τους πρώτους ψιθύρους γαι πρόωρες εκλογές. Οι ψίθυροι προκλήθηκαν από την εντολή που έδωσε ο Πρωθυπουργός στον Υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσει στην αλλαγη του εκλογικού νόμου. Πιθανόν ο κ. Παπανδρέου θέλει να προχωρήσει άμεσα στη μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, ώστε να περάσει το μήνυμα ότι οι περικοπές αφορούν κα στο πολιτικό σύστημα. Όμως, ενισχύει και τη φημολογία, για ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, στην περίπτωση που οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι έντονες και η ΝΔ θελήσει να εμφανιστεί φιλολαϊκή, επιτθέμενη στα μέτρα που ελήφθησαν.

Thebest

Για "μεγάλες θυσίες" και "τιμωρία" μιλούν τα διεθνή ΜΜΕ

Όλα τα μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, παρακολούθησαν και μετέδωσαν τις αποφάσις της κυβέρνησης, στις ιστοσελίδες τους. Οι βασικού τίτλοι, των μεγαλύτερων διεθνών ΜΜΕ είναι:

-H Ελλάδα πρέπει να κάνει «μεγάλες θυσίες» για τη συμφωνία διάσωσης (BBC)

-Η Ελλάδα συμφώνησε σχέδιο σωτηρίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η χρεοκοπία «κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεραστεί» (Financial Times)

-H Ελλάδα αποδέχεται τους όρους ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης. «Aγριες» περικοπές (Bloomberg)

-Οι Έλληνες αποφασίζουν περισσότερους φόρους και χαμηλότερους μισθούς. Τα όμορφα χρόνια πέρασαν... (Der Spiegel)

-H Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να εξασφαλίσει την οικονομική επιβίωση (Le Monde)

-To σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας «τιμωρεί» περισσότερο συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους (El Pais)

Έκαψαν πολυτελή αυτοκίνητα στην Αθήνα

Πολυτελή αυτοκίνητα έβαλαν στόχο άγνωστοι εμπρηστές τη νύχτα στην Αθήνα. Στις 03:20 τα ξημερώματα, δύο αυτοκίνητα, μάρκας Mercedes και Lexus, πυρπολήθηκαν, στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Στα σημεία και συγκεκριμένα, στην οδό Χαντζηκωνσταντή και Λεκάκη, έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι κατέσβεσαν τη φωτιά.

Την ίδια περίπου ώρα, φωτιά εκδηλώθηκε και σε ένα αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, που βρίσκονταν σταθμευμένο επί της οδού Παπαράδου 8, στου Παπάγου. Τα αυτοκίνητα υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ η Αστυνομία αναζητά τους δράστες στον αντιεξουσιαστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.



Τσίπρας: Σε τούνελ η χώρα για τουλάχιστον 20 χρόνια

«Εγκληματικές επιλογές, οι οποίες δεν αφορούν μόνο στην επόμενη τριετία αλλά βυθίζουν τη χώρα σε ένα τούνελ σκοτεινό, που θα διαρκέσει τουλάχιστον για τις δύο επόμενες δεκαετίες» βλέπει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, « Η κυβέρνηση προχωρά πανικόβλητη και δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στην άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κοινωνίας στις άγριες διαθέσεις του κεφαλαίου και των αγορών» είπε. «Παρουσιάζει ως μονόδρομο τη βύθιση της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση, τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, την κατάρρευση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την απαξίωση του υλικού και ανθρώπινου παραγωγικού δυναμικού της χώρας».

Γ.Καρατζαφέρης: «Αδύναμη κυβέρνηση, αδύναμη διαπραγμάτευση, αδύναμα αποτελέσματα»

Για αποτυχία στην εξασφάλιση εγγυήσεων που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ την κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την «τρόικα».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι ο Γ. Παπανδρέου με τους χειρισμούς του "κατάφερε να γίνει μέρος του προβλήματος" και τόνισε χαρακτηριστικά: "Οι άνθρωποι της "Νέας Ρώμης" επέβαλλαν μέτρα που συνθλίβουν την αξιοπρέπειά μας χωρίς καμία εγγύηση για το αύριο, χωρίς καμία εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη, χωρίς καμία εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να αποδράσουμε οριστικά από την κρίση".

Σεισμός 4,5 βαθμών ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 15:24 στα ανοικτά του Ρεθύμνου.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 39χλμ βόρεια της θαλάσσιας περιοχής του νομού Ρεθύμνου σε εσιτακό βάθος 100 χλμ.

Αυτοκτόνησε από τύψεις

Τραγικό τέλος είχε ένας 44χρονος, που αυτοκτόνησε μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη, στον παράδρομο της εθνικής οδού, στο ύψος της Οινόης.

Ο αυτόχειρας είχε παρασύρει με το Ι.Χ του έναν οδηγό δικύκλου τον οποίον εγκατέλειψε εκτιμώντας ότι τον είχε τραυματίσει θανάσιμα. Το πρωί της Κυριακής βρέθηκε απαγχονισμένος σε ελαιώνα, σε απόσταση μόλις 80 μέτρων από το σημείο του ατυχήματος. Ο δικυκλιστής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λιβαδειάς με ελαφρά τραύματα.

Ερώτηση στη Bουλή για τα «45άρια» του Παναγιώτη Ψωμιάδη

«Απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών μετρά το ελληνικό δημόσιο από την πρωτοφανή υπόθεση της, κατ'ουσία, απευθείας ανάθεσης έργων που εφαρμόζει με προκλητικό τρόπο η διοίκηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης», καταγγέλλουν οι βουλευτές Χρύσα Αράπογλου (Α' Θεσσαλονίκης), Γιάννης Δριβελέγκας (Χαλκιδικής) και Βασίλης Γιουματζίδης (Πέλλας), με ερώτησή τους στη Βουλή.

Στην ερώτηση που απευθύνεται προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ζητούν να μάθουν "σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση της κατάτμησης και, κατ΄ουσία, απευθείας ανάθεσης έργων της νομαρχίας Θεσσαλονίκης" και ζητούν "να υπάρξει καταλογισμός ευθυνών για να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα".

Η υπόθεση με τα "45άρια" ήρθε στην επικαιρότητα, μετά το πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης του Παναγιώτη Ψωμιάδη στον πρώην αντινομάρχη της παράταξής του Γιάννη Μπίκο, πριν δέκα ημέρες περίπου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου.

Για την υπόθεση έχει ήδη παραγγελθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να παραμείνω στη θέση μου» δηλώνει η Χίλαρι Κλίντον

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι παρόλο που η δουλειά της είναι “εξουθενωτική”, θα μείνει μέχρι τέλους, καθώς προτίθεται να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά της μέχρι τη λήξη της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στο τέλος του 2012.

"Έχω την πρόθεση, ναι" δήλωσε η κ. Κλίντον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου από το NBC και πρόσθεσε: "Για να είμαι ειλικρινής, είναι μια εξουθενωτική δουλειά. Αλλά αυτό με ευχαριστεί. Έχω την αίσθηση ότι αλλάζουμε τα πράγματα στον κόσμο".

Η υπουργός επεσήμανε επίσης ότι "πιστεύει ακράδαντα” στους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι παρά τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Η Κλίντον σημείωσε ακόμη ότι οι ηγέτες των Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να στρέφονται προς την κυβέρνηση του Αφγανού προέδρου, Χαμίντ Καρζάι.

Ανακαλεί παιδικά φάρμακα η Johnson & Johnson

Η αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson ζήτησε την εθελοντική ανάκληση των Tylenol, Motrin και άλλων φαρμάκων που απευθύνονται σε παιδιά και βρέφη, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ.

Οι ανακλήσεις, που περιλαμβάνουν τα σιρόπια Zyrtec και Benadryl για παιδιά, πραγματοποιούνται λόγω προβλημάτων στην παραγωγή που ενδέχεται να επηρεάζουν την ποιότητα και δραστικότητά τους, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Τριετής οικονομική βοήθεια με 110 δις ευρώ από την Ευρώπη

Στα 110 δις ευρώ έκλεισε η οικονομική βοήθεια από την ΕΕ προς την Ελλάδα για φέτος και τα επόμενα δύο έτη. Σε αυτή συμμετέχουν κατά 80% οι Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία ενώ, μόνη της η Γερμανία καλύπτει το 21% της βοήθειας. Προσοχή όμως, η συμφωνία αυτή δεν μας διασφαλίζει απολύτως σε περίπτωση που προσφύγουν του χρόνου στο Μηχανισμό Στήριξης και άλλες Ευρωπαϊκές Οικονομίες και κυρίως η Ισπανία.. Τίποτα δεν δεσμεύει τη Γερμανία να "καταγγείλει" του χρόνου το Μηχανισμό και τη Συμφωνία .

Πάντως, ήδη η Μέρκελ άρχισε να ζητά και επιπρόσθετα μέτρα καθώς και αυστηρότερη εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας ακόμα και, με αναγκαστικές αποχωρήσεις χωρών από την Ευρωζώνη.

Να «πέσει» η μπούργκα στην Ε.Ε λένε οι Γερμανοί «Φιλελεύθεροι»

Την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας σε ολόκληρη την Ε.Ε. ζήτησε η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και επικεφαλής των Φιλελεύθερων της Γερμανίας Σιλβάνα Κοχ-Μερίν.

"Η μπούρκα αποτελεί επίθεση κατά των δικαιωμάτων των γυναικών, πρόκειται για μία κινητή φυλακή" πρόσθεσε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας ψήφισαν οι Βέλγοι βουλευτές, ενώ στην Γαλλία αναμένεται η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου, μέσα στον Μάιο.

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στη Χιλή

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην κεντρική Χιλή, ενώ έγινε αισθητός μέχρι και την πρωτεύουσας της χώρας, Σαντιάγκο.

Ωστόσο σύμφωνα με την υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της χώρας δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 135 χλμ. νοτιοδυτικά του Σαντιάγκο.

Ύποπτος μηχανισμός σε αυτοκίνητο «αδειάζει» την Times Square

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης εκκένωσε την Times Square, τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, λόγω ενός αυτοκινήτου που έβγαζε καπνούς και μετέπειτα ανακοινώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό. Όπως δήλωσε στο CNN η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζάνετ Ναπολιτάνο οι αρχές έχουν βρει δακτυλικά αποτυπώματα πάνω στο παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Επιπλέον, η κ. Ναπολιτάνο δήλωσε: "Το έχουμε πάρει πολύ σοβαρά. Το αντιμετωπίζουμε σα να ήταν μία πιθανή τρομοκρατική επίθεση".

Η βόμβα προφανώς δεν λειτούργησε καθώς οι καπνοί και μια μικρή λάμψη που έβγαινε από αυτό, οδήγησαν την αστυνομία της πόλης να εκκενώσει την πολυσύχναστη πλατεία στο κέντρο του Μανχάταν. Όπως αναφέρεται η αστυνομία ειδοποιήθηκε από έναν πλανόδιο πωλητή που αντιλήφθηκε τους καπνούς.

Ειδικοί πυροτεχνουργοί έσπευσαν αμέσως στον χώρο όπου και απενεργοποίησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

"Φαίνεται ότι ήταν ένα αμάξι - βόμβα" είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ο οποίος πρόσθεσε ότι το κίνητρο της ενέργειας δεν είναι γνωστό.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Ντέϊβ Πάτερσον, χαρακτήρισε το περιστατικό "τρομοκρατική πράξη".

