Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν και λήστεψαν 3 Βέλγους τουρίστες!

Μαφιόζικη επίθεση στο πεζοδρόμιο της οδού Βαλαωρίτου...


Οι άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν στους Βέλγους τουρίστες, την ώρα που επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους. Τους τραυμάτισαν ελαφρά με τα χέρια τους και αφαίρεσαν από τον έναν, το κινητό του τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι με άγνωστο περιεχόμενο.

Οι τουρίστες μεταφέρθηκαν για παροχή Α΄ βοηθειών σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες αναζητούνται...

Πιο κεφάτοι όσοι κόβουν το τσιγάρο

Oι καπνιστές στο άκουσμα της είδησης μονολόγησαν: "Τι άλλο θα βρούν να μας πουν για να το κόψουμε;". Οι πρόσφατα απεξαρτημένοι άρχισαν να δηλώνουν οτι ήδη αισθάνονται καλύτερα και εκεί οφείλεται το ανεξήγητο κέφι τους. Οι γύρω τους βέβαια τους κοίταξαν λίγο περίεργα.


Οπως και να' χει, οι επιστήμονες μίλησαν και είπαν: Όσοι το παίρνουν απόφαση και κόβουν το κάπνισμα, δεν κάνουν καλό μόνο στη σωματική τους υγεία, αλλά και στην ψυχική.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κόβουν το κάπνισμα, έχουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης από ποτέ - τουλάχιστον για όσο καιρό καταφέρνουν να μην καπνίζουν.

Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή Κρίστοφερ Κάλερ του Κέντρου Μελετών για το Αλκοόλ και τον Εθισμό της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Μπράουν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο εξειδικευμένο περιοδικό για θέματα έρευνας στη νικοτίνη και τον καπνό "Nicotine and Tobacco Research", συστήνουν στους καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο σαν ένα βήμα για να βελτιώσουν την ψυχική διάθεσή τους. Όπως αναφέρουν, αντίθετα με ό,τι φοβούνται πολλοί καπνιστές, το κόψιμο δεν θα είναι μια οδυνηρή ψυχολογική θυσία για χάρη μόνο της σωματικής υγείας, η οποία θα συνοδευτεί από περισσότερη κατάθλιψη.

«Αθώες» οι εξωσωματικές με την εμφάνιση καρκίνου

Οι θεραπείες γονιμότητας, όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση, μπορεί τελικά να μη συνδέονται με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου παρά τις ορμόνες που χρησιμοποιούνται.


Πρόκειται για το αποτέλεσμα σουηδικής μελέτης που είδε το φως της δημοσιότητας. Προγενέστερες μελέτες ανέφεραν ότι τα φάρμακα για την γονιμότητα μπορεί να συνδέονται με την εμφάνιση ορισμένων τύπων καρκίνου όπως του μαστού, της μήτρας και των ωοθηκών.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "Ανθρώπινη Αναπαραγωγή", ο Μπενγκτ Κάλεν του πανεπιστημίου Lund της Σουηδίας και οι συνεργάτες του ανέλυσαν τα δεδομένα που αφορούσαν 24.000 γυναίκες, οι οποίες κατά το διάστημα 1982-2006 γέννησαν έχοντας υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Στη συνέχεια συνέκριναν τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου σε αυτές τις γυναίκες με το ιατρικό ιστορικό 1.4 εκατομμυρίων γυναικών από τον γενικό πληθυσμό της χώρας που επίσης γέννησαν την ίδια περίοδο.

Πρόστιμο ενός δολαρίου στην Google!

Η Google σύμφωνα με δικαστική απόφαση πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 1$ για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας.

Πριν λίγο καιρό ένα από τα αυτοκίνητα της Google Street View μπήκε στον ιδιωτικό δρόμο της οικογένειας Boring στην Pennsylvania και τράβηξε φωτογραφίες, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην υπηρεσία της Google.

Με αφορμή αυτό το ζεύγος Boring κατέθεσε μήνυση με την κατηγορία οτι η Google καταπάτησε τον ιδιωτικό τους  χώρο.

Η υπόθεση έπαιρνε συνεχώς αναβολές μέχρι που το δικαστήριο αποφάσισε και τελικά δικαίωσε τους Boring, επιβάλλοντας πρόστιμο ενός δολαρίου στη Google τιμωρώντας την εταιρία για την καταπάτηση της ιδιοκτησίας του ζεύγους .

Το ποσό αυτό είναι τόσο χαμηλό επειδή οι Boring δεν μπόρεσαν να αποδείξουν την αρνητική επιρροή που είχε από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με αποτέλεσμα η οικογένεια να βγει τελικά ζημιωμένο από την ιστορία,μιας και τα δικαστικά έξοδα και οι αμοιβές των δικηγόρων δεν καλύπτονται από την αποζημίωση.

Τέλος από την υπόθεση αυτή δημιουργήθηκε νόμος ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παρόμοιες δίκες αν όμως η ποινή είναι τόσο χαμηλή τότε η Google δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ.

Κάντε 3D βόλτα στην Αθήνα μέσα από το νέο Google Earth!

Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες η νέα έκδοση του Google Earth και σίγουρα οι νέες λειτουργίες της έχουν εντυπωσιάσει.

Στο νέο Google Earth 6 ο χρήστης πλέον κάνοντας ζουμ μπορεί να δει φωτογραφίες από μέσα από το δρόμο που έχει εστιάσει και αυτό οφείλεται στην ενσωμάτωση του Google Street View.

Επίσης τα νέα 3D γραφικά στα τοπία είναι εξαιρετικά με αποτέλεσμα ο χρήστης να ξεχωρίζει τα διαφορετικά είδη δέντρων που υπάρχουν αλλά και να μάθει περισσότερα για το κάθε δέντρο.

Συνολικά στο νέο Google Earth υπάρχουν περισσότερα από 80 εκατομμύρια ψηφιακά δέντρα και ο χρήστης μπορεί να τα δει στα περίφημα πάρκα του κόσμου καθώς και στον  Εθνικό κήπο τής Αθήνας.

Τέλος για την ώρα στην Ελλάδα δεν έχει ενσωματωθεί το Street View γι’ αυτό και ακόμα δεν μπορούμε να δούμε εικόνες από το δρόμο όπως στις υπόλοιπες χώρες.

Γκάφα ολκής, του Οικουμενικού Πατριάρχη

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΙΒΔΗΛΕΣ ΑΡΧΕΣ


* Φωτογραφήθηκε με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής σε θρησκευτικό συνέδριο στην Κων/πολη.   
* Μια εικόνα που ταξίδεψε στο διεθνή χώρο
* Δεν δικαιολογείται να μην γνώριζε  ο ίδιος ή το περιβάλλον του…
* Τι σηματοδοτεί η φωτογραφία; Ότι κάποιοι ετοιμάζονται να μας τους επιβάλλουν ως «θρησκευτική αρχή»;

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου
Πολλά τα ερωτηματικά που γεννιούνται με την  φωτογραφία που είδαμε να ταξιδεύει σε ιστοσελίδες τουρκικών ΜΜΕ όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, τον αγώνα του οποίου υποστηρίζει σύμπας ο ελληνισμός,  φωτογραφίζεται εν μέσω των δύο κίβδηλων ψευτομουφτήδων... διαβάστε παρακάτω..................
από www.emprosdrama.blogspot.com στις 30 Νοεμβρίου

Τόσο "Large" είναι πλέον η Ν.Δ;;;

Αν όντως όπως αναφέρει το blog Παραπολιτική , κάποιοι αποφάσισαν  και προσέλαβαν τον πρώην Δ/ντη του Έθνους για να  εκπροσωπήσει την Ν.Δ στα ΜΜΕ , τότε είναι πολύ "Large τύποι" και "μεγάλες καρδιές"...
Δεν κρατάνε κακία για όσα έσυρε η εφημερίδα του στο κόμμα τους και στους αρχηγούς της...
Περασμένα "ξεχασμένα" .......................

Έσβησε χθες -αθόρυβα- 24χρονος αστυνομικός,θύμα κουκουλοφόρων του 2007

Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός.
Δεν ήταν αρκετά νέος, ήταν ήδη 24 ετών.
Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.
Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.
Δεν είχε μάνα να τον κλάψει, γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.
Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε,πονάνε το ίδιο.
Ποιος είναι ο αστυνομικός;
Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό....

Παπουτσής κατά Καστανίδη για την διαφυγή του στελέχους της Siemens στο εξωτερικό

Αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για την απόδραση του στελέχους της Siemens, Φολκ Γιουννγκ, στο εξωτερικό, άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, δήλωσε πως το μόνο αποτελεσματικό μέσο αποτροπής της διαφυγής θα ήταν η προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου, ενώ μίλησε και για κενά στο σύστημα περιοριστικών όρων που διευκολύνουν τη διαφυγή σε άλλες χώρες.

«Το μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ιδίως όταν πρόκειται για πολίτες χωρών που βρίσκονται εντός Σέγκεν είναι λυσιτελές» πρόσθεσε.

Επιπλέον ο κ. Παπουτσής αναγνώρισε ευθύνες και στις αστυνομικές αρχές για την καθυστέρηση να ενημερώσουν την εισαγγελία, μιλώντας για «αδικαιολόγητη» πράξη, ενώ σημείωσε πως για το θέμα διεξάγεται ΕΔΕ ενώ έχει εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Tα πήρε ο Ερντογάν με τους Αμερικανούς!

Ο Ερντογάν κατηγόρησε διπλωμάτες των ΗΠΑ για «κουτσομπολιά» και «διαβολές»


καθώς τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δημοσιοποίησε το WikiLeaks κάνουν λόγο για διαφθορά στελεχών της κυβέρνησής του ενώ σκιαγραφούν τον ίδιο ως Ισλαμιστή.

Τηλεγραφήματα που εστάλησαν από αμερικανούς διπλωμάτες στην Τουρκία αφήνουν να διαφανεί η περίπλοκη και δύσκολη σχέση ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την μόνη μουσουλμανική χώρα-μέλος του NATO.

«Τα ασόβαρα τηλεγραφήματα των Αμερικανών διπλωματών, που περιέχουν κουτσομπολιά, σκανδαλοθηρικές λεπτομέρειες, καταγγελίες και δυσφημιστικά σχόλια διασπείρονται παγκοσμίως μέσω του Διαδικτύου», είπε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Εκτίμησε ότι η δημοσιοποίηση των τηλεγραφημάτων μπορεί να αποτελεί «προπαγάνδα» με στόχο να πληγούν οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τους συμμάχους τους.......................

Συνελήφθη ο βασιλιάς των Spam mail!

Το FBI εντόπισε και συνέλαβε τον Ρώσο που είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του 1/3 των spam mail παγκοσμίως.

Μετά από μακροχρόνια έρευνα το FBI βρήκε τα ίχνη του υπεύθυνου που βρίσκεται πίσω από το δίκτυο Mega-D botnet το οποίο ευθύνεται για την αποστολή εκατομμυρίων spam mail.

Ο βασιλιάς των Spam που σε κάποια φάση κατάφερε και διαχειριζόταν το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής spam mail, είναι Ρώσος και ονομάζεται Oleg Nikolaenko.



Οι αρχές τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο Las Vegas μέσω, δύο εμπόρων που προωθούσαν τα προϊόντα τους μέσω του botnet.

Τελικά  το FBI ύστερα από έρευνα εντόπισε δύο λογαριασμούς Gmail και μέσω αυτών απέδειξαν ότι ο Nikolaenko είχε στην κατοχή του τα command and control files του Mega-D.

Η δίκη του Nikolaenko θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες στο Wisconsin ενώ ο Mega-D botnet έχει ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας.
newsit

Η ευχή της Κάρλα: Να αποκτήσω γιό με τον Νικολά

Κατα την επίσκεψή τους σε ινδουιστικό ναό ο Γάλλος πρόεδρος ευχήθηκε να έχει επιτυχία ενώ η σύζυγός του... να αποκτήσει μαζί του έναν γιό.

Ο Σαρκοζί είχε πει στους αξιωματούχους που διοργάνωσαν την επίσκεψή του στην Ινδία ότι θα ήθελε να περάσει από τον ναό προς τιμή του Αγίου Σούφι, Σαλίμ Κίστι, στην πόλη Φατεπούρ Σικρί, κοντά στην Άγκρα.

Η πόλη αυτή που υπήρξε πρωτεύουσα του διασημότερου μογγόλου μονάρχη της Ινδίας, Ακμπαρ, είναι σήμερα προστατευόμενη περιοχή.

Νικολά και Κάρλα περπάτησαν ξυπόλητοι, όπως απαιτεί το έθιμο, και με το κεφάλι τους καλυμμένο εισήλθαν στο ναό, όπου εναπόθεσαν λουλούδια.

Οπως είπε στο πρακτορείο το πρακτορείο ειδήσεων PTI ο υπεύθυνος του ναού Ραίς Μιάν Κίστι “τους είπα ότι ο ναός αυτός ευλογεί τους άνεργους, τους ανύπαντρους και τους άτεκνους. Εκείνος (ο Σαρκοζί) μου ζήτησε να προσευχηθώ για να έχει επιτυχία...Η Κάρλα είπε ότι θα ήθελε να αποκτήσει ένα γιό και προσευχήθηκα γι αυτούς".

Το ζεύγος Σαρκοζί παντρεύτηκε το 2008 και δεν έχουν αποκτήσει παιδιά. Ο Σαρκοζί έχει τρία και η Μπρούνι ένα από προηγούμενους γάμους.

Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε Ίντερνετ καφέ

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 34 τραυματίσθηκαν από ισχυρή έκρηξη, που προκλήθηκε από άγνωστη αιτία και είχε ως συνέπεια να καταστραφεί ολοσχερώς ένα ίντερνετ-καφέ

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 34 τραυματίσθηκαν από ισχυρή έκρηξη, που προκλήθηκε από άγνωστη αιτία και είχε ως συνέπεια να καταστραφεί ολοσχερώς ένα ίντερνετ-καφέ στη νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων "Νέα Κίνα".

Η έκρηξη έγινε σε καφέ στην πόλη Καϊλί, στην επαρχία Γκουιζού, περίπου στις 22.30 - τοπική ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται τις αρχές ασφαλείας στην περιοχή.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της έκρηξης, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές και σε τζάμια γειτονικών κτηρίων.

Πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο υπάρχει στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο;

Παρά τις εκτιμήσεις ειδικών ότι ο υποθαλάσσιος χώρος του Αιγαίου όπως και μεγάλου μέρους της Μεσογείου είναι πλούσιος σε κοιτάσματα ενεργειακών πόρων, το ελληνικό κράτος εν έτει 2010 συστήνει για πρώτη φορά Εθνικό Φορέα που θα ασχοληθεί με το αντικείμενο.

Ο Εθνικός Φορέας Έρευνας Υδρογονανθράκων τέθηκε και στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη θα προκηρύξει διαγωνισμούς για έρευνες κοιτασμάτων, πετρελαίου ή φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με άρθρο του καθηγητή Δ. Μαυράκη διευθυντή του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης στην Ημερησία, οι μελέτες είναι πολλές. Το 2004 εντοπίστηκαν 50 τρισ. Κυβικά πόδια φυσικού αερίου στα ανοικτά του Δέλτα του Νείλου, πράγμα που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι και στις ελληνικές θάλασσες ενδέχεται να βρίσκονται μεγάλα κοιτάσματα.

Είχε προηγηθεί μελέτη της Γεωλογικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύθηκε το 1998 και αφορούσε στις εκτιμήσεις αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως.

Βάσει αυτής της μελέτης οι ελληνικές θάλασσες ταξινομούνται σε δύο περιοχές. Η μία καλύπτει την Αδριατική, το Ιόνιο και τις ακτές της Β. Αφρικής και η δεύτερη τις περιοχές του Αιγαίου, του Λιβυκού Πελάγους και επεκτείνεται μέχρι τις κυπριακές ακτές.

Τα προσδοκώμενα αποθέματα στην πρώτη περιοχή είναι από 0,1 ως 1,0 δισ. βαρελιών πετρελαίου και από 6 ως 60 τρισ. κυβ. πόδια φυσικού αερίου. Στη δεύτερη από 1 ως 10 δισ. βαρέλια πετρελαίου και από 120 ως 600 κυβικά πόδια φυσικού αερίου. 

Η συγκλονιστική ιστορία ενός 15χρονου μετανάστη!

Έφυγε από την Πάτρα για Ιταλία κρυμμένος σε νταλίκα. Στην προσπάθειά του να δραπετεύσει βρήκε τραγικό τέλος αφού πολτοποιήθηκε ανάμεσα σε δύο φορτηγά.

 
Πριν από λίγες ημέρες, ένας μετανάστης, προσπαθώντας να δραπετεύσει από το λιμάνι της Πάτρας για Ιταλία, πολτοποιήθηκε μεταξύ δύο φορτηγών. Ενας από αυτούς που κρέμονται σαν τσαμπιά στα κάγκελα του λιμανιού. Ο Λευτέρης είναι φορτηγατζής, ουδέποτε όμως ασχολήθηκε με τη δυστυχία τους. Μέχρι τον περασμένο Οκτώβρη..

Τετάρτη πρωί. Αθήνα-Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Μιλάνο με φορτωμένη νταλίκα 27 τόνους και την οικογένειά του. Η πρώτη φορά που ταξίδευε με την επτάχρονη κόρη του, την Ηλέκτρα, ένα ψιλόλιγνο ανέμελο παιδί. Ξεκίνησαν με εκείνη να αγωνιά μήπως ξέχασε κάτι από την πραμάτεια της, παπούτσια, ρούχα, πολύχρωμα κοκαλάκια. Είχε φορέσει το πιο δυνατό χαμόγελο γι' αυτό το ταξίδι μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά.
 
Εβρεχε. Εφτασαν μεσημέρι στην Πάτρα. Ο δρόμος για το λιμάνι που τρέχει παράλληλα με την παραλία και τις ξεχασμένες μαρκίζες των μαγαζιών, είναι το καλωσόρισμα της Ηλέκτρας σ' έναν αλλιώτικο κόσμο με εξαθλιωμένες φιγούρες ανάμεσα στα σκουπίδια.
«Μαμά, τι είναι αυτοί;» Η μητέρα της πλάθει ένα όσο το δυνατόν πιο αληθινό παραμύθι, ιδανικό για την ηλικία της...

Την τελευταία του πνοή στη θάλασσα άφησε πλοίαρχος

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου 60χρονου πλοιάρχου πάνω στο φορτηγό πλοίο «CARINA 1», με σημαία Μολδαβίας,

ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι Καλύμνου με προορισμό τη Συρία. Στο πλοίο άμεσα κατέφθασαν σκάφος του λιμενικού και ρυμουλκό.

Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Καλύμνου, ο 60χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομίας, καθώς και τοξικολογικής εξέτασης.

Επιστολές Μιλόσοσκι σε όλους τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, απέστειλε επιστολή προς τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης της χώρας του στην Ε.Ε


Ο κύριος Μιλόσοσκι ζητάει υποστήριξη για «τη λήψη απόφασης σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων» μεταξύ της ΕΕ και της ΠΓΔΜ, ενόψει των συνεδριάσεων του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθούν στα μέσα του Δεκεμβρίου.

Ο κ. Μιλόσοσκι απέστειλε χθες επιστολή, με το ίδιο αίτημα, προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Δρούτσα.

Στην επιστολή του προς τους ομολόγους του της ΕΕ, ο κ. Μιλόσοσκι επαναλαμβάνει σχεδόν τις ίδιες αναφορές, που περιέχονται στην επιστολή του προς τον κ. Δρούτσα, σχετικά με το αίτημα της ΠΓΔΜ για έναρξη ενταξιακών διαπργματεύσεων με την ΕΕ και διαβεβαιώνει ότι η χώρα του παραμένει ενεργή προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας........................

Έδωσαν στον Πάγκαλο ένα κουβαδάκι για να παίζει, γράφει ο Μπίστης

Άπλυτα του ΠΑΣΟΚ στη φόρα βγάζει ο Νίκος Μπίστης στο νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες από τις εκδόσεις Πόλις.

Το βιβλίο ονομάζεται “Προχωρώντας και αναθεωρώντας” και βασίζεται στα 45 χρόνια πολιτικής ζωής του γράφοντος, που δεν διστάζει να κάνει “προκλητικές” κρίσεις για στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Για παράδειγμα όσον αφορά την τοποθέτηση του Θ. Πάγκαλου στην αντιπροεδρία του κόμματος ο κ. Μπίστης αναφέρει: “Μόλις έμαθα ότι έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μία εικόνα καρφώθηκε στο μυαλό μου (...) Μία οικογένεια ξεκινά για τις καλοκαιρινές διακοπές. Έχει ένα μικρό παιδί πολύ έξυπνο αλλά δύστροπο και σκανταλιάρικο. Να το αφήσουν μόνο στο σπίτι αποκλείεται γιατί θα τα κάνει λίμπα”.

“Έτσι το παίρνουν μαζί τους στην παραλία. Του δίνουν ένα κουβαδάκι και το αφήνουν να παίζει εκεί που σκάει το κύμα, ώστε να το βλέπουν αυτοί, να μην τους ενοχλεί και εκείνο. Το παιδάκι φτιάχνει παλάτια και πύργους στην άμμο και στην αρχή χαίρεται, γιατί νομίζει ότι είναι μεγάλα έργα. Αυτή η ειδυλλιακή εικόνα χαλάει όμως, όταν το παιδάκι, επειδή είναι έξυπνο, καταλαβαίνει, θυμώνει απασφαλίζει και αρχίζει με το κουβαδάκι του να πετάει λάσπη σε όποιον βρεθεί μπροστά του”... λέει ο κ. Μπίστης.

Πραξικόπημα στην Ελλάδα το 81 πρότειναν οι ΗΠΑ!

Το φόβο που έτρεφαν οι Αμερικανοί για τον Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπτουν μυστικά αρχεία της CIA, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Λ. Οίκου από το 81 και πριν από τις εκλογές που είχε κερδίσει το ΠΑΣΟΚ.

Λίγο πριν τις εκλογές του 81 οι ΗΠΑ αντιμετώπιζαν με τρόμο το ενδεχόμενο ανάληψης της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου, καθώς λόγω της προϊστορίας τους τον θεωρούσαν εξαιρετικά επιβλαβή για τα αμερικανικά συμφέροντα, σε σημείο που να εξετάζεται το ενδεχόμενο πραξικοπήματος (!).

Αυτά αποκαλύπτει το βιβλίο «CIA: Ο απόρρητος φάκελος για τον Ανδρέα» του ανταποκριτή στις ΗΠΑ Μ. Ιγνατίου και του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Μ. Ευρυβιάδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Οι ΗΠΑ προτιμούσαν σαφώς να κερδίσει τις εκλογές του 81 ο Ράλλης ενώ θεωρούσαν σταθεροποιητικό παράγοντα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, μόνο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των απόρρητων φακέλων πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ γίνονταν συσκέψεις επί συσκέψεων ενώ η CIA είχε “επικαιροποιήσει” το προφίλ Παπανδρέου, το οποίον θεωρούσαν “παρανοϊκό” και “νευρωτικό” αλλά “εφυή” ωστόσο ικανό να παραπλανήσει τους πάντες και να προσεγγίσει όποιον θέλει ως πολιτικός “χαμαιλέων”.............................

Στα ύψη η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Μακεδονία

Εκτινάχτηκε το τελευταίο 48ωρο η ατμοσφαιρική ρύπανση...


O υπεύθυνος ατμοσφαιρικής ποιότητας του Κέντρου Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, Βασίλης Ευαγγελόπουλος, ανέφερε πως υψηλές συγκεντρώσεις σε αιωρούμενα σωματίδια (ΡΜ10) καταγράφονται από χθες στους σταθμούς μέτρησης της ΔΕΗ και του Κέντρου Περιβάλλοντος στη Δυτική Μακεδονία.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων -τόνισε- εντοπίστηκε στον οικισμό της ΔΕΗ, στο Προάστιο Κοζάνης, όπου οι μετρήσεις κατέγραψαν 127 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα (mg/m3). Ακολουθούν η Πτολεμαΐδα με 103 mg/m3, η Φλώρινα με 94 mg/m3 και η Κοζάνη με 90 mg/m3.

Ο κ. Ευαγγελόπουλος συμβουλεύει, τέλος, τα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον κατά το επόμενο διήμερο ενώ έρχεται σταδιακή υποχώρηση του φαινομένου από το ερχόμενο Σάββατο.

Βοιωτία: Συνελήφθη επιχειρηματίας που χρησιμοποιούσε επικίνδυνα υλικά

Η εταιρεία του λειτουργούσε παράνομα, χωρίς να διαθέτει άδεια για τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών που καταστρέφουν το περιβάλλον.


Ο 60χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη το Σάββατο στα Οινόφυτα. Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και ανακύκλωση συσσωρευτών και την παραγωγή ανοδίων και η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο της διερεύνησης υπόθεσης σχετικά με προβλήματα υποβάθμισης και ρύπανσης του περιβάλλοντος από τη λειτουργία της εταιρείας.

Παρουσία Εισαγγελέα και του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου έγιναν έρευνες στην εταιρεία, όπου στον προαύλιο χώρο διαπιστώθηκε η αποθήκευση υλικών, εκτεθειμένων σε καιρικές συνθήκες, τα οποία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία χαρακτηρίζονται εν δυνάμει επικίνδυνα, με συνέπεια τη δημιουργία κινδύνων ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Έπειτα, διαπιστώθηκε εντός της εγκατάστασης η παράνομη λειτουργία φούρνου τήξης, στο οποίο διοχετεύονταν υποπροϊόντα συσσωρευτών με σκοπό την παραγωγή μολύβδου. Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος συνέταξαν Έκθεση Αυτοψίας, έλαβαν δείγματα των υλικών και φωτογραφίες, προκειμένου να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και παραπομπής του φακέλου στην Εισαγγελία για την περεταίρω διερεύνηση.

Σε βάρος του 60χρονου επιχειρηματία σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Ντόρα: Με την εγγραφή δώρο κινητό!

Νέα ήθη στην πολιτική από τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Τι απαντά η Δημοκρατική Συμμαχία στα δημοσιεύματα.

Μειωμένες τιμές σε πακέτα κινητής τηλεφωνίας και ακριβά κινητά που διαθέτουν Ίντερνετ μπορούν να έχουν όσοι γραφτούν μέλη στο νέο κόμμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους.

Η προσφορά ξεκίνησε σύμφωνα με το δημοσίευμα στις 11 Νοεμβρίου, δέκα ημέρες πριν η Ν. Μπακογιάννη ανακοινώσει την ίδρυση του νεου κόμματος και αρχικά ίσχυε για τα μέλη που επιθυμούσαν να εγγραφούν στο φόρουμ. Σήμερα ισχύει για όλους τους πολίτες που θέλουν να γίνουν μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Μετά από συνεννόηση με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, με την απόδειξη της συνδρομής 20 ευρώ στο κόμμα πηγαίνουν στο υποκατάστημα της εταιρείας και παίρνουν την προσφορά στο τηλέφωνο. Η μείωση στο πάγιο μάλιστα κυμαίνεται στο 10-15%.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αυτές οι πρακτικές στην πολιτική χρησιμοποιούνται ήδη από κόμματα στο εξωτερικό, ωστόσο στην Ελλάδα την πρακτική εγκαινίασε η κ. Μπακογιάννη, στην προσπάθεια να εξασφαλίσει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των μελών...

Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία διευκρίνισε οτι πρόκειται αποκλειστικά για εσωτερικό πρόγραμμα συνδέσεων για τα στελέχη αντίστοιχο με προγράμματα που έχουν συνάψει πολλοί άλλοι πολιτικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα, αναφέρει η ανακοίνωση, δεν επιβαρύνει οικονομικά τη Δημοκρατική Συμμαχία η οποία με κανένα μέσο, ούτε από την ιστοσελίδα της ούτε με ανακοίνωσή της, διαφήμισε στο κοινό οποιαδήποτε τέτοια παροχή.
newsit

Δόλιες σκέψεις για τη Γιάφκα και την Τρομο-Κρατία...

Κόρη γνωστού πολιτικού και πρώην υπουργού λένε ότι είναι η γυναίκα που συνελήφθη εχθές στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης, που κατά πάσα πιθανότητα έχει σχέση με τη Σέχτα, ανεξάρτητα αν δεν ταυτοποιήθηκαν στη βαλλιστική τα όπλα με την εν' λόγω οργάνωση... Η ίδια λέει ότι από "αντίδραση" μετείχε στην οργάνωση. Αντίδραση για όσα ζούσε δίπλα στον διεφθαρμένο πατέρα της πολιτικό..

Εμείς, όμως, έχουμε μια "άλλη" άποψη.. Πλην των τέκνων των πολιτικών της Αριστεράς, σχεδόν όλα τα παιδιά των βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας έχουνε προσληφθεί ή έχουνε με κάποιο τρόπο σχέση με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τη γνωστή μας "ΕΥΠ"... Κι' έτσι, εφόσον, η γυναίκα αυτή είναι κόρη πρώην υπουργού δεν θα μας εξέπληττε καθόλου το γεγονός αν "αποδεικνυόταν" στο μέλλον ότι η κοπέλα έκανε τη "βρόμικη" δουλειά της υπηρεσίας..

Πότε, όμως, θα το μάθουμε κάτι τέτοιο αν συμβαίνει ; Το πιθανότερο είναι ποτέ ! Διότι, σε τέτοιες περιπτώσεις σε απαρνιούνται όλοι κι εσύ εκ των προτέρων έχεις αποδεχθεί τη μοίρα σου.. Εκτός κι αν.............

Συνελήφθησαν τρεις για το φόνο 45χρονου

Θεσσαλονίκη
Τρεις ομογενείς συνελήφθησαν για το φόνο ενός 45χρονου, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην οδό Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη, όπου εδρεύουν νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Φέρονται να επιτέθηκαν και να χτύπησαν μέχρι θανάτου τον άτυχο άνδρα για ασήμαντη αφορμή και ύστερα από λογομαχία.

Από την προανάκριση του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τριών συλληφθέντων σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Κομοτηνή
Σώος βρέθηκε ο γιος, αλλά αγνοείται ο πατέρας. Το φουσκωτό με το οποίο ψάρευαν στην Ισμαρίδα λίμνη της Ροδόπης, ανατράπηκε από άγνωστη αιτία και οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο νερό.

Ο γιος βρέθηκε το πρωί στην ακτή από τα σωστικά συνεργεία με υποθερμία και κατάσταση κλονισμού, ενώ ο πατέρας αγνοείται ως αυτήν την ώρα. Σημειώνεται ότι το βάθος της λίμνης στην περιοχή είναι ένα μέτρο ενώ το μέγιστο βάθος της είναι ενάμισι μέτρο.

"..Η σωστή εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών από νωρίς θα έσωζε τη χώρα ενωρίτερα..." .

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Μέρος Α΄
Με αφορμή το Ασφαλιστικό και τη γενικότερη ισχύ των κοινοτικών οδηγιών στην Ελλάδα
ΟΙ «ΚΑΛΟΙ» ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η «ΚΑΚΗ» ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Η λάθος θεώρηση που μας μεταδίδουν οι Έλληνες πολιτικοί

Από την εποχή ακόμα της Συνθήκης του Μάαστριχ, που θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με την Ευρωπαϊκή Ιδέα, για οτιδήποτε δυσάρεστο συνέβαινε στη χώρα, υπεύθυνη ήτανε πάντοτε η ΕΕ. Όλοι οι έλληνες πολιτικοί, ανεξαρτήτως κόμματος, εκμεταλλευόμενοι την «άγνοια» του πολίτη για την Ευρώπη και με μεγάλη ευκολία, απέδιδαν τα δεινά του τόπου στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών.

Όποτε έπρεπε να παρθεί μια δύσκολη κι επώδυνη απόφαση για το λαό, το ταμείο έδειχνε «Ευρωπαϊκή Ένωση».. Πρόσφατο παράδειγμα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών – γυναικών στο Ελληνικό Δημόσιο. Η Ελληνική Κυβέρνηση τότε, προσέφυγε σε αυτό κατά της Επιτροπής με το σκεπτικό ότι η σύνταξη αυτή (στο ελληνικό δημόσιο) είναι «επαγγελματική» και όχι «κοινωνική», όπως τόσα χρόνια ενωρίτερα ίσχυε. Αν δεν προσέφευγε ο νομικός εκπρόσωπος της Ελλάδας με το σκεπτικό αυτό στο Ε. Δ. , το τελευταίο δεν θα είχε τη δικαιοδοσία να αποφασίσει (από τη Συνθήκη της Ρώμης) για την εξίσωση των ορίων ηλικίας. Ο (από-) χαρακτηρισμός αυτός δεν γίνεται εν’ μια νυκτί και περισσότερο δίχως πρότερη εθνική νομοθεσία.. το Δικαστήριο «αγνόησε» αυτή την αλήθεια των πραγματικών περιστατικών.

Η Συνθήκη της Ρώμης απαγορεύει δια ροπάλου την ανάμιξη, καθ’ οιονδήποτε τρόπου, της Επιτροπής και όλων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Δικαστηρίου, στη διαμόρφωση και λήψη αποφάσεων που έχουν χαρακτήρα «κοινωνικής πολιτικής», όπως, μέχρι προ Ε. Δ., χαρακτηριζόταν οι συντάξεις στο δημόσιο. Σημειώνω ότι, προεκλογικά τόσο ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο καθηγητής κ. Αλέξης Μητρόπουλος επεσήμαναν την αλήθεια αυτή πλην όμως, μετεκλογικά η «θεώρηση» αυτή – για την οποία μιλάμε σήμερα – εν’ όψει Μνημονίου, ακύρωσε τη Νομική Επιστήμη, ακόμα και σαν υπόθεση εργασίας για πρωτοετείς φοιτητές.

Πάλι, οι κοινοτικές οδηγίες στην Ελλάδα πάσχουν εφαρμογής. Είτε μη ορθής εφαρμογής, είτε μη εναρμονισμού της Εθνικής νομοθεσίας με το κοινοτικό κεκτημένο, είτε ακόμα χειρότερα διότι δεν της κατανοεί η ελληνική διοικητική γραφειοκρατία (δημόσιοι υπάλληλοι), οι οδηγίες αυτές στη χώρα μας δεν εφαρμόζονται ποτέ προς όφελος του έλληνα πολίτη. Ό,που κι αν έχει εφαρμοσθεί κοινοτική οδηγία, με εναρμονισμό της εθνικής νομοθεσίας, τούτο γίνεται πάντα προς όφελος του Κράτους, της γραφειοκρατίας, των διαπλεκόμενων συμφερόντων και της διαφθοράς. Από την άλλη, όμως, οι κοινοτικές οδηγίες ως βασική αρχή τους έχουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του Ευρωπαίου πολίτη.

Ο κανονισμός 883/2004 για τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης στην ΕΕ, που έχει υποχρεωτική ισχύ και στην Ελλάδα τρία έτη μετά (από το 2008), έρχεται προς αντικατάσταση του κανονισμού 1408/71. Ωστόσο κι ενώ σε όλη την Ευρώπη – ακόμα και σε χώρες που εισήλθαν κατόπιν από το πρώην ανατολικό μπλοκ – η οδηγίες αυτές κατέστησαν μέρος της εθνικής νομοθεσίας, στην Ελλάδα δεν συνέβη αυτό. Κι έτσι, έχουμε το τραγικό οι μεν  ξένοι ευρωπαϊκοί φορείς να απευθύνονται στους ελληνικούς με το νέο κανονισμό, οι δε ελληνικοί να απαντούν στα νομικά πλαίσια του προηγουμένου.

Η τραγική αυτή κατάσταση που επικρατεί στο ασφαλιστικό της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτέλεσμα των κοινοτικών οδηγιών, είναι απόρροια των εθνικών πολιτικών που κατακρεούργησαν τα ταμεία και οδήγησαν τους εργαζόμενους στην «κοινωνική πενία». Αν τελικώς, στην πραγματικότητα, εφαρμόζονταν στη χώρα οι κοινοτικές οδηγίες όπως κανονικά – στο πνεύμα και τα χρονικά πλαίσια –  έπρεπε, σήμερα η κατάσταση θα ήταν σίγουρα διαφορετική.

Η «αλήθεια» των ελλήνων πολιτικών ότι «για τις δύσκολες αποφάσεις στη χώρα ευθύνεται η ΕΕ» δεν ευσταθεί. Είναι ένα απροκάλυπτο ψεύδος που υποδηλώνει την άκρατη ενοχή τους. Παράγοντες, μάλιστα, της ΕΕ ευθέως πια μιλούν, ανοιχτά και δημόσια, για την αλήθεια των πραγματικών περιστατικών. «Ερωτήματα ενοχής» δεν επισκιάζουν τις ψυχές και τη διάνοια των ελλήνων πολιτικών αλλά, πλανώνται και ως «διακαείς πόθοι» στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών..

«..τι θα λέγανε, άραγε, οι έλληνες αν μαθαίνανε ότι η παραγραφή και η ασυλία των πολιτικών δεν υφίσταται για αδικήματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μέχρι και δεκαπέντε έτη πριν; …»

Ρατσιστικό παραλήρημα από δικαστίνα-μπλόγκερ

«Κωλοεβραίοι! Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ!» Η φράση αυτή δεν εκστομίστηκε από κανέναν Χρυσαυγίτη της σειράς. Την υπογράφει η μπλόγκερ Mariana On Ice, κατά κόσμον Μαριάνθη Παγουτέλη, λειτουργός της Θέμιδας από την έδρα του Εφετείου Αθηνών.

Παρόμοιου επιπέδου διατυπώσεις θα βρει κανείς συγκεντρωμένες στο δικό της μπλογκ («Ζητείται ελπίδα...», marianaoni ce.blogspot.com), στο οποίο από το 2007 που άνοιξε γράφουν και άλλοι δικαστικοί, γνωστοί της κυρίας Παγουτέλη, που κι αυτοί διατηρούν προσωπικά μπλογκ.
Η εφέτης δεν κρύβει την ταυτότητά της. Οχι μόνο δημοσιεύει τη φωτογραφία της (κάπως σκοτεινή αλλά αναγνωρίσιμη) στην πρώτη σελίδα του μπλογκ, αλλά περιγράφει υποθέσεις της με εξονυχιστικές λεπτομέρειες, σε βαθμό που είναι κι αυτές απόλυτα αναγνωρίσιμες. .....................

«Κατάσκοπος» υπάλληλος της βρετανικής Βουλής

Μία 25χρονη Ρωσίδα, που εργαζόταν στη Βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων θα απελαθεί, καθώς τη βαραίνουν υποψίες ότι ήταν κατάσκοπος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times, η γυναίκα που εργάζεται για το βουλευτή των Φιλελευθέρων, Μάικ Χάνκοκ, θεωρείται από την MI6 ότι είναι πράκτορας εν υπνώσει.

Ο εργοδότης της την υπερασπίστηκε. «Δεν είναι Ρωσίδα κατάσκοπος. Δεν ξέρω τίποτε σχετικά με την κατασκοπεία, αλλά της επιδόθηκε εντολή απέλασης. Ασκεί έφεση, διότι αισθάνεται -και πολύ σωστά- ότι δεν έκανε τίποτε εσφαλμένο», δήλωσε στον Τύπο ο 64χρονος Χάνκοκ.

Οι Αρχές, ωστόσο, επιμένουν ότι οι Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έστειλαν στο πλευρό του βουλευτή την όμορφη κοπέλα, παρά το γεγονός ότι είχε περάσει από έλεγχο ασφαλείας πριν αναλάβει τη θέση.
Είναι η πρώτη φορά στα μεταψυχροπολεμικά χρονικά που εργαζόμενος στο κοινοβούλιο κατηγορείται για κατασκοπεία.

Θύμα αεροπορικού δυστυχήματος ο αδελφός του προέδρου του Νταγκεστάν

Ο αδελφός του προέδρου του Νταγκεστάν ήταν ένα από τα δύο θύματα του χθεσινού αεροπορικού δυστυχήματος, στο αεροδρόμιο της Μόσχας.

Τρεις επιβάτες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η Ρωσία διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθεί αν το δυστύχημα οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα ή σε ανθρώπινο σφάλμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη

Λόγω εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν αύριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 2 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία Θεσσαλονίκης:

Από τις 12.30 το μεσημέρι, σταδιακά, θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές - εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους:

Στο ΣτΕ τα Προεδρικά Διατάγματα για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προώθησε το υπουργείο Παιδείας όλα τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα που εκκρεμούσαν και για τα οποία είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των Συμβουλίων Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Τα Προεδρικά Διατάγματα αφορούν σε:

Τσιγάρο με χαράτσι

Με τσιγάρο στα μπαρ φαίνεται ότι θα περάσουν οι Ελληνες τα Χριστούγεννα, καθώς, ελέω μνημονίου, το υπουργείο Υγείας, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών, θα επιτρέψει το κάπνισμα στα μπαράκια, αλλά με ειδική αδειοδότηση έναντι χρηματικού ποσού.

Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες η πρόταση αυτή έπεσε στο τραπέζι προκειμένου να σωθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τη νύχτα (περίπου 4.000 έχουν καταγραφεί συνολικά) και βλέπουν το τελευταίο διάστημα να μειώνεται η κίνηση εξαιτίας της καπναπαγόρευσης. Η πρόταση δεν βρίσκει αντίθετο τον Γ. Παπακωνσταντίνου, δεδομένης και της οικονομικής συνεισφοράς των επιχειρηματιών και της διάσωσης των καταστημάτων. Οι λεπτομέρειες των ρυθμίσεων αλλά και ο καθορισμός του ποσού που πρέπει να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες των μπαρ, θα συζητηθούν σε διυπουργική επιτροπή που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες παρουσία των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει την επιθυμία να παραστεί. Στο σημείο αυτό φαίνεται να έγκειται και η δυσκολία του εγχειρήματος, καθώς ο Γ. Παπανδρέου είναι φανατικός αντικαπνιστής και επιθυμεί να απαγορευθεί πλήρως το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Οι καλά γνωρίζοντες, ωστόσο, θεωρούν βέβαιο πως, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, η πρόταση θα προωθηθεί. ..............................................................

Καρχαρίας σκότωσε Γερμανίδα στην Αίγυπτο

Μία 70χρονη Γερμανίδα δέχτηκε τη φονική επίθεση καρχαρία, στο αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ Ελ-Σεΐχ.

Την περασμένη εβδομάδα καρχαρίες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τέσσερις τουρίστες, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι παραλίες της περιοχής, από την περασμένη Τετάρτη ως το περασμένο Σάββατο.

Ο νέος δισεκατομμυριούχος του Ιντερνετ


 Μπορεί σε μικρότερη ηλικία να ονειρευόταν ότι μια μέρα θα γίνει σταρ της ροκ μουσικής, όμως σήμερα ο Αντριου Μέισον βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν ενταχθεί στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Ιντερνετ, μαζί με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ του facebook και τους ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν. Ο λόγος; Η πρόθεση της Google να εξαγοράσει τη διαδικτυακή του επιχείρηση Groupon καταβάλλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5,3 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι εδώ και αρκετό καιρό, διάστημα στο οποίο η προσφορά της μεγαλύτερης εταιρείας αναζήτησης στο Διαδίκτυο μεγαλώνει συνεχώς. Η εξέλιξη έχει οδηγήσει αναλυτές να δηλώνουν ότι ο 29χρονος Μέισονξέρει τι ζητάει. Πρόκειται, άλλωστε, για το νέο φαινόμενο στον κόσμο των επιχειρήσεων dotcom, παρότι δεν φοίτησε σε ένα από τα φημισμένα αμερικανικά πανεπιστήμια, τα επονομαζόμενα Ιvy Leage, όπως ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Αντίθετα, ο Μέισον σπούδασε Μουσική στο Πανεπιστήμιο Νorthwestern, αλλά κατάφερε να ιδρύσει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην ιστορία του Διαδικτύου. Η Groupon συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της εκρηκτικής ανόδου των dotcom: υψηλές πωλήσεις, εύκολα κέρδη και άμεση επαφή με τους online πελάτες. ......................

Κρίσιμη συνάντηση Παπανδρέου - Μπαρόζο αύριο στις Βρυξέλλες

Μήνυμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, μετά τα μέτρα που έλαβε, αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη συνάντηση που θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας). Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο αντρών.

Εντωμεταξύ, την Τρίτη φτάνει στην Αθήνα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, και την Πέμπτη ο αρμόδιος για τα οικονομικά ζητήματα επίτροπος, Όλι Ρεν.

Οι κύριοι Στρος-Καν και Ρεν θα συνομιλήσουν και αύριο με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατά τη σύνοδο του Εcofin στις Βρυξέλλες.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί το φλέγον ζήτημα του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού αντιμετώπισης των οικονομικών κρίσεων, το οποίο θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Κολέγιο των Επιτρόπων που θα δημοσιοποιήσει τις δικές του απόψεις.

Παράλληλα, θα βρίσκονται σε εξέλιξη και οι -υπό τον πρόεδρο της ΕΕ κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι- παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του κ. Λουκά Παπαδήμου, ούτως ώστε τη μεθεπόμενη Δευτέρα, όταν θα συνέλθουν εκ νέου οι υπουργοί Οικονομίας και Εξωτερικών της ΕΕ, να έχει προκύψει ένα τελικό σχέδιο απόφασης.

Το σχέδιο αυτό τη μεθεπόμενη Πέμπτη θα τεθεί προς έγκριση από τους αρχηγούς κρατών της ΕΕ, που με τη σειρά τους θα συνέλθουν στις Βρυξέλλες.

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την οικονομία τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη

Προσθήκη λεζάντας
Συνεδρίασε την Κυριακή, για πρώτη φορά, η διοικούσα επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Η συνεδρίαση γίνεται στα νέα γραφεία του κόμματος.

Λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης η αρχηγός του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε: «Είμαστε πιστοί στην ιδρυτική μας διακήρυξη».

Ανέφερε πως ζητούμενο είναι «να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζονται στην οικονομία τις επόμενες 100 ημέρες». Πρόσθεσε πως στόχος είναι «οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι το πρόβλημα δεν είναι ο ιδιωτικός τομέας και πρέπει να αποφύγουμε ακρότητες και κανιβαλισμούς».

Επιπλέον, όπως τόνισε, στόχος είναι η μείωση του κράτους και «εκεί πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα και εκεί να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε ένα πνεύμα εθνικής συνεννόησης».

40 χρόνια µυστικά και ψέµατα

Σέρτζο Ροµάνο  ∆εν είναι η πρώτη φορά που διαβαθµισµένα κρατικά έγγραφα αποκαλύπτονται από κάποιον «whistleblower», όπως αποκαλούν οι αγγλοσάξονες αυτούς που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αποκαλύπτοντας απόρρητα ντοκουµέντα για το κοινό καλό. Η σπουδαιότερη και γνωστότερη ώς τώρα τέτοια αποκάλυψη ήταν αυτή των Εγγράφων του Πενταγώνου (Pentagon Papers) για τον πόλεµο του Βιετνάµ, το 1971. Οµως έχει άραγε σχέση µε τις συνεχιζόµενες αποκαλύψεις διαβαθµισµένων διπλωµατικών τηλεγραφηµάτων από το Wikileaks;

Οταν οι «Νιου Γιορκ Τάιµς» άρχισαν να δηµοσιεύουν έναν σηµαντικό αριθµό απόρρητων εγγράφων για τον πόλεµο του Βιετνάµ, φωτοτυπηµένων από τα αρχεία του Πενταγώνου, ο Λευκός Οίκος του Ρίτσαρντ Νίξον πέτυχε να εκδοθεί απαγόρευση της δηµοσίευσής τους από οµοσπονδιακό δικαστήριο. ∆ύο εβδοµάδες αργότερα, στις 30 Ιουνίου 1971, το Ανώτατο ∆ικαστήριο αποφάσισε πως η εκτελεστική εξουσία δεν κατάφερε να αποδείξει ότι από τη δηµοσίευση των εγγράφων κινδύνευε η ασφάλεια του κράτους. Η ετυµηγορία δεν έδινε λευκή επιταγή στις εφηµερίδες να δηµοσιεύουν χωρίς περιορισµούς, το δικαστήριο όµως απεφάνθη πως στη συγκεκριµένη περίπτωση η πρώτη τροπολογία του αµερικανικού Συντάγµατος είχε µεγαλύτερη αξία από τις ανησυχίες της εκτελεστικής εξουσίας. .....

Η φωτιά έσπασε τον «πάγο» Ερντογάν-Νετανιάχου

Οι πρωθυπουργοί του Ισραήλ και της Τουρκίας συνομίλησαν τηλεφωνικά προχθές, ύστερα από την αποστολή δύο τουρκικών πυροσβεστικών αεροσκαφών στο Ισραήλ, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από προχθές.
Η συνομιλία των δύο ανδρών ήταν η πρώτη μεταξύ τους, που γίνεται γνωστή, από την ανάληψη των καθηκόντων του Νετανιάχου στην πρωθυπουργία, τον Μάρτιο του 2009. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επλήγησαν ύστερα από την οξύτατη κριτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον ισραηλινό πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας στα τέλη του 2008 και επιδεινώθηκαν τον περασμένο Μάιο από την επίθεση του Ισραήλ στο στολίσκο που είχε κατεύθυνση τη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 τούρκοι ακτιβιστές.

«Είμαι σίγουρος ότι αυτό που έγινε θα αποτελέσει διέξοδο για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, αφού πρώτα ευχαρίστησε την Τουρκία.

«Ήταν ανθρωπιστικό και ισλαμικό καθήκον να βοηθήσουμε», είπε από την πλευρά του ο Ερντογάν.

Στο μεταξύ, η ισραηλινή αστυνομία προέβη σήμερα σε συλλήψεις δύο ανδρών, ύποπτων για εμπρησμό στην ευρεία περιοχή της ανεξέλεγκτης φωτιάς που μαίνεται για 36 πλέον ώρες.

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν επειδή είχαν πετάξει «κοκτέιλ Μολότοφ» στο δάσος λίγο έξω από το λιμάνι της Χάιφας, κρίνονται δε από την ισραηλινή αστυνομία «ύποπτοι για την επέκταση το τρέχον 24ωρο της φωτιάς και βορειότερα των χθεσινών ορίων της».

Και οι δύο είναι κάτοικοι της πόλης Νταλίγια αλ Καρμέλ (πλειοψηφούν οι Δρούζοι) διευκρίνισε η αστυνομία του Ισραήλ.

Κινέζοι αξιωματούχοι «ενορχήστρωσαν» χτύπημα στη Google

Αμερικανοί διπλωμάτες που υπηρετούσαν στο Πεκίνο, εκτιμούν πως υψηλόβαθμοί κινέζοι αξιωματούχοι είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, με στόχο τη μηχανή αναζήτησης Google.
Αυτό τονίζει δημοσίευμα των «New York Times», επικαλούμενο πληροφορίες από το WikiLeaks.
«Αξιόπιστη πηγή μάς επιβεβαιώνει πως η κινεζική κυβέρνηση ενορχήστρωσε τις πρόσφατες παρεμβολές στα συστήματα του Google», τονίζεται σε ένα από ταέγγραφα, σύμφωνα με το οποίο οι επιχειρήσεις διευθύνονταν από το ΠολιτικόΓραφείο του ΚΚ Κίνας.

Από την περασμένη Πέμπτη η Κίνα αρνείται την εκδοχή και χαρακτηρίζει «παράλογα» τα περιεχόμενατων τηλεγραφημάτων που διέρρευσαν στο WikiLeaks.

Ως «αρχιτέκτονας» των επιθέσεων κατά της Google στις αναφορές αυτές παρουσιάζεται ο Λι Τσανγκτσούν, μέλος του Πολιτικού Γραφείουκαι υπεύθυνος προπαγάνδας,.

Σύμφωνα με τους «New York Times», οι επιθέσεις είχαν εκτελεσθεί υπό την καθοδήγηση του Λι και του Ζου Γιονγκκάνγκ, που είναι ο ανώτερος υπεύθυνος για την ασφάλεια στη χώρα.
Το Μάρτιο η Google είχε ανακοινώσει πως δεν επρόκειτο να συμμορφωθεί στις διαταγές της κινεζικής κυβέρνησης για να λογοκρίνει τη μηχανή αναζήτησής της, εξηγώντας πως έκτοτε είχε πέσει θύμα ιντερνετικών επιθέσεων. ........................

Αποκόπηκε η οδική σύνδεση Ελλάδας - Βουλγαρίας

Κλειστή είναι η κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία, τμήμα της οποίας κατέρρευσε τη νύχτα από τις καταρρακτώδεις βροχές, ενώ αγνοούνται οκτώ άτομα στη γειτονική χώρα.
Σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Ε79, ο οποίος υπέστη καθίζηση στο ύψος της περιοχής Κρέσνα (περίπου 60 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα), λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης.

Αργά τη νύχτα, φορτηγό αυτοκίνητο παρασύρθηκε στο σημείο από τα ορμητικά νερά του υπερχειλισμένου ποταμού Στρυμόνα, με αποτέλεσμα να αγνοείται ο οδηγός του.

«Η άνιση μάχη με τα στοιχεία της φύσης δίνεται με μεγάλη προσοχή, ώστε να αποφευχθεί τυχόν επανάληψη του τραγικού επεισοδίου χθες τη νύχτα, όταν φορτηγό αυτοκίνητο, που έπαιρνε μέρος στην αποκατάσταση του δρόμου, χάθηκε στον ποταμό», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Βουλγαρίας, Στέφαν Μπουρουτζίεφ.

Άλλα επτά άτομα αγνοούνται στη γειτονική χώρα εξαιτίας των βροχοπτώσεων. Ανάμεσά τους δύο παιδιά, που βρίσκονταν σε σπήλαιο κοντά στο χωριό Μπόσνιεκ, δυτικά της Σόφιας.

Η στάθμη του Στρυμόνα παραμένει σε υψηλά επίπεδα και η ορμητικότητα των νερών είναι μεγάλη. Για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί πότε θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία ο Ε79.

Μέχρι τότε η κυκλοφορία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας θα διεξάγεται μέσω του συνοριακού σταθμού Εξοχή - Ιλινδεν (σσ. συνδέει τις πόλεις Δράμα και Γότσε Δέλτσεφ) και τις άλλες διόδους στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Έντεκα συλλήψεις μετά την επίθεση στο ΑΠΘ

Σε έντεκα συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινή επίθεση που σημειώθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε υπό κατάληψη χώρο στην περιοχή των 40 Εκκλησιών, συνελήφθησαν έντεκα άτομα, για την εμπλοκή τους στην επίθεση -τα ξημερώματα του Σαββάτου- στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες, αφού επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλινα ρόπαλα σε υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, και προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες του φυλακίου του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του δύο ασυρμάτους, τρεις οθόνες Η/Υ, δύο κεντρικές μονάδες Η/Υ, μία τηλεόραση, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και διάφορες άλλες μικροσυσκευές.........................

«Εκρυψαν οι γιατροί ότι ο σύζυγος έπαθε ζηµιά»

«Μας απέκρυψαν ότι ο άντρας µου το πρώτο 24ωρο είχε πάθει ζηµιά και ότι θα είναι ένας άνθρωπος µε ειδικές ανάγκες», κατέθεσε χθες η σύζυγος του Γιώργου Αλβέρτη κ. Αλεξία Εβερτ. Για την πορεία της υγείας του Γ. Αλβέρτη µίλησε και ο νευροχειρουργός κ.Παναγιώτης Νοµικός. «Οταν πήγε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», κατέθεσε ο µάρτυρας, «ο ασθενής ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση.Την επόµενη µέρα παραπονέθηκε για πονοκεφάλους. Υπήρξε καθυστέρηση µεταξύ της διαπίστωσης των συµπτωµάτων και της τοποθέτησης της παροχέτευσης στον ασθενή».

Από την πλευρά της υπεράσπισης ο συνήγορος του νευροχειρουργού ∆. Ρολόγη, κ. Β. ∆ηµακόπουλος, προσκόµισε πρακτικά του χειρουργείου από τα οποία προκύπτει, όπως σηµείωσε, ότι έχουν γίνει αλλοιώσεις, καθώς έχουν γίνει διορθώσεις, ενώ έχει σβηστεί και το όνοµα του αυτόχειρα γιατρού. Τις αλλοιώσεις αυτές είχε αναφέρει στο πόρισµά του και ο κ. Νοµικός, χωρίς όµως κανένας να είναι σε θέση ναπροσδιορίσει πότε, ποιος και γιατί είχε έννοµο συµφέροννα προβεί σε αυτές τις διορθωτικές ενέργειες.

Έκρηξη κοντά σε αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον δύο Αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν μετά από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε αγορά κοντά σε αμερικανική στρατιωτική βάση στην πόλη Γκαρντέζ στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν.

Νεκροί είναι δύο καταστηματάρχες, ενώ τουλάχιστον 18 άτομα, μεταξύ των οποίων και τρεις ξένοι στρατιώτες, σκοτώθηκαν.

Την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε αγορά, όπου Αφγανοί αλλά και Αμερικανοί στρατιώτες εφοδιάζονται με τα είδη πρώτης ανάγκης.

"Καθαρά" τα όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες

Καθαρά είναι τελικά τα όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής. 

Οι έρευνες έδειξαν ότι τα όπλα δεν χρησιμοποιήθηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις γεγονός που σημαίνει πως αν τελικά πρόκειται για οργάνωση όπως η Σέχτα επαναστατών, τα μέλη τους διαθέτουν και άλλη γιάφκα όπου κρύβουν τον οπλισμό τους.

Πλέον οι αστυνομικοί ερευνούν αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Μέχρι στιγμής, εννέα άτομα, ανάμεσά τους μία γυναίκα, έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου.
Την ίδια ώρα, πραγματοποιούνταν έρευνες σε σπίτια στο Αγρίνιο και την Καλλιθέα.

Σε σπίτι στο Αγρίνιο, βρέθηκαν αρκετά πιστόλια ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες τα ξημερώματα οι αστυνομικοί φαίνεται να εντόπισαν ύποπτο διαμέρισμα στην Καλλιθέα, στο οποίο βρήκαν όπλα και έντυπο υλικό, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Στο διαμέρισμα της οδού Καισαρείας 22 στη Νέα Σμύρνη, βρέθηκαν εφτά πιστόλια, τύπου (glock,cz kai baikal)τριά καλαζνικοφ, ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων τρία οπλοπολυβόλα εκ των οποίων τα δυο τύπου σκόρπιον, 50 κιλά άνφο εργοστασιακό, 4 χειροβομβίδες και 200 γραμμάρια TNT.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται πιθανότατα για τη Σέχτα επαναστατών ή τη Συνομωσία πυρήνων της φωτιάς,  ωστόσο, τίποτα μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου όταν κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής έκανε έφοδο σε κατάστημα της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια και προσήγαγε δυο νεαρά άτομα.
Μίση ώρα αργότερα ισχυρές δυνάμεις εισέβαλαν στην πολυκατοικία της οδού Καισαρείας 22 στη Νέα Σμύρνη όπου βρέθηκαν δυο νεαρά άτομα που οπλοφορούσαν.

Η αστυνομία συνέλαβε τα δυο άτομα την ώρα που έβγαιναν από την  πολυκατοικία και σύμφωνα με πληροφορίες κουβαλούσαν σακ-βουαγιάζ μέσα στο οποίο υπήρχε βαρύς οπλισμός και ένα καλάζνικοφ.

Έτσι η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα καθώς τη Δευτέρα, είναι η ημέρα της επετείου του θανάτου του 15xρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το γεγονός οτι ένας από τους δυο συλληφθέντες χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους στο κέντρο του Πειραιά, έκανε τους αστυνομικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να βρίσκεται εκεί μια δεύτερη γιάφκα.

Έτσι, λίγα λεπτά μετά της 7 έκλεισαν τους δρόμους, εκκένωσαν την πολυκατοικία και έκαναν έφοδο σε διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους, στον Πειραιά.

Όπως έγινε γνωστό, το διαμέρισμα είχαν ενοικιάσει πριν από ένα χρόνο δύο νεαροί, που εμφανίστηκαν ως φοιτητές από την Κύπρο και προπλήρωσαν ενοίκια και κοινόχρηστα πολλών μηνών.
«Είμαστε πολύ κοντά σε άτομα που αναζητούσαμε ως ύποπτα συμμετοχής σε οργανώσεις», αναφέρει πηγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει, «οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές τις επόμενες ώρες».

Οι αστυνομικοί τώρα προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία από τους συλληφθέντες σε μια προσπάθεια να λύσουν το μυστήριο στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης.