Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Ιστορίες Διακυβέρνησης...

Ο Οκτώβριος δεν είναι ακόμα πολύ μακριά.. Σ' εκείνο τον προεκλογικό αγώνα, την ώρα που ο ΓΑΠ διακήρυττε προς κάθε κατεύθυνση στο εσωτερικό του κόμματός του να μη "ράβουν" κάποιοι Υπουργικά κοστούμια.. Υποψήφιοι, ακόμα, βουλευτές του κόμματος διακήρυτταν προς τους εκλογείς τους να κάνουν υπομονή..
- "..ναι, μόλις εκλεγούμε θα πάρω το υφυπουργείο Παιδείας ! Κάνε λίγο υπομονή.." .
Ο κόσμος που ψήφισε τον βουλευτή έκανε υπομονή αλλά, ο βουλευτής δεν έγινε τελικά υφυπουργός. Τα "αιτήματα" τώρα τρέχουν και κακά τα ψέματα αλλιώς τα λύνει ο βουλευτής κι αλλιώς ο υπουργός κι ο υφυπουργός !
Αχ, βρε Ρόβλια, μας έκαψες... ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΡΑ.. χα,χα,χα !

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.. ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΙΣΧΟΥΣ..

Όπως έχω πει σε προηγούμενο άρθρο μου ότι, στον Ελληνικό Στρατό πήγα σε αρκετά μεγάλη ηλικία. Έτσι, δε θα μπορούσα να δω τα πράγματα όπως ο κάθε ένας έφεδρος που παρουσιαζόταν κανονικά, ηλικιακά, στο στράτευμα.

Δε θα ξεχάσω, όταν υπηρετούσα, το περιστατικό του νέου σε στρατόπεδο της βορείου Ελλάδας που πέθανε όταν προσπάθησε να κάμει ένα μπάνιο. Οι "πανέξυπνοι" ιθύνοντες είχαν αφήσει ανοιχτό το θερμοσίφωνα με αποτέλεσμα ο νέος να πάθει ηλεκτροπληξία. Από την άλλη, με τα ίδια μου τα μάτια είδα κι έζησα μιαν αθλιότητα, όταν στο στρατόπεδο που απολύθηκα, ο Διοικητής προκειμένου να τηρήσει τα προβλεπόμενα για να έχει την εύνοια των ανωτέρων του και να λάβει γρήγορα βαθμό, εξουθένωνε υπηρεσιακά τους λιγοστούς στρατιώτες του.

Οι φαντάροι, εξουθενωμένοι από τις απάνθρωπες υπηρεσίες, κοιμόντουσαν επάνω στο τιμόνι της καναδέζας διακινδυνεύοντας έτσι τις ζωές όλων των υπολοίπων. Η κατάσταση ήταν τραγική αφού, από τους εκατόν είκοσι (120) στρατιωτών που προβλεπόταν να έχουμε, οι περισσότεροι με "βύσμα" έκοβαν τη μετάθεσή τους και το Τάγμα απέμενε με τριάντα και λιγότερους στρατιώτες σε κάθε σειρά. Οι υπηρεσίες όμως και οι ασκήσεις παρέμεναν..

Οι εγκαταστάσεις χάλια και οι συνθήκες διαβίωσης ακόμα χειρότερα.. Τα δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται για τη διαβίωση του Έλληνα φαντάρου, τα οποία πληρώνουν οι γονείς τους, δε φτάνουν ποτέ στο σκοπό τους.. Αφού, για να εξωραΐσει κάπως το χώρο ο Διοικητής, κι ο κάθε Διοικητής, πλήρωνε τους εργάτες με πετρέλαιο το οποίο για το Στρατό είναι άφθονο, αφορολόγητο και εύκολα δικαιολογήσιμο..

Από την άλλη πλευρά σε Λέσχη αξιωματικών, που είχα την τιμή να υπηρετήσω στον Έβρο, η πολυτέλεια και τα έξοδα έρεαν με αφθονία και ιδιαίτερη ευκολία σε σχέση με τη διαβίωση των στρατιωτών Όταν, μάλιστα, δεξιωθήκαμε τον ΓΕΠΣ, ( Π. Τσαλικίδη ), σε ιδιωτική του επίσκεψη στην περιοχή - για να λάβει τα "εκτός έδρας" ? - τα έξοδα ήταν όσο το βάψιμο του Τάγματος ! ! ! Άσε τα δώρα που "μάζεψε" από τους υφιστάμενους του για γαλιφιές..


Καλά κάνει, λοιπόν, ο σημερινός Υπουργός Άμυνας και εγκαθιστά ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης καυσίμων..καλά κάνει και προσπαθεί να μαζέψει τις δαπάνες..καλά κάνει και ιδρύει την "ΕΥΠ" του Στρατού..

Όμως, Κύριε Υπουργέ, τι θα απαντήσετε στη μάνα που έστειλε το παιδί της στον Ε. Σ. για την πατρίδα και το χτύπησε το ρεύμα επειδή οι εγκαταστάσεις είναι απαρχαιωμένες ; Τι θα πείτε στον πατέρα του επόμενου θύματος ;

Δεν έφταναν τα λεφτά που πληρώνεις γιατί τα "τρώνε" οι Στρατηγοί ; ! ! !