Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την υπόθεση του «Ε.Α.»

Τη σθεναρή υποστήριξή του προς την Ελλάδα για τις έρευνες σχετικά με την υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η ελληνική αστυνομία διερευνά το κατά πόσον αυτοί που έχουν συλληφθεί συνδέονται με την επίθεση κατά της πρεσβείας. Η τρομοκρατία είναι κοινή απειλή και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Και πάλι βολεύτηκαν...

Στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας μετατέθηκε η Αθηνά Καρβούνη – Μπέζα, σύζυγος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Μπέζα.

Όπως καταγγέλλει ο τοπικός Τύπος της Ηγουμενίτσας, η κ. Καρβούνη, μόνιμος κάτοικος Ηγουμενίτσας, εργάζεται πλέον σε διοικητική θέση στον ΟΛΗΓ, αφού μετατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, όπου την είχε μεταθέσει ο σύζυγός της, την εποχή που ο ίδιος ήταν υφυπουργός Οικονομικών.

Να θυμίσουμε ότι η κ. Καρβούνη άρχισε τη σταδιοδρομία της ως υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του συζύγου της. Δύο χρόνια αργότερα είχε το δικαίωμα να διεκδικήσει μόνιμη θέση στο Δημόσιο και σύντομα βρέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

zougla

Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο στο ΤΕΙ Καβάλας

«Οι Οικονομίες των Βαλκανικών Χωρών και των Χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στο Μεταβαλλόμενο Κόσμο»αποτελούν τα θέμα του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνει το Μάιο το Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Καβάλας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 7 έως 9 Μαΐου 2010 στους χώρους του ΤΕΙ Καβάλας, έχει διεθνή χαρακτήρα και θα λάβουν μέρος επιστήμονες και ειδικοί από 24 χώρες του κόσμου, κυρίως από χώρες των Βαλκανίων, της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας. Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 100 ανακοινώσεις επιστημόνων και ερευνητών από 57 πανεπιστήμια του εξωτερικού και 19 ελληνικά πανεπιστήμια.

Προς κατάργηση το 500 ευρώ ;

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να μεταφέρει κανείς 6 εκατομμύρια ευρώ σε ένα μικρό βαλιτσάκι και να μην το καταλάβει κανείς.Αρκεί βέβαια να είναι σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.Οι μαφιόζοι που ξεπλένουν το μαύρο χρήμα, οι τρομοκράτες και οι φοροφυγάδες συλλέγουν συνεχώς χαρτονομίσματα των 500 ευρώ γιατί να είναι εύκολη η απόκρυψη και μεταφορα τους, τονίζει σε έκθεσή της η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας.Η έκθεση μπορεί να ενισχύσει τα επιχειρήματα των αρμοδίων υπαλλήλων για να καταργηθεί το 500ευρο που είναι το δεύτερο πιο πολύτιμο χαρτονόμισμα που κυκλοφορεί στον κόσμο.Η Τράπεζα του Καναδά απέσυρε το χαρτονόμισμα των 1.000 δολαρίων το 2000 "γιατί θεωρήθηκε οτι βοηθούσε στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρημάτων".

Βούλγαροι κλέβουν και τους αγρότες τώρα

Αναστατωμένοι πολλοί Σερραίοι αγρότες μιλούν για οργανωμένό κύκλωμα που κλέβουν εξαρτήματα ποτίσματος απo τα χωράφια και αποτελείται από Βούλγαρους τσιγγάνους οι οποίοι στη συνέχεια πουλάνε σε χυτήρια μετάλλων.Το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις με τους αγρότες να κάνουν από μόνοι τους περιπολίες στα χωράφια κάθε βράδυ!Μάλιστα τη Δευτέρα (19/04) σε μία από αυτές, εντόπισαν δύο άτομα σε αυτοκίνητο με Βουλγάρικες πινακίδες, να κινείται ύποπτα... Όταν οι άγνωστοι κατάλαβαν την παρουσία των αγροτών, ακολούθησε καταδίωξη. Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε δέντρα και οι ανδρες εξαφανίστηκαν πεζοί στο σκοτάδι.Μέσα στο αυτοκίνητο, οι αγρότες βρήκαν περισσότερα από 300 μπρούτζινα εξαρτήματα.

Σταμάτησε για τσιγάρα και του έκλεψαν το αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο του να "κάνει φτερά'' μπροστά στα μάτια του είδε ηλικιωμένος από το Γάζωρο Σερρών, όταν το στάθμευσε προσωρινά, για να αγοράσει τσιγάρα από περίπτερο.Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης που έκλεψε το αυτοκίνητο του άτυχου 76χρονου, ήταν αλλοδαπός, ο οποίος ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και εξαφανίστηκε στο σκοτάδι.Το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου βρέθηκε μετά από ώρα σε περιοχή της Αλιστράτης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έκλεψε κι ένα δεύτερο αυτοκίνητο και μετακινήθηκε προς την περιοχή της Δράμας.

Το 3ο Guinness του ΕΒΕΣ

Το μεγαλύτερο Ρυζόγαλο !!! θέλει να κάνει φέτος το επιμελητήριο Σερρών, και να μπει για τρίτη φορά στο βιβλίο Guinness.

Συλλήψεις 2 ατόμων για ναρκωτικά στην Καβάλα

Δύο άτομα 32 και 41χρονών συνέλαβαν οι αστυνομικοί στην Καβάλα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Μετά από πληροφορία της Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος κάτοικος της πόλης διαθέτει και διακινεί ναρκωτικές ουσίες. Αμέσως οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν τον 32χρονο έξω από το σπίτι του και βρήκαν στην κατοχή του εννέα συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 189,9 γραμμαρίων.

Το facebook αλλάζει σημαντικά χάρη των χρηστών

Η δημοφιλέστερη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook, λαμβάνοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις των χρηστών, αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές.

Στελέχη διαχείρισης του facebook ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι φέρνουν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες στη διάθεση των χρηστών και μελών της πιο δημοφιλούς ιστοσελίδας, μέσω του κουμπιού like ή dislike.

Με το πάτημα του κουμπιού, οι χρήστες θα μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους και να γίνουν οπαδοί σελίδων από επιχειρήσεις, οργανισμούς και οργανώσεις που διαφημίζουν τα εμπορικά τους σήματα στο facebook.

Μέσω του facebook, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν like ή dislike σελίδες που οι φίλοι τους έχουν αναρτήσει στο προφίλ τους, μέσω του ALEX LI ενός νέου λογισμικού που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Οι πληροφορίες μπορεί να αφορούν την πόλη που ζει ο κάθε χρήστης, το είδος της μουσικής που ακούει και τις ταινίες που βλέπει.

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρώην γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης

Ελεύθερος, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, αφέθηκε ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης επί εποχής Σάββα Τσιτουρίδη, μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Γιώργο Λέκκα.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 του 1950, σχετικά με την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, που κατέληξε υπερτιμολογημένο στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και σε άλλα τρία ασφαλιστικά ταμεία.

Στην απολογία του αρνήθηκε όσα έχουν καταθέσει σε βάρος του ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιος Σημαιοφορίδης, και η πρώην διευθύντρια του Ταμείου, Παναγιώτα Καραδήμα, ότι στις 8/9/2006 τηλεφώνησε στο κινητό του κ. Σημαιοφορίδη συστήνοντάς του να «τραβήξει το αυτί του κ. Πρινιωτάκη για τις μεγάλες προμήθειες που εισέπραττε η Ακρόπολις».

Επανέλαβε όσα και στο υπόμνημά του, ότι δηλαδή την επίμαχη ημερομηνία βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, με αυξημένες υποχρεώσεις λόγω της ΔΕΘ, και ουδέποτε τηλεφώνησε στον κ. Σημαιοφορίδη.

Η Google δίνει λίστα χωρών που ζητούν στοιχεία χρηστών

Για πρώτη φορά η εταιρεία Google έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το πόσο συχνά διάφορες κυβερνήσεις και κρατικές υπηρεσίες της ζητούν προσωπικά στοιχεία χρηστών ή να λογοκρίνει συγκεκριμένες πληροφορίες.

Πρώτη σε αυτή την «μαύρη» λίστα έρχεται η Βραζιλία με 3.663 αιτήματα και ακολουθούν οι ΗΠΑ με 3.580 και η Βρετανία με 1.166. Για λόγους ασφαλείας εκτός της λίστας αυτής βρέθηκε η Κίνα απ όπου πριν λίγο καιρό αποσύρθηκε η Google.

Πρόσφατα η εταιρεία όπως έγινε γνωστό, εγκαινίασε μία υπηρεσία που ονομάζεται government request η οποία δίνει τέτοιου είδους στοιχεία και σύμφωνα με τους επικεφαλείς της εταιρείας είναι το πρώτο βήμα για μεγαλύτερη διαφάνεια και λιγότερη λογοκρισία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα περισσότερα αιτήματα προς αυτήν αφορούν νόμιμες έρευνες για εγκληματικές δραστηριότητες ή για την απόσυρση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Πάντως χώρες όπως ο Καναδάς, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και το Ισραήλ ζήτησαν από την Googleνα δώσει προτεραιότητα στην προστασία της ιδιωτικότητας των ατόμων.

