Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

«Αμετακίνητος» ο Ι. Ραγκούσης για τους συμβασιούχους

Συνάντηση υπ. Εσωτερικών, Ιω. Ραγκούση, με νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αθηνών, Ιω. Σγουρό.
Αμετακίνητος εμφανίστηκε σήμερα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, για το θέμα των συμβασιούχων στους δήμους, δηλώνοντας ότι ισχύουν οι δηλώσεις που έκανε χθες μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Καμίνη.

Ο κ. Ραγκούσης είπε χαρακτηριστικά «μην επανερχόμαστε στα ίδια. Θα ήταν σαν να μην είναι απόλυτη και ξεκάθαρη η τοποθέτηση, που έκανα χθες για το θέμα αυτό, και που άλλωστε δεν είναι άλλη από όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία».

Συμπλήρωσε δε για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, ότι «για πρώτη φορά δώσαμε χώρο και ρόλο στην Περιφέρεια», εξηγώντας ότι με τον «Καλλικράτη» «είναι προφανές ότι η κατάσταση δεν πήγαινε καλά και έπρεπε να υπάρξει μία παρέμβαση, μία παρέμβαση που επιλέξαμε να περάσει μέσα από την Περιφέρεια».

Ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι «περιφέρεια και δήμοι με τη δική μας επίβλεψη και την εποπτεία θα δουλέψουν με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς για να μπορεί πραγματικά η Αττική να μπει σε μια τελείως καινούργια εποχή όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων που σήμερα πράγματι παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα».

Από την πλευρά του, για το ίδιο θέμα ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι δεν θέλει να παρέμβει σε καμία περίπτωση στις αρμοδιότητες του δημάρχου Αθηναίων και των υπόλοιπων φορέων, που ασχολούνται με τα σκουπίδια, μέχρι το τέλος του έτους και πρόσθεσε: «Ό,τι μου έχει ζητηθεί, σε ό,τι μου έχουν πει να τους βοηθήσω το έχω κάνει με το παραπάνω. Από κει και μετά πλέον με τον καινούργιο χρόνο, όταν θα ωριμάσει η διαδικασία της μετάβασης των αρμοδιοτήτων προς την Περιφέρεια της Αττικής, είτε είναι για τα σκουπίδια, είτε είναι για οτιδήποτε άλλο, τότε θα είμαι σε θέση να απαντήσω ουσιαστικά και με ειλικρινή τρόπο».

Κατά τ΄ άλλα, ο κ. Ραγκούσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το νέο θεσμό της Περιφέρειας, λέγοντας ότι «προχωράμε στην τελική ευθεία μέσα από τις καλύτερες προϋποθέσεις που κυρίως επιβεβαιώνουν και επιβεβαιώνονται ταυτόχρονα από τη μεγάλη δυναμική που έχει και ο Περιφερειάρχης αλλά και οι συνεργάτες του», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όλα θα εξελιχθούν απρόσκοπτα και απολύτως ομαλά».

Ο κ. Σγουρός ευχαρίστησε τον υπουργό για την πολύωρη συνεργασία και δήλωσε ότι θα είμαστε έτοιμοι για να μπορέσουν οι πολίτες στις 3 Ιανουαρίου να ξέρουν πού θα πάνε, σε ποια διεύθυνση, τι πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και ποιος θα τους το λύσει», ενώ υποσχέθηκε ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις «για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα που είναι για το καλό της πατρίδας, για το καλό της Αττικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου