Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΛΑΟΣ: «Ο Στρος Καν είπε αυτά που περιμέναμε»

Αποτίμηση και αξιολόγηση της επίσκεψης του Ντομινίκ Στρος Καν από τον ΛΑΟΣ.
Την απαισιοδοξία του εξέφρασε ο ΛΑΟΣαξιολογώντας την επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο ΛΑΟΣμε μια λιτή ανακοίνωση, υποστηρίζει ότι «το μήνυμα των αρχισοσιαλιστών Παπανδρέου και Στρος Καν είναι ένα: “Σκάστε και κολυμπήστε. Είτε είστε ιδιωτικοί υπάλληλοι, είτε εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες».

Στενός συνεργάτης του προέδρου του ΛΑΟΣΓιώργου Καρατζαφέρη αποτιμώντας την επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν, είπε ότι «ήταν όπως τα περιμέναμε» επισημαίνοντας ότι ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. είπε «αυτά που περιμέναμε να ακούσουμε». Όπως είπε το ίδιο στέλεχος, επί της ουσίας ο κ.Στρος Καν, κάλεσε τη χώρα μας να δει τι θα κάνει στην οικονομία με βάση τα περιθώρια που έχει και τα οποία είναι στενά.

Τόνισε επίσης ότι ο κ.Στρος Καν «είπε τα αυτονόητα και τα αυταπόδεικτα, όταν προέτρεψε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας». Παράλληλα η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο ΛΑΟΣδίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος, κάτι που φάνηκε άλλωστε και από την τοποθέτηση του εκπροσώπου του κόμματος στη Βουλή κατά την συζήτηση με τον Στρος Καν, Μάκη Βορίδη.

Όλοι συμφωνούν για τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ανέφερε ο συνεργάτης του κ.Καρατζαφέρη και επισήμανε ότι το κλειδί είναι η ανάπτυξη.

Ένα από τα κλειδιά της ανάπτυξης -όπως είπε- είναι η προσέλκυση επενδύσεων, και αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν να προσελκυστούν επενδύσεις, όταν η φορολογία σε Ανώνυμες Εταιρείες φτάνει μέχρι και το 45%.

Πέραν τούτου ο ΛΑΟΣσχολίασε την αυριανή επίσκεψη του επιτρόπου Όλι Ρεν και εκτίμησε ότι ο ευρωπαίος επίτροπος θα κομίσει ακόμη πιο απαισιόδοξα νέα για την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα υποστήριξε, σε σχόλιο του γραφείου τύπου του κόμματος, ότι «εάν με τον Στρος Καν πιάστηκε η αναπνοή μας, με τον Όλι Ρεν ετοιμαστείτε για εμφράγματα». Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ.Καρατζαφέρη η διαφορά του Δ.Ν.Τ. με την ΕΕ είναι πως το ΔΝΤ δεν εστιάζει στο τι θα κάνει η χώρα μας για να λύσει τα προβλήματα, αλλά στη λύση των προβλημάτων. Αντίθετα, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, η ΕΕ και ο Όλι Ρεν εστιάζουν και στο τι θα γίνει, ή στο τι δεν πρέπει να γίνει. Απόδειξη τούτου, θεωρεί ότι το Δ.Ν.Τ. συμφωνεί χωρίς προβλήματα με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, ενώ αντίθετα στην ΕΕ υπάρχουν φωνές σκεπτικισμού, όπως αυτές της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ.

Σε άλλο σχόλιο για την φοροκάρτα ο ΛΑΟΣυποστήριξε ότι «με την φοροκάρτα, με την κάρτα του πολίτη και τα διάφορα «chips» σε λίγο από άνθρωποι θα μετατραπούμε σε ανθρωποειδή».
Τέλος ο ΛΑΟΣαναφερόμενος στην σύλληψη του επιχειρηματία, πρώην επικεφαλής του ομίλου «Ασπίς» κ. Ψωμιάδη, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι τον συγκεκριμένο επιχειρηματία «τον «τσίμπησαν»« και υποστήριξε ότι «για τους υπουργούς «κλέφτες», ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σφυρίζουν αδιάφορα».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου