Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ


ΟΣΕ, ΙΚΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Ο ΟΣΕ αποτελεί ένα από τα μεγάλα αγκάθια για την ελληνική κυβέρνηση με απώλειες της τάξεως του ενός (1) δις ευρώ περίπου ετησίως. Ο οργανισμός, το έργο του οποίου αμφισβητείται σφόδρα τους τελευταίους μήνες, είναι από τους πανάκριβους σε όλη την Ευρώπη. Οι υπάλληλοί του, οι οποίοι έχουν αποκτήσει δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, χρεώνουν τον οργανισμό με ανύπαρκτα έξοδα και οδοιπορικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σταθμάρχης χρέωσε στον οργανισμό έξοδα για 13 χιλ. χιλιόμετρα σε ένα μόνο μήνα κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να πηγαινοέρχεται σε όλο το δίκτυο ασταμάτητα! Για τον οργανισμό και τις εγκαταστάσεις του έχει «ενδιαφερθεί» η Κινεζική Κυβέρνηση.

Το περίφημο ΙΚΑ είναι εδώ και χρόνια ένα μεγάλο αγκάθι στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Αποτελεί, σύμφωνα με χρόνιες εκθέσεις των Συνηγόρου του Πολίτη και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τη μεγαλύτερη εστία διαφθοράς στη χώρα. Οι απώλειες του δημοσίου από την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και τον παράνομο πλουτισμό των υπαλλήλων του ξεπερνά τα έξι (6) δις ευρώ ετησίως. Για τον ασφαλιστικό φορέα ΔΕΝ ενδιαφέρονται οι Κινέζοι!

Τα ελληνικά νοσοκομεία, τόπος ταλαιπωρίας και πόνου, χρωστούν σήμερα στους προμηθευτές τους πάνω από έξι (6) δις ευρώ. Η Goldman Sacsh είχε εκπονήσει επιχειρηματικό πλάνο «εξαγοράς» των χρεών τους επί ΝΔ, κάτι που δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί με την αλλαγή διακυβέρνησης. Οι απώλειες από την ενδεχόμενη «μετοχοποίηση» των χρεών θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες αν ο αξιολογικός οίκος προχωρούσε στην υλοποίηση του σχεδίου, κατά τα πρότυπα του σκανδάλου με τα «ομόλογα» των ταμείων.. Μάλιστα, η εφημερίδα Τα Νέα έχει σήμερα εκτενές ρεπορτάζ για την προσπάθεια συγκάλυψης του χρέους των νοσοκομείων, για μείωση του ελλείμματος, από τον Διεθνή οίκο αξιολόγησης με πρότασή του προς την ελληνική κυβέρνηση. Μια παρόμοια πρακτική ακολουθήθηκε το 2001 προκειμένου η Ελλάδα να εμφανίσει χαμηλό έλλειμμα και να εισέλθει στην ΟΝΕ.

Η ύπαρξη, λοιπόν, εκατοντάδων φορέων του δημοσίου που παράγουν δυσανάλογες ζημίες σε σχέση με το έργο που προσφέρουν, έχει τεθεί ήδη ως προϋπόθεση και από την Ε.Ε. για την εξυγίανση του Ελληνικού Κράτους και την ορθολογικοποίηση του χρέους και του ελλείμματος. Φυσικά, δεν μπορούμε να καταργήσουμε ούτε το ΙΚΑ, ούτε τα Νοσοκομεία και δυστυχώς δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτά ούτε οι Κινέζοι..


Είναι στο χέρι της Κυβέρνησης πια να πατάξει τη διαφθορά και την αδιαφάνεια στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και να μπουν επιτέλους κάποιοι φυλακή. Αυτή τη γραμμή δίνουν οι Βρυξέλλες και το μήνυμα είναι απλό και δίκαιο.. είναι πάνω απ’ όλα κοινωνικό !

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ VS ΠΟΥΤΙΝ


«ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ VS ΠΟΥΤΙΝ» , θα αποδεχθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός την «επίθεση» φιλίας προς τη χώρα μας του ισχυρού Ρώσου Πρωθυπουργού ;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρώσος Πρωθυπουργός, παίζοντας δυνατά στη σκακιέρα της Ε.Ε., έδωσε, πριν από μια εβδομάδα περίπου, το σήμα στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας απέναντι στις κερδοσκοπικές τάσεις των αγορών και της «αναποφασιστικότητας» της Ε.Ε. . Άλλωστε, η χώρα του γνώρισε πριν από μερικά χρόνια, με τον πιο σκληρό τρόπο, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των ισχυρών αγορών, όταν υποτιμήθηκε το ρούβλι και έχασε πάνω από το 50% της αξίας του.

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός πρότεινε τη διαγραφή του ελληνικού χρέους προς τη χώρα του με μόνη προϋπόθεση την κατάργηση της βίζας των Ρώσων που ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Ήδη εχθές η Τουρκική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καταργεί τη βίζα προς την Τουρκία για τους Ρώσους πολίτες ! Σήμερα, οι Ρώσοι τουρίστες χρειάζεται να περιμένουν μέχρι και δύο (2) μήνες για την έκδοση της ταξιδιωτικής διαπίστευσης από την ελληνική γραφειοκρατία, ενώ αυτή τους κοστίζει και 75 ευρώ! Αν δεν αποδεχθεί άμεσα ο Έλληνας Πρωθυπουργός το αίτημα του Ρώσου ομολόγου του, το καλοκαίρι ο Ελληνικός Τουρισμός αναμένεται να δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα και μάλιστα σε ένα από τα πιο ποιοτικά κομμάτια τουριστών.

Η αναζήτηση φίλων και υποστηρικτών της Ελλάδας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, δεν είναι ανέφικτη αρκεί, να μη παραμείνει η Ελλάδα «προσδεμένη» και «προσηλωμένη» σε «παλιές» ιδέες και χώρες που μας χτυπούν πισώπλατα. Αναφέρουμε επί παραδείγματι ότι η Γερμανία από το 1999 αναπτύσσει πολύπλευρες και ισχυρές σχέσεις με τη Ρωσία του Πούτιν, σε όλους τους τομείς, με σκοπό την ενδυνάμωση της ενεργειακής της πολιτικής. Μάλιστα, στις αρχές, αλλά και σήμερα, οι προσλήψεις Ρώσων πολιτών σε Γερμανικά εργοστάσια και επιχειρήσεις είναι τόσο μεγάλη που δικαιολογείται μόνο με την ύπαρξη «γραμμής – εντολής» από τη Γερμανική κυβέρνηση προς τις επιχειρήσεις. Ακόμα και επί οικονομικής κρίσης εάν είσαι Ρώσος υπήκοος αυτό αποτελεί, από μόνο του, πλεονέκτημα για να προσληφθείς σε επιχείρηση στη Γερμανία.

Θα τολμήσει ο κος Παπανδρέου να αποτάξει τη δαπανηρή για την Ελλάδα κηδεμόνευση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και να συνάψει επωφελείς για τη χώρα συμφωνίες ; Η Γη κύριε Παπανδρέου δεν είναι «επίπεδη», από την εποχή του Γαλιλαίου είναι στρογγυλή !

DEUTSCHLAND UBER ALLES !ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε για γνωστό γερμανικό μέσο ενημέρωσης ένας στους δύο Γερμανούς, ποσοστό 53%, δεν θέλει την Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ. Οι Γερμανοί θεωρούν τη χώρα μας ως τη μεγαλύτερη απειλή για το ενιαίο νόμισμα και κατ’ επέκταση για τη γερμανική οικονομία.

Η έρευνα αυτή οπωσδήποτε βοηθά τη Γερμανίδα Καγκελάριο να κρατά μια «σκληρή» στάση απέναντι στον Έλληνα ομόλογό της και την Ελλάδα εφόσον, έχει μαζί της σημαντικό ποσοστό της κοινής γνώμης της χώρας της. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό, να «δαιμονοποιηθεί» η Ελλάδα περαιτέρω στα μάτια της κοινής γνώμης της Γερμανίας, από τους Γερμανούς πολιτικούς, προκειμένου να επιβάλουν κι εκεί τα σκληρά μέτρα που προωθεί η Καγκελάριος.

Κι ενώ οι Γερμανοί αγαπούν ιδιαίτερα τη χώρα μας, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς, οι ίδιοι θεωρούν τους Έλληνες «κλέφτες». Αυτή την κατάσταση την έχουμε εδραιώσει μόνοι μας στο εξωτερικό με χρόνιες απάτες σε βάρος της Ε.Ε. με χαριστική βολή τη διαρκή παροχή ψευδών στατιστικών στοιχείων τα τελευταία πέντε χρόνια.

Έτσι, λοιπόν, οι Γερμανοί λένε το αυτονόητο, προσπαθώντας να «διαφυλάξουν» την πατρίδα τους από τους «επικίνδυνους» Έλληνες :

DEUTSCHLAND UBER ALLES !