"Έφυγε" ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ ένας φίλος της Ελλάδας

"Έφυγε" σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, σε ηλικία 89 ετών. Xθες ο X. A. Σάμαρανκ εισήχθη σε κλινική της Βαρκελώνης, σε σοβαρή κατάσταση. Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ έχει νοσηλευτεί, για διάφορους, λόγους πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Ο Χ. Α. Σάμαρανκ είχε διαδραματίσει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο, βοηθώντας με τον τρόπο του στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Ποιος ήταν ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ

Μέτρα υπέρ των θυμάτων παιδεραστίας

Διαβεβαίωση ότι η Ρωμαιολαθολική Εκκλησία θα αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του σκανδάλου της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς έδωσε την Τετάρτη ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μάλτα όπου συνάντησε θύματα κακοποίησης και τους είπε ότι «μοιράζεται όσα υποφέρουν».

Ακόμη τους διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα κάνει ό,τι δυνατό για να φέρει στη δικαιοσύνη τους εμπλεκόμενους ιερείς και θα υλοποιήσει «αποτελεσματικά μέτρα» για την προστασία των παιδιών.

Επρόκειτο για το πρώτο δημόσιο σχόλιο του αρχηγού της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την υπόθεση.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, ο Πάπας Βενέδικτος αποδέχτηκε την παραίτηση του Ιρλανδού επισκόπου Τζέις Μορίαρτι ο οποίος κατηγορούνταν ότι συγκάλυψε περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων στο Δουβλίνο. Η παραίτηση υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο.

Η επίσημη ανακοίνωση του Βατιακνού αναμένεται την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας σε έρευνά της αποκάλυψε πολλά περιστατικά συγκάλυψης υποθέσεων παιδεραστίας από ιερείς μέχρι και το 1996.

Τραυματίστηκε η Τζούλια Αλεξανδράτου. Στο νοσοκομείο

Η Τζούλια Αλεξανδράτου, μετά την επίσκεψή της στη Βουλή, σκόνταψε και έπεσε στην πολυτελή της βίλα στην Εκάλη.

Η προκλητική ξανθιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού της, χτύπησε το γόνατό της και μεταφέρθηκε προληπτικά στο ιδιωτικό νοσοκομείο «Μετροπόλιταν» από το μάνατζερ της Μένιο Φουρθιώτη, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Προς το παρόν, φίλοι και γνωστοί βρίσκονται εν αναμονή των ιατρικών αποτελεσμάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η κατάσταση της υγείας της χρήζει χειρουργικής εγχείρησης ή όχι, καθώς το πρόβλημά της φαίνεται να είναι πιο σοβαρό απ’ ότι θεωρήθηκε αρχικά

Η κα Αλεξανδράτου επισκέφτηκε τη Δευτέρα τη Βουλή των Ελλήνων, προκειμένου να παραδώσει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό, μέσω της οποίας εξέφραζε τα παράπονά της για όσα δήλωσε εναντίον της στη βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η κα Αλεξανδράτου, την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε μήνυση εναντίον του βουλευτή, ο οποίος την είχε αποκαλέσει πορνοστάρ και είχε πει ότι οι δραστηριότητές της είναι κραυγαλέες περίπτωσεις φοροδιαφυγής.

Στην επιστολή της επιτέθηκε στον κ. Παπαδημούλη και χαρακτήρισε συμβολική τη μήνυση, καθώς ο βουλευτής καλύπτεται από ασυλία.

Επιπλέον, ζήτησε την προστασία του ονόματός της και προειδοποίησε το πανελλήνιο ότι σκέφτεται να κατέβει στην πολιτική.

HBnews

Απάντηση Πεταλωτή για τη συνάντηση Κατσέλη με εκπρόσωπο της Goldman Sachs

Σε απάντηση της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη παρέπεμψε ο κ Πεταλωτής κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η υπουργός είχε συνάντηση με στέλεχος της Goldman Sachs.

Όπως ανέφερε ο κ. Πεταλωτής, η κ Κατσέλη γνωριζόταν με το στέλεχος αυτό, με την προηγούμενη ιδιότητά του ως συμβούλου του ΟΗΕ για θέματα μετανάστευσης και συναντήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το εν λόγω στέλεχος ζήτησε να έχει μια ενημέρωση για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και δεν έγινε καμία συζήτηση για τη Goldman Sachs, στην οποία φέρεται ότι είναι στέλεχος. «Αυτή είναι μια απάντηση, που μας καλύπτει», τόνισε.

HBnews

16χρονος πετάει αυγό σε πολιτικό.

Απρόοπτη εξέλιξη είχε η επίσκεψη του επικεφαλής του κόμματος των Συντηρητικών της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, σε κολλέγιο της Κορνουάλης, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο Ντέιβιντ Κάμερον τελείωσε την ομιλία του στους συγκεντρωμένους φοιτητές και ενώ αποχωρούσε από την αίθουσα, ένας φοιτητής έβγαλε και πέταξε προς το μέρος του ένα αυγό!

Τα… σκάγια πήραν εκτός από τον Κάμερον και έναν από τους συνεργάτες του που είχε την ατυχία να περπατάει δίπλα του εκείνη τη στιγμή.

Ο 16χρονος «δράστης», Τάιλερ Ντίξον, συνελήφθη από την αστυνομία, αλλά λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Μήνυμα ΠΑΣΟΚ για την 21η Απριλίου 1967

«Συμπληρώνονται σήμερα 43 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967.

Μέρες σαν τη σημερινή πρέπει να θυμόμαστε το δρόμο που έχουμε διανύσει. Το δρόμο της Δημοκρατίας και το διαρκή αγώνα που οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουμε κάνει για την κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας, του κράτους δικαίου και της εμβάθυνσης των δημοκρατικών θεσμών.

Το δρόμο της Δημοκρατίας και της προόδου καλούνται να συνεχίσουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Σήμερα βρισκόμαστε, ως χώρα, σε ένα σταυροδρόμι. Είμαστε μπροστά σε αποφάσεις που θα πάνε την Ελλάδα μπροστά. Σήμερα αποφασίζουμε ποια χώρα θέλουμε να έχουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία το ΠΑΣΟΚ και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της δημιουργίας και της προόδου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.»

Σε αργία δύο γιατροί για «φακελάκι»

Σε αργία τίθενται δύο γιατροί, μία του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο» και ένας του Ασκληπιείου Βούλας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και παραπεμφθεί για χρηματισμό.

Την απόφαση έλαβε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, έπειτα από εισήγηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Ιατρών του ΕΣΥ.

Επιπλέον, η κ. Ξενογιαννακοπούλου παρέπεμψε με το ερώτημα της αργίας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ τη γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ.Γεννηματάς», που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για τον ίδιο λόγο.

HBnews

Ασπίς Πρόνοια: Σφίγγει ο κλοιός για τον Π. Ψωμιάδη. Κατασχέσεις

Ο Παύλος Ψωμιάδης πρώην πρόεδρος της ασφαλιστικής Ασπίς Πρόνοια, που έβαλε λουκέτο πριν από επτά μήνες, κλήθηκε από τη δικαιοσύνη να καταθέσει για την υπόθεση των αποθεματικών της εταιρίας του, αλλά κατόπιν αιτήματος του πληρεξούσιου δικηγόρου του, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Β. Ιωαννίδης του έδωσε μια εβδομάδα προθεσμία προκειμένου να καταθέσει

Παράλληλα, άλλα δύο στελέχη, πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου, έχουν κληθεί σε απολογία: ο αναλογιστής της εταιρείας Κωνσταντίνος Γιόνης και ο οικονομικός διευθυντής Βασίλης Αδαμόπουλος.

Μάλιστα μετά από παρέμβαση του ΔΣΑ , ο Παύλος Ψωμιάδης έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εκδόθηκε από τράπεζα του Λονδίνου και την οποία ο Παύλος Ψωμιάδης είχε προσκομίσει τον Σεπτέμβριο στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ώστε να καλυφθεί άνοιγμα της ΑΣΠΙΣ.

Ανεβαίνει το spread

Λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς το περιθώριο (spread) έφθασε το 4,92% (492 μονάδες βάσης). Ωστόσο, πριν από λίγο το περιθώριο κυμαίνονταν στο 4,63% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να φθάνει στο 7,71% έναντι 3,08% του αντίστοιχου γερμανικού.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει για απεργοσπασία την ΓΣΕΕ

Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση του πριν λίγο, χαιρετίζει τα δεκάδες Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τις Επιτροπές Αγώνα που όλη την νύχτα μέχρι τώρα έδωσαν και δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας.

"Τους εργάτες, τις εργάτριες, τη νεολαία, τους άνεργους και τους μετανάστες, που ξεπερνώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τις πιέσεις, τα διλήμματα και την απεργοσπασία της ΓΣΕΕ δίνουν την μάχη μαζί με τις δυνάμεις της περιφρούρησης για να εκφραστεί η καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τους ναυτεργάτες που αγνόησαν την «στημένη» απόφαση της ταξικής δικαιοσύνης, και δίνουν την μάχη στους καταπέλτες των καραβιών.

Τα μηνύματα που έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα στο ΠΑΜΕ είναι θετικά, δείχνουν ότι η απεργιακή αυτή παρέμβαση του ΠΑΜΕ είναι σημαντική και επικροτείται από ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους.

Καλούμε την εργατική τάξη της χώρας μας να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι το τέλος της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο αυτής της απεργίας είναι η οργάνωση των εργατών και εργατριών στα συνδικάτα που εκφράστηκε έξω από τους χώρους δουλειάς με την εγγραφή τους σ’ αυτά.

Συνεχίζουμε μαχητικά, αποφασιστικά γιατί έτσι κ’ αλλιώς θα υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ναρκωτικά στο λάστιχο αυτοκινήτου

Μια ζυγαριά ακριβείας και 12 νάυλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους έξι κιλών και τριακοσίων ογδόντα γραμμαρίων βρέθηκαν στο σπίτι δύο Αλβανών, μετά από έρευνα που διεξήγαγαν άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ιωαννίνων, χθές τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Τις νάυλον συσκευασίες με τα ναρκωτικά τις είχαν κρύψει σε λάστιχο αυτοκίνητου.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ τα ναρκωτικά και η ηλεκτρονική ζυγαριά κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν που διενεργεί την προανάκριση.

thebest

Οδηγός λεωφορείου διάβαζε βιβλίο ενώ οδηγούσε - Δείτε το βίντεο

Πιάστηκε στα πράσα ένας οδηγός λεωφορείου όταν βιντεοσκοπήθηκε να διαβάζει ένα βιβλίο την ώρα που οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο διπλής κατεύθυνσης και μάλιστα σε ώρα αιχμής. Ένας επιβάτης τράβηξε τα πλάνα με τον οδηγό του National Express στο Ουέστ Μίντλαντ να διευθύνει το τιμόνι με τους αγκώνες του διαβάζοντας συγχρόνως το αγαπημένο του βιβλίο. Η εταιρεία ξεκίνησε άμεσα έρευνα, όταν το βίντεο που είχε τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο αναρτήθηκε στο YouTube.

thebest

Πάτρα: σκυλί οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα έπειτα από καυγά

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να διευθετήσει το θέμα που προέκυψε ανάμεσα στην ιδιοκτήτρια ενός σκυλιού και σε ηλικιωμένο πατρινό που ενοχλήθηκε από το τσιουάουά της, σήμερα το πρωί στο κέντρο της Πάτρας. Ο καυγάς ξεκίνησε όταν το μικρόσωμο σκυλί προσπάθησε να ...γρατσουνίσει τον πατρινό, με αποτέλεσμα αυτός να γίνει έξαλλος. Το περιστατικό συνέβη σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους, συγκεκριμένα επί της οδού Κορίνθου, όπου και δημιουργήθηκε αναστάτωση. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο thebest.gr ότι το σκυλί δεν δάγκωσε τον ηλικιωμένο, ωστόσο αυτός κάλεσε την αστυνομία και επειδή τα πνεύματα δεν ηρέμησαν μεταφέρθηκαν τελικά όλοι, μαζί και το σκυλί, στο αστυνομικό τμήμα.

Thebest

Άγνωστοι βεβήλωσαν νεκροταφείο στα Γιάννενα

Εικόνες ντροπής αντίκρυσαν χθες το πρωί όσοι επισκέφτηκαν το νεκροταφείο Περάματος, καθώς άγνωστοι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας παραβίασαν την πόρτα της κεντρικής εισόδου, έκλεψαν καντήλια από τάφους, ανθοδοχεία και άλλα αντικείμενα εκατοντάδες που βρήκαν και στη συνέχεια έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Ο αντιδήμαρχος της περιοχής Ευστάθιος Στάθης που βρέθηκε στο σημείο χαρακτήρισε αποτρόπαια την πράξη, ενώ η Δημοτική Αρχή Περάματος προχώρησε σε μήνυση κατ΄ αγνώστου.

Thebest

Σουδάν: βίντεο στο youtube με εκλογική νοθεία

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στο Σουδάν δήλωσαν ότι υπάρχει ένα βίντεο στο youtube που δείχνει προφανώς εκλογικούς υπαλλήλους να γεμίζουν τις κάλπες αποδεικνύοντας τους ισχυρισμούς τους για εκλογική νοθεία. Το βίντεο, έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και κυκλοφορεί από μία ομάδα εκστρατείας συνασπισμού. Η Εθνική Επιτροπή Εκλογών ωστόσο, το χαρακτήρισε πλαστό και δεν προτίθεται να το διερευνήσει. Οι εκλογές διεξήχθησαν υπό συμφωνία για τον τερματισμό του 21χρονου εμφυλίου πολέμου Βορρά-Νότου.


Οι προεδρικές, βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές, ήταν οι πρώτες πολυκομματικές εκλογές από το 1986. Τα αποτελέσματα αναμένονται αυτή την εβδομάδα, μετά την παράταση των εκλογών κατά δύο ημέρες λόγω οργανωτικών προβλημάτων.

Την Τρίτη, οι ΗΠΑ, δήλωσαν ότι οι εκλογικές διαδικασίες μαστίζονται από «σοβαρές παρατυπίες». Μια ομάδα παρακολούθησης των εκλογών είπε νωρίτερα στο BBC ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι ένας από τους παρατηρητές, είχε απαχθεί και ξυλοκοπήθηκε στο ημι-αυτόνομο νότο.

Thebest

Στη νέα ταινία του Γούντι Άλεν θα εμφανιστεί η Κάρλα - Μπρούνι


Στη νέα ταινία του Γούντι Άλεν τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι θα εμφανιστεί η Κάρλα Μπρούνι - Σαρκοζί, όπως ανέφεραν πηγές που σχετίζονται με την παραγωγή στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Στην ταινία θα παίξουν ακόμη οι ηθοποιοί Μαριόν Κοτιγιάρ, ο Όουεν Γούιλσον και η Ρέιτσελ Μακ Άνταμς.

Ο τίτλος, η ημέρα που θα γίνει η πρεμιέρα της ταινίας, και ο ρόλος της πρώτης κύριας της Γαλλίας, αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Πέρυσι, ο Γούντι Άλεν είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει το πρώην σούπερ- μοντέλ σε κάποια από τις ταινίες του αλλά δεν είχε βρει ακόμη τον κατάλληλο ρόλο για εκείνη.

Σε πενταετή φυλάκιση για ναρκωτικά ο γιος του Μάικλ Ντάγκλας

Ο Κάμερον Ντάγκλας, 32 ετών, γιος του ηθοποιού Μάικλ Ντάγκλας, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών μετά την ομολογία του στην κατηγορία για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ανέφεραν δικαστικές πηγές χθες Τρίτη. Έχει εκτίσει ήδη περίπου ένα χρόνο προφυλακισμένος.

Ο Ντάγκλας συνελήφθη τον Αύγουστο στη Νέα Υόρκη με μεγάλη ποσότητα μεταμφεταμίνης, καθώς και ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης στην κατοχή του.

Ο δικαστής Ρίτσαρντ Μπέρμαν δήλωσε ότι έλαβε υπόψη του τις επιστολές που τον καλούσαν να δείξει επιείκεια.

Ανάμεσα στους επιστολογράφους ήταν ο θρύλος του Χόλιγουντ Κερκ Ντάγκλας, 93 ετών, που ανέφερε ότι θέλει να δει τον εγγονό του να κάνει καριέρα ως ηθοποιός πριν πεθάνει. Στην δίκη παρέστη ο 62χρονος πατέρας του κατηγορούμενου.

Η σύντροφος του Ντάγκλας, Κάθριν Ζίτα Τζόουνς, έγραψε μαζί με το σύζυγό της στον δικαστή ότι ο Κάμερον Ντάγκλας «παλεύει με τα ναρκωτικά από τα 13 του» και περισσότερο χρειάζεται «αποτοξίνωση» απ' ό,τι «φυλάκιση».

Η πολιτική αγωγή παρουσίαση στοιχεία που κατέδειξαν ότι ο Κάμερον Ντάγκλας πωλούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και χρησιμοποιούσε και ο ίδιος μεταμφεταμίνες.

Είχε φυλακιστεί το 1999 και το 2007, και πάλι για υποθέσεις ναρκωτικών.

Συμφώνησε να συνεργαστεί με πράκτορες της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) για την διαλεύκανση άλλων υποθέσεων, σύμφωνα με τις αρχές.
Kathimerini

Ο Κολιούσης «καίει» Σανιδά - Καρούτσο

Νέα στοιχεία για τη «δικαστική συγκάλυψη» που συντελέστηκε επί ΝΔ στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου αποκαλύφθηκαν χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής μετά την κατάθεση του πρώην αντεισαγγελέα Εφετών Ηλ. Κολιούση, ο οποίος «καίει» τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και τον πρώην προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κυρ. Καρούτσο.

Συγκεκριμένα ο κ. Κολιούσης, ο οποίος είχε παραιτηθεί με την επίσης αντεισαγγελέα Εφετών Ελένη Σωτηροπούλου επειδή ο φάκελος δεν εστάλη στη Βουλή, κίνηση η οποία άνοιξε αργότερα τον δρόμο για τη σύσταση της πρώτης εξεταστικής επιτροπής, κατέθεσε ότι ο κ. Σανιδάς, με τον οποίο -όπως είπε- είχαν συναντηθεί για την υπόθεση αυτή δέκα φορές, «προσπαθούσε να τους πείσει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων».

Τρένο παρέσυρε πεζή

Μια 72χρονη παρασύρθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή του Αργους από επιβατική αμαξοστοιχία της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου - Ναυπλίου με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν η άτυχη γυναίκα επιχείρησε να διασχίσει τις γραμμές εκτός διαβάσεων.

"..Ο Γιώργος είναι αετός..", όπως λέει και το τραγούδι...

Απεγνωσμένο κάλεσμα προς αναζήτηση ερωτικής συντρόφου κάνει ο εικονιζόμενος φαλακρός αετός έξω από την πόλη Φέαρμπανκς της Αλάσκας. Δεν γνωρίζουμε αν η αγωνιώδης κραυγή του έφερε κάποιο ευτυχές αποτέλεσμα ή αν παρέμεινε φωνή βοώντος εν τη ερήμω της απέραντης και εχθρικής αυτής περιοχής. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, πάντως, σε άλλο φυσικά επίπεδο, σίγουρα συμμερίζεται τα αισθήματα μοναξιάς του αετού της φωτογραφίας μας. Εδώ και μήνες τώρα εκβάλλει ασταμάτητα κραυγές αναζητώντας εταίρους στην παγωμένη πολιτική έρημο της Ευρώπης που θα ήταν πρόθυμοι να δώσουν χείρα βοηθείας στην ελληνική οικονομία, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Γιορτή της Μαριχουάνας

Ήδη στο Βανκούβερ δοκίμασαν τη γλύκα του... Αποτελεί ετήσιο εορτασμό με κεντρικό σημείο την απόλαυση της μαριχουάνας. Ωστόσο, όσο και αν ακούγεται παράλογο, το έθιμο αυτό έχει τις ρίζες του στις αρχές της δεκαετίας του 70’στο Σαν Φρανσίσκο, όπου μια ομάδα φοιτητών συναντιόταν στις τέσσερις και είκοσι κάθε μεσημέρι για να καπνίσουν και να απολαύσουν μαριχουάνα.

Πόλεμος κυβέρνησης-Βγενόπουλου

Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και τους προέδρου της ΜΙG Α. Βγενόπουλου, μετά τα όσα δήλωσε ο γνωστός επιχειρηματίας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα μίλησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Θ. Πάγκαλο, αφήνοντας υπαινιγμούς για τη σχέση του με τον Σ. Κόκκαλη, την κυριαρχία της Intralot στους διαγωνισμούς του ΟΠΑΠ και παρεμβάσεις στο διαφημιστικό πρόγραμμα του Οργανισμού.
Κατήγγειλε, ακόμη, πως το 2001 είχε δώσει 50 εκατ. δρχ. στον Ν. Σηφουνάκη για αναδάσωση στη Σάμο, της οποίας η τύχη, όπως είπε, αγνοείται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον υφυπουργό Μεταφορών. «Για τον κ. Σηφουνάκη, όπου υπάρχει συγκεκριμένη αιτίαση, ο κ. Σηφουνάκης διευκρινίζει ότι τότε, στις πυρκαγιές στη Σάμο, δέχθηκε τον κ. Βγενόπουλο, συνοδευόμενο από δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες» σημείωσε.

Ερχεται και στην Ευρώπη η έρευνα για Goldman Sachs

Μεγάλα ερωτήματα προκαλεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ανά τον κόσμο αρχών για τις απάτες της Goldman Sachs, η οποία και στο περασμένο τρίμηνο διπλασίασε τα κέρδη της.

Χθες η βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (FSA) ανακοίνωσε επίσημη έρευνα κατά της Goldman Sachs μετά την αγωγή που άσκησε εναντίον της για απάτη την περασμένη Παρασκευή η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Το θέμα της Goldman ανακοίνωσε ότι θα συζητήσει και το σώμα των 27 εθνικών επιτροπών κεφαλαιαγοράς της Ευρώπης, ενώ η Ενωση Χριστιανοκοινωνιστών της Γερμανίας, που συμμετέχει στην κυβέρνηση Μέρκελ, έκανε έκκληση για αναστολή όλων των εργασιών με την Goldman μέχρις ότου η υπόθεση ξεκαθαρίσει.

4 ερωτήματα

Σύγχυση για τις νέες πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης

Ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, δεν έχει εγκρίνει ακόμη τη θέση των νέων πυρηνικών εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου, διαψεύδοντας δηλώσεις για το θέμα αυτό ενός συμβούλου του αρχηγού του κράτους.

"Η θέση των νέων εγκαταστάσεων δεν έχει ακόμη οριστεί.

Μετά την έγκριση του προέδρου θα υπάρξει απόφαση" για να αρχίσουν οι εργασίες, δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Τη Δευτέρα ο Μοζταμπά Σαμαρέχ Χασεμί ειδικός σύμβουλος του ιρανού προέδρου δήλωσε ότι ο Αχμαντινεζάντ έχει εγκρίνει αρκετές θέσεις για την εγκατάσταση νέων μονάδων εμπλουτισμού ουρανίου παρά τις απειλές για την επιβολή κυρώσεων. Οι ΗΠΑ αμφισβήτησαν τις δηλώσεις αυτές με το επιχείρημα ότι όσα ανακοινώνει η Τεχεράνη, δεν αντιστοιχούν πάντα στην πραγματικότητα.

Στις 22 Φεβρουαρίου ο Σαλεχί είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα αρχίσει εντός του έτους την κατασκευή των δύο νέων εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου που το καθένα θα έχει τις ίδιες ικανότητες παραγωγής με το εργοστάσιο στη Νατάνζ του κεντρικού Ιράν.

Στην πόλη Νατάνζ υπάρχει το μοναδικό εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν.

Οι εγκαταστάσεις αυτές μπορούν να δεχτούν έως 50.000 συσκευές φυγοκέντρησης, αλλά επί του παρόντος διαθέτουν 8.610, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ΙΑΕΑ που δημοσιοποιήθηκε το Φεβρουάριο. Η ΙΑΕΑ αναφέρει ότι το Ιράν έχει παρασκευάσει τουλάχιστον δύο κιλά εμπλουτισμένου σε ποσοστό 3,5% ουρανίου.

Η Τεχεράνη έχει αρχίσει να εμπλουτίζει σε ποσοστό 20% ουράνιο και έχει παράγει πέντε κιλά, σύμφωνα με τον Σαλεχί.

Enet

Σε νέα φάση η χρηματοπιστωτική κρίση λόγω Ελλάδας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί πως ο ελληνικός δημοσιονομικός «πυρετός» μπορεί να αποτελέσει το σημείο έναρξης μιας δεύτερης φάσης της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, κλιμακώνοντας τις ανησυχίες για τα κρατικά χρέη.

«Τα υψηλότερα επίπεδα χρεών έχουν τη δυναμική διάχυσης σε όλο το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα επηρεάζοντας την σταθερότητά του» δήλωσε το ΔΝΤ επισημαίνοντας πως τα χρέη των αναπτυγμένων οικονομιών έχουν ανέλθει σε επίπεδα που δεν έχουμε ξαναδεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι αυξανόμενοι κίνδυνοι γύρω από την πιθανότητα κρατικών χρεοκοπιών μπορούν να μεταδοθούν σε όλη την παγκόσμια οικονομία, τόνισε το ΔΝΤ, μεταξύ άλλων μέσω της αύξησης των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν άνοδο των επιτοκίων των ιδιωτικών εμπορικών χρεών. Η κάμψη της εμπιστοσύνης στην αξία των κρατικών εγγυήσεων μπορεί επίσης να προκαλέσει άνοδο του κόστους δανεισμού διεθνώς καθώς η αγορά απαιτεί υψηλότερα επιτόκια για τα εμπορικά χρέη.

Οι Έλληνες αγαπούν το ίντερνετ

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, η διαδικτυακή ενημέρωση και ψυχαγωγία αλλά και η χρήση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών φαίνεται ότι κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στις προτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών, όπως επισημαίνει το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Συγκεκριμένα, για τη διαδικτυακή επικοινωνία, Έλληνες και Ευρωπαίοι προτιμούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την ανταλλαγή μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο, τη συμμετοχή σε ομάδες συζήτησης, την ανάγνωση ιστολογίων (blogs) και την τηλεφωνία μέσω διαδικτύου με κλήσεις βίντεο.

Ωστόσο, οι πολίτες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν δείχνουν προς το παρόν να εγκαταλείπουν τους παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας μέσω σταθερού και κινητού τηλεφώνου.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικτυακή ψυχαγωγία, Έλληνες και Ευρωπαίοι προτιμούν «κατέβασμα» μουσικής, ακρόαση διαδικτυακού ραδιοφώνου, παρακολούθηση διαδικτυακής τηλεόρασης, καθώς και «κατέβασμα» ταινιών ή βίντεο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο βαθμός αντικατάστασης των παραδοσιακών υπηρεσιών ψυχαγωγίας από αντίστοιχες εξελιγμένες διαδικτυακές υπηρεσίες ψυχαγωγίας είναι ακόμα σχετικά χαμηλός, με την ανάγνωση ηλεκτρονικών εντύπων και την αγορά μουσικών CDs να επικρατούν μεταξύ αυτών.

Παράλληλα, το 8% των Ευρωπαίων και το 10% των Ελλήνων έχει ήδη αντικαταστήσει τα έντυπα μέσα, για την ανάγνωση ειδήσεων, με το διαδίκτυο.

Νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη

Τρεις σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι συνολικά από 20 αεροσκάφη, έκαναν σήμερα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο τέσσερις παραβάσεις και έξι παραβιάσεις. Τα 10 αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Οι εισβολείς αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίσθηκαν από μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

HBnews

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στάση

Πέντε άτομα τραυμάτισε το αυτοκίνητο που έπεσε το απόγευμα σε στάση του ΟΑΣΘ, στην περιοχή Πράσινα Φανάρια της Θεσσαλονίκης.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε μια γυναίκα, η όποια, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει πάνω στη στάση.

Τρεις από τους τραυματίες δέχθηκαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι άλλοι δύο διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης.