Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

200 μονάδες πιο ψηλά από του Ιράν το ελληνικό CDS - Στις 563,7 μονάδες το spread

Κάθε μέρα και ψηλότερα το spread, σημείωσε σήμερα νέο αρνητικό ρεκόρ 12ετίας, όπως και το ασφάλιστρο κινδύνου (CDS). Μετά το χθεσινό ρεκόρ δωδεκαετίας, όπου η τιμή έφθασε στις 532 μονάδες βάσης, σήμερα το spread εκτινάχθηκε στις 563,7 ανοίγοντας στις 502 μονάδες. Ανοδο - ρεκόρ (έφθασε στις 565 μονάδες), σημείωσε το ασφάλιστρο έναντι του κινδύνου αθέτησης πληρωμών (CDS). Αυτό σημαίνει ότι το κόστος ασφάλισης 10 εκατ. ευρώ κοστίζει 565.000 ευρώ, από 485.700 την Τετάρτη. Για να πάρετε μια γεύση περί τίνος συζητάμε, το CDS του Ιράν είναι 200 μονάδες χαμηλότερο...Με αυτές τις εξελίξεις θα ήταν κανείς αφελής να πιστεύει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην ζητήσει η Ελλάδα την ενεργοποίηση του σχεδίου στήριξης, το οποίο αποτελεί πλέον μονόδρομο. Εν τω μεταξύ διευρύνονται οι απώλειες του γενικού δείκτη τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έπειτα από την ανακοίνωση του δημοσίου ελλείμματος της Ελλάδας από τη Eurostat για το 2009 και την φρενήρη πορεία του spread του 10ετούς ομολόγου.

Thebest

Προς απαγόρευση της μπούρκας σε δημόσιους χώρους στο Βέλγιο

Ανοίγει η συζήτηση για το νομοθεσία που θα απαγορεύει πλήρως την ισλαμική μαντίλα σε δημόσιους χώρους, στο Βέλγιο. Αν, όπως αναμένεται, εγκριθεί το σχέδιο νόμου, το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα απαγορεύει τη χρήση της μπούρκας σε δημόσιους χώρους. Μουσουλμανικές οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επικρίνει την κίνηση, αναφέροντας ότι η απαγόρευση παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα. Η ψηφοφορία της Πέμπτης μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πολιτική κρίση στο Βέλγιο.

Την ίδια στιγμή και στη Γαλλία, ο πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, προωθεί νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στις γυναίκες να φορούν το Ισλαμικό πέπλο που καλύπτει εντελώς το πρόσωπο και το σώμα σε δημόσιους χώρους

Thebest

Η… Αθηνά εντόπισε ένα αυτοκίνητο γεμάτο χασίς, κρυμένο σε σαλάμια

Δυο αλλοδαποί Βουλγαρικής υπηκοότητας επιχείρησαν να περάσουν ένα αυτοκίνητό τους γεμάτο χασίς από την Αλβανία στην Ιταλία, μέσω του λιαμνιού της Πάτρας, αλλά δεν είχαν υπολογίσει την …Αθηνά, τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που καιροφυλακτούσε και τελικά τους έκανε… τσακωτούς. Οι δύο νεαροί, ηλικίας 28 και 30 ετών αντίστοιχα είχαν τεθεί στο στόχαστρο των λιμενικών εδώ και καιρό καθώς υπήρχαν πληροφορίες για τη δράση τους και για την πρόθεσή τους να περάσουν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στην Ιταλία. Στις 9.30 χθες το βράδυ, το μαύρο πεζό στο οποίο επέβαιναν, σταμάτησε έξω από το πλοίο που θα ταξίδευε για Βενετία. Τότε επενέβησαν οι άνδρες του γραφείου δίωξης ναρκωτικών, που είχαν μαζί τους και την …Αθηνά, τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για εντοπισμό ουσιών, ο οποίος «μύρισε» την ποσότητα των 10 κιλών και 900 γραμμαρίων χασίς που ήταν κρυμμένη ανάμεσα σε σαλάμια και τυριά στα πλαϊνά τοιχώματα του οχήματος και μέσα στα μεγάλα ηχεία. Μάλιστα οι δύο Βούλγαροι, είχαν μαζί τους και ένα μεγαλόσωμο σκύλο ροντ βάιλερ, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να τους βοηθήσει. Κατά τον έλεγχο που έγινε στο όχημα, εκτός από τα 72 αυτοσχέδια σακουλάκια που περιείχαν χασίς, βρέθηκε και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης που ήταν κρυμμένη στο καπάκι αφρού ξυρίσματος.

Thebest

17χρονος, ο δράστης που τραυμάτισε τους νεόνυμφους στο Αργοστόλι

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού νεόνυμφου ζευγαριού στο Αργοστόλι. Δράστης είναι ανήλικος, 17χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για εγκατάλειψη σε τροχαίο, οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς δίπλωμα, βαριές σωματικές βλάβες και έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι είχε βρεθεί με σοβαρά τραύματα, από διερχόμενο άτομο την 23:00 ώρα της 18-04-2010, στη γέφυρα «Δεβοσέτου» και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή σε Νοσοκομεία της Αθήνας. Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, εκτεταμένες αναζητήσεις, αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και στοιχείων της έρευνας, ο 17χρονος δράστης προσήχθη σήμερα και εξεταζόμενος ομολόγησε ότι, νυχτερινές ώρες της 18-04-2010 οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, που ανήκει στον πατέρα του, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά το ζευγάρι των ημεδαπών, που κινούνταν πεζοί και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Στην οικία, όπου διαμένει ο δράστης με τους γονείς του, βρέθηκε και κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα (φέρει φθορές από την παράσυρση), για την οποία παραγγέλθηκε σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Thebest

Σοβαρό τροχαίο με τέσσερα αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό Πατρών Πύργου

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στη 1.30 το μεσημέρι στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, κοντά στη ΒΙ.ΠΕ (Βιομηχανική Περιοχή Πατρών). Η περιοχή, που θεωρείται καρμανιόλα από τους οδηγούς της περιοχής, λόγω των σιοβαρών τροχαίων που πραγματοποιούνται συχνά, έκλεισε για αρκετή ώρα αφού στο τροχαίο ενεπλάκησαν τέσσερα αυτοκίνητα συνολικά. Τρεις είναι οι τραυματίες οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Thebest

Διαβεβαιώσεις Κουτρουμάνη για πληρωμή των εργαζομένων σε stage

Ο υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως η καθυστέρηση στην πληρωμή οφειλόταν σε αδυναμία του ΟΑΕΔ.

«Κανένας εργαζόμενος από όσους είναι στα προγράμματα stage που είναι σε εξέλιξη, δεν θα χάσει τα χρήματα που πρέπει να του καταβληθούν. Υπήρξε πράγματι μια καθυστέρηση με την πληρωμή, αυτό όμως οφείλεται στην αδυναμία του ΟΑΕΔ».

Τη διαβεβαίωση έδωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη.

Από την πλευρά της, η κ. Κανέλη τόνισε ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτό το καθεστώς ομηρίας, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς οι πληρωμές τους καθυστερούν επί δύο μήνες.

Επαφές της Κ. Μπατζελή σε Δράμα και Κιλκίς το Σαββατοκύριακο

Τη Δράμα και το Κιλκίς επισκέπτεται το Σαββατοκύριακο η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Το Σάββατο 24 Απριλίου η υπουργός θα έχει στη Δράμα συναντήσεις με το νομάρχη, το δήμαρχο, βουλευτές και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Γραφεία Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας). Επίσης, θα επισκεφθεί την ΕΑΣ Δράμας και θα μιλήσει στη Νομαρχία Δράμας.

Την Κυριακή, 25 Απριλίου, η Κατερίνα Μπατζελή θα βρίσκεται στο Κιλκίς, όπου θα έχει συνάντηση με βουλευτές και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Αίθουσα Δημαρχείου Ευρωπού Νομού Κιλκίς) και θα μιλήσει στο δημαρχείο της πόλης.

Υποβαθμίζει η Moodys την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

Εξετάζει και το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης.

H εκτίμηση της Moody's Investors Service ότι «υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να σταθεροποιηθεί το χρέος μόνον σε υψηλότερα και πιο ακριβά επίπεδα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί», οδήγησε, σήμερα, τον διεθνή οίκο αξιολόγησης να υποβαθμίσει την αξιολόγηση των ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων σε A3 από Α2, προηγουμένως. Παράλληλα, η Moody's τοποθέτησε την αξιολόγηση των ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων σε καθεστώς επιτήρησης για πιθανή νέα υποβάθμιση.

«Αν και η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι εντός - ή και να προηγείται - του χρονοδιαγράμματος ως προς την υλοποίηση των μέτρων που έχει περιγράψει στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας, το αντίξοο μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον καθιστά σημαντικά δύσκολη τη διαρκή προσήλωση στο πρόγραμμα», επισημαίνει η επικεφαλής αναλύτρια για την Ελλάδα στη Moody's κ. Σάρα Κάρλσον.

«Δεν είναι πιθανό να παραμείνει η αξιολόγηση στο A3, εκτός και αν τα μέτρα της κυβέρνησης καταφέρουν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στις αγορές και να εξουδετερώσουν τους αντίθετους ανέμους των υψηλών επιτοκίων και της χαμηλής ανάπτυξης που κυριαρχούν σήμερα και οι οποίοι μπορούν τελικά να υπονομεύσουν την ικανότητα της κυβέρνησης να μειώσει με βιώσιμο τρόπο τα επίπεδα του χρέους», καταλήγει η κ. Κάρλσον.

Πτώση του ευρώ στα 1,3325 δολ., λόγω υψηλού ελλείμματος

Πιέσεις προς την ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο προκάλεσαν τα σημερινά στοιχεία της Eurostat για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας, το οποίο αναθεωρήθηκε στο 13,6% για το 2009, δηλαδή περίπου 1% πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,48%, στα 1,3325 δολ. Η ισοτιμία του δολαρίου με το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί επίσης, στα 93,05 γιεν.

Παράλληλα, το «άνοιγμα» των ελληνικών 10ετών τίτλων έσπασε σήμερα κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καθώς ανήλθε έως και τις 567 μονάδες βάσης.

Γ. Παπανδρέου: Ιστορικό χρέος να αποτρέψουμε τα χειρότερα

Η κυβέρνηση έχει ιστορικό χρέος να αποτρέψει τα χειρότερα για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

"Είναι το ιστορικό μας καθήκον να πάρουμε τις αποφάσεις που θα αποτρέψουν τα χειρότερα για τους Έλληνες, κάθε απόφαση που θα δώσει διέξοδο στα προβλήματα", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι δεν αλλάζει η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 4% αυτό το έτος, ακόμα και μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος της χώρας από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat στο 13,6% από 12,7%.

"Οι εκτιμήσεις αυτές δεν αλλάζουν τους στόχους μας για το 2010 στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. "Έχουμε ήδη πάρει δύσκολες αποφάσεις που υπερκαλύπτουν τον στόχο για τη μείωση του ελλείμματος", πρόσθεσε.

Το χειρότερο, στάση πληρωμών και έξοδος από το ευρώ...

Το χειρότερο σενάριο δεν είναι το ΔΝΤ, αλλά παύση πληρωμών και έξοδος από το Ευρω…

Πριν από μερικούς μήνες το σενάριο προσφυγής στο ΔΝΤ φαινόταν απίθανο. Τώρα μοιάζει μονόδρομος. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι μας περιμένει στο τέλος της διαδρομής μετά από μια τριετία περίπου.

Αν κάνουμε ότι πρέπει και αν η διεθνής συγκυρία σταθεί ευνοϊκή, σε μια δορυφορική οικονομία σαν τη δική μας μπορεί να τα καταφέρουμε να αποφύγουμε την κατάρρευση.

Το πολιτικό σκηνικό δεν βοηθάει στην προκειμένη περίπτωση. Καθώς οι πολιτικές ηγεσίες δείχνουν να είναι προσκολλημένες στα στενά πελατειακά κομματικά τους μικροσυμφέροντα.

Α) Το κυβερνών κόμμα σέρνεται από τις εξελίξεις στη λύση του ΔΝΤ συν ΕΝΤ χωρίς σχέδιο και κατασταλαγμένη επίγνωση. Από το λεφτά υπάρχουν, περάσαμε στο κόψιμο του 14 μισθού, πάμε για ψαλιδίσματα στον ιδιωτικό τομέα...

Το πρόβλημα στο κυβερνών κόμμα έγκειται στην ισχυρή εσωτερική αμφισβήτηση του μονόδρομου που έχει καταστεί το ΔΝΤ. Το βέβαιο είναι ότι με τη νίκη του στις τελευταίες εκλογές, ο κ. Παπανδρέου πέρασε την ατυχία που τον βρήκε σαν τύχη.

Το πώς και το γιατί θα το καταλάβει αργότερα, απ’ ό,τι δείχνουν τα δεδομένα...

Αψηφά το Ισραήλ τις πιέσεις των ΗΠΑ για «πάγωμα» του εποικισμού στην Ιερουσαλήμ

Αποκρούει για πολλοστή φορά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου τις πιέσεις των ΗΠΑ για τη διακοπή του εποικισμού της διαφιλονικούμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, δημιουργώντας βαρύ κλίμα για τη νέα αποστολή του ειδικού μεσολαβητή της κυβέρνησης Ομπάμα στη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ.

«Δεν θα υπάρξει κανένα 'πάγωμα' &#x5Bτου εποικισμού&#x5D στην Ανατολική Ιερουσαλήμ» δήλωσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο αμέσως μετά την άφιξη του Τζορτζ Μίτσελ στην περιοχή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επαναλάμβανε την πάγια στάση της χώρας, αλλά η χρονική στιγμής της δήλωσης απειλεί να υπονομεύσει τις νέες προσπάθειες που καταβάλλει ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την επανέναρξη των τελματωμένων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη Μέση Ανατολή.

Η στενή συμμαχία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ πέρασε σε περίοδο κρίσης αφότου ανακοινώθηκε το Μάρτιο -κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ- η κατασκευή 1.600 νέων κατοικιών στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι θέλουν να καταστήσουν πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους τους.

Το Ισραήλ κατέλαβε και προσάρτησε το αραβικό τμήμα της Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ιουνίου του 1967. Η διεθνής κοινότητα ουδέποτε αναγνώρισε την προσάρτηση.

Προ ημερών ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβινγκτορ Λίμπερμαν δήλωσε ότι οποιαδήποτε κίνηση επιβολής ειρηνευτικής λύσης θα επιδεινώσει τη σύγκρουση. Επρόκειτο για συγκεκαλυμμένη προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ εν μέσω φημολογίας ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ενδέχεται να προτείνει ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή ελλείψει μίας διαπραγματεύσιμης συμφωνίας.

Ο Λίμπερμαν επισκέπτεται την Πέμπτη την Ισπανία, η οποία διατηρεί την κυλιόμερνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο προειδοποίησε τον Αβινγκτορ Λίμπερμαν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η στασιμότητα στην ειρηνευτική διαδικασία.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία» φέρεται να δήλωσε ο Θαπατέρο, επισημαίνοντας στον Αβινγκτορ Λίμπερμαν ότι το Ισραήλ θα πρέπει να ξαναρχίσει το διάλογο με τους Παλαιστινίους.

«Μερικές ημέρες ακόμη» θα διαρκέσουν οι συζητήσεις με την Ελλάδα, λέει ο Ντ.Στρος-Καν

Οι συζητήσεις των αξιωματούχων του ΔΝΤ με τις ελληνικές Αρχές θα διαρκέσουν «μερικές ημέρες ακόμη», όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη, ο Ντ.Στρος-Καν τόνισε ότι το ΔΝΤ διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για το σχέδιο στήριξης στην Ελλάδα και συνεργάζεται καλά με την ΕΕ στο ζητημα.

«Δεν υπάρχει μαγική λύση για να μπορέσει να λυθεί με ένα εύκολο τρόπο» το ελληνικό πρόβλημα, είπε χαρακτηριστικά, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ, συνέχισε, έχει όμως όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το σχέδιο βοήθειας στην Ελλάδα, γεγονός που αποτελεί «στέρεα βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε το πρόγραμμά μας».

Την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

«Γίνετε πιο ανταγωνιστικοί» λέει ο Ρουμπινί

Τις βίαζαν επί χρόνια δεκάδες κάτοικοι της πόλης τους

ΤΟ ΔΡΑΜΑ επτά κοριτσιών τα οποία βίαζαν επί δύο χρόνια δεκάδες διακεκριμένοι κάτοικοι της νοτιοανατολικής επαρχίας Σιίρτ, αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Χουριέτ», συγκλονίζοντας ολόκληρη την Τουρκία. Μέχρι χθες είχαν συλληφθεί 17 άτομα, 25 τέθηκαν υπό κράτηση και 100 ανακρίνονται για το «μεγάλο μυστικό» του Σιίρτ.

Το μεγάλο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν τα δύο από τα επτά κορίτσια αποφάσισαν να μιλήσουν. Η 14χρονη μαθήτρια του δημοτικού Η.Τ. και η 16χρονη αδελφή της Σ.Τ. κατήγγειλαν ότι δεκάδες άντρες τις βίαζαν επί δύο χρόνια. Στις 10 Απριλίου η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Και ποιοι δεν ήταν ανάμεσα στους 100 άντρες 17 έως 70 χρόνων. Ο υποδιευθυντής του σχολείου, συμμαθητές των κοριτσιών, γνωστοί καταστηματάρχες της επαρχίας Σιίρτ, χατζήδες, ένας στρατιωτικός, ένας αστυνομικός... Πέρασαν δέκα μέρες από την ημέρα που άρχισαν οι συλλήψεις και δεν γράφτηκε ούτε μια γραμμή στην επαρχία Σιίρτ μέχρι που η «Χουριέτ» το αποκάλυψε. «Δεν με είδες και δεν μίλησες μαζί μου», έλεγαν όλοι στη δημοσιογράφο της εφημερίδας Γκιουλντέν Αϊντίν η οποία προσπαθούσε να βρει άκρη.

Ετοιμάζουν το FarmVille για κινητά τηλέφωνα

Το δημοφιλέστερο παιχνίδι στο Facebook, το FarmVille, ίσως είναι σύντομα διαθέσιμο για κινητά τηλέφωνα iPhone και Android.


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το iPhoneHellas, εντοπίστηκαν καταχωρήσεις domain που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της μεταφοράς του FarmVille στις γνωστότερες πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας, όπως farmvilleandroid.com, farmvilleipad.com, farmvilleiphone.com.

Η διεύθυνση στην οποία καταχωρήθηκαν οι εγγραφές των domain ανήκει στην Zynga, την εταιρεία πίσω από το FarmVille.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σκοπεύουν να εκδώσουν διάφορες εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα, αλλά δεν μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

«Τα παιδιά είχαν τα αρχαία αγγεία για σκοποβολή»

Επί δεκαετίες, οι κάτοικοι του Μπλάντινγκ, μιας μικρής πόλης στη Γιούτα, συνέλεγαν αρχαία αντικείμενα που έβρισκαν στη γύρω περιοχή. Μέχρι που επενέβη το FΒΙ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αρχαιοκαπηλία και κατηγορούμενοι άρχισαν να αυτοκτονούν...

Από μικρά παιδιά, ο Τζιμ Ρεντ και οι δύο φίλοι του, ο Οστιν Λάιμαν και ο Ουίνστον Χερστ, αναζητούσαν στον ελεύθερο χρόνο θησαυρούς που έμοιαζαν να ξεπηδούν από την έρημο γύρω από το Μπλάντινγκ, τη μικρή, απομονωμένη πόλη τους στη Γιούτα. Μάζευαν αιχμές από βέλη και αρχαία αγγεία, συνέκριναν τα ευρήματά τους, τα αντάλλασσαν. «Ηταν ο τρόπος ζωής μας», λέει ο Λάιμαν, 62 ετών σήμερα. «Τα αντικείμενα αυτά, τα έβρισκες παντού». Στη δεκαετία του 1950, η συλλογή προκολομβιανών αρχαιοτήτων είχε ήδη γίνει παράδοση στην περιοχή. Οι κάτοικοι στόλιζαν τα σαλόνια τους με αγγεία και κρεμούσαν στον τοίχο αρχαία κοσμήματα.

Πέρυσι, 150 πράκτορες του FΒΙ σάρωσαν το Μπλάντινγκ, συλλαμβάνοντας μερικούς από τους πιο εξέχοντες κατοίκους του, όπως τον Ρεντ, τους τρεις μεγαλύτερους αδελφούς του Λάιμαν και τον αδελφό του σερίφη, με κατηγορίες για αρχαιοκαπηλία.

Οι θάνατοι και ο μορμόνος

Κενό εξουσίας στην καρδιά της Ευρώπης

Κατέρρευσε η κυβέρνηση του Βελγίου, ύστερα από την αποχώρηση από τον πεντακομματικό κυβερνητικό συνασπισμό του φλαμανδικού κόμματος, Open VLD, των φιλελεύθερων Φλαμανδών, εξαιτίας της γλωσσικής διένεξης γαλλόφωνων και των Φλαμανδών.

Η πολιτική κρίση που προκαλείται αυτή τη στιγμή στο Βέλγιο, δύο μήνες πριν η χώρα αναλάβει την εναλασσόμενη προεδρία της Ε.Ε., θα μπορούσε να πλήξει καίρια την εύθραυστη οικονομία.

Ο 49χρονος πρωθυπουργός του Βελγίου, Υβ Λετέρμ, υπέβαλε την παραίτησή του στο βασιλιά Αλβέρτο, ύστερα από την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ωστόσο ο μονάρχης επιφυλάχτηκε να απαντήσει.

«Ο βασιλιάς και ο πρωθυπουργός συμφώνησαν ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, μια πολιτική κρίση θα έβλαπτε σοβαρά την οικονομική και κοινωνική ευημερία των πολιτών και τον ρόλο του Βελγίου στην Ευρώπη», επισημαίνει το παλάτι σε γραπτή ανακοίνωση.

Τα Νεα

Δεν χρειάζονται παιχνίδια μυαλού για να γυμναστεί ο εγκέφαλος

ΛΟΝΔΙΝΟ Μεγάλη έρευνα στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες άτομα δείχνει ότι τα λεγόμενα παιχνίδια «εκπαίδευσης μυαλού» δεν προσφέρουν τελικά τόσα οφέλη όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα στην εγκεφαλική λειτουργία. Οπως αποδεικνύεται, προσφέρουν τα ίδια ακριβώς οφέλη με διάφορες άλλες ενασχολήσεις, όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή ακόμη και ένας περίπατος!

Τα τελευταία χρόνια υπήρχε η πεποίθηση ότι η ενασχόληση με παζλ τύπου σουντόκου ή με άλλα παιχνίδια απομνημόνευσης, συνδυασμών κτλ. ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία και γενικά γυμνάζουν το μυαλό. Τα παιχνίδια αυτά προτείνονται κυρίως για ενασχόληση από ηλικιωμένα άτομα ως ένα μέτρο προστασίας από την άνοια, αλλά και γενικότερα από την πτώση της εγκεφαλικής τους λειτουργίας. Μάλιστα αναπτύχθηκε μια ολόκληρη βιομηχανία γύρω από αυτό τον τομέα με πολλές μεγάλες εταιρείες να αναπτύσσουν επιτραπέζια αλλά και ηλεκτρονικά «Παιχνίδια Μυαλού» (Βrain Games) όπως τα ονόμασαν.

Ενας Ηλιος, όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί

Τα πρώτα, θεαματικά βίντεο που μετέδωσε το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA δείχνουν τον Ηλιο με πρωτοφανή λεπτομέρεια και ήδη αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για τις ηλιακές καταιγίδες που ενίοτε απειλούν τη Γη.

Το SDO εκτοξεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου και παρακολουθεί το άστρο όλο το 24ωρο, μεταδίδοντας εικόνες από διάφορα μήκη κύματος με ανάλυση 10 φορές μεγαλύτερη από ό,τι στην τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας.

Για διάστημα τουλάχιστον μιας πενταετίας, ο καινούργιος δορυφόρος θα μεταδίδει δεδομένα με ταχύτητα 150 Megabit ανά δευτερόλεπτο, σχεδόν 50 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη προηγούμενη αποστολή της NASA.

