Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Γαλλία: Ανάγκη για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος

Η Γαλλία πρέπει να υλοποιήσει το πρόγραμμα περικοπών και μείωσης του δημοσιονομικού της ελλείμματος για να αποφύγει να υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού, Φρανσουά Μπαρουάν.

«Ο στόχος διατήρησης της βαθμολογίας ΑΑΑ είναι ένας στόχος δύσκολος, που προϋποθέτει εν μέρει την οικονομική πολιτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε», δήλωσε ο Μπαρουάν στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal+.

«Πρέπει να διατηρήσουμε τη βαθμολογία ΑΑΑ, να μειώσουμε το χρέος μας για να αποφύγουμε να εξαρτόμαστε πολύ από τις αγορές και πρέπει να το κάνουμε μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Από εδώ προέρχεται και η ιδέα της συνταγματικής αναθεώρησης, ώστε να δείξουμε ότι δεν πρόκειται για μία κίνηση για να ευχαριστήσουμε τις αγορές, αλλά πραγματικά για μία νέα κατεύθυνση, μία νέα τάση, μία νέα γαλλική δημοσιονομική τάξη», πρόσθεσε ο Μπαρουάν.

Αργότερα σε συνέντευξή του στο Reuters ο Γάλλος υπουργός διευκρίνισε ότι «πρόκειται για έναν στόχο απαιτητικό, στον οποίο όμως έχουμε δεσμευθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου