Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Β'

Ο ένας, Κωνσταντίνος Καραμανλής ο γηραιότερος, υπήρξε από τους στυλοβάτες της Ελλάδας και οραματιστής για τη χώρα του. Υπήρξε ο άνθρωπος που έβαλε τη χώρα στην ΕΟΚ και κατά συνέπεια την ΕΕ ενώ ήτανε, ομολογουμένως, από τους πιο προβεβλημένους Έλληνες πολιτικούς του περασμένου αιώνα.

Ο άλλος, ο γόνος και πολιτικός απόγονος Κώστας Καραμανλής ο Β', υπήρξε εκ του αποτελέσματος ό,τι χειρότερο για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Τη μοναξιά που επέλεξε ο γηραιός πολιτικός με την αυτοεξορία του στο Παρίσι, σε χρόνια δύσκολα για τη χώρα, την αυτό - επέβαλε ο ανεψιός του όντας εν' ενεργεία Πρωθυπουργός. Επί πεντέμισι έτη πρωθυπουργίας ο Καραμανλής Β' ήτανε απομονωμένος στο Μέγαρο Μαξίμου και η μόνη του επαφή με την Ελληνική Κοινωνία ήτανε πάντα και  όποτε έσκαγε στη δημοσιότητα ένα κυβερνητικό σκάνδαλο για να μας πει το φοβερό :

"...Αναλαμβάνω την Ευθύνη..." ! 

Και ήταν, ιστορικά πλέον, "τόοοοσο μεγάλη" η ανάληψη της Ευθύνης του Πρωθυπουργού που το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι πως είτε εννοούσε "ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ" την Ευθύνη, είτε νόμιζε ότι ήταν Αρχηγός Τρομοκρατικής Οργάνωσης που αναλάμβανε την Ευθύνη δίχως συνέπειες....

'Ετσι, εκπλησσόμεθα όταν βλέπουμε να "ζητείται" η παρέμβαση του κ. "Β'" στα δημόσια κομματικά πράγματα όταν όλοι οι Έλληνες προσπαθούμε να τον ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ... .

Αφήστε τον λοιπόν στην ανείπωτη μοναξιά της ανάληψης της ευθύνης του.... !

Ο Πούτιν προτείνει μία «ΕΟΚ» ως το Βλαδιβοστόκ

Ο Ρώσος πρωθυπουργός κάλεσε την ΕΕ να δεσμευτεί για στενότερη οικονομική συνεργασία με τη Μόσχα, για να δημιουργηθεί ένας χώρος ελεύθερων συναλλαγών «από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ» και ζητά ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΥ.

Σε άρθρο του στη γερμανική “Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ” και ενώ φτάνει για επαφές στη Γερμανία, ο Πούτιν προτείνει «κατ’ αρχάς τη δημιουργία μιας εναρμονισμένης κοινότητας οικονομιών  … και στο μέλλον, γιατί όχι, ζώνες ελεύθερων συναλλαγών και πιο προωθημένες μορφές οικονομικής ολοκλήρωσης. Θα έχουμε μια ηπειρωτική αγορά όγκου χιλιάδων δισεκατομμυρίων ευρώ».

Το σημερινό επίπεδο συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του μέλλοντος, εκτιμά ο Ρώσος ...

Η ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και η αμοιβαία κατάργηση του καθεστώτος των αδειών εισόδου (βίζες) είναι προϋποθέσεις απαραίτητες γι’ αυτή τη συνεργασία, υπογραμμίζει. «Σήμερα, σε νέες ιστορικές συνθήκες, έχουμε μια ευκαιρία να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη ενοποιημένη και ανθούσα».
 
πρωθυπουργός. «Η Ρωσία παραμένει πολύ εξαρτημένη από τη συγκυρία των αγορών των πρώτων υλών. Η ΕΕ, η οποία πληρώνει το τίμημα μιας μακράς περιόδου αποβιομηχάνισης, βρέθηκε μπροστά στην πραγματική απειλή μιας εξασθένησης των θέσεών της στη βιομηχανική αγορά και την αγορά των τεχνολογικών νεωτερισμών» παρατηρεί.
«Για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα πραγματικά πλεονεκτήματα και οι δυνατότητες που έχουν η Ρωσία και η ΕΕ. Θα ήταν μια πραγματικά φυσική σύνθεση δύο οικονομιών, μιας κλασικής στην ΕΕ, και μιας άλλης, νέας, σε ανάπτυξη, στη Ρωσία. Με αναπτυξιακούς παράγοντες που αλληλοσυμπληρώνονται”
, σημειώνει ο Πούτιν.

Παπούλιας : " Η κρίση δεν είναι Ελληνική "

«Η κρίση ανέδειξε την πολιτική αδυναμία της Ευρώπης», επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας,  στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο. Χαρακτήρισε λάθος των Ευρωπαίων, το γεγονός ότι «δε σταθεροποιήσαμε και δεν επαυξήσαμε την πολιτική δύναμη της Ευρώπης για να προστατευθούμε από την επέλαση των οικονομικών κέντρων και των τραπεζών».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην κρίση που περνάει η Ελλάδα τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για ελληνική κρίση και υπενθύμισε τις δηλώσεις του Διοικητή της Bundesbank, Άξελ Βέμπερ,  για την αύξηση του ποσού που είναι διαθέσιμο στον μηχανισμό, σε περίπτωση που χρειαστεί να ενταχθούν σε αυτόν άλλες χώρες.

Το Βήμα

Ο Γιάννης Δημαράς εμμένει στην απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής - Προαναγγέλει νέα κίνηση;

Εμμένει στην απόφασή του να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα την 1η Ιανουαρίου, ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δημαράς, αν και, όπως αναφέρει, πολλοί εκ των ψηφοφόρων της Κίνησης του στις περιφερειακές εκλογές, του ζητούν να μην προχωρήσει στην απόφασή του αυτή, την οποία είχε ανακοινώσει το βράδυ της πρώτης Κυριακής των εκλογών για τους ΟΤΑ.

Ο Γιάννης Δημαράς, ο οποίος μαζί με το Βασίλη Οικονόμου και τη Σοφία Σακαράφα, δεν είχαν, ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίσει το Μνημόνιο και ως εκ τούτου τέθηκαν εκτός της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, κατήλθε στις εκλογές για τους ΟΤΑ ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής. Ωστόσο, παρά τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά που είχε προ των εκλογών, στις κάλπες έλαβε 15,96% και ετέθη εκτός του δευτέρου γύρου, το δε βράδυ της 7ης Νοεμβρίου δήλωσε πως θα παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ορισμένα δημοσιεύματα τον έφεραν να μην εμμένει στην δήλωσή του περί παραιτήσεως, αλλά σήμερα σε γραπτή ανακοίνωσή του του ο Γιάννης Δημαράς αποσααφηνίζει ότι ισχύει εκείνη η δήλωσή του τη νύκτα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, στη σημερινή του δήλωση υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια στον περιφερειακό και στον κεντρικό πολιτικό στίβο θα συνεχιστεί, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι πιθανόν να επεξεργάζεται την ιδέα για νέο πολιτικό σχηματισμό. Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Δημαρά έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ τους συντρόφους μου, τους συναγωνιστές και τις χιλιάδες των απλών πολιτών που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής. Τους κατανοώ και ακόμα πιο πολύ τους είμαι ευγνώμων για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή τους. Με συγκινούν, γιατί με την ανιδιοτέλεια που τους χαρακτηρίζει, μου ζητούν να μην παραιτηθώ από την βουλευτική μου έδρα. Όμως, θα μου επιτρέψουν να τους πώ ότι, η δήλωσή μου τη νύχτα των εκλογών ισχύει.Γνωρίζουν καλά και τους διαβεβαιώ, ότι η προσπάθειά μας και στον περιφερειακό, αλλά και στον πολιτικό στίβο θα συνεχιστεί. Όσοι βιάστηκαν να παίξουν στον στίβο της πολιτικής αναξιοπιστίας, να βρούν τους πρωταγωνιστές αλλού. Σε αυτούς που, άλλα έλεγαν πριν τις εκλογές και άλλα έκαναν αμέσως μετά, με θύματα τα εκατομμύρια των απλών εργαζόμενων πολιτών. Άλλωστε, οι Έλληνες περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουν ανάγκη την αξιοπιστία και το ήθος των πολιτικών. Γιατί, έτσι μόνο θα δυναμώνει η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Γιατί, έτσι μόνον θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των πολιτών. Γιατί έτσι μόνο, θα προστατεύεται η εθνική μας κυριαρχία και τα εθνικά μας δίκαια».

ΑΠΕ


Το φάντασμα του Βατοπεδίου πλανάται πάνω από το σκάνδαλο της Siemens και δημιουργεί προσκόμματα στην έκδοση του πορίσματος από την εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση με τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας.
Σ. Βαλυράκης: Από τη βεβαιότητα, στην αμφιβολία Σ. Βαλυράκης: Από τη βεβαιότητα, στην αμφιβολία «Αυτό που έγινε με το Βατοπέδιο σ' ό,τι αφορά την ψηφοφορία για την παραπομπή των πρώην στελεχών της Ν.Δ. είναι διδακτικό για εμάς», έλεγε χθες βουλευτής της πλειοψηφίας, μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.

Ανάλογους προβληματισμούς εξέφρασαν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους και άλλοι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης που αναζητούν εναγωνίως την ύπαρξη έστω ενδείξεων εμπλοκής πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο, ώστε με ήσυχη τη συνείδησή τους να τους παραπέμψουν για τα περαιτέρω σε προκαταρκτική επιτροπή.

Αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής Σ. Βαλυράκης, ο οποίος στο παρελθόν είχε επανειλημμένα εκφραστεί με βεβαιότητα υπέρ της σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής, χθες δήλωσε με νόημα ότι «χωρίς τα πραγματικά δεδομένα και την καταγραφή τους δεν μπορεί μια εξεταστική επιτροπή να υπερβεί τις διαδικασίες και να καταλογίσει ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα».

Η εμφανέστατη δυστοκία αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η εξεταστική επιτροπή προσανατολίζεται να ζητήσει παράταση μερικών ημερών στις εργασίες της, παρά την απόφαση της Ολομέλειας του Σώματος, η οποία είχε ορίσει ότι η επιτροπή θα παρέδιδε το πόρισμα στις 30 Νοεμβρίου.

Αντίθετα ο κ. Βαλυράκης........

Γ.Παναγιωτακόπουλος: «Συνέδριο τώρα για αλλαγή πολιτικής»

Σκληρή επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής του Γ. Παπακωνσταντίνου, εξαπολύει, με ανακοίνωσή του, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγιωτακόπουλος με ανακοίνωση της "Αριστερής Πρωτοβουλίας".
"Δεν μπορούμε να είμαστε σοσιαλιστές της λιτότητας" αναφέρεται στην ανακοίνωση με την οποία καλείται ο πρωθυπουργός "να κατανοήσει το πρόβλημα και να αλλάξει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης".
 
"Το οικονομικό επιτελείο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου οδηγούν, με την πολιτική τους, το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο της απαξίωσης, της πολιτικής μετάλλαξης και του διαζυγίου με τις κοινωνικές ομάδες που το στήριξαν. Παρά το ηχηρό μήνυμα των εκλογών η κυβέρνηση διολισθαίνει σε ακόμη πιο συντηρητικές επιλογές κατ' εντολή της τρόικας" αναφέρεται στην ανακοίνωση της "Αριστερής Πρωτοβουλίας".
 
Τέλος, ζητείται η άμεση διεξαγωγή συνεδρίου για να αποφασισθεί η αλλαγή της πολιτικής καθώς, όπως τονίζεται, "το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει 'λευκή επιταγή' σε κανέναν".

Εσωκομματικό “μορατόριουμ” ενός έτους ζητάει ο Γ. Παπανδρέου

Εσωκομματικό μορατόριουμ ενός έτους ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στόχος, όπως είπε, να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι της κυβέρνησης που έχουν σχέση με την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

Αναβάλλεται η ανασύνθεση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Κατά την σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2011, πολιτική συνδιάσκεψη του κόμματος προκειμένου να συζητηθεί το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ. Ο ακριβής χρόνος πραγματοποίησης της πολιτικής συνδιάσκεψης δεν έχει οριστεί. Ωστόσο, η αναγκαιότητα πραγματοποίησής της, τέθηκε ως θέμα από τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν το αρνήθηκε.

Εν τω μεταξύ, αναβάλλεται η ανασύνθεση του πολιτικού συμβουλίου με την εκλογή νέων μελών, μία ανασύνθεση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει μετά τις περιφερειακές εκλογές όπως είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι δύσκολη η σύγκλιση του εθνικού συμβουλίου μέχρι τα χριστούγεννα για να εκλεγεί το νέο πολιτικό συμβούλιο.
Τέλος, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή στην οποία θα εκπροσωπείται η κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα. Η επιτροπή αυτή, θα συζητά τα νομοσχέδια, πριν αυτά κατατεθούν στη Βουλή.

Στη συνεδρίαση, παραβρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ενημέρωσε για την πορεία της οικονομίας και για τις προβλέψεις του προϋπολογισμού το 2011.

ΕΝΕΤ

Οι Λιγνίτες της Δράμας και η Εκμετάλλευσή τους... Όλη η Αλήθεια

άρθρο του Παναγιώτη Γεωργιάδη

Μόλις πριν από λίγες μέρες ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ και πρώην υπουργός κ. Μ. Τζίμας κατέθεσε ερώτηση στην αρμόδια Υπουργό (κ. Μπιρμπίλη) για τις προθέσεις της Κυβέρνησης να εξορύξει τα κοιτάσματα λιγνίτη της περιοχής. Ο π. υπουργός στην ερώτησή του αυτή φέρεται σφόδρα αρνητικός στο ενδεχόμενο αυτό, το οποίο όπως διατυπώνεται θα επικροτούσαμε κι εμείς πλην όμως, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Η εξόρυξη των κοιτασμάτων λιγνίτη στη Δράμα σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνει με όρους "Πτολεμαΐδας", όπως αντιθέτως υποστηρίζει στην ερώτησή του ο π. υπουργός, για τους κάτωθι λόγους :

1.Η Ευρωπαϊκή Ένωση πια έχει θεσπίσει ένα αυστηρότατο νομικό πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντα χώρου και της φυσικής τάξης των πραγμάτων. Η ό,ποια παρέκκλιση από τους κανόνες αυτούς (κοινοτικές οδηγίες) θα βαρύνει την -όπως πάντα- ανεύθυνη Ελληνική Πολιτεία στην εφαρμογή των σωστών συνθηκών για την προστασία της Φύσης και του βιοτικού επιπέδου του Δραμινού.

2.Κάτω και γύρω από τα κοιτάσματα αυτά βρίσκεται ένα τεράστιο κοίτασμα Ουρανίου το οποίο υποχρεωτικά θα πρέπει να εξορυχθεί με τις ποσότητες του λιγνίτη.

και

3.Η ΕΕ έχει από καιρό θεσπίσει την Απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Επικράτεια και οι προθεσμίες συμμόρφωσης της Ελλάδας με τους κανόνες αυτούς έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Για τη μη συμμόρφωση της χώρας με τους λόγους 1 και 3 τα πρόστιμα  αναμένονται να είναι ιδιαιτέρως υψηλά.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πάλι, ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ, λίγο πριν εγκαταλείψει την εξουσία, απέστειλε ολοκληρωμένη μελέτη στην ΕΕ, σε μια προσπάθεια να συμμορφωθεί με τα Ευρωπαϊκά κελεύσματα, για την εξόρυξη των Δραμινών λιγνιτοκοιτασμάτων υπό την αιγίδα της κρατικής ΔΕΗ. Ο π. υπουργός, επί δημαρχίας του στο Δήμο το 1991 είχε πρωτοστατήσει στο δημοψήφισμα κατά των Λιγνιτών της ΔΕΗ. Είναι, νομίζουμε όμως, προφανές ότι "λόγο-άποψη" σε αυτή τη μελέτη θα είχαν και οι τοπικοί εκλεγμένοι ηγήτορες, βουλευτές και υπουργοί. Φυσικά, η ΕΕ απορρίπτει εξολοκλήρου την ό,ποια κρατική συμμετοχή στην απελευθέρωση της Αγοράς Ενέργειας και δη της εξόρυξης λιγνίτη επιπλέον από τη ΔΕΗ.

Η Αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Λιγνίτης της Δράμας, είτε το θέλουμε, είτε όχι, θα εξορύσσεται στα επόμενα έτη, πολλώ δε μάλλον σε συνθήκες ασφυκτικής οικονομικής πίεσης προς τη χώρα για την επόμενη δεκαετία. Το ερώτημα όμως που υποβόσκει, σε ειδικούς και μη καλοπροαίρετους σκεπτικιστές, είναι τι θα γίνεται με το Ουράνιο ;

Θα αποδεχθεί η Ελληνική Κυβέρνηση την εξόρυξη του Δραμινού Λιγνίτη από ιδιώτες κατ' επιταγή της ΕΕ ; Κι αν ναι, ποιες ασφαλιστικές δικλίδες θα υπάρξουν για την εξόρυξη και κατάληξη του Ουρανίου από τα ιδιωτικά αυτά συμφέροντα;

Κανείς δεν αμφιβάλει ότι η ΕΕ γνωρίζει αρκετά καλά το γεγονός της μεγάλης ύπαρξης Ουρανίου στην αγκαλιά του Δραμινού Λιγνίτη. Η επιμονή της  να γίνεται η εξόρυξη μόνον από ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορεί να υποκρύπτει ισχυρά και επικίνδυνα συμφέροντα στους κόλπους της. Οι επιλογές της χώρας στο καυτό αυτό θέμα της Δράμας, οσονούπω, θα μας αποδείξει και τους "σκοπούς" που υπηρετεί και εξυπηρετεί η Κυβέρνηση κι η αρμόδια υπουργός της στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η Αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι δεν πρέπει να συζητάμε για την εξόρυξη και τις συνθήκες αυτής για το Δραμινό Λιγνίτη αλλά, για τη διάθεση του Δραμινού Ουρανίου και σε ποιους ; Τη συμμετοχή ή μη του Κράτους σε αυτή και τους σκοπούς που εξυπηρετούνται.

Μιχάλης Ιγνατίου: Μήνυμα από Ουάσιγκτον: Να σοβαρευτούν οι κυβερνώντες

Η διαπίστωση ότι θα απαιτηθεί επιμήκυνση του χρέους της Ελλάδας αλλά και επιμερισμός του ελλείμματος...


του 2009 έδωσε την ευκαιρία στους γνωστούς - αγνώστους διεθνείς κερδοσκόπους να ξεκινήσουν νέα εκστρατεία εναντίον της χώρας μας, στοχεύοντας σε τεράστια κέρδη από τα στοιχήματα για την αναδιάρθρωση του χρέους και την πτώχευση του ελληνικού κράτους.
Βέβαια, δεν μπορούμε να επιρρίπτουμε συνέχεια τις ευθύνες στους ξένους, διότι είναι και τα δικά μας λάθη που τους δίνουν την ευκαιρία να κερδοσκοπούν και να καταστρέφουν κάθε προσπάθεια που γίνεται.
Για παράδειγμα, σε τι ωφέλησε την ελληνική οικονομία η απειλή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι θα κατέφευγε σε εκλογές εάν δεν κέρδιζε ο συμπαθής, κατά τα άλλα, κ. Σγουρός;
Απλά .............................

Προβληματισμός για τη λειτουργία των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών - Τέλος από το 2011 η τοπική τηλεόραση όπως την ξέραμε!

Την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για το Αθήνα TV και τη διαπίστωση της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου, ότι τα κανάλια αυτά δεν λειτουργούν νομίμως, εξέφρασαν χθες οι εκπρόσωποι της Τηλεόρασης Ελληνικής Περιφέρειας (ΤΕΠ) -της μιας εκ των δύο ενώσεων των περιφερειακών καναλιών- στον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη.

Ειδικότερα και όπως ενημέρωσε ο κ. Λασκαρίδης, αντιπροσωπεία της Ένωσης, με επικεφαλής την πρόεδρο της ΤΕΠ Βίκυ Παπαφιλίππου, επισκέφθηκε την ανεξάρτητη αρχή, προκειμένου να ενημερώσει για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην αγορά και να αναζητήσει από κοινού λύσεις προκειμένου να ξεπερασθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τελευταία με αφορμή το προαναφερθέν γεγονός.


Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της ΤΕΠ, ενημέρωσαν τον κ. Λασκαρίδη, ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, δυσκολεύονται σημαντικά να συνάψουν δανειακές συμβάσεις με τραπεζικά ιδρύματα, αφού η πλευρά των τραπεζών, θέτει θέμα ως προς τη νομιμότητα λειτουργίας τους.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, διευκρίνισε ότι υπάρχει σαφώς ένας προβληματισμός σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των καναλιών, ωστόσο μέχρι να υπάρξει κάποια νέα προσφυγή ή κάποια νέα απόφαση, οι σταθμοί που λειτουργούν σήμερα, συνεχίζουν να θεωρούνται νομίμως λειτουργούντες.

από Κιντέας

Στάχτη έγιναν 70.000 ευρώ

Χαρτονομίσματα αξίας άνω των 70.000 ευρώ κάηκαν όταν ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη εντός του παλιού κάμπινγκ Estella στο δημοτικό διαμέρισμα Νέας Ηρακλίτσας του δήμου Ελευθερών.
Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης ήταν αυτός που ενημέρωσε τους πυροσβέστες, που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά, για την ύπαρξη ενός μεγάλου χρηματικού ποσού, που άγγιζε τις 150.000 ευρώ, που φυλάσσονταν από τον ίδιο μέσα στην αποθήκη όπου είχε προκληθεί φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία....

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι τα χαρτονομίσματα που δεν καταστράφηκαν ήταν αξίας 72.000 ευρώ.
Η φωτιά που εκδηλώθηκε στον αποθηκευτικό χώρο (κατασκευασμένο από ξύλα και πλαστικό) εντός του παλιού κάμπινγκ, εξαπλώθηκε γρήγορα σε παρακείμενο πέτρινο φούρνο ενώ κατάστρεψε ολοσχερώς και ένα σταθμευμένο επιβατικό αυτοκίνητο.

Karakaxadra.blogspot.com

Κύριε Πάγκαλε. Αχ Κύριε Πάγκαλε.

Κύριε Πάγκαλε. Αχ Κύριε Πάγκαλε. (ΦΕΚ 1473 της  6 Σεπτεμβρίου 2010)
Και καταργήσαμε την (ΑΓΡΟΤΗΜΑ)  που κατασπαταλούσε το δημόσιο χρήμα !!
Σωστό. Πολύ σωστό. 
Και χαρές ο Καμπουράκης,
Και χαρές η Τρέμη,
και τελικά μια ικανοποίηση για τον Καψή στο Mega.
Και βέβαια έδηξε ο Πάγκαλος, ότι είναι παραγωγικός, εν αντιθέσει με τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας που δεν είναι παραγωγικοί!
Προτείνω οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, να φυτεύουν μαρούλια στα αεροδρόμια, ώστε να γίνουν παραγωγικοί.
Βεβαίως, δεν μας λένε ο Πάγκαλος, ο Καψής, η Τρέμη, ο Καμπουράκης  Κτλ φερέφωνα της κυβέρνησης, τίποτα, τίποτα, για την μετατροπή του  Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ)  σε ΝΠΔΔ. Από ΝΠΙΔ που ήταν μέχρι τώρα. (ΦΕΚ 1473 της  6 Σεπτεμβρίου 2010)
Δεν είναι βέβαια ανάγκη να σκεφτώ, τι αλήθεια χρειάζεται, ένας ακόμη φορέας, για το ελαιόλαδο. 
Υπάρχουν 100 ενώσεις, οργανώσεις, συνεταιρισμοί, και έχει πάει και 10 φορές η Νομάρχης Ηρακλείου η Σχοιναράκη στην Κίνα, για το λάδι.
100 φορείς. 100 ειδικοί. 100 παρατρεχάμενοι, για να μην πουληθεί το λάδι. 
Γιατί εγώ δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοί Ενδιαφέρονται για την προώθηση του ελαιολάδου.
Πάντως το ΠΑΣΟΚ καταργεί οργανισμούς, αλλά και ξανά δημιουργεί οργανισμούς, γιατί έτσι είναι το σύστημα.
emprosdrama.blogspot.com

To "Βήμα" αναγνωρίζει: Μας νίκησε το Internet!...

Nα, τι γράφει σήμερα ανακοινώνοντας την απόφαση να σταματήσει την κυκλοφορία του ως καθημερινό φύλλο!

Χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 διάβασαν «Το Βήμα» περίπου 90.000 αναγνώστες. Εξ αυτών μόνον 8.000 διάβασαν την έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Οι συντριπτικώς περισσότεροι, πλέον των 82.000, αναγνώστες προτίμησαν την ηλεκτρονική έκδοση.

Συμβαίνει δηλαδή και στην Ελλάδα ό,τι από ετών έγινε σε όλες τις προηγμένες δημοκρατικές χώρες. Εκατομμύρια πολίτες εγκαταλείπουν τις καθημερινές εφημερίδες και ενημερώνονται από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μέσω του Ιnternet. Στα διάφορα sites του Διαδικτύου βρίσκουν εύκολα, άνετα, χωρίς να μετακινηθούν από το σπίτι ή το γραφείο τους, είτε και μετακινούμενοι με διάφορα μεταφορικά μέσα, όλες τις ειδήσεις και πληροφορίες που χρειάζονται για την πληροφόρησή τους αλλά και για την εργασία τους ή τη διασκέδασή τους.
Εφημερίδες με παράδοση και ιστορία βλέπουν τις κυκλοφορίες τους να καταρρέουν καθώς οι αναγνώστες τους επιζητούν την ενημέρωσή τους μέσα από τους ηλεκτρονικούς διαδόχους των, οι περισσότεροι των οποίων είναι...........