Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΙΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΝΔ!!!


Από το κακό στο χειρότερο πάει τελευταία η αξιωματική αντιπολίτευση. Η περίοδος "χάριτος" του νέου Προέδρου απέρχεται και τα "τύμπανα" του πολέμου άρχισαν να ηχούν...


Η συνυποψηφία του Προέδρου, με συνέντευξή της σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα, εκφράζει την πικρία της και ομιλεί για "παραγκωνισμό της.. Για "μεθοδεύσεις" εναντίον της και προσπάθειες "μείωσης" της. Στην περίπτωσή της, πρέπει να ομολογήσουμε ότι, της προτάθηκαν δύο αξιόλογοι τομείς του κόμματος που η ιδία θεώρησε ως "μειωμένης ευθύνης" ! Δεν ήξερα ότι ο Πολιτισμός και η Παιδεία της χώρας μας είναι για τα "πανηγύρια", τώρα το έμαθα κι αυτό !


Από την άλλη, προφανώς στη βιάση του νέου Προέδρου να ορίσει τα δικά του επικοινωνιακά "παιδιά", αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι το ανθρώπινο δυναμικό του κόμματος χωλαίνει σφόδρα.. Μάλλον, για χολέρα μιλάμε παρά για κάτι άλλο.. Μέγα ρεζιλίκι στο τηλεοπτικό δελτίο του Χατζηνικολάου για τον εκπρόσωπο του κόμματος..


Φαίνεται ότι εκεί στη ΝΔ ο "Μεγαλοϊδεατισμός" τους έχει φάει και κάποιοι, "Βασιλικότεροι του Βασιλέως", παραγκωνίζονται για τις τιμές και τους τίτλους της, (ξεπεσμένης;, ξιπασμένης;), Αριστοκρατίας του;...

ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ "ΕΥΡΩ" ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...


ΚΑΤΑΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ! Ο Ελληνικός "Εφιαλτης" της Γερμανίας.


ΑΜΟΙΒΗ ΔΙΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΧΑΚΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΘΑ «ΚΑΤΑΔΩΣΟΥΝ» ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ !

Την τακτική αυτή επέλεξε η Γερμανική Κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, όπως η αποφυγή της ποινής φυλακίσεως σε όσους «αυτό - καταδοθούν», για να ξετρυπώσει όσους Γερμανούς έχουν καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, κυρίως Ελβετικές, που δε μπορούν να δικαιολογήσουν. Οι «χάκερς» που, στην περίπτωση αυτή, προστρέξουν το εγχείρημα θα έχουν και περαιτέρω συνεργασία με τη Γερμανική Κυβέρνηση.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία προσφεύγει σε τέτοιου είδους μέσα αφού, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με την αμέριστη συνδρομή και συνεργασία της Ελληνικής Κυβερνήσεως του Κ. Μητσοτάκη, είχε υπογράψει «μυστική» συμφωνία όπου οι Ελληνικές Τράπεζες που δραστηριοποιούντο στη Γερμανία ήταν υποχρεωμένες να «καταδίδουν» στη Γερμανική Εφορία τις καταθέσεις των Αποδήμων Ελλήνων. Κατά παράβαση του Εθνικού Συντάγματος και των Ελληνικών νόμων ο τότε Πρωθυπουργός προχώρησε, με ανταλλάγματα (?), στη συμφωνία αυτή με τις Γερμανικές αρχές «καταδίδοντας» τους Έλληνες της Γερμανίας και παραβιάζοντας, με αμφίβολη διακρατική συμφωνία, το τραπεζικό τους απόρρητο. Από τη συμφωνία αυτή χιλιάδες Απόδημοι Έλληνες «έχασαν» δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία ήθελαν να «ξεπλένουν» στην Ελλάδα. Η ωφέλεια της Ελλάδας από τη συμφωνία αυτή ήταν η ρετσινιά του «Ρουφιάνου» σε βάρος των παιδιών της, όπως λένε οι απόδημοι.

Επίσης, η τακτική των «επικηρύξεων» και των «αμοιβών» ακολουθείται ευρέως στον ιδιωτικό τομέα στη Γερμανία με πιο σύνηθες το φαινόμενο να δίδεται αμοιβή, μέχρι και δέκα χιλ. ευρώ, σε όποιον βρει ή υποδείξει στην επιχείρηση «Αναλυτή», (σπάνια ειδικότητα στους Η/Υ).

Να και κάτι, λοιπόν, που έμαθαν καλά οι Γερμανοί από τον
Έλληνα Εφιάλτη…

ΓΙΝΑΜΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΣ Ε.Ε. Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ;


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ «ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ»; Στα πλαίσια των «πειραμάτων» της Ε. Ε. στην Ελλάδα..

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι συναλλαγές άνω του ποσού των 1500 ευρώ θα γίνονται μόνο μέσω πιστωτικών καρτών και επιταγών, σε αντίθετη περίπτωση αυτές θα είναι παράνομες. Η θέσπιση, όμως, αυτού του μέτρου θέτει εκτός συναλλαγών 1,5 εκ. περίπου πολιτών και επιχειρηματιών που βρίσκονται ήδη στο γνωστό διατραπεζικό σύστημα Τειρεσίας. Μια λύση του προβλήματος θα μπορούσε να αποδειχθεί η κατάργηση του χρήματος και όλες οι συναλλαγές να γίνονται μέσω καρτών ή με τσιπ που θα μπει σε κάθε πολίτη..

Στην Ισπανία σήμερα υπάρχουν καταστήματα στα οποία λειτουργεί πιλοτικά το σύστημα με το τσιπ, το οποίο αποτελεί την ταυτότητα του πολίτη και τον τραπεζικό του λογαριασμό ταυτόχρονα. Το τσιπάκι αυτό μπαίνει σαν εμφύτευμα στο μπράτσο του δεξιού χεριού. Το σύστημα αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα για την κρατική εξουσία όπως,
-Η σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση του πολίτη, με σκοπό την αποτροπή τρομοκρατικών και εγκληματικών ενεργειών.
-Η φοροδιαφυγή καθίσταται αδύνατη αφού όλες οι συναλλαγές θα είναι φανερές στο σύστημα.
-Η άμεση καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης κ.α. .
Το βασικότερο μειονέκτημα του η κατάργηση της ιδιωτικής και προσωπικής ζωής του πολίτη και η χρήση προσωπικών δεδομένων για λόγους προσωπικούς, πολιτικούς, εξουσίας κτλ. .

Λίγο ακόμα και η ελληνική οικονομία, στο βωμό της σωτηρίας της πατρίδας, θα πιεστεί για την επιβολή ενός τέτοιου συστήματος, το οποίο θα μας καταστήσει το «ποντίκι» στο πειραματικό δώμα της Ε. Ε. . Όσο το σκέφτομαι, τόσο μου αρέσει η ιδέα να παταχθεί η εγκληματικότητα, η τρομοκρατία και η παραοικονομία στη χώρα μου και πού ξέρετε, μπορεί και να ξεπουλήσω την ιδιωτική μου ζωή για λόγους ασφάλειας (οικονομικής, σωματικής κτλ.). Κάπως έτσι δεν έγινε και με την 11η Σεπτεμβρίου νομίζω ;

Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ "ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ" !


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ; .

Μονόδρομος για την Ελληνική κυβέρνηση είναι η λήψη σκληρών μέτρων, ειδικά για το δημόσιο τομέα, μόνον εφόσον η Κυβέρνηση είτε «εσκεμμένα», είτε από «άγνοια», κλείνει τους εναλλακτικούς δρόμους δανεισμού της χώρας από τη Ρωσία και την Κίνα. Η διεύρυνση της «πελατειακής» βάσης στην αγορά ομολόγων προς την κατεύθυνση τόσο της Κίνας, όσο και της Ρωσίας, μπορεί άμεσα να ρίξει τα επιτόκια δανεισμού, τα λεγόμενα spread’s, της χώρας και να παράσχει μια ανάσα πιο ήπιας προσαρμογής στη λήψη μέτρων που θα εξυγιάνουν την ελληνική οικονομία.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι υπάρχουν πραγματικά περιθώρια για την απόρριψη των επώδυνων μέτρων που προτάσσουν οι Ε.Ε. και το ΔΝΤ και τη μετάθεση των «άγριων» μέτρων μια δεκαετία αργότερα. Η Κυβέρνηση, όμως, δεν επιθυμεί πραγματικά τη μετάθεση των προβλημάτων στις μελλοντικές γενιές και γι’ αυτό προσπαθεί να κλείσει το φώς που εισέρχεται από τις χαραμάδες επιλέγοντας να μας κρατά στο σκοτάδι για να μη γνωρίζει ο κόσμος την αλήθεια.

Όπως ακριβώς η προηγούμενη κυβέρνηση, λόγω του πολιτικού κόστους, επέλεξε να προσέλθει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με λανθασμένη «κακουργηματική» τακτική για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών - γυναικών, αυτή του χαρακτηρισμού της γυναίκας εργαζομένης στο Δημόσιο ως «επαγγελματικής» εργασίας, προκειμένου το βάρος της αποφάσεως να βαρύνει το δικαστήριο και να μη χρεωθεί στην ελληνική κυβέρνηση. Η αστοχία, όμως και η βλακεία των κυβερνητικών, τότε, που χειρίστηκαν το θέμα προδίδουν εκ του αποτελέσματος τις πραγματικές τους προθέσεις.

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που επίσημοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών μας διαβεβαιώνουν, ανεπίσημα, ότι πολλά από τα επώδυνα μέτρα που έρχονται στην Ελλάδα σαν ξενόφερτα και υποχρεωτικά από την Ε.Ε. , οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί παρακαλούν και προκαλούν την Ένωση να μας τα «επιβάλει» για λόγους εσωτερικής πολιτικής αδυναμίας.

Έτσι, λοιπόν και με την Κίνα, την παγκόσμια οικονομική δύναμη με 2,5τρις δολάρια αποθεματικά, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να «κάψει» την πιθανότητα δανεισμού και περαιτέρω συνεργασίας, προκειμένου να προβεί στα, «αναγκαία», επώδυνα μέτρα.. Οι Κινέζοι, πάντως, που έχουν αγορασμένο το μεγαλύτερο χρέος οικονομιών όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, είναι στη γωνία και μας περιμένουν.

( Ο Ούλοφ Πάλμε πάντα έλεγε : «..προτιμώ να ευημερούν οι άνθρωποι, παρά οι αριθμοί.. δεν με νοιάζει το χρέος και το έλλειμμα..!», έτσι για την ιστορία.

ΜΟΛΙΣ ΕΧΘΕΣ, ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ 25ΧΡΟΝΟΥ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ...


ΤΥΦΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ.

Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο πολιτικό γραφείο που χρησιμοποιούσε προεκλογικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοίδης έγινε χτες το βράδυ, μετά τα γεγονότα με την αστυνομία όπου έπεσε νεκρός ένας άτυχος αθώος πολίτης. Το τυφλό χτύπημα έγινε χωρίς καμιά, όπως συνηθίζεται, προειδοποίηση και αυτό προβληματίζει τις αρχές για το νέο τρόπο λειτουργίας των τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα.

Πάντως, ερώτημα παραμένει το ποιόν εξυπηρετεί η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια στη δεδομένη συγκυρία..

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ !


Η φτώχεια και η ανέχεια έρχονται.. οι πολιτικοί φεύγουν..!

Από το πρωί πήγα για καφέ σε γνωστό μου πολιτικό παράγοντα του τόπου μου για μια δουλειά που έπρεπε να τελειώσω στα γραφεία του Συλλόγου που προεδρεύει. Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόσκληση για καφέ κι έτσι έμεινα να απολαύσω το πρωινό ρόφημα. Στη διάρκεια της παραμονής μου εκεί, περίπου στη μια ώρα, ο πολιτικός δέχθηκε περί τις δέκα (10) κλήσεις στο κινητό του..

Άνθρωποι άνεργοι, ανήμποροι κι αβοήθητοι, φτωχοί και βουτηγμένοι στην ανέχεια, τον παρακαλούσαν να τους «δώσει» για να πληρώσουν τη ΔΕΗ.. Τα παρακάλια στην πορεία γίνονταν πιεστικά «αιτήματα» και μερικές φορές απειλές.. Ο πολιτικός έντρομος μου λέει «.. από το πρωί και μέρες τώρα τραβάω αυτό το μαρτύριο.. τι να κάνω κι εγώ πληρώνω μερικά από την τσέπη μου, αλλά δεν μπορώ όλα !..».

Μιλήσαμε λίγο και για την κατάσταση που θα επιδεινωθεί κι άλλο με ένα, ενάμισι (1,5) εκ. ανέργους στο τέλος του χρόνου.. «Σε λίγο θα ξεσηκωθούν και θα κυνηγάνε να μας φάνε..», ήταν το πόρισμα του.. Εγώ συμφώνησα απολύτως.. καιρό τώρα φωνάζουμε για την ανεργία που όταν διατρανωθεί οι αγώνες των αγροτών θα μοιάζουν με «παιδική χαρά»..

Αυτό που με προβληματίζει στις υποθέσεις μου για τη μελλοντική κατάσταση είναι η απορία: όταν έλθει για τα καλά η φτώχεια κι η ανέχεια στις ζωές μας, οι πολιτικοί μας θα «φύγουν» μόνοι τους με «ελαφρά πηδηματάκια» ; ή θα τους πάρουν το κεφάλι οι «εξεγειρόμενοι» επαναστάτες – πεινασμένοι Έλληνες ;

ΠΡΟΣ Ε.Ε. : "ΣΤΕΙΛΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ..." !


Δίχως τη βασική εκπαίδευση και χωρίς τα απαραίτητα ψυχολογικά τεστ οι περισσότεροι Έλληνες αστυνομικοί "στέλνονται" στους δρόμους με ένα όπλο για να μας "φυλάνε"! Αυτή η κουβέντα, που γίνεται δύο με τρεις φορές το χρόνο καταντά ιλαροτραγωδία κάθε φορά που σκοτώνεται από όπλο αστυνομικού αθώος πολίτης..


Η ηγεσία, πολιτική και φυσική, "υπνοδικεί" κι εφησυχάζει σε ευχολόγια "καλύτερων ημερών" για μια αστυνομία που ποτέ δεν έρχεται.. Ο κατάλογος των αθώων Ελλήνων πολιτών που πέφτουν, σαν "παράπλευρες" απώλειες, νεκροί μεγαλώνει και η πληγή αυτή γίνεται μεγάλη Ντροπή για μια Ευρωπαϊκή χώρα..


Όμως, οι ξένοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν είναι Ευρωπαϊκή χώρα γιατί ποτέ δεν είχε "πολιτισμένα" κόμματα, Δικαιοσύνη άμεμπτη και ανεξάρτητη, δεν υπάρχει αξιοκρατία! Καλό θα ήταν, (όπως έχω ήδη πει στον Πρόεδρο της Ε. Ε.), να μας στείλουν, εκτός από Ευρωπαίους να ελέγχουν τα οικονομικά, ΚΑΙ :


Γερμανούς αστυνομικούς, να μας φυλάνε από τους δικούς μας !

Ιταλούς δικαστές, να μας προσέχουν από τα ελληνικά λαμόγια !

Και αν γίνεται και ξένους πολιτικούς μπας και σωθούμε...