Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Κρίσιμη συνάντηση Παπανδρέου - Μπαρόζο αύριο στις Βρυξέλλες

Μήνυμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, μετά τα μέτρα που έλαβε, αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη συνάντηση που θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας). Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο αντρών.

Εντωμεταξύ, την Τρίτη φτάνει στην Αθήνα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, και την Πέμπτη ο αρμόδιος για τα οικονομικά ζητήματα επίτροπος, Όλι Ρεν.

Οι κύριοι Στρος-Καν και Ρεν θα συνομιλήσουν και αύριο με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατά τη σύνοδο του Εcofin στις Βρυξέλλες.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί το φλέγον ζήτημα του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού αντιμετώπισης των οικονομικών κρίσεων, το οποίο θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Κολέγιο των Επιτρόπων που θα δημοσιοποιήσει τις δικές του απόψεις.

Παράλληλα, θα βρίσκονται σε εξέλιξη και οι -υπό τον πρόεδρο της ΕΕ κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι- παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του κ. Λουκά Παπαδήμου, ούτως ώστε τη μεθεπόμενη Δευτέρα, όταν θα συνέλθουν εκ νέου οι υπουργοί Οικονομίας και Εξωτερικών της ΕΕ, να έχει προκύψει ένα τελικό σχέδιο απόφασης.

Το σχέδιο αυτό τη μεθεπόμενη Πέμπτη θα τεθεί προς έγκριση από τους αρχηγούς κρατών της ΕΕ, που με τη σειρά τους θα συνέλθουν στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου