Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Η Κίνα μπλόκαρε τις ιστοσελίδες ξένων ΜΜΕ

Οι ιστοσελίδες των ξένων μέσων ενημέρωσης είναι μπλοκαρισμένες σήμερα στην Κίνα, μία ημέρα πριν από την τελετή απονομής του βραβείου στον Λιου Σιαομπό.


Οι ιστοσελίδες στο Ιντερνετ πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης είναι σήμερα μπλοκαρισμένες στην Κίνα, μία ημέρα πριν από την τελετή απονομής του Νομπέλ Ειρήνης 2010 στον διαφωνούντα Λιου Σιαομπό.
 
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε επανειλημμένες μάταιες απόπειρες να συνδεθεί με τις ιστοσελίδες του BBC, του CNN και του νορβηγικού τηλεοπτικού δικτύου NRK. Το ίδιο είχε συμβεί στις 8 Οκτωβρίου με την ανακοίνωση της βράβευσης του Λιου Σιαομπό με τις ιστοσελίδες του CNN, του BBC και του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TV5.
 
"Ο κινεζικός λαός και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στον κόσμο είναι αντίθετοι" με την επιλογή της επιτροπής Νομπέλ, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Τζιάνγκ Γιου, η οποία έχει χαρακτηρίσει "κλόουν" τα μέλη της επιτροπής.
 
Ο Λιου Σιαομπό, 54 ετών, κορυφαία φυσιογνωμία του κινήματος της Πλατείας Τιενανμέν για τη δημοκρατία το 1989 και συντάκτης μαζί με άλλους διαφωνούντες της Χάρτας 08 για τον εκδημοκρατισμό της Κίνας, καταδικάσθηκε τα Χριστούγεννα του 2009 σε φυλάκιση 11 ετών για ανατρεπτική δράση.
 
Ο Λιου Σιαομπό θα εκπροσωπείται στην αυριανή τελετή από μία άδεια θέση, μία φωτογραφία και ένα κείμενό του που θα διαβασθεί από την ηθοποιό Λιβ Ούλμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου