Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Συμπλοκές στο Κόσοβο

Στρατιώτες του ΝΑΤΟ και αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να αποτρέψουν συγκρούσεις μεταξύ χιλιάδων Αλβανών και Σέρβων στη Μιτρόβιτσα του Κοσόβου στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της διεξαγωγής τοπικών σερβικών εκλογών.Οι εκλογές διεξάγονται με την υποστήριξη της σερβικής κυβέρνησης.

Δυνάμεις του ΝΑΤΟ και Κοσοβάροι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν κοντά στη γέφυρα του ποταμού Ιμπαρ που χωρίζει το νότιο, αλβανικό τμήμα της πόλης, από το βόρειο που κατοικείται κυρίως από Σέρβους. Οι Αλβανοί διαδηλωτές πλησίασαν τη γέφυρα, ενώ στην αντίπερα όχθη του ποταμού 10.000 Σέρβοι φώναζαν "Σερβία, Σερβία". Δύο άνθρωποι στη σερβική πλευρά τραυματίσθηκαν από πέτρες που εκτοξεύονταν και από τις δυο πλευρές.

Ξεκίνησε η αποστολή από τη Γάζα - Απειλεί το Ισραήλ

Ο διεθνής στολίσκος που μεταφέρει βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας εγκατέλειψε τα κυπριακά ύδατα και κατευθύνεται προς τον αποκλεισμένο από τους Ισραηλινούς παλαιστινιακό θύλακο. (Video)Τα πλοία, έξι τον αριθμό σύμφωνα με τους διοργανωτές, που θέλουν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα για τον τελικό προορισμό τους, δήλωσε σε τηλεφωνική της συνομιλία με το γαλλικό πρακτορείο η Χουουάιντα Αράφ, πρόεδρος του κινήματος "Ελεύθερη Γάζα". "Το Ισραήλ αποκλείει μία ζώνη 20 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Γάζας και υπολογίζουμε ότι θα φτάσουμε σε αυτή τη ζώνη αργά το πρωί ή νωρίς το απόγευμα (αύριο Δευτέρα)", δήλωσε η Αράφ.

Απέτυχε η BP να σταματήσει τη διαρροή - "Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τα χειρότερα"

Η πιο φιλόδοξη προσπάθεια της BP να σταματήσει την τεράστια διαρροή πετρελαίου απέτυχε, γεμίζοντας απόγνωση τους κατοίκους στην περιοχή γύρω στον Κόλπο του Μεξικού. (Video)Η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού από την πετρελαιοπηγή της BP μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τον Αύγουστο και η αμερικανική κυβέρνηση "προετοιμάζεται για το χειρότερο", δήλωσε η Κάρολ Μπράουνερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, μιλώντας στην εκπομπή "Face the Nation" του τηλεοπτικού δικτύου CBS....

«Φρένο» στην κατασκευή αιολικών πάρκων βάζει το ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε σήμερα την αναστολή της από 10.7.2009 απόφασης του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 36 MW στη θέση Μελίσσι του Δήμου Θίσβης, στο νομό Βοιωτίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή αναστέλλεται και η από 22.7.2099 απόφαση του ίδιου γενικού γραμματέα, με την οποία χορηγήθηκε η άδεια εγκατάστασης του εν λόγω αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.....

«Απέκτησα το σπίτι μου με διαφανή τρόπο»

Με δήλωση του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Καθημερινή» και «Πρώτο Θέμα», σχετικά το πολυτελές διαμέρισμα μεγάλης αξίας που απέκτησε στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Όπως σημειώνει «επιχειρούν να με εκθέσουν στην κοινή γνώμη, δημιουργώντας εντυπώσεις αθέμιτου πλουτισμού μου και επινοώντας σενάρια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης και ειδικότερα με τον τρόπο απόκτησης της κατοικίας εμού και της οικογένειάς μου».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ο οποίος προαναγγέλλει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη κάνει λόγο για «συκοφαντική επίθεση» και «νέα ύπουλη προσπάθεια στοχοποίησής» του ενώ δηλώνει ότι απέκτησε την κατοικία με «πλήρως διαφανή τρόπο και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες», που καμία σχέση δεν έχουν «με τα σημερινά πρωτοσέλιδα σενάρια των δύο εφημερίδων».

Σημειώνει δε, ότι ζει με την οικογένεια του στον δεύτερο όροφο του διατηρητέου ακινήτου, το οποίο, ύστερα από τέσσερα χρόνια διαμονής με ενοίκιο, «επιλέξαμε πρόσφατα με τη σύζυγό μου την αγορά του μέσω τραπεζικού δανεισμού και εγγραφής υποθήκης» και υπενθυμίζει ότι όλα τα στοιχεία και τα παραστατικά είναι «κατατεθειμένα με διαφάνεια στις αρμόδιες αρχές».

Zougla

Σχόλιο... Όλοι τα ίδια λέτε ! Τώρα πώς γίνεται επαγγελματίες πολιτικοί, ανεπάγγελτοι, να πλουτίζουν και να κάνουν περιουσίες αυτό πραγματικά είναι ένα Ελληνικό φαινόμενο ! ! ! ΘΑΥΜΑ ! ΘΑΥΜΑ !

Φρίκη! 35χρονος βίασε 10χρονη στο Ρέθυμνο

Ένας 35χρονος με προηγούμενο ιστορικό σεξουαλικής επίθεσης σε ανήλικο κορίτσι, βίασε μία 10χρονη στην παλαιά πόλη του Ρεθύμνου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι γονείς της μικρής εργάζονται σε ταβέρνα του Ρεθύμνου και η μικρή ήταν μόνη το πρωΐ στο σπίτι.

Ο δράστης δεν δίστασε να της επιτεθεί και να τη βιάσει, ενώ η 12χρονη αδερφή του θύματος ήταν αυτή που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του, όταν ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού της έπεσε μπροστά στο αποτρόπαιο σκηνικού. Ο 35χρονος συνελήφθη λίγο αργότερα.

Κοζάνη: Μετέφεραν πάνω από 35 κιλά χασίς

Στο κόλπο, ήταν δύο Αλβανοί με δύο αυτοκίνητα.

Ο ένας οδηγούσε μπροστά για να τσεκάρει και ο άλλος, ακολουθούσε με το αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν φορτωμένο με την απαγορευμένη ουσία.

Για κακή τους τύχη, στο δρόμο τους βρέθηκε η αστυνομία! Αρχικά συνελήφθη ο ένας, ο οδηγός του ΙΧ με τα ναρκωτικά. Μέσα υπήρχαν δύο σακίδια με 35 νάιλον συσκευασίες, συνολικού βάρους 35 κιλών και 645 γραμμαρίων.

Λίγο αργότερα και μετά από καταδίωξη, συνελήφθη και ο δεύτερος Αλβανός ηλικίας 39 ετών.

Γαλλία: Ανάγκη για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος

Η Γαλλία πρέπει να υλοποιήσει το πρόγραμμα περικοπών και μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος για να αποφύγει να υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού, Φρανσουά Μπαρουάν.

«Ο στόχος διατήρησης της βαθμολογίας ΑΑΑ είναι ένας στόχος δύσκολος, που προϋποθέτει εν μέρει την οικονομική πολιτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε», δήλωσε ο Μπαρουάν στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal+.

«Πρέπει να διατηρήσουμε τη βαθμολογία ΑΑΑ, να μειώσουμε το χρέος μας για να αποφύγουμε να εξαρτόμαστε πολύ από τις αγορές και πρέπει να το κάνουμε μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Από εδώ προέρχεται και η ιδέα της συνταγματικής αναθεώρησης, ώστε να δείξουμε ότι δεν πρόκειται για μία κίνηση για να ευχαριστήσουμε τις αγορές, αλλά πραγματικά για μία νέα κατεύθυνση, μία νέα τάση, μία νέα γαλλική δημοσιονομική τάξη», πρόσθεσε ο Μπαρουάν.

Αργότερα σε συνέντευξή του στο Reuters ο Γάλλος υπουργός διευκρίνισε ότι «πρόκειται για έναν στόχο απαιτητικό, στον οποίο όμως έχουμε δεσμευθεί».

Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον μέτρα

«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον μέτρα, ειδικά επώδυνα», δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος και πιστεύει ότι «πολύ γρήγορα θα ανακάμψουμε»......

Αβραμόπουλος: Η ΝΔ θα αναγεννηθεί

Την εκτίμηση ότι η ΝΔ θα αλλάξει σελίδα, ενόψει το Συνεδρίου που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο εξέφρασε σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΟΔΕ Α4 Βεΐκου-Κουκακίου, στο Κουκάκι.

«Η Νέα Δημοκρατία οδηγείται προς την κορυφαία στιγμή του Συνεδρίου του Ιουνίου. Όλες οι διαδικασίες τηρούνται με ευλάβεια. Και εκείνο που έχει σημασία είναι, ότι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας -και όχι μόνο- προσδοκά, μέσα από την αναγέννηση του κόμματος, σε μια νέα αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης για τον τόπο», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Πρόσθεσε δε: «Θεωρώ, ότι είναι μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, το οποίο πρέπει ν΄ αποδείξει στην πράξη, ότι αυτό που είναι και ο σκοπός που υπηρετεί, η κοινωνική συνοχή, η κοινωνική ασφάλεια, η προοπτική και η ελπίδα της Ελληνικής κοινωνίας, είναι στις προτεραιότητές του. Για να γίνει αυτό, πρέπει να προχωρήσει σε θαρραλέες κινήσεις, να περάσει μέσα από αυτή τη διαδικασία του εξαγνισμού του και να στηριχθεί, και πάλι, σε αξίες και σε στόχους».


ΕΑΝ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ....

Μας το έστειλε αναγνώστης:

Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βόρειας Κορέας... τρώτε 12 χρόνια σκληρής εργασίας.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Ιράν... κρατείστε επ' αόριστον
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Αφγανιστάν... τρως σφαίρα
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Σαουδικής Αραβίας.. πρέπει να φυλακιστείτε
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ των ΗΠΑ... θα υποστείτε ξυλοδαρμό από την τοπική αστυνομία
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κίνας... μπορεί να μην ακουστείτε ποτέ ξανά
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βενεζουέλας... θα περαστείτε για κατάσκοπος και θα σφραγιστείτε σε κελί
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κούβας... θα σαπίσετε σε πολιτική φυλακή

ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΔΙΑΣΧΙΣΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ... ΠΑΙΡΝΕΤΕ :


74χρονος σκότωσε τον αδερφό του!

Ηλικιωμένος πάνω σε καυγά, σήκωσε την καραμπίνα του και σκότωσε τον 59χρονο αδερφό του, μέσα στο σπίτι της οικογένειας στην Ηγουμενίτσα.

Στην αρχή πίστεψε ότι απλώς τον είχε τραυματίσει. Όταν όμως κατάλαβε ότι ο αδερφός του είναι νεκρός, πήγε στην αστυνομία και παραδόθηκε. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αιτία της οικογενειακής τραγωδίας ήταν κτηματικές διαφορές.

Δώρα σε κορυφαίο πολιτικό από τον Χριστοφοράκο

Κατάθεση φωτιά από την γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, έγινε στην εξεταστική επιτροπή της Siemens, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

H ιδιαιτέρα του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens, παραδέχθηκε ότι υπέγραφε μετά από εντολή του κ. Χριστοφοράκου δωρεές δεκάδων χιλιάδων ευρώ είτε σε οικοσυσκευές από τη Siemens, είτε σε μετρητά, τα οποία εδίδοντο σε πολιτικά πρόσωπα.

Πρόκειται για κωδικό φωτιά με ονόματα δώδεκα πολιτκών. Συγκεκριμένα, είπε ότι έδωσε τιμολόγιο δεκάδων χιλιάδων ευρώ στον υπεύθυνο ασφαλείας, γνωστού πρώην υπουργού, το όνομα του οποίου έχει κατατεθεί στην εξεταστική επιτροπή.

star

Την άφησαν να κοιμάται στο... αεροπλάνο

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν όμως αυτή έμεινε κλειδωμένη μέσα να...κοιμάται.......