Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ.... ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ !

Μιλάμε για ένα σκάνδαλο της τάξεως των 500 εκ. ευρώ Πανελλαδικά.. Γι' αυτό ερωτήθηκε, προχθές, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Σαμαράς στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ στη ΔΕΘ με αφορμή τη "συμμετοχή" του Νομάρχη και υποψηφίου Περιφερειάρχη σε αυτό...

Επειδή, το σκάνδαλο τούτο το έχω ακουστά από τα τέλη του 2008 και έτυχε να γνωρίζω τον άνθρωπο που το έφερε στη Δικαιοσύνη, έχω διαμορφώσει μια αρκετά καλή και αντικειμενική άποψη για τα συμβαίνοντα..

Η ιστορία αυτή έφτασε στην Ελληνική Δικαιοσύνη χάριν ενός εξαίρετου δικαστικού, του Εισαγγελέα κ. Φλωρίδη όταν υπηρετούσε στη Θεσσαλονίκη.. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. τον έστειλε εξορία στη Θράκη γιατί ο άνθρωπος αυτός δύσκολα "έθετε" υπόθεση στο "αρχείο"...

Η υπόθεση έφτασε στα χέρια του Εισαγγελέα από Σαλονικιό πολιτικό τα στοιχεία της οποίας του έδωσε επιχειρηματίας που συνεχώς "ως δια μαγείας" έμενε πάντα εκτός διαγωνισμού.. Από αγανάκτηση..!

Το σκάνδαλο έφτασε με αναφορά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία το ερεύνησε και αποφάσισε ότι θέλει τα λεφτά της πίσω... 500 εκ. ευρώ ! ! ! Στην Ελληνική Δικαιοσύνη το καλοκαίρι του 2009 "έφτασε" έγγραφο που έλεγε ότι ο μηνυτής είναι "θανών" - κάτι σαν ληξιαρχική πράξη θανάτου - προκειμένου να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο ! Αυτό το έγγραφο μπορεί να σταλεί μόνον από υπηρεσίες του οικείου Δήμου ή Νομαρχίας που ανήκει ο μηνυτής..! Το κόλπο είναι γνωστό... "πεθαίνουν" τον μηνυτή για να σωθούν...!

Δυστυχώς, όμως, γι' αυτούς υπάρχουν και λίγοι, αλλά καθαροί δικαστικοί, που κάνουν σωστά τη δουλειά τους ακόμα... Υπάρχει η Ε. Ε. που όσο και να θέλουν να κρυφτούν ζητά τα λεφτά της πίσω.. !

Θα καλύψει η Κυβέρνηση τους εμπλεκόμενους και θα πληρώσει τα σπασμένα, όπως έκαναν τα τελευταία 30 χρόνια όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις ;

Περισσότερα προσεχώς.....

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ......

Ποτέ μου, μέχρι πριν από ένα μήνα περίπου, δεν επεδίωξα, πεθύμησα, θέλησα ή προσπάθησα να ασχοληθώ με την πολιτική σε τοπικό επίπεδο ή τα κοινά της πόλης, πολύ περισσότερο για ιδίον όφελος σαν μερικούς-μερικούς... Και τούτο για πολλούς λόγους, δύο εκ των οποίων είναι:

ο πρώτος, ότι δεν πίστευα πως υπάρχουν πολιτικοί "διαμετρήματος" στη Δράμα ικανοί να ωφελήσουν την πόλη...

κι ο δεύτερος, πως θεωρώ ότι όλοι οι τοπικοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών όλων ανεξαιρέτως, είναι οι "καρπαζοεισπράκτορες" των Αθηνών αφού και μόνον για να διεκδικήσουν την "εξουσία", σε τοπικό επίπεδο, με "κομματική στήριξη" έχουνε ξεπουληθεί απαρχής...

Από τους υπάρχοντες, λοιπόν, συνδυασμούς θεωρώ ότι η ελεύθερη έκφρασή μου σε συγκεκριμένο υποψήφιο αντικατοπτρίζει τη Δραμινή κοινωνία και το κόμμα που ανήκει... Οι έχοντες αντιρρήσεις δεν μπορούν να μου αλλάξουν την προσωπική μου γνώμη και πεποίθηση... Ούτε κι εγώ δύναμαι να τους επηρεάσω και ούτε το επιθυμώ... Ο καθένας είναι άξιος των επιλογών του ..

Η αλλαγή στάσης μου και ευθείας υποστηρίξεως υποψηφίου για τη Δράμα έχει να κάνει μόνον με τα "πιστεύω" και την Ελπίδα μου για ένα καλύτερο μέλλον και όχι με εκπροσώπηση συμφερόντων σαν "κάποιους"....  Τον υποψήφιο αυτόν δεν τον γνωρίζω προσωπικά και ούτε με ξέρει...   

Αν αυτό με εντάσσει στους κύκλους που "λοιδορούν" ή "λασπολογούν" τους εκλεκτούς σας, κατά τη γνώμη κάποιον, είναι βαθιά νυχτωμένοι ή δεν γνωρίζουν από πολιτική ή τι γίνεται στην πόλη τους..

Αναγνωρίζω ότι ήταν λάθος μέγα προσωπικό το γεγονός ότι προσπάθησα να "ανοίξω τα μάτια" ορισμένων με γνώμονα το κοινωνικό τοπικό συμφέρον διότι, οι περισσότεροι είναι προσκολλημένοι σε υποψηφίους για να "βολευτούν" ... Πράγμα που εγώ προσωπικά δεν έχω κάμει ποτέ .

Σε όλους αυτούς μόνον μία απάντηση έχω, την απάντηση που έδωσε το "Troktiko" σε δημοσιεύματα άσχετα μετά τη δολοφονία του Σωκράτη, :

ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ.. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΣΩΚΡΑΤΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ... ! ! !

Είναι "βαθιά νυχτωμένοι" ....