Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ !


ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ…

Κι εκεί που λέγαμε προχθές ότι ο Ρώσος Πρωθυπουργός Β. Πούτιν έκανε δηλώσεις συμπαράστασης προς τη χώρα μας με δέσμευσή του να διαγράψει τα χρέη της Ελλάδας προς τη Ρωσία αρκεί η τελευταία να καταργήσει τη βίζα που απαιτείται μέχρι σήμερα για τους Ρώσους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας..

Έρχεται σφήνα το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και η Τουρκική Κυβέρνηση και καταργεί τη βίζα εισόδου προς τη χώρα, που ίσχυε μέχρι σήμερα, για τους Ρώσους πολίτες !

Με βάση αυτή τη νέα εξέλιξη τα προσεχή εικοσιτετράωρα θα συναντηθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός με το Ρώσο ομόλογό του για θέματα συνεργασίας και ενέργειας ενώ, αναμένεται να τεθούν προτάσεις - μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, κυρίως από την πλευρά των Ρώσων. Πάντως, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν κινηθεί ταχύτατα στο θέμα της «βίζας» εκτός από τις όποιες άλλες απώλειες, αναμένεται να πληγεί πρωτίστως και σε μεγάλο βαθμό ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια οφείλει σημαντικό μερίδιό του στους Ρώσους τουρίστες.

(Από τη Ρωσία, μέσω Τουρκίας, με αγάπη… , το μήνυμα στάλθηκε, οι παραλήπτες κοιμόντουσαν..).

ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΕ ΓΙΩΡΓΟ: " ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !"..


ΑΡΟΝ – ΑΡΟΝ ΑΠΟΤΑΞΟΥ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ… !

Κι ενώ όλες οι σημαντικές και μεγάλες δυτικές οικονομίες, όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γερμανία κτλ, πωλούν σωρηδόν τα κρατικά τους ομόλογα στους Κινέζους.
Κι ενώ η Κίνα είναι η μόνη παγκόσμια οικονομική ανερχόμενη δύναμη σήμερα που διαθέτει αποθεματικά κεφάλαια ύψους 2,5 τρις δολάρια.
Κι ενώ μέχρι τώρα οι Κινέζοι δεν θέτουν «πολιτικούς» όρους για συνεργασίες που επιδιώκουν, αλλά αμιγώς και καθαρά οικονομικούς (προς το παρόν;).
Κι ενώ μια ενδεχόμενη οικονομική συνεργασία με την Κίνα, την ισχυρή οικονομική δύναμη που «κατ’ εντολή» έξωθεν αγνοούμε, θα ωφελούσε πολλαπλώς το δανεισμό μας και θα εκτόνωνε τα υψηλά επιτόκια δανεισμού.

Εμείς επιλέξαμε να «κάψουμε» τη δυνατότητα αυτή συνεργασίας με την Κίνα, ευθύς εξαρχής, σε βαθμό που υποπτευόμαστε ότι το «κάψιμο» αυτό μόνον επί τούτου θα μπορούσε να γίνει, με σκοπό την περαιτέρω υποταγή μας στην Ευρώπη. Μόνον έτσι θα μπορούσε η κάθε ελληνική κυβέρνηση να επιβάλει τα αναγκαία κι επώδυνα μέτρα στο δημόσιο και την κοινωνία. Άλλωστε, παρά το γεγονός ότι οι μεγάλοι και ισχυροί συναλλάσσονται με την Κίνα, πωλώντας τους τα ομόλογά τους, σε εμάς αυτό «απαγορεύεται» για λόγους που μόνο τα ξένα συμφέροντα υπηρετούν.

Θα τολμήσει ο Παπανδρέου να τους δει όλους στα ίσα και να πράξει αυτά που είναι απαραίτητα για τη χώρα; Θα μπορέσει να αγνοήσει τα συμφέροντα των Ευρωπαίων, των ΗΠΑ και των ισχυρών ξένων τραπεζών και να συναλλαχθεί με την Κίνα επ’ ωφελεία της Ελλάδας;

Η Κινέζοι είναι εδώ και μας περιμένουν !
(κατά το «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»!)

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ !

( γιατί η Γερμανίδα Καγκελάριος "γύρισε" την πλάτη στον Καραμανλή, τον Παπανδρέου και την Ελλάδα ;)..
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ και της Μέρκελ .

Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι «Ε. Ε.» ίσον Γερμανία – Γαλλία, ήτοι τη δεδομένη χρονική στιγμή, Μέρκελ – Σαρκοζί . Αυτό καταδείχτηκε περίτρανα κι από τις επαφές που είχε ο Πρωθυπουργός με τους δύο ηγέτες προκειμένου να εκπονηθεί «σχέδιο» στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας. Και μπορεί στο «Παζάρι» αυτό ο κος Σαρκοζί να αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά κι αφού πρώτα πήρε τα ανταλλάγματα που ζητούσε (αγορά 5-6 φρεγατών από το Υπουργείο Άμθυνας), ιδιαίτερα φιλέλληνας, η κα Μέρκελ φάνηκε «σκληρό» καρύδι.

Γιατί, όμως, η Γερμανίδα Καγκελάριος ήταν ανένδοτη σε μια πιο ουσιαστική, πέραν της φραστικής σε πρώτη φάση, στήριξη απέναντι στην Ελλάδα;

Η κα Μέρκελ είναι από τη διακυβέρνηση του Καραμανλή ήδη χολωμένη με τη χώρα και τους πολιτικούς της. Μια σειρά από καταστάσεις και δρώμενα της Ελληνικής πραγματικότητας, κυρίως της περιόδου Καραμανλή, έχουν εξαγριώσει την Καγκελάριο η οποία είναι αποφασισμένη να «Εξευρωπαΐσει» τη χώρα. Αυτό έγινε, με τον πιο σκληρό τρόπο, αντιληπτό από την Ελληνική πλευρά τόσο στο θέμα των υποβρυχίων που δεν παραλαμβάνει το Υπουργείο Άμυνας, όσο και στην άρον – άρον αποχώρηση των Γερμανών από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η διαφθορά και η αδιαφάνεια στην Ελλάδα, το γεγονός ότι η χώρα αποδεικνύεται κάθε μέρα «τρύπα δίχως πάτο» για την Ε. Ε. , η ατολμία και η παροιμιώδης «αεργία» του (προ) Ηγούμενου Πρωθυπουργού να πατάξει τη διαφθορά της Ελληνικής κοινωνίας, αρχής γενομένης από το πολυδάπανο δημόσιο -(την τελευταία πενταετία τριπλασιάστηκαν οι δαπάνες του δημοσίου για μισθούς!)-, οργίζουν τη Γερμανίδα πολιτικό που βλέπει τις προσπάθειές της στη χώρα της να δυσκολεύουν εξαιτίας των Ελληνικών δυσχερειών.

Η κα Μέρκελ, είναι αποφασισμένη να οδηγήσει την Ελλάδα στο σημείο εκείνο όπου η Ευρωπαϊκή Επιτήρηση θα σημάνει και Επικυριαρχία στη χώρα, ούτως ώστε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη άσκηση της πολιτικής της στη Γερμανία και κατόπιν στην Ε.Ε. . Γερμανοί αναρωτιούνται πως θα μπορέσει η κα Μέρκελ να περικόψει περαιτέρω το Γερμανικό Κράτος Πρόνοιας, με επαχθείς όρους για το Γερμανό εργαζόμενο, αν φανεί στη Γερμανική κοινωνία ότι, για πολλοστή φορά, στηρίζει έμπρακτα τους «κλέφτες» των Αθηνών. Με βεβαιότητα, λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι η καγκελάριος επιδιώκει το πολιτικοοικονομικό «στρίμωγμα» της Αθήνας και την άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας στις «αγκάλες» της Ε. Ε. .

Δεν είναι λίγοι, όμως, και οι απλοί Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν είναι οι «βολεμένοι» του Κράτους και δεν έχουν κανενός είδους «συναλλαγές» με αυτό, που αγανακτισμένοι τόσα χρόνια περιμένουν διακαώς την Έλευση των Ευρωπαίων στην Αθήνα για να τους υποδεχθούν με σημαίες και πανό. Αυτό το γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ότι ισχυρός σύμμαχός τους είναι πρώτα ο απλός αγανακτισμένος Έλληνας πολίτης.

Κι αφού δεν καταφέραμε τόσα χρόνια να διώξουμε μόνοι μας τους «κλέφτες» Έλληνες πολιτικούς, ας το κάνουν οι Γερμανοί…

ΚΑΙ Η Ε. Ε. ΑΠΑΙΤΕΙ : " ΡΙΧΤΕ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ! ".


Η ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ… τα «δύσκολα» μέτρα, η Επανάσταση των λαών και το «Ρίχτε Αίμα στην Αρένα» . (Μετά την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία.. και η Ιταλία στο «στόχαστρο».)

Η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι πλέον τέτοια που οι πολιτικοί ηγήτορες του τόπου, ανεξαρτήτως κομματικών σχηματισμών με πρώτο τον Πρωθυπουργό, μιλούν ανοιχτά για «επικυριαρχία» της Ε. Ε. στην Ελλάδα. Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα έπρεπε, όμως, να ξαφνιάζει τους Έλληνες πολιτικούς αφού, αυτοί οι ίδιοι, υπέγραψαν όλες εκείνες τις Συνθήκες και συμφωνίες της Ε. Ε. που δίνει το δικαίωμα παρέμβασης σε ένα κράτος μέλος όταν δεν τηρούνται οι όροι του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η «έκπληξη», μάλιστα των πολιτικών, η οποία φαίνεται με τον πιο «τραγικό» τρόπο στις δημόσιες εμφανίσεις τους, τους κατατάσσει σε υποψηφίους ηθοποιούς για Όσκαρ εφόσον η γνώση, εκ των προτέρων, των όρων των Συνθηκών τους αφαιρεί το δικαίωμα αυτό, της «εκπλήξεως» !

Η ένταση με την οποία θα ακολουθήσουν τα «μέτρα» δημοσιονομικής εξυγίανσης από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα σε περίπτωση, που από τον προσεχή Μάιο ήδη, ο Παπανδρέου αποτύχει να εφαρμόσει επιτυχώς το Σχέδιο Σταθερότητας που υπέβαλε και εγκρίθηκε, θα είναι τέτοιου μεγέθους που πραγματικά θα γίνουμε το «πειραματόζωο» της Ένωσης.

Τα περιθώρια είναι εξαιρετικά λιγοστά μα οι λύσεις είναι και παραμένουν πρωτίστως πολιτικές. Η Ελληνική κοινωνία δύσκολα θα αντέξει και θα αποδεχθεί μέτρα που θα κατεβάσουν περαιτέρω, το ήδη χαμηλό, βιοτικό επίπεδο της Ελληνικής οικογένειας και ειδικά στην επαρχία. Η μόνη «παρέμβαση» που μπορεί να γίνει και σωστά επιβάλλεται έχει να κάνει με τους τεράστιους μισθούς που παίρνουν δημόσιοι υπάλληλοι που ουσιαστικά είναι άεργοι και κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Αυτό φοβούνται, περισσότερο απ’ όλα, οι Ευρωπαίοι.. μήπως δεν «αντέξει» ο Έλληνας και έχουμε ταραχές και διαδηλώσεις σε καθημερινή βάση, κάτι που θα «ξυπνήσει» και τους Ευρωπαϊκούς λαούς και από «ταραχές» το πράμα λάβει διαστάσεις Επανάστασης.

Και στη Γαλλία και την Αγγλία οι λαοί, όταν επαναστατούν, δεν είναι τόσο «πολιτισμένοι» όπως οι Έλληνες.. τους Βασιλιάδες και τους πολιτικούς τους «παίρνουν» το κεφάλι.. ! Δεν θα ήταν και τόσο «κακό» λοιπόν κι εδώ στην Ελλάδα να υιοθετήσουμε κάποιες από τις πολιτικές κι επαναστατικές συνήθειες των Αγγλογάλλων..

Για να εξορκιστεί μάλιστα το λαϊκό αίσθημα, το οποίο καιρό τώρα «προετοιμάζεται» για επώδυνα μέτρα, μια πολιτική λύση θα ήταν να πληρώσουν κάποιοι ισχυροί, πολιτικοί, επιχειρηματίες και όσοι «βρεθεί» ότι φταίνε για αυτή την κατάστασή μας. Η Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία θα είναι μόνον η αρχή.. Αυτό ζήτησε και Ευρωπαίος ομόλογος του κ. Παπακωνσταντίνου σε κατ’ ιδίαν συζήτησή τους. Να μπουν «κάποιοι» φυλακή.


Μετά την Ελλάδα, την Πορτογαλία και ίσως την Ισπανία, σειρά έχει και η Ιταλία που, όπως λέει και το ρητό "una ratsa, una fatsa", έχει τα ίδια δημοσιονομικά και προβλήματα διαφθοράς με εμάς..

ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΑ.. ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ .


ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ..

Ο χορός του Τρελού Καρνάβαλου ξεκίνησε από μέρες στη χώρα μας, με πρωτοστατούντες πόλεις, όπως κάθε χρονιά, την Πάτρα, την Ξάνθη και το Μοσχάτο. Κάθε χρόνο, όμως, οι εκδηλώσεις αυτές οργανώνονται πιο σοβαρά σε όλο και περισσότερες ελληνικές πόλεις διεκδικώντας μερίδιο στην τουριστική τηλεοπτική διαφήμιση του Καρναβαλιού.

Ειδικά φέτος, που η οικονομική κατάσταση είναι απελπιστική για τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες, η εκτόνωση που προσφέρει το καρναβάλι κρίνεται αναγκαία, (κατά τα πρότυπα των Λατινικών χωρών: «άρτο και θεάματα»!).

Τη φιέστα, όμως, θα μας χαλάσει σε πολλές περιοχές ο άστατος καιρός και η καταρρακτώδης βροχόπτωση που μαίνεται στη χώρα εδώ και μέρες. Οι μετεωρολόγοι συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις μας το τριήμερο για να μη θρηνήσουμε θύματα άδικα.

Καλά Κούλουμα..

( Έχει το «πέταγμα του Χαρταετού» και σε Playstation, ούτως ώστε κάποιοι οικογενειάρχες να βγουν από την υποχρέωση ; ; ; ) !