Δήλωση έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση  :

«Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα ως “σωτηρία” της Ελλάδας, εκείνο που ως προχθές απέκλειε ως επιζήμιο και αχρείαστο: Επί πλέον δραστικά μέτρα περιστολής, πολύ χειρότερα από όσα ήδη πάρθηκαν και τα οποία ως προχθές κρίνονταν απολύτως “επαρκή”.

Βρισκόμαστε μπροστά στην ομολογία ενός αληθινού Βατερλώ προβλέψεων και πολιτικών της κυβέρνησης: Προέβλεψαν την φετινή ύφεση στο -0.3% και σήμερα παραδέχονται ότι η ύφεση θα είναι υπερδεκαπλάσια, θα φτάσει το -4%!

Μας διαβεβαίωναν ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επαρκεί πλήρως, για φέτος. Τώρα ομολογούν ότι έχει ουσιαστικά αποτύχει και επιβάλουν νέα μέτρα πολύ πιο δραστικά, με νέες αυξήσεις εμμέσων φόρων και νέες περικοπές αμοιβών στο δημόσιο.

Ή μας έλεγαν ψέματα ως τώρα, ή έχουν χάσει προ πολλού τον έλεγχο. Είτε συμβαίνουν και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση έχουν ξοδέψει κάθε απόθεμα αξιοπιστίας μέσα σε λίγους μήνες.

Σήμερα δίνουν πολύ μεγαλύτερη δόση από ένα “φάρμακο” που ήδη απέτυχε. Σήμερα κινδυνεύουμε περισσότερο από την υπερβολική δόση του «φάρμακου», παρά από την ίδια την “ασθένεια”.

Επί πλέον στα νέα μέτρα που ανακοινώνουν δεν υπάρχει αληθινός περιορισμός της Σπατάλης, υπάρχουν μόνο περιορισμοί μισθών κι αυξήσεις φόρων, μέσα σε μια αγορά που ασφυκτιά σε συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης για τα ελληνικά δεδομένα.

Αντιδράσεις στα μέτρα εντός του ΠΑΣΟΚ

Αντίδραση για τα μέτρα από τον πρώην συγκεντρωσιάρχη του Γιώργου Παπανδρέου και επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» Γιώργο Παναγιωτακόπουλο. Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου διαρρηγνύει πλέον τις σχέσεις του με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και περνά μεγάλη κρίση.

«Ο νέος στόχος είναι ξανά η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία. Απαιτούνται πλέον ικανά και άξια πρόσωπα για να εξέλθει η χώρα απ’ την κρίση».

Τους τελευταίους επτά μήνες όλοι οι Έλληνες παρακολουθήσαμε έκπληκτοι την εξέλιξη ενός δράματος.

Στο ρόλο του θύτη η συνωμοσία της σιωπής όσων κυβέρνησαν και οι διεθνείς τραπεζίτες που θέλουν εδώ και τώρα τη παγκόσμια εξουσία.

Στο ρόλο του θύματος οι πολίτες που το μόνο που θέλησαν, το μόνο που θέλουν, είναι μια δίκαιη ζωή με αξιοπρέπεια.

Σήμερα οι Έλληνες, αύριο οι άλλοι Ευρωπαίοι, μεθαύριο όλοι οι λαοί του κόσμου, βρισκόμαστε μπροστά στο μόνο δίλλημα που απέμεινε αναπάντητο τώρα που έγιναν όλα φανερά.

Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα.

Καταβεβλημένος ο πρωθυπουργός

Τελικά δεν θίγονται ο 13ος και 14ος μισθός στον Ιδιωτικό Τομέα. Προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο με τον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο να απειλεί να παραιτηθεί επειδή το μέτρο αυτό θα σήμαινε και απώλεια εσόδων ύψους 2,2 δις για τα Ταμεία, ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δεχθεί την σχετική απαίτηση των δανειστών, τη κατάργηση των δώρων στον Ιδιωτικό Τομέα συνάντησε έντονες αντιδράσεις από τους υπολοίπους και κατόπιν αλλεπάλληλων διαβουλεύσεων μέχρι αργά χθες το βράδυ, περισώθηκε ο Ιδιωτικός Τομέας.

Όλη αυτή η πίεση επηρέασε ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό ο οποίος εμφανίστηκε καταβεβλημένος και με ένα σημάδι από έρπη στο χείλος στη δραματική του ομιλία από το υπουργικό συμβούλιο.

Τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, όπως αποκαλύφθηκαν από την ανάληψη της θητείας του και μετά, οδήγησαν τον πρωθυπουργό σε μαραθώνιο ταξιδιών, επαφών και σκληρών διαπραγματεύσεων, με αποτέλεσμα η καταπόνηση που έχει υποστεί να είναι εμφανής.

Τα μαλλιά του πρωθυπουργού, τα οποία είχαν αρχίσει να γκριζάρουν όταν ανέλαβε τώρα έχουν ασπρίσει σχεδόν εντελώς.

Η πίεση και το άγχος των τελευταίων ημερών εμφανίστηκαν πλήρως και στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Κυριακής. Ο κ. Παπανδρέου έφερε σημάδι από έρπη στο κάτω χείλος του – σημάδι συναισθηματικής και σωματικής καταπόνησης και έντονου στρες.

Σε παγκόσμια αναμετάδοση οι δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Τα μεγαλύτερα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα με δεκάδες δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν τις δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Οι κάμερες των ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης έχουν στηθεί απο νωρίς στον 3ο όροφο του υπουργείου οικονομικών προκειμένου να καλύψουν τις ανακοινώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Είναι η πρώτη φορά που παρευρίσκονται τόσοι πολλούς δημοσιογράφοι, τεχνικοί, φωτογράφοι και κάμερες στο Υπουργείο, κάτι που αποτυπώνει την κρισιμότητα της κατάστασης και το έντονο ενδιαφέρον των αγορών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ξένοι ανταποκριτές απο τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το Reuters και το Bloomberg καλύπτουν τις εξελίξεις.

Φρικτό έγκλημα στην Κεφαλονιά

Σοκ από το τραγικό θάνατο που βρήκε μία 82χρονη η οποία φιμώθηκε και δέθηκε χειροπόδαρο από αγνώστους μέσα στο σπίτι της στο Αργοστόλι.

Προς το παρόν η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για το τραγικό περιστατικό ενώ ως κίνητρο δεν αποκλείεται η ληστεία.

Χωρίς δίκη η κατάσχεση περιουσίας των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων

Μία από τις υποχρεώσεις της Ελλάδας, στη σύμβαση δανείου με το ΔΝΤ και την ΕΕ, είναι να αλλάξει το καθεστώς ατιμωρησίας των επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων. Με τη νέα αλλαγή στη νομοθεσία, από τη στιγμή που θα παραπέμπεται κάποιος δημόσιος υπάλληλος για διερεύνηση των πράξεων του, θα κατάσχονται άμεσα τα περιουσιακά του στοιχεί, χωρίς να αναμένεται η τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται τα τελευταία έξι χρόνια, 450 σημαντικές υποθέσεις σε βάρος επίορκων υπαλλήλων. Οι περισσότερες είτε δεν έχουν τελεσιδικήσει ή ακόμα χειρότερα δεν έχουν καν αρχίσει να δικάζονται.

Σύμφωνα με τον γγ του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος συγκέντρωσε τα στοιχεία αυτά, υπάρχει μέγα ζήτημα καθώς όπως τόνισε όλα αυτά δείχνουν τη «βραδύτητα της Δικαιοσύνης» που έχει φτάσει στο σημείο «να ακυρώνει το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών».

Η AGB φεύγει η Nielsen έρχεται

Από την 1η Μάϊου η AGB είναι παρελθόν καθώς μετονομάζεται σε Nielsen Audience Measurement. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ολοκληρώνεται διαδικασία συγχώνευσης των εταιρειών AGB και The Nielsen Company που ξεκίνησε το 2008.

Πιέζει τις γερμανικές τράπεζες να δανείσουν την Ελλάδα

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δηλώνει ότι "θα καλωσόριζε" τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα της χώρας της στην "διάσωση" της Ελληνικής οικονομίας.

"Θα καλωσόριζα ιδιαίτερα την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών", είπε η κα Μέρκελ, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής της στην Bild am Sonntag.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν συντονίζει τις πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα για τη στήριξη του "πακέτου διάσωσης", δήλωσε χθες Παρασκευή τραπεζική πηγή.

Η συγκέντρωση χρημάτων από τον ιδιωτικό τομέα θα καταστήσει ευκολότερη για την κα Μέρκελ την παρουσίαση της Γερμανικής πρωτοβουλίας για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας εν όψει των κρατιδιακών εκλογών, σύμφωνα με αναλυτές.

Ιδιώτες έχουν δεσμευτεί να εισφέρουν 1-2 δις ευρώ για τον δανεισμό της Ελλάδας, χωρίς πάντως να έχει υπάρξει τυπική και οριστική συμφωνία, κατά την πηγή αυτή, που απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το σχέδιο αυτό.

Νέα εξοργιστική πρόκληση του Focus με την Αφροδίτη να ζητιανεύει

Η λαϊκιστική προσέγγιση του προβλήματος της Ελλάδας, φαίνεται να έχει μεγάλη απήχηση στη κυκλοφορία του γνωστού μας περιοδικού Focus , αφού αποφάσισε να συνεχίσει τα προσβλητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα.

Με ιδιαίτερη αδυναμία στην Αφροδίτη, το περιοδικό επανέρχεται με ένα περισσότερο κακόγουστο, και ιδιαίτερα προσβλητικό δημοσίευμα για τη χώρα μας.

Οι Γερμανοί «καλλιτέχνες» μετά την τη μορφή που έδωσαν Αφροδίτη με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο τώρα παρουσιάζει την Αφροδίτη ζνα ζητιανεύει με παρατεταμένο το χέρι, και τον λαϊκίστικο τίτλο "Η Ελλάδα και τα λεφτά μας"

Σύμφωνα με την προαναγγελία του τεύχους, που θα κυκλοφορήσει την προσεχή Δευτέρα, το κύριο άρθρο του περιοδικού θα παρουσιάσει τις δραματικές συνέπειες της ελληνικής κρίσης για το ευρώ και τους Γερμανούς φορολογούμενους.

Οι υπάλληλοι της Βουλής θα υποστούν περικοπές αλλά θα να παίρνουν 16 μισθούς. "Σε Αυτούς η Τρόικα δεν έχει λόγο" ;

Οι υπάλληλοι της Βουλής θα εξακολουθούν να παίρνουν -αν και μειωμένους κατα 8% -16 μισθούς. Οι υπάλληλοι της Βουλής θα υποστούν περικοπές αλλά θα εξακολουθήσουν να παίρνουν 16 μισθούς. Κι αυτό γιατί ο 15ος και 16ος μισθός δεν λογίζονται ώς μισθοί αλλά ώς επιδόματα. Ετσι δεν κόβονται, αλλά μειώνονται κατα 8%.

Στα υπόλοιπα μέτρα για τους υπαλλήλους της Βουλής:

- μειώνονται (πέραν της μείωσης κατά 12% που είχε αποφασισθεί το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης.

- μειώνεται (πέραν της μείωσης κατά 12% για μηνιαίο ποσό μέχρι 1.000€ και 17% για ποσά άνω των 1.000€ που αποφασίστηκε το Μάρτιο) περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα "έκτακτης αποζημίωσης" (έτσι ώστε η συνολική μείωση να ανέρχεται μέχρι 25%).

Ανακοίνωσε περικοπές στους βουλευτές ο Φ. Πετσάλνικος

Περικοπές στις αμοιβές των βουλευτών και των υπαλλήλων της βουλής ανακοίνωσε ο Φ. Πετσάλνικος. Πέραν από τα όσα ισχύουν για τους βουλευτές ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι δεν θα τους καταβάλλονται τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα και παράλληλα θα υπάρξει νέα περαιτέρω μείωση κατά 8% στο επίδομα οργάνωσης γραφείου και στα έξοδα κίνησης.

Σε ότι αφορά στους υπαλλήλους της Βουλής, μειώνονται κατά 8% τα επιδόματα τους και επίσης κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης (που είχαν ήδη μειωθεί κατά 12%).

Μειώνεται περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα έκτακτης αποζημίωσης (είχε μειωθεί ήδη κατά 12% για ποσά μέχρι 1.000 ευρώ και 17% για πάνω από 1.000 ευρώ).

Τέλος για τους υπαλλήλους της Βουλής στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ισχύουν οι διατάξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους (1.000 ευρώ συνολικά το χρόνο για μισθούς έως 3.000 ευρώ και κόβονται για μεγαλύτερους).

Υπενθυμίζεται ότι ήδη σε ότι αφορά τους 300 της βουλής έχει επιβληθεί 5% μείωση στις βουλευτικές αποζημιώσεις, 12% στα διάφορα επιδόματα (οργάνωσης γραφείου, έξοδα κίνησης) και 15% μείωση στις συμμετοχές των βουλευτών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Σε ακέραιους αριθμούς αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα (πριν τις σημερινές ανακοινώσεις), οι βουλευτές έχαναν 800 ευρώ μηνιαίως ενώ 1.030 ευρώ είναι το ποσό για τον πρόεδρο της Βουλής.

Ετσι τα «γύρισε» η Αγκελα

Με διαδικασίες εξπρές η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να αναπληρώσει το χρόνο που χάθηκε ώστε το συντομότερο δυνατό να μπει σε ενέργεια ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας. Μεγάλη ηττημένη των ημερών, η Αγκελα Μέρκελ.

Η αντιπολίτευση αλλά και πολύ μεγάλο μέρος των ΜΜΕ την κατηγορούν ότι όλο αυτόν τον καιρό έβαλε μπροστά τα μικροκομματικά της συμφέροντα, ενόψει των εκλογών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, λέγοντας συνεχώς «όχι». Η Α. Μέρκελ, σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, έβαλε σε πολύ μεγάλο ρίσκο τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων, ενώ τα πράγματα θα ήταν πιο απλά για όλους, αν από την αρχή είχε τηρήσει μια ξεκάθαρη στάση αλληλεγγύης.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε μπορεί να ζητά αυστηρές προϋποθέσεις και νέα μέτρα λιτότητας από τη χώρα μας, είναι όμως ο άνθρωπος που από την αρχή επέμενε ότι πρέπει να δοθεί βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς κινδυνεύει γενικότερα η σταθερότητα στην ευρωζώνη. Αν η Α. Μέρκελ τις τελευταίες ημέρες έπαιξε τον ρόλο του «κακού μπάτσου», ο «καλός μπάτσος» για την Ελλάδα ήταν ο Β. Σόιμπλε.

Πρωτοφανή μέτρα για πρωτοφανή στήριξη

Η κόκκινη γραμμή είναι η επιβίωση του έθνους και το να μη χρεοκοπήσει η χώρα δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Τόνισε ότι «εμείς μιλήσαμε πρώτοι για την κρίση, κρίση πολιτικής, κρίση θεσμών, κρίση αξιών που έφεραν και τη μεγάλη κρίση στην οικονομία, αλλά κανένας Έλληνας δεν μπορούσε να διανοηθεί το μέγεθος του χρέους που έκρυβε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως "από την πρώτη μέρα δίνουμε τη μια μάχη μετά την άλλη, να δημιουργήσουμε ένα κράτος υπεύθυνο". Υποστήριξε ότι τον Οκτώβρη του 2009 "δεν μας άκουγε κανείς, δεν μας πίστευε κανείς".

"Χωρίς αξιοπιστία δεν θα βρίσκαμε κατανόηση πολύ περισσότερο υποστήριξη, η μόνη πιθανή βοήθεια θα ήταν 10-20 δισ. ευρώ που στην καλύτερη περίπτωση θα εξασφαλίζαμε από το ΔΝΤ, τη στιγμή που το κράτος που παραλάβαμε έχει δανειακές ανάγκες 60 δισ. ευρώ το χρόνο", επισήμανε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, "πείσαμε τους εταίρους μας πως το πρόβλημα δεν είναι δικό μας. Η απόφαση της Ε.Ε. στις 25/3 ήταν καθοριστική και ιστορική και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Σκεφτείτε που θα ήμασταν σήμερα, τα προβλήματά μας χωρίς τον ευρ. μηχανισμό στήριξης θα ήταν ανυπέρβλητα" τόνισε.

Η απουσία ΦΠΑ πρόδωσε μίζες για υποβρύχια

Η απορία που κατέλαβε λογιστές της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal (FS), για τις υπέρογκες αμοιβές προς υπεράκτια εταιρεία «διαμεσολάβησης» αλλά και για τιμολόγια χωρίς ΦΠΑ προς μια εταιρεία συμβούλων, συνδέεται άμεσα με την ελληνική αγορά υποβρυχίων από την FS και τις μίζες που δόθηκαν «για την προώθηση του έργου». Παράλληλα, η εισαγγελία του Μονάχου, που διερευνά το σκάνδαλο κατηγορώντας στελέχη της FS για απιστία και δωροδοκία ξένων αξιωματούχων, ζητεί από την εταιρεία να καταβάλει 240 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας, πιθανόν, οδό διεκδικήσεων και για το ελληνικό Δημόσιο. Χορός εκατομμυρίων σε «παράνομες πληρωμές» συνδέει και αγορά αρμάτων και ανταλλακτικών από άλλη γερμανική εταιρεία.





Ο υπάλληλος της ΕΥΠ, οι υποκλοπές και οι διαρροές σε blog

Προκαταρκτική έρευνα και για εμπλοκή του σε υπόθεση υπερτιμολόγησης προμήθειας ηλεκτρονικού υλικού

Αναβρασμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με επίκεντρο έρευνα για τις δραστηριότητες υπαλλήλου, εναντίον του οποίου διατάχθηκε, την περασμένη Πέμπτη, προκαταρκτική έρευνα για πράξεις που εάν επιβεβαιωθούν, επισύρουν βαριές πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις. Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας του θέματος είναι ότι μεταξύ των υπό διερεύνηση υποθέσεων περιλαμβάνεται η υπερτιμολόγηση προμήθειας του πλέον σύγχρονου ηλεκτρονικού υλικού που χρησιμοποιεί η ΕΥΠ, με αξία που αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα έχει ανατεθεί στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και παρότι επισήμως δεν αφορά το συγκεκριμένο στέλεχος, πληροφορίες στο παρασκήνιο αναφέρουν ότι είχε κεντρικό ρόλο στην επιτροπή που αξιολόγησε και υλοποίησε την προμήθεια του συστήματος.

Οι φήμες για όσα διαδραματίζονταν μέχρι πριν από λίγους μήνες στο εσωτερικό της υπηρεσίας, φτάνουν μέχρι το σημείο να εμπλέκονται «ελεγχόμενα» πρόσωπα ακόμα και σε υποκλοπές και παρακολουθήσεις πολιτών για λογαριασμό επιχειρηματιών. Πηγές της «Κ» μάλιστα αναφέρουν ότι αντικείμενο έρευνας θα αποτελέσει και παλαιότερη απόφαση των διοικούντων την ομοσπονδία υπαλλήλων της ΕΥΠ να προχωρήσουν στην υπογραφή ιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων με την εταιρεία «Ασπίς Πρόνοια» ιδιοκτησίας Παύλου Ψωμιάδη.