Το πρώτο βίντεο μεταδόθηκε στις 30 Μαρτίου και παρακολουθεί μια σχετικά μικρή έκρηξη στην επιφάνεια του Ήλιου. Η κάμερα κατέγραψε την υπεριώδη ακτινοβολία που εκπέμπει το ιονισμένο αέριο ήλιο II. Η ακτινοβολία αυτή αντοστοιχεί σε θερμοκρασία γύρω στους 50.000 βαθμούς Κελσίουο επόμενο βίντεο ξεκινά με το μαγνητόγραμμα του Ήλιου, δηλαδή ένα χάρτη του μαγνητικού πεδίου, και συνεχίζει με εικόνες που ελήφθησαν σε επτά επιμέρους μήκη κύματος. Η βιντεοσκόπηση σε ένα τόσο μεγάλο εύρος θερμοκρασιών ακτινοβολίας «θα απαντήσει σημαντικά ερωτήματα για τη θερμοκρασία και τη δομή ενέργειας της ηλιακής ατμόσφαιρας

Ανακαλύφθηκαν 123 νέα είδη στη ζούγκλα της Βόρνεο

Ένας βάτραχος χωρίς πνεύμονες, το μακρύτερο έντομο του κόσμου και ένας γυμνοσάλιαγκας που ρίχνει στο ταίρι του «βέλη του έρωτα» είναι μερικά από τα 123 νέα είδη που ανακαλύφθηκαν στη Βόρνεο την τελευταία τριετία, ανακοίνωσαν ερευνητές της WWF.

H περιβαλλοντική οργάνωση παρουσίασε τα ευρήματα στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τις τρεις χώρες που μοιράζονται το παραδεισένιο νησί -Μαλαισία, Ινδονησία και Μπρουνέι.

Το 2007 οι τρεις κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν να προστατεύσουν την λεγόμενη «Καρδιά της Βόρνεο», μια έκταση 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία συγκεντρώνει εντυπωσιακή βιοποικιλότητα αλλά παραμένει εν μέρει ανεξερεύνητη από τους βιολόγους.

Ο ίδιος ο Δαρβίνος είχε περιγράψει τη ζούγκλά της Βόρνεο ως «ένα μεγάλο, οργιώδες θερμοκήπιο που δημιούργησε η φύση για τον εαυτό της».

«Ανακαλύπτουμε κατά μέσο όρο τρία νέα είδη το μήνα. Βρήκαμε 123 τα τελευταία τρία χρόνια, με τουλάχιστον 600 νέα είδη να έχουν βρεθεί τα τελευταία 15 χρόνια» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ανταμ Τόμασεκ, επικεφαλής του προγράμματος της WWF για τη Βόρνεο.

Μεταξύ των ευρημάτων:

Προσοχή στο παραψημένο κρέας

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος, ειδικά αν αυτό είναι πολύ ψημένο, πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Την έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τέξας που μελέτησαν για περισσότερο από 12 χρόνια 1.700 άτομα.

Διαπίστωσαν ότι όσοι τρώνε συχνά πολύ ψημένα κρέατα έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο σε σχέση με όσους τρώνε λιγότερο κρέας που να είναι και λιγότερο ψημένο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το υπερβολικό τηγάνισμα και ψήσιμο, σε σημείο το κρέας να «καρβουνιάζει», είναι πιθανόν να παράγει χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Μάλιστα οι ερευνητές επισημαίνουν ότι δεν είναι μόνο το κόκκινο κρέας που αν ψηθεί πολύ γίνεται επικίνδυνο αλλά το ίδιο συμβαίνει αν ψηθούν πολύ το κοτόπουλο ή ακόμη και το ψάρι.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι καρκινογόνων χημικών ουσιών οι οποίες ονομάζονται «ετεροκυκλικές αμίνες» και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου πάνω από δυόμισι φορές. Η έρευνα έδειξε μάλιστα ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση να είναι ακόμα πιο ευάλωτοι απέναντι στον καρκίνο λόγω της διατροφής με παραψημένα κρέατα που ακολουθούν. Οι επιστήμονες ανέλυσαν το DΝΑ όλων των συμμετεχόντων στην έρευνα, αναζητώντας διαφορές στον τρόπο που τα άτομα μεταβολίζουν το μαγειρεμένο κρέας. Ανακάλυψαν ότι μερικοί άνθρωποι έχουν γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου όταν τρώνε μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος κατά πέντε φορές.

Προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη συνδέσει το πολύ ψημένο (στα όρια του «καρβουνιασμένου») κρέατος με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Πάντως ειδικοί στον καρκίνο αναφέρουν ότι χρειάζονται και άλλες έρευνες για να επιβεβαιωθεί ότι η τακτική κατανάλωση κόκκινου κρέατος όντως αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Μετά την έγκριση της ΕΕΤΤ η αναβάθμιση στις ταχύτητες ADSL του ΟΤΕ

Ξεκίνησε από σήμερα η διαδικασία της νέα αναβάθμισης των ταχυτήτων πρόσβασης του ευρυζωνικού Internet του ΟΤΕ, σε όλη την Ελλάδα. Ουσιαστικά, πρόκειται για την πέμπτη μέσα στα τελευταία χρόνια αύξηση των ταχυτήτων του ADSL στην οποία προβαίνει ο Οργανισμός, χωρίς να μεταβάλλει την μηνιαία χρέωση των συνδρομητών.

Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, μαζί με την αναβάθμιση των ταχυτήτων, ο ΟΤΕ θα προβεί και σε αναβάθμιση του δικτύου, ώστε να μπορεί να «σηκώσει» τις αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών σε bandwidth.

Οπως διευκρινίζεται από τον ΟΤΕ, με την αναβάθμιση αυτή οι πελάτες στα 8 Mbps θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 24 Mbps, ενώ όσοι έχουν 2 Mbps θα απολαμβάνουν διπλάσια ταχύτητα upload στα 512 Kbps, χωρίς ουδεμία επιβάρυνση. Όσοι διέθεταν ήδη την υψηλότερη ταχύτητα έως 24Mbps, χρεώνονται με χαμηλότερες τιμές και συγκεκριμένα με το τιμολόγιο που ίσχυε μέχρι τώρα για την ταχύτυητα που καταργείται, δηλαδή των 8 Μbps, το οποίο ανέρχεται σε 22,88 ευρώ ανά μήνα, φθηνότερα κατά 5,5 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι αναβαθμίσεις αφορούν όλους τους πελάτες, νέους και υφιστάμενους, λιανικής και χονδρικής, οικιακούς και επιχειρησιακούς. Οι υφιστάμενοι πελάτες πανελλαδικά θα αναβαθμιστούν σταδιακά, μέσα στους επόμενους μήνες, στις παραπάνω ταχύτητες χωρίς να χρειάζεται καμία ενέργεια από την πλευρά τους. Με τη νέα αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL, ο ΟΤΕ στοχεύει στην ακόμα πιο ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο του οργανισμού έχει εγκατεστημένες πάνω από 1,5 εκατ. «πόρτες» ADSL, πανελλάδικά, σε περισσότερα από 1.500 διαφορετικά σημεία πανελλαδικά.

Το Βημα

Η εμπειρία μου από τις εταιρείες... και οι "καταγγελίες"

Είχα την "ατυχία" να αγοράσω Η/Υ από τον Κωτσόβολο το 1996-1997, λίγο πριν την ιστορική υποτίμηση της Δραχμής από τον Σημίτη.. Μου στοίχισε ακριβώς ένα (1) εκατομμύριο δραχμές, η τελευταία λέξη της τεχνολογίας τότε - σήμερα ούτε καφέ δεν ψήνει-, ενώ μια εβδομάδα αργότερα στοίχιζε καμιά τριακόσιες χιλιάδες φθηνότερα.. Εκνευρίστηκα πολύ τότε με τον Σημίτη..

Το άσχημο είναι ότι ο Η/Υ είχε κάποιο πρόβλημα με την οθόνη του και τράβηξα τα πάνδεινα με την εταιρεία (ALTEC) και τις "μαϊμού" εγγυήσεις του Κωτσόβολου και όλων των "Κωτσόβολων".. Αυτές δεν είναι εταιρείες σοβαρές και ούτε φυσικά ευρωπαϊκές για να δίνουν αξιόπιστες εγγυήσεις..

Οι άνθρωποι είναι για τα μπάζα.. από τότε, ούτε μπρίκι δεν ξαναπήρα από το συγκεκριμένο πολυκατάστημα κι όταν ακούω Altec βάζω τα γέλια.. Έτσι, πιστεύω άνετα και ασυζητητί σχεδόν όλες τις "καταγγελίες" κατά των εταιρειών.. Έτσι για το γαμ..το !

Σε κατάργηση της βίζας των Ρώσων πολιτών

Μαζί με την κατάργηση του καμποτάζ, η Κυβέρνηση προσανατολίζεται και στην κατάργηση της βίζας των Ρώσων πολιτών που επιθυμούν να κάνουν κρουαζιέρα στη χώρα μας. Υπόψη, η Τουρκία έχει καταργήσει τη βίζα για τους Ρώσους εδώ και τρεις μήνες περίπου με αποτέλεσμα να δέχεται ένα ακόμη πλήγμα ο Ελληνικός Τουρισμός και, μάλιστα, στο πιο ποιοτικό του κομμάτι.

Επιτέλους, η Κυβέρνηση αρχίζει να ξυπνά...

"Ανησυχία της Ρωσίας για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα..."

"Με ιδιαίτερη προσοχή και ανησυχία παρακολουθεί η Ρωσία τις εξελίξεις στην Ελλάδα και κυρίως το πως εξελίσσεται η οικονομική κατάσταση, όπως αναφέρει υψηλά ιστάμενη πηγή της ρωσικής διπλωματίας από την ρωσική πρωτεύουσα. Είναι πιθανό τις επόμενες ώρες ή ημέρες να υπάρξει νέα κίνηση υποστήριξης της Μόσχας ανάλογη με...αυτή της 19ης Μαρτίου ή ακόμα πιό συγκεκριμένη και ουσιαστική.

Στις 19 Μαρτίου παραμονές της διάσκεψης της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι "Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς την Ρωσία χώρα, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων και στον εμπορικό-οικονομικό τομέα".

Είναι σαφές ότι η Μόσχα φοβάται αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της πρωτοφανούς και εν πολλοίς «ανεξήγητης» κατ’αυτούς, εξέλιξη της κατάστασης. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει συστημικό οικονομικό πρόβλημα, αλλά όχι σε αυτή την έκταση που να δικαιολογεί αυτές τις εξελίξεις» δήλωσε στο defencenet.gr, η συγκεκριμένη πηγή.

Είναι επίσης πιθανή η τηλεφωνική επικοινωνία του Β.Πούτιν ή Ν.Μεντβέντεφ με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.

Στην Μόσχα μελετούν διάφορους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθηθεί η Αθήνα, όσο πιό άμεσα και ενεργητικά είναι δυνατόν. Υπάρχει κεντρική εντολή να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από την Ρωσία προς την Ελλάδα. Η Μόσχα υπολογίζει να αφιχθούν στην Ελλάδα 40-60% περισσότεροι τουρίστες από πέρσι."


"Αθίγγανοι κλέβουν ρεύμα απο το αεροδρόμιο Ηρακλείου!"

"Καθημερινά κλέβουν ρεύμα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ασφάλεια των πτήσεων - Εισαγγελική παρέμβαση στην υπόθεση...

Οι αθίγγανοι του γειτονικού καταυλισμού, στην περιοχή της Αλικαρνασσού, κλέβουν ρεύμα από το ραντάρ του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης". Καθημερινά συνεργεία της ΔΕΗ διακόπτουν την... παράνομη παροχή ρεύματος, αλλά οι αθίγγανοι δεν πτοούνται...

Με το που φεύγουν τα συνεργεία, πηγαίνουν στο σημείο και ξανασυνδέουν την παράνομη παροχή ρεύματος. Αποτέλεσμα είναι βραχυκυκλώνει η εγκατάσταση του ραντάρ του αεροδρομίου και μοιραία να υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων.

Το πρωί η υπόθεση έφτασε στον εισαγγελέα. Ο κ.Μαρκάκης απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε εκπροσώπους των αθίγγανων και προανήγγειλε ακόμα και συλλήψεις, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν..."


Προειδοποιητικό μήνυμα για τους δημιουργούς του South Park

«Προειδοποίηση» μέσω διαδικτύου στους δημιουργούς της σατιρικής σειράς κινουμένων σχεδίων «South Park» εξέδωσε η αμερικανική μουσουλμανική οργάνωση, Revolution Muslim.

«Πρέπει να προειδοποιήσουμε τον Matt Stone και τον Trey Parker ότι αυτό που κάνουν είναι ανόητο και πιθανότατα θα έχουν την τύχη του Theo Van Gogh» αναφέρεται στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα RevolutionMuslim.com.

Αυτό που εξόργισε τους συντάκτες του μηνύματος ήταν η εμφάνιση ενός γυμνού προφήτη Μωάμεθ.

Το μήνυμα συνόδευε μια φωτογραφία του Ολλανδού σκηνοθέτη, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2004 μετά από μια ταινία με την οποία κατηγορούσε το Ισλάμ ότι ανέχεται τη βία κατά των γυναικών.

Μαζί με τη φωτογραφία αυτή, αναρτήθηκε και ένα άρθρο με λεπτομέρειες για ένα μέγαρο στο Κολοράντο, ιδιοκτησίας των δυο δημιουργών, υπονοώντας ότι οι συντάκτες του γνωρίζουν που να τους βρουν.

Ο 30χρονος επικεφαλής της ομάδας Revolution Muslim, Γιονούς Αμπντουλά Μοχάμεντ, υπερασπίστηκε, από την πλευρά του, την ανάρτηση λέγοντας ότι «εμείς δεν είπαμε σε κανένα να πάρει όπλο και να κινηθεί κατά των δυο».

Mantatanews

Α. Παπαμιμίκος: θα αγωνιστούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης

Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, μετά την κοινή σύσκεψη με τους γραμματείς της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΑΕΙ και ΤΕΙ Γιώργο Παπαδομιχελάκη και Αντώνη Μάγγλαρη, δήλωσε: «Αρχίσαμε τη σκληρή δουλειά. Σηκώσαμε τα μανίκια για τα καλά γιατί η μάχη των φοιτητικών εκλογών σε λιγότερο από ένα μήνα δεν αφήνει σε κανέναν μας περιθώρια για ανάπαυλα».

Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ανέφερε ότι σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας, έγινε λεπτομερής σχεδιασμός, για την οργανωτική και πολιτική ετοιμότητα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ενόψει των επερχόμενων φοιτητικών εκλογών της 19ης Μαΐου. Στο σχεδιασμό αυτό περιλαμβάνονται περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, δημόσιες εκδηλώσεις και πολιτικός διάλογος για τα ζητήματα της Παιδείας και της επικαιρότητας ευρύτερα.

«Στη δύσκολη αυτή μάχη των επερχόμενων φοιτητικών εκλογών είμαστε δυναμικά όλοι μαζί ενωμένοι και θα αγωνιστούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης για μια ακόμη πιο ισχυρή ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Μετά το απολύτως επιτυχημένο εγχείρημα των ανοιχτών διαδικασιών για την εκλογή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ οφείλουμε να δώσουμε και ένα ακόμη πιο ισχυρό πολιτικό μήνυμα ώστε όλο και περισσότεροι νέοι να έρθουν πιο κοντά στην πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Παπαμιμίκος.

Επίτιμος Διδάκτωρ του Παν/μιου Πατρών ο Μίμης Πλέσσας

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών αναγορεύτηκε το βράδυ της Τρίτης, ο γνωστός συνθέτης, Μίμης Πλέσσας.

O κ. Πλέσσας τιμήθηκε για τη συνολική του προσφορά στην Τέχνη και στην Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Πατρών, με την ανώτερη τιμή, την επίδοση του μεταλλίου του Ιδρύματος.

Να σημειωθεί ότι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης είναι διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης.

Τον τιμώμενο προσφώνησαν ο αντιπρύτανης Δ. Δουγένης, ο κοσμήτορας Α. Ζεληλίδης, ο πρόεδρος του Τμήματος Χημείας, Ν. Καραμάνος, ενώ για το έργο του κ. Πλέσσα μίλησε ο καθηγητής Χημείας, Ι. Ματσούκας.

zougla

Βρετανία: Αναθεώρηση της αμυντικής στρατηγικής

Την ανάγκη ριζικής αναθεώρησης της βρετανικής αμυντικής στρατηγικής επεσήμανε μια έρευνα του Ινστιτούτου Royal United Services Institute (RUSI).

Η εν λόγω έρευνα θεωρείται ότι αντανακλά την ανησυχία για τις απαιτούμενες μειώσεις των δημοσίων δαπανών και τα υψηλά κόστη των στρατιωτικών αποστολών στο εξωτερικό.

Ο προϋπολογισμός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, που ανέρχεται στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2010-2011, αναμένεται να υποστεί σημαντικές μειώσεις μετά τις γενικές εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς οι πολιτικοί υπόσχονται περικοπές δαπανών για να μειωθεί το έλλειμμα ρεκόρ. Ωστόσο, έως τώρα, οι πολιτικοί αναφέρουν ελάχιστες λεπτομέρειες για το πως θα κατανεμηθούν οι μειώσεις των δαπανών.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.024 άτομα και σε ποσοστό 88%, οι Βρετανοί εξέφρασαν την άποψη ότι η χώρα τους θα πρέπει να επανεξετάσει τον ρόλο της στη διεθνή σκηνή.

Οι αρχηγοί των τριών μεγαλυτέρων κομμάτων της Βρετανία θα πάρουν μέρος σε τηλεοπτική αναμέτρηση για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, την Πέμπτη. Μεταξύ του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος και των συντηρητικών της αντιπολίτευσης υπάρχουν μικρές διαφορές για τα θέματα αυτά.

Ωστόσο οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που ορισμένες δημοσκοπήσεις τους φέρνουν δεύτερους σε δημοτικότητα, αντιτίθενται στα σχέδια για δαπάνες αρκετών δισεκατομμυρίων λιρών.
 
zougla

Δοκιμαστική πτήση του ρομποτικού διαστημικού αεροσκάφους

Στη βάση εκτόξευσης στο Ακρωτήριο του Κανάβεραλ μεταφέρθηκε το αμερικανικό ρομποτικό αεροσκάφος, Χ-37Β, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική του πτήση.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 1999 υπό την αιγίδα της NASA και πέρασε στην ευθύνη διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών πριν ανατεθεί τελικά στην Πολεμική Αεροπορία.

Εάν όλα εξελιχθούν βάση του προγραμματισμού, η εκτόξευση θα γίνει με πύραυλο και στη συνέχεια θα αρχίσει η πτήση του ρομποτικού διαστημικού αεροσκάφους για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει κρατήσει μυστικές τις λεπτομέρειες της αποστολής και τον τελικό στόχο, αλλά ανακοίνωσε ότι η σημερινή πτήση έχει προγραμματιστεί για να δοκιμαστούν τα συστήματα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Το ρομποτικό αεροσκάφος θα ολοκληρώσει την πτήση του με προσγείωση στην αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ, στην Καλιφόρνια. Το Χ-37Β είναι σχεδιασμένο για διαστημικές αποστολές διάρκειας έως 270 ημερών, σε χαμηλή τροχιά.

Το αεροσκάφος θυμίζει ένα μικρό διαστημικό όχημα, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα μεταφοράς αστροναυτών. Η ενέργεια που χρειάζεται το σκάφος εξασφαλίζεται από μπαταρίες και ηλιακές κυψέλες.

zougla

Νέο Διάγγελμα . Ίδια Λόγια... Φυλακή κανείς

Σε νέο διάγγελμα θα προχωρήσει τις προσεχείς ημέρες (ίσως και ώρες) ο Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να εξηγήσει στον Ελληνικό Λαό την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ. Ο Πρωθυπουργός, αναμένεται, να ζητήσει τη συστράτευση όλων των πολιτών για να επιτευχθεί ο κοινός σκοπός της σωτηρίας της πατρίδας από  την οικονομική καταστροφή και υποδούλωση.

Ωστόσο, γνώμη μας παραμένει, μαζί με τις εξηγήσεις για την προσφυγή στο ΔΝΤ, καλό θα ήταν να απαντήσει ο Πρωθυπουργός, τώρα πιά ξέρει, πού πήγαν τα λεφτά.. Αν θα τα πάρουμε πίσω.. Κι αν πάνε φυλακή οι κλέφτες..

Αλλιώς.. φέξε μου και γλίστρισε.. 

"Απύθμενο πηγάδι" η Ελλάδα

"Απύθμενο πηγάδι" χαρακτηρίζουν γερμανικές κυβερνητικές πηγές το ελληνικό χρέος και μπορεί να αποβεί σε βάρος της Γερμανίας η συμμετοχή της στο μηχανισμό στήριξης. Το ποσό που αναλογεί στη Γερμανική πλευρά, με ορίζοντα τριετίας, είναι 18 δις ευρώ, τα οποία, προς στιγμήν, η Γερμανική Κυβέρνηση "αρνείται" δημοσίως να χορηγήσει ως ότου λήξει η προεκλογική περίοδος στη Ρηνανία.

Επιστροφή στη Δραχμή μέσω Γερμανίας

Μετά το ΔΝΤ στην Ελλάδα, αναμένεται, να έλθει και η "δραχμή"...

Το ευρωπαϊκό σωσίβιο μπορεί να έρχεται, μετά τις γερμανικές εκλογές, όμως το πρόβλημα παραμένει και διατρανώνεται...


Παντρεύτηκε τον φίλο της ένα χρόνο μετά το θάνατό του...

Η Magali Jaskiewicz και ο Jonathan George είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν σε τοπικό δημαρχείο το Νοέμβριο του 2008, αλλά ο άτυχος άντρας σκοτώθηκε μόλις δύο ημέρες πριν από την τελετή σε ένα ατύχημα μοτοσικλετών.

Η Jaskiewitz, 32 χρόνων, χρησιμοποίησε ένα ελάχιστα γνωστό τμήμα του γαλλικού αστικού κώδικα που επιτρέπει μεταθανάτιο γάμο, εάν όλες οι διατυπώσεις για το γάμο έχουν ολοκληρωθεί πριν από τον θάνατο του ενός, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού της ημερομηνίας.

Απέδειξε, ότι αυτή και νεκρός φίλος της συζούσαν από το 2004 και είχαν και κοινό τραπεζικό λογαριασμό.

Παρείχε, επίσης,μια φωτογραφία από το νυφικό που είχε αγοράσει για να φορέσει στο γάμο τους.

Στεκόμενη μόνη της στο διάδρομο του δημαρχείου, «παντρεύτηκε» με τον George, σε τελετή που παρακολούθησαν 30 μέλη της οικογένειας και φίλοι στο χωριό Dommary-Baroncourt, στην ανατολική Γαλλία, το Σάββατο.

Περίπου δέκα μεταθανάτιοι γάμοι πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Γαλλία, σύμφωνα με τη γαλλικό υπουργείο εσωτερικών.

Tripokaridos

Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν σαν Κράτος Δικαίου και έπεται η οικονομική πτώχευση...

Τελικά, μετά από ταξίδια μηνών, πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και "διεθνοποίηση" του προβλήματος της μικρής Ελλάδας, δεν το γλιτώσαμε το ΔΝΤ...

Κάποιοι προσπαθούνε να μας πείσουν ότι δεν είναι "μπαμπούλας" κι ότι η συμμετοχή του στο μηχανισμό στήριξης θα μας "βοηθήσει" κι από πάνω να ξεπεράσουμε τα χρόνια προβλήματα του Δημοσίου τομέα. Μα αυτό είναι αναμφισβήτητο διότι, όπου έχει πάει το ΔΝΤ οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η φτώχεια και η ανέχεια, επισκέφθηκαν τις χώρες αυτές.

Θα είμαστε και τυπικά η πρώτη δυτική χώρα που πάει στο Διεθνή αυτό Οργανισμό από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Και τούτο από μόνο του είναι αρκετά ταπεινωτικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες.. Έλληνες που στην μεγάλη τους πλειονότητα δεν ευθύνονται για την κατάντια της  χώρας αλλά, καλούνται να βάλουν "πλάτη" και να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα..

Ο κόσμος άρχισε να εξεγείρεται και να διαμαρτύρεται.. Απεργίες, διαδηλώσεις και ωσονούπω εξεγέρσεις.. και τούτο για έναν απλό λόγο..

Ο Έλληνας αισθάνεται προδομένος.. του πλήγωσαν το φιλότιμό του κι αυτό είναι το χειρότερο όλων..

Αν ο Παπανδρέου, όμως, έστελνε τους κλέφτες πολιτικούς φυλακή και αισθανόταν ο Έλληνας ότι υπάρχει Δικαιοσύνη κι ότι δε "βάζει πλάτη" σαν μαλάκας τότε, θα τον στηρίξει, θα τον στήριζε και θα ένιωθε ότι συνεισφέρει κι αυτός δίκαια στην αναστύλωση της Ελλάδας.. 

Γι' αυτό έναν είναι σίγουρο.. Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν σαν Κράτος Δικαίου.. κι απο εκεί όλα τ' άλλα έπονται. 

Ο Δαλάι Λάμα στη Ρουμανία, τον Σεπτέμβριο

Ο ευρωβουλευτής της ουγγρικής μειονότητας στη Ρουμανία, Λάζλο Τόκες, ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκε η αποδοχή της πρόσκλησής του προς τον Δαλάι Λάμα, ο οποίος προγραμματίζει να επισκεφτεί τη Ρουμανία τον Σεπτέμβριο, ενώ στη συνέχεια θα πάει και στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη.


Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η αγγλόφωνη εφημερίδα "Nine O' Clock" του Βουκουρεστίου, ο Δαλάι Λάμα αποδέχτηκε την πρόσκληση του Ρουμάνου ευρωβουλευτή, όταν είχε επισκεφτεί τις Βρυξέλλες το 2008 και είχε επαφές στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προγραμματίζεται να μείνει για δύο περίπου μέρες στην Τρανσυλβανία, προτού συνεχίσει οδικώς το ταξίδι του προς την Ουγγαρία, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του ερευνητή και γλωσσολόγου Korosi Csoma Sandor, που έγραψε το πρώτο άγγλο-θιβετιανό λεξικό, και θα δώσει μεγάλη συνέντευξη Τύπου στην πόλη Σφάντου Γκεόργκε.

Βρετανία: Αύξηση της ανεργίας στο 8%

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας, ενόψει εκλογών η ανεργία στη χώρα αυξήθηκε στο 8% το τρίμηνο που έληξε τον Φεβρουάριο με τον αριθμό των ανέργων να χτυπά υψηλό 16 ετών.

Αναλυτικότερα, οι άνεργοι στην Βρετανία ενισχύθηκαν σε 2,5 εκατομμύρια, αυξάνοντας και το ποσοστό τριμήνου (Ιανουάριος) που ήταν στο 7,8%. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι ο αριθμός των Βρετανών που δικαιούνται επίδομα ανεργίας μειώθηκε τρεις φορές ταχύτερα από το αναμενόμενο, γεγονός που θα δώσει στις πολιτικές ηγεσίες τροφή για διαφορετικά σχόλια, ειδικά σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

Τί έδειξε η βαλλιστική για ΕΑ

Μετά την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης στα τρία πιστόλια που βρέθηκαν στη γιάφκα του "Επαναστατικού Αγώνα" δεν προκύπτει χρήση τους σε τρομοκρατικές ενέργειες, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου. Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες συνεχίζονται από τα εργαστήρια της αστυνομίας. Τα τρία όπλα είχαν βρεθεί μαζί με τον υπόλοιπο οπλισμό του "Επαναστατικού Αγώνα" στο διαμέρισμα της Οδού Αιγίνης 8, στην Κυψέλη. Πρόκειται για δύο Zastava των 9 χιλιοστών, που όπως προκύπτει από τους αριθμούς και τα άλλα στοιχεία, είναι γιουγκοσλαβικής προέλευσης και ένα Browning διαμετρήματος 22 χιλιοστών, άγνωστης προέλευσης. Στο μεταξύ σε νέα βαλλιστική εξέταση θα υποβληθούν τα δύο Καλάσνικοφ που βρέθηκαν στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη. Η νέα βαλλιστική θα γίνει προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για τα ίδια όπλα με τα οποία γίνονταν οι βολές στο αυτοσχέδιο πεδίο βολής σε ερημική περιοχή του Υμηττού, περίπου 20 χλμ από το Κορωπί.

Όπως διαπιστώθηκε, τα δύο καλάσνικοφ και το ΜΡ-5 χρησιμοποιήθηκαν στην ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών διμοιρίας των Μ.Α.Τ., που επέβαιναν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, στην οδό Κοκκινοπούλου στο Γουδί. Το ένα από τα καλάσνικοφ μαζί με το ΜΡ-5 χρησιμοποιήθηκαν και στην ένοπλη επίθεση κατά τριών αστυνομικών διμοιρίας των Μ.Α.Τ., οι οποίοι εκτελούσαν καθήκοντα σκοπού-παρατηρητή στις 5 Ιανουαρίου, στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του αστυφύλακα Αδαμάντιου Μαντζούνη.

Παράλληλα στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρονται κι άλλα ευρήματα από το διαμέρισμα επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, ενώ η Αστυνομία επιδιώκει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τουλάχιστον τέσσερα ακόμα άτομα , βάσει στοιχείων που έχει ήδη αποστείλει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Εισαγγελία Αθηνών.

Thebest

Πίτσα με ... ακρίδες

Ο ιδιοκτήτης μιας πιτσαρίας σε πόλη του Μάλι της Αφρικής σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί τα σμήνη ακρίδων, που καταστρέφουν τις καλλιέργειες.

Αποφάσισε λοιπόν να προσφέρει και πίτσα με …ακρίδες στους πελάτες του. Η ιδέα ήταν βασικά του δημάρχου της πόλης τους Μιλτζούρας, Γκλέν Μάϊλν και την υιοθέτησε ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας.

Στην περιοχή του Μαλί οι ακρίδες είναι τόσες πολλές που σχηματίζουν ένα τεράστιο σκούρο σύννεφο που καλύπτει ακόμα και τον ήλιο.Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ τα πλυντήρια αυτοκινήτων λένε πως τετραπλασιάστηκαν οι δουλειές τους.

Τα καταστροφικά σμήνη έχουν εξαπλωθεί από το Κουίνσλαντ μέχρι τη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα, σε μια έκταση 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αφανίζουν τις καλλιέργειες.



από katse-kala
πηγή newsit

Ζοζέ Μπαρόζο: Αδιέξοδο για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι «τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα» δεν μπορούν να υπάρχουν αισιόδοξες προβλέψεις για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει άμεσα, αφού η Ελλάδα δεν έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη που απαιτείται για την ανάκαμψη της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Μπαρόζο, μετά από παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Παπανικολάου, το πρόβλημα θα παραμένει για όσο διάστημα δεν αποκαθίσταται η σχέση παραγωγικότητας και ανάπτυξης.

Standard & Poor's: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει εξέφρασε ο επικεφαλής του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's, Τζον Τσέιμπερς.

«Αν, όμως, οι υποθέσεις μας αποδειχθούν εσφαλμένες και η Ελλάδα προχωρήσει σε αναθεώρηση του χρέους της, τότε θα προκληθούν αναταράξεις στα τραπεζικά συστήματα της Ευρώπης» σημείωσε ο επικεφαλής του αξιολογητικού οίκου μιλώντας στο Dealing Room του πρακτορείου Reuters.

Οι ΗΠΑ κρούουν τον «κώδωνα» στο Ιράν

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο στρατιωτικού πλήγματος κατά του Ιράν, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Η στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν παραμένει μία από τις επιλογές, παρόλο που οι ΗΠΑ επιδιώκουν να πετύχουν το στόχο του παγώματος του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης μέσω της διπλωματίας και των κυρώσεων.

Ο Τζεφ Μόρελ δήλωσε ότι «δεν βγάζουμε από το τραπέζι καμία από τις επιλογές», καθώς συνεχίζουμε την πίεση. Ο πρόεδρος πάντα έχει στη διάθεσή του μία πλήρη γκάμα επιλογών, περιλαμβανόμενης της χρησιμοποίησης του στρατού. Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για την οδό της προτίμησής μας, αλλά ουδέποτε ετέθη εκτός τραπεζιού, ούτε τίθεται τώρα.

Η απάντηση αυτή δόθηκε όταν εκλήθη να σχολιάσει δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, στη Σιγκαπούρη, ότι ένα στρατιωτικό πλήγμα κατά του Ιράν είναι εκτός συζήτησης για το προσεχές μέλλον

zougla

Καταργούνται τα τέλη προσγείωσης στα αεροδρόμια

Στο τέλος Μαΐου θα ολοκληρωθεί ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με στόχο την άρση του καμποτάζ.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον τρόπο αυτό:

- θα υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφού θα αναπτυχθεί και η χειμερινή κρουαζιέρα

- θα αναπτυχθούν νέοι τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα

- θα αυξηθούν τα έσοδα για τον κλάδο των ξενοδόχων και

- θα υπάρξει διεθνής προβολή για την Ελλάδα από τους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας

Η κυβέρνηση, παράλληλα, θα εφαρμόσει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στη ναυτιλία, με την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και κατάρτισης ναυτικών σε ξενοδοχειακές ειδικότητες, την προώθηση Ελλήνων ναυτικών σε θέσεις ευθύνης στις εταιρείες κρουαζιέρας μέσω κυβερνητικών φορέων και την ένταξη των εργαζομένων στα κρουαζιερόπλοια σε πρόγραμμα επιδότησης, το οποίο θα είναι αντίστοιχο με αυτό που έχει σήμερα ο ΟΑΕΔ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, μέτρα για τον Τουρισμό στα οποία περιλαμβάνεται:

Γ. Παπανδρέου: «ΔΝΤ ή χρεοκοπία»

Στο πρόβλημα του δανεισμού και στην δυσχερή θέση που έχει βρεθεί η Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

«Μπροστά στο τρομακτικό έλλειμμα και χρέος της η Ελλάδα δεν είχε καμία διέξοδο, παρά τη δήλωση χρεοκοπίας. Τώρα έχουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ο οποίος θα διαθέσει φέτος πάνω από 30 δισ. ευρώ», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα ήταν υποχρεωμένη να κηρύξει παύση πληρωμών και να δηλώσει αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε «δεν είναι ώρα ούτε για παραπληροφόρηση, ούτε για πανικό, αλλά ώρα να μπούμε όλοι επί τω έργω και να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές».

Τέλος, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την άρση του καμποτάζ για την κρουαζιέρα μέχρι το τέλος Μαΐου, ενώ ανακοίνωσε την κατάργηση όλων των τελών αεροδρομίων για τη θερινή περίοδο, με εξαίρεση το «Ελευθέριος Βενιζέλος», την απελευθέρωση της αγοράς επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων, πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών ξενοδοχειακών μονάδων με χρηματοδότηση από το «πράσινο» ταμείο και δραστικές μειώσεις στο κόστος απόκτησης βίζας για τουρίστες που προέρχονται από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

HBnews

Ενημέρωση του αγροτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ από την υπουργό

Για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου «Μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων - Ορισμός του επαγγελματία αγρότη» ενημέρωσαν σήμερα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή και ο υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης, τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ.

Ο τομέας συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Εισηγητή του ΚΤΕ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Η Κατερίνα Μπατζελή ανέφερε ότι θεωρείται απολύτως σκόπιμη και απαραίτητη η δημιουργία ενός Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων με μια ενιαία βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει αλφαριθμητικές και χαρτογραφικές πληροφορίες.

"Βαρύ" πρόστιμο για τις κρυφές κάμερες του Μάκη που "'έπιασαν" τον Χρυσανθακόπουλο

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, τις προσφυγές τηλεοπτικού σταθμού για την χρήση κρυφών καμερών σε εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και επέβαλλε πρόστιμο της τάξης των 200.000 Ευρώ. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, που αφορούσαν τον τέως βουλευτή του ΠαΣοΚ και νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ Αλ. Χρυσανθακόπουλο. Κατά τις εκπομπές αυτές προβλήθηκαν βίντεο που λήφθηκαν με κρυφή κάμερα και παρουσίασαν τον κ. Χρυσανθακόπουλο να εισέρχεται σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στην Πάτρα και να παίζει φρουτάκια. Αναλυτικά η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει:

Συνεχίζει τις επαφές του ο Κουβέλης

Συναντήσεις με επιχειρηματίες, αξιωματούχους των πολιτειακών και δημοτικών αρχών, καθώς και με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας θα έχει απόψε και αύριο στο Σικάγο, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης.

Μετά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στους εορτασμούς για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και είχε αρκετές επαφές, ο κ. Κουβέλης ξεκινάει το πρόγραμμά του στην «Πόλη των Ανέμων» συναντώντας Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια, θα μιλήσει κατά τη διάρκεια δείπνου με θέμα την ελληνική οικονομική κρίση και την ευρωζώνη.

Ακολούθως, θα συναντηθεί με το Συντονιστή του ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ, Θεόδωρο Σπυρόπουλο και άλλους παράγοντες της Ομογένειας στην πολιτεία του Ιλινόι.

Αύριο, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με Ελληνοαμερικανούς ακαδημαϊκούς και οικονομολόγους της περιοχής, όπως και με προέδρους των μεγαλυτέρων ομογενειακών φορέων της πολιτείας, με δημοσιογράφους, με ομογενείς πολιτικούς και με το δήμαρχο της πόλης.

Ο κ. Κουβέλης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη επισκέφθηκε χθες το ελληνικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου είναι το μόνο στο οποίο λειτουργεί και λύκειο ενώ το βράδυ, μίλησε στο πανεπιστήμιο Κόλούμπια.

zougla

«Από το '86 ξεκινά η ιστορία της Siemens»

«Η υπόθεση Siemens συνιστά διαχρονικό σκάνδαλο που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της χώρας και κρατάει την συναλλαγή με το πολιτικό σύστημα είκοσι ολόκληρα χρόνια.

Η τιμή του πολιτικού κόσμου ανήκει σ’ εμάς τους πολιτικούς που πρέπει να την υπερασπιστούμε με τις όποιες αποφάσεις, όσο δυσάρεστες κι αν είναι για να επέλθει κάθαρση».

Με αυτή του τη δήλωση ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κεφαλογιάννης συνέπτυξε την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή.

Ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε και αναδρομή στα χρόνια της οικουμενικής κυβέρνησης.

Αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στην κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα ο κ. Κεφαλογιάννης, βρέθηκε αντιμέτωπος με την απόφαση του τότε Δ.Σ. του ΟΤΕ (Μήνη-Κιουλάφα) να παραγγελθούν με απευθείας ανάθεση στις εταιρείες ΙΝΤΡΑΚΟΜ/ΖΗΜΕΝΣ ΕΛΛΑΣ 470.000 ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ.

Στην ενημέρωσή του προς τους βουλευτές της εξεταστικής ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην ΕΛΒΗΛ η οποία ιδρύθηκε το 1977 με σκοπό την οργάνωση και λειτουργία βιομηχανικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρονικού υλικού και στις πρώτες αποφάσεις του 1986 επί υπουργίας Βάσως Παπανδρέου, όταν προκρίθηκαν για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ τα συστήματα ERICSON και SIEMENS.

Κατά το μάρτυρα, οι αποφάσεις του τότε ΔΣ του ΟΤΕ υπό τον Θεοφάνη Τόμπρα για συνεργασία των οίκων εξωτερικού ERICSON και SIEMENS με τις εγχώριες INTRACOM και SIEMENS HELLAS «έδεσαν χειροπόδαρα το σύστημα και την εξάρτηση από την τεχνολογία τους και κατέστησαν τον Σωκράτη Κόκκαλη κυρίαρχο παράγοντα στην ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ».

Συντριβή αεροπλάνου στις Φιλιππίνες

Όπως μετέδωσε το Associated Press, επικαλούμενο τις Αρχές στις Φιλιππίνες, ένα αεροπλάνο τύπου Antonov συνετρίβη ενώ επιχειρούσε προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Clark, βόρεια της πρωτεύουσας.

Τρία άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά από τη φλεγόμενη άτρακτο, ενώ άλλα τρία αγνοούνται.

Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Η Διεθνής Ημέρα της Γης που ξεκίνησε να εορτάζεται στην Αμερική, πριν από 40 χρόνια, αποτελεί μια συλλογική έκφραση της επιθυμίας του κόσμου για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και ανθρώπινης κοινωνίας.

Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Αμερικανός γερουσιαστής Γκάιλορντ Νέλσον, ο οποίος αποσκοπούσε με τον τρόπο αυτό στην προώθηση των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Σε ανάμνηση εκείνης της πρώτης ουσιαστικά κινητοποίησης, η 22α Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γης.
Πάνω από ένα δισεκατομμύριο πολίτες θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί με ένα ζητούμενο: λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα. Ο πλανήτης σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστια προβλήματα, όπως λιμοί, κατάρρευση οικοσυστημάτων, μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών και λειψυδρία.

Η υπερθέρμανση, η ξηρασία, η ρύπανση των υδάτων και των εδαφών, η κλιματική αποσταθεροποίηση, είναι η καινούργια πραγματικότητα που βιώνει η Γη.