Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Στη Γερμανία τα λείψανα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου

Esslingen: Γράφει ο Γιάννης Δελόγλου

Στιγμές συγκίνησης που χαράκτηκαν στις καρδιές των ξενιτεμένων Ελλήνων από εκείνες που δεν σβήνουν, που δεν ξεχνιούνται και φωτίζουν την ψυχή των ανθρώπων έζησαν οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί του Esslingen και της ευρύτερης περιοχής. Στιγμές που δεν ξαναέζησαν οι ορθόδοξοι στα 50 περίπου χρόνια της σύστασης της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.

Για πρώτη φορά ανοίγουν οι πόρτες του επιβλητικού Ιερού Ναού της Ενορίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Esslingen, 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Στουτγάρδης, για να υποδεχτούν τα λείψανα του Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου που τα συνόδευε ο σεπτός Ποιμενάρχης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βέροιας - Ναούσης και Καμπανιάς κ.κ. Παντελεήμων.

Μαζί με τα λείψανα και η καθιερωμένη Πανήγυρη της Παναγίας Σουμελά που γιορτάζεται τον μήνα Ιούνιο κάθε χρονιάς από την Ενορία του Esslingen έζησε ο Ελληνισμός μας στιγμές μοναδικού θρησκευτικού μεγαλείου. Στον περίλαμπρο ναό της πόλεως προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βέροιας κ.κ. Παντελεήμωνος και αρχιερατεύωντος του Επισκόπου Αριανζου κ.κ. Βαρθολομαίου, του Πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη Τίτου Γιαννούλη της ενορίας του LAUF, του πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Παπασαλούρου της Ενορίας Wiesbaden, του πρωτοπρεσβυτέρου Αλέξανδρου Τζατζάνη της ενορίας Nurnberg, του πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου Ζαρκανίτη της ενορίας Ludwigshafen, του πρεσβύτερου Δρ. Γεωργίου Μπασιούδη της ενορίας Mannheim του πρωτοπρεσβύτερου Βασιλείου Μελεκίδη της ενορίας Πέτρου και Παύλου Stuttgart, μετά του πρεσβύτερου Βασιλείου Παπαγεωργίου, του πρεσβυτέρου Αναστασίου Ζερτιλίδη της Ενορίας Waiblingen, του πρεσβυτέρου Λάζαρου Καγκελίδη της ενορίας Sindelfingen και του οικοδεσπότη πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Νονάκη με τους πρωτοψάλτες Αθανάσιο Εξίογλου, Μιχαήλ Καλαϊτζή και Θεμιστοκλή Παπαγεωργίου έγινε μέγας αρχιερατικός Εσπερινός και παράκληση.

Την επόμενη ημέρα στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν το ναό του Esslingen συμμετέχοντες στις δεήσεις του ιερού κλήρου και των ιεροληψάνων.

"Σήμερον της Σωτηρίας ημών το κεφάλαιον...". "Εν τη Γεννήσει την Παρθενίαν εφύλαξας εν τη κοιμήσει...".

Στο Θείο κήρυγμα του αφού ευχαρίστησε τον άγιο Γερμανίας Αυγουστίνο για την ευλογία του σε αυτή του την επίσκεψη, τους συλλειτουργούς κληρικούς και ιεροψάλτες χαρακτήρισε τον εκ θεμελίων Ορθόδοξο Βυζαντινό ναό του Esslingen ως προπύργιο της Ορθοδοξίας στην Κεντρική Ευρώπη και συνχάρει τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού θρόνου και ιερατικό προϊστάμενο του ναού π. Μιχαήλ Νεονάκη για την προσπάθεια του.

Για την εν λόγω προσφορά αλλά και για τις υπηρεσίες του άλλοτε στη Αρχιεπισκοπή Βρετανίας και τώρα στο Esslingen ενεχείρησε στον π. Μιχαήλ τον Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλέως Βέροιας - Ναούσης και Καμπανιάς και εκ μέρους της ενορίας ο π. Μιχαήλ ενεχείρησε στον Σεβασμιώτατο Επισκοπική ράβδο. Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησαν πανηγυρικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα στον αύλειο χώρο του ναού.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...! Όλη η Επιστολή μου στην Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...


Όλη η αλήθεια για την "Εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο", το "τέλος ταξινόμησης" που ο Έλληνας Νταβατζής - Κράτος επιβάλει παρανόμως και άλλα πολλά.. Σε μια επιστολή - αναφορά προσωπικού χαρακτήρα που "σέρνεται" , "θάβεται" - "ξεθάβεται" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2005... Η επιστολή είναι μακροσκελής, λόγω του χρόνου εκκρεμότητας των διαδικασιών.. πάρτε βαθιά ανάσα όσοι αποφασίσετε να τη διαβάσετε ολόκληρη....

Δεν είδα επίσης, την ίδια ευθιξία που επιδεικνύει η Γερμανίδα Καγκελάριος, η συμπαθέστατη μου κ. Μέρκελ , στην τήρηση των οικονομικού χαρακτήρα κοινοτικών κανονισμών και όρων των Συνθηκών να την επιδεικνύει και για την τήρηση των κοινωνικού χαρακτήρα κανονισμών και όρων των ίδιων αυτών Συνθηκών που επικαλείται ........................................



Δεν είδα την κ. Μέρκελ να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία για την τήρηση των κοινοτικών κανονισμών περί «μαύρου χρήματος» στην περίπτωση της ‘Ζήμενς Ελλάς’ και της μητρικής εταιρείας, την ίδια που επιδεικνύει για την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας.