Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Κατάφωρη αδικία η τιμωρία

Οι “πράσινοι” με ανακοίνωση που εξέδωσαν επιμένουν πως τα επεισόδια δεν είχαν καμία σχέση με τον αθλητισμό και γνωστοποιούν πως θα κάνουν έφεση για την τιμωρία της μίας αγωνιστικής που τους επιβλήθηκε.


Τιμωρία μιας αγωνιστικής και χρηματικό πρόστιμο 82.500 ευρώ επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό.

Η ανακοίνωση:


''Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε νωρίτερα σήμερα ότι η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League μας επέβαλε την ποινή της διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών λόγω γεγονότων που έλαβαν χώρα εκτός γηπέδου κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της ομάδας μας και του Πανσερραϊκού στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.

Από όλα τα στοιχεία που εξετάσθηκαν, περιλαμβανόμενης και της σχετικής έκθεσης της Αστυνομίας, αλλά και από την ίδια την αίσθηση της κοινής γνώμης έγινε προφανές ότι τα όσα συνέβησαν δεν είχαν καμιά σχέση με την ομάδα μας ή τον αθλητισμό γενικά.

Είναι σαφές πως:

Μαίνεται η κακοκαιρία στην Ευρώπη – Κινητοποιείται και ο στρατός στη Σκωτία!

Για πολλοστή μέρα η Ευρώπης παραμένει στο έλεος του χιονιά. Μεγάλα προβλήματα στη Σκωτία, Γαλλία, Γερμανία, Μαυροβούνιο.

Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις έχουν γίνει πια... καθημερινότητα για τους Ευρωπαίους, χιλιάδες οδηγοί πέφτουν θύματα των κυκλοφοριακών προβλημάτων και των κλειστών δρόμων. Χαρακτηριστική η κατάσταση στο Εδιμβούργο, όπου οι αρχές κάλεσαν και το στρατό να κινητοποιηθεί και να βοηθήσει να ανοίξουν οι δρόμοι.
Η πρωτεύουσα της Σκωτίας τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται αντιμέτωπη με τις πυκνότερες και μεγαλύτερες χιονοπτώσεις των τελευταίων χρόνων από το 1963 έως σήμερα. Σε ορισμένες περιοχές της πόλης το χιόνι έχει ξεπεράσει σε ύψος και τα 80 εκατοστά.

Οι στρατιώτες προσπαθούν να βγάλουν τα χιόνια και τους πάγους στους δρόμους που οδηγούν πρωτίστως στα νοσοκομεία, στους χώρους όπου υπάρχουν ιατρικά γραφεία και στους οίκους ευγηρίας. Παράλληλα βοηθούν τους κατοίκους των πλέον απομακρυσμένων συνοικιών και πρώτα τους ασθενείς και ηλικιωμένους.

Βρέθηκε ζωντανό ένα παιδάκι που εθεωρείτο νεκρό από το τσουνάμι του 2004

Πρόκειται για ένα 6χρονο σήμερα κορίτσι, που το βρήκε η εθνική αρχή προστασίας παιδιών στη Σρι Λάνκα και προσπαθεί να το γλυτώσει από τον δεύτερο του Γολγοθά.

 


Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αρχής το κοριτσάκι μετά το τσουνάμι έμενε ''φυλακισμένο'' από ένα ζευγάρι που ψευδώς ισχυριζόταν πως είναι οι φυσικοί γονείς του.
 
Όπως δήλωσε μάλιστα η εκπρόσωπος της αρχής στο BBC, το 6χρονο παιδί ήταν παράνομα υιοθετημένο και τα χαρτιά του ήταν παραποιημένα, για αυτό και θα προβούν σε εξετάσεις DNA, ώστε να βρουν τους πραγματικούς του γονείς, εαν βέβαια ζούνε, διότι έμεναν στο νότιο τμήμα της πόλης του Γκάλε που κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από το τσουνάμι.
 
Από τις εως τώρα έρευνες της αστυνομίας αποδείχτηκε πως το ζευγάρι είχε αγοράσει το κορίτσι από έναν ζητιάνο για 2.000 ρουπίες, που αντιστοιχούν σε περίπου 13 ευρώ και η εκπρόσωπος της αρχής προστασίας των παιδιών ανακοίνωσε την φιλοξενία του παιδιού με την εξής ατάκα : ''Δεν μπορείς να αγοράζεις παιδιά από από τους δρόμους της Σρι Λάνκα σαν να είναι ένα φρούτο''.

Εθαψαν πάλι τους Τσαουσέσκου

Αφού επιβεβαιώθηκαν οι ταυτότητές τους με την μέθοσο DNA, ενταφιάστηκαν στον ίδιο τάφο.


Οι σοροί του πρώην δικτάτορα της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου και της συζύγου του Έλενα, οι οποίοι εκτελέστηκαν τον Δεκέμβριο του 1989, ενταφιάστηκαν σε έναν άλλο τάφο στο νεκροταφείο Γκεντσέα στο Βουκουρέστι, σχεδόν πέντε μήνες μετά την πραγματοποίηση εξετάσεων DNA που επιβεβαίωσαν την ταυτότητά τους, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Η ταφή έγινε χθες Τετάρτη το βράδυ, ανέφερε αξιωματούχος.

Οι δύο σοροί, που είχαν ταφεί χωριστά, τώρα βρίσκονται στον ίδιο τάφο, ο οποίος είναι επικαλυμμένος με κόκκινο γρανίτη, ενώ δεν υπάρχει σταυρός, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το κανάλι Realitatea TV.

Η επιτύμβια στήλη γράφει: "Νικολάε Τσαουσέσκου, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ρουμανίας, 1918-1989, Έλενα Τσαουσέσκου, 1919-1989".

Οι σοροί των Τσαουσέσκου είχαν εκταφεί τον Ιούλιο για τεστ DNA τα οποία είχαν απαιτήσει οι συγγενείς τους.

Σέρρες: Τζιπ με 11 λαθρομετανάστες και πίσω 12 περιπολικά!

Άγρια καταδίωξη στην Εγνατία - Το τζιπ έπεσε τελικά σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και...


τελικά ακινητοποιήθηκε, αφού προσέκρουσε σε αυλόγυρο σπιτιού, στο χωριό Μητρούσι, μετά από καταδίωξη, που είχε προηγηθεί από 12 περιπολικά της τροχαίας Σερρών.

Όλα ξεκίνησαν αργά χθες το βράδυ (08-12-2010). Αλλοδαπός έχοντας στοιβαγμένους μέσα στο τζιπ που οδηγούσε, έντεκα Πακιστανούς λαθρομετανάστες, μεταξύ αυτών και ένα μωρό, έγινε αντιληπτός από άνδρες της τροχαίας Θεσσαλονίκης επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών.

Ακολούθησε καταδίωξη του τζιπ και όταν ο αλλοδαπός μπήκε στα όρια του νομού Σερρών ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές. Ο αλλοδαπός οδηγός θέλοντας να αποφύγει το μπλόκο της τροχαίας στη διασταύρωση Στρυμονικού, έστριψε στο κοντινότερο χωριό στο Μητρούσι, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πέφτοντας πάνω σε αυτοκίνητα και αυλόγυρους σπιτιών, όπου και ακινητοποιήθηκε μετά την επέμβαση μεγάλης αστυνομικής δύναμης.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ ένας από τους λαθρομετανάστες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών, μετά τον τραυματισμό του από τις αλλεπάλληλες συγκρούσεις του αυτοκινήτου.

Λέσβος: Έρευνες για αγνοούμενο ψαρά

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό ενός 74χρονου ψαρά...

που αγνοείται από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Ντιμπίου στον όρμο Περάματος Γέρας Μυτιλήνης. Το μεσημέρι ένας ψαράς εντόπισε τη λέμβο του 74χρονου, χωρίς όμως τον ίδιο μέσα σε αυτήν.

Στις έρευνες συμμετέχουν 2 σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο "Σούπερ Πούμα" δύτες που ανήκουν στο Σύνδεσμο Έφεδρων Καταδρομέων Νομού Λέσβου καθώς και άνδρες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λέσβου.

Δεν πτωχεύσαμε απλά, είμαστε κοντά στην εξαθλίωση

Όλοι εμείς που μεγαλώσαμε με τα ακούσματα για την πείνα που θέρισε τους παππούδες μας στη κατοχή βλέπουμε με τρόμο να είμαστε πολύ πιο κοντά σε αυτές τις εποχές παρά στη λάμψη και στις σπατάλες του 1990 που μοιάζει να απέχουν αιώνες.

 


Πραγματικά καταθλιπτικά είναι τα συμπεράσματα έρευνας της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας για το έτος 2009 μάλιστα και όχι για το πολύ χειρότερο τρέχον έτος.
 
Η στατιστική υπηρεσία αποδέχεται ως ελάχιστο καθαρό μηνιαίο εισόδημα για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοικοκυριών το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.219,45 ευρώ. Τα φτωχά νοικοκυριά χρειάζονται 1.752,08 ευρώ, ενώ τα μη φτωχά νοικοκυριά 2.340,25 ευρώ.
 
Διαβάστε λοιπόν τι αδιανόητα μέχρι χθες αγαθά και υπηρεσίες στερούνται από πέρσυ οι ελληνικές οικογένειες και εκτιμήστε μόνοι σας πόσο απέχουμε από το να αντιλαλούν εφιαλτικά οι δρόμοι με την κατοχικής καταγωγής ιαχή ''ΠΕΙΝΑΩ''.
 

Ο νέος επενδυτικός νόμος υπόσχεται τεράστιες φοροαπαλλαγές

Ο νέος νόμος προβλέπει 3 γενικές και 4 ειδικές κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων, που αντιστοιχούν σε διαφορετικά καθεστώτα επενδύσεων.

Στην ενίσχυση βιώσιμων επενδυτικών σχεδίων υψηλής οικονομικής απόδοσης με φοροαπαλλαγές, ευνοϊκά δάνεια και τις ενισχύσεις κεφαλαίου να περιορίζονται σε επιλεγμένες παραγωγικές δραστηριότητες εστιάζει ο νέος επενδυτικός νόμος που εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο.

Στην παρουσίαση των κυριότερων σημείων του νέου νόμου, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι ''ο νέος νόμος, θέτοντας ως κύριο μέσο ενίσχυσης τις φοροαπαλλαγές, πριμοδοτεί κατ' εξοχήν τα δυναμικά επενδυτικά σχέδια που έχουν σαφείς προοπτικές κερδοφορίας. Για παράδειγμα, μια προβληματική επένδυση που δεν θα αποδώσει στο άμεσο μέλλον δεν θα έχει και κανένα όφελος από την απαλλαγή φόρου επί των κερδών της''.

Η κρίση στην ευρωζώνη απειλεί την Λετονία

Η Λετονία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη ύφεση παγκοσμίως που φθάνει το -25%.

Μία επιδείνωση της κρίσης στην ευρωζώνη και μία αργοπορία υιοθέτησης του ευρώ, από τη Λετονία, θα μπορεί να απειλήσει, τελικά, την αποκατάσταση της λετονικής οικονομίας, η οποία είναι η οικονομία με τη μεγαλύτερη ύφεση (-25% και το '08 και το '09), παγκοσμίως, αναφέρθηκε σήμερα από το ΔΝΤ.

"Οι παρόντες κίνδυνοι είναι πλέον μικρότεροι εκείνων του περασμένου έτους, όμως μεσοπρόθεσμα ισχύουν τουλάχιστον σε ο,τι αφορά την υιοθέτηση του ευρώ", προστίθεται από το ΔΝΤ στην έκθεσή του για τη βαλτική χώρα των 2,2 εκατομμυρίων.

Ανεργία ρεκόρ! Το υψηλότερο ποσοστό από το 2004!

Νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε η ανεργία τον Σεπτέμβριο σκαρφαλώνοντας στο 12,6% ενώ ένα χρόνο πριν, τον ίδιο μήνα, είχε φτάσει στο 9,1%.

Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2004, τον πρώτο μήνα για τον οποίο η στατιστική υπηρεσία δημοσίευσε μηνιαία στοιχεία ανεργίας.
Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.366.495 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 211.349 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2009 (-4,6%) και κατά 32.395 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (-0,7%).

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 627.715 άτομα, αυξημένοι κατά 170.912 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2009 (+37,4%) και κατά 14.607 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 (+2,4%), ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.319.930 άτομα.

Φαβορί ο Κόλεμαν για τον πάγκο της ΑΕΛ

Λίγες ώρες απομένουν για να μπει τέλος στην αγωνία των φιλώθλων της ΑΕΚ σχετικά με τον άνθρωπο που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Φαβορί ο πρώην τεχνικός της Φούλαμ, Κρις Κόλεμαν.


Ο Κώστας Πηλαδάκης έχει ξεχωρίσει δύο τρεις περιπτώσεις αλλά φαίνεται πως έχει καταλήξει στον 40χρονο Κρις Κόλεμαν, ο οποίος έχει θητεύσει στο παρελθόν στην Φούλαμ, την Ρεάλ Σοσιεδάδ και την Κόβεντρι.
 
Οι άνθρωποι της ΑΕΛ είναι συγκρατημένα αισιοδόξοι και όλα δείχνουν πως σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις.

Α. Ηλιάδη: Έτοιμη να ερωτευτεί ξανά!

Η Αγγελική Ηλιάδη μιλάει για τον έρωτα, τον γιο της, την καριέρα της και για την προσωπική της ζωή.

Η Αγγελική Ηλιάδη χαμογελάει ξανά και προσπαθεί, χωρίς να ξεχνάει το παρελθόν, να περνάει καλά και να αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο της περνώντας ευχάριστα με τον γιο και τους φίλους της. ''Κάνω τις επιλογές μου και παίρνω τις αποφάσεις μου συνειδητά, και αφού τις σκεφτώ καλά, αλλά όλα αυτά τα κάνω για μένα και δεν πρέπει να ακουστεί εγωιστικά αυτό. Έχω αποφασίσει να ζω για το παιδί μου και τον εαυτό μου. Κανείς δεν ζει για τους άλλους. Δεν δεσμεύομαι, δεν θα λειτουργήσω κάπως διαφορετικά λόγω της δημοσιότητας, δεν θα με περιορίσει σε τίποτα. Έχω δείξει πια τι άνθρωπος είμαι'', δηλώνει στο περιοδικό ΕΓΩ!

Θέλει να ερωτευθεί; ''Γιατι όχι; Έχω δείξει ότι δεν μου αρέσει να κρύβομαι. Και τα καλά και τα άσχημα τα έχω μοιραστεί. Αν ερωτευτώ, αν έχω μία σοβαρή σχέση με κάποιον δεν θα το κρύψω. Δεν θα το διαφημίσω αλλά και δεν θα το κρύψω. Όσον αφορά τον γάμο, ο γάμος για μένα δεν είναι τολμηρή σκέψη. Είναι ιερός. Δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεις έναν άνθρωπο και να ταιριάξεις μαζί του. Είμαι άνθρωπος απλός και δίνομαι, όταν δω ότι κάποιος είναι ειλικρινής μαζί μου'', απαντά.

Φωτογραφία του JFK με την Μαίρυλιν "στο σφυρί"

Ανεκτίμητες φωτογραφίες των Κέννεντι αλλά και μια που αποκαλύπτει και επιβεβαιώνει πολλά βγαίνουν σε δημοπρασία. Δείτε τις.


Είναι μια από τις 12.000 φωτογραφίες που δεν είδε ποτέ το κοινό. Και βγαίνουν σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams στη Νέα Υόρκη.

Καλαμάτα: Μπήκε στο νοσοκομείο με μηχανή για να διαμαρτυρηθεί!

Απίστευτες εικόνες με τον μοτοσικλετιστή να κάνει βόλτες στους διαδρόμους του νοσοκομείου - Στους αστυνομικούς που τον έπιασαν, δήλωσε οργισμένος!


Η εισβολή του μοτοσικλετιστή, έγινε στα Επείγοντα του νοσοκομείου Καλαμάτας για να διαμαρτυρηθεί, όπως είπε αργότερα στους αστυνομικούς, επειδή δεν τον εξυπηρέτησαν καλά! Ο δράστης που τελικά συνελήφθη, ισχυρίστηκε ότι ήταν αγανακτισμένος επειδή δεν του παρασχέθηκε η δέουσα ιατρική φροντίδα μετά από τροχαίο που είχε.

Το θέμα φέρνει στο φως η eleftheriaonline.gr. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι η μηχανή πέρασε από ένα μικρό άνοιγμα των δύο γυάλινων φύλλων της πόρτας, τα οποία καταστράφηκαν. Στη συνέχεια ο 39χρονος μπήκε με τη μηχανή στους διαδρόμους του νοσοκομείου.

Οταν επιχείρησε να βγει από την ίδια πόρτα καβάλα στη μηχανή και διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε, κατέβηκε, σήκωσε το βαρύ ραγισμένο γυάλινο φύλλο και το έβαλε στην άκρη. Μετά πάρκαρε τη μηχανή έξω από το κτήριο και επέστρεψε πεζός στα Επείγοντα. Οταν βγήκε λίγο αργότερα, τον περίμενε… περιπολικό και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Κορινθία: Έπιασαν 51χρονο για αποπλάνηση 9χρονου κοριτσιού!

Ακόμα μία υπόθεση που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία...


Η σύλληψη του 51χρονου, έγινε το βράδυ της Τετάρτης (08-12-2010) στο Βραχάτι Κορινθίας, για αποπλάνηση ανηλίκου.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, θώπευσε ανήλικο κορίτσι ηλικίας 9 ετών και της πρότεινε να προχωρήσουν σε ασελγείς πράξεις.

Η μικρή όμως κατάφερε να ξεφύγει, πήγε στο σπίτι και μίλησε στους γονείς της. Ακολούθησε καταγγελία στην αστυνομία και ύστερα από λίγο, έγινε η σύλληψη του 51χρονου. Τα επόμενα επεισόδια της υπόθεσης θα παιχτούν ενώπιον του εισαγγελέα
Κορίνθου.

Επιρρεπείς στα πνευματικά προβλήματα οι παθητικοί καπνιστές

Τα παιδιά που εισπνέουν τον καπνό από τα τσιγάρα των γονιών τους είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν πνευματικά προβλήματα.


Οι γονείς που καπνίζουν ή θα πρέπει να απαλλαγούν από την βλαβερή συνήθεια ή τουλάχιστον να μη καπνίζουν μέσα στο σπίτι. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στα Αρχεία Παιδιατρικής και Ιατρικής των Εφήβων αναφέρει ότι τα παιδιά-παθητικοί καπνιστές μπορεί να αντιμετωπίσουν πνευματικά προβλήματα, όπως υπερκινητικότητα και "κακή" συμπεριφορά.

Ενώ από τα ευρήματα προκύπτει η επιτακτική ανάγκη να κόψουν το κάπνισμα οι γονείς ή τουλάχιστον να καπνίζουν εκτός σπιτιού, παραμένει άγνωστο αν ο καπνός ουσιαστικά επηρεάζει τον εγκέφαλο των παιδιών ή εμπλέκεται κάποιος άλλος παράγοντας, ανακοίνωσαν οι ερευνητές υπό τον Μαρκ Χάμερ του University College του Λονδίνου.

Ο Χάμερ και οι συνεργάτες του μελέτησαν 901 παιδιά στη Βρετανία, ηλικίας 4 ως 8 ετών, και μέτρησαν στο σάλιο τους τα επίπεδα ενός υποπροϊόντος του καπνού του τσιγάρου για να διαπιστώσουν πόσο εκτίθενται στον καπνό. Στη συνέχεια ζήτησαν από τους γονείς τους να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για τα προβλήματα- συμπεριφοράς, ψυχολογικά ή κοινωνικά- που αντιμετώπιζαν τα παιδιά τους.

Όσο περισσότερο παθητικός καπνιστής ήταν ένα παιδί - κατά μέσο όρο - τόσο χειρότερη ήταν η πνευματική του υγεία, αποφάνθηκε η μελέτη.

Επανάσταση με τα βλαστοκύτταρα! Θα μπορούν στο μέλλον τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια να κάνουν παιδιά

Αυτά τα ποντίκια μεγάλωσαν και αργότερα μπορούσαν να ζευγαρώσουν με αρσενικά ποντίκια: οι απόγονοί τους διαθέτουν γενετικό υλικό από δύο πατέρες.


Αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν βλαστικά κύτταρα από δύο αρσενικά για να δημιουργήσουν ποντίκια, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή η καινοτομία θα μπορούσε να βοηθήσει στην διατήρηση των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση αλλά και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες στο περιοδικό Biology of Reproduction, επιστήμονες από το Τέξας που ειδικεύονται στην αναπαραγωγή κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν βλαστοκύτταρα από ένα αρσενικό έμβρυο (ΧΥ) ενός ποντικού για να παράγουν πολυδύναμα βλαστοκύτταρα.

Ορισμένα βλαστοκύτταρα που δημιουργήθηκαν έχασαν με φυσικό τρόπο το χρωμόσωμα τους Υ για να γίνουν ένα βλαστοκύτταρο τύπου ΧΟ.

Τα κύτταρα ΧΟ εγχύθηκαν σε έμβρυα που προέρχονται από θηλυκά ποντίκια και μεταμοσχεύτηκαν σε ένα ποντίκι που γέννησε δύο ποντίκια τα οποία μεταφέρουν το χρωμόσωμα Χ του αρσενικού εμβρύου από το οποίο προέρχονται.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Ρ. Μπέχρινγκερ στο MD Anderson Cancer Center.

Ωστόσο, τόνισαν ότι η εφαρμογή αυτής της τεχνικής στον άνθρωπο έχει ακόμη πολύ δρόμο.

Δύο πτώματα στη χωματερή - Τους έδεσαν, τους βασάνισαν και τους έβαλαν σε σακούλες σκουπιδιών

Για διπλή δολοφονία που έγινε χθες το μεσημέρι προς απόγευμα κάνουν λόγο οι αστυνομικοί. Αποτρόπαιο το έγκλημα που αντίκρισαν ρακοσυλλέκτες και υπάλληλοι στη χωματερή.

Δύο άτομα αναζητούσαν χρήσιμα πράγματα ανάμεσα στους τόνους σκουπιδιών του Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων, όταν απορριμματοφόρο του δήμου Λιοσίων ξεφόρτωσε σακούλες σκουπιδιών.

Προσέγγισαν να δουν αν μπορούν να πάρουν κάτι από αυτές. Ανοίγοντάς κάποιες, έμειναν εμβρόντητοι. Διαπίστωσαν πως στο εσωτερικό τους υπήρχαν τα πτώματα δύο νεαρών ανδρών, πιθανόν αλλοδαπών, σε αρχικά στάδια αποσύνθεσης.
Τα θύματα ήταν δεμένα χειροπόδαρα με φανερά ίχνη τραυμάτων. Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και ο ιατροδικαστής έφθασαν εκεί προκειμένου να διερευνήσουν τις συνθήκες και τον χρόνο θανάτου.

Οι αρχικές αστυνομικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για λαθρομετανάστες που πιθανόν δολοφονήθηκαν από κυκλώματα δουλεμπόρων ή πέθαναν κατά τη λαθρομεταφορά τους και τους πέταξαν στα… σκουπίδια οι δουλέμποροι, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν τα υπόλοιπα ενδεχόμενα.

Και οι 90αρηδες έχουν ψυχή!

Ποιος είπε ότι το σεξ έχει όριο ηλικίας; Κάθε άλλο. Φαίνεται πως οι μεγαλύτερη άνδρες έχουν αρκετές ορμές...

 

Οι άνδρες από 75 έως 90 ετών επιθυμούν πολύ περισσότερο σεξ από ότι εκτιμά η «κοινή γνώμη», σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία.

 
Όπως φάνηκε από τη μελέτη, ένας στους τρεις άνδρες ηλικίας από 70 έως 90 ετών είναι σεξουαλικά ενεργός. Μάλιστα, δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να κάνει πολύ περισσότερο σεξ και αρκετά πιο συχνά.
 
Οι ερευνητές τονίζουν ότι η ανδρική ορμόνη «τεστοστερόνη», συνδέεται άμεσα με το πόσο συχνά ένας άνδρας άνω των 75 ετών διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις.
 
Η Zoe Hydeαπό το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και οι συνεργάτες της μελέτησαν περισσότερους από 2.700 άνδρες ηλικίας από 75 έως 95 χρόνων, προκειμένου να συλλέξουν τις πληροφορίες για τη σεξουαλική τους ζωή.
 
Οι ερευνητές υπέβαλαν μία σειρά ερωτήσεων αναφορικά με την υγεία, τις σχέσεις και τη σεξουαλική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ένας στους τρεις ερωτηθέντες είναι σεξουαλικά ενεργός, δηλαδή έχει κάνει τουλάχιστον μία φορά σεξ τον περασμένο χρόνο.

Πότε θα καταβληθεί το δώρο από τον ΟΑΕΔ

Από 14-12-2010 θα καταβάλλονται στους επιδοτούμενους άνεργους τα δώρα Χριστουγέννων 2010.

Aπό την ίδια ημερομηνία θα αρχίσει και η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας που θα καταβάλλονταν κανονικά από 14-12-2010 μέχρι και 02-01-2011.

Όπως επίσης ανακοίνωσε ο Οργανισμός Εργατικού Δυναμικού ΟΑΕΔ από 14/12 θα προπληρώνονται τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων που θα καταβάλλονται κανονικά μέχρι και 02-01-2011 και θα καταβάλλονται τα δώρα Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Στις ανωτέρω περιπτώσεις, πλην των μακροχρονίως ανέργων, δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις υπηρεσίες του Οργανισμού καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από την Διεύθυνση Μηχανογράφησής του.

Ο έλεγχος της ταυτοπρόσωπης παρουσίας των ανέργων για την τακτική επιδότηση ανεργίας θα γίνει στην αμέσως επόμενη πληρωμή.

Fitch: Υποβάθμισε την Ιρλανδία από Α+ σε ΒΒΒ

Τρεις βαθμίδες υποβάθμισε ο οίκος Fitch την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας, λίγες μέρες αφότου το Δουβλίνο μπήκε στο μηχανισμό στήριξης για να μειώσει το έλλειμμα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διεθνούς οίκου, η υποβάθμιση της Ιρλανδίας αντανακλά το επιπλέον κόστος της αναδιάρθρωσης και στήριξης του τραπεζικού συστήματος.

«Η κλίμακα και ο ρυθμός επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών μεγεθών, καθώς επίσης και οι συνεχιζόμενοι ενδεχόμενοι φορολογικοί και μακροοικονομικοί κίνδυνοι που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα, σημαίνουν ότι το κυρίαρχο πιστωτικό προφίλ της Ιρλανδίας δεν είναι πλέον σύμφωνο με μια βαθμολογία υψηλής επενδυτικής ποιότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του οίκου Fitch.

Στην υποβάθμιση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Fitch, συνέβαλε τόσο το γεγονός πως πλέον το Δουβλίνο δε θα έχει πρόσβασης στις αγορές αλλά και οι αβέβαιες οικονομικές προοπτικές.

57 δισεκατομμυριούχοι δωρίζουν τη μισή τους περιουσία

Η πρωτοβουλία Giving Pledge δεν δέχεται χρήματα, ούτε υποδεικνύει στους ανθρώπους με ποιόν τρόπο θα δωρίσουν τα χρήματά τους, αλλά ζητεί από τους δισεκατομμυριούχους να δεσμευτούν ηθικά ως προς την δωρεά της περιουσίας τους.

Χθες, άλλοι 17 αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι, μεταξύ των οποίων και οι ιδρυτές του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Ντάστιν Μόσκοβιτς, δεσμεύτηκαν να δωρήσουν τουλάχιστον τη μισή περιουσία τους σε μία φιλανθρωπική εκστρατεία με επικεφαλής τους Γουόρεν Μπάφετ και Μπιλ Γκέιτς.

Συνολικά 57 δισεκατομμυριούχοι συμμετέχουν στο The Giving Pledge, που εγκαινιάστηκε από τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς και τον Γουόρεν Μπάφετ τον Ιούνιο.

Ο Γκέιτς, η σύζυγός του Μελίντα και ο Μπάφετ έχουν ζητήσει από τους αμερικανούς δισεκατομμυριούχους να δωρίσουν τουλάχιστον την μισή τους περιουσία στη διάρκεια της ζωής τους ή μετά θάνατον και με επιστολή τους να εξηγήσουν δημοσίως τους λόγους της απόφασής τους.

Η Κίνα μπλόκαρε τις ιστοσελίδες ξένων ΜΜΕ

Οι ιστοσελίδες των ξένων μέσων ενημέρωσης είναι μπλοκαρισμένες σήμερα στην Κίνα, μία ημέρα πριν από την τελετή απονομής του βραβείου στον Λιου Σιαομπό.


Οι ιστοσελίδες στο Ιντερνετ πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης είναι σήμερα μπλοκαρισμένες στην Κίνα, μία ημέρα πριν από την τελετή απονομής του Νομπέλ Ειρήνης 2010 στον διαφωνούντα Λιου Σιαομπό.
 
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε επανειλημμένες μάταιες απόπειρες να συνδεθεί με τις ιστοσελίδες του BBC, του CNN και του νορβηγικού τηλεοπτικού δικτύου NRK. Το ίδιο είχε συμβεί στις 8 Οκτωβρίου με την ανακοίνωση της βράβευσης του Λιου Σιαομπό με τις ιστοσελίδες του CNN, του BBC και του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TV5.
 

Για ένα ευρώ..............

Κάθομαι σε ίντερνετ καφέ πολλές φορές και ρυθμίζω τη ροή της ιστοσελίδας.. Σήμερα, είχε την τιμητική του.. ήλθα μια δόση στις τρεις το μεσημέρι για λίγο και πάλι εδώ πριν από ένα τέταρτο περίπου..

Την πρώτη φορά που ήμουν εδώ το μεσημέρι, μπαίνει στο μαγαζί ένας μεγάλος άντρας, καμιά εξήντα ετών και, ξεφυσώντας ζητά παρακαλετά από την υπάλληλο ένα ευρώ ! Το ήθελε να το δώσει στο γιο του.. Δεν έδωσα σημασία.. έχουμε δει πολλά και θα δούμε ακόμα περισσότερα..

Τώρα που ξανάρθα τον είδα πάλι στο καφέ (ίντερνετ) να περιμένει το γιο του.. Είχε πάρει το ευρώ από το μαγαζί για να έλθει ο γιος του σε αυτό με τούτο το ευρώ.. Πάλι, προσπάθησα να μη δώσω σημασία.. λόγω διακριτικότητας.. Όταν, όμως, τελείωσε ο χρόνος του ευρώ και σηκώθηκε ο γιος να πληρώσει, κρύος ιδρώτας με έπιασε.. Ένιωσα να χάνω τη γη κάτω απ' τα πόδια μου..

Ο γιος του κυρίου ήτανε καμιά τριανταριά χρονών και έχων "σώας τας φρένας".. δε φαινόταν να είναι κάποιο παιδί με πρόβλημα.. Η σκέψη μου είναι ακόμα εκεί.. σε όλο το σκηνικό αυτό..

Στην ανεργία των νέων, τις αυτοκτονίες, τη φτώχεια και την ανέχεια.. κι εγώ κάθομαι αμέριμνος, ανέμελος και γράφω τούτες τις σειρές..

Αντί να βγώ στους δρόμους να ουρλιάξω, να διαδηλώσω, να διαμαρτυρηθώ, να χτυπήσω και να χτυπηθώ από το διεφθαρμένο σύστημα..

Έκλεισε για πρώτη φορά η Διώρυγα του Παναμά

Κλειστή η Διώρυγα για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα μετά τις καταστροφικές βροχές και τις πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή τουλάχιστον 8 ανθρώπων.


Οι πολυήμερες βροχοπτώσεις στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων στον Παναμά, όπου η Αρχή της Διώρυγας αναγκάστηκε να κλείσει τη σημαντική θαλάσσια δίοδο που συνενώνει τον Ειρηνικό με την Καραϊβική και τον Ατλαντικό.
 
Ο πρόεδρος Ρικάρδο Μαρτινέλι είπε ότι οι θάνατοι προκλήθηκαν από πλημμύρες, καθώς ποτάμια υπερχείλισαν και πλημμύρισαν αρκετές περιοχές. Χιλιάδες υπέστησαν ζημιές στις ιδιοκτησίες τους.
 

Θράκη: Για να γλιτώσουν άφησαν τα κλοπιμαία και πέρασαν κολυμπώντας στην Τουρκία!

Πρόκειται για μία σπείρα 4 Γεωργιανών, που είχε προλάβει να κάνει 3 κλοπές...

Οι δράστες εντοπίστηκαν το βράδυ της Τρίτης (07-12-2010), από αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης  Διδυμοτείχου, να κινούνται στην παρέβρια περιοχή Πετράδων Διδυμοτείχου με κατεύθυνση τον ποταμό Έβρο. Στο σημείο πήγε γρήγορα περιπολικό, αλλά οι δράστες το κατάλαβαν έγκαιρα και άρχισαν να τρέχουν.

Μπήκαν στον ποταμό του Έβρου και κολυμπώντας πέρασαν στην Τουρκία. Στην όχθη του ποταμού, οι αστυνομικοί βρήκαν 8 πλαστικούς σάκους σκουπιδιών, που περιείχαν αντικείμενα από τις κλοπές που είχαν διαπράξει. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 Ένα πιστόλι κρότου, 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 GPS , μία βιντεοκάμερα, 5 ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, 8 κινητά τηλέφωνα, 14 ρολόγια χειρός, 20 ασημένιες αλυσίδες λαιμού, 8 ασημένιες αλυσίδες χειρός, 17 δακτυλίδια και 14 κολόνιες (αντρικές – γυναικείες).

Πεδίο μάχης ξανά το Λονδίνο!

Μέσα στο Κοινοβούλιο τίθεται σε ψηφοφορία ο αμφιλεγόμενος νόμος για την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια και έξω, φοιτητές και αστυνομία παίζουν... ξύλο!


Για ακόμη μια φορά, το κεντρικό Λονδίνο έγινε πεδίο μαχών ανάμεσα σε φοιτητές που διαδήλωσαν κατά των σχεδίων της κυβέρνησης Κάμερον να αυξήσει τα δίδακτρα και την αστυνομία.
Οι φοιτητές προσπάθησαν πολλές φορές να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν χτυπώντας τους διαδηλωτές με γκλομπ.
Άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν μάταια να περάσουν από τα φράγματα που είχαν τοποθετηθεί γύρω από το κοινοβούλιο. Ένα καπνογόνο που πέταξαν οι διαδηλωτές προς τους αστυνομικούς έκανε ακόμη δυσκολότερη την κατάσταση.
«Μηδενίστε τα πανεπιστημιακά δίδακτρα και τις μειώσεις δαπανών» είναι ένα από τα συνθήματα των διαδηλωτών. Χιλιάδες άτομα λαμβάνουν μέρος στη διαδήλωση, την τέταρτη που διοργανώνεται στη βρετανική πρωτεύουσα σε διάστημα λίγο περισσότερο του ενός μήνα.
Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας.

Δημοσκόπηση MRB: Κάτω από το 50% ο δικομματισμός - Εκτός Βουλής η Ντόρα

Ειδικότερα, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, οι ερωτηθέντες έφεραν πρώτο ΠΑΣΟΚ με 26,7%, τη ΝΔ να έπεται με 22,7%. Δεν εισέρχεται η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή,

Επτακομματική βουλή και ποσοστό, αθροιστικά, για τα δύο μεγάλα κόμματα κάτω του 50%, «βλέπει» η εξαμηνιαία δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, η πρώτη μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που παρουσιάστηκε χτές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ειδικότερα.....................................

Όλι Ρεν : Αναβάλλεται για τον Ιανουάριο η έγκριση της επιμήκυνσης του δανείου

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος από το συνέδριο του Economist στην Αθήνα είπε επίσης πως τρόμαξε με το οικονομικό μας πρόγραμμα καθώς δεν πίστευε ότι η κυβέρνηση θα είχε πάρει τόσα πολλά μέτρα.

 
Για τον Ιανουάριο αναβάλλεται η έγκριση της επιμήκυνσης του δανείου που έχει λάβει η Ελλάδα.

Ο επίτροπος Όλι Ρεν μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, είπε ότι στην αρχή του 2011 θα είναι έτοιμη η πρόταση που επεξεργάζεται η Ε.Ε., εκτιμώντας πως θα γίνει αποδεκτή από τους υπουργούς Οικονομικών των κρατών μελών.
 

Φοιτητικές διαδηλώσεις και σήμερα στο Λονδίνο – Ψηφίζεται στη Βουλή η αύξηση των διδάκτρων

Η «μητέρα των μαχών» αρχίζει για την αμφιλεγόμενη αύξηση των διδάκτρων στα βρετανικά Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές βρίσκονται σε θέση μάχης και σήμερα αναμένονται νέες διαδηλώσεις στο Λονδίνο.


Η συμμαχική κυβέρνηση Τόρις-Φιλελευθέρων αντιμετωπίζει την πρώτη μεγάλη «ανταρσία» κατά την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων σήμερα το απόγευμα, και φοιτητές από όλη τη Βρετανία συγκεντρώνονται στο Λονδίνο για δυναμικές κινητοποιήσεις.
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει αύξηση διδάκτρων από το ποσό των τριών χιλιάδων λιρών ετησίως στις εννέα χιλιάδες λίρες.
 
Πολλοί περισσότεροι θα είναι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βουλευτές που δεν θα ακολουθήσουν την επίσημη γραμμή του κόμματός τους.
 

Καρμική σχέση για τον Άλκη Κούρκουλο και την Χριστίνα Αλεξανιάν!

Οι πρωταγωνιστές του “Fool For Love” μιλούν για τη σχέση τους...

Ο Άλκης Κούρκουλος και η Χριστίνα Αλεξανιάν είναι δυο πολύ καλοί φίλοι και εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο. Γνωρίστηκαν στη Δραματική Σχολή, ενώ συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στη σειρά “Λόγω τιμής” και φέτος βρίσκονται στην ίδια θεατρική παράσταση “Fool for love”.
 
Οι δυο πρωταγωνιστές μίλησαν στο “HELLO!” για την καρμική τους σχέση και τη φετινή τους συνεργασία στο θέατρο “Κάππα”, όπου θα ενσαρκώσουν τους κεντρικούς ήρωες του έργου του Σαμ Σέπαρντ.
 
Μιλώντας για το θέμα καριέρα, ο Άλκης Κούρκουλος δήλωσε: “Καριέρα; Δεν την ξέρω αυτή τη λέξη. Δεν έχω ιδέα τι σημαίνει καριέρα και δεν λειτούργησα ποτέ σκεπτόμενος ποια είναι η καλύτερη επόμενη κίνηση την οποία πρέπει να κάνω. Αυτό είναι τελείως έξω από μένα και φαίνεται κιόλας από τις δουλειές μου... Δεν έχω σκεφτεί ποτέ καριερίστικα”.
 

Κρατούμενοι φυλακών παράγουν ανακυκλωμένο χαρτί υγείας!

Μία ιδιαίτερη επιχείρηση έχουν στήσει οι κρατούμενοι στις φυλακές της πολιτείας Αϊόβα στην Αμερική.

Οι κρατούμενοι στις φυλακές της Αϊόβα περνούν τον εγλεισμό τους με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο! Παράγουν το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί υγείας για να καλύψουν τις ανάγκες τους και με αυτό τον τρόπο δεν επιβαρύνουν τους φορολογούμενους αφού μαζεόυν αρκετά λεφτά αλλά ταυτόχρονα ανοίγουν και θέσεις εργασίας.
 
Η διοίκηση των φυλακών πήρε την απόφαση να στηρίξει αυτή την προσπάθεια με στόχο την περικοπή των εξόδων. Ο εκπρόσωπος σωφρονιστικού ιδρύματος , Roger Baysden, δήλωσε στο BBC: "Μπορεί το εν λόγω χαρτί υγείας να μην είναι τόσο μαλακό όπως αυτό του εμπορίου, αλλά είναι κατάλληλο για χρήση".

Οι κρατούμενοι έχουν μετατρέψει τις φυλακή σε κανονική βιομηχανία (Iowa Prison Industries), ενώ διαθέτουν και επίσημη ιστοσελίδα μέσα από την οποία μπορεί κανείς να δει τα προιόντα που φτιάχνουν καθώς η επιχείρηση έχει εξαπλωθεί. Παράγουν εκτός από χαρτί υγείας, ρούχα, παιχνίδια μέχρι και έπιπλα, τα οποία στη συνέχεια τα πουλάνε.
Η διοίκηση των φυλακών υπολογίζει ότι με την εταιρεία αυτή εξοικονομούνται περίπου 100.000 δολάρια και δημιουργούνται 50 νέες θέσεις εργασίας.

Πύργος: Κατσίκες εναντίον... αυτοκινήτου!

Τον τρόμο βίωσε ένας οδηγός Ι.Χ όταν εκεί  που οδηγούσε εμφανίστηκαν μπροστά του...


τρεις κατσίκες! Ο 28χρονος από τα Γρανιτσαίικα οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο δρόμο Πύργου-Κατακόλου γύρω στις 6 την Δευτέρα το βράδυ. Μαζί του στο μικρό μαύρο Volkswagen ήταν και δύο συγγενικά δύο συγγενικά του πρόσωπα.

Ξαφνικά, ένα χιλιόμετρο πριν από τον Άγιο Ιωάννη, εμφανίστηκαν μπροστά τουστη μέση τοπυ δρόμου τρεις κατσίκες. Πριν προλάβει να έχει οποιαδήποτε αντίδραση, παρέσυρε και σκότωσε τις δύο.

Από τη σύγκρουση το αυτοκίνητο του 28χρονου υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ οι κατσίκες πρέπει να είχαν λυθεί από κάπου έβοσκαν με το υπόλοιπο κοπάδι , γιατί στο λαιμό τους είχαν σχοινί.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προστασία της βιοποικιλότητας

Η νομαρχία της Ξάνθης, της Δράμας και της Καβάλας έχουν ενεργό ρόλο στο πρόγραμμα αυτό.


H νομαρχία Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Reverse για την προστασία της βιοποικιλότητας, προβάλει όλα τα αξιόλογα περιβαλλοντικά στοιχεία της περιοχής.

Η λούτρα - λούτρα είναι ένα είδος βίδρας, που ζει μόνο στην περιοχή του Νέστου, στο Δέλτα του ποταμού, κοντά στις λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα. Εκεί, ευδοκιμούν και οι αγριοκουμαριές, ένα μοναδικό υπό προστασία δέντρο, που φυτρώνει στον ίδιο τόπο. Λίγο παραδίπλα, κολυμπά η άγρια πέστροφα, με την ονομασία "salmo macedonicus", που διαβιεί στον υδροβιότοπο, ενώ επιστήμονες, παρατηρητές και τουρίστες παρακολουθούν το ελεύθερο πέταγμα της "αγκαθοκαλιμάνας", ενός σπάνιου πουλιού, αλλά και του "Vanelus Spinozus", ενός πουλιού, που ζει κι αυτό μόνο στο Νέστο.

Η όμορφη εικόνα της βιοποικιλότητας της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής συμπληρώνεται από πολλές μικρότερες, καθώς έχουν καταγραφεί 213 είδη πουλιών, από τα οποία τα 162 βρίσκονται υπό προστασία από τη συνθήκη της Βρέμης και την ευρωπαϊκή οδηγία 79/409.

'Εως και 20 βαθμούς θα πέσει το θερμόμετρο από την Παρασκευή! - Μικρό σε διάρκεια αλλά ισχυρό το κύμα κακοκαιρίας

Μπορεί σήμερα το θερμόμετρο να δείξει έως και 25 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας, ωστόσο αυτό θα αλλάξει ριζικά από την Παρασκευή και μετά!


Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει αισθητά από την Παρασκευή και την Κυριακή το πρωί ακόμα και οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου θα ξυπνήσουν με το θερμόμετρο υπό το μηδέν.

Για παράδειγμα, σήμερα στις 2 το μεσημέρι το θερμόμετρο στα Β. Προάστια θα δείξει έως και 18 βαθμούς.
Το Σάββατο, την ίδια ώρα το θερμομετρο θα δείχνει 3 βαθμούς και την Κυριακή το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από το μηδέν! Ακριβώς το ίδιο θα συμβεί και στην Θεσσαλονίκη!

Ειδικότερα στα βόρεια προάστια αλλά και στα βορειοανατολικά από το Σάββατο θα πέφτει χιονόνερο και την Κυριακή χιόνι.

Το χιόνι όμως δεν θα είναι το μοναδικό "ακραίο" καιρικό φαινόμενο αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν στα νότια πελάγη και τα 10 μποφώρ!

Πιο αναλυτικά:

Με χαμόγελα ολοκλήρωσαν την κινητοποίηση τους οι πυροσβέστες

Τους δέχθηκε ο Γ.Γ του υπουργείου οικονομικών κ. Πλασκοβίτης και τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα πειραχθούν μισθοί και επιδόματα.


Με άλλο αέρα κατέβηκαν τα μέλη του προεδρείου  της ομοσπονδίας των πυροσβεστών ύστερα από την συνάντηση που είχαν με τον γ.γ του υπουργειου. Ο κ. Πλασκοβίτης τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν περικοπές στους μισθούς και στα επιδόματα των πυροσβεστών ενώ κατέγραψε και τα υπόλοιπα αιτήματα τους και δεσμεύθηκε ότι θα τα μεταφέρει στον υφυπουργό κ Σαχινίδη.

Τα  μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος,   συγκεντρώθηκαν στις 12:00 στην Πλατεία Ομονοίας και λίγη ώρα αργότερα με πορεία βρέθηκαν μπροστά από το υπουργείο οικονομικών..