Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ "ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ" !


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ; .

Μονόδρομος για την Ελληνική κυβέρνηση είναι η λήψη σκληρών μέτρων, ειδικά για το δημόσιο τομέα, μόνον εφόσον η Κυβέρνηση είτε «εσκεμμένα», είτε από «άγνοια», κλείνει τους εναλλακτικούς δρόμους δανεισμού της χώρας από τη Ρωσία και την Κίνα. Η διεύρυνση της «πελατειακής» βάσης στην αγορά ομολόγων προς την κατεύθυνση τόσο της Κίνας, όσο και της Ρωσίας, μπορεί άμεσα να ρίξει τα επιτόκια δανεισμού, τα λεγόμενα spread’s, της χώρας και να παράσχει μια ανάσα πιο ήπιας προσαρμογής στη λήψη μέτρων που θα εξυγιάνουν την ελληνική οικονομία.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι υπάρχουν πραγματικά περιθώρια για την απόρριψη των επώδυνων μέτρων που προτάσσουν οι Ε.Ε. και το ΔΝΤ και τη μετάθεση των «άγριων» μέτρων μια δεκαετία αργότερα. Η Κυβέρνηση, όμως, δεν επιθυμεί πραγματικά τη μετάθεση των προβλημάτων στις μελλοντικές γενιές και γι’ αυτό προσπαθεί να κλείσει το φώς που εισέρχεται από τις χαραμάδες επιλέγοντας να μας κρατά στο σκοτάδι για να μη γνωρίζει ο κόσμος την αλήθεια.

Όπως ακριβώς η προηγούμενη κυβέρνηση, λόγω του πολιτικού κόστους, επέλεξε να προσέλθει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με λανθασμένη «κακουργηματική» τακτική για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών - γυναικών, αυτή του χαρακτηρισμού της γυναίκας εργαζομένης στο Δημόσιο ως «επαγγελματικής» εργασίας, προκειμένου το βάρος της αποφάσεως να βαρύνει το δικαστήριο και να μη χρεωθεί στην ελληνική κυβέρνηση. Η αστοχία, όμως και η βλακεία των κυβερνητικών, τότε, που χειρίστηκαν το θέμα προδίδουν εκ του αποτελέσματος τις πραγματικές τους προθέσεις.

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που επίσημοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών μας διαβεβαιώνουν, ανεπίσημα, ότι πολλά από τα επώδυνα μέτρα που έρχονται στην Ελλάδα σαν ξενόφερτα και υποχρεωτικά από την Ε.Ε. , οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί παρακαλούν και προκαλούν την Ένωση να μας τα «επιβάλει» για λόγους εσωτερικής πολιτικής αδυναμίας.

Έτσι, λοιπόν και με την Κίνα, την παγκόσμια οικονομική δύναμη με 2,5τρις δολάρια αποθεματικά, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να «κάψει» την πιθανότητα δανεισμού και περαιτέρω συνεργασίας, προκειμένου να προβεί στα, «αναγκαία», επώδυνα μέτρα.. Οι Κινέζοι, πάντως, που έχουν αγορασμένο το μεγαλύτερο χρέος οικονομιών όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, είναι στη γωνία και μας περιμένουν.

( Ο Ούλοφ Πάλμε πάντα έλεγε : «..προτιμώ να ευημερούν οι άνθρωποι, παρά οι αριθμοί.. δεν με νοιάζει το χρέος και το έλλειμμα..!», έτσι για την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου