Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ο μισθός του γιατρού του ΙΚΑ είναι για ξεκάρφωμα.. Το πολύ χρήμα έρχεται μετά, από την απόκτηση της "πελατείας"...


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ Κ. ΔΙΟΙΚΗΤΑ ;…

Αν αυτά που γράφουμε συνεχώς για το ΙΚΑ, το μεγαλύτερο ελληνικό ασφαλιστικό οργανισμό, γινόντουσαν σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα ο κόσμος θα είχε ξεσηκωθεί και οι επίσημες κρατικές αρχές, πολιτικές - διοικητικές - δικαστικές, θα ζητούσαν εξηγήσεις και θα επέβαλαν το νόμο.

Αν αναφερόμουν διαρκώς σε όλα τούτα, τα ευτράπελα μα και δύστροπα της καθημερινότητας του δυστυχή Έλληνα πολίτη, σε άλλη χώρα θα δημιουργούσα την εντύπωση ότι είτε «κάτι έχω» εναντίον του οργανισμού, είτε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Όμως, σε τούτη τη χώρα, επειδή όλοι μας γνωρίζουμε δια ζώσης την πραγματικότητα, τίποτε δε μας εκπλήσσει. Τίποτα δε μας φαίνεται παράξενο κι αφύσικο.. Και δυστυχώς, τίποτα δε μας κινητοποιεί. Έχουμε σαπίσει, έχουμε βολευτεί.. περιμένουμε αργά και βασανιστικά τη βεβαιότητα της συνέπειας των πράξεών μας.

ΙΚΑ.. Γιατροί πλουτίζουν από τη «συνταγογράφηση», την πολυφαρμακία, την καταπάτηση του όρκου τους προκειμένου να καταστήσουν τον ασθενή «χρόνιο - δέσμιο» πελάτη τους. Οι διοικητικοί υπάλληλοι, που είναι ακόμη χειρότεροι από τους πρώτους, δεν αρκούνται στου εκβιασμούς πλουτισμού εις βάρος πολιτών - ασφαλισμένων.. αρέσκονται να «ασκούν» εξουσία επάνω στους τελευταίους ταλαιπωρώντας τους και υποβάλλοντάς τους σε ατελείωτα «καψώνια» στις συναλλαγές τους με τους πολίτες.

Στο ιατρείο του ΙΚΑ ο γιατρός έπρεπε να βρίσκεται εκεί από τις 7:30 ως τις 13:30.. μα γιατρός δεν υπήρχε.. Με την «κάλυψη» των Διευθυντών, Υγείας και Διοικητικού, των συναδέλφων τους, των νοσηλευτών και των διοικητικών υπαλλήλων, ο γιατρός απουσιάζει.. Είναι στο ιδιωτικό του ιατρείο, λίγα μέτρα παράμερα από το ΙΚΑ Δράμας.. Όσοι ασθενείς έχουνε ραντεβού παραπέμπονται στις καλένδες..

Το καλύτερο απ’ όλα ;
Το παραπεμπτικό για την εξέταση σε εξωτερικό διαγνωστικό κέντρο για την αξονική συντάσσει και υπογράφει, με την υπογραφή και τη σφραγίδα του γιατρού, μια νοσηλεύτρια που εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου»..
Και σα να μην έφταναν όλα τούτα, οι νοσηλευτές δίνουν και συνταγές στους ασφαλισμένους, με φάρμακα ! , προκειμένου να καλύψουν τα λαμόγια - γιατρούς..

Χιλιάδες συνταγές πλαστογραφημένες, με εμφανείς διαφορές στο γραφικό χαρακτήρα και τις υπογραφές των γιατρών.. Εκατομμύρια ευρώ πεταμένα στις τσέπες των απατεώνων και όλα βαίνουν καλώς.. Σα να μην συμβαίνει τίποτα κακό σε τούτη τη χώρα.

Στο ΙΚΑ Δράμας ούτε οι μισοί των γιατρών δεν βρίσκονται στις θέσεις τους όπως αναγράφεται στα ωράριά τους.. Αυτοί πληρώνονται κανονικά κύριε Διοικητά ; (